Sobsmak Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 27 ocen.

Opinie o Sobsmak Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sobsmak Sp. z o.o.

Irek

Czy wiecie coś o wolnych etatach? Słyszałem, że Sobsmak to dobra firma. Może ktoś zaktualizuje informacje o pracy w firmie? Dawno nie pisaliście.

Nicoll

Żenada.... Wlasciciel sklepow Sobsmak powinien otworzyć oczy jak Go robią w balona pani koordynatorka i pan dyrektor przeciez oni nie nadają sie do prowadzenia tych sklepów. Zero szacunku do pracownika marna kasa zapierdziel jak cholera ( przerwy brak bo nie ma czasu) kolejny sklep zamkniety . Nie polecam towar tragedia. A osoby ktore tak bronią sklepu to kierowniczki osobiscie poznalam 4 wredne s....i podpie.......lacze. bylam w tym bagnie jakis czas znam wszystko od srodka i zastanawiam się czy zgłosić to dalej. Mam zdjecia i filmiki jak sie ratuje mięso i reanimuje. Smacznego pieczyste i pasztety tego sie wystrzegac.

D-D

Ja tam pracuje od paru miesięcy lecz nie mogę narzekać, miła atmosfera, mili ludzie, a opinie które są wyżej są po prostu żenujące... widzieliście Dyrektora więcej niż raz na oczy czy tylko na rozmowie o prace, że się tak kur...wa wypowiadacie... Dyrektor jest miły jak się jest miłym w stosunku do niego i sumiennie wykonuje swoją prace.. a płaca jak płaca, zgodziłeś się na takie warunki to masz to co podpisales...

vvv
@D-D 12.03.2017 13:55
Ja tam pracuje od paru miesięcy lecz nie mogę narzekać, miła atmosfera, mili ludzie, a opinie które są wyżej są po prostu żenuj...

Drogi D-D! Czytałem wszystkie opinie i z przykrością muszę stwierdzić, że są one PRAWDZIWE. Dla Twojej wiadomości Dyrektora widziałem nie raz i nie dwa tylko dużo więcej (wiem jak się zachowuje i co robi, aby pracownik czuł się "doceniany"), jak również słyszałem kilkakrotnie od niego obietnice, zapewnienia - niestety bez pokrycia.

anonim

(usunięte przez administratora)

były pracownik

zgadzam się z Tobą "pracownik"! Jestem tylko ciekaw kiedy właściciele zrobią z tym porządek (tzn. z tym marnym dyrektorkiem, koordynatorką)

Ml

Ogólnie w Sobsmak Sp. z o.o. jest kilka fajnych motywów jak dobre umowy o pracę czy przemiła atmosfera

klientka

problem z rotacją jest we wszystkich sklepach. nie wiem czy zauważyliście ale na wszystkich sklepach (nie tylko spożywczych) wiszą kartki o zatrudnieniu juz od wielu miesięcy. Tzn ze nie ma ludzi do pracy stąd zatrudnianie pewnie kogo popadnie aby tylko miał kto pracować...

klient

Drodzy Państwo! Byłem klientem sklepów SobDeli a właściwie nadal jestem. Natomiast z przykrością stwierdzam, że coś dzieję się niedobrego w tych sklepach (to ewidentna wina kierownictwa) rotacja jest ogromna i często widuje tą samą Panią pracującą po 14h. Nie ma w tych sklepach obsady, a ostatnio to nawet pojawiła się jakaś "Pani" wyglądająca na patologię. Coś strasznego czy już ludzi do pracy bierze się z ulicznej łapanki? Drodzy kierownicy tych sklepów! Zróbcie coś z tym! Albo musicie zmienić tą pracę bo do kierowania się nie nadajecie! PS. Czytając wszystkie opinie o tym pracodawcy Szanowny "mmmmm" jakie to ma znaczenie jakie "rz" liczy się sens wypowiedzi!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

p

nie wiem nie interesują mnie oferty pracy tej firmy, ale braki kadrowe na sklepach mają i do duże (otwierają nowe sklepy na na starych ludzie rezygnują). Uwież mi mają bardzo duże zapotrzebowanie na ludzi!

mmmmm
@p 14.09.2016 18:21
nie wiem nie interesują mnie oferty pracy tej firmy, ale braki kadrowe na sklepach mają i do duże (otwierają nowe sklepy na na...

