Compass Money
3 57 6 1

Opinie o Compass Money

Ola

Czy ktoś sie odwolywal do sadu i mial juz sprawe?

Pokrzywdzeni...
@Ola 30.11.2018 08:45

Witam tak mieliśmy sprawy. I czekamy co bedzie dalej .Jak narazie sprawy są zawieszane ,no bo z czego płacić .Pozdrawiam????

załamany ;(
@Pokrzywdzeni... 02.12.2018 21:32

Ja jedynie dostałem wezwanie na policje aby złożyc zeznana i tak właśnie zrobiłem, dałem też wszystkie papiery związane ze sprawą. Wystarczy mi teraz czekać na sprawę, a wezwanie na policje dostałem dopiero rok po wykryciu przestępstwa.

nick

Janusze biznesu, cebulandia europy. Najlepiej podpisać wszystko jak leci a poźniej pretensje do całego świata, tylko nie do samych siebie. Niby czytanie i myślenie nie boli, a jednak może być problematyczne. Wszyscy winni, inni ludzie, straszna okropna firma, banki, parabanki, chwilówki, cała polska, tylko nie ludzie, którym nie chciało się nic czytać przed podpisaniem. Bierzecie w ciemno kredyt i w całości przekazuję spółce jakiejś, która dziwnym trafem z odsetek spłaca całą ratę kredytu i jeszcze zostaje dla Was na waciki... Brzmi legalnie, w szczególności, że gdyby te środki wrzucić na konto oszczędnościowo to setnej części by się nie dało z tego uzyskać. Wam się nie chciało czytać dokumentów przed podpisaniem i MYŚLEĆ - zapłaci cały naród z podatków. Będę pracować żeby ktoś inny mógł brać hajs za darmo. POLSKA

iza
@nick 13.01.2019 12:00

jeżeli cały nicku nie wiesz o co chodzi to po co się udzielasz na forum pewnie jesteś z tej szajki co (usunięte przez administratora) ludzi

Agnieszka
@nick 13.01.2019 12:00

Widac ze nie jestes w temacie wiec nie pisz takich glupot tu nie chodzi o to co kto podpisal a dla jasnosci na pismie jest wyraznie ze maja wyplacac kase klientom i sęk w tym ze nie wyplacali wiec jesli nie byles ich klientem to siedz cicho

załamana

witam czy ktoś cos slyszał w sprawie compas money czy macie komornika czy ktos mial juz sprawę

Agnieszka
@załamana 02.01.2019 23:37

Nic sie nie dzieje jednego komornika juz mamy

załamana
@Agnieszka 04.01.2019 12:16

a nie pisala pani odwolania do sądu ze komornik juz zajal pani konto

Agnieszka
@załamana 04.01.2019 23:19

Pisalam jedno bylo nie na tym druku co trzeba a drugie za pozno doszlo mam tego wszystkiego dosyc mamy chyba pieciu komornikow jeden z kredytu bankowego przez compass reszta to pozabankowe i chwilowki ktore byly brane na placenie rat i na zycie az w koncu nie starczylo na splate wszystkiego i stoimy w miejscu splacamy dwa kredyty po prostu nie chce mi sie juz czytac pism wezwan upomnien i nie chce mi sie nic z tym robic i nadal jeszcze nie dostalismy wezwania na przesluchanie to paranoja jakas

mario

i co tam w sprawie compas. ma ktoś już jakiś wyrok jakiegoś komornika. Jak się mają wasze sprawy. walczycie czy czekacie na rozwoj wydarzen. Czy ktos wie co w sprawie wszystkich delikwentow co nas oszukali

Agnieszka
@mario 19.10.2018 18:19

Prokurator powiedzial ze to jeszcze potrwa ze sprawa jest rozwojowa i zeby czekac na wezwanie na przesluchanie bo my jeszcze nie bylismy u nas nie jest dobrze przez nich popadlismy znowu w dlugi i nie wiem czy ci dwaj jeszcze siedza czy nie bo reszta to ma prace

