RUBEN-BAU

• Płoszczyna
  • Wojcieszyce
  • Marczyce

3. Opinie o pracodawcach Jelenia Góra
  5. Opinie o RUBEN-BAU SP. Z O.O.

Opinie o RUBEN-BAU Jelenia Góra

Nie przegap nowości o RUBEN-BAU SP. Z O.O.!

Luis

17.11.2022 21:21

Firma godna polecenia. Miło szybko udało mi się zdobyć pracę, zaproponowana stawka atrakcyjna. Płacą regularnie 2razy w miesiacu. Biuro pomocne w każdej sytuacji. Oby tak dalej.
    Syyx

06.11.2022 16:50

Czy pracuje ktoś z woj. podlaskiego

03.10.2022 18:57

Firma RUBEN-BAU SP. Z O.O. prowadzi rekrutację na stanowisko Murarz. Czy warto aplikować? Jakie macie doświadczenia?
    Jarecki

04.10.2022 08:51

Hymm ????myślę że warto od wysłania CV do zaproponowania pracy minęło 2dni. Jadę na najbliższy poniedziałek na budowę osiedla jako murarz. Zobaczymy jak w praktyce będzie. Po rozmowach z chłopakami którzy też jadą a pracowali już w ruben to pozytywne opinie są.
    Ryniek

30.09.2022 16:03

A jak jest ze zjazdami

03.10.2022 08:34

Kwestia zjazdów do Polski na wolne pozostaje do indywidualnego ustalenia. Część osób współpracujących jeździ oprócz planowanych regularnych urlopów (które standardowo możliwe mniej wiecej co 6 tygodni) również na weekendy. Planujemy zjazdy z wyprzedzeniem i według planu są realizowane.
    Kky

31.08.2022 21:51

Witam czy pracuje ktoś w tej firmie z okolic Kielc
    Dolc

26.06.2022 22:05

Witam biuro. Piszę z zapytaniem. Zdążyłem przeczytać że widnieje u Was samozatrudnienie, na jakiej zasadzie to wygląda? My ja działalność np na ryczałcie, wystawiam fakturę po przepracowanym miesiącu, to jaki czas macie na przelew? Pozdrawiam

25.07.2022 09:06

Witam Tak. Pracujemy z osobami na umowach podwykonawczych czyli na samozatrudnieniu, Większośc podwykonawców rozlicza sie na ryczałcie, bo to po prostu bardziej opłacalne. Mamy księgowe które pomagają z całym procesem rachunkowo-księgowym i nie jest to skomplikowana kwestia nawet dla tych osób którzy pierwszy raz zakładają działalność. Kordynujemy cały proces zakładania i prowadzenia w trakcie współpracy. Podwykonawcy wystawiają rachunek/fakturę za uzgodnione okresy pracy i w zależności od kontraktu płatności są realizowane na konto w euro.
    Piotrek

12.07.2022 00:01

Polecam naprawdę!!! Bałem się bo to mój pierwszy wyjazd za granicę do pracy ale... Jestem miło zaskoczony. Warunki super pieniądze też. Polecam jeszcze raz wszystkim niezdecydowanym euro to euro a ceny w Polsce zabijają więc szkoda się zastanawiać tylko jechać jak proponują
    jurek

30.05.2022 22:20

Nie szukajcie innych firm. Ruben jest naprawdę dobry. Pracowałem w różnych krajach i firmach, więc wiem jak jest. Przez 3 lata pracowałem w Rubenie i byłem zadowolony z pracy i kasy. Gdyby nie choroba - pracowałbym nadal. Dla mnie liczyły się najbardziej warunki mieszkaniowe. Zawsze zgłaszajcie do biura, jesli wam mieszkanie nie odpowiada. Znajdą inne - lepsze. Pozdrawiam wszystke Panie w biurze.
    Piotr

