Muehlhan Steel Services Sp. z o.o.

Szczecin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 76 ocen.

Opinie o Muehlhan Steel Services Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Muehlhan Steel Services Sp. z o.o.

Chêtny

Witam i pozdrowienia.Rzeczywiście stawki sa w zlotych bo myślałem zeby sie zatrudnić.Dostalem odpowiedź pensja z zlotych na konto w Polsce,44zlotych brutto,to okolo 30 na rękę wiec 7,5 euro he,.Oczywiście zrezygnowalem.Moja zona za sezonowych pracach ma większą stawke.

Pracowalem

Nie polecam,stawka 44zloty brutto,spanie na poziomie miernym,prawda skladki nie placone od zarobku,sam nie wiem jak to naliczaja.Praca moze być,ale to stocznia i te zarobki zdecydowanie za male.

były

Witam Bremen nie tak źle ale Flensburg porażka zjechałem z pracy bo chciałem podwyżkę głupią "ZŁ" to nie jest wiele jak na taką firmę ale kierownik stwierdził ze nie stać go na taką.Można pracować w szybkim tępie ale to co sie tutaj dzieje to ludzkie pojecie przechodzi czysty wyzysk ludzki i co dzień jakieś głupie insynuacje ze za malo ze pojedziesz do polski na Bronowicką bo tam sie nadajeszn.A on sam sie do niczego nie nadaje.Więc odradzam prace u kierownika B.A.D.U.R.Y NORMALNY POJEB

edek
@były 05.05.2015 19:48
Witam Bremen nie tak źle ale Flensburg porażka zjechałem z pracy bo chciałem podwyżkę głupią "ZŁ" to nie jest wiele j...

spawacz w flensburgu przerabia 1.5 do 2 dwóch rolek drutu .czy to normalne .cały dzień na kolanach ,

Zdziwiony
@edek 17.11.2017 10:00
spawacz w flensburgu przerabia 1.5 do 2 dwóch rolek drutu .czy to normalne .cały dzień na kolanach ,

Spawacz czy ty nie kłamiesz?Na prawdę 2rolki?to jest możliwe?to chyba w pieluchach spawacie?a przerwę śniadaniowa macie?

Zuzanna

@Benli dziękuję za odpowiedź o pracy w firmie Muehlhan Steel Services Sp. z o.o. Rozumiem, że nie byłeś zadowolony z pracy. Czy ktoś powie jakie są plusy pracy w tej firmie? Czy powiecie o swoich dobrych doświadczeniach z tą firmą?

Benli
@Zuzanna 05.10.2017 14:55
@Benli dziękuję za odpowiedź o pracy w firmie Muehlhan Steel Services Sp. z o.o. Rozumiem, że nie byłeś zadowolony z pracy. Czy...

To była dobra Firma do 2009roku,niestety trudne dodać coś pozytywnego w tej chwili. Pieniądze słabe, świadczenia niskie, socjalne warunki też kiepskie, wymagania wysokie. Myślę co tu dodać pozytywnego, ale nie mam pomysłu. Myślę że może to że firma zawsze płaci na czas, ale myślę że w tych czasach to słaby argument. Na pewno podwyżki ale nie po 1Zloty znacznie polepszyloby sytuację w firmie. Ale tan ciągle się słyszy, że kryzys jest i nie ma na podwyżki, pozdrawiam

Były Pracownik

do Weldicar - twoja opinia"Do tego te cholerne zniżone świadczenia co odbije się wszystkim;niskie chorobowe, niska emarytura, renta itd itd." - człowieku, ogarnij się, wszystko jest legalnie, takie są zasady naliczania świadczeń dla oddelegowanych pracowników. Full legal. Jak jesteś cwaniak i kozak, to jedź, zatrudnij się, na niemieckich świadczeniach, utrzymaj się, opłać mieszkanie i jedzenie. Powodzenia! Aha, jeszcze się dogadaj i ogarnij wszystko. W ogóle, niedługo nie będzie problemu, bo Macron i Angela wszystko ukrócą, Polacy i inne nacje z UE nie będą konkurencyjne i nie będą zatrudniane polskie firmy we FR i DE. Zawsze można iść i pracować w ST3... a nie, nie można, bo właśnie fiknęli.... Czołem!

Benli
@Były Pracownik 30.09.2017 20:19
do Weldicar - twoja opinia"Do tego te cholerne zniżone świadczenia co odbije się wszystkim;niskie chorobowe, niska emarytu...

