Centrum Odszkodowań DRB
3 173 6 1

Opinie o Centrum Odszkodowań DRB

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Odszkodowań DRB

Andrzej Mateusiak

Na Śląsku wszystko jest ok, jeśli chcesz działać to daj znać, pomogę każdej osobie na Śląsku.

Andrzej
@monia 06.07.2018 12:19

u mnie wszystko ok

oliwasprawiedliwa

I jak tam? Ile już macie pozwów od zwolnionych agentów? Kaska na adwokatów odłożona? :-D

Rafał
@Anka 15.07.2018 23:30

wszystko ok

Mariusz Kuzma

Ja wiem ze kolejny rok będzie mój! Wszystko jest Ok!

Mariusz Kuźma
@Pała 13.07.2018 22:16

odpisując mój drogi na Twoje pytanie, jestem agentem DRB od ponad 5 lat, u mnie wszystko ok i mam się dobrze

Szukasz pracy?

Mateusz

Tu Real Mateusz Superson. Nie wiem kto się podpisuje jako ja, ale prosiłbym o zaprzestanie tego procederu. Nie interesuje mnie ani ta firma, ani wszystko co dzieje się wokół niej, mam ciekawsze rzeczy do robienia w życiu. A kto mnie zna wie ze to nie moje słowa w komentarzach poniżej ;) takie to elementy ;) buziaki :* aaaaa No i spodziewajcie się niespodziewanego, miłego babrania się w tym (usunięte przez administratora) życzę :*

Prawdziwy Mateusz Superson

Chyba ktoś się tutaj podpisuje moim nazwiskiem. Dobra zabawa ? Mam w poważaniu całą tą instytucję i proszę się ode mnie od .... i takie to elementy ;) buziaki

anonim

(usunięte przez administratora)

Prawdziwy Mateusz Superson !!
@Mateusz Superson 10.07.2018 09:30

Hehee czemu jakiś kretyn podpisuje się moim nazwiskiem na forum to nie wiem. Proszę nie łączyć mnie z tym całym chlewem, jest mi cudownie będąc daleko od tego wszystkiego na 3 literki, a jak ktoś mnie zna to wie ze nie zwykłem przepraszać ;) Ale życzę wszystkim na tym forum samych sukcesów, pogody ducha u uśmiechu na twarzy ;) spodziewajcie się niespodziewanego :) ale proszę się ode mnie odstosunkować :*

pracownik

Ptaszki ćwierkają, że kolejny dyrektor odlatuje z gniazda. Przyszła kolej na Dawida? :)

KołczK
@Mariusz Kuźma 10.07.2018 09:28

Może być ciężko z tą wizją do końca roku ....

Aneta

Tak jak napisał Mariusz , trzeba robić swoje, ja działam cały czas razem z chłopakiem i wszystko jest ok, jeśli ktoś ma pytania zapraszam na kawę do Wrocławia ;)

Mariusz K
@FeFem 06.07.2018 22:07

Ja mam biuro tam gdzie chce, nie ograniczam się do jednego miejsca ;)

Dawid S

Chciałem z tego miejsca dodać, ze wszystko jest Ok i firma ma się dobrze. Razem z Mariuszem pracujemy i robimy wyniki

Wiktor M

Polecam.

Michal Kozieł

W tej branży trzeba robić swoje. Paradoks jest tam gdzie ludzi którzy nic nie robią najwiecej hejtuja, Ci którzy pracują i maja wyniki nie maja czasu na komentowanie.

Niepolecan

Nie polecam i to bardzo

Mateusz Superson

Przepraszam bardzo za złe słowa

Mateusz Super

pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia

Andrzej

nie rozumiem osób, które tutaj piszą, jeśli macie jakieś pytania czy problem to dzwońcie do firmy ;) tutaj nikt Wam nie pomoże ;)

