SKOK

Czeladź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 8 ocen.

Opinie o SKOK

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKOK

Paulina

Dzień dobry, moja babcia wykupiła udziały nadobowiązkowe w znacznej kwocie po namowach konsultanta w oddziale. W wyniku upadłości nie może odzyskać pieniędzy, poszukujemy osób poszkodowanych tak jak moja babcia by złożyć pozew zbiorowy. Podaje nr tel 885338616, e-mail: paulina_nogacka@onet.pl

Alan

Wow czytam i oczom nie wierzę "dofinansowanie karty Benefit, kasę jak urodzisz dziecko, dofinansowanie do wakacji dzieci," muszę Ci powiedziec, że to jest maaasa dobra i fajnych rzeczy, wygląda to na bardzo dobrą i sensowną firme

anonim

(usunięte przez administratora)

elka

W Stefczyku możesz liczyć na: dofinansowanie karty Benefit, kasę jak urodzisz dziecko, dofinansowanie do wakacji dzieci, no i dodatkowo udział w imprezach organizowanych przez Kasę.

wera

Artur ja się z Tobą nie zgodzę, jako wieloletni pracownik SKOKu, nie raz widziałam obłudę "Pana Prezesa". Niestety to co stało się z tą firmą jest wynikiem podjętych przez niego decyzji.

zola
@wera 02.06.2016 21:34
Artur ja się z Tobą nie zgodzę, jako wieloletni pracownik SKOKu, nie raz widziałam obłudę "Pana Prezesa". Niestety to...

W pełni podpisuje się pod przedmówcą. jako wieloletni pracownik SKOKu tez mogę to potwierdzić. dwulicowy mało powiedziane.....dobrze miała tylko familia. a imprezy skokowe wszędzie operetka i balet z wiadomych względów. Nie mnie osadzać bo sa inne instytucje od tego ,ale powinien z pokora spojrzeć na to co się stało a nie z tupetem bronic swojego imienia.

były pracownik

Czytając polemikę...nie sądzę, aby naruszana tu była godność ludzi i ich religijność jeśli swoim zachowaniem celowali z perfidią w godność podległych zwykłych pracowników.

mann
@mann 17.06.2016 12:50
Długo się zastanawiałem czy wogóle Ci odpisać, ponieważ dla mnie Ty już straciłeś swoją wiarygodność na tym forum, jednak mimo...

powyższy mój wpis jest w odpowiedzi na post Artura Grudzińskiego. Byłego pracownika, wypowiedź z dn 01.06, przepraszam za podpięcie pod Twoją opinię

były pracownik
@mann 17.06.2016 12:56
powyższy mój wpis jest w odpowiedzi na post Artura Grudzińskiego. Byłego pracownika, wypowiedź z dn 01.06, przepraszam za podpi...

Dziękuję za załączenie wyjaśnienia :)

mann

No pewnie że się pokażą, jak zwykle, usiądą w pierwszej ławce i z rękami złożonymi na piersiach i z błogosławieństwem księdza przystąpią do komuni. Bo przecież nic się nie stało, to nie ich wina, winny jest poprzedni rząd, winny jest zarządca komisaryczny ale nie prezes. Prezes "chciał" dobrze, pytanie tylko dla kogo dobrze, dla klientów?, dla Kasy?, dla pracowników?, a może dla siebie i swojej świty. Brak słów dla takiej hipokryzji

mann
@Artur Grudziński 13.05.2016 09:21
virtus to jest typowe w myśl zasady "Bohater w necie, ci...a w świecie" :-)

Ciągle się zastanawiałem,Artur Grudziński,dlaczego tak usilnie i mało racjonalnie bronisz zarządu kasy jowisz,ale już wiem,wystarczyło poszperać trochę w necie. Wpis do rejestru KRS kasy jowisz z dnia 28.05 2015- viceprezes zarządu. Hm ciekae jak to się ma do "bohater w necie......" ,, a co w świecie???

Artur Grudziński
@mann 24.05.2016 22:24
Ciągle się zastanawiałem,Artur Grudziński,dlaczego tak usilnie i mało racjonalnie bronisz zarządu kasy jowisz,ale już wiem,wyst...