Agnieszka
@mario 19.10.2018 18:19

Dokoncze swoja wypowiedz ze reszta ma prace jezdzi sobie na wczasy i sie smieje i to boli najbardziej

Obserwator
@Agnieszka 27.10.2018 11:24

Tak czytam tą wypowiedzi i się zastanawiam, czy ci ludzie nie mogą pracować, nie mają takiego prawa?Na wczasy też nie mogą jechać.A czy ktoś z Państwa zastanawiał się chociaż przez chwilę co przeżyli byli pracownicy .Jak zostali oszukani ?Stracili pracę z dnia na dzień .Nie oceniajmy czyjegoś życia nie znając prawdy . Znam akurat niektóre osoby , które tam pracowały i co przeżyły, jak jest im teraz ciężko.Zostały tak samo a może nawet gorzej potraktowane i oszukane ...

Agnieszka
@Obserwator 17.11.2018 22:43

Znasz te osoby i znasz ich wersje a nie osob pokrzywdzonych jedna z nich o ktorej napisano to najgorsza podla klamczucha piatka tych z gory dobrze wiedzieli co robia nie napisal tu nikt o pionkach tylko o tych co siedzieli wyzej

Obserwator
@Agnieszka 18.11.2018 10:13

Może i tak ,nie wiem o kim konkretnie mowa , jedynie mogę się domyślać z opowiadań znajomych .Szkoda mi klientów jak i osób , które były tam pracownikami, nieświadome tego co się dzieje.Dla nikogo z tych stron nie jest to łatwa sytuacja ... :( :(

Agnieszka
@Obserwator 18.11.2018 20:43

Dokladnie znam tez osoby z pracownikow co nie mialy pojecia o co chodzi polecaly obligacje i depozyty nie wiedzac tak naprawde w jakim celu

Ola
@Obserwator 17.11.2018 22:43

To nie chodzi o wszystkich pracownikow tylko o ta 5 co o wszystkim wiedzieli

Maja

Ostatnie wpisy na forum są bardzo niepokojące. Czy możecie napisać coś więcej o aktualnej sytuacji firmy Compass Money? Czym zajmowała się ta firma i czy większość osób tutaj wypowiadających się to pracownicy czy klienci tej firmy? To bardzo ważna kwestia, którą należy wyjaśnić. Zagląda tutaj wiele osób, które warto poinformować o najważniejszych wydarzeniach.

Agnieszka
@Maja 16.09.2018 17:53

Compass money to piramida finansowa ktora oszukala ludzi na miliony i pisza tu pokrzywdzeni klienci prosze sobie wpisac w google nazwe firmy i pani zobaczy prosze obejrzec reportaz na tvp obserwator

Lucek
@Maja 16.09.2018 17:53

Czy ktoś na forum dostał niby kredyt konsolidacyjny pod hipotekę która jest własnością Compas money? nie wiem co robić nie płacę rat od roku bo to 2 tys. Nie mogę nic zrobić. Zabiorą mi dom.

Stefan
@Lucek 26.09.2018 21:10

Czy udało Ci się dowiedzieć czegoś nowego w kwestii kredytów hipotecznych? Jak wygląda obecnie twoja sytuacja? Te informacje mogą być pomocne dla innych osób, które być może znalazły się w podobnej do Ciebie sytuacji.

Lucek
@Stefan 24.10.2018 09:45

Prokurator kazał splacic ich.a my nie możemy dostać kredytu Wzielismy 30 tys a mamy oddać 200 tys. Nikt nic nie wie.nikt nie chce nam pomóc. Miał być kredyt na rok i mieli pomoc w odzyskaniu kredytu bankowego. (usunięte przez administratora) nas.nie mamy z czego płacić po 2 tys. Raty miesiecznie.jeśli ktoś coś wie jak wyjść z tego dajcie znać.