pracownik Centrali

Pracuję w firmie DRB od kilku lat i jestem zadowolona. Swoją drogą nie rozumiem tej zawiści, która tutaj się wylewa. Zawsze są gorsze i lepsze dni, zawsze są bardziej "urodzajne" miesiące i mniej, ale tak jest w każdej firmie. Ja mogę powiedzieć oczywiście tylko za siebie, że cieszę się, że mogłam znaleźć pracę w swoim zawodzie, gdzie się realizuję i to nie na rynku wrocławskim, czyli w dużym mieście, gdzie o pracę nie jest tak ciężko, ale w regionie lubińsko-legnickim, gdzie rynek pracy nas nie rozpieszcza. Mówcie co chcecie, ale ja na swoim przykładzie wiem, że jeśli dajesz dużo z siebie, to jest to w firmie zauważane i doceniane. Oczywiście nie możemy też podchodzić do sprawy tak, że wszystko nam się należy i za wszystko przełożony będzie nam dziękować, bo przecież za to mamy płacone, by jak najlepiej wywiązywać się ze swoich zadań. Jednak w moim przypadku słowo "dziękuję", "świetna robota", "gratulacje" pojawiały i pojawiają się wielokrotnie i to mnie cieszy oraz dalej napędza do pracy.

Oczko
@Gosc9 16.05.2018 02:07

A co ty taki hojrak, jakieś dziwne myślenie masz. Jak jakis mocarz zarabia min 600 tys rok to Ty też tak chcesz? Hahahahha, gratuluję myślenia, ładny durak z pana

beznicku

Po kilku latach współpracy i minimum kilkunastu tysiącach zaległej prowizji firma wysyła wypowiedzenie z takimi klauzulami, że mój prawnik powiedział jedynie, że "głupi" w łagodnym słowa znaczeniu to podpisze. Punkt na punkcie by tylko znaleźć haka w późniejszym czasie. Na adres spółki zarejestrowana jest inna spółka z zupełnie innej branży z tymi samymi ludzmi w zarządzie co w odszkodowaniach. Śmiech na sali, ale jeszcze się spotkamy wszyscy w innym miejscu niż dotychczas...

Manual
@Zwolniony 20.06.2018 08:19

CR7 to się płaci miliony za samo przedłużenie kontraktu.

były agent DRB

Z DRB współpracuję a raczej współpracowałem od 2015roku, w tym czasie zgłosiłem spraw na ok 1milion 500tyś. Dwa tygodnie temu zablokowano mi dostęp do Maximy (program firmowy) oraz maila. po kilku dniach dostałem wypowiedzenie umowy. Generalnie w firmie DRB jest (usunięte przez administratora) referentki obsługujące sprawy zmieniają się tak często że nie potrafię klientom powiedzieć kto zajmuje się ich sprawą. Ostatnimi czasy wycena spraw była tragiczna, zwykły adwokacina potrafił wyciągnąć od ubezpieczyciela większe kwoty. Dam system motywacyjny i hasło "lecimy na pełnej ..." (dokończcie sami) wybitnie świadczy o motywacji i stopniu profesjonalizmu. Sam system szkolenia agenta, akademii menadżera uważam za bardzo dobry, do 2017roku nie mogłem narzekać na wypłaty. Co muszę przyznać faktycznie udało mi się pomóc kilku klientom jednak od pewnego momentu robi się w DRB źle, Ja sam zostałem oskarżony o współdziałanie z konkurencją , namowę mojej struktury do odejścia itp. Ale nie ma tego złego... od września zaczynam nową pracę.

kozak
@były agent DRB 18.05.2018 18:41

1 milion 500 tys ja robie taki obrot w DRB co miesiac wiec nie dziw sie ze nie jestes w zawodowcach. Powodzenia w nowej pracy :)

DRB - nie wypłaca wynagrodzeń

Czy to prawda, że DRB zwolniło całą strukturę agentów bez wypłacenia im należnego wynagrodzenia ?

Anka
@anonymous 17.05.2018 23:41

A ten dyrektor pan Piotr to jaki jest

anonymous

http://networkmagazyn.pl/photos/0003/5268/mos_9337.jpg Kto zna temat, wie jaka jest symbolika tego konkretnego zdjęcia z 10-lecia firmy. Tutaj więcej podobnych fotek: http://m.networkmagazyn.pl/10_urodziny_centrum_odszkodowan_drb Zastanawiam mnie tylko, co czują ludzie z Zarządu i Centrali, którzy teraz w odpowiedzi na wpisy klepią suche korporacyjne komentarze. Przez kilka ostatnich lat współpracowaliśmy razem, imprezowaliśmy, szkoliliśmy się, zarabialiśmy, przyjaźniliśmy, integrowaliśmy na wyjazdach, a teraz krótko i zwięźle - pocałujcie się wiadomo gdzie. Kasa kasą, ale na prawdę tak to po was spływa, jak po kaczce?

anonymous
@gość 27.05.2018 19:51

I cisza ????

