Malta-Decor

• Janikowo
  • Zieliniec
  • Suchy Las

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Malta-Decor Sp. z o.o.

Opinie o Malta-Decor Poznań UL. WOŁKOWYSKA 32

WebsiteIconKronospan

Nie przegap nowości o Malta-Decor Sp. z o.o.!

05.03.2020 10:09

Jaka umowa obowiązuje w Malta-Decor S.A. podczas okresu próbnego?

05.04.2020 23:06

Pierwsza umowa 2 lata

16.11.2019 09:13

Czy Malta-Decor S.A. narzuca terminy urlopów wypoczynkowych?
ja

22.02.2020 21:09

tak 4 terminy po 14 dni do wyboru
ogór

03.02.2020 15:46

Na czym polega praca laboranta i ilu zmianowy jest system pracy?
byly pracownik

08.02.2020 10:01

4brygadowka, nie polecam
Faraon

15.11.2019 04:49

Witam. Na jakie pieniądze można liczyć jako magazynier
przewijak

12.08.2019 22:42

robota słaba , warunki ciężkie, ukraińscy pracownicy reszta to emeryci . Nie ma perspektyw na rozwój . Słabo jest ogólnie i nie zanosi się że będzie lepiej . gamonie na stanowisku mistrza chodzą jak naćpani po zakładzie . No i kwadratowa głowa pan na włosciach ;-) i frog - zakłamana fałszywa gnida . ;-)
Siekiera

19.08.2019 21:31

I to jest cała prawda o tym przybytku biedy, nędzy i rozpaczy.
Bondziorno

08.07.2019 12:13

Kiedyś na MP4 vice kierol z pomorza zalał ługiem mechaników naprawiajacych napęd i cicho sza takie BHP.
Bury

25.06.2019 05:23

Cześć. Jakie są zarobki na stanowisku laboranta? Jak wygląda zakres obowiązków? Czy firma oferuje jakiś socjal?
lallalalalaal

13.06.2019 00:20

1)Zarobki to min. 15zł/h(rano./pop.) i 17.5(nocki) na najmniej odpowiedzialnych stanowiskach.Na wyższych wiadomo wyżej. 2)Jeśli się zarabia tyle ile podałam/em to wypłata miesięczna wygląda różnie.Od 2800 przez 3000 do 3500(przez różnego typu dodatki bo tak to byłaby bieda).Zależnie od godzin. 3)2x miesięcznie w środy obowiązkowo 12 godzin(nie wiem czy na wszystkich stanowiskach).System 4-brygadowy(wiec dla tych co chcą rodzinę to taka dosyć słaba opcja bo średnio 1 weekend na 3 jest wolny).Grafik wygląda na niektórych stanowiskach tak: 2R,2P,3N,2W,2R,3P,1N,3W,3R,1P,3N,3W i jest to stały cykl powtarzający się.Sylwester,święta czy cokolwiek innego nie ma znaczenia.Obowiązuje grafik. 4)Na wyższych stanowiskach dominuje pokrewieństwo/znajomości.Natomiast na niektóre stanowiska żeby się dostać nie jest trudno bo jest mało rąk do pracy. 5)Przez to, że brakuje rąk do pracy kierownicy często zawraca gitarę o dwunastki. 6)Agresja nie spotkana. 7)Intensywność dnia pracy losowa.Natomiast ciężkie dni zdarzają się rzadziej jak częściej. 8)Latem temperatura na hali od 30 do 40 stopni albo i więcej jeśli gorsze pod tym względem stanowisko.Więc nie dla wszystkich praca. 9)Przerw oficjalnych nie ma.Jeżeli jest czas to można coś zjeść ale zdarza się że latanie przez pare dobrych godzin. 10)Często zawraca głowę kierownictwo poleceniami, które nas dotyczyć nie powinny. 11)Najlepiej siedzieć cicho jeśli chodzi o pretensje, albo od razu się zwolnić jeśli praca bardzo się nie podoba albo delikatnie podpowiedzieć współpracownikom. 12)Wypłata zawsze na czas zgodnie z umową.Często na ostatni moment ale w umownej granicy. 13)Jeżeli ktoś się nie nadaje do danej pracy to szybko wyleci.Natomiast wszelkie uwagi nie są mówione wprost tylko do współpracowników. 14)Są stanowiska takie co porobi się godzinę i jest się cały brudny.Są takie co robi sie cały czas nic nadzwyczaj fizycznego.Są takie co się siedzi i wypisuje albo siedzi a robi cokolwiek innego gdy są zrywy papieru.Są takie że się jeździ wózkiem widłowym często.Długo by wymieniać. 14)Ogólnie pracę ciężko polecić/nie polecić.Zależne jest to od paru czynników.Jeżeli ktoś ma nóż na gardle to każdą pracę przyjmie.Jeżeli ktoś nie celuje w życie towarzyskie a pieniędzy nie potrzebuje jakoś wiele i nie przeszkadzać mu będzie temperatura to też ją przyjmie.Jeżeli ktoś sobie ceni wolne weekendy/wolny czas z rodziną to jej raczej nie przyjmie.Natomiast nikt tu nikogo na siłę do podpisania umowy nie zmusza a odejść można zawsze.
TheSuspect