Agnieszka
@Lucek 12.11.2018 20:57

Jak z 30 tys.ma pan oddac 200 nie rozumiem w zadnym banku nie ma takiego oprocentowania my u nich wzielismy pierwsza pozyczke 30 tys na rok i po dostaniu kredytow w bankach oddalismy im chyba ok.45 tys. Wiec nie wiem skad u pana 200 tys.A od prokuratora wiem tyle ze to jeszcze potrwa tez jestesmy w beznadziejnej sytuacji nie wiem w ogole jak funkcjonujemy a nadziei juz nie ma widuje pania magde usmiechnieta az serce rozrywa

Lucek
@Agnieszka 12.11.2018 22:04

Wzielismy raz 10 ty. Ja potem żona dobralismy dziesięć. Pani Irena twierdziła żebyśmy skonsolidowali te kredyty.i z nich zrobiło się 100 tys. Jakbyśmy chcieli dzisiaj spłacić to jest tak zapisane w umowie ze 200tys.to miało być na rok Mieliśmy problemy i wtedy wydawało się to jedyne wyjscie.przekonywujacy prezes.

Agnieszka
@Lucek 12.11.2018 23:02

Zrobiliscie konsolidacje plus dodatkowa gotowke do reki?w bankach czy u nich konsolidacje i na rok?masakra

Lucek
@Agnieszka 13.11.2018 10:52

Konsolidacja u nich.mieli nam pomóc w kredycie bankowym ale niby się nie dało. Pani Irena to psycholog .potrafiła przekonywać. Notariusz tez brał udział. Iprokurator powiedział ze nie mieli prawa dać hipoteki to nie prawnie zrobione.nikt nie pisze czy miał podobna sytuacje z hipoteka.

załamana
@Lucek 13.11.2018 20:55

tez mam hipoteke u nich podpisaną u notariusza i nie wiem co z tym dalej zrobić

Lucek
@załamana 14.11.2018 17:16

Czy też ma pani oświadczenie o poddaniu się egzekucji oraz umowę przeniesienia własności i udziału we własności na zabezpieczenie-tak na akcie notarialnym. I rata 2tys.

Lucek
@załamana 14.11.2018 17:16

O czy przesłuchiwana pani była u prokuratora?

załamana
@Lucek 15.11.2018 16:32

tak mam tez tak hipoteke i rata 2.5 pytal o banki w jaki sposob bylo to robione i kto sie tym zajmowal a u pana ma pan adwokata czy sam

Klipsik

Witam, czy ktoś z Was dostał wezwanie na rozprawę do sądu przez Plusbank?

rozpaczona

witam czy ktos ma juz komornika w sprawie compas money i co dalej sie dzieje

Poszkodowani

Witam ponownie, jestem po rozmowie z adwokatem i potrzebuję namiar na prokuratora prowadzącego naszą sprawę.

assa
@Poszkodowani 12.09.2018 10:50

i ma pani jakieś wieści nowe w sprawie compas money wiem tylko że Paweł mazur ale telefonu nie mam

M.
@Poszkodowani 12.09.2018 10:50

Prosze dzwonic na prokurature i zapytac kto prowadzi sprawe compass

Poszkodowani
@assa 12.09.2018 14:06

Dziękuję, na razie nic więcej nie wiem

Poszkodowani
@Poszkodowani 12.09.2018 10:50

Witam, jestem po przesłuchaniu w prokuraturze. Jesteśmy również w kontakcie z prokuratorem i najprawdopodobniej znów się z nim spotkamy w przyszłym tygodniu.

assa

witam co w sprawie compas money czy cos juz wiadomo czy ktos juz mniał sprawę

Bodzio1802
@assa 31.07.2018 16:19

Jednym wyjsciem z sytuacji jest złożenie wniosku do sądu o upadłość konsumencką. Je9 po odbytej rozprawie sądowej i czemay na orzeczenie sądu.