Uwierz pisze się przez "rz"... Czas zająć się sobą a nie siedzieć i wypisywać bzdury na temat firmy w której pracuje się bardzo dobrze.

anonim

(usunięte przez administratora)

abc

z tego co wiem to są oferty pracy. nie wiem na jakich stronach ale podobno są. Ja cv wysyłałam bezpośrednio na ich adres deli@sobsmak-deli.com.pl Odezwali się, pracuję i jestem zadowolona:)

anonim

(usunięte przez administratora)

p

Drogi "f "niestety oni jedno mówią, a jest zupełnie inaczej i tak de facto zarabiasz najniższą krajową za 12h dziennie harówki na umowę o pracę (jak się umowa kończy to nawet jak jesteś najlepszy, a nie przypadniesz do gustu Panu J i Pani P to nie masz szans się utrzymać). Powiem tak aby nie bić piany SAMI SPRÓBUJCIE a przekonacie się jak jest tylko pytanie brzmi " czy warto?" zastanówcie się przed podjęciem tam pracy.

p

Ach i jeszcze jedno! każdego mierzą jedną miarą &quot [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; to uwłaczające godności! Ostatnio się zastanawiałem czy sami są tak to bólu uczciwi? Chyba nie! każdy mierzy według własnej mary.

anonim

(usunięte przez administratora)

p

Na pracy w SobDeli? Masz rację nie zależy! Na całe szczęście mam to za sobą i nie muszę na ten wyzysk patrzeć.

p

Na pracy w SobDeli? Masz rację nie zależy! Na całe szczęście mam to za sobą i nie muszę na ten wyzysk patrzeć.

marta

Przerażenie mnie ogarnia jak to czytam! Pracowałam w sieci tych sklepów i wszystkie posty (negatywne) są prawdziwe! Ludzie z daleka od tej pracy!!!!!

zadowolony pracownik
@marta 30.08.2016 19:21
Przerażenie mnie ogarnia jak to czytam! Pracowałam w sieci tych sklepów i wszystkie posty (negatywne) są prawdziwe! Ludzie z d...

Jestem pracownikiem tej firmy i jestem bardzo zadowolona z warunków jakie firma oferuje. Dobrze i na czas płacą, umowa o pracę... Wystarczy że człowiek chce pracować i bez problemu ma zapewnioną pracę na bardzo długo. Tylko trzeba chcieć pracować... A to chyba problem dla niektórych i stąd te negatywne komentarze...

anonim

(usunięte przez administratora)

ja

Obietnice duże w niczym nie pokrywające się. Jeżeli nie masz innego wyjścia idź i zobacz jak jest! Ja odradzam!

p
@ja 16.08.2016 10:44
Obietnice duże w niczym nie pokrywające się. Jeżeli nie masz innego wyjścia idź i zobacz jak jest! Ja odradzam!...

Z tej firmy ofert jest zawsze bardzo dużo! Dobrzy pracownicy nie wytrzymują lub są mało wygodni i ich zwalniają pod byle pretekstem. Rotacja ogromna. Trzeba pomyśleć dlaczego? Choćby człowiek bardzo chciał to nie wytrzyma długo.

anonim

(usunięte przez administratora)

ja

nie warto zawracać sobie głowy! Jest dużo innych ofert i z nich radziłabym skorzystać.

pesymista

Witam Nikolla! To co piszesz jest w 100% prawdą! Masz rację pieniądze żadne, satysfakcji brak a nieraz można poczuć się jak pies.

Nicolla

Panie Staszku prosze mi uwierzyć to są Male pieniądze na tym stanowisku

anonim

(usunięte przez administratora)

mirek

weź się za robotę leniu

pesymista

dbają????? bo umowa o pracę? LUDZIE WY chyba nie wiecie co to jest za praca???? Ta umowa to chyba jakiś żart (fakt ona niby jest ale jaka to umowa? zwykła śmieciówka). Nie dajcie się omamić!!!

