Opinie o RUBEN-BAU SP. Z O.O.
Rzetelna firma jak ktoś pracuje i nie chleje to kasa na czas i można w różnych kwestiach się dogadać Lubię atmosferę w RUBEN-BAU SP. Z O.O. za: Wszystko
PISAŁEM WCZESNIEJ ZE WYJEZDZAM Z TEJ FIRMY DO PRACY I OPISZE WSZYSTKO. WIEC TO ROBIE :) JAK DOTARLEM DO PENSJONATU TO MOCNO SIE ZDZIWILEM BO WARUNKI NAPRAWDE SUPER - MIESZKANIE NA 4 OSOBY Z PEŁNYM WYPOSAŻWNIEM . NA BUDOWIE TEZ OK, BO KIEROWNICY SYMPATYCZNI. TRZEBA SIE NA POCZATKU WYKAZAC BO POD OBSERWACJA SIE JEST ALE TEN KTO UMIE PRACOWAC TEN NIE MA PROBLEMU. JA AKURAT UMIEM I WEDLUG ROZMOW MAM NA MINIMUM ROK ZAPEWNIONOM PRACE. LUDZIE Z KTORYMI PRACUJE TEZ SA FAJNI. PRACUJEMY PO OK 210GODZIN A WYPLATY SA NA CZAS. PDSUMOWUJAC JESTEM ZADOWOLONY I POLECAM FIRME
No z mieszkaniami ponoć mocno różnie. My np nie mieliśmy gdzie zrobić prania poza tym było naprawdę ok. Niestety atmosfery z kolegami z pracy nie mogę nazwać pozytywnej strasznie nieprzyjemna atmosfera Pan brygadzista jak to określił nie musi nikogo do pracy zabierać także bez samochodu absolutnie bym się nie wybierał chyba że ktoś lubi podróże autobusem ... Kasa nie największą ale pewna jeżeli ktoś.nie popija w pracy przestrzega regulaminu o to co w umowie nie musi się martwić.Panie w biurze przesympatyczne do póki nie podpiszeszz umowy później trochę mniej ale nadal pomocne i kontakt z paniami bezproblemu... gdyby nie atmosfera w ekipie i problem z dojazdem zostalbym dłużej. Pozdrowienia z Szwecji. Polecam również iwobau i permont nie było tam problemu z pseudobrygadzistami co udają że robią a ekipa musi robić na jednego Pana bo chce zabłysnąć. Bez języka raczej ciężko
Ogólnie warunki mieszkaniowe średnie brak było niektórych podstawowych sprzętów pralka itp. Poza tym naprawdę ok domy blisko (jest internet itp. ????)pracy to akurat na plus.. majstrowie Niemcy ale wporzadku gorzej z polskimi brygadzistami " na których trzeba robić i x którymi nie idzie się porozumieć dlatego też duża rotacja brak porozumienia w ekipie i jak to Pan określił on nikogo zabierać nie musi także bez samochodu bym się nie wybierałniektorzy np przez tą mogą odchodzić .a ponoć idzie się dogadać. Tu było ciężko . Chyba że chcesz żeby ktoś na Tobie zarabiał lub lubisz jeździć autobusem lecz trzeba znać język .... Kasa nie jakąś super ale każdy wie na co się godzi jeżeli się przestrzega umowy zostanie na pewno wypłacona. Kontakt z biurem bardzo dobry Panie przed podpisaniem umowy przemiłe później już mniej ale nadal miłe i pomocne. Żeby ekipa była normalna na pewno bym został problem w pracownikach. Pozdrawiam
fajna firma
Witam, firma godna polecenia: wypłata na czas, warunki mieszkaniowe ok, praca ciągła.
Na jak długo są wyjazdy??? 3-4 tygodnie czy więcej? Pozdrawiam
Dzień dobry Chciałbym się zapytać jak wyglądają dojazdy z kwatery na budowę? Firma posiada samochody firmowe czy trzeba na własną rękę dojechać? Dziękuję za info
Jeśli nie posiadasz auta biuro postara się ciebie dać na mieszkanie co ktoś posiada . Niestety trzeba na własną rękę dojechać
SZUKAMY :
RUBEN-BAU SP.Z O.O.