Pracuje u Niemca i bez języka płacą mi 14euro mieszkam w ludzkich warunkach a nie w slamsach gdzie strach się załatwić. Płacą mi diety mam normalnie chorobowe i świadczenia niemieckie za które w przyszłości będę mógł przeżyć. Mam więcej urlopu, również praca jest mniej stresująca. Mam różne odliczenia i dodatki dla dzieci. Odliczam paliwo,dostaje kindergeld, są nawet premie chociaż nie często. Pracowałem kiedyś w muehlhan i tam już nie ma nic. Gola pensja i rzeczywiście w złotych. Dobrze ktoś napisał że świadczenia płacone nie od pełnej kwoty i nie daj bóg wyladujesz na L4 to 2200złotych chorobowego. Więc nie wiem kto tu się tak madruje i pisze,, full legalnie, a gdzie diety które pobiera za pracowników firma? Dalej są takie stawki 41_43zloty brutto? Dalej za nadgodziny płaci się połowę tego co powinno? Dalej mieszkania są w tych barkach z oszczanymi kiblami i kuchnią na całe piętro? Albo z pluskwami? Wypłaty, proszę policzyć 43zlote brutto razy 176godz i razy 33%bo tyle odchodzi i wyjdzie wypłata netto. Uważasz że to dużo? A jak flendburg? Dalej potrscaja 450euro za miesiąc od osoby za pokój? Nawet jak w jednym mieszkają 2osoby to też każdy po, 450.Uwazasz że to też full legalnie. A gdzie wczasy pod grusza? Gdzie bony, jubileusz i inne sprawy? Nie ma już nic, dlatego ludzie uciekając i z tego co słyszałem to firma ma problemy z znalezieniem pracowników. A też mam kontakt z st3 i firma nie fikla, więc nie wiem po co ta propaganda.

Zuzanna

@Weldycar czyli piszesz, że podwyżki są małe. A czy możliwość awansowania na wyższe stanowisko jest jakaś? Taki awans to też podwyżka. Czy powiesz nam jak długo pracujesz w Muehlhan Steel Services Sp. z o.o.? Na jakim stanowisku? A może udało Ci się już zdobyć awans?

Weldicar
@Zuzanna 11.09.2017 14:42
@Weldycar czyli piszesz, że podwyżki są małe. A czy możliwość awansowania na wyższe stanowisko jest jakaś? Taki awans to też po...

Proszę o się zatrudnić i się przekonać czy jest tak słodko. To stocznia za granicą i ciężka praca a zarobki nie za ciekawe. Do tego te cholerne zniżone świadczenia co odbije się wszystkim;niskie chorobowe, niska emarytura, renta itd itd. Awansować? He po co? Żeby ścigać i ganiać ludzi? Co to za przyjemność. Pozdrawiam

Weldycar

Pozytywne?no mozna tak powiedziec,ale te podwyzki sa za male I w takim tempie,to ta reszta ludzi im ucieknie.Niestety w tej branzy brakuje pracownikow,a lepiej nie bedzie.Wiec podwyzki 50groszy-1 zloty brutto nie zmieni sytuacji w jakiej znalazla sie firma.A tu przyznaje racje,podejscie do pracownika jest bardzo wazne I tu widac duze zmiany.Nie ma mobbingu,skonczylo sie krzyczenie na ludzi I ublizanie,a najgorsze to te straszenie.Ale jak juz ktos pisal,to nie ,,wyszlo"od pracodawcy I kierownictwa.Po prostu sytuacja to wymusila I nikt juz nie gada ze za brama czeka 4 na Twoje miejsce.Bo takie praktyki byly tu na porzadku dziennym..Albo te stawki w zlotych I jeszcze wiele innych spraw.To juz nie jest ta firma co kiedys I obawiam.sie ze tak juz zostanie,pozdrowienia

Zuzanna

@Spawmen rozumiem, że jeśli chodzi o wynagrodzenie, zachodzą pozytywne zmiany, jednak jeszcze nie takie na jakie liczyliście. Piszesz jednak o zmianach w podejściu do pracownika. Takie kwestie mają bardzo duże znaczenie, jeśli chodzi o to jak pracuje się w danej firmie. Mógłbyś podać przykład takiej zmiany?

