Proinvest Sp. z o.o.

Katowice

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 30 ocen.

Opinie o Proinvest Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Proinvest Sp. z o.o.

anonymous

Super firma idzie tam pracowac do emerytury a nawet dłużej tak czymac panowie

Poszkodowany
@anonymous 09.12.2017 23:38
Super firma idzie tam pracowac do emerytury a nawet dłużej tak czymac panowie

Taka super firma , że od 6-miesięcy zalegają nam 120000 zł . Budowa w Niepołomicach wstrzymana i z tego co mam informacje kilka milionów nie zapłaconych nalezności. Pan dyrektorek jak do niego zadzwoniłem z niemieckiego numeru to odebrał po dwóch sygnałach a z polskiego nie odbiera od 4- miesiecy. Proszę naprawde uważać to są oszuści na dużo skale.

BudoWlaniec

Jak szukacie dobrej pracy to od razu zgadzajcie się na odesłanie do Niemiec. Oni tam mają dobre zlecenia dużo lepsze niż w kraju i płaca połowę więcej. Za dniówki też. Popracujesz z pół roku i można się odkuć. Tylko wiadomo praca u niemca to nie tak jak u nas musisz sie starac i pilnowac. Nie ma tak jak tu. Ale ogolnie dobrze.

przedsiębiorca

firma nie płaci zobowiązań zalega w płatnościach, ciągle są problemy wiem że inne firmy współpracujące musiały prosić się o zapłatę nawet kilu tysięcy złotych. firma to naciągacze ciągłe mydlenie oczy. unikajcie ich to naciągacze moja firma dalej nie otrzymała zapłaty za wykonane pracę

Ania

A ja w firmie PROINWEST Katowice Skargi 8, przepracowałam 5 moich najlepszych lat i nie żałuję ani jednego dnia. Jeszcze w trakcie studiów pracowałam we wakacje, a później po studiach na umowę zlecenie. Trafiłam do dobrze zgranej grupy na III piętrze. Grupa i kierowniczka starała się jak najlepiej, abym mogła się zaaklimatyzować po prostu na początku mi pomagali we wszystkim. Zarobki są takie jak na umowie plus co miesiąc premie nawet do 2 000 zł. A co najważniejsze że na czas wypłacane wynagrodzenie, premia i odprowadzane od tej kwoty , wszystkie składki do ZUS i US bez przekrętów co jest ważne przy naliczaniu renty i emerytury w przyszłości. A komuś jak się nie chce pracować to czy w tej, czy w innej pracy to i tak będzie narzekał i bzdury pisał na temat firmy w której przepracował raptem 3 dni. Najlepiej jest nic nie robić i żyć na koszt rodziców a potem męża. Bardzo jestem wdzięczna za prace zrozumienie i miłą atmosferę . Ania.

Lukrecja

Firma proinwest nalezaca do pana Damiana Kurasia to czysty wyzysk ludzi o dobrym sercu i zlodziejstwo. Pracowalam tam przez doslownie 3 dni i nie wytrzymalam dluzej. Bylam tam o te 3 dni za duzo i wstyd mi bardzo, ze podjelam sie tej pracy. Posada polegala na tym, ze dzwonilo sie do firm i naciagalo na zakup gownianych ksiazek za ponad 150zl!!! Przy czym kaza klamac i mowic, ze cala kwota idzie na leczenie dzieci. Guzik prawda. Pani kierowniczka najpierw byla bardzo milutka ale to tylko pozory. Mi osobiscie sie nie oberwalo ale slyszalam jak potraktowala dziewczyne obok, ktorej nie udalo sie nikomu wcisnac tej ich cegielki.... Najpierw obiecuja gruszki na wierzbie a w umowie jest napisane, ze za niewystarczajaca ilosc minut na bilingu albo za brak sprzedanych ksiazek NAKLADAJA KARE PIENIEZNA ktora przekracza zarobki.... Uwazajcie.

Sam

Szukaja teraz pracowników budowy i projektantów. Fizycznych też. Z tego co wiem to dobrze płacą. Dostali jakiś kontrakt od niemców. I dają karnet do silowni;)

aga_ta

Nie piszą w ogłoszeniach że to Call Center tylko praca biurowa. To wprowadza w bład

ggruby

ciekawska to co Ty umowy nie miałaś? Przecież tam wszystko pisze. jak coś nie pasuje to widać od razu. Jeden straci czas i nerwy na rozmowie drugi na czytanie wpisow w necie. Jak bierzesz na serio wszystko co ludzie wypisuja to możesz stracic to samo. a kasy na pewno z tego miec nie bedziesz. zależy co kto lubi.

ciekawska

Ktos kto tam pracowal moze sie wypowiedzieć jak jest z faktyczna realizacja projektu? Duzo trzeba tych ksiazek sprzedac zeby dostac jakas premie? Co to wgl za ksiazki, jakies przydatne chociaz dla tych osob co sie do nich dzwoni? Jak bardzo cisna na cel?? Czy rozmowa kwal i szkolenie jest konkretne czy tylko mydlenie oczu ?

ggruby
@ciekawska 06.09.2017 08:58
Ktos kto tam pracowal moze sie wypowiedzieć jak jest z faktyczna realizacja projektu? Duzo trzeba tych ksiazek sprzedac zeby...