13.06.2019 00:07

1)Zarobki to min. 15zł/h(rano./pop.) i 17.5(nocki) na najmniej odpowiedzialnych stanowiskach.Na wyższych wiadomo wyżej. 2)Jeśli się zarabia tyle ile podałam/em to wypłata miesięczna wygląda różnie.Od 2800 przez 3000 do 3500(przez różnego typu dodatki bo tak to byłaby bieda).Zależnie od godzin. 3)2x miesięcznie w środy obowiązkowo 12 godzin(nie wiem czy na wszystkich stanowiskach).System 4-brygadowy(wiec dla tych co chcą rodzinę to taka dosyć słaba opcja bo średnio 1 weekend na 3 jest wolny).Grafik wygląda na niektórych stanowiskach tak: 2R,2P,3N,2W,2R,3P,1N,3W,3R,1P,3N,3W i jest to stały cykl powtarzający się.Sylwester,święta czy cokolwiek innego nie ma znaczenia.Obowiązuje grafik. 4)Na wyższych stanowiskach dominuje pokrewieństwo/znajomości.Natomiast na niektóre stanowiska żeby się dostać nie jest trudno bo jest mało rąk do pracy. 5)Przez to, że brakuje rąk do pracy kierownicy często zawraca gitarę o dwunastki. 6)Agresja nie spotkana. 7)Intensywność dnia pracy losowa.Natomiast ciężkie dni zdarzają się rzadziej jak częściej. 8)Latem temperatura na hali od 30 do 40 stopni albo i więcej jeśli gorsze pod tym względem stanowisko.Więc nie dla wszystkich praca. 9)Przerw oficjalnych nie ma.Jeżeli jest czas to można coś zjeść ale zdarza się że latanie przez pare dobrych godzin. 10)Dosyć często zawraca głowę kierownictwo poleceniami, które nas dotyczyć nie powinny. 11)Najlepiej siedzieć cicho jeśli chodzi o pretensje, albo od razu się zwolnić jeśli praca bardzo się nie podoba albo delikatnie podpowiedzieć współpracownikom. 12)Wypłata zawsze na czas zgodnie z umową.Często na ostatni moment ale w umownej granicy. 13)Jeżeli ktoś się nie nadaje do danej pracy to szybko wyleci.Natomiast wszelkie uwagi nie są mówione wprost tylko do współpracowników. 14)Są stanowiska takie co porobi się godzinę i jest się cały brudny.Są takie co robi sie cały czas nic nadzwyczaj fizycznego.Są takie co się siedzi i wypisuje albo siedzi a robi cokolwiek innego gdy są zrywy papieru.Są takie że się jeździ wózkiem widłowym często.Długo by wymieniać. 15)Ogólnie pracę ciężko polecić/nie polecić.Zależne jest to od paru czynników.Jeżeli ktoś ma nóż na gardle to każdą pracę przyjmie.Jeżeli ktoś nie celuje w życie towarzyskie a pieniędzy nie potrzebuje jakoś wiele i nie przeszkadzać mu będzie temperatura to też ją przyjmie.Jeżeli ktoś sobie ceni wolne weekendy/wolny czas z rodziną to jej raczej nie przyjmie.Natomiast nikt tu nikogo na siłę do podpisania umowy nie zmusza a odejść można zawsze.
Maja

