RUBEN-BAU

• Płoszczyna
  • Wojcieszyce
  • Marczyce

3. Opinie o pracodawcach Jelenia Góra
  5. Opinie o RUBEN-BAU SP. Z O.O.

Opinie o RUBEN-BAU Jelenia Góra

Nie przegap nowości o RUBEN-BAU SP. Z O.O.!

zadowolony

24.07.2017 21:13

Pracuje z Nimi od 9 miesiecy. Jest ok. Przelewy z matymi opuznieniami ale zawsze sa. Warunki mieszkaniowe nienajgorsze. Mieszkatem juz w takich norach ze tutejsze miejscowki to hotele. Jak cztowiek chce pracowac to robota zawsze jest. Jest ok. Polecam te firme.
    michał

17.07.2017 12:08

Ja polecam tą frime pracowałem z nimi w tamtym roku i było ok. Sporo godzin pracy - zarobkowo wychodziło nieżle. Musiałem wrócić do kraju bo dziecko mi się rodziło i teraz zamierzam ponownie z nimi pracować. Na początku sierpnia mam jechać do ok. Erfurtu. Nie wiem czemu niektórzy wypisują tu jakieś żale bo z tego co wiem dużo pracuje u nich zadowolonych ludzi. W moim przypadku było ok i tak jak pisałem na początku POLECAM FIRME.
    Arczibaldi

12.07.2017 20:02

Witam kolegów mam pytanie czy ktoś z was wyjechał z firmy ruben -bau do pracy czy ci co mówią to prawda .Bo chce z tej firmy wyjechać do pracy do Niemiec
    Wack

29.01.2017 21:09

Calkiem dobrze placa ktos im klody pod nogi zuca jest ok pozdro
    TOMICZEK

17.01.2017 10:44

CZY KTOŚ MOŻE JAŚNIEJ OKREŚLIĆ JAKIE ZAROBKI I SOCJALNE BEZ ŚCIEMY
    szymon

02.01.2017 11:30

witam jaka jest ta firma bo chialbym sie tam zatrudnic i ile tam jest na godzina ?
    Pawel

08.11.2016 11:45

To jak w końcu tam jest są wypłacalni czy nie bo mam jechać na rozmowę i nie wiem czy jechać czy sobie dać spokój
    Wojtek

26.11.2016 22:08

Cze Paweł. W skrócie. Pracowałem raptem parę miesięcy. Z tego co widzę trafiłem nieżle .Pon-Pią od 7 do 18-stej .Sobota do 13-nastej.Jak widać z godzinami ok.Wypłaty: 1 przelew po 6 tygodniach kolejne w miarę regularne (jeden tydzień do przodu 1 opóżniony 4 dni Przedostatni i ostatni po rozwiązaniu umowy przed czasem.Mieszkanie: akurat trafił się pokój 4-osobowy Pozostałe 2 osobowe. Na minus łazienka bo w mieszkaniu zdarzyło się (wprawdzie sporadycznie że był komplet) Ogólnie na +. Pozdrawiam chłopaków z Monachium.
    dziadek

10.12.2016 12:19

Przeczytaj sobie wczesniejsz posty to bedziesz wiedział - nie wiem po co piszecie te pytania jak juz wszystko jest opisane?
    gantele

07.11.2016 20:32

witam.czy robi ktos z was w niemczech na koparkach.mam spore doswiadczenie przy pracy na minikoparkach pod okablowanie i kanalizacje swiatłowodowe - w niemczech rowniez.dzisiaj otrzymałem maila z zaproszeniem na rozmowe.interesuje mnie zakres robót i zarobki.czy moze ktos przyblizyc temat
    iklop

15.08.2016 12:23

@arnold nie mam pewności, bo sam dopiero mam zamiar ubiegać się o pracę tutaj, ale generalnie słyszałem, że wszystko z tym gra, ale mógłby ktoś to potwierdzić, też poczułbym się pewniej. Bo wiadomo, że to jednak stres
    arnold

