Gromgaz F.H.U.

Sosnowiec

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 129 ocen.

Opinie o Gromgaz F.H.U.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gromgaz F.H.U.

gość

Pracuję w jednym z oddziałów Gromgaz już od dłuższego czasu, więc mogę napisać to i owo. Generalnie jako pracodawcy są ok i jeśli ktoś siedzi w tym biznesie to mogę ich polecić. Szefostwo jest spoko, wypłaty też odpowiednie, a współpracownicy sympatyczni.

Luck

wiarygodny i wypłacalny pracodawca. Nie ma żadnych problemów z wypłatami, a praca jest stabilna. Jest sporo zleceń, niektóre trudniejsze niektóre łatwiejsze, ale jest spoko

Joanna

@Fran czyli, jeżeli dobrze zrozumiałam - jesteś zadowolony z pracy w Gromgaz F.H.U.? Możesz opisać pozostałe warunki zatrudnienia? Oczywiście, jak zwykle, tak i tutaj - zdania na temat pracy w firmie są podzielone. Wszelkie konkrety będą więc dla wielu osób pomocne.

Fran

spoko fachowcy u których można się dużo nauczyć, a przy tym mieć ciekawe zlecenia. Pracy jest dużo, szczególnie teraz w tym okresie, ale nie jest to tak, że jesteś zawalany robotą i nie wiesz o której wrócisz do domu.

Joanna

@pudel, pytam ze względu na innych zainteresowanych pracą w Gromgaz F.H.U. Na pewno dobrze przed rozmową wiedzieć na co można liczyć, a przecież umowa i warunki pracy, to nie są rzeczy, które firma zataja przed przyszłymi pracownikami, często w ogłoszeniach jest o nich wzmianka. Jeśli jesteś zadowolony z pracy, możesz się podzielić czym konkretnie?

pudel

Joanna skoro cię to interesuje to chyba powinnaś skontaktować się bezpośrednio z firmą? :) myślę, że warunki pracy, umowa itp zależą od danego stanowiska, doświadczenia oraz umiejętności negocjacji. Ja jako pracownik jestem zadowolony, cieszę się że mam takiego stabilnego pracodawcę

Joanna

@Lukas, a co z rzeczami, o które pytałam wcześniej? Dla osób, które poszukują pracy to jednak istotne, żeby wiedzieć jakie są godziny pracy, czy rodzaj umowy proponowane w Gromgaz F.H.U. Jeśli możesz się do tego odnieść, to inni będą Ci wdzięczni.

Lukas

Jeśli ktoś zna się na tym fachu i uczciwie pracuje to będzie zadowolony - doceniają takich ludzi. Przy tym można się wiele nauczyć bo często spotyka się ciekawe przypadki do serwisu :)

Joanna

@Kamil a czy zarobki są wprostproporcjonalne do ilości realizowanych wyjazdów do klientów, czy wypłata jest stała i niezależna od tego czynnika? Możesz opowiedzieć, czy jest to praca w stałych godzinach pracy?

Kamil

pracuję w jednym z oddziałów Gromgaz. Trzeba przyznać, że roboty jest sporo, każdego dnia jeździmy do klientów. Czasem trafiają się łatwe przypadki, czasem trudniejsze - wiadomo, jak to w takiej pracy. Jednak zarobki są godne i fajni ludzie

Joanna

@anonim a w jakim systemie pracuje się w Gromgaz F.H.U.? Jest to jedna, czy kilka zmian? Istnieje możliwość pracy w elastycznych godzinach? To coraz bardziej istotny aspekt, na jaki zwracają uwagę osoby szukające zatrudnienia.

anonim

W firmie pracuję już od dłuższego czasu i jestem zadowolony. Praca jest stabilna, dobrze płacą, a do tego atmosfera ok. Pracownicy są przyjaźni i panuje fajny klimat. Pracy jest sporo, nie da się nudzić, ale wiadomo, że to przekłada się też na pensje :)

Juras

dużo zleceń, jeśli ktoś chce zarobić to u nich można. Praca czasem w niestandardowych godzinach ale no niestety - taka branża. Szefostwo spoko

Joanna

Czy obecnie firma poszukuje pracowników? Macie jakieś informacje na ten temat? Na jakie warunki może liczyć przyszły pracownik?

