Centrum Odszkodowań DRB

Legnica

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 106 ocen.

Opinie o Centrum Odszkodowań DRB

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Odszkodowań DRB

Marta

@mike @kubek chcę Was zapewnić, że z tego forum usuwane są jedynie te komentarze, które naruszają postanowienia regulaminu. Możecie zapoznać się z nim wchodząc w podany link: https://www.gowork.pl/regulamin. Rozumiem, że opinie o danej firmie mogą być zarówno pozytywne jak i niestety negatywne. Ważne, aby zachowywały kulturę wypowiedzi, nie obrażały nikogo, a wyłącznie budowały rzetelny obraz pracodawcy, jakim w tym przypadku jest Centrum Odszkodowań DRB.

poszkodowany

Witam. Chciałbym poznać opinie ludzi którzy korzystali z usług DRB a nie opinie ich pracowników. Opinie te są nierzetelne. Za przeproszeniem ale wiadomo że zły to ptak co s*a do własnego gniazda, więc nie dziwie się że pracownicy wypowiadają się o firmie w samych superlatywach. Szczególnie pracownicy z wyższego szczebla.

czami
@poszkodowany 02.11.2017 12:50
Witam. Chciałbym poznać opinie ludzi którzy korzystali z usług DRB a nie opinie ich pracowników. Opinie te są nierzetelne. Za p...

Ja nie korzystałem z ich usług, bo na szczęście nie musiałem bo nie miałem wypadku, ale faktycznie słyszałem o firmie bo w moim regionie działa ich agent i ci co mieli potrzebe chwalili go bardzo.

lala

odradzam firmę DRB. Widziałam na facebook, jak jedna ich Agentka oczerniała Agenta z Euco. Facet się wkurzył i wrzucił na fejsa tresc pozwu,za kłamliwe oczernianie.

mike

forum te nie jest rzetelne, bo negatywne opinie są usuwane, piszą tylko ludzie z góry pozytywne posty wraz z panią z centrali

kubek
@mike 06.09.2017 22:03
forum te nie jest rzetelne, bo negatywne opinie są usuwane, piszą tylko ludzie z góry pozytywne posty wraz z panią z centrali...

a do tego usuwają wszystkie niewygodne posty które mówią jaka firma drb jest beznadziejna, forum nierzetelne, ale to świadczy źle o portalu gowork

Radzio

Witam a jakie są warunki dla nowego doradce mobilnego jakie pieniążki i czy jakieś normalne auto służbowe?

Tomas
@Radzio 06.09.2017 06:01
Witam a jakie są warunki dla nowego doradce mobilnego jakie pieniążki i czy jakieś normalne auto służbowe?...

Hej Radzio! Schemat jest prosty: zawierasz umowę w której są określone wszystkie zasady, odbywasz szkolenie, zaczynasz od ustalonego procentu prowizji i awansujesz na wyższe poziomy. Jest możliwość negocjacji procentu początkowego dlatego nie da się tak łatwo określić wynagrodzenia bo i tak jest uzależnione od tego jak i ile pracujesz. Auta służbowego nie ma, ale zawsze można się go dorobić ;) Zadzwoń sobie do nich najlepiej i umów się na spotkanie to się wszystkiego dowiesz.

Dziadek

Zapraszam do współpracy

Rafał Matysiak

Cenię sobie możliwość bycia własnym szefem, więc opcja pracy w DRB to świetna opcja dla mnie. Zasady są proste - jak pracujesz i wkładasz w to wysiłek, to zarabiasz bardzo ładnie. W sumie jak wszędzie. Za darmo nic nie ma. Nie jest tak “wygodnie” jak na etaciku, ale za nic bym nie zamienił się na taki etacik. Poza tym fajna atmosfera wśród pracowników, nie ma wyścigu szczurów, bo każdy i tak dostanie tyle, ile sobie wypracuje. Co jeszcze mogę dodać? Niedługo mija mi pierwszy rok i na rozłąke się jeszcze nie zanosi z DRB.

jan kiepura

DRB szlam, bajzel problem z kontaktem Pisze jako klient zkotrego mieli prowizje a jednak mie mnie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak firma z mniejszego miasta moze byc kompetentna do standardow obowiazujacych w duzym miescie!?? EUCO zglosilo sie do mnie samo ale juz sprawa byla za daleko... szkoda

Marta Dec-Supierz, Rzecznik Praw Klienta Centrum O
@jan kiepura 27.07.2017 01:00
DRB szlam, bajzel problem z kontaktem Pisze jako klient zkotrego mieli prowizje a jednak mie mnie w [usunięte przez admina słow...