assa
@Bodzio1802 01.08.2018 12:59

ale co sad zadecydowal umorzył jestesmy winni czy compas money

załamana
@Bodzio1802 01.08.2018 12:59

ale wjakiej sytuacji jest pan ma pan splacac te kredyty co sedzia powiedzial

betka
@załamana 01.08.2018 14:38

witam czy moglby pan napisac wiecej co z ta sprawa w sadzie co orzekl sedzia czy na pana korzysc czy nie prosze o informacje jak cos moj emeil andrzejbeata@tlen.pl

Agnieszka
@Bodzio1802 01.08.2018 12:59

Ludzie piszcie tu pomagajmy sobie jakos wspierajmy slowem nawet adwokat nie wie nic o zadnych sprawach sadowych a tu juz orzeczenia sądu co niejtorzy jeszcze nie byli przesluchani

Bodzio1802
@assa 01.08.2018 14:34

Pierwszy wniosek został odrzucony przez sąd. Złożyliśmy zażalenie do sądu wyższej instancji. Czekamy na orzeczenie sądu.

Agnieszka
@Bodzio1802 08.10.2018 13:23

Ale ktos pisze glupoty zadna sprawa jeszcze sie nie odbyla u nikogo dalej trwaja przesluchania

załamana

witam co tam ludzie u was w sprawie compas czy cos wiadomo jak to dalej sie potoczy

Agnieszka
@załamana 10.07.2018 14:26

Nic niewiadomo nikt nie chce pisac my nawet przesluchani nie bylismy

Oszukani....
@załamana 10.07.2018 14:26

Witam cały czas czekamy .Przesłuchania na policji i tak wkolo.No i zaczynaja się wezwania do sądu ja juz mam na sierpień a reszta bezemnie zrobili sprawy. ... .MASAKRA

Agnieszka
@Oszukani.... 10.07.2018 23:50

Zadnego wezwania nie dostalismy nigdy w takim razie sama sie zglosze chyba na policje ale co juz w sadzie moglo byc

załamana
@Oszukani.... 10.07.2018 23:50

a gdzie zrobili te sprawy bez pani i co wyszlo

assa
@Oszukani.... 10.07.2018 23:50

a co wyszlo na sprawie co sedzia zdecydowal

Agnieszka
@Oszukani.... 10.07.2018 23:50

Wlasnie prosze cos napisac wiecej o tych sprawach co wyszlo

Agnieszka
@Oszukani.... 10.07.2018 23:50

Czy miala pani juz ta sprawe w sądzie?prosze cos wiecej napisac

Agnieszka

Zniszczyli nam zycie naprawde nie daje rady juz

Rozpaczona
@Agnieszka 31.08.2018 14:47

Pani Agnieszko miejmy nadzieję że będzie dobrze że wyjdziemy z tego A ich wreszcie zamkną na kilka lat ale wszystko zależy od sędziów co zadecydują na sprawach

Agnieszka
@Rozpaczona 31.08.2018 22:21

Ale pieniedzy na pewno nam nie oddadza bo skad jak nie mieli na wczesniej kiedy w ogole jakas sprawa bedzie my nawet nie bylismy przesluchani prokurator cholewinski kazal czekac na wezwanie od nich badz z policji i do tej pory nic

Szymon

Slyszalem ze "zarzad " jest juz na wolnosci....czy ktos cos wie'czy to tylko plotki....

Poszkodowani

Witam, razem z ojcem jesteśmy w sytuacji patowej. Ja mam zajęte wynagrodzenie a ojciec emeryturę i ostatnio do ojca przyszło zajęcie o wszczęcia egzekucji z nieruchomości. Do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi na swoje zapytanie z prokuratury. Jeżeli ktoś coś więcej wie to dajcie znać.