Becia

Pracodawca jakich wiele. Po roku pracy moje oczy szefa nie zobaczyły, szkolenie na stanowisko biurowe trwało pół dnia - jak czegoś nie wiesz, to dzwonisz po innych oddziałach i przez telefon. Na szczęście dziewczyny które siedzą tam w biurach są w porządku i zawsze pomogą. W centrali mają wielki problem żeby coś dla pracownika biurowego załatwić, generalnie radz sobie sam. Co do Ukraińców: pracują tam tacy, którzy się znają na rzeczy i naprawią no i tacy którzy po.miesiacu pracy uważają się za wielkich fachowców. A telefony z pretensjami idą nie do niego tylko do biura :) więc trzeba odpierać ataki klientów. Z płacą nie najgorzej ale szef na obiecuję bonusów a potem żal mu wydać kasę :) no i problem z ogrzewaniem w biurze.

Brico
@Becia 08.12.2016 16:25
Pracodawca jakich wiele. Po roku pracy moje oczy szefa nie zobaczyły, szkolenie na stanowisko biurowe trwało pół dnia - jak cze...

Firma zajmująca się ogrzewaniem ma problemy z...cieplem? To mówi sama za siebie.

Nick
@Brico 08.01.2017 19:40
Firma zajmująca się ogrzewaniem ma problemy z...cieplem? To mówi sama za siebie.

To jak dentysta z zepsutymi zębami.

bongo

a wiesz może w takim razie o jakichkolwiek rekrutacjach?

RozCzarowana i Wykasowana

Nie polecam firmy - serwis przyjechal. Nie zajrzal do pieca, nie rozkrecil...pokrecil, posluchal, wydal "diagnoze" i skasowal 130 zlotych. NIC NIE ROBIAC, o naprawie nie wspomne bo miala trwac 3-30 dni. No szok!!! chyba potrzebuja rak do pracy skoro takie terminy wiec walcie do nich bo robota jest, kasa sie sypie a ludzie czekaja :-D

Ambroży

Rozmowa jednej osoby pod różnymi nikami. Kilka postów w gore. Widac ktos tu mocno tuszuje grzeszki...;-)

anonim

(usunięte przez administratora)

Sław

Na Ukraninie :)

Debil

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalllllllllllllllllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kampania :) Pan G. nie ma co robić w niedzielę? Dobrej nocy...

Obserwator
@Debil 24.07.2016 23:05
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalllllllllllllllllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kampania :) Pan G. nie ma co robić w niedzielę? Dobrej nocy...

Zwolnili cię? Nie dziwię się!!!!!!! Swoją drogą ciekawy nick. Ja bym się sam nie przyznał.

Dobre
@Obserwator 25.07.2016 07:51
Zwolnili cię? Nie dziwię się!!!!!!! Swoją drogą ciekawy nick. Ja bym się sam nie przyznał.

Hahahahahahahahahahahahahahaha.

anonim

(usunięte przez administratora)

Lubiewyzwania

Hej, chcę tu pracować. Może być ciekawie

Brico
@Lubiewyzwania 24.07.2016 08:25
Hej, chcę tu pracować. Może być ciekawie

....i doopa ci przymarznie :-D

Ciekawy

Kuźwa, ale jaja - Debil i Hahaha, albo dwa w jednym, czy was nie przyjęli do tej firmy, czy zwolnili, że tak " bezinteresownie " się udzielacie?

Debil

Ale ożywienie...tyle czasu nic, ani słowa i nagle bęc! Tylu chętnych potencjalnych pracowników, broniących Pracodawcy, ukierunkowanego na,zatrudnianie obcokrajowców bez kwalifikacji.