Projektów nie ma, premie przychodzą, cel wisi na scianie. Ciekawska ty szukasz pracy czy tylko ci sie nudzi?. Wez idz na rozmowę to się dowiesz. Wez popracuj tez się dowiesz. Ludzie co z wami.

ciekawska
@ggruby 06.09.2017 12:34
Projektów nie ma, premie przychodzą, cel wisi na scianie. Ciekawska ty szukasz pracy czy tylko ci sie nudzi?. Wez idz na rozmow...

Jeśli mogę wiedzieć wcześniej i nie marnować czasu i nerwów to czemu mam nie pytać? Już raz wpakowałam się w "cudowną" firmę gdzie naobiecywano bóg wie co a później były cyrki i musiałam rezygnować. No ale widze że niewiele sie tu dowiem xD

były

Pracowałm tam ponad rok i nie polecam... Kierownictwo żenada, gdy chciałem iść na kurs na zwyżkę lub system to nigdy nie mnie nie brali... A wzięli gościa na umowie próbnej, bo studiuje prawo czy kogośtam znał

Dusia

Witam. Niestety miałam przyjemność pracować w firmie Proinwest ( sprzedaż ksiazek, pomoc fundacji Dar Serca) i to jest skandal co się tam dzieje. Jest dobrze do czasu jak masz zamówienia to nawet do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez wazeliny wejda , a jak masz 0 bądź 1 zamówienie to już ryje naciągnięte mają i straszą że wypowiedzenie dadzą. W umowie zawarte jest że umowa jest na pół roku a po 3 tyg oni potrafią stwierdzić czy dasz radę czy nie i wypowiedzenie dają. Ja co prawda sama się zwolniłam bo miałam dość naciągania ludzi na kolosalne kwoty gdzie 10% przekazywane jest tylko na fundację czyli 15,90 zł. To jest skandal że dzwonisz do ludzi przedstawiasz im całą sytuację , ludzie zgadzają się na pomoc i zamawiają książkę z myślą że pieniądze będą przekazane na dzieci a większość kasy bierze firma Proinwest niż te dzieciaczki ... A jeżeli chodzi o atmosferę tam to jest masakra jakaś.... Na rozmowie Pani jest miła , sympatyczna itd a podczas współpracy z nią wychodzi co to za człowiek . Nie da się z nią dogadać bo myśli że wszystkie rozumy pozjadala. W skrócie..... Nie polecam pracy tam :)

Klaudia
@Dusia 01.06.2017 08:02
Witam. Niestety miałam przyjemność pracować w firmie Proinwest ( sprzedaż ksiazek, pomoc fundacji Dar Serca) i to jest skandal...

W dodatku nie pozwalają pracować "na czarno" tylko od razu dają umowę. Wolałabym brać kasę do ręki i dalej korzystać sobie z mopsu. Co prawda mówili na rozmowie ile trzeba mieć zamówień, ale nie myślałam, że to tak na serio .... Istny skandal żeby tak wymagać rzeczy, na które się zgodziłam. Mało co tam sprzedałam, także większość kasy, którą wyciągnęłam od ludzi pójdzie na moje wynagrodzenie, ale i tak będę im robić złą opinie, a co!

Leon Zawodowiec
@Dusia 01.06.2017 08:02
Witam. Niestety miałam przyjemność pracować w firmie Proinwest ( sprzedaż ksiazek, pomoc fundacji Dar Serca) i to jest skandal...

Ha, to jest dobre Dusia co ty wypisujesz, to rozumiem że 3 tygodnie zajęło Ci żeby stwierdzić że to niemoralne tak sprzedawać, ale dopóki miałaś tam wyniki to nie przeszkadzało Ci to? Ja osobiście pracowałem tam dwukrotnie w wakacje i byłem zadowolony, wypłata w terminie i w takiej kwocie jak w umowie którą podpisałem. Nie tak jak inne firmy z telemarketingu, obiecują złote góry a potem grosze do wypłaty bo za mała sprzedaż, a takie też już przerabiałem jako student dzienny żeby dorobić w wakacje. Dla mnie ważne że dalej są wypłacalni i po to tu zajrzałem, a to czy atmosfera jest fajna to chyba cały zespół buduje atmosferę i Ty też Dusia.