Panie Janie, dla naszej firmy najważniejsze jest profesjonalne poprowadzenie sprawy naszego klienta, by był w pełni zadowolony z obsługi i uzyskanych dla niego świadczeń. Dlatego chcielibyśmy dowiedzieć się więcej szczegółowych informacji na temat Pana sprawy. W związku z tym, że nie możemy publicznie rozmawiać na temat spraw klientów, proszę o przesłanie wiadomości z numerem Pana sprawy na mój adres e-mail, tj. Rzecznika Praw Klienta: rpk@drb.pl, by móc przyjrzeć się jej i odpowiedzieć na Pana wątpliwości. Z poważaniem, Marta Dec-Supierz Rzecznik Praw Klienta Centrum Odszkodowań DRB

Marta

@Marian, jeżeli możesz to uzasadnij swoją wypowiedź. Nie zapominaj, że forum służy do argumentowania i dzielenia się swoimi spostrzeżeniami oraz informacjami takimi ważnymi jak zarobki i umowa. Na jakim stanowisku pracujesz/prcowałeś?

znajaca temat
@Marta 23.07.2017 17:46
@Marian, jeżeli możesz to uzasadnij swoją wypowiedź. Nie zapominaj, że forum służy do argumentowania i dzielenia się swoimi spo...

Po co ta gadanina..niech pochwala sie wyrokami ..o ile takowe mają..ja u klientów ich nie spotkalam..a ugody owszem ..żenada..Może przyjedzie czas a może już coś się dzieje że klienci wytocza procesy i tej firemce...

Marian

Szkoda słów.

Marzena

Pracuję w DRB już ponad 4 lata - zaczynając pracę jeszcze podczas studiów. Z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że nie spodziewałam się, że trafię do tak rozwojowej i pełnej potencjału firmy. Na własnym przykładzie mogę stwierdzić, że każdy pracownik - nie ważne czy ma doświadczenie w zakresie realizowanym przez DRB czy też nie, spotyka się z pełnym zaangażowaniem pracodawcy w jego rozwój i szkolenie. Doliczając do tego dynamiczny zespół, przyjazną atmosferę i jasność komunikacji pomiędzy pracownikami i przełożonymi - śmiało stwierdzam, że jest to miejsce dla osób, które lubią wyznaczać sobie cele i stale się rozwijać. Praca tutaj nie pozwala popaść w rutynę :) Polecam!

Najlepszy z najlepszych

Widać tutaj to towarzystwo wzajemnej adoracji i nie pochlebne opinie są "be"...

Rafal

Ja jestem Dyrektorem Generalnym. Zarobki sa tutaj prowizyjne, zatem zarobisz tyle ile wypracujesz. Ja sam miesiecznie kilkadziesiat tysiecy z tego mam- oczywiscie nie mialem takich zarobkow od razu. Jezeli ktos robi konsekwentnie swoje, trzyma sie ustalonego planu dzialania ktory tworzy wraz z doswiadczona osoba, wedlug mojej opini by zarabic 5 cyfrowo to nie jest jakis wyczyn. Zawsze w takich tego typu pracach potwierdzalo sie, ze niektorzy po prostu robia swoje z kolei drudzy szukaja wiecznie wymowek. Dla mnie praca jest przede wszystkim wdzieczna- bo o pomoc w koncu tutaj chodzi, dla osob ktore mialy przykre zdarzenia. W razie pytan mozna znalesc mnie na FB Rafal Malek.

Iwona Drzystek Kraków

Pracuje w Centrum Odszkodowań DRB od 2012 roku. Bardzo szybko zorientowałam się, że to idealne zajęcie dla mnie. Zawsze ceniłam sobie niezależność i uwielbiałam wspinać się po drabinie kariery osiągając kolejne poziomy swoją pracą. Tu zrozumiałam że można pracować, rozwijać się, zarabiać i jeszcze mieć ogromną satysfakcję z niesionej pomocy innym osobą! Uważam, że to doskonałe miejsce dla kobiet, które chcą się rozwijać zawodowo, być niezależne finansowo, a do tego mieć czas dla swojej rodziny! Dzięki rozwojowi firmy mamy możliwość uczestniczyć w szkoleniach na najwyższym poziomie co przekłada się na wszystkie płaszczyzny życia. Poznałam tu wielu fantastyczny ludzi! Polecam pracę osobą którym się chce!!!