28.05.2019 18:55

Cześć, czy ktoś się orientuje na jakie zarobki może liczyć laborant w Malcie Decor? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź :)
Rolotok

26.06.2017 15:32

Oczywiście dużo zależy od układów,układzików i znajomości.Jakiś farbiarz ma brata mistrza zmianowego,jakiś jest kolesiem syna dyrektora i podobno ma nawet dodatek na paliwo za dojazdy,jacyś panowie z Szczecinka,synalkowie pewnego mielarza itp.Chce mi ktoś wmówić,że pracują za 15zł brutto?Od pewnego czasu wisi pismo,że za przysłanie "pacjenta do tego wariatkowa"dają 500zł(brutto!).To też świadczy o tym,że nie ma kto robić. A nawet tych co pracują,chcą pracować i wykazują zaangażowanie ma się głęboko w du...Wszystkich chętnych do pracy zapraszamy do Zakładu Psychiatrycznego Malta -Decor.Mamy już dwóch,są tak samo obcięci a jeden z nich krzyczy.
Rafał

08.12.2018 11:39

(usunięte przez administratora)zawsze składa jaja
Gonzales

18.02.2019 14:21

Ten od taniej wahy na dojazdy, jest na mistrza na maszynie namaszczony.
Hanna

25.04.2018 14:58

Czy moglibyście usystematyzować aktualne informacje o Malta-Decor jako pracodawcy? Jaka kondycja występuje w tej firmie? Czy jest to w tym momencie miejsce, w którym warto się zatrudnić? Proszę Was o wypowiedź w tych kwestiach.
Analny

04.07.2018 16:10

Nie polecam , 4brygadowy no life
Tomek

28.03.2018 16:46

Czyli zmiana dyrektora nie wyszła zakładowi na dobre? Nie pracuję już na malcie (pozdrawiam Januszów z MP4), ale za mojej kadencji nie działo się dobrze - sam zwolniłem się, gdy przelała się czara goryczy w związku z nadużywaniem pracowników. Praca jest ciężka, ale główną niedogodnością jest temperatura, i chaos gdy coś idzie nie tak, a nie sam zakres obowiązków.
ja

21.03.2018 11:52

Firma płaci tak mało że nie ma żadnego pracownika z Polski do pracy tylko sami panowie z Ukrainy .Związek Zawodowy odbija się od ściany w sprawach pracowniczych w rozmowach z dyrektorem. W tym zakładzie nikt nie liczy się z pracownikami tylko traktowani są jak tania siła robocza. Na panów z Ukrainy nie wolno krzyczeć ale nas można j....ć jak psa. Panowie M i R razem z nowym dyrektorem, panem i panią z Szczecinka sami będą musieli stanąć na maszynach bo z takim podejściem do ludzi reszta obsługi powie,że ma dosyć tego wszystkiego i zaczną się zwalniać.Płaca w tym systemie bardzo niska, premie znikome, fundusz socjalny nie istnieje.Praca w systemie 4 brygadowym,święta,sylwester w rej firmie to są normalne dni pracujące.
Maltaniec

11.03.2018 00:45

W tej firmie do tej pory rządził nie rządził dyrektor a jedynie pewna pani ze sprzedaży. Fundusz socjalny to UFO, nie ma i nie było. Może defraudacja? Jednakże łaska pańska na pstrym koniu jeździ i pan PK się zorientował, że mu kasa wycieka i przyszło płacić kary. Poleciały sotąd niewzruszone stołki. Może nowe przyjdzie?

