PB Baumar

• Sokolniki
  • Dziekaństwo
  • Żerkowice

3. Opinie o pracodawcach Polska Nowa Wieś
  5. Opinie o PB Baumar Sp. z o.o. sp.k.

Opinie o PB Baumar Polska Nowa Wieś

Nie przegap nowości o PB Baumar Sp. z o.o. sp.k.!

24.06.2026 09:00

Z dumą informujemy o nawiązaniu współpracy z Komendą Powiatową Państwowej Straży Pożarnej w Strzelcach Opolskich! 🚒

Oficjalnie podpisaliśmy umowę na realizację ważnego projektu budowlanego, jakim jest rozbudowa komendy.

W ramach inwestycji powstaną:
    - Nowoczesna myjnia dla pojazdów oraz specjalistycznego sprzętu,
    - Profesjonalna suszarnia węży pożarniczych,
    - Funkcjonalne pomieszczenia gospodarczo-techniczne oraz zaplecze socjalne dla załogi.

Dla naszego zespołu to nie tylko kolejne odpowiedzialne zadanie inżynieryjne, ale także ogromna satysfakcja, że możemy przyczynić się do poprawy warunków pracy osób, które codziennie dbają o nasze bezpieczeństwo.

Dziękujemy Komendzie Powiatowej PSP za zaufanie, jakim nas obdarzono. Jesteśmy przekonani, że realizacja przebiegnie wzorowo i zgodnie z najwyższymi standardami. 💪
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2

Papa

08.06.2026 14:59

Firma ma zasady nie wszystko jest dobre ale można normalnie pracować zarobki bez szału da się wytrzymać, na pewno lepiej niż u zwykłego prywaciarza

27.05.2026 10:29

Czy daliśmy radę przebiec 25km w 2,5 godziny? Pewnie, że tak!

Wzięliśmy udział w Biegu Firmowym i po raz kolejny przekonaliśmy się, że dobra współpraca to podstawa.

Takie wydarzenie łączy ludzi, buduje zespoły, a co najważniejsze - realnie pomaga potrzebującym dzieciom, bo każdy kilometr biegu to wsparcie dla dzieci.

W codziennej pracy działamy tak samo - wspólnie, skutecznie i z energią do działania.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom za świetną atmosferę, sportowe emocje i możliwość udziału w tej wyjątkowej inicjatywie!
    News image

28.04.2026 13:34

Metalchem w Opolu nabiera nowego życia!

Budowa świetlicy środowiskowej wyraźnie przyspiesza - obiekt rośnie w oczach i coraz wyraźniej widać jego docelowy kształt.

To właśnie tutaj powstanie przestrzeń dla wszystkich: dzieci, młodzieży, seniorów i mieszkańców, którzy chcą się spotykać, działać i spędzać czas razem.

Obejrzyjcie zdjęcia z tej realizacji i zobaczcie, jak rośnie budynek.
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3
    Inżynier

26.01.2025 21:58

Praca fajna, atmosfera świetna, dobry sprzęt, duże projekty w regionie, dzięki temu nie trzeba jeździć daleko, Pieniądze moim zdaniem (jak i kilku kolegów z pracy) - super, polecam. Nie chce tutaj nie wiadomo jak bardzo chwalić, no ale inaczej tej firmy ująć się nie da. Po kilku latach pracy tu, jestem bardzo zadowolony. Firma nie kantuje, lecz dobrze wywiązuje się z płatnościami.
    del_piero

04.11.2024 14:42

troche malo placili ale juz jest troche lepiej, coraz wiecej nowych ale stara gwardia najlepsza moge polecic dla kogos z co ma doswiadczenie zna sie robocie bardzo wymajacy kierowniki
    kajtekobajtek

10.04.2024 10:37

w sumie to super praca bo w koncu jestem codziennie w domu, nienajgorsza kasa, dobrze sie pracuje kierownik nie przegina i jest w sumie profeska w samej robocie, bhp, materialy,czy sprzet.
    Pracuś

27.09.2023 13:02

Profesjonalna rekrutacja jak na firme budowlaną Warunki dobre jak na rynek opolski fajne jest to że praca na miejscu
    Madipady

06.07.2023 09:15

Firma ma bardzo dobrych fachowców, pracowałem w firmie podwykonawczej i widać że znają się na robocie, dobra atmosfera.
    andi

25.04.2023 15:49

Dobra atmosfera, średnia kasa, ale za to regularnie i bez kantowania
    maciek

23.12.2022 10:28

myslalem ze ta firma to wtopa ale chcialem uspokoic ze narazie ok i da sie normalnie zaroboic nikt nie kantuje na kasie wszystko na legalu
    Daniel