20.07.2016 21:03

witam koledzy mam pytanko czy ta firma jest uczciwa z załatwieniem pracy i mieszkania bo jestem zainteresowany .
    ziem

04.07.2016 21:06

Ja pracuje z nimi ok 6 m-cy byłem już na 3 budowach we Frankfurcie. Faktycznie na pierwszą kasę się czeka dłużej A nastepne w miare regularnie. Panie z biura sa mile i zawsze staraja sie wszystko zalatwic i pomoc jak cos potrzeba. Widac ze się starają. Co do pracy to nie jest lekko nie ma obijania się po kontach. W moim przypadku pensjonaty 20 km od budowy przeważnie były warunki w nich różne Ale nie tragedia. Dalo się żyć.. Najważniejsza kwestia ze płacą i zapewniają front robut. A reszta jakoś...
    roy

19.06.2016 15:54

Arek ale tu wszyscy chcą pracować ale bywa ze nie da rady Poniedzialek od 9.00 do 18.00 wtorek,sroda,czwartek od 7.00 do 18.00 - 1 godzina przerwy Piątek 7.00- do 12.00 ewentualnie do 14.00 i tyle Ja tam do biura nic takiego nie mam oprócz tego co napisałem wczesnie. Mam jakies pytanie odpowiedzą jak cos trzeba złatwić załatwia. Poprostu Firma niemiecka a wszystko tu sie kreci wokół (usunięte przez administratora) jest taka jaka jest i z tąd te wpisy a i Paniom z biura sie dostaje chociaż wpływu za bardzo nie maja na to jak tu jest. Teraz przyznam - troche sie poprawiło z godzinami ale to dlatego ze brakuje ludzi , ludzi z Polski. Jeżeli ktos nie jest zdecydowany i wchodzi tu szukając podpowiedzi co robic napisze tak - trzeba przeżyć 2 miechy bez kasy czyli jak pisano po 8 tygodniach pierwszy przelew,potem co 2 tygodnie w miare regularnie, ale nie zawsze. Kontakt z biurem od poniedziałku do piatku do 16.00 . (usunięte przez administratora) Własna działalosć. Jak komus odpowiadają takie warunki to moze wpadac najlepiej z samochodem bez to juz raczej nie polecam. Czy komus przypasuje...zależy od człowieka.
    roy

19.06.2016 14:36

to zależy - bywa że mozna szarpnąć 100h za 2 tygodnie a bywa że 70-80h. To zależy od Niemców. Oni mogą pracować 40h tygodniowo.Jedni pozwalaja pracować jak koncza prace inni nie. Zależy na jaką budowe sie trafi i do jakiego Niemca. Ogólnie szału nie ma ale i tragedii tez nie.Mnie osobiscie irytuje szukanie przez biuro mieszkan. Zamiast jakos stanąc za pracownikiem który zbiera dla nich te godziny i szukać mieszkan jak najblizej budowy to mam wrażenie że szukaja jak najtaniej nie patrząc na odległosc .Potem jest zdziwienie ze ludzie odchodza i jeszcze piszą tu i tam to i owo.(usunięte przez administratora)

Oferty pracy - RUBEN-BAU SP. Z O.O.

BRYGADZISTA BUDOWY- PROWADZĄCY CIEŚLA-ZBROJARZ

16000 - 20000 PLN / m

CIEŚLA-ZBROJARZ-BETONIARZ

Monachium

16000 - 20000 PLN / m

Robotnik ziemny z komunikatywnym j. niemieckim i obsługą mini koparki

Coburg

dziadek

18.06.2016 21:55

Przepraszam pomyliłem sie 37 godzin w tygodniu

15.06.2016 08:21

Witam wszystkich zainteresowanych opinią o wspólpracy z Ruben-bau.Pracuje u nich od 2 lat i Panie z biura poprosiły mnie abym napisał opinie bo tutaj na forum są różne. A moja opinia jako pracownka może być znacząca. Dla wszystkich którzy myślą o wspólpracy z tą firmą to powiem że co najważniejsze za wszystkie przerobione godziny płacą!!!! W miarę terminowo. Nie zgadzam się do końca z opinią "jaro", który pisał ze po 10 tyg przelewy - ja zawsze do m-c czasu kase dostaje.Stawki może nie są wygórowane ale można spokojnie zarobić już na czysto (po opłaceniu kosztów działalności) 2000euro, wiec jak dla mnie to ok. Też byłem na różnych budowach w różnych firmach i jakoś nigdy nie miałem problemów z pracą. Jak sie chce i umie pracować to robota u nich zawsze jest. Ja polecam ta firmę.
    zywiec