Assa
@Poszkodowani 05.08.2018 12:52

A miał Pan sprawę w sądzie w sprawie compas i czy odwolywal się pan od nakazów zaplaty miał Pan adwokata

Poszkodowani
@Assa 06.08.2018 06:18

Od nakazów zapłaty się nie były składane odwołania bo nie otrzymaliśmy żadnego pisma w sprawie tej firmy a adwokat który miał nam pomóc powiedział że to i tak nie wstrzyma egzekucji i jedynym ratunkiem jest dla nas upadłość konsumencka

stan
@Poszkodowani 05.08.2018 12:52

530 333130 to jest numer do darmowych prawników proszę dzwonić przedstawić sytuacje zajmą się każdym nakazem i komornikami , ja staram się radzić w każdy sposób powodzenia

Oszukana....
@Poszkodowani 06.08.2018 11:08

Powinniście otrzymać sądowe nakazy spłaty całkowitej kredytu. Każdy je otrzymuje listem poleconym i od tego nakazu można się odwołać.

Poszkodowani
@stan 06.08.2018 17:03

Dzięki za podpowiedzi

Oszukana....
@stan 06.08.2018 17:03

Też korzystam z ich pomocy..

załamana

witam mam pytanie do osób ktore prowadzi adwokat z wrocławia czy cos juz z wami i sadem zrobił jakies postepy w tej sprawie compas money

Alicja
@załamana 17.07.2018 12:30

Zadnych postepow

Agnieszka

Napiszcie co sie u was dzieje na pewno juz sa pozwy sadowe jak sobie radzicie bo my juz nie mamy sily psychika siada

assa
@Agnieszka 26.06.2018 00:43

witam u mnie jeszcze cisza ze strony sądowej firmy windykacyjne wydzwaniaja prokurator wzywal na przesluchanie a pani juz cos miała

Agnieszka
@assa 26.06.2018 23:28

Nie bylam jeszcze przesluchana w pazdzierniku prokurator mowil ze mam czekac na wezwanie na przesluchanie i do tej pory nic jaki prokurator to teraz prowadzi to czekanie wykancza psychika siada

Agnieszka
@assa 26.06.2018 23:28

Mamy sadowe nakazy zaplaty od jednego sie odwolalam czekam na odpowiedz

Oszukana....
@Agnieszka 27.06.2018 13:00

Ja na razie dostałam jeden nakaz, od którego się odwołałam, również czekam na odpowiedź. Bywają lepsze i gorsze dni , ale to czekanie jest najgorsze...

assa
@Agnieszka 27.06.2018 12:58

inny niz ostatnio jest inny prokurator zobaczymy co z tego wyniknie jest narazie kiepsko nie wiem czy wyjdzie na nasze ale zyje nadzieją

Agnieszka
@assa 27.06.2018 23:02

Jak moze nie wyjsc na nasze mamy status poszkodowanych poza tym compass money byl pod lupa knf juz wczesniej tylko szkoda ze nic o tym nie wiedzielismy poza tym to oni naklaniali do brania kilku kredytow naraz ja sie winna nie czuje tylko oszukana

Ola

Ludzie co się dzieje gdzie można się dowiedzieć na jakim etapie jest nasza sprawa nikt nic nie wie co robić

assa
@Ola 29.03.2018 18:15

a ma pani mecenasa z wrocławia

Ola
@assa 30.03.2018 21:33

Nie mam a pani ma?

Assa
@Ola 30.03.2018 22:31

Nie mam i też nic nie wiem A dostała już Pani sądowy nakaz zapłaty z bankow

Seipel
@Ola 29.03.2018 18:15

Moja sytuacja w sprawie firmy compas money jest troche inna, chce sie spytać kompetentnej osoby o jedną żecz, prosze o kontakt - arkapaw1490@onet.pl Pozdrawiam

stan
@Ola 29.03.2018 18:15

Witam niedawno dostałem sądowy nakaz zapłaty , napisałem odwołanie nakaz został cofnięty a sprawe skierowno do sądu rejonowego w Legnicy przypuszczam że że już papiery nasze są w sądzie , dowiedziałem się też że sąd może wydać wyrok na naszą korzyść i niczego nie będziemy spłacać a wezmą się za (usunięte przez administratora) przedstawicieli CM