Byly

No super podwyżki pewnie ludzie walą do firmy drzwiami i oknami he pozdrawiam

Spawmen

To prawda zmienilo sie troche,szczególnie podjscie do pracownika.Natomiast jezelu chodzi o pieniazki to właściwie +1zloty brutto do godziny.Więc tez sie poprawilo,ale jezeli chodzi o poziom tej poprawy to zostawiam ocene wam.Skladki dalej placone w kraju i chyba to sie nigdy nie zmieni jeżeli chodzi o pracę to nie jest źle,pozdrawiam

Zuzanna

@spawaczrozumiem, że ostatnio w firmie zaszły zmiany. Chętnie dowiemy się więcej na temat obecnej sytuacji w firmie. Na jakie benefity mogą teraz liczyć pracownicy?

spawacz

witam,dokładnie jak kolega tu pisze 10 euro brutto,brak premii i żadnych dodatków,chociaż Francja ma tam cos za posiłki chyba 7,7 euro brutto dziennie i jest jakaś premia 500 zeta brutto ale szukaja dziury w całym żeby nie dać.Niemcy nie ma nic,a przepraszam jeden posiłek,a stawki jak pisałem wyżej tylko że sa w złotych,świadczenia płacone w kraju i nie od zarobków ale chyba od średniej krajowej.Więc trzeba narobić nadgodzin żeby dostać z 6,5 tyś.To tak po łebkach,praca może być.Tak jak ktoś tu napisał zmieniło się podejscie do pracownika,to nie kierat jak kiedyś,teraz jest spokojne.Jest tak jak powinno się pracować,ale to nie wyszło od firmy.Rynek to zmienił,brakuje ludzi i zaczeli szanować tych co maja,szkoda że tak pózno.Jeszcze zarobki żeby poszły w góre,ale myśle ze cos sie ruszy bo nie utrzymaja tu ludzi,pozdrowienia.Firme oceniam na 3-

pracuje

pracuje już od dłuższego czasu i powiem że rewelacji nie ma,ale zmienił się stosunek i podejscie do pracownika,brakuje im ludzi i zaczeli być grzeczni i normalni,po prostu zaczynają byc ludzcy,a nie jak z byłego pana S W I S T A K A terror,obrażanie ludzi i mobbing.Teraz rzeczywiscie jest dużo lepiej,ale ciagle problem z kasa bo nie jest na duzym poziomie/ 42-45 na godzine brutto.Wiec jak narobisz nadgodzin to około 7 tys wpadnie,a bez nadgodzin 6 z kawałkiem,a do tego te cholerne swiadczenia płacone w kraju,wyjdzie to na starosc jak dozyjemy,pozdrowienia

pracownik.
@pracuje 01.03.2017 13:48
pracuje już od dłuższego czasu i powiem że rewelacji nie ma,ale zmienił się stosunek i podejscie do pracownika,brakuje im ludzi...

dopisz ze to stawka za prace we Francji lub Niemczech wiec - żenada, wychodzi ok 10 euro brutto za prace spawacza lub montera. A na te dodatki za bardzo nie liczcie. Dochodzi 7 euro diety co we Francji starcza na bułki (żywienie we wlasnym zakresie) a powinni placic 50 euro diety

pracownik

Beznadzieja, Witek coraz bardziej popada w depresje, zwalnia pracownikow swoich jak i z firm obcych ot tak sobie według swojego widzimisię. Coraz wiecej ukraincow przyjmują bo tansi, a oni sie opierdalaja jak moga.Ddyby tak wpadli z alkomatem to 1/4 stanu na gazie i do wywalenia Z taka polityka to prezio chyba Witka wywali albo sam niedlugo zejdzie na hale pracowac. Duzo ludzi ucieklo do ST3 ja tez sie szykuje po cichu.Na miejscu w Muhlhanie stawki 18-20 brutto za godzine wiec kiepsko

prawyj
@pracownik 06.02.2017 21:58
Beznadzieja, Witek coraz bardziej popada w depresje, zwalnia pracownikow swoich jak i z firm obcych ot tak sobie według swojego...

pracownikowi- a to gdzie naprzyjmowali ukraińców w Szczecinie na hali czy za granicą

Pracuje

Niestety to prawda!!!

Rekrut

Dostalem od nich oferte pracy,czy to prawda co tu pisza?stawki w zlotowkach I swiadczenia placone w polsce?I takie niskie stawki?oni dzislaja legalnie?tak mozna robic?