Karolina

Bylam agentka drb. Dostalam wypowiedzenie mimo ze mam otwarte sprawy. Okradziono mnie z mojej prowizji!

anonymous

Tak. Zostalismy zwolnieni i okradzeni!

Henryk (zainteresowany branza)

Obserwujac rynek odszkodowan, ubezpieczen, finansow widzi sie co chwile ogromne zmiany. Dosc slugo siedze w tej branzy i nie spotkalem sie z firma ktora by nie przeprowadzala zmian mniejszych lub wiekszych, ktora nie ryzykowalaby zwalnianiem badz zatrudnianiem. Firmy ktore sie nie zmieniaja na potrzeby rynku, nie dostosowuja do aktualnych trendow znikaja bezpowrotnie. Przykladem moze byc firma kodak, ktora zaspala i zniknela z rynku. Sledzac poczynania roznych firm dotarlem i tutaj. Doszly mnie sluchy o zmianach w DRB. Czytajac komentarze jestem mocno zdziwiony jak ludzie postanawiaja zszargac dobra opinie firmy ktora pomaga ludziom. W kazdej firmie tego typu zwalnia sie ludzi, w krotkim badz dluzszym okresie czasu. W korporacjach zwalnia sie ludzi bez przyczyny i bez litosci kazdego dnia w ogromnych ilosciach. Sprzedaz to brutalny biznes. Firma DRB postanowila wprowadzic zmiany, moze czuje ze tego wlasnie potrzebuje aby sie rozwijac a nie "zasnac" jak firma kodak czy nokia. Nagonka na firme przez zwolnionych pracownikow jest nieprofesjonalna ze strony tych osob. Powinni z godnoscia to przyjac i isc dalej.

wbranży
@Henryk (zainteresowany branza) 21.05.2018 09:30

Chyba nie do końca rozumiemy zmiany. Mogą one oczywiście dotyczyć pracowników jeśli są oni wynagradzani na podstawie umowy o pracę ponieważ generują koszty. Kto w DRb otrzymywał pieniądze za nic??? Była to prowizja od zgłaszanych spraw. Więc prosze nie pisać takich bzdur. Żadnych kosztów dla firmy jeśli nie pisali spraw. Zabrakło pieniędzy na nadprowizje i kasę dla zarządu. I oczywiście rynek odszkodowań i ubezpieczeń podlega nieustannej zmianie ale nie wyrzuca się dobrych agentó ( nie będe wymieniała nawisk) tylko szkoli się ich i informuje o zmianach w firmie. I ja też długo siedzę w branży i znam ją od podszewki więc to co piszesz to totalna dezinformacja. Pozdrawiam

konkurencja

Tiaaaaa... Ciekawe kiedy następne firmy pójdą tą drogą? W sumie nie dziwne - agenci byli dobrzy i cacy, kiedy było co czesać, a teraz to tylko coraz bardziej upierdliwy "koszt" :-( Ciekawe czy faktycznie jakiś klientów uda się przez internet łapać? U nas na agentów znaleźli takie "wyjście" że mamy sobie dorabiać oferując "przy okazji" jakieś duperelne usługi. Niedługo qwa będziemy sprzedawać ubezpieczenia i od razu potem robić sprawę odszkodowawczą ubezpieczycielowi :-D Na psy ta branża schodzi!!!

Konkurencyja
@konkurencja 22.05.2018 15:48

Jaki jest koszt agenta, który jest na prowizji, którą ma za przyniesienie klienta do firmy? Oprócz wypłaty należnej prowizji za akwizycję? Bo nie rozumiem.

pracownik od 2014

Jestem szczerze zadziwiony jak z rozwijającej się firmy można iść na takie dno. Mówię tutaj o masowych wypowiedzeniach, niekorzystnych klauzulach do podpisu. Fakt jest proponowana kwota rozwiązania współpracy, ale nawet nie ma możliwości uzyskania najpierw daty i podpisu zarządu spółki zatem mogą wstawić sobie każdą inną, a wynagrodzenia nie wypłacić.