24.05.2022 10:30

Czy pracuje ktoś jako brukarz? Jaka atmosfera? Jak płacą?
    Krzysztof

24.05.2022 23:13

Pracuje już od 2019 w regionie Oberfranken-West i jestem zadowolony. Nie ukrywam że trzeba się narobić( ale to robota a nie wczasy) i trochę znać niemieckiego ale jak się znasz na robocie to nie wiele się gada????. Pieniądze spoko i zawsze na czas . Niemcy jak to oni jeden sympatyczny drugi mniej. Ja sam pracuje i nie tylko bruki ale też prace wod-kan robię + koparka od czasu do czasu jeśli jest potrzeba. Można liczyć na dłuższą i stabilną pracę w ruben i to mi odpowiada

22.04.2022 10:32

Jaka atmosfera panuje w firmie RUBEN-BAU SP. Z O.O.? Są ogłoszenia na GoWork.pl z 19 kwietnia. Czy jest rotacja?

22.04.2022 13:40

Odpowiadając na zapytanie informujemy iż jak to widac raczej po opublikowanych komentarzach o naszej firmie atmosfera jest dobra zarówno na budowach jak i w siedzibie firmy. :) Wszyscy są zaangażowani we wspólny cel. (usunięte przez administratora) Rotacje choć nie wielkie jak w każdej firmie są i jest to normalne. Nastawiamy się natomiast na długoterminową współpracę. Pozdrawiamy
    cieśla Karol

08.04.2022 15:38

Polecam firme, kasa dobra i na czas,praca normalna jak to z niemcami trzeba zasówać.
    nowy

30.03.2022 09:17

złożyłem dokumenty i mam jechać na kontrakt w okolice Monachium, Pani z biura wykalkulowała że zarobek za m-c pracy wstępnie ok 4tyś euro bedzie więc myśle że to porządne pieniądze. Próbuje i zobaczymy Dam znać jak to wygląda faktycznie. Bo z tego co mówią przedstawia się obiecująco.
    Bigben

30.03.2022 15:49

Jest ok mąż już jeździ od roku.Kasa dobra
    Cieśla

22.03.2022 08:51

Witam. Mam 5 lat doświadczenia w prefabrykacji, zastanawiam się nad pracą dla tej firmy. Czy jest ktoś kto pracuje w zakładzie prefabrykacji w Niemczech dla tej firmy i mógłby napisać jak wygląda sytuacja jeśli chodzi o urlopy? Czy jest jakiś stały system rotacyjny? Czy to raczej praca dla ludzi którzy myślą o stałym pobycie w tym kraju? Bardzo proszę o jakieś informacje.

Oferty pracy - RUBEN-BAU SP. Z O.O.

BRYGADZISTA BUDOWY- PROWADZĄCY CIEŚLA-ZBROJARZ

16000 - 20000 PLN / m

CIEŚLA-ZBROJARZ-BETONIARZ

Monachium

16000 - 20000 PLN / m

Robotnik ziemny z komunikatywnym j. niemieckim i obsługą mini koparki

Coburg

Hanower

18000 - 25000 PLN / m

Misiek

15.03.2022 21:46

Wyjechałem w połowie stycznia i jak ma razie jest git . Pracuje jako cieśla i roboty full dużo godzin i kaska na czas, mieszkanie w 2osobowym pokoju z łazienkom i kuchnia na 3 pokoje wspólna więc jest spoko. chłopaki z brygady normalni. Jednym słowem polecam opłaca sie cieszę się że zdecydowałem się wyjechać od nich mimo początkowych obaw. Pozdrawiam biuro
    Goo