Byly

Czy dalej kryzys jest w firmie?he juz troche tam nie Pracuje ale jak pamietam to ciagle byl kryzys,teraz spotkalem kolesia ktory tam pracuje I mowi ze jest kryzys bo nie ma ludzi do pracy a roboty jest duzo,kolejni dobrzy pracownicy sie zwalniaja,firma prosperuje jeszcze na emerytach I pijakach.To zla prognoza dla przyszlosci,zwlaszcza ze mlodych nie moga sciagnac bo jest za mala kasa,a z drugiej strony nie moga zatrzymac mlodych bo nie chca placic wiecej.Za pare miesiecy ta garstka mlodych tez odejdzie a ta grupa emerytow I pijakow firmy nie utrzyma!!!

Byly

Czy dalej kryzys jest w firmie?he juz troche tam nie Pracuje ale jak pamietam to ciagle byl kryzys,teraz spotkalem kolesia ktory tam pracuje I mowi ze jest kryzys bo nie ma ludzi do pracy a roboty jest duzo,kolejni dobrzy pracownicy sie zwalniaja,firma prosperuje jeszcze na emerytach I pijakach.To zla prognoza dla przyszlosci,zwlaszcza ze mlodych nie moga sciagnac bo jest za mala kasa,a z drugiej strony nie moga zatrzymac mlodych bo nie chca placic wiecej.Za pare miesiecy ta garstka mlodych tez odejdzie a ta grupa emerytow I pijakow firmy nie utrzyma!!!

dgj

sluchajcie, a nie wiecie jak wygląda praca obecnie na produkcji?

anonim

(usunięte przez administratora)

Stary

Chyba na stronie firmy jest jakaś oferta malinowa a najlepiej zadzwonić do kadr i się zapytać szukali właśnie do Francji ale nie wiem jak to wygląda pozdrowienia malinowa

pracuje

firma się zepsuła i nie widać na horyzoncie żeby się zmieniło,rzeczywiście ciągle u nich kryzys i trzymają się tego w upartego a ludzi im wszędzie brakuje,ale rzeczywiście płacą na czas i sa składki chociaż swiadczenia płacone w kraju,tylko z takimi stawkami to szału nie ma i to też prawda co tu piszą ludzie że stawki za granicą są w złotówkach pozdrowienia

bilfinger

jak można tak robić ?20 groszy podwyżki?czy ta firma nie ma wstydu?przecież tak się nie postępuje,ale też tam kiedyś pracowałem i ta firma ma rzeczywiście problemy z płaceniem,dziwie się że jeszcze utrzymują się na powierzchni,dochodzą mnie słuchy że już się podtapia powoli a przyczyna to brak ludzi do pracy.Ale co z tego,widocznie jeszcze wierzą że ludzie przyjdą za te stawki i dalej ten bajer tam idzie ,,kryzys" ta firma powinna się tak nazywać pozdrowienia

obecny

wlasnie dzisiaj dali podwyszki od 0.20gr do 1,5 zl do godziny szal i co dalej uwazacie ze warto tu przyjechac ale oczywiscie zapraszam sprobojcie ja jade 30 do domu i zwalniam sie tak jak pisze; byly: czas zatrzymal sie tej firmie miejscu nawet litwini maja 11 euro netto powodzenia

byly

Miki to pakuj się i śmigaj pracować za 42 zeta brutto i mieszkaj w śmierdzącym hotelu z robalami i dobrze napisałeś że ,,jedzie się zarobić" to sobie policz ile zarobisz ze stawką 42 zeta brutto na świadczeniach płaconych w Polsce.Też tam pracowałem i nie mówię kasa na czas ale mała,ale firma jakby zatrzymała się w miejscu z wypłatami i mają problem żeby podnieść stawki dużo dobrych ludzi odeszło i ja też .Z taką polityka jak teraz prowadzi ta firma daleko nie zajadą,cały czas brakuje im ludzi,niech dalej wciskają ten szajs o kryzysie i udają że dobrze płacą,wkrótce obudzą się z ręką w nocniku pozdrowienia

obecny

Kont jakie dobre pieniadze w 2007 mialem 13 euro na godzine pozniej wymyslili sobie jakis kryzys ktory trwa do dzisiaj Trojmiasto to co piszesz to prawda niech tylko ruszy stocznia szczecinie pies z kulawa noga tu niezostanie Trojmiasto jeszcze kabinuja na podatku rocznym za ktory niedostajesz zadnego rozliczenia to nar