Ola
@stan 04.04.2018 08:22

To proszę się odezwać jak bedzie pani po sprawie bo ja jeszcze nie mam sadowego nakazu zaplaty

Oszukana....
@stan 04.04.2018 08:22

A czy sam Pan pisał czy korzystał z pomocy prawnika ??

anonymous
@Oszukana.... 04.04.2018 17:30

Sam odręcznie przedstawiłem sytuacje że zostałem oszukany i okradziony dodałem zaświadczenie z prokuratury umowe depozytu z CM

rozpaczony
@stan 04.04.2018 08:22

witam ja jeszcze nie dostałem nawet nie byłem przesłuchany w prokuraturze a umowy juz mam wypowiedziane i nie wiem co dalej mam robić

Agnieszka
@rozpaczony 04.04.2018 20:39

Jedyne wyjscie czekac na sadowny nakaz zaplaty bo od niego mozna sie odwolac tak jak zrobil to pan @stan ja tez tak zrobie

Oszukana....
@anonymous 04.04.2018 17:47

Jeszcze jedno małe pytanie a czy dawał Pan ksero czy oryginał zaświadczenia i umowy?

anonymous
@Oszukana.... 05.04.2018 04:58

ksero

Oszukana....
@stan 04.04.2018 08:22

Witam czy można się jakoś z Panem skontaktować. Dostałam sądowy nakaz , ale nie mam zielonego pojęcia jak napisać odwołanie....

stan
@Oszukana.... 25.04.2018 16:24

Przepraszam ale ostatnio nie miałem możliwości wejść na stronę , wiem że może już zapużno mój numer 798290916 jeśli będę mógł służyć jakąś radą to chętnie się podziele

Ola
@stan 11.06.2018 20:04

Mam pytanie czy mial pan juz sprawe w sadzie

Oszukana....
@stan 11.06.2018 20:04

Dziękuję nr zapisałam. Skorzystałam z pomocy prawnika. Sprzeciw od nakazu złożony na początku maja, czekam na odp z sądu. Zobaczymy co będzie dalej...

Ola

Witajcie co z bankami bo mnie tylko straszą i straszą czy ktoś ma juz komornika?

Ola

Czy pan ktory sie odwolywal do sadu mial pan już sprawe

Agnieszka

Czy ktos cos wie czy ktos byl w prokuraturze ja nawet nie bylam jeszcze przesluchana co sie dzieje umowy wypowiedziane nakazy zaplaty

Justyna

Hej czy ktoś wie na jakim etapie jest sprawa?

rozpaczona
@Justyna 21.03.2018 14:11

jaka sprawa gdzie w sadzie w prokuraturze

rozpaczona

witam nikogo ostatnio nie ma na tej stronie co dalej z naszą sprawą o compas money czy ktos sie orjentuje co prokurator robi i co dalej wszystko ucichło

Zmartwiona
@rozpaczona 14.03.2018 19:00

Ponoć sprawa jest we Wrocławiu. W sumie chyba tylko egzystencja i czekanie co dalej....

Oszukana....
@Zmartwiona 14.03.2018 20:36

A czy ma już ktoś komornika ??

rozpaczona
@Oszukana.... 14.03.2018 22:02

ja jeszcze nie mam ale wydzwaniają najgorzej z getin banku strasza nie wiem co dalej ,jak to sie potoczy

Assa

Witam czy coś się ruszyło w sprawie compas money bo taka cisza czy banki już wysłały do niektorych sądowy nakaz zapłaty

Oszukana....
@Assa 12.02.2018 13:50

Ja dostałam przed sądowy nakaz zapłaty całego kredytu na co mam 7 dni. Czyli komornik coraz bliżej....

assa
@Oszukana.... 01.03.2018 18:47

a czy pani sprawe prowadzi mecenas z wrocławia czy była pani u prokuratora co jak dalej

Oszukana....
@assa 06.03.2018 15:38

Nie , niestety nie stać mnie na mecenasa....