Szukam pracy

Do Marek. Chętnie bym wysłuchał drugiej strony, bo według mnie zdarzenie jest nieco naciągane. Jeżeli u mnie fachowiec zepsułby piec i byłbym tego pewien to w życiu nie zgodziłbym się na pokrycie połowy kosztów. No ale to forum jest dla potencjalnych pracowników a nie "wdzięcznych" klientów.

anonim

(usunięte przez administratora)

Debil

Poszukaj na ukraińskich portalach o pracy w Polsze.

Wk....ony na maksa
@Debil 23.07.2016 16:16
Poszukaj na ukraińskich portalach o pracy w Polsze.

Co to ma być ? Chodzę po forach, szukam pracy. Już się ucieszyłem, że mam 32 opinie o firmie no to coś się dowiem....... a tu banda frustratów czepia się ukraińców. Gdzie rzeczowe opinie o pracodawcy? Jak nie znam to nie piszę, koniec kropka.

Marek

Fatalna firma. Wiem że tu się ocenia PRACODAWCĘ, ale coś Państwu napiszę: Serwisant wezwany do regulacji i wyczyszczenia kotła gazowego najpierw twierdził ze pieca nie da się wyczyścić bo jest źle zamontowany. Na drugi dzień zmienił zdanie i jednak go rozmontował. Po zmontowaniu okazało się ze przestał działać. Stwierdził ze jest zamoknięty i potrzeba żeby dobrze wysechł. Przyszedł ponownie po kilku dniach i stwierdził że zepsuła się armatura gazowa ale ze zamówi część i przyjdzie za 2 dni. Nie dotarł już wcale. Centrala firmy poinformowana o sytuacji powiedziała ze trzeba czekać na cześć i ze się odezwą jak cześć do nich przyjdzie. Nie odezwali się wcale. Po moim telefonie po tygodniu wycenili koszt części na 750 zł. Zaproponowałem im ze skoro ich serwisant ją zepsuł możemy podzielić się kosztami naprawy po połowie. Kierownik serwisu w Krakowie odrzucił moja propozycje mówiąc ze tak się zdarza i to nie wina serwisanta. Albo place całość albo mnie olewają. Zrezygnowałem z ich usług. Nadmienię jeszcze ze ich serwisant pracował jak się okazało w branży od 6 miesięcy, pochodził z Ukrainy i nie wiadomo czy miał uprawnienia gazowe i czy w ogóle przebywa legalnie na terenie RP? Zdecydowanie odradzam korzystanie z ich usług. Mnie czeka najprawdopodobniej wymiana pieca koszt ok 3000. (usunięte przez administratora)- Poznań

Oliwasprawiedliwa
@Podrozujaczyjedwarazy 24.07.2016 09:20
Podobno podroze ksztalca. Ja mieszkam w Niemczech i wlasnie zamierzam wrocic do Polski. Szukam pracy , chodze po roznych forach...

Popieram. Powinniście jeszcze podać adres oszusta, żeby inni fachowcy omijali go szerokim łukiem.

Warszawiak
@Podrozujaczyjedwarazy 24.07.2016 09:20
Podobno podroze ksztalca. Ja mieszkam w Niemczech i wlasnie zamierzam wrocic do Polski. Szukam pracy , chodze po roznych forach...

Poznań? To wszystko tłumaczy!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

debil

O ile jesteś,,zza Buga,, to wyślij CV

Ukraińcom mówie TAK

Do "UKraincom mówie nie" Jestem serwisantem firmy konkurencyjnej i szanuję firmę GROMGAZ choćby za to że mój szef wzoruje się na niej. Pan zapewne nie jest pracownikiem tej firmy. Wnioskuje to po tym że serwisantem może być wyłącznie inteligentna i "mądra" osoba, a nie (sądząc po wpisie) skończony debil. Pozdrawiam.

hahaha
@Ukraińcom mówie TAK 17.07.2016 22:28
Do "UKraincom mówie nie" Jestem serwisantem firmy konkurencyjnej i szanuję firmę GROMGAZ choćby za to że mój szef w...

Pana SZEF również umieszcza fikcyjne filie Jego firmy? No to pogratulować. A Pan jest z Ukrainy, jak można wnioskować? :)

Ukraińcom mówię NIE

Dobrymi chęciami brukują piekło - podobno. A na pewno ukraińscy dziadkowie tych "pracujących w Polsce", mordowali naszych dziadków (choćby na Wołyniu). To nazywa się "pamięcią historyczną" - nie wiadomo czy ten co nam dzisiaj trawnik strzyże czy naprawia piece, jutro nie zamorduje nas, nie zgwałci nam żon czy córek i nie zajmie naszej chałupy - dla porządku chcę poinformować, że cięcie kosztów nie płacąc Rodakom, może mieć jak każdy kij - dwa końce Panie Mirosławie Grochocie.

Liza

Fachowiec powinien umieć władać językiem polskim, skoro w Polsce pracuje i niekoniecznie dla osób znających ukraiński, tak mi się wydaje...bo same checi to raczej zbyt mało.

Do Aninima

Panie Grochot - public releation Pan uprawia anonimowy? Jak się domyślam Rodaków uważa Pan za nieuczciwych? Może sam jesteś Pan Ukraińcem?

hahaha

Gromgaz potrzebuje UKRAIŃCÓW - w Poznaniu jeden taki ledwie gęgający po polsku - montował mi podgrzewacz wody

hahaha

Psy szczekają, a karawana jedzie dalej....napisał Pan Grochot usprawiedliwiając oczywiste kłamstwo, bynajmniej ze Swarzędza nie będącym...

Klientzeswarzedza

Jak najbardziej dojeżdżają ( i nie liczą za dojazd) Jestem ich zadowolonym klientem. Komu tu coś przeszkadza? Psy szczekają, a karawana jedzie dalej....

Mariusz

Ale nie rozumiem problemu? Nie dojeżdżają do Swarzędza?

M

Sporo tych gwiazdeczek macie na stronie - rozrastają się fikcyjne punkty, co? :) Nie ma jak wirtual - jeden znaczek - jedna filia a ilu oszukanych....sorry - nie oszukanych "nabranych".

Lubaby

Nie chcecie pracować w takim 'punkcie", to jedxcie do Hiszpanii - tam się rozkręca rynek.

....

Adres oznaczono gwiazdką więc to *telefoniczny punkt przyjmowania zleceń - to po co już wiadomo po co ta "miejscówka"? Z telefonem można polecieć do Honolulu, wprowadzanie klienta w błąd. Jak tak wygląda cała ta działalność - to dla mnie niewiarygodna.

Swarzędz

Adres ze strony Gromgazu filii w Swarzędzu pod Poznaniem - Swarzędz Os Raczyńskiego 1/12 - pod tym adresem występuje firma "Ship Center Swarzędz" a nie Gromgaz. Oj słaboooo.... A więc fałszywka a ile ich jeszcze jest? No Panie Bohaterze Gromgazu .... nie śpij Pan!

hehe

Też się coś nauczyłem i otworzyłem własną firmę - u siebie najlepiej. Tu kiepsko płacili i trzeba było tyrać nawet po 17-tej, bo pan Mirosław "rozkręcał nowy punkt".

hahaha
@hehe 03.04.2015 14:38
Też się coś nauczyłem i otworzyłem własną firmę - u siebie najlepiej. Tu kiepsko płacili i trzeba było tyrać nawet po 17-tej, b...

Rozkręcał "nowy punkt" w Swarzędzu czy w Środzie Wlkp?

Klas

Odszedłem z tej firmy na swoim lepiej.

Hmmm

Boje się napisać opinii

Zostaw opinię o Gromgaz F.H.U. - Sosnowiec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gromgaz F.H.U.