UL. GRUNWALDZKA 58
58-506 JELENIA GÓRA
TEL. 534-188-717 / 534-570-013 / 576-033-941
Pracuje już pol roku i bez żadnych zastrzeżeń. Ze wszytskimi sprawami da się dogadać z biurem . Trafisz na źle warunki mieszkalne jak najszybciej zmieniają. Także nie ma problemu z tym tylko trzeba się odezwać a nie siedzieć z glowa w dół. Pierwszy tydzień na budowie musisz się pokazać z jak najlepszej strony i to jest doceniane . Panie z biura bardzo miłe i bardzo pomocne . Podwyżki są ale na wyższe stawki niestety trzeba zapracować. Bardzo dużo ludzi przewinęło się prze pol roku i naprawdę każdy wporzadku pomocny i miły. To jest mój pierwszy wyjazd za granicę i nie żałuję tego a nawet wręcz będę siedział w tej firmie do bólu.
rozmowa i oferta pracy
rzeczowe pytania o wykonywanej pracy
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
Zwolniłem się z Ruben Bau i pojechałem do innej firmy bo dawała więcej kasy! Nie zapłacili mi za 5 tygodni pracy. Wienc teraz zastanawiam się czy nie wrucić bo tutaj kasa była zawsze na czas i dało się dogadać. Czy ktoś kiedyś do nich wracał? Firma daje rugie szansy?
Najgorzej trafić na psełdo majstra (hanysa) Pawła w Hamburgu.
Uczciwa i rzetelna firma. To co było ustalane przed wyjazdem tak jest w rzeczywistości. Pieniądze adekwatne, zakwaterowanie odpowiadające oczekiwanią. Ludzie z brygady na poziomie. Jednym słowem Polecam
pracuje już dłuższy czas, jestem zadowolony z kontaktu z biurem, sprawnymi działaniami organizacyjnymi firmy i wypłatami które otrzymuje. Także polecam firme. Jeśli szukacie spokojnej długoterminowej pracy za porządne pieniądze zgłaszajcie się do nich.
Pracowałem z firmą przez rok i wszytko było ok. Kasa na czas pensjonaty spoko..zrezygnowałem bo musiałem wrócić do Polski bo urodziło mi się dziecko, ale na pewno kiedyś wrócę do współpracy z ta firma.
Takie małe pytanko mam; pracowałeś na umowę o pracę czy na własnej działalności gospodarczej ? Mam propozycję pracy od nich ale tylko na JDG więc pytam i z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
Panie z biura bardzo miłe i pomocne. Zazwyczaj kasa na czas. Praca jak praca, ludzie są różni. Ale robię swoje i nie patrze na innych
Głównie budowy od podstaw, nie ma co liczyć na pracę wykończeniowe. Ale praca przy murowanie jest ok. Trafiłem na spoko gości. Stawki Ok i jak się pokaże ze jest się fachowcem można spokojnie dostać podwyżkę. Ja polecam
Trzeba na początku się pokazać że coś się umie, ale jak Niemcy zobaczą, ze jest się fachowcem jest ok. Pieniądze są spoko. Najlepiej mieć swój samochód, ale jak się nie ma Panie w biurze na pewno coś wymysla
Praca jak każda inna. Pensjonaty ok, panie w biurze spoko, kasa na czas. Więc nie ma co narzekać
Firma Ok.ale jest jedną osobą Aleksander O.jest to (usunięte przez administratora).sam nic nie robi bierze duża kasę no to ,majster,a u niego na budowie trzeba biegać.z tego co wiem to ludzie przez niego odchodzą.wiec przestrzegam.zanim podpiszecie umowę spytajcie się do kogo trafiacie.nowych zajeżdża,bez litości.
Witam właśnie dostałem ofertę pracy w Rubens bau ale na własnej działalności,czy wszyscy tak tam pracują?
Mam pytanie co ile zjazdy do Polski i na jaki czas?
Dzien dobry chciałby podjąć prace w tej firmie jak jest teraz czy warto tam pracowac dziekuje za jaką kolwiek odpowiedz
Witam . Mam pytanie odnośnie działalności gospodarczej czy musi być polska czy może być np czeska, niemiecka czy też innego kraju ue
Witam Współpracujemy z osobami które mają polską lub niemiecką działalność oraz z tymi którzy nie mają działalności ale byli by chętni do założenia polskiej, w której możemy pomóc ze wszystkimi formalościami. Dlatego większa część Panów właśnie takie wybiera. Na innych działalnościach niż polska i niemiecka nie wspólpracujemy.
Szukają brukarza do Berlina. Mąż się pyta co znaczy, że możliwe zarobki do 20.000 zł? Ile naprawdę by zarobił?
Oczywiście pamiętaj że proponowane stawki są na poziomie 16 euro brutto za godzinę i nie masz wogole płatnego urlopu i chorobowego przez miesiąc , nie masz prawa do zwrotu podatku , wątpię by dali komuś 23 e na początku.
Jesteś na swojej działalności ty sobie płacisz za urlop za chorobowe przez pierwszy miesiąc , oni zawierają z tobą umowę coś w rodzaju B2B ale tak naprawdę wypożyczają ludzi ze swoją działalnością do firm w.niemczech pobierając oczywiście ,a to prowizje dla siebie

Jak się pracuje w RUBEN-BAU SP. Z O.O.?
+ -
Jakie są opinie pracowników o pracy w RUBEN-BAU SP. Z O.O.?
+ -
Jak wygląda rekrutacja do firmy RUBEN-BAU SP. Z O.O.?