Kamila

Do tych co podpiasali umowe z mecenasem. Mam pytanie czy mecenas cos dziala czy warto podpisac umowe?

Oszukani......
@Kamila 29.01.2018 21:49

Witam podpisałam z mecenasem umowę i jest wszystko ok.Działa cały czas w tej naszej sprawie i myślę ,że bez niego chyba raczej byśmy sobie sami nie dali rady .POZDRAWIAM????

Agnieszka
@Oszukani...... 01.02.2018 23:02

Dziala czyli co wszystko jest ok czyli co jest ok pieniadze wam oddali?kredyty wstrzymane?prosze napisac cos wiecej

Ola
@Oszukani...... 01.02.2018 23:02

Proszę powiedziec co dziala mecenas. Zalatwł coś?

Ola
@Oszukani...... 01.02.2018 23:02

Ale czy raty wam wstrzymali?

rozpaczona
@Oszukani...... 01.02.2018 23:02

witam czy mogę sie jakoś z pania czy z panem skontaktować bo ja tez podpisałam umowę z mecenasem i porozmawiać albo jakiś emeil do państwa

Ola
@rozpaczona 19.02.2018 12:41

A pan mecenas co zrobił z pani/ pana sprawa dziala coś

Jan

Czy ktos był w prokuraturze dowiadywac sie na jakim etapie jest sprawa?

Agnieszka

Wstrzymana cala wyplata bo pracuje na umowe zlecenie dziekuje compass money za prezent na same swieta zycze wam zeby osci wam w gardle stanely nie mam za co zyc

stanisław
@Agnieszka 15.12.2017 16:17

Pani Agnieszko nikt nie może zajmować wypłaty żadna firma windykacyjna bo to niezgodne z prawem oprucz komornika ale on też nie może pani wszystkiego zabrać ale musi pani mu udowodnić że to jedyne pani żrudło dochodu

Przedsiębiorca
@stanisław 16.12.2017 09:44

Właśnie tu jest problem ze na umowę zlecenie może zabrać cała wypłatę.. Chore przepisy. Wygląda na to że lepiej nie pracować...

WujekdDobraRada
@Agnieszka 15.12.2017 16:17

no napewno bez sądu ktoś Pani wstrzytmał wypłatę i to całą - prosze nie narażac sie na smiesznośc

Agnieszka
@WujekdDobraRada 09.01.2018 18:28

Tak bez sadu na umowe zlecenie moze komornik zabrac calosc jesli nie wystapi sie do niego z pismem ze to jedyny dochod z ktorego sie utrzymuje wtedy moze polowe zabrac

Oszukana....
@Agnieszka 25.01.2018 11:57

Musi być wyrok sądu z klauzulą wykonalności. Dopiero wtedy może komornik zabrać...

Agnieszka

Czy ktos cos wie co sie dzieje skoro sprawa trafila do prokuratury w warszawie to jest sens isc do naszego prokuratora?jeszcze nawet nie bylismy przesluchani co robic bo zyc sie nie chce

Oszukani......
@Agnieszka 03.01.2018 15:53

Witajcie a skąd wiecie że sprawa trafila do prokuratury w Warszawie.Wszystko nagle ucichło nikt nic nie wie co dalej robić ...

Agnieszka
@Oszukani...... 04.01.2018 08:40

Juz wczesniej pisala tutaj jedna pani "Ona" najpierw ze do ministerstwa sprawiedliwosci a potem ze do prokuratury w wsrszawie ale czy to prawda nie wiem ja juz nie mam sily na rozmowy negocjacje itp.nie zalezy mi na niczym

Ona
@Agnieszka 04.01.2018 13:50

Witam, Tak ministerstwo sprawiedliwości wyslalo wszystko do Prokuratury Krajowej najprawdopodbniej bedzie nadzór nad sprawą. Poza wszystko poszło do departamentu korupcji i oszustw oraz departamentu KNF, drodzy Państwo czy oprócz prolongat zrobiliście coś więcej? Siedzac na gorum i, narzekajac sprswa sama się nie rozwiąże. Jest jesxcze taka instytucja jak Sąd, ktora wydajac postanowienie jest w stanie zawiesic płatności rat do czasu zakonczenia procesu karnego. Życzę wszystkim powodzenia, a pisanie tu na gorum o, samobojstwie niestety nie robi wrażenia, narobicie kłopotu sobie i rodzinie. Trzymam kciuki za nas.