07.06.2016 17:29

ludzie niech ktos napisze konkretnie czy warto tam jechac czy nie warto bo sa ruzne opine z tego co piszecie

23.05.2016 22:30

dziwi mnie,że w biurze nic nie powiedzą,że pierwszą wypłatę otrzyma się po dwóch miesiącach,ładnie wszystko przedstawiają,mnie proponowali 13euro na godz,pracuje jako glazurkarz,ogólnie wykończniówka,dobrze, że jest to forum i można się dowiedzieć jak tam jest na miejscu,ale widzę,że nie warto z nimi zaczynać
    KAO

06.05.2016 22:56

Ale co nie mozna im zarzucić to to, ze płaca. Przelewy sie spózniaja ale są. (usunięte przez administratora)czasem z lekkim poslizgiem - niby z winy niemieckiej firmy. Tak jak pisałem szału nie ma.Jednak jak ktos mysli ze przyjedzie tu i zastanie warunki mlekiem i miodem płynące to niech lepiej sobie włączy w TV Kubusia Puchatka ...:)

03.04.2016 20:40

widzę,że cisza tu na forum,zresztą o czym pisać,jak dzwoni się do nich do firmy to karzą czekać,a minęlo już prawie pół roku jak byłem u nich na rozmowie,zresztą po wpisie dziadka,zastanawiam się czy warto u nich pracować(usunięte przez administratora),może ktoś się wypowie ,kto tam pojechał ostatnio do pracy do niemiec

27.02.2016 12:58

dawniej w tej firmie zatrudniali na umowę,czytałem poprzednie wpisy,a teraz mówią tylko o działalności,zgadzam się z panem budowlańcem,że nie jest to korzystne,ale nie jest łatwo dostać się do dobrej niemieckiej firmy,jeśli nie zna się dobrze języka,dużo osób korzysta właśnie z internetu,a tu różnie można trafić,czekamy na opinie osób,które pojechały już do pracy z tej firmy,mnie proponowali 13e na godz
    albin

09.03.2016 18:03

Witam mam pytanie do poprzednich forumowiczów odnośnie pracy w tej firmie złożyłem dokumenty w najbliszym czasie mam ofertę od nich za 11 euro podpowiedzcie czy jest sens zakładania tej działalności bo opinie są różne panie z biura mówiły mi że to długoterminowe kontrakty może jeszcze ktoś jedzie 15 marca do pracy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w RUBEN-BAU?

pitek

19.02.2016 13:08

a moze ci wszyscy niezadowoleni to ci ktorzy wylecieli np za picie w pracy, jak jest naprawde dowiemy sie jak bedziemy na miejscu
    olo wik

18.02.2016 15:59

Ja tez jade na 01.03 jestem dobrej myśli dam znać jak dotrę.
    zadowolony

17.02.2016 08:08

A ja polecam. Praca ok. pensjonaty też. Nie wiem co ci ludzie wypisują. Pracuje jakiś czas i wszystko wporzo

16.02.2016 17:36

NIE POLECAM TEJ FIRMY(usunięte przez administratora)
    Daw

15.02.2016 19:14

Witam czy jedzie ktoś 18 lutego z okolic Krakowa??
    Pracowalem i bede dalej pracować

15.02.2016 08:25

Co wy ludzie piszecie za ściemy. Ja pracowalem z tą firmą cały 2015 rok i nic takiego sie nie działo. Teraz mam wolne bo budowa sie skończyla i jade od 1marca na nową. Pensjonaty ok, w odległości 7 i 12km bo byly 2 budowy, normalne warunki(nawet bylo wifi). Ja polecam ta firme.