Trójmiasto

Jakie dobre pieniądzę?ktoś tam się odzywa przecież to nawet nie ma 10 euro brutto do tego słyszę że jakieś robactwo w hotelu ,mobbing w pracy i zjazdy do domu jak marynarz i jeszcze widzę że świadczenia płacone w kraju,zero diet itd itd pensja golizna to ja dziękuje za takie wyjazdy,dużo firm kombinuje jestem z Trójmiasta i poznałem ich wiele ale ta wasza to jakiś mistrz świata,więc dziekuje za taką pracę i zostaje u siebie i chłopaką też będę odradzał,powodzenia

obecny

dobra zaczynamy jesli chodzi o francje to od 43 do 46 zl i nic wiecej zarobisz 8 do 8.5 tys chotel szkoda mowic sam sprzatasz posciel ciuchy musisz miec pralke bo chotelowe niedzialaja do miasta 10 km wiec lykedy nie do pozazdroszczenia problemy ze zjazdem do domu po 2 miesiacach i tylko na tydzien wiec roku jestes 5 razy domu zeby tu przezyc trzeba wydac 500 euro jesli chodzi o prace nikt za te pieniadze niebedzie szalal podwyszki zedu 50 groszy do 1 zloty dlatego ludzie sie zwalniaja na koniec wrzesnia conajmniej 8 osob szykuje sie zwolnic jesli chodzi o niemcy firma pracuje w Flendzburgu niepolecam praca na tasmie dobrze maja ci co pracuja u niemca Bremen hotel syf praca ok wszyskie prace pod halami ogolnie niemczech zarobisz 6.5 tys jesli przepracujesz rok dostaniesz zwrot podatku i kindergeld jesli masz dzieci i oczywiscie wszystko musisz zalatwic sobie sam firma umywa rece wyplaty na czas wiec sami decydujcie powodzenia

były

ghj to jedż smiało za 40 zeta i udawaj że jest wszystko dobrze skoro w kraju jak dobrze się poszuka to masz podobne zarobki,jesteś w domu codziennie widzisz się z rodziną i mieszkasz po ludzku.Bez robaków w pokoju które mocno kąsają,załatwiasz się w toalecie na którą nie boisz się posadzić swój tyłek w obawie że złapiesz jakiegoś syfa.Jesz dobry obiad a nie jakiś szajs z sklepowego słoika i nie musisz się prosić i poniżać bo po 10 tyg chcesz jechać do kraju do domu.Więc ghj rozwiałem Twoje nurtujące pytanie?mam wrazenie że to jakiś biurowiec tam siedzi i głupa pali że wszystko jest ok a dobrze wie że tak nie jest,pozdrowienia

były

nie mam pojecie dlaczego takie rotacje nie pracuje już tam ale czasami rozmawiam z ludzmi i mówią że ciagle szukają ludzi i rzeczywicie sa ogłoszenia na różnych portalach.

były pracownik

pytasz o atmosferę?ale w Muehlhan czy w BMO Bilfinger Mars ?jeżeli pytasz o muehlhan to codziennie się ogłaszają na każdym portalu i szukają ludzi,chyba mają dużo roboty

były pracownik

o witam widzę że jest dyskusja a ja znam dobrze warunki pracy i płacy w tej firmie,te 40 zeta to jest brutto i nie ma żadnych diet i rzeczywiście płacą składki ZUS itd itd w kraju i to jakaś zaniżona kwota a podatek w niemczech,cholera wie o co tam chodzi ale tak działają,warunki socjalne też kiepskie ale rzeczywiście płacą na czas.Prócz wypłaty nie ma nic,zero premii,żadnych dodatków ogólnie golizna na maxa,ludzie pracują tam jeszcze ale dużo odeszło tak jak ja.Czekałem na poprawę lecz bez skutku.Dlatego nie polecam,ale zawsze możesz spróbować.Pozdrowienia

