Specjalista ds. administracji 24.05.2026 00:39
PanSamochodzik
Przebieg rekrutacji
Krótko opiszę moje doświadczenie po rekrutacji do firmy Noble Cert na stanowisko administracyjne (umowa na zastępstwo).
Na początku plusy: ogłoszenie jasno wskazywało rodzaj umowy, spotkanie odbyło się punktualnie, zgodnie z ustalonym terminem, a sama rozmowa trwała około 30 minut, co również oceniam pozytywnie.
Niestety, na tym pozytywne wrażenia się kończą.
Siedziba firmy okazała się mieszkaniem w kamienicy zaadaptowanym na biuro. Oczywiście sam wygląd biura nie świadczy o jakości firmy, jednak po komunikacji i wizerunku prezentowanym na stronie internetowej spodziewałem się znacznie bardziej profesjonalnych warunków. Rzeczywistość mocno zweryfikowała ten obraz.
Podczas spotkania zabrakło również podstawowych standardów organizacyjnych i kultury biznesowej — nawet zwykła propozycja szklanki wody byłaby miłym gestem wobec kandydata.
Największe rozczarowanie dotyczyło jednak samego procesu rekrutacji. Firma bardzo dużo komunikuje o AI i nowoczesnych rozwiązaniach, natomiast pytania rekrutacyjne oraz zadanie testowe sprawiały wrażenie przygotowanych bez większego zaangażowania i były na bardzo podstawowym poziomie. Całość wyglądała raczej amatorsko niż profesjonalnie.
Na zakończenie rozmowy usłyszałem zapewnienie o „szacunku do czasu kandydata” oraz informację, że odpowiedź otrzymam w ciągu dwóch dni. Finalnie nie było żadnego kontaktu — ani telefonu, ani maila, ani nawet krótkiej wiadomości. Jedyną informacją była zmiana statusu aplikacji na portalu Pracuj.pl.
Brak feedbacku po rozmowie rekrutacyjnej w 2026 roku naprawdę trudno uznać za profesjonalne podejście do kandydatów.
Podsumowując: osobiście nie polecam udziału w rekrutacji do Noble Cert w Krakowie. Moja opinia nie wynika z faktu, że nie otrzymałem tej pracy, lecz z poziomu organizacji całego procesu i sposobu traktowania kandydatów. Po tym doświadczeniu mam wrażenie, że firma kreuje wizerunek znacznie bardziej profesjonalny niż jest w rzeczywistości.
Pytania
Nie polecam!