Rey

AHP PROINVEST na Skargi 8 w Katowicach - dostałam w ekspresowym tempie od wyslania CV odpowiedz od nich, podobną jak powyżej z zaproszeniemnna spotkanie rekrutacyjne. Tylko nazwa stanowiska w ogłoszeniu byla inna mianowicie "pracownik dzialu zlecen" w firmie zajmującej się sprzedażą ksiazek - brzmi ladnie i nie sugeruje ze to sprzedaż ksiazek i encyklopedii przez telefon. Godziny i warunki brzmia dobrze, o ile tak jest, ale szkoda ze widoczne ogłoszenie nie zawiera chocby informacji ze to sprzedaż i to telefoniczna. Dowiadujemy sie o tym dopiero z ich odpowiedzi plus z opinii w internecie. Ale może ktoś z was skorzysta i będzie zadowolony. "Dziękujemy za odpowiedź. Nasza firma zajmuje się sprzedażą książek i obecnie poszukujemy osób do działu zamówień. Praca polega na przekazywaniu informacji klientowi i przyjmowaniu zamówień. Jest to praca dla osób lubiących kontakt z ludźmi. Doświadczenie nie jest wymagane, liczy się miłe usposobienie i pracowitość. Dodatkowym atutem jest pozytywne nastawienie oraz komunikatywność. Od kandydatów oczekujemy: - umiejętności skutecznego przekazywania informacji - zaangażowania i rzetelności w wykonywaniu obowiązków. Oferujemy: - narzędzia do pracy - pracę od poniedziałku do piątku w godz. 8.00 - 15.30 - doświadczenie i wsparcie przełożonych - stałe miesięczne wynagrodzenie* plus atrakcyjne premie i dodatki**. Proszę o przybycie na rozmowę kwalifikacyjną w piątek 07.04.2017r. w godzinach 10.00 - 12.00 pokój 402 (IV piętro). Proszę przynieść ze sobą CV wraz ze zdjęciem. AHP ul. Skargi 8 /róg z Sokolską/ pokój 402/ 40-091 Katowice * podstawa od 1500 zł netto przy 20 dniach roboczych, 1710 zł przy 23 dniach roboczych. ** premia naliczana od wyników.

textil

Dziadostwo, od sierpnia 2016 roku proszę o zapłatę 123 euro, ale nic to, opinia w Prato na temat tego pana i tego ,,przedsiębiorstwa" jest już ugruntowana na długie lata .

Damn

CZY TO O TE FIRME CHODZI ? Dzień Dobry Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy i zapraszamy na rozmowę kwalifikacyjną,, która odbędzie się w dnia CZWARTEK 23.02.2017 w godz.10:00 do 12:00 PIĄTEK 24.02.2017 w godz. 10:00 do 12:00 Prosimy o wybór jednego z dogodnych terminów. Ponadto prosimy o zabranie ze sobą własnego CV i zapoznanie się z poniższymi informacjami. Informacje o miejscu przeprowadzenia rozmowy znajdują się na dole wiadomości. Telefoniczny Doradca Klienta /Katowice/ PROPONUJEMY : stałe miesięczne wynagrodzenie niepowiązane z wynikami (zarabiasz ok. 1600 zł netto za pełny – 20 dniowy miesiąc pracy bez względu na wielkość sprzedaży), więcej dni roboczych niż 20 zwiększa zarobki zatrudnienie w ścisłym centrum Katowic (dzięki dobrej komunikacji oszczędzasz na dojazdach) przeszkolenie do pracy (dzięki pomocy i wsparciu pierwsze dni w pracy będą łatwiejsze) atrakcyjne premie i dodatki (masz szansę na premie dodatkowe, nawet do 1 500 złotych) pracę od poniedziałku do piątku w godz. od 8:00 do 15:30 na podstawie Umowy Zlecenie NA CZYM POLEGA PRACA: na telefonicznej prezentacji oferty handlowej dzwonisz do wskazanych firm na terenie całego kraju i przedstawiasz krótką ofertę firmy, jeśli spotkasz się z zainteresowaniem, wypełniasz zamówienie i przekazujesz do realizacji prezentujesz produkty z oferty firmy w zależności od grupy sprzedażowej mogą to być: albumy, encyklopedie branżowe, opracowania specjalistyczne itp. co jest wymagane łatwość nawiązywania kontaktów i motywacja do pracy, Z poważaniem H.Z

Sewerek

Pro-Invest mgr inż. Arkadiusz Nagięć. Tam państwo wpisujcie komentarze na temat firmy Pana Nagięć. Bo tutaj są scalone opinie o kilku firmach o tej nazwie. Jeżeli chcecie wypowiedzieć się na temat Pro Invest S.A. (mieszczącej się na Grabowej 2), to wpiszcie na stronie gowork tę frazę: Pro-Invest mgr inż. Arkadiusz Nagięć i tam komentujcie żeby było wiadomo, co tyczy się tego przedsiębiorstwa.