01.12.2022 08:14

polubiłem te firme, po latach udało sie wrócić do PL i jest ok. Wiadomo inne pieniądze jak na zachodzie, za to kultura i organizacja pracy duzo lepsza
    sergiej

05.10.2022 11:55

robota jest ok, wplacalna firma
    johny

12.05.2022 15:40

baumar- plusy to praca na miejscu, ludzie na budowie i nawet z biura też ok., zarobki - nie ma szalu, ale nie najgorzej minusy- papierkologia, biurokracja, wymagania od kierownika i bhpowca
    johny

23.08.2022 12:58

wymagania jak w kazdej pracy- pracowac :P jak sie lopaty nie podpiera i normalnie robi to ok :) no i bhp w miare pilnowac, ale to pdostawy
    antek

03.03.2022 09:31

Profesjonalna firma, pracują tam najlepsi inżynierowie i fachowcy w regionie. Mogę tylko polecić pracę w Baumar. Co najbardziej mi odpowiada - współpraca w zespole z kompetentnymi osobami, duże projekty w regionie (nie ma konieczności pracy w delegacjach), szkolenia i możliwość uczenia się od innych bardziej doświadczonych pracowników, pensja- normalny rynkowy poziom. Oczywiście nie wszystko zawsze jest super i różowo, ale to i tak w porównaniu do konkurencji dużo lepsza oferta na rynku pracy.
    NIK

27.01.2022 14:45

Firma na poziomie, dobry sprzęt, ubranie, narzędzia BHP, robota na miejscu
    jaro

31.12.2021 14:56

praca jak każda, trzeba robić swoje, ale kasa trochę lepsza niż poprzednio.

Kontakt - PB Baumar Sp. z o.o. sp.k.

Lipowa 132 46-070 Polska Nowa Wieś

Branża główna: Budowa budynków

14.09.2021 07:35

lubię tę firmę fachowcy i nawet dobrze sie pracuje, pienadze- nie narzekam
    Arbajt

21.07.2021 08:47

Nie chcę robić tu jakiejś wazeliny czy coś w tym stylu ale po doświadczeniach w firmie na A i na P jest dobrze. Trzeba normalnie robić swoje, stawka ok plus premia.

11.06.2021 09:04

pracuje od miesiąca na razie jest ok.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w PB Baumar?

28.03.2021 14:51

Dobra firma na trudne czasy, pracuje krótko ale widać że mają mocna ekipę, dużo przerobu ale kasa gra

30.01.2021 09:27

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej - kosztorysant. Firma wygląda solidnie, zatrudnia nowych ludzi, raczej nie są narażeni na kryzys. Wrażenia pozytywne - rozmowa z szefem + ktoś z firmy rekrutacyjnej. Miła atmosfera i rzeczowe pytania. Co prawda na razie nie doszło do współpracy ale liczę że kiedys będę mógł tam pracować.
    Miro

23.08.2020 12:59

Pracuje ponad rok. Umowa jest od początku, ale stawka mogłaby być lepsza. Firma jest ok.

12.08.2020 12:01

Czy nowo zatrudnione osoby otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
    Marcin

17.08.2020 19:34

Wszyscy pracownicy w firmie pracują na umowę o pracę na pełny etat
    Zdzisław

19.06.2020 19:26

Witam, czy firma BAUMAR, oferuje stałe zatrudnienie również za granicą/w Niemczech?

22.06.2020 10:47

Dzień dobry, dziękujemy za pytanie i zainteresowanie naszą firmą. Nie oferujemy zatrudnienia w za granicą. Koncentrujemy się na realizacji inwestycji w Polsce, gwarantując naszym dobrym pracownikom konkurencyjne wynagrodzenie i warunki pracy w porównaniu z pracą za granicą. Zapraszamy do kontaktu z naszym działem personalnym.

23.01.2020 11:10

Wiele osób zainteresowałaby kwestia, związana z możliwością rozwoju w PB BAUMAR Sp. z o.o. Sp.K.. Czy taka w ogóle w niej istnieje?