Kontakt - RUBEN-BAU SP. Z O.O.

Grunwaldzka 58 58-506 Jelenia Góra

Darek

14.02.2016 21:53

Czy jedzie ktoś 22 lutego na rozmowę o pracę z okolic Krakowa??
    olo

13.02.2016 22:09

Witam pracuje tu w tej firmie od 1,5 miesiaca co do kasy to placa warunki mieszkalne tak jak kolega napisal skandaliczne ale ja akurat mam male mieszkanie i nie mieszkam w tym syfie co do dojazduw to prawda jezdzi sie daleko ale jak dojezdzasz swym autem to szef oddaje za paliwo.Oni płaca normalnie tylko wiekszosc pracownikuw to Bułgarzy.
    Janek

17.02.2016 18:27

Ja jade z Katowic 18 luty

08.02.2016 16:40

widzę,że pojawiła się opinia byłego pracownika,bardzo negatywna,może napisałbyś coś więcej,bo jest nas tu wielu czekających na pracę w tej firmie,z czym taka wielka ściema,co tam było w tych niemczech,co cię tak wkurzyło

08.02.2016 09:39

praca

09.02.2016 19:30

mozesz napisac cos wiecej na temat pracy w tej firmie??
    leon68

08.02.2016 08:43

Ja bylem na rozmowie w grudniu mam jechać na 15 lutego więc widać ze stopniowo ludzi wysyłają.
    Mietekq

05.02.2016 21:32

Daj znac jak bedziesz na miejscu co i jak, bo nikt kto tam pracowal sie nie oddzywa
    aplau

06.02.2016 08:05

potwierdzam ta wypowiedz. Wszyscy tylko maja rozmowy i na tym koniec.
    Łukasz

04.02.2016 11:23

Witam ja jestem z okolic żywca do mnie dziś dzwonili i zapraszają na rozmowe do firmy wyjazd podobno 22 lutego. potwierdzam wasze wypowiedzi co do mieszkań i zarobków.
    Stahu

03.02.2016 12:24

Koledzy powiedzcie jak to wygląda z tą działalnością.Opłaty itd.? Czy to się opłaca?
    [email protected]

01.02.2016 13:59

jadę dziś wnocy trasa chojnice gorzów jelenia gura mogę zabrać kogoś z pomorza kto dołoży się do paliwa w dwie strony to 900km około80 litrów wiadomośc [email protected]
    olaf

30.01.2016 19:49

Ja własnie tez czekam na wyjazd i dzwonilem do nich kiedy bedzie wyjazd to powiedzieli ze beda 6 ale dla tych którzy juz tam pracuja a okolo 15 dla tych co jada pierwszy raz. Ale widze ze kolega tez jedzie pierwszy raz i juz na 8 ma byc. Zobaczymy co z tego bedzie i jak długo jeszcze trzeba czekac.
    Andr3

30.01.2016 00:01

Ja jadę na 08. 02. Do Hamburga. jade z jimi 1 raz Ale dali mi namiar na innych ludzi co są już na budowie to sie dowiem co i jak od źródła najlepszego. Powodzenia dla innych starających się O robotę

29.01.2016 23:12

pracowałem w innej firmie,nie w ruben bau,w niemieckiej,i tam normalnie pracowaliśmy po 10godz,ale to było dwa lata temu,teraz widocznie zwiększyli kontrole na budowach i przestrzegają przepisów,może zmieniło się na lepsze,ale widze,że jeden z kolegów był na rozmowie i wyjazdy nadal się odsuwają najprędzej na marzec,czyli całą zime u nich się nie pracuje?
    Janek

29.01.2016 18:12

Rozumiem że trzeba swoją działalność otwierać aby zacząć pracę,mówili że wyjazd koło 15 lutego 2016
    marcin

28.01.2016 19:38

jedzie ktos do nich na rozmowe w przyszlym tygodniu ze slaska?

Zostaw merytoryczną opinię o RUBEN-BAU SP. Z O.O.