08.03.2022 18:26

Ogólnie tragedia co chwilę zmiana mieszkania i to zawsze na gorsze. 1 mieszkanie ładne wyposażone na 4 osoby było ok. Brak pralki gdzie Pani odpowiedzialna za to wciąż kłamie ze pralka jest potem będzie itp. na budowie ok kierownicy byli w porządku. Na tym koniec plusów pracy pracowaliśmy z ojcem i synem obaj alkoholicy młody taki sam jak Wiesiek. No stop piją w pracy i trzeba za nich robić. Wiesio zupełnie nie zna niemieckiego i nie potrafi przekazać dyspozycji. Nikt z tymi Panami nie chciał współpracować firma o tym widziała ale nic nie robiło bo wasze 35e.za godzinę które z was biorą się liczą. Dojazdy do pracy samemu na mieszkanie samemu... Płacą mało dobrego reklamuje się jako firma budowlana a to zwykle do tego marne pośrednictwo pracy. Gdzie trza tyrac na ojca i syna bo alkoholików.nie zwolnią i porządni ludzie odchodza sami.. jedyne co dobrego kasa faktycznie zawsze na czas choć parę lat temu mieli taki system płacenia że się dziwię że ktoś tu robił. Teraz jest ok . Pani Justyna przenika profesjonalna kobieta. SMS od tej Pani i odrazu człowiek czuje się lepiej i czuję z ktoś w firmie Cię szanuje. Pani Paulina jest miła jak coś potrzeba. I z całą pewnością można polecić księgowa Panią Elzbiete nigdy nie miałem takiej księgowej .

09.03.2022 09:51

Szanowny Panie Goo Nasza firma zawsze stara się interweniowac w sprawach zarówno warunków mieszkaiowych jak i problemów z niedogadywaniem się między członkami brygady. Co do opisywanego faktu zmiany zakwaterowania w momencie pobytu na kontrakcie to z reguły prosimy o oglądnięcie mieszkania czy pensjonatu aby mieć perwność że warunki są dogodne i jeśli odpowiadają dopiero Panowie się przenoszą. Zawsze rezerwujemy pewien standard zakwaterowania i większośc osób jest zadowaolonych w związku z tym trochę dziwi nas ta opinia. Co do relacji miedzyludzkich to niestety na to wpływu nie mamy, że ktoś się nie lubi. Natomiast fakt nie zgłaszania zachowan nieprawidłowych przez innych członków brygady w momencie pracy na kontrakcie powoduje takie sytuacje i żale. Jesli ktoś nam zgłosi problem możemy zaingerować, a jeśli nikt nie zgłasza problemu to niestety nie moamy możliwości o tego typu sytuacjach wiedzić. Zawsze prosimy o kontakt z biurem gdy pojawiają się jakiekolwiek problemy. Staramy się aby oferowana praca dawała satysfakcję finansową oraz była stabilna i długoterminowa, dlatego wszystkie Panie w naszym biurze są miłe i pomocne. Pozrawiamy Ruben-Bau
    Paweł

26.01.2022 17:16

A czy przyjmujecie ludzi z chęcią do pracy ale bez doświadczenia? Bo doświadczenie mam akurat z innych branży

27.01.2022 13:55

Wymagane minimalne udokumentowane doświadczenie to 3 lata w branży budowlanej - dla fachoweców. Dla pomocników wymagamy ok 1 roku.
    Tadek

21.01.2022 15:34

Firma jest OK. Praca, płaca też OK. Będę się ich trzymał. We wszystkim pomagają.
    robert

20.12.2021 16:40

Firma spoko kasa zawsze na czas.ludzie jak na każdej budowie Gdyby nie kontuzja napewno bym wrócił.mam nadzieję że to już niedługo nastąpi.pozdrowienia do biura!
    Zainteresowany

06.12.2021 18:45

Witam, ja również zapytam o rodzaj umowy, czy można liczyć na umowę o pracę? I ile można zarobić na stanowisku cieśla szalunkowy. Dziękuję za info. Pozdrawiam

15.12.2021 12:12

Witam Formą współpracy jaką oferujemy jest umowa podwykonawcza czyli praca na własnej działalności gospodarczej jednoosobowej, na której Panowie osiągają zarobki większe niż na etatach. Zarobki cieśli czy murarzy zależą od wielu czynników w tym od danego kontraktu, umiejętności czy tez znajomości j. niemieckiego ( która nie jest wymagana od każdej osoby). Proszę obserwować ogłoszenia w nich staramy się określić jakie zarobki można osiągnąć na danym stanowisku i w danym momencie. Pozdrawiamy RUBEN-BAU SP. Z O. O.
    murarz

13.12.2021 23:41

witam jaki jest okres rozliczeniowy za pracę ? dwa tygodnie czy miesiąc ?