Agent (z doswiadczeniem)

Dzień Dobry, czy do tej "Super Grupy" agentów jesteście gotowi przyjąć kogoś z zewnątrz. Przeczytałem w Magazynie MLM o zmianach w DRB i podoba mi się to rozwiązanie - skoncentrować się na konkretnej specjalizacji i rozwijać w jednym zdecydowanym kierunku. Mam doświadczenie jako agent w branży finansowej - sprzedaż ubezpieczeń, więc myślę, że byłbym się w stanie szybko "wdrożyć". Jeśli jesteście gotowi przyjąć kogoś z zewnątrz, to do kogo się zgłosić?

Agent (z doswiadczeniem)
@Były agent 18.05.2018 18:21

Dzięki za wskazówki. Rynek mam nieźle rozeznany, także po koleżeńskich kontaktach, więc wiem, że nie wszędzie jest tak różowo jak przedstawiają w ofercie :-)

Na pełnej team

Szkoda, ze nikt nie zapytał starych doświadczonych agentów o to, czy może nie chcieliby zacieśnić współpracy i jednak zostać wybrańcami- specjalistami( choćby po to, żeby z biegiem czasu odebrać swoje prowizje hehe;) z góry firma założyła, ze wywali wszystkich, którzy już trochę zarząd znają z ich nieetycznych działań. No i zostawi ich z niczym po wielu latach pracy. I na co panowie to wydacie? Na porsche czy na mieszkania- bo podobno jakaś nowa firmę założyliście :) jak to jest żyć za skradzione pieniądze ludzi, którzy poświęcili duża cześć swojego życia na budowanie waszej marki i tego, co dziś macie? Prawda jest taka, ze robicie drugie amber gold, a próbujecie wmówić ludziom, ze to restrukturyzacja;) szkoda, ze kolejne spotkanie z wami będzie nie przy jacku danielsie, a w sądzie.. No ale cóż.

optymizm to podstawa
@Zawiedzionu 18.05.2018 22:17

heheh Masz jeszcze jakieś dobre rady oprócz "nie udzielaj sie prosze"? Jak masz to dawaj, pośmiejemy się :-) A jak chcesz to ja ci tez udziele - całkiem na serio. Wstań, otrzep się i weź się za robotę, bo z marudzenia chleba nie będziesz miał.

anonymous

Przecież branża odszkodowań powoli zdycha. Rynek jest praktycznie wyczyszony ze starych spraw, a na świeże te najbardziej opłacalne jest bardzo ostra konkurencja. Agenci na miejsce zjeżdżają się szybciej niż służby. Na spotkaniu rekrutacyjnym roztacza się wizje o wielkości rynku, że kilkaset tysięcy kolizji rocznie i tak dalej, po czym okazuje się, że z tych kolizji są karczki, których firma nie bierze bo do nich dopłaca. Teraz szansą na zarobek są zadośćuczynienia dla rodzin osób sparaliżowanych, w śpiączce itd, ale te zgarniają doświadczeni agenci, którzy wcześniej wyrobili kontakty.

Karol
@Piotrek 16.05.2018 13:24

Widzę, że raczej nie dojdziemy do porozumienia. Ty masz swoją wizję branży, ja mam swoją – i ok niech tak pozostanie. Osobiście nie narzekam na żaden z wymienionych przez Ciebie argumentów, a uwierz na słowo, siedzę w temacie nie od dziś. Dalsza rozmowa raczej nie ma sensu, ponieważ na pierwszy rzut oka widać, że działamy na nieco innych zasadach i faktycznie niech każdy robi swoje w sposób który dla niego jest dobry. Pozdrawiam :)

Klient

Ktoś tu pisze że odeszła księgowa i już taki bałagan?jedna osoba z księgowości? Pewnie to była jedyną osoba... Nie ma wypłat przez kilka miesięcy itp. Widać firma pada i nic tego nie poprawi nawet opinię agentów...

Marta

@Adam, czy była to rozmowa kwalifikacyjna? Jeżeli tak, to rozumiem, odnosząc się do Twojego wpisu, przebiegła ona w sposób bardzo merytoryczny. Czy mógłbyś przytoczyć treść kilku pytań, które zostały Ci zadane? Zostałeś zatrudniony w Centrum Odszkodowań DRB? Twoja wypowiedź w kwestii przebiegu rozmowy będzie ważna dla osób chcących również się zatrudnić w tej firmie.

Zostaw opinię o Centrum Odszkodowań DRB - Legnica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Odszkodowań DRB