Chciałabym odnieść się do komentarzy, które pojawiły się na naszym profilu. Ponieważ zależy mi na przejrzystej komunikacji zarówno z naszymi pracownikami, kandydatami oraz innymi osobami związanymi z Extradomem dlatego chciałabym ustosunkować się do kilku kwestii.
W naszej firmie nadgodziny są rzadkością, jeśli pojawia się taka konieczność pracownicy są pytani o możliwość pracy w nadgodzinach, a osoby, które się na to zdecydują otrzymują wynagrodzenie zgodne z Kodeksem Pracy. Cele sprzedażowe uzależnione są od potencjału sprzedażowego danego miesiąca i są elastyczne. Co istotne, ich realizacja często przekracza nasze oczekiwania i ustalenia. Za tę ciężką pracę dziękujemy wszystkim naszym pracownikom.
Od czerwca wdrożyliśmy nowy system premiowy. Tworzyliśmy go w oparciu o najwyższe standardy a jego zadaniem jest zwiększenie efektywności oraz jakości obsługi naszych Klientów. Jeśli jakikolwiek element nowego systemu jest niejasny zapraszamy naszych pracowników do liderów po szczegółowe informacje dotyczące zasad naliczania premii.
Nasza firma dynamicznie się rozwija i stale zatrudniamy nowe osoby, w takiej sytuacji rotacja jest naturalnym zjawiskiem i należy się jej spodziewać. Rozwój firmy daje więcej możliwości pracownikom, np.: zmiany stanowisk, awanse, udział w rekrutacjach wewnętrznych czy w nowych, ciekawych projektach. Dzięki temu pojawiły się również benefity. Po okresie próbnym mamy dla naszych pracowników dodatkową ofertę w postaci punktów na karcie MyBenefit, które każdego miesiąca mogą wykorzystać na sport, kulturę, rekreację lub zakupy. Równocześnie zapewniamy opiekę medyczną oraz ubezpieczenie grupowe.
Kolejny poruszany temat to wdrożenia i szkolenia stanowiskowe. Szkolenia te są ustandaryzowane i dopasowane do potrzeb konkretnego stanowiska. Jeśli u któregoś z pracowników pojawia się poczucie, że są one niewystarczające – prosimy o kontakt z liderem bądź trenerem. Z przyjemnością damy więcej wsparcia w tej kwestii osobom, które tego potrzebują oraz wzbogacimy ofertę szkoleń wewnętrznych. Rozumiem, że praca w naszej firmie bywa wymagająca, podobnie jak w innych dobrze prosperujących firmach. Dlatego liczymy na zaangażowanie naszych pracowników i wkładanie wysiłku w codziennie zadania. W procesie rekrutacji wyraźnie mówimy o zakresie obowiązków, oczekiwaniach i standardach pracy w Extradomu. Opowiadamy o wyzwaniach czekających na nowych pracowników i odpowiadamy uczciwie na wszystkie pytania kandydatów.
Na koniec, chciałabym dodać, że fala krytycznych i mocno emocjonalnych komentarzy zaskoczyła nas. Zdajemy sobie sprawę, że duża rekrutacja, wynikająca z chęci powiększenia działu sprzedaży spowodowała zaproszenie do Extradomu ludzi z różnym doświadczeniem dotyczącym współpracy. Chcemy jednak zapewnić, że jesteśmy w ciągłym kontakcie z naszymi obecnymi pracownikami poprzez liderów zespołów, trenera oraz dzięki różnego rodzaju ankietom i badaniom satysfakcji. Wszystko po to, aby budować przyjazne środowisko pracy. Pracownik zawsze może udać się do swojego lidera, trenera bądź HRBP, porozmawiać i uzyskać pomoc oraz wsparcie. Zdecydowanie gorąco do tego zachęcamy ????
HR Business Partner
Extradom.pl