21.03.2020 12:49

Nasza załoga to grono bardzo doświadczonych pracowników, do których systematycznie dołączają nowe kadry. Dla wszystkich z nich organizujemy systematyczne działania rozwojowe w postaci zarówno szkoleń zawodowych, technicznych jak i z obszarów kompetencji kierowniczych. Dzięki temu nowy pracownik wchodząc do naszej organizacji ma przed sobą wiele możliwości rozwoju swoich kompetencji i w efekcie- awansu. Pracownik dobrze oceniany w naszym systemie ocen wewnętrznych, zaangażowany, lojalny i uczciwy jest dostrzeżony i doceniony. To bezpośrednio przekłada się na jego awans i lepsze warunki wynagrodzeń i innych profitów pracowniczych oferowanych w naszej firmie najlepszym pracownikom. Wierzymy że najlepszych brygadzistów, inżynierów budów czy kierowników należy „wychować” z zasobów naszej własnej załogi.

08.10.2019 10:32

Czy PB BAUMAR Sp. z o.o. Sp.K. organizuje staże dla studentów?

21.03.2020 12:49

Nie organizujemy staży dla studentów. Natomiast wszystkich absolwentów szkół o profilu budowlanym (szkoły, zawodowe, technika, uczelnie wyższe) zapraszamy do śledzenia naszych ofert pracy. Wiele z naszych propozycji pracy jest skierowanych właśnie do absolwentów lub osób z niewielkim doświadczeniem w budowlance, ale chcących pracować w tej branży. Liczy się to, czy chcą poznać pracę budowlańca „od podszewki” Oceniamy i doceniamy chęci oraz gotowość do rzetelnej, uczciwej pracy w tym wymagającym, ale fascynującym fachu pod okiem naszych doświadczonych inżynierów i kierowników budów.
    GG

05.12.2019 08:08

Firma ok. w porównaniu do tych gdzie prędzej pracowałem. Ekipa na budowie bardzo ok. Kierownik pierdoła a bhpowiec jeszcze większy ale chyba taka ich rola. Szef spoko, nie zawsze w humorze, ale mając takie duże budowy i różnych pracowników to chyba nic dziwnego.
    Zadowolony Klient ????

10.10.2018 22:07

Najlepsza ekipa od żelbetu w tej części kraju Lubię atmosferę w PB BAUMAR Sp. z o.o. Sp.K. za: Zgrany zespół
    Danuta

08.03.2018 13:04

@Marek, pracą na jakim stanowisku jesteś zainteresowany? Czy brałeś udział w procesie rekrutacji i możesz powiedzieć coś na temat jego przebiegu? Jaki rodzaj umowy proponuje pracodawca? Na stronie internetowej firmy PB BAUMAR Sp. z o.o. Sp.K. nie widnieją konkretne oferty pracy, ale chętni na podjęcie współpracy mogą zgłaszać się z CV pod adresem mailowym pracodawcy (szczegóły tutaj: http://baumar.com.pl/kariera/).

10.03.2018 11:42

Nie brałem i nie mam zamiaru . wysłałem do firmy kilka pytań na które nie otrzymałem do dziś odpowiedzi . wcześniej ktoś napisał że oferują najniższą krajową inni twierdzą że dobre zarobki buhahaha. Mam już pracę więc daruje sobie rekrutacje
    Piotrek

13.10.2017 11:11

@Marek Zarobki spoko, wypłata do 10go teraz juz byla 9go, pracuje tam dopiero 1,5 miesiaca ale jest okej, przynajmniej narazie.....

02.03.2018 00:26

Najniższa O_o to w końcu ile płacą?
    Piotrek

23.09.2017 18:59

po powrocie z Niemiec robię w Baumarze jest dobrze, robota jest, soboty wolne i kasa bardzo dobra, tylko behapowiec czasami wkurza.

10.10.2017 19:42

A zarobki w jakich przedziałach i jaka umowa . Zastanawiam się nad zmianą
    zdziwiony

13.01.2018 15:30

Mi zaproponowali najniższą krajową :/ mam 6 letnie doświadczenie w pracach budowlanych, a pomimo tego stwierdzili, że jestem "za młody i do przyuczenia". Nie mam pojęcia na jakich zasadach przydzielane są tam wynagrodzenia. Za najniższą krajową to w wieku 19 lat nawet nie pracowałem. Pan Prezes powiedział mi, że aktualną moją stawkę u innego pracodawcy może uda mi się u niego za osiągnąć za 3 lata, z naciskiem na "może".
    andrzej

06.08.2017 08:31

pracowałem w baumarze, chcialem sobie poprawc, koledzy namawiali i zmienilem robote... fianl jest taki ze sprawdzilo sie powiedzenie - wszedzie dobrze gdzie nas nie ma!
    zen

17.02.2017 08:24

Pracowalem na wielu budowach dla roznych firm, nie ma idealnej roboty. W Baumarze przynajmniej placa i na czas

Zostaw merytoryczną opinię o PB Baumar Sp. z o.o. sp.k.