12.03.2018 10:59

Niektórzy śpiewają: Budujemy nowy dom, jeszcze jeden nowy dom...
Orzel

21.03.2018 09:34

Pan Maltaniec nie pracuje juz na malcie a nadal sie wtraca. Nieladnie.
Andrzej

13.11.2017 19:50

zastępca głównego mechanika dalej jest poszukiwany, bez jaworka wszystko się rozleci

29.10.2017 20:54

Na Malcie jest tak jak pozwalają na to pracownicy. Prawda jest taka że trzon zakładu to ludzie dobrze opłacani którzy nigdy nie zrezygnują ze swoich stanowisk ani nie wystąpią przeciw osobą które ich opłacają.Reszta ludzi to rotacja.Nie rozumiem jak przy obecnej sytuacji na rynku pracy można narzekać na Maltę Decor. Jest tak źle to zmień pracę a nie oczerniają firmę.To nieuczciwe.
NoName

12.10.2017 16:40

Podobno na zakładzie jest Lech Wałęsa co walczy o prawa ludu. :)
Lary

15.10.2017 11:10

oby nie przekabcili związkowców tak jak kiedyś było
Denzel

16.10.2017 09:01

To nie był przeciwnik tylko siorbak co mlaszczy.
Rudy102

07.10.2017 23:51

Firma kiedyś potentat na rynku pracy jedne z najwyższych płac w Wielkopolsce. A obecnie wszystko tak poobcinane ze jakby mogli to by wodę z toalety zawracali by ja jeszcze raz wykorzystać.
tako

09.10.2017 12:45

Ciekawe kto w tym roku będzie miał "szczęście" i zostanie zaproszony na bożonarodzeniowe spotkanie dla wybrańców. Może w tym roku w Młyńskie Koło będzie dobrym miejscem spotkania ;)
Radek

23.04.2017 15:53

Nadal szukają zastępcy głównego mechanika.
Varo

25.09.2017 00:16

Witam. Dlaczego od kwietnia szukają zastępcy głównego mechanika w Poznaniu? Nie ma chętnych czy za duża odpowiedzialność?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Malta-Decor?

Kontakt - Malta-Decor Sp. z o.o.

UL. WOŁKOWYSKA 32 61-132 Poznań

Kronospan
Branża główna: Przemysł drzewny i papierniczy
Silnik pulpera

26.08.2017 19:49

Na taśmie MP-1 pracuje Józef ,co mu nawet kalosze przy silniku przeszkadzają,Skąd się biorą takie debile jak on?
danzel

27.08.2017 12:12

I tak największe skupisko kosmitów jest na mp4.
Hwwd

15.07.2017 12:54

Ten sam pajac który patrzy jak swoją kieszeń wypchac a ciekawe jak by mu się żyło za 2500 zł miesięcznie, czy ktoś w końcu zauważy kto tak naprawdę przyczynia się do tego że ten zakład jeszcze istnieje przecież to my pracownicy produkcyjni nikt inny oni bez nas leżą, kierownictwo też ma po klika tysięcy s co robią, teraz jedyne co potrafią to namalować pełno krzyzykow na grafikach pracy jak na cmentarzu bo co bo niemaja ludzi a najlepszy w tym jest kierownik mp2 jest tak zapracowany że jeszcze trochę i wszystkie włosy z głowy sobie wydrapie
Kierowca

04.07.2017 20:29

A w WC przy Dziale Sprzedaży to na żarówkę nie mają.Drzwi klinem podparte,bo jak zamkniesz jest zupełnie ciemno.Pomieszczenie te nie ma żadnego okna.Co za pajac rządzi tym cyrkiem?
Kkk

01.07.2017 11:03

Jak wygląda praca na produkcji jakie zarobki itp
Były

02.07.2017 20:37

Niech kolega poczyta opinie
Wysoka podwyżka

03.07.2017 16:24

Praca na produkcji wygląda tak,że zawsze popłynie pot po twojej mosznie.Zarobki są takie,że jak większość swojego czasu prywatnego i życia spędzisz w Malcie-Decor to wtedy jakieś ochłapy dostaniesz do łapy.Bo stawka na godz.jak i cała ta "firma"to dno i dwa metry mułu.Tu nawet mydło przestali dawać.
Były