Tu nie chodzi o obronę zarządu w jakikolwiek sposób, raczej ludzi i ich godności. Śmieje się najzwyczajniej z internetowych anonimowych "bohaterów", którzy pojęcie mają blade zazwyczaj, nie podają żadnego konkretnego argumentu, a atakują personalnie sferę prywatną w tym przypadku religijność... o jakiej racjonalności mowa? Masz konkretny argument napisz, przyklasnę. Pozdrawiam

ja

Niestety rządy Kubika doprowadziły do tego, że już nikt nie pracuje!!!

olo
@ja 25.04.2016 21:30
Niestety rządy Kubika doprowadziły do tego, że już nikt nie pracuje!!!

jak to ???

zygi
@olo 26.04.2016 14:18
jak to ???

upadłość , zablokowali mi pieniadze, musze czekac az fundusz odda.bylo do przewidzenia. ciekawe jak teraz sie pokaże pani prezesowa i prezes w kosciele, ale tacy to wstydu nie maja . wszystko splywa jak po tlustej gesi..

:)

Agonia...

Artur Grudziński

Ludzi potrzebują wszędzie :-) z tego co wiem jest teraz dużo "spokojniej" :-)

Krzysiek

czy w Skoku da się wytrzymać ? i w miarę zarobić ? Słyszałem ,że jak władze się zmieniły to jest jakby spokojniej czy to prawda ?

Fan zbuntowanej

Hahaha wracaj do m jak miłość mała osóbko :-)

zbuntowana

Jak byłemu Prezesowi Kasy Jowisz P. Kubikowi nie wstyd brać udział w wyborach?! Położył Skok , a teraz pcha się do nowego koryta !! Ciekawe skąd wziął kasę na plakaty ? Poprzednie źródełko wyschło?! Nie głosujcie na tego perfidnego człowieka

piękna

Powinien zgłosić się PUP , iść na kuroniówkę niech zobaczy jak się żyje w kraju za kilka stówek, jemu zawsze było mało!!( Prezeskowi)

xman

Prezes będzie miał to na co zasłużył : wkrótce emeryture, regularną wyplatę przez rok i będzie miał wreszczie święty spokój .....czy aż tak żle piękna? a poza tym gdzie kiedykolwiek była sprawiedliwość????? .pozdrowienia dla byłego Zarzadu Jowisza .Powodzenia

man
@xman 26.08.2015 20:48
Prezes będzie miał to na co zasłużył : wkrótce emeryture, regularną wyplatę przez rok i będzie miał wreszczie święty spokój .....

"Święty spokój" ha ha ha ha ha ha dobre sobie.Jeśli prezes tak bardzo pragnął świętego spokoju to dlaczego sam wcześniej nie zrezygnował tylko trzeba było zarządu komisarycznego. Przez ostatnie lata ciągnął SKOK na dno niszcząc po drodze to na co inni pracowali przez długie lata, a wszystko po ty by jak najdłużej zajmować prezesowski fotel. Xman piszesz że wkrótce emerytura, to może uściślij, że nie tak wkrótce. To forum czytają ludzie którzy używają rozumu... patrz: kandydaci do Rady Powiatu Będzińskiego, wybory uzupełniające 2014 r. Jeden z kandydatów, niejaki Jan Kubik wiek 58 lat, więc do emerytury brakuje co najmniej 5 lat oczywiście odliczając "regularną wypłatę przez rok". 5 lat w dzisiejszych realiach w Polsce to szmat czasu a w takim wieku i przy prezesowskich aspiracjach znaleźć jakiekolwiek zatrudnienie to nie lada wyczyn, dlatego zgadzam się z piękną, że prezes doczekał się tego na co zasłużył

piękna

Jowisz sięga dna, depozytariusze nie wiadomo na co czekają, sprawiedliwości stała się zadość, Prezes doczekał się tego na co zasłużył.!!

alan

Bynajmniej tak było. A teraz??? zegar cyka!!!

alan

Dostać się do skoku jest o wiele łatwiejsze jeśli tylko mają nabór. Wymagania nie największych lotów od kandydata. Nie wspomnę o poplecznictwie wówczas nawet, gdybyś miał za sobą Harvard możesz mieć kłopoty z posadą w skok-u/może i kpina, ale realna/

...

zarząd komisaryczny w Jowiszu...tylko dlaczego tak późno !!!! I klan rodzinny pękł jak bańka mydlana !!!

Młody
@... 11.08.2015 20:52
zarząd komisaryczny w Jowiszu...tylko dlaczego tak późno !!!! I klan rodzinny pękł jak bańka mydlana !!!...