15.12.2021 11:34

Witam każdy kontrakt rozliczamy indywidualnie i w umowie mają podwykonawcy podany termin płatności. Przelewy na konto w euro są realizowane terminowo i regularnie minimum 1 lub 2 razy w m-cu. Dla osób chętnych możliwe również są zaliczkowe przelewy po 1 tygodniu pracy. Pozdrawiamy RUBEN-BAU. SP. Z O. O.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w RUBEN-BAU?

Mario

10.11.2021 13:56

Jakieś opinie na temat stanowiska pracy żurawie wiezowe Niemcy
    Fabian

07.12.2021 21:50

Spoko robota głównie na dolnoobrotowkach
    Operator

01.11.2021 13:02

Cześć. Interesuje mnie ile godzin w miesiącu pracujecie, za ile godzin 200 ,220 A może 240 wystawiacie faktury ?
    Rafal

16.09.2021 14:47

Pisze opinie bo 2 lata temu pracowalem z Ruben bau i moja opinia myślę że będzie rzeczowa dla tych co potrzebują dobrej roboty . Zjechalem z Niemiec bo urodziło mi się dziecko i żona zakazala wyjazdów Dziś kiedy już moge jechać to wracam do nich. To porzadna firma ktora placi na czas ma dużo zleceń i szanuje ludzi. Dużo ogłoszeń jest różnych firm ale sporo obiecują ... .A potem wychodzi różnie. Dlatego Korzystam że sprawdzonej firmy i wam też dlatego polecam
    Zainteresowany

31.08.2021 04:55

Czy nieznajomość języka u kandydującego na stanowisko operatora koparko ładowarki całkowicie go wyklucza?
    Ruben Bau

31.08.2021 11:59

Witam, całkowicie nie wyklucza. Niemniej znajomość języka niemieckiego jest mile widziana. Proszę składać swoje CV. Skontaktujemy się. Pozdrawiam Dział Rekrutacji Ruben Bau
    Jerzy

27.08.2021 15:37

Firma jest OK, można nieźle zarobić. Polecam

27.08.2021 15:04

Dobra firma, rzetelna, polecam

Kontakt - RUBEN-BAU SP. Z O.O.

Grunwaldzka 58 58-506 Jelenia Góra

Zenek78

21.07.2021 23:27

Pojechałem ok 2 miesiące temu na budowę bliźniaków i chwałę sobie. Praca lekka- jak dla mnie i organizacja też. Pieniądze na czas, dużo godzin i zakwaterowanie za free o warunki też spoko. Dlatego polecam firme. Daje pozytywną opinie Po urlopie wracam spowrotem i do końca roku mam robotę. Generalnie pozytyw.
    Rafi

22.12.2020 10:22

Czy pracuje ktoś w tej firmie z okolic Włocławek Płock Kutno Toruń.Jestrm nowy i szukam kogoś kto by zechciał żebym dołączył do grupy auta mam tesz swoje jak coś auto
    Ruben Bau

28.12.2020 08:11

Witam, Firma prowadzi rekrutacje. Proszę przesłać swoje CV na [email protected]. Współpracujemy z osobami z całej Polski, z Pana lokalizacji też. Pozdrawiam, RUBEN-BAU SP. Z O. O. UL. GRUNWALDZKA 58 58-506 JELENIA GÓRA TEL. 534-188-717 / 534-570-013 / 576-033-941 e-mail: [email protected]
    andrzej

07.07.2021 08:06

Wyjeżdżam w poniedziałek 12 lipca jestem z okolic Wągrowca, Budowa na północ od Monachiun
    On

22.02.2021 21:03

A jaka umowa i stawka dla murarza z doświadczeniem 5-letnim ?
    Bogdan

18.03.2021 11:09

Samozatrudnienie, musisz założyć firme jednoosobową.