Piotr

omijac z daleka !!

podwykonawca

Firma nie placi i usuwa komentarze

niopx

no właśnie obiecywali oddelegowanie do Niemiec a po kwartale pojechali ci którzy kwalifikują się do zwolnienia wiec na otarcie łez praca zagranicą a potem baj baj...

bwsl

wszystko było by okey tylko cały plac załadowany kontereami, ani jak przejechać wózkiem ani zawrócić, jak sie zwróci uwagę kierowwnikowi magazynu to z twarzą startuje - bo wielka obraza, druga sprawa to wielkie pretensje o l4 - że czemu, że po co że co się stało - a to moja sprawa co z nogą zrobiłem - nie kierownika

Marek

Otrztmałem kompletną dokumentację, taka jak było umowione, ze skanami zgodnie ze specyfikacją. Solidność i jakość. Polecam

gość

praca masakra ten telefon te druki z firmami, pani na początku nie przedstawia na prawde co się robio tylko po podpisaniu dokumentów ja uciekłam z tamtąd jak najszybciej, naprawdę nie polecam. ale pani bardzo miła i sympatyczna atmosfera okej

gosc

Tutaj idealnie widać jak działają fora w internecie. Każda umieszczona opinia dotyczy praktycznie innej firmy... sprzedaż książek, nieruchomości, projektów? Z tego co widzę to nawet konkurencja się pojawiła. I nie wiadomo czy te negatywy to od pracowników czy może od niej. Po sprawdzeniu wyszło, że w Katowicach jest co najmniej 6 firm o tej samej nazwie! Gratuluję osobom, które warunkują swoje wybory zawodowe na podstawie tego bałaganu.

ponia

ooo matko! dobrze, że ja nie czytałam tych opinii w internecie zanim tam poszłam, bo teraz nie miałabym pracy i za co żyć

Sgh
@ponia 04.02.2016 11:03
ooo matko! dobrze, że ja nie czytałam tych opinii w internecie zanim tam poszłam, bo teraz nie miałabym pracy i za co żyć...

Ty ponia a za co żyjesz teraz? Szczesliwa że zebrasz ? nabijasz ludzi w butelkę ? A może dumna jesteś ze zaslaniasz się chorymi dzieciaczkami po operacji na otwartym sercu?! Wszyscy jesteście zlodziejami

fela
@Sgh 06.09.2016 20:32
Ty ponia a za co żyjesz teraz? Szczesliwa że zebrasz ? nabijasz ludzi w butelkę ? A może dumna jesteś ze zaslaniasz się chorymi...

A ty Sgh za co żyjesz? Bo ja żyje ze sprzedaży książek- ty z pewnością z ciężkiej pracy swoich rodziców. Pracują w nadgodzinach żeby kupić ci nowy telefon, z którego ty w nowej pracy zamiast pracować wysyłasz smsy do koleżanek, a potem sfrustrowana tym, że praca nie polega na siedzeniu na fejsie hejtujesz ludzi, którzy muszą zarobić za ciebie na twoją dniówkę. Bo podpisując umowę wyrażasz zgodę na przyjęcie zapłaty za przepracowany dzień. Spotkałam już nie jedną gówniarę w tej pracy , dla której praca jest zbyt ciężka więc "uśmiercają" babcie, dziadka a rodziców "kładą do szpitala" tylko po to żeby wymigać się od pracy.

anonim;)

Jestem zniesmaczona pracą w tej firmie. Potężna firma, której nawet nie stać na komputery dla pracowników i wszystkie telefony trzeba wykonywać ręcznie wybierając numer do danej firmy na telefonie stacjonarnym a spis firm z telefonami dostaje się do ręki w postaci sterty wydrukowanych kartek:/ atmosfera też jest nieszczególnie ciekawa, zapraszają cię po wspaniałej rozmowie kwalifikacyjnej na okres 3 dni próbnych. ja co prawda okres ten miałam przedłużony do 6 dni z racji ponad 300 wykonywanych telefonów dziennie,(usunięte przez administratora) Nie warto się tam wybierać.

Zostaw opinię o Proinvest Sp. z o.o. - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Proinvest Sp. z o.o.