Gosia daj już spokój :-)

Małgorzata Grudzień
@Młody 11.08.2015 23:38
Gosia daj już spokój :-)

Jeśli uważasz, że to ja udzielam się na tym forum to jesteś w błędzie, Jak mam coś konkretnego do powiedzenia na temat Kasy Jowisz to robię to pod swoim imieniem i nazwiskiem a nie ukrywam się pod nic nie znaczącymi nickami. Co chciałam zrobić to zrobiłam,wygrałam sprawę,dostałam odszkodowanie i nie satysfakcjonuje mnie kopanie leżącego. Takich osób jak ja jest w Kasie Jowisz dużo więcej,z tym że jedni podejmują konkretne działania a drudzy wylewają swoje żale na forach, nie mnie to oceniać.

a

Pracowałam w Jowiszu . Pracowałam tez w PKO i mam porównanie . Mimo wszystkich plusów i minusów polecam bank ! Przynajmniej jasno wiadomo co można , w SKOku tego niestety nie ma. Mało stabilna kasa , jeśli chodzi o zatrudnienie pracownika. Ludzie pracujący tam trzymają się w swoich grupkach i trudno nawiązać życzliwy kontakt( taki nie fałszywy bo na pokaz są mili ) :-)ale to akurat tak jak wszędzie dla tego nie rozumiem stwierdzenia rodzinne powiązania. W rodzinie to chyba jest miła atmosfera :-)

mika

Nietylko w SKOKu potrzebują ludzi. Prosze przejzec inne oferty i zwrocic uwage na inne instytucje. Rotacja w Eurobanku, Gettinie czy PKO nie wymieniajac innych jest przerazajaca. W ciagu 6 mcy pracowalam w 2 instytucjach finansowych i moge z pewnoscia stwierdzic, ze tylko ludzie o silnych nerwach wytrzymuja. Na marginesie wszedzie dobrze gdzie nas nie ma, kasjerki jak narzekaja na wykorzystywanie w pracy niech sie zwolnia i skorzystaja z ofert konkurencji, a wtedy sie przekonaja jak wyglada praca w banku i wtedy docenia to co mialy w Jowiszu. Co do rodzinnych ukladow to mnie nie interesuja bo zawsze byly i beda w kazdej instytucji. Najbardziej chore jest narzekanie i insynuacje na forum. Czy jednak ktos z w/w osob majacych zale i pretensje czy rzucajacych oszczerstwa ma odawage stanac twarza w twarz z tymi osobami np na walnym ? na pewno nie. Pracowalam w Jowiszu ale ta wypowiedz jest jak najbardziej obiektywna.

zwiazany z kaśa pożyczką i pracownikami

dlaczego skok jest traktowany jak prywatny folwark ? jak firma rodzinna ??? Dlaczego prezes jest nie do ruszenia ? przecież to spółdzielnia .... nic mi się tam nie podoba , czy ktoś tam kontroluje co oni wyprawiają ? prośże się tym zainteresować , powinni mieć na dniach jakieś ichnie zebranie na którym można by coś wreszcie zmienić , ale czy ludzie tam głosujący to tez nie rodzina , albo pracownicy , którzy nie podskoczą wyżej wydana ??? ... W firmie SKOK Jowisz jest prę ludzi którzy zarabiają jak np. Księgowa ,i inne specjalistki ,które wcześniej pracowały w Jowiszu.Pracownicy z poprzejmowanych skoków pozwalniali albo trzymają na głodowych pensjach żeby sami poszli w diabły. Prezes nadaje się jedynie do wymiany bo widać ,że ciągnie SKOK na dno , a ja mam tam pożyczkę , i muszę na to wszystko patrzeć i słuchać po kątach jak kasjerki narzekają na wykorzystywane ich pracy za b. bardzo słabe pieniądze. Gdzie przemiła Pani Ania ze SKOKu z Gliwic ???? - potrzebne było miejsce dla kogoś z rodzinki na miejsce wiceprezesa ??/ słabe to bardzo Prezesie Jowisza !

!!!

UWAGA !!! Sprawa w Sądzie Pracy wygrana przez pracownika!!! BRAWO! Czyli warto walczyć o swoje!!!

Jacek

Nie mam dobrej opinii o SKOK-u (Kasie) Jowisz . Prezes nieuczciwy człowiek zawsze w asyście swojego prawnika. Sam pewnie nie poradził by sobie, dlatego potrzebny mu jest taki drugi "cwany lisek". Jowisz to rodzinna firemka, która ma wtyki w Kasie Krajowej.Jeśli zatrudnia to tylko tanią siłę roboczą , na zasadzie zrobi murzyn swoje, a potem go wyrzucimy . Czy Kubik ma kwalifikacje odpowiednie do prowadzenia instytucji finansowej ??? Czy otacza się wyłącznie ludźmi do czarnej roboty. Z tego co wiem , nie posiada nawet wyższego wykształcenia, a od kandydatów do pracy wymaga cudów w zamian za przysłowiowe nic.Liczę tylko ,że PIP bedzie miał pełne ręce roboty w tym Jowiszu!!! Omijajcie ten parabank z daleka jako klient i jako potencjalny pracownik !!!