29.06.2021 08:48

zapraszamy do kontaktu indywidualnego
    Antek

23.03.2021 13:27

Czy jest umowa o pracę czy trzeba mieć firmę.Kwesta transportu ?
    Byly

25.04.2021 00:20

Bez własnego bym się nie wybierał albo zostaniesz na lodzie albo kup sobie rower

29.06.2021 08:48

Witam Pomagamy organizować dojazdy zarówno z Polski jak i na terenie Niemiec na trasie zakwaterowanie-budowa. Jest to koszt własny osób wyjeżdzających. Tak tworzymy brygady aby każdy miał jak dojechać do miejsca pracy. Odległości nie są dalekie. Panowie natomiast najczęściej samodzielnie się dogadują i rozliczają się między sobą za transport. Na poczet pierwszego przejazdu doliczamy jednorazowy Bonus.

01.06.2021 07:47

Witam, chciałbym się dowiedzieć jak często są zjazdy do Polski, czy jest jakiś harmonogram czy jest to rozpatrywane indywidualnie gdy ktoś potrzebuje pojechać do Polski ?

29.06.2021 08:40

Witam Jesteśmy cały czas w kontakcie z osobami przebywającymi na kontraktach, w związku z czym możliwość wolnego jest realizowana w systemie planowym i rotacyjnym. Ustalamy z każdym indywidualnie takie potrzeby . Natomiast w sytuacjach nagłych, nieprzewidzianych i pilnych zjazdów reagujemy na bieżąco i ustalamy wszystko.
    Piter63

28.06.2021 20:17

Witam, chciałem zapytać, czy firma organizuje jakieś kursy przed wyjazdem do ptacy

29.06.2021 08:36

Witam, jakie kursy ma Pan na myśli? Wyjeżdżają od nas na kontrakty ludzie którzy mają doświadczenie w danej dziedzinie pracy, w związku z tym nie wymagają kursów.
    Michał

28.06.2021 22:59

Polecam firme rzetelnie i miło sie pracuje.
    TADEK

15.05.2018 15:58

PISAŁEM WCZESNIEJ ZE WYJEZDZAM Z TEJ FIRMY DO PRACY I OPISZE WSZYSTKO. WIEC TO ROBIE :) JAK DOTARLEM DO PENSJONATU TO MOCNO SIE ZDZIWILEM BO WARUNKI NAPRAWDE SUPER - MIESZKANIE NA 4 OSOBY Z PEŁNYM WYPOSAŻWNIEM . NA BUDOWIE TEZ OK, BO KIEROWNICY SYMPATYCZNI. TRZEBA SIE NA POCZATKU WYKAZAC BO POD OBSERWACJA SIE JEST ALE TEN KTO UMIE PRACOWAC TEN NIE MA PROBLEMU. JA AKURAT UMIEM I WEDLUG ROZMOW MAM NA MINIMUM ROK ZAPEWNIONOM PRACE. LUDZIE Z KTORYMI PRACUJE TEZ SA FAJNI. PRACUJEMY PO OK 210GODZIN A WYPLATY SA NA CZAS. PDSUMOWUJAC JESTEM ZADOWOLONY I POLECAM FIRME
    Szymon

25.04.2021 00:06

No z mieszkaniami ponoć mocno różnie. My np nie mieliśmy gdzie zrobić prania poza tym było naprawdę ok. Niestety atmosfery z kolegami z pracy nie mogę nazwać pozytywnej strasznie nieprzyjemna atmosfera Pan brygadzista jak to określił nie musi nikogo do pracy zabierać także bez samochodu absolutnie bym się nie wybierał chyba że ktoś lubi podróże autobusem ... Kasa nie największą ale pewna jeżeli ktoś.nie popija w pracy przestrzega regulaminu o to co w umowie nie musi się martwić.Panie w biurze przesympatyczne do póki nie podpiszeszz umowy później trochę mniej ale nadal pomocne i kontakt z paniami bezproblemu... gdyby nie atmosfera w ekipie i problem z dojazdem zostalbym dłużej. Pozdrowienia z Szwecji. Polecam również iwobau i permont nie było tam problemu z pseudobrygadzistami co udają że robią a ekipa musi robić na jednego Pana bo chce zabłysnąć. Bez języka raczej ciężko
    Szymon