klientka

Każdy ma prawo do swojego zdania i opini. Czytając jednak wszystkie wypowiedzi z przykrością skłaniam się do tych negatywnych. Taka jest rzeczywistość. Przykre, bo jeszcze kilka lat temu było całkiem inaczej. Teraz zamiast podwyższać jakość i standard obsługi to wszystko moim zdaniem się obniża. (usunięte przez administratora) Być może to nie wina samych właścicieli, bo teraz rynek pracy też jest w tej branży ubogi, ludzie nie chcą pracować w mięsie a Ci co pracują to albo się nie nadają albo nie odnajdują. Mało jest pracowników, sprzedawców dobrych, miłych i jak gdzieś takich w swoim sklepie znajdziemy to poprostu szanujmy ich. Byłam klientką jednego ze sklepów Sobsmak, a nawet dwóch i niestety po zmianie personelu już tam nie chodzę. Towar to jedno w sklepie a personel to drugie i każde jednakowo ważne, a w tych sklepach o tym się zapomniało. Teraz jest tyle sklepów, że mamy możliwość wyboru (całe szczęście), bo lubię robić zakupy tam gdzie jest miło, sympatycznie, bez łaski i towar jest ok. Zmieniłam sklep i nadal robię zakupy z przyjemnością, ale nie w Sobsmaku.

wolny

Panie Marcinie!!!! jest Pan pewien że to ta sama osoba? jak można być tak ślepym na takie komentarze? A może Pan tam parcuje tylko z innej pozycji Pan wystepuje? i nie zna Pan realiów pracy w sklepach Sob Deli!!!Szkoda mi Pana! A może tak trzeba się temu przyjrzeć bliżej? Pani Lik proszę spróbować i zobaczy Pai jak tam jest!

pracownik

Czytam i aż nie wierzę! BRAWO za odwagę i chęć podzielenia się z tymi którzy jeszcze tego nie doznali! To naprawdę wielka odwaga! a przede wszystkim CAŁA PRAWDA o tej pracy!!!!Jeszcze raz WIELKIE BRAWA!

nikt

ciężko! a to dobre! kablowanie? nie wiesz co piszesz! Spróbuj a zobaczysz! Przed podjęciem tam pracy miałam skrzydła, a teraz .... nic!

nikt

nie masz szans się wybić! nie wierz w cuda! To koszmar!!!!! Pieniądzę żadne! satysfakcji też nie ma!

nikt

życzę szczęścia! tylko nie daj się nabrać! Pamiętaj to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] koncentracyjny, a obcego nie dopuszczą do władzy

Była klientka

O tak. Sklep w Piasecznie - tragedia! Sprzedawczynie niemiłe, przemądrzałe, w dodatku w ogóle nie umieją normalnie porozmawiać tylko burczą, fuczą albo śmieją się. Całkowite lekceważenie nas - klientów. Towar też od jakiegoś czasu pozostawia wiele do życzenia. Czasem uda się kupić coś dobrego, świeżego, ale często i gęsto stary. ja już raczej tam nie będę chodzić, w sumie to nie jedyny sklep w tym mieście, więc po co sobie nerwy psuć.Nie polecam i z przykrością to robię, bo kiedyś był to naprawdę dobry sklep.

Lena
@Była klientka 07.07.2015 18:44
O tak. Sklep w Piasecznie - tragedia! Sprzedawczynie niemiłe, przemądrzałe, w dodatku w ogóle nie umieją normalnie porozmawiać...

proszę nie kłamać panie z Piaseczna są bardzo miłe, a o towar i klienta dbają ten wpis pachnie panią R. wstyd

klientka1
@Była klientka 07.07.2015 18:44
O tak. Sklep w Piasecznie - tragedia! Sprzedawczynie niemiłe, przemądrzałe, w dodatku w ogóle nie umieją normalnie porozmawiać...

zgadzam się z opinią stare i śmierdzące mięso sprzedają a wędliny się lepią na drugi dzień i nie nadają się do zjedzenia. Nieprzyjemna pani Koordynator nie jaka Pani Katarzyna, zarozumiała i krzyczy na pracowników przy nas klientach

klient

od nie dawna znów jestem stała klientką delikatesów sobsmak na mokotowie zauważyłam że zmieniło się tam na lepsze jest czysto towar wygląda świeżo obsada jest wymieniona kierownik tez chyba się zmienił .Przestałam tak robić zakupy jakiś czas temu bo robiło się nie dobrze wchodząc do tego sklepu brud mięso wyglądało na stare wędliny też. Teraz jest lepiej aby tak zostało.

oooo

Ta firma odbiega od norm

be-ata
@oooo 10.03.2015 17:49
Ta firma odbiega od norm

O tak!!!!! Odbiega! Zarabia się duuuużo więcej! Biedaki ku...wa, tak ciężko muszą zapier...lać, a co, za leżenie ku...wa nie płacą!!! Nieroby jeb..ne

vvv
@be-ata 06.01.2017 10:26
O tak!!!!! Odbiega! Zarabia się duuuużo więcej! Biedaki ku...wa, tak ciężko muszą zapier...lać, a co, za leżenie ku...wa nie pł...

No piękny potok słów! Żal mi się robi - prostota aż bije od Ciebie człowieku! Wstyd i hańba w ten sposób pisać! Lepiej milczeć.

mmm

Ja pracuję w Sobsmaku obecnie a wcześniej pracowałam w innych sklepach i fakt może jest sporo pracy ale w żadnym innym wcześniej sklepie także nie pozwolono mi leżeć,czytając te opinię zastanawia mnie jedno czy co nie którym wogole chcę się cokolwiek robić.

piotrek

To chyba nie jest nic dziwnego, chyba można nazwac to okresem próbnym w pracy, pytanie co się dzieje po tych owych dwóch tygodniach? W ogóle to ile sobsmak proponuje na okresie próbnym, a jak potem wygląda sprawa podwyżki, bo chyba podpisując nowa umowe powinni zaproponować także wyższą stawkę. Pozdrawiam.

wszędziezawszeszybkodajka
@piotrek 18.01.2015 16:24
To chyba nie jest nic dziwnego, chyba można nazwac to okresem próbnym w pracy, pytanie co się dzieje po tych owych dwóch tygodn...

PIP trzeba powiadomić jak nie oddają Wam za nadgodziny!!!

lolo

Zapomniałem dodać że niestety kierownik zasuwa razem z nami, plus tego ma kupę papierowej roboty na którą czasem nie ma czasu . Co do Koordynatorki niestety prawda jak kogoś lubi to ok jak ktoś jej podpadnie to szuka pretekstu do zwolnienia albo przerzuca na inny sklep. Najgorzej z tą odpowiedzialnością jak masz manko każdemu potrącają . Z umowa rożnie pierw umowa zlecenie na 2 tyg potem albo dostajesz znów na 2 tyg albo już umowa o prace na 2 lata.

Oferty Pracy

Sprzedawca Sobsmak Deli 2014-10-19 Żródło: Gowork.pl Warszawa (mazowieckie) Sobsmak Deli Sp. z o.o. to sieć delikatesów mięsnych o różnorodnym wyselekcjonowanym asortymencie. Nasze produkty pochodzą z Zakładu Mięsnego Sobsmak Sp. z o.o. oraz z hurtowni MaxMeat Sp. z o.o., które aby sprostać wymaganiom Klientów stale poszerzają gamę swoich asortymentów o produkty z zakładów z całej Polski. W związku z intensywnym rozwojem sieci sprzedaży firmy Sobsmak Deli poszukujemy os&oacute

Patryx
@Oferty Pracy 25.10.2014 22:33
Sprzedawca Sobsmak Deli 2014-10-19...

Prezesa to zwykły pracownik na oczy nie ujrzy. To dyrektor był z pewnością. Nikomu nie polecam tam pracy, wcześniej czy później bokiem wyjdzie a i zdrowia szkoda. 1500 zł pensji w tym przepracowane standardowo 5 dni w tygodniu plus dwie soboty w miesiącu i ewentualnie premia jak inwentaryzacja dobrze wyjdzie i będą wyniki, najcześciej premii nie ma, zawsze znajdzie się byle powód żeby jej nie dać. Dyrektor i koordynatorka mają monopol na tą firmę, fałszywi, podstępni. Brak szacunku totalny.Jest odpowiedzialność materialna w różym procencie: kierownik 35% zastępca 25% reszta dzielona między pozostałych pracowników. I co inwentaryzacja trzeba manko spłacać. Kopanie dołków pod współpracownikami to standard, dziwne posądzenia, oskarżenia - masakra.

kierowniczka

Dzis bylam 1 dzien w jednym z sieci sobsmak i zdecydowanie odradzam. Wszystko nie tak jak mowili na poczatku. Praca od pon do soboty w tym 1 w miesiacu wolna. Za zlecenie placa 10.22 brutto a tam się poprostu biega nie chodzi. No dramat totalny. Proponowali mi stanowisko kierownicze, gdyz mam dosc spore doswiadczenie, a w rzeczywistosci okazuje sie ze zapierdzielasz jak robot. Krojac wedline musisz podrzucac klientowi skrawki, ktore sa pod krajalnica. Kroisz wedliny do konca nawet po mimo faktu, ze klient sobie tego nie zyczy. No dramat totalny i wszystko za pesje 1800 brutto tak byjamniej mi mowili. Przerwy sa tnie wtedy jak jestes glodny, lecz godzine przed koncem pracy. I oczywiscie nikt sie Ciebie nie zapyta. Prezes nie mily i sprawial wrazenie zadufanego w sobie i nie bierze pod uwage faktu, ze to dzieki Nam wszystkim ma ciepla posadkę. Brak szacunku dla pracownika!!! Zdecydowanie odradzam ta firmę!!!!

zzz
@kierowniczka 13.10.2014 20:54
Dzis bylam 1 dzien w jednym z sieci sobsmak i zdecydowanie odradzam. Wszystko nie tak jak mowili na poczatku. Praca od pon do s...

KOCHANIUTKA PANI KIEROWNIK(wpis 13.10.14).BIEGA SIĘ,JAK ZAUWAŻYŁAŚ,BO RUCH JEST DOŚĆ DUZY W TYGODNIU,I DUŻY W PIATKI I SOBOTY,A CHĘTNYCH DO PRACY GARSTKA.ZEBY DOSTAĆ STANOWISKO KIEROWNICZE,NAJPIERW TRZEBA WYKAZAĆ SIĘ PRACĄ NA SALI SPRZEDAZOWEJ.PRZECIEŻ ŻEBY ZARZĄDZAĆ,MUSISZ WIEDZIEĆ ILE I JAKI TOWAR MA ZBYT,JAK GO WYEKSPONOWAĆ,CZEGO OCZEKUJE KLIENT ITD,ITP.JEŚLI CHODZI O PODRZUCANIE SKRAWKÓW,TO KOLORYZUJESZ KOCHANA.SKRAWKI SĄ SPRZEDAWANE OSOBNO,A WĘDLIN NIE KROI SIĘ DO KOŃCA,KOŃCÓWKI SA WŁAŚNIE ODRZUCANE NA SKRAWKI.PRZERWY SĄ W KOLEJNOSCI,KTO PO KIM PRZYSZEDŁ I W TAKIM PORZĄDKU IDZIEMY JEŚĆ.Z PREZESEM NAWET NIE MIAŁAŚ DO CZYNIENIA,TYLKO Z DYREKTOREM.RZECZYWISCIE SPORO TRZEBA SIĘ NAROBIĆ,ALE NIGDZIE NIE POSADZA,A PIENIAZKI Z NIEBA NIE SPADNA.

XYZ

Praca oczywiście od pn do pt plus dwie soboty bez oddawania dnia wolnego w stawce 1500 zł. Sklepy otwarte są od poniedziałku do soboty.Jak pracujesz np. trzy soboty to za jedną masz wolne

XYZ

lolo a w sobotę nie pracujesz ? nie wierze bo przecież aby dostać 1500 na konto to w tym są obowiązkowe soboty .O tym też trzeba pisać dla przyszłych pracowników.Może nie każda sobota ale przynajmniej dwie.

lolo

Pracuje tam od nie dawna w rzeczywistości jest 1500 na konto plus 200 300 premii w zależności od obrotów. Pracujemy codziennie od pn do pt na 2 zmiany. Fakt że nie ma zachowanych 12 godz odstępu między jedna zmianą a druga.Może nie jest najlepiej ale pieniądze nie są najgorsze.

anonim

(usunięte przez administratora)

bywalczyni

Jeśli nie musisz to nie idź tam do pracy. Czy wcześniej czy później wyjdzie Ci ona bokiem. Szczerze nie polecam. Właściciele spoko, ale nawet nie wiedzą co się dzieje w sklepach. Rządzi dyrektor i koordynatorka. MASAKRA!

gamon

Nie polecam żadnego sklepu sieci Sobsmak!!! W 5 sklepach bylem i wszędzie Stare wędliny i mięso jak można takie coś ludziom wciskać.Niech sami sobie to jedzą!!!Obsługa nie mila,opryskliwa na sile wciskają wędliny bo muszą np sprzedać 10 kg.Kto to wymyśla.. szef??To niech sobie sam ta wędlinę weźmie do domu i rodzinie poczęstuje a nie każe ekspedientce wciskać klientowi.

Anna

To samo w sklepie w Piasecznie. Rany, że nikt nic z tym nie robi. Gdzie szefostwo, gdzie właściciel? Jak można tolerować takie zachowanie? Sprzedawczynie bardzo aroganckie, nie miłe, wciskają stary towar, tragedia :-( Nie polecam tego sklepu.

klient

Jestem klientem Sobsmak w Nowym Dworze Mazowieckim.Te Panie (usunięte przez administratora),są nieuprzejme. Jeżeli się o coś prosi to robią to z wielkim trudem.(usunięte przez administratora)

mona

W sumie to wszyscy po części mają rację. Na każdym sklepie było i jest inaczej, zależy w dużej mierze od kierownika, ale góra też strasznie ciśnie... jednym słowem dużo pracy, ciągła presja, często nie miła atmosfera a pensja w porównaniu z innymi firmami w tej branży niby nie najgorsza, ale duży zakres obowiązków i natłok pracy. Sprzedawca w sklepi z najlepszymi obrotami zarabia ok 1800-2000 netto a kierownik ok. 2300-2500 netto. Na sklepach z większymi utargami jest odpowiednio więcej, ale trzeba nastawić się na straszą harówkę.

chirs

Byłem na rozmowie o prace na stanowisko kierownicze. Baaardzo słaby rozmówca mi się trafił(usunięte przez administratora)

sue.

zawsze możesz iść zobaczyć :)

nick

a do mnie odezwali sie właśnie w sprawie pracy w sobsmaku i właśnie się zastanawiam co zrobić czytam te opinie i aż się odechciewa tam iść do pracy

sue.

Przechodzę często kolo 2 sklepów Sobsmaku i co chwile widzę nowe twarze,zmieniają ludzi jak rękawiczki,chociaż bardziej bym powiedziała ze ludzie sami odchodzą.Jak ja się CIESZE ZE JUŻ TAM NIE PRACUJE.Teraz mam znakomita prace zero stresu(usunięte przez administratora)

zelka

Rozstałam się z tą firmą i odradzam pracę w tej firmie.W całości zgadzam się z wpisami "sue" i "XYZ". (usunięte przez administratora) Nikogo nie interesuje, o której naprawdę kończysz pracę. Grafik jest ustalony na 8 godzin. Pracownik wpisuje na listę godzinę rozpoczęcia pracy a kierownik godzine zakończenia zgodną z grafikową (usunięte przez administratora)Dzisiaj rozpoczynam prace o godzinie 12.30 a jutro o 5.30 co jest nagminne. W sobot rozpoczecie pracy o godzinie 6.00 w grafiku a fizycznie o 5.30. Natomiast zakonczenie o 14.00 bo tak jest czynny sklep, który trzeba sprzątnąc po zamknięciu, schować mięso do chlodni i faktyczny koniec pracy o 15.30 lub 16.00 ale sprobuj taka godzinę zakończenia wpisać w liste obecnści. Zapomnij o tym.

XYZ

Ja bardzo się wdrożyłam w tą firmę -wykladałam towar, obsługa kasy, piekłam pieczywo , robiłam pizzę , przerabiałem mięso,przyjmowałam tradis odpowiadałem za jedno ze stoisk, sprzątałam ,mylłam kible ,piekłam mięso itd.zapierdalałyśmy jak roboty bo ma miała przyjechać np. pani (usunięte przez administratora) lub pan dyrektor lub nawet sam prezes. Chociaż były wzloty i upadki wiem jedno nie warto poświęcać się kosztem zdrowia , a stres i poniżanie w tej firmie było na porządku dziennym. Jak pan dyrektor byłby mądry to rozmawiałyby z pracownikiem pojedynczo ,może przejrzałby na oczy i miał nić porozumienia ze zwykłymi pracownikami- pracownikami nie kierownikami. . Ja już nie pracuje , ale to co działo się w moim sklepie i sądzę że dzieje to jest dobry temat do napisania książki o tytule ,, Pani (usunięte przez administratora)uczciwego pracownika nigdy nie zrozumiesz jak masz znajomości i(usunięte przez administratora) umiesz,,

sue

Dodam tylko ze jeżeli ktoś nie pasował naszej(( Koordynatorce 23L ))to robiła wszystko aby się tej osoby pozbyć mimo tego że pracownik był naprawdę dobry.Nie można było się nie zgadzać z jej zdaniem a tym bardziej się z nią wykłócać bo od razu miało się u niej pozamiatane.

sue

Ja to nie raz sama płakałam przez to jak jesteśmy traktowani.Pracowałam tam 3 lata ale po tym jak zaczela pracować nasza "wspaniała i niezastąpiona" KOORDYNATORKA wszystko się zmieniło.To przez nią ludzie z długim stażem odchodzą,to ona bzdury gadała do Dyrektora a on jak głupi w to wierzył i wierzy w każde jej słowo.Zgadałam się z jedna z kierowniczek z innego sklepu,powiedziała ze( usunięte przez administratora )kiedyś coś źle zrobiła i kazała tej kierowniczce wziąć to na siebie żeby ona miała czyste ręce...Czy to jest w porządku?? Odradzam pracy w tej firmie.

XYZ

Droga osobo o nicku Pracownica, napisz może jak jest naprawdę w tej firmie , a może nie możesz?. Pensja tak jak piszesz 1900 brutto , ale w tej pensji są obowiązkowe dwie soboty pracujące, (usunięte przez administratora) , a jeśli pracujesz kolejne soboty to jest 9 godzin(1 sobota) to dostajesz wolny dzień w tygodniu czyli 8 godzin. Następnie premia musi być obowiązkowa bez łaski ponieważ umowa o pracę w 2013 r to 1360 zł , a jak wiadomo musi być 1600 minimum (czyli 1360 + premia) Jak przychodzi się do pracy n drugą zmianę do 20.30 to bardzo często następnego dnia idzie się na 5.30 bez zachowania 11 godz.odpoczynku.Lepiej nie pisać nic niż to że jest wszystko zgodnie z kodeksem pracy. Ludzie nie odchodzą z Sobsmaku bo mają wysokie mniemanie o sobie, tylko dla tego bo mają rozum. A dobry pracownik w Sobsmaku to oczywiście pracowity ale i taki który przystaje na warunki zatrudnienia (usunięte przez administratora)

Pracownica

Od ponad trzech lat pracuję w tej firmie i nie narzekam, znam osoby, które pracują o wiele dłużej, bo od początku istnienia poszczególnych sklepów i też nie narzekają. Praca 5 dni w tygodniu po 8 godz. zaznaczam po 8 godz., wszystko zgodnie z obowiązującymi przepisami i kodeksem pracy, umowa o pracę, wynagrodzenie ponad 1900 brutto dla sprzedawcy i tyle faktycznie na papierze, także w dzisiejszych czasach to już duży plus. Dla pracowników wykonujących solidnie sowje obowiązki i pracujacych z zaangażowaniem oczywiście oprócz pensji jest premia i to nie mała, firma potrafi docenić dobrych pracowników, dla leni, obiboków, nieuków... pozostaje sama pensja, ale czego takie osoby oczekują. Nikt w tych czasach nie płaci za obijanie się. Pracy trochę jest, bo są klienci no i samo przez się rozumie, że jest co robić. A to dobrze jak są klienci bo są obroty i jest pensja i premia. Jedno z drugim powiązane. Dla osób mających za wysokie mniemanie o sobie i o swoich umiejętnościach to zawsze i wszedzie będzie źle. Ale nawet dla tych na początek jest premia, żeby chciażby zmotywować ich do działania a to tylko od nich zależy czy się wykażą czy nie i czy będą dobrymi pracownikami... to ich indywidualny wybór a nie wina pracodawcy. Ci co piszą, że to obóz pracy albo i gorzej to współczuje bo chyba nigdy nie pracowały właśnie w takowych obozach pracy. Im wszędzie będzie źle i każdy pracodawca bedzie nie dobry. Sobsmak to firma w porządku, szefostwo, dyrekcja i kierownictwo też, żadko można trafić na takich ludzi w dzisiejszych czasach i każdmu życzę takich przełożonych.

Zostaw opinię o Sobsmak Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sobsmak Sp. z o.o.