Piotr
@Ona 14.01.2018 20:51

Jaki sąd bo ja się dowiadywalem i nic nie mogą zrobić dopóki sprawa się nie zakaczy to nic nie mozemy zrobic nawet założyć sprawy to z kad wy to bierzecie te pierdoly

Oszukana....
@Piotr 14.01.2018 22:53

Chodzi pewnie o to jak przyjdzie już pismo z sądu o wszczęciu postępowania egzekucyjnego. Można jeszcze wtedy się odwołać , ale do tego potrzebny jest prawnik. Tak mi nawet z windykacji powiedzieli, że bez prawnika nic nie zrobimy. A skąd na niego wziąć pieniądze jak na życie ledwo starcza...

Agnieszka
@Ona 14.01.2018 20:51

A czy tobie sad zawiesil juz raty?Pisanie o samobojstwie nie robi wrazenia ty chyba nie widzialas na zywo oszukanych ludzi i raczej nie jestes jednym z nas skoro tak piszesz i nawet nie wiesz jak sprawa stoi

asia
@Ona 14.01.2018 20:51

Droga pani ONA skąd ma pani takie wiadomości w Warszawie nie ma żadnej sprawy i nie została przekazana w żadnej formie

poszkodowani

można było jak mówili siedzieć cicho... pieniądze z opóźnieniem ale były, a teraz nie mamy nic...

Agnieszka
@poszkodowani 18.01.2018 08:08

Z jakim opoznieniem ja nie mialabym w ogole gdybym nie chodzila i nie prosila z placzem co wy wypisujecie poza tym oni wyplacali wam kase z pieniedzy innych ludzi nie z zadnych procentow potem klientow coraz mniej i juz nie starczalo na wyplaty dla poprzednich ja o swoja pierwsza wyplate musialam sie prosic i tak calej nie wyplacili jakbysmy siedzieli cicho to powoli by sie zmyli zamkneli interes oglosili upadlosc i wtedy nie byloby szans na nic

Ola

Wiecie już coś co sie dzieje co dalej, co z bankami?

stanisław
@Ola 09.01.2018 16:39

banki nie odpuszczają wypowiadają umowy nam zostaje ogłoszenie upadłości , skoro państwo pozwala na rejestrowanie takich spółek finansowych z zoo to niech państwo teraz płaci .

Ola
@stanisław 09.01.2018 19:56

Ogloszenie upadłości?

M.
@Ola 12.01.2018 13:52

Oglosisz upadlosc i co?gdzie pojdziesz mieszkanie i wszystko co masz pojdzie na dlugi

Roberto

To wkońcu siedzą a areszcie czy nie niedawno pogłoski były że wyszli to więc jak jest

Ofiarą 2

A wiadomo kto z nich siedzi? Myśleliśmy że Pani Magda nie odbiera bo jak zwykle nie ma czasu? Cy ktoś coś jeszcze wie? Czy prokuratura coś powie?

Były pracownik
@Ofiarą 2 18.10.2017 23:12

Magda, Kamil, Krzysztof, Irena, Iwona

Agnieszka
@Były pracownik 24.10.2017 22:53

Witam "Byly pracownik" czy mozesz pomoc nam poszkodowanym?na pewno cos wiesz co mogloby nam pomoc bo niedlugo sprawa sie naglosni ale przez serie samobojstw

Zostaw opinię o Compass Money - Legnica

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Compass Money