gość

Niech nikt się nie łudzi, że w Jowiszu traktują pracownika przyzwoicie. Powoli zamykane są oddziały, a ludzi przenoszą, a potem nagle zwalniają dla uniknięcia odpraw. Wystarczy wykorzystać błędne decyzje i walczyć nawet zgłaszając nieprawidłowości w PIP jest na to 3 lata. Ponoć jest już nawet sprawa w Sądzie Pracy. BRAWO

anonim

(usunięte przez administratora)

Emiliana

sam to nikt nie przyjdzie, a jak przyjdzie zapytać o pożyczkę to jeśli uczciwie przedstawisz mu ofertę ze wszystkimi kosztami to klient zrezygnuje i nic nie sprzedaż. 90% Twojej pracy to telefoniada do skostniałej bazy i ewentualnie telefony na numery z książki telefonicznej, które i tak już są w dużej części nieaktualne.

Zbyszek

Banda złodzieji.

mnbvc

zarobki marne zasada polowa pracownikow z naboru pracuje na tych z rodziny prawdziwa

Pierwszy SKOK

Witam, Pracuje w Kasie i mam dobre zdanie na temat Kasy. 1. Rekrutacja ok - szybko, sprawnie, profesjonalnie ( obowiązują dwa etapy) 2. Praca bardzo dobra, dobra atmosfera w pracy, fajni ludzie. Wszystko można "załatwić" 3. Zarobki mniejsze niż w dużych bankach, ale można sobie wynegocjować "przyzwoitą" stawkę. Więc to co piszecie nie odzwierciedla aktualnie rzeczywistości. Jak się człowiek rodzi niezadowolony - to całe życie narzeka :)

kasikowa

Nigdy wiecej pracy w tej pseudofirmie.(usunięte przez administratora) dostajesz na każdym kroku i za wszystko od pozal sie boże kierownik oddziału. Latanie z ulotkami po godzinach pracy na porządku dziennym.Pozaty jestes tam kasjerką, doradcą,sprzątaczką i roznosicielem ulotek w jednym za 1300 zł. Żenada jakich mało!!! (usunięte przez administratora)

frugo

W tej Kasie obowiązuje zasada:jeden pracownik z naboru,jeden z rodziny.Pracować mają ci z naboru a familia pilnuje tych z naboru czy dobrze pracują.

Ktoś

Rozmowę przeprowadza Pani która "drwi" z kandydatów na pracownika.

STIW

Kasa ta to bankrut podobnie jak inne wchodzące w GRUPĘ tzw Kas Stefczyka.Skasowali SKOK Profit,SKOK w Wieprzu,SKOK w BUMAR Łabędy i dalej dołują.Pomoże może komisarz nadany z KNF.Mądrzy pracownicy już dawno powinni szukać coś nowego jak na rynku coś można znależć.SZKODA WAS LUDZIE.Familia jakoś sobie poradzi

gggg

Wiecie wogóle jak wygląda rekrutacja do Kasy Jowisz?????I czy wogole jest sens składać tam papiery????

gość
@gggg 22.09.2013 22:26
Wiecie wogóle jak wygląda rekrutacja do Kasy Jowisz?????I czy wogole jest sens składać tam papiery????...

tragicznie - z profesjonalną rekrutacją nie ma nic wspólnego

Marta84
@gość 04.02.2015 21:35
tragicznie - z profesjonalną rekrutacją nie ma nic wspólnego

Dziwne, ja odniosłam zupełnie inne wrażenie. Wg mnie do oddziału w Krakowie bardzo profesjonalnie to wszystko wyglądało - jasne zasady i informacje zwrotne

zadowolony

widać że ktos kto to pisal poprostu nie sprostał tej pracy , i ma w sobie dużo żalu. mam zupelnie odmienne zdanie o tej firmie, jako dluoletni pracownik.

Smiały

Ta firma to niestety obraz nędzy i rozpaczy. Bankrut, który notorycznie łamie prawa pracownicze.

kris

Dokładnie pracownik traktowany nawet gorzej niż śmieć, musi wszystko umieć zero wsparcia ze strony kierowników

anonim

Jeśli masz ochotę pracować za groszę a wykonywać niewyobrażalną ilośc obowiązków, wręcz niemożliwą dla jednej osoby. Jeśli masz ochotę być traktowany jak śmieć, to zapraszam do Skok Jowisz.

Zostaw opinię o SKOK - Czeladź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKOK