Konsbud Audio Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 20 ocen.

Konsbud Audio Sp. z o.o.
3 20 6 1

Opinie o Konsbud Audio Sp. z o.o.

Marta

@Still working, oczywiście staramy się wraz z innymi osobami reagować na bieżąco w momencie, gdy pojawiające się opinie nie są zbyt zgodne z obowiązującym na forum regulaminem. Niestety jednak nie jesteśmy w stanie ze 100% przekonaniem stwierdzić, które opinie są prawdziwe, a które nieco rozmijają się z prawdą. Czy ktoś z Was pracuje aktualnie w Konsbud Audio w Warszawie i zechciałby podzielić się swoją opinią na temat tego pracodawcy na forum?

Prawdziwy
@Marta 23.08.2018 22:36

Akurat twoje opinie sa jak najbardziej niezgodne w prawda, o czym doskonale wiesz bo jestes tam dyrektorem, Panie „Marta” ;)

Still working
@Prawdziwy 07.09.2018 02:37

Czytanie ze zrozumieniem kuleje w narodzie. Znaczenie słowa moderator również.

Pracownik
@Still working 07.09.2018 10:43

Tak jak i odwaga cywilna ;)

SARA
@Pracownik 08.09.2018 03:50

Daj spokój :-) przeciez wiadomo że „still working” to ktoś z kadry zarządzającej. Na szczęście w internecie nie są w stanie zakneblować byłym pracownikom ust i prawda o tej fatalnie zarządzanej firmie ujrzała światło dzienne.

Still working
@SARA 06.10.2018 01:05

No cóż, jeśli w pracy wyciagałaś podobnie trafne wnioski, to może to jest powód, że nie jesteś już w zespole?

luckily-not-working-there
@Still working 06.10.2018 23:10

panie dyrektorku, prosze nie siać zamętu na forum :) prosze dać sie wypowiedzieć byłym pracownikom żeby ludzie poznali prawde o beznadziejnych warunkach w pracy w pana firmie

Marta

@SARA, pytała o to, co Twoim zdaniem powinno ulec zmianie w firmie, ale nie otrzymałam odpowiedzi. Może jednak masz jakieś pomysły? Sugestie od pracowników, obecnych czy też byłych, wiele mogą powiedzieć zarówno potencjalnym pracownikom, jak i samemu pracodawcy.

SARA

Najgorsza firma w jakiej pracowałam. Nie polecam!

Still working
@SARA 25.09.2018 10:45

Nikt o takim imieniu u nas nie pracował.

SARA
@Still working 27.09.2018 10:40

ani nikt o imieniu Still working mądralo :-D

Marta

@SARA, to dość zdecydowana opinia, niewiele jednak mówi nam, obecnym na forum, bo jest dość ogólna. Długo pracowałaś w Konsbud Audio? Co Twoim zdaniem powinno ulec zmianie w tej firmie? @Still working, na forum każdy ma prawo do ochrony swojej prywatności, więc nicki, niekoniecznie zgodne z imionami, to rzecz normalna. Rozumiem, że pracujesz obecnie w Konsbud Audio. Co możesz powiedzieć o pracy w tym miejscu?

Marta

@Pracownik, a długo już jesteś związany z tym pracodawcą? Jakie Twoim zdaniem zmiany powinny zajść w tej firmie, aby obecnym pracownikom lepiej się pracowało? @Marta, piszesz z perspektywy osoby zainteresowanej pracą w Konsbud Audio?

Pracownik

Witam. Ja pracuje jeszcze w konsbudzie ale niedlugo skladam wypowiedzenie. Fatalnie sie tutaj pracuje. Bardzo zle traktuja pracownikow. Trzymac sie z daleka i nie tracic czasu. Pozdrawiam.

Marta
@Pracownik 08.09.2018 03:37

Bardzo dziekujemy za opinie. Takie wlasnie zdania od obecnie pracujacych w konsbud audio sa najwazniejsze i pomagaja ewentualnym zainteresowanym podjac decyzje. Pozdrawiamy.

Prawdziwy

Pracowalem w tej firmie i nie polecam. Wszyscy i tak wiedza, ze pozytywne tu opinie pisze kadra zarzadzajaca firma. W rzeczywistosci fatalnie zarzadzana firma, niskie place, traktowanie pracownikow jak niewolnikow oraz calkowity brak rozwoju. Odradzam prace w tym zakladzie.

Pracownik
@Prawdziwy 07.09.2018 02:33

Potwierdzam. 100% prawda.

Marta

@Prawdziwy, muszę wyprowadzić Cię z błędu - niestety mylisz się myśląc, że pracuję w firmie, której dotyczy ten wątek. Otóż nie jestem związana w żaden sposób z Konsbud Audio, a jestem moderatorem GoWork.pl, o czym już wspominałam na forum. Czy zechcielibyście wymienić jakieś pozytywne i negatywne aspekty pracy w Konsbud Audio? Dobrze byłoby poczytać nowe opinie na temat pracy w tej firmie - osoby zainteresowane pracą w firmie pewnie też przyznałyby mi rację.

Marta

@Still working, ponownie bardzo Ci dziękuję za odpowiedź! Myślę, że będzie bardzo cenna dla osób zainteresowanych podjęciem pracy w Konsbud Audio. Ja jestem moderatorem forum i moją rolą jest, między innymi, zadawanie szczegółowych pytań. Dzięki odpowiedziom pracowników osoby zainteresowane pracą w danym miejscu mają ułatwione podjęcie decyzji. Pozdrawiam Cię serdecznie!

Still working
@Marta 11.08.2018 21:59

Bardzo się cieszę, że taka osoba się pojawiła. Mam nadzieję że na portalu poza zadawaniem pytań moderator zajmuje się również selekcjonowaniem wartościowych i kulturalnych wypowiedzi, które mogą być pomocne, w przeciwieństwie do takich które zawierają jedynie wycieczki osobiste. Niestety jeżeli ktoś jest wymagający i nie toleruje obijania się w pracy nigdy nie będzie zbierał pozytywnych opinii od podwładnych. Pozdrawiam!

Marta

@Marek, rozumiem, że pracujesz aktualnie bądź też pracowałeś w Konsbud Audio? Co, Twoim zdaniem, powinno ulec zmianie w tej firmie? Masz jakieś pomysły? Głos pracowników jest bardzo ważny i powinien być brany pod uwagę przez pracodawcę. Czy znajdą się na forum osoby, które aktualnie pracują w Konsbud Audio w Warszawie?

Marek

Fatalne warunki pracy i niskie płace. Trzymać się z daleka. Pozdrawiam.

Marta

@Still working, a czy jeśli ktoś prowadzi własną działalność gospodarczą i na jej podstawie współpracuje z Konsbud Audio, to może liczyć na jakieś na przykład wsparcie ze strony księgowości firmy? Dziękuję Ci za rozbudowaną wypowiedź na temat pracy w tym miejscu! @Zed, długo już pracujesz w Konsbud Audio? Chętnie dowiem się, czy pracownikom tej firmy przysługują jakieś dodatkowe benefity socjalne.

Still working
@Marta 05.08.2018 22:40

W przypadku zatrudnienia jest trochę tak, że jak sobie wynegocjujesz, tak będziesz mieć. Myślę że spokojnie możesz liczyć na urlop w wymiarze podobnym do tego na etacie. Dużo zależy od działu do którego chciałbyś aplikować, bo w niektórych urlop w okresie wakacyjnym jest utrudniony, ze względu na nawał pracy. Jeśli chodzi o księgowość, to dostaniesz wyliczenie konkretnych kwot jakie masz wystawić na fakturze. Jeśli chodzi o obsługę księgową samej działalności, to wydaje mi się że większość jeśli nie wszyscy pracujący na umowach b2b posługują się jakimś zewnętrznym biurem. Przy kilku fakturach w miesiącu koszt takiej obsługi to około 50-150 PLN w zależności od formy opodatkowania i tego czy chcesz być płatnikiem VAT czy nie. Co do samego założenia działalności i formalności z tym związanych, to bez problemu pomoże Ci w tym ktoś z zespołu, kto już taką działalność prowadzi. To nie prawda, że najlepsi odeszli. Najlepsi dalej tam pracują :)

Administrator

Czy jesteście zadowoleni ze współpracy z firmą Konsbud Audio Sp. z o.o.? Co wpływa na Twoje postrzeganie tego przedsiębiorstwa?

jędrek
@Administrator 14.04.2018 09:10

Tak, jesteśmy zadowoleni. Indywidualne podejście do współpracowników jak jesteś rzetelnym fachowcem i znasz się na swojej pracy - podstawa.

Zed
@jędrek 27.06.2018 16:04

Nie, niestety nie jestesmy zadowoleni z powodu sfrustrowanego dyrektora. Poza tym ludzie sa fajni i gdyby nie ten rzekomy dyrektorek praca byla by przyjemna. Zreszta mnostwo naszych kolegow i fachowcow odeszlo wlasnie z tej firmy glownie przez tego czlowieka.

Marta

@Młody, dziękuję za Twoją odpowiedź. Czy mógłbyś jeszcze dodać, na podstawie jakiej umowy pracuje się w Konsbud Audio? Czy ktoś z Was także pracuje w Konsbud Audio i chciałby podzielić się z nami swoją opinią na temat tego pracodawcy? Gorąco zachęcam! Każda Wasza wypowiedź będzie bardzo cenna z punktu widzenia osób zastanawiających się nad podjęciem pracy w tej firmie.

Still working
@Marta 25.07.2018 00:39

Z tego co wiem większość osób jest zatrudniona na podstawie umów o pracę lub b2b, w zależności od tego co komu pasuje. Co do możliwości awansu - nie jest to duża firma ani żadne korpo, więc trudno spodziewać się że nagle w jej strukturach pojawi się 20 dyrektorów. Co do szkoleń, cześć jest organizowana wewnątrz firmy, cześć odbywa się w siedzibach producentów. Często jest tak, że osoba która została oddelegowana na szkolenie po sowim powrocie ma za zadanie zreferować nowo zdobytą wiedzę kolegom z firmy. Co do kwestii finansowych - są to rzeczy o których trzeba rozmawiać i umieć negocjować. Co do atmosfery panującej w firmie, jak w każdym skupisku ludzi zdarzają się lepsze i gorsze dni. Czasem trzeba dopiąć jakiś projekt na czas i robi się nerwowo. Był taki okres w którym dwie czy trzy osoby w mniej miły sposób rozstały się z firmą, co najmniej jedna przegrała sprawę w sądzie. Większość negatywnych komentarzy które tu znajdziesz pochodzi z tamtego okresu, co jak dla mnie rodzi podejrzenia, że mogą być autorstwa jednej i tej samej osoby. Napiszę jeszcze raz, coś co tu już pisałem, jeśli masz chęci do pracy i nauki tego co robimy na pewno odnajdziesz się w zespole. Z drugiej strony - tu odniosę się do komentarza Młodego - czy jeśli gdzieś jest słaba atmosfera i mało płacą, to pracuje się tam kilka albo kilkanaście lat?

Zeta_86

Witam. Szukając pracy i firm branżowych czytałam w internecie różne opinie o tej firmie. Podobno ludzie w firmie ok tylko pewien tam dyrektor jest sfrustrowany i niezrównoważony, wprowadza chorą ponoć atmosferę i mnóstwo ludzi odchodzi stamtąd z jego winy. Czy ktoś może wie o co chodzi? Pozdrawiam.

Młody
@Zeta_86 23.10.2017 03:16

hehehe coś o tym wiem :-)))) każdy kto zawinął się z tej firmy opowie ci o tym "dyrektorku" :-)

Marta

@Młody, czy możesz napisać coś więcej na temat pracy w firmie Konsbud Audio. Oceniłeś kwestię atmosfery w tym miejscu pracy, a co możesz napisać na temat możliwości rozwoju zawodowego w tym miejscu pracy? Pracodawca dba o pracownika pod tym względem i organizuje ciekawe szkolenia? Napisz proszę coś na ten temat.

Młody
@Marta 28.06.2018 12:07

Możliwości rozwoju zerowe. Znam osobiście kilka osób, które tam pracują bądź pracowały przez wiele lat i na takim stanowisku na którym zaczynały na tym cały czas pracują. Pieniądze też te same. Jak dają podwyżki to raz na kilka lat i nawet ich nie poczujesz - grosze. Generalnie słabo. Odradzam tam prace Marta. Pozdrawiam.

Jareczek

Konsbud Audio to bardzo słaba firma ktora przestala sie juz dawno rozwijac i nie nadąża za konkurencją. Jeszcze z 5 czy 10 lat i po prostu legnie w gruzach. Chyba, ze zmieni sie jej polityka ale to dość wątpliwe, bo kadra zarządzająca i cały system w tej firmie przypomina raczej dobry film Bareji (ty tylko taki pozytyw) :) NIE POLECAM TAM PRACY! SZKODA CZASU!

Nickolas
@Jareczek 15.08.2017 01:03

Pozdrawiamy konkurencję. Dzięki wam wiemy, że robimy dobrą robotę :-)

Młody
@Jareczek 15.08.2017 01:03

Moim zdaniem najgorsza jest atmosfera- pewien pan z kadry zarządzającej notorycznie odreagowuje swoje frustracje i leczy kompleksy wrzeszcząc na pracowników. Nie podobało mi się tam właśnie przez wzgląd na brak szacunku dla innych.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Czy tak samo jest w Konsbud Audio Sp. z o.o.? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

Marta

Konsbud Audio Sp. z o.o. aktualnie prowadzi kilka rekrutacji, np. na stanowisko inżyniera sprzedaży systemów studyjnych. W ogłoszeniu zauważycie na pewno, że pracodawca oferuje długofalową współpracę i jednocześnie umowę na okres próbny. Ile trwa zwykle taki rodzaj umowy u tego pracodawcy? Jest to praca na specjalnych warunkach? Jak to wygląda w praktyce? Zachęcam do wypowiadania się osoby, które pracują obecnie w Konsbud Audio Sp. z o.o.

Michal

Jareczek - podpisuje sie. Firma żenada. Pozytywy pisze tu tylko kadra zarzadzajaca, zeby sie ratowac od negatywnych opinii. Proste. Pozdrawiam

Still working
@Michal 20.10.2017 03:21

Taaa, a negatywne opinie piszą Ci, którym się nie udało, nie mieli odpowiedniej wiedzy i zaangażowania by utrzymać się w zespole. Jak ktoś ma podejscie: czy się stoi, czy się leży 5 tysięcy się należy to zawsze będzie biadolił. Żaden pracodawca nie będzie miał ochoty płacić za oglądanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Facebooka czy innych pierdół w Internecie. A jak ktoś tego nie rozumie to w każdej pracy, w której ktoś będzie od niego czegoś wymagał, będzie miał problem i zawsze będzie to wina kogoś innego.

still working

Ja to się bardzo zastanawiam który to z bardzo "skrzywdzonych" i niedocenionych byłych pracowników wylewa tutaj swoje żale. Niestety nie podejrzewam, żeby miał jaja się przyznać... Cóż czarny PR teraz w modzie, tylko faktów brakuje.

Marta

@Yoga, celem forum jest zamieszczanie wpisów dotyczących ofert pracy czy informacji na temat zatrudnienia w firmie więc fajnie, że ktoś o tym wszystkim informuje. Tak jak pozostałe opinie @Artur, z których jasno wynika wszytko. Ty jesteś pracownikiem firmy? Może masz coś również do powiedzenia ważnego w tych kwestiach a nie tylko wpisy nic nie wnoszące w temat?

kamila
@Marta 26.07.2017 10:48

a Twój komentarz co wniósł w tej sprawie? rzetelna opinia to taka gdzie pojawiają się konkrety - tak jak np @artur - zgadzam się. Krytyka - ok ale merytoryczna. Co to znaczy "płacą słabo" - tzn na jakim stanowisku?, za jakie zadania? co to znaczy słabo? opinia typu "firma dramat" - mówi Ci to coś? skąd wiadomo, że ktoś kto pisze tu swoje opinie to osoba o jakimkolwiek autorytecie czy umiejętnościach oceny takich kwestii? A nie przyszło Wam do głowy, że zwyczajnie ktoś robi biznes na prowadzeniu takich miejsc wymiany "doświadczeń"? Niektóre firmy są w stanie zrobić wiele aby wygryźć konkurencje i jeśli jeszcze ktoś na tym może zarobić to wszystko się kręci. Nie ma to nic wspólnego z rzetelną oceną jakiejkolwiek firmy - nie tylko tej. Mam bardzo dobrą ocenę współpracy z tą firmą na gruncie zarówno jako klient oraz jako współpracownik. Relacje, ustalenia, podejście do realizacji zadań nawet w trudnych kwestiach - bez zarzutu.

Artur

Pracowałem tam prawie rok. Odszedłem ze względu na odległość od miejsca zamieszkania. Była to najciekawsza praca w moim życiu (20 lat stażu pracy). Co do zarobków; najpierw trzeba coś sobą reprezentować żeby dobrze zarabiać!!! Szefostwo bardzo profesjonalne, charyzmatyczne, wymagające-ale wystarczy dorosnąć, żeby z nimi konie kraść. Mam pracę bliżej, zarabiam nie najgorsze pieniądze, ale moje serce zostało w Konsbudzie. Pozdrawiam i polecam (ale tylko ludziom, którzy poważnie podchodzą do pracy, wiedzą po co do niej przychodzą i wiedzą czego chcą. Pozdrawiam.

Krzysztof

Beznadziejnie płacą i nie radzą sobie jak widać z krytyką ludzi ktorzy zetkneli sie niestety z ta firma podszywajac sie z innych i wypisujac bzdury jako ze jest bardzo fanie itp. Trzymac sie od pracy w tej firmie z daleka!

Yoga
@Krzysztof 29.10.2016 16:14

Znów ten sam sfrustrowany gość.... Żeby to jeszcze jakieś wartościowe wpisy były . To już jest nudne. Chłopaku - książkę napisz, na spacer idź - lepiej Ci to zapewne zrobi niż wypisywanie bzdur.

jolcia

A czy to ważne ile osob pracuje w firmie? Pewnie wystarczająca ilośc na każde ze stanowisk, firma posiada prawie 30letnie doswiadczenie wiec podejrzewam,ze przy ich boku są rowniez pracownicy z podobnym stażem, doświadczeni i kompetentni przede wszytkim

Marli

a ktoś wie ile oósb jest zatrudnionych w firmie?

anonim

(usunięte przez administratora)

prof

Ale ja właśnie chwalę poziom rekrutacji w tej firmie pomimo tego że mi się nie udalo bo mam porównanie do innych. Pełna profeska:)

prof

Brałam udział w rekrutacji w tej firmie. Rekrutacja bardzo profesjonalna, przyjazna kandydatom, bez zbędnych ceregieli, konkretna. Mi się akurat nie udało ale otrzymałam odpowiedź po rekrutacji i wszystkie potrzebne podczas rekrutacji informacje.Nie zwracajcie uwagi na opinie frustratów:)

green

Bardzo mało merytorycznych opinii. Większość to prawdopodobnie sfrustrowani,którym się nie udało, hejterzy bo anonimowi lub zwyczajnie konkurencja....

ziggi

firma dramat, nie polecam

still working
@ziggi 20.06.2016 15:19

Ocena co najmniej mało pomocna osobom szukającym tam pracy. Jeżeli masz jakieś konkretne zarzuty, to je przedstaw. Pracuję tam już jakiś czas i sobie chwalę.

opiu
@still working 21.06.2016 22:39

Chyba jesteś dyrektorem handlowym lub prezesem :) Inaczej nie znam takich ;)

Lubieludzi
@opiu 11.07.2016 17:42

"wszystkichznajacy" opiu? ciekawostka.... - a dlaczego niby mam sugerować się akurat Twoją opinią?

Zostaw opinię o Konsbud Audio Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konsbud Audio Sp. z o.o.