29.06.2017 22:59

Wcale nietrzeba robić na Malcie jest wiele innych firm tylko trzeba odciąć pepowine, pracowałem przez klika lat na mp2 i dzisiaj cieszę się że już tam niepracuje, to jest chory zakład i zarządzający nim ludzie, zwykłych ludzi traktują jak coś gorszego a niejeden z nich powinien czasem uważać na ulicy i obracać się za siebie, kierownik mp2 to porażka a szefostwo jeszcze gorzej to same atrapy
bajkopisarz

29.06.2017 17:31

Świątek, piątek, czy niedziela, tu na malcie robić trzeba :)
Jozin z bazin

29.06.2017 20:15

I w Malcie wszystko zagra,jeśli szwagier przyśle szwagra.
Zmiana na lepsze

26.06.2017 11:49

A juz chciałem aplikować, ale widzę że trafiłbym do wielkiego G.. dzięki za wasze opinie i trzymam kciuki żeby coś sie polepszyło u was.
...

26.06.2017 08:12

Zakład ma swoje mongolskie standaty a wlascicielom to pasuje.

22.06.2017 12:33

Nowa strategia malty-decor to trzymanie pracowników non-stop w pracy, żeby nie mieli czasu napisać wypowiedzenia. Współczuję tylko kierownikom maszyn za to na jak wielkiej beczce prochu są zmuszeni siedzieć.
Podwyżka

23.06.2017 19:04

Ale jak te śmieci umieją skutecznie kłamać.Zwłaszcza te z MP-4.
Pp

23.06.2017 20:35

Coraz odwazniej super, może w ten sposób zrozumieją że niemaja żadnego powazania jesteśmy bardziej wartościowymi ludźmi niż cała kadra zarządzająca

21.06.2017 14:26

Dyrektor miejskimi szaletami a z-cy szefa produkcji powinni zafundować wakacje w zakładzie zamkniętym tam by się dopiero wykrzyczal
Dyrektor...hahaha...

21.06.2017 11:13

Obecny dyrektor powinien zarządzać miejskimi szaletami a nie firmami produkcyjnymi.On nie ogarnia sytuacji.Oczy dopiero otwiera jak się dowie ile wypowiedzeń ma na biurku do podpisania.Zapraszam na taśmę MP-4.Już nie długo będzie tam jednego brakować.
darek

21.06.2017 11:54

Dyrektor Wols. miał normalnie podejście do pracowników, tego nie da się nauczyć.
Nifty shades of beige.

20.06.2017 12:29

MP4 z tej strony =) Zakres obowiązków na początkowych stanowiskach bywa fizycznie niemożliwy do wykonania bez pomocy innych pracowników, a i w "normalne" dni jest co robić. Poza sterownią gdzie jest klimatyzacja temperatura znacznie przekracza wartości, które można by uznać za komfortowe do pracy, a wisienką na torcie jest nakaz stosowania ochronników słuchu na większej części maszyny. Plus pył z papieru. Plus chemia powodująca różnego rodzaju kolorowanki na skórze. Za tą wątpliwą przyjemność otrzymujemy na wejście 13-15zł/h brutto, ale mimo tak mizernej stawki można wypracować wypłatę w zakresie 4000 netto przez ogromną ilość nadgodzin która jest potrzebna żeby obsadzić maszyny, a mimo to notorycznie brakuje rąk do pracy. Myślałeś, że 150 nadgodzin w roku to prawnie dozwolony limit? Tutaj wyrobisz tyle w 3-4 miesiące =)

21.06.2017 00:04

Czas najwyższy aby się zjednoczyć i wszyscy razem powinniśmy się zbuntowac na panujące warunki pracy i płacy, jedna osoba czy dwie nic niezdzialaja ale wszyscy napewno, niemoze tak być ze podwyżki dostali wszyscy którzy położyli wypowiedzenia a reszta nic a ludzi brakuje. Może byłoby lepiej gdyby była inna kadra zarządzająca, kiedyś było( za poprzedniego dyrektora) , jesteśmy ludźmi nie maszynami i w niczym nie jesteśmy gorsi od nich, oni mają tylko stanowisko i nic pozatym ale kiedyś zostaną za to rozliczeni
Rogcug

16.06.2017 00:19

Jak to na kogo?! Na kierownika MP4.

16.06.2017 10:09

No i na siebie samych też.

13.06.2017 18:10

Masz rację Bieda skladajcie na potęgę wypowiedzenia ten zakład niema już przyszłości, a wtedy na maszynach stanie dyrektor i pan z kwadratowa fryzura i na kogo będzie się darł?
Sz

12.06.2017 22:56

Podwyżki Pan dyrektor daje tylko tym którzy się zwalniają i położyli wypowiedzenia a całą resztę ma w d....
Bieda

13.06.2017 08:59

To kłaść wypowiedzenia a nie jęczeć.Nie będziecie działać to nie będziecie mieć.Dwóch,trzech od razu i jak myślicie co zrobi kierownik a póżniej dyrektor.Niech się wreście obudzi,bo są zakłady gdzie się więcej zarabia.

05.06.2017 23:59

Pracuje w tej firmie kilkanaście lat .Obelgi ,mobbing to codzienność.Tu nikt z szefowstwa nie ma pojęcia o zarządzaniu zasobami ludzkimi.Praca święta i weekendy.Nikt tego nie docenia.Nigdy nie wiadomo ile człowiek zarobi.Wiadomo premia uznaniowa.Raz zero(cholera wie dlaczego)raz dwadzieścia procent (tez nie wiadomo skąd to biorą).
////

08.06.2017 17:25

kierownictwo ciągle wie, że za bramą czeka tłum chętnych do pracy w MD
Czekającynazmiane

26.05.2017 00:13

Tej firmy nie wykończy konkurencja. Ta firma rozbroi się sama od środka i ogłosi upadłość. Już jest ciężko o dobę w której na jakiej kolwiek maszynie byłaby pełna obsada. Ludzie są coraz bardziej przemęczeni i popadają w rutynę. A w takim stanie nie problem o chwile nieuwagi i wypadek. W szegolnosci ze trzeba pracować za dwóch.
l.

27.05.2017 10:39

Ale jak to? Przecież mamy dosztukowanych ukraińców ;d
Rr

27.05.2017 22:19

W tej firmie wszystko jest dosztukowane. I już ciągnie na oparach.

25.05.2017 14:29

Do Szanownego Pana Dyrektora i Kierowników. Ilu jeszcze pracowników w Malta-Decor-Poznań ma się zwolnić, aby były jakiekolwiek podwyżki finansowe?
Zniesmaczony

10.05.2017 13:18

Na mp1 choruje dwóch maszynistów,Trzeci postanowił ze ich zastąpi.Bedzie pracował 15 dni bez wolnego,codziennie 12 godzin.Ja się pytam gdzie jest inspekcja pracy.Jak myślicie przeżyje?Brawo on!
Szef wszystkich szefów

05.05.2017 22:42

Znów fabryka podziękowała załodze za pracę w święta.Osiemdziesiąt zlotych polskich premi.Zakladamy związki zawodowe.Miarka się przebrała.
Jason

13.05.2017 15:37

Pewnie jak w przypadku ww człowieka który został odsunięty od szkolenia na mielarza. Nazwano to "sprawą polityczną" No i tak im wygodniej prowadzić samopas na wysokich stołkach.
nick

03.07.2017 17:24

Ha ha ha ha ha! Związki zawodowe! Pracowałem tam kilkanaście lat i wiem, że coś takiego w dzisiejszej Malcie nie ma prawa powstać!

Zostaw merytoryczną opinię o Malta-Decor Sp. z o.o.