25.04.2021 00:34

Ogólnie warunki mieszkaniowe średnie brak było niektórych podstawowych sprzętów pralka itp. Poza tym naprawdę ok domy blisko (jest internet itp. ????)pracy to akurat na plus.. majstrowie Niemcy ale wporzadku gorzej z polskimi brygadzistami " na których trzeba robić i x którymi nie idzie się porozumieć dlatego też duża rotacja brak porozumienia w ekipie i jak to Pan określił on nikogo zabierać nie musi także bez samochodu bym się nie wybierałniektorzy np przez tą mogą odchodzić .a ponoć idzie się dogadać. Tu było ciężko . Chyba że chcesz żeby ktoś na Tobie zarabiał lub lubisz jeździć autobusem lecz trzeba znać język .... Kasa nie jakąś super ale każdy wie na co się godzi jeżeli się przestrzega umowy zostanie na pewno wypłacona. Kontakt z biurem bardzo dobry Panie przed podpisaniem umowy przemiłe później już mniej ale nadal miłe i pomocne. Żeby ekipa była normalna na pewno bym został problem w pracownikach. Pozdrawiam
    Kop

11.03.2021 16:04

Witam kiedy wyjazdy do prac wod kan?
    Mariusz

01.02.2021 16:35

Witam czy ktoś z okolic Łodzi będzie się wybierał do Frankfurtu nad Menem?
    Fibras

02.02.2021 12:05

Do czego,?
    Xyz

03.02.2021 20:50

Może na pracę wod kan?
    Michał

03.02.2021 08:43

Pracowałem tam caly poprzedni rok. polecam firme bo praca, mieszkania i pieniadze było wporzadku. Teraz czekam na kolejny wyjazd bo niestety zima jest i rozumiem że nie ma takiego frontu robót. Myślę ze watro bo kontrakty maja fajne.
    Ktoś

03.02.2021 10:56

No my jeszcze pierwszej wypłaty nie mamy bo mąż dopiero od stycznia wyjechał także czekamy ale nie narzeka na pracę i mieszkanie póki co jest wszystko w najlepszym porządku.

04.01.2021 11:14

Witam, czy Firma organizuje transport, z kwatery na budowy? Jaka jest rotacja wyjazdów ? Czy wiadomo coś na temat wyjazdów w 2021 r ?

05.01.2021 08:48

Witam Nasza firma oferuje pracę z bezpłatnym zakwaterowaniem, natomiast dojazd i wyżywienie pozostaje we własnym zakresie. Oczywiście pomagamy z organizacją transportu do Niemiec jeśli jest taka potrzeba Dodatkowo każda wyjeżdzająca osoba otrzymuje jednorazowy bonus na start po przepracowanym 1 miesiącu w wysokości 50e na poczet poniesionych kosztów przejazdu właśnie. Pomagamy wyjeżdzającym na kontrakty Panom w różnych działaniach logistycznych zarówno przed wyjazdem jak i w trakcie ich realizacji. Jeśli pojawią się kolejne pytania zapraszam do kontaktu z naszym biurem rekrutacji Pozdrawiamy RUBEN-BAU SP. Z O. O. Pozdrawiamy
    Gosc

25.11.2020 11:34

Pytanie? Jak często i w jakiej kwocie można pobierać zaliczki? Czy zjazdy i dojazdy są na własne.reke.i podobno trzeba zabrać ze sobą swoje ubrania i jakieś.podstawowe narzędzia? To prawda czy mam nadzieję że głupoty ktoś.pisze? Jeżeli dojazd we.wlasn zakresie czy zwracała zq.dojazf i czy ktoś.odbiera z autobusu?!

26.11.2020 10:08

Witam Na te i wszelkie inne pytania chętnie Panu odpowiemy. Zapraszamy do kontaktu pod nr tel. 534188717 / 576033941
    migdał

11.01.2016 15:09

Miał juz ktos telefon z firmy na wyjazd po 15 ??
    migdał

12.01.2016 18:15

I co dzwoniłes do nich ?? beda jakies wyjazdy w najblizszym czasie czy nie??
    Gosc

25.11.2020 11:31

Zostaw merytoryczną opinię o RUBEN-BAU SP. Z O.O.