Trójmiasto

Witam widzę że firma się ogłasza ale nie rozumiem bo czytam tu opinie i piszecie że stawki 40-44 złote,to jak to jest że w Niemczech i stawki w złotych?jak to możliwe i to jeszcze brutto?to ile wy tam zarabiacie ?jestem z Trójmiasta i po 40 zeta to można tu wyrwać na miejscu a tam u was płacą po 40 brutto?chyba że coś zle zrozumiałem z tych komentarzy,proszę o potwierdzenie czy się nie mylę.Skoro płacą takie stawki to życzę powodzenia o zostaje w Gdyni.nara

pracowałem

To prawda stawki od 39 zeta do 43 no może 44 jak dobrze pijesz z kierownikiem,to jest stawka brutto,świadczenia płacone w Polsce,warunki socjalne fatalne ale można przeżyc.Jeżeli chodzi o pracę do zawsze mało he i jak to mówią majstrowie mało godzin.Pracuje w BMO Bilfinger Mars Offshore Konstrukcje stalowe Adres: Brdowska 5, Szczecin, Polska Telefon: +48 91 813 64 64 i jestem zadowolony.Z tego co się orientuje to ciągle zatrudniają,pozdrawiam

były

Witam teraz poszukują ludzi ale stawki w złotych tak jak tu ktoś napisał od 39 do złotych i to brutto więc nie ma nawet 10 euro brutto,a jak na stocznie to szału nie ma,warunki socjalne też nie urywają dupy.Składki też nie płacą od zarobionej kwoty tylko jest pomniejszona ,pozdrawiam

on

bo na chwile obecną brak pracy

prawyj

Panowie jeżeli tak źle w tej firmie, dla czego tak trudno dostać kontrakt do Niemiec czyli do Francji. Nie potrzebują monterów. Z tego wynika, że dobrze płacą.

Robol

Ta firma nie szanuje pracowników, tych którzy pracują już kilka lat są dobrymi fachowcami mają gdzieś.Wszystko jest na ostatnią chwilę,płacą też marnie jak na taką ciężka pracę. A najlepiej mają Ci którzy są całym sercem "oddani" swojemu kierownikowi ,choć niczego sobą nie reprezentuja to jeszcze zatruwają życie innym.

prawyj

Cześć panowie! Ile może dostać prowadzący monter na godzinę za granicą w tej firmie. Czy jest możliwość zatrudnić się od zaraz. Pozdrawiam

prawda
@prawyj 19.04.2016 15:02
Cześć panowie! Ile może dostać prowadzący monter na godzinę za granicą w tej firmie. Czy jest możliwość zatrudnić się od zaraz....

od 40 do 43 złotych na godzinę i to jest stawka brutto

prawyj
@prawda 05.07.2016 08:47
od 40 do 43 złotych na godzinę i to jest stawka brutto

dziękuję!

anonim

(usunięte przez administratora)

Haba

Reasumując nie opłaca się, zarobki niskie na miejscu, za granicą najniższe z możliwych.

nie podam

Firma śmieć szodka czasu i zdrowia na debilii Bremen i Flensburg propozycja pałacy na poziomie minimalnym a praca ciężka dziwne ze w ogóle ktoś tam jeszcze pracuje za te stawki. żenada w takich warunkach powinno się zarabic kase a nie zasiłek z PCK lub MOPS

szczeraprawda
@Haba 20.03.2016 11:07
Nie płacą diet a powinni i wyżywienie na własną rękę więc przestań kłamać. I teraz policz sobie ile godzin musisz tam zapieprza...

Ty inżynierku?!1300 euro to jest duże według Ciebie za taką pracę?a waruneki?mieszkałeś?może jesteś jakimś majsterkiem albo kierownikiem i nie mieszkasz w obsranym pseudo-hotelu z grzybem na pokoju i 16 stopni w zimę,więc nie wypowiadaj się na tym forum bo musisz tego przeżywać!Masz całkiem dobrą kasę z tego co wiem i ludzkie warunki socjalne i masz ,,rozkaz" gnębić i ścigaj roboli.To jest prawdziwa twarz każdego majstra i kierownika w tej firmie,wierzę że kiedyś za to się wam oberwie.Firma jest do dupy i nie szanuje ludzi,płaci marnie i nie widać opcji poprawy oraz rozwoju,pozdrawiam

Szczery:)
@gość 15.03.2016 12:45
a ile chciałbyś zarabiać ? może 3-4 tys euro. Tyle matole to zarabia inżynier. Wam już się wszystkim w głowach pomieszało, nie...

Do @niepodam. Koleś jak się zarabia 3-4tyś euro to stać mnie na dojazd wyżywienie itd. I nie trzeba być inżynierem zwykły budowlaniec tyle zarabia jak jest uczciwy pracodawca. za 6 tyś zł. Sam sobie rób za granicą , tyle to teraz w pl. płacą spawaczom. I zapewniają jedzenie, dojazd, mieszkanie. Pozdro! A Wy ludzie upominajcie się o swoje , nawet sądownie bo wiecznie tak będzie w pl. że pracownika będą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robić.

pracowałem

przepraszam korekta do ostatniego wpisu miało byc że nie płacą nic wiecej oprócz wypłaty (zero premii,wczasów pod gruszą,wyprawek za lata pracy,żadnych bonów,dosłownie nic) a jest jakas smieszna paczka,osobiscie nie widziałem ale słyszałem że szajs za około 100 i tak firma dziękuje pracowniką za cały rok pracy hehe.

pracowałem

tak to prawda że ta firma płaci w złotówkach i świadczenia w kraju,więc jesteś w Niemczech i latka uciekają a pracujesz na na emeryturkę krajową,pisze ,,emeryturkę" bo nie płacą od zarobków tylko od jakieś zaniżonej stawki,straciłem tam lat chociaż przyznam że płacą na czas,ale rzeczywiście jak tu pisza inni 6-6,5 tyś i to muszą być nadgodziny.Tam gdze ludzie mieszkają to ma też wiele do życzenia,warunki bardzo kiepskie.Firma nie płaci nic dodatkowo oprócz premii,a ciągle się chwalą jaka to dobra firma,powiem tak już jakiś czas nie pracuje tam ale mam kontakt z kolegami i jest co raz gorzej,zatrudniaja nowych jakiś pijaków i ćpunów i mają na godzine tyle samo co starsi albo i więcej i gówno robią,a staruchy ciągna całą produkcje,a firma udaje że tego nie widzi i ciągle gadaja o kryzysie,powiem tak pracuje teraz na warunkach niemieckich i zarabiam na emeryture niemiecka,lata uciekaja na wyjazdach ale wiem za co a w muhlhanie uciekł czas i nic z tego nie miałem,wiec ludzie nie bójcie się i szukajcie innej pracy najlepiej na warunkach niemieckich.Muhlhan po prostu was wykorzystuje i ostro robi w balona,a zarabiaja krocie na was.Wiec zyczę powodzenia i się zastanówcie ja odradzam tą firmę,pozdrowienia

były

nie prawda to firma płaci zawsze na czas ale maja problemy z podniesieniem stawek,po prostu za mało płacą i dlatego podziękowałem im za współpracę.Dużo dobrych ludzi już odeszło a pracują starsi,średnia wieku szybko rośnie a firma nic z tym nie robi,bo prawda jest taka że 6 tyś za granicą to śmiech,a to jest stocznia a nie pakowanie i zbieranie truskawek,więc jak ktoś ma możliwość to niech szuka coś lepszego.A dodam że jeżeli chodzi o firmy z tej branży,to muhlhaen jest na szarym końcu i ciągle się bronią że płacą na czas itd itd,ale dużo firm płaci już na czas i dbają o swojego pracownika,a dodam jeszcze że ta firma praktykuje płace w złotówkach co było dla mnie wielkim zdziwieniem,a ZUS i inne składki odprowadzają w kraju i nie od kwoty zarobku tylko o wiele zaniżone,co skutkuje tym że na papierku więcej zarabiasz a nie daj Bóg wylądujesz na zwolnieniu to nie zarobisz na opłaty i w dłuższej perspektywie to są peniążki na nasze emerytury i renty.Firma o tym nie mówi jak zatrudnia ale tak własnie działają i to jest niby wszystko ok.Pracujesz w Niemczech a wypłata w złotówkach,moze jakiś mądry wytłumaczy to,bo nie wiem czy to normalne,pozdrowienia

monter

Ludzie, co to za glupoty, jakie 60%? wszystkie wynagrodzenia sa normalnie wypalcane, zawsze 10ego, albo wczesniej! ktos was tu niezle laduje bzdurami, a wy lykacie jak jakies leszcze!gdansk i szczecin normalnie placa, nigdy nie bylo zaleglosci, a jakis epa wypisuje bzdury, hehe...

Epa

Firma skończyła pracę na Hullkonie w Szczecinie, pracownicy nie spłaceni siedzą w domach (jestem jednym z nich). Na moje pytanie odnośnie wypłaty usłyszałem, że może dostanę do końca roku i najwyżej 60%. Taka sytuacja.

oszukany

mam propozycję,może ktoś zna namiary tel e-mail itd itd to by tu napisał na forum jest wielu oszukanych przez ta firmę i może zaczniemy w końcu działać bo dlaczego mają dalej oszukiwać ludzi w imię swoich potężnych zysków,proszę o jakieś namiary najlepiej do urzędu niemieckiego odpowiednik naszej inspekcji pracy,myślę że nie jedna osoba złoży skargę,może to w jakimś stopniu ograniczy politykę wyzysku stosowaną przez tą firmę,do tego socjal dopłaty do nadgodzin z jakieś dziwnej stawki zaszeregowania ,jakies aneksy miesięczne,oczywiście mobing,itd itd.Niemiecki urzędnik pewnie by się tym zainteresował pozdrawiam wszystkich oszukanych

biselek
@oszukany 21.07.2015 11:23
mam propozycję,może ktoś zna namiary tel e-mail itd itd to by tu napisał na forum jest wielu oszukanych przez ta firmę i może z...

Robiłem to w Niemczech nie raz, jeżeli jesteś w stosunku pracy to zgłaszasz to do niemieckiego Urzędu Pracy (arbeitsamt) , jeżeli po okresie pracy to pozostaje tylko są pracy (trzeba wynająć prawnika i go opłacić lub za czasu pracy mieć opłacone ubezpieczenie od procesów z pracodawcą (ok 50 E na rok)

prawda

ta firma jest co raz gorsza,ciągle narzekają że nie maja ludzi do pracy a jak mają podnieść złotówkę to zaczynają tą męcząca gadkę o kryzysie,sami się zapędzą w kozi róg chyba że w końcu ktoś tam przejrzy na oczy,Panie Jarzewicz 5-6 tyś za miesiąc pracy za granicą to upokorzenie i to jest przemysł ciężki a tam są pieniądzę,teraz jest minimalna 8,5 euro to byle sprzątaczka zarobi prawie tyle co pańscy spawacze i monterzy,szczerze odradzam zatrudniać się w tej firmie,a tu podam taki przykład że spawaczę palą od 2,5 do 3 rolek drutu i to paczki po 16 kg,więc jak ktoś ma o tym pojęcie to niech sobie wyobrazi i to jest w okresie 8 godzin a i tak przełożony nie jest zadowolony z tego,szukajcie lepszej firmy,ja już znalazłem pozdrowienia

Nikt
@prawda 21.07.2015 10:59
ta firma jest co raz gorsza,ciągle narzekają że nie maja ludzi do pracy a jak mają podnieść złotówkę to zaczynają tą męcząca ga...

Tak skoro znalazles to po co narzekać pracuj tam gdzie ci dobrze! Jestetyczna zdania że jak ktoś bardzo chce to może znaleźć pracę dobrze płatną. Więc nie wiem po co wylewaja swoje zalety skoro jak twierdzisz masz dobrą pracę? A ta firma to i tak porażka sami się wykończa!!!

heniek

A tylko takie nowinki wiecie o waszych szefach? to bardzo mało, bo firmowymi samochodami i za firmowe pieniądze wożą całe swoje rodziny.

Praca 2 lata remontowa

Ludzie czemu się dziwić że jarek baran jest taki mocny w gębie ma poparcie w bracie kierownik który robi karierę u kozła bo mu donosi i buty szyję swojemu przełożonemu barany to kwiaty ktrzy swoje nie kompetencje i nierubóstwo próbują donosicielem nadrobić panie kozioł dał pan zgoda aby pan kierownik baranowski przez tydzień w zimie kazał rozbijać palety zbierane po stocni na opał dla niego do domu gdzie są te oszczędności o którym tyle musi się w firmie i 2 ludzi 4 dni malują w bazę Alicia aby kierownik baranowski mógł jeść za darmo jak ludzie mają pracować jak widzą wały tych kwiatów

Domino

Nie wiem czy krzyki i poniżenie pracowników oraz straszenie to dobra motywacja do pracy jak ktoś nie potrafi porozumiewać się z ludźmi to pewnie nie nadaje się do kierowania załoga

Zostaw opinię o Muehlhan Steel Services Sp. z o.o. - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Muehlhan Steel Services Sp. z o.o.