Robert Sakowicz

W 2012 roku mój brat miał poważny wypadek na motocyklu. Miednica połamana w czterech miejscach i strzaskany łokieć. Ubezpieczyciel zaproponował mu 5 tys. Jestem aktywnym motocyklista i prowadziłem wówczas salon motocyklowy z serwisem. Działanie ubezpieczyciela było na tyle upokarzające ,że zdecydowałem się na pomoc DRB i w tym celu zostałem agentem. Uzyskaliśmy kilkanaście razy więcej ,a ja zauważyłem,że wielu ludzi nie ma żadnej wiedzy i potrzebują pomocy. Dzisiaj już nie prowadzę salonu i serwisu. Po czterech latach współpracy jest to moje podstawowe źródło dochodu, a co najważniejsze sprawy ,które czekają na finał w sądzie są olbrzymim zapleczem i zabezpieczeniem moich finansów. Czytam te wszystkie dewagacje i pragnę podzielić się swoim spostrzeżeniem . Nie jest to biznes dla każdego ! Tak jak nie każdy zostanie tancerzem ,czy policjantem. Jeśli ktoś pisze ,że to nie działa to ma rację. Ktoś jest zadowolony i też ma rację. Dla mnie to zadziałało, a to wyłącznie z takiego powodu ,że podjąłem taką decyzję. Dość miałem ciągłego uganiania się za wiecznie niezadowolony mi klientami ,wyszukiwania ich potrzeb, walki z urzędami, kontrolami, sanepidami i PIP-ami.A do tego pracownikami ,którzy już w poniedziałek marzyli o piątku. Wiele osób krytykujących DRB nie ma tak naprawdę prawa do opinii, bo nawet jeśli byli w DRB ,zaznaczam byli ,a nie pracowali i nie kształcił się i nie wykorzystywali uzyskanej wiedzy, to nie wiedzą o czym mówią. Żeby być fachowcem w jakiejkolwiek dziedzinie to trzeba najpierw skończyć pięcioletnie studia ,a potem praktykować latami. Jakim cudem młodzieniec ,który był pół roku agentem wypowiada się o bardzo dochodowej i prestiżowej branży ? To tak jakby zapytać się studenta farmacji na pierwszym roku co sądzi o medycynie? Wracając do DRB. Pokażcie mi firmę spoza sektora ,która daje możliwość generowania pięciocyfrowych dochodów już w pierwszym roku pracy. Dzwoni do mnie sporo osób chcących zainteresować mnie jakimś nowym projektem MLM, ale w większości opowiadają o legendarnych dochodach gdzieś tam ,kiedyś, może. W DRB są konkretne przykłady i pomimo ,że nie jest to łatwe jest warte ,żeby zostać fachowcem. Nie płaci się dużych pieniędzy za łatwe rzeczy. Łatwe biznesy niech robią inni.

Andrzej Mateusiak

Pracuję w DRB od 2 lat. Przede wszystkim nie jest to zajęcie dla ludzi ze słomianym zapałem oraz brakiem odporności na "porażki". Natomiast jeżeli jesteś wytrwały/wytrwała i chcesz pracować po paru miesiącach zaczynasz zarabiać kwoty dużo większe niż w pracy na etacie. Jest dużo szkoleń, wsparcie w początkowych etapach kariery i dużo satysfakcji z pomocy ludziom. Polecam firmę gdyż naprawdę dzięki współpracy z nimi w krótkim okresie dużo udało mi się osiągnąć. Nie znam lepszej firmy bądź brażny, gdzie od 0 w krótkim okresie czasu można dojść do takich zarobków.

Ryszard K

Witam ! Ja też współpracuje z firmą DRB i jestem bardzo zadowolony. Nie jest to praca dla każdego, bo trzeba się wykazać dużą dyscypliną wobec siebie i swoich działań. Dla tych którzy chcą cały czas się rozwiać zawodowo i finansowo na pewno firma i branża godna polecenia !

Piotr Szpinda

Witam współpracuje z firmą DRB od połowy 2012 i jestem bardzo zadowolony. To idealna firma dla ludzi którzy chcą czegoś więcej od życia i mają jasno postawione cele. W firmie nie ma żadnych obowiązków ani targetów, nie ma mamy szefa i sami decydujemy na ile chcemy się zaangażować i ile zarabiać. To jest największy plus i minus firmy. Bowiem nie jest to firma dla ludzi którzy najbardziej sobie cenią sobie zapewniony socjal, 3 tys na rękę, karte multisport i abonament medyczny. Jeśli natomiast interesują Cię zarobki pięciocyfrowe, elastyczny czas pracy, wolność i niezależność, świadomość tego że każdego dnia dokładasz cegiełke do swojego biznesu i potrafisz się zdyscyplinować to nie znam lepszego rozwiązania niż współpraca z DRB!

Łukasz Pociznicki

Firma daje fajne możliwości rozwoju , możliwości biznesowe, pełne wsparcie i zaangażowanie ze strony Liderów jak i zarządu firmy ,pierwszy raz spotykam się z tak profesjonalnym podejściem dla początkujących w branży , współpracuję z firmą od ponad roku i wiąże z nią swoją przyszłość z moich obserwacji stwierdzam że Ci którzy najwięcej narzekają i marudzą to Ci którzy po prostu nic nie robią

Rafał Małek

Już ponad 5 lat jestem związany z firmą. Kiedy usłyszałem o możliwościach jakie daje od razu poprosiłem o pomoc - temat odszkodowań był dla mnie wtedy czarną magią. Dostałem wszystko czego potrzebowałem! Jest to praca na prowizji, ale za to bardzo dużej, gdzie zarobki 5 cyfrowe w skali miesiąca według mojej opinii nie stanowią problemu - o ile stosuje się w praktyce to co jest przekazywane na szkoleniach. Gorąco polecam wszystkim tym którzy oczekują od pracy "czegoś więcej" :)

Oskar

Z firmą Centrum Odszkodowań współpracuję blisko 3 lata. Na początku traktowałem to jako pracę dodatkową z racji wieku (20 lat), lecz z czasem zarobki pozwoliły mi na zajęcie się wyłącznie tym tematem. Bardzo profesjonalna obsługa klienta oraz zarząd który na każdym kroku dąży, by firma utrzymywała pozycję lidera rynku odszkodowań z OC sprawcy w Polsce to z pewnością silne atuty, które pozwalają na rozwój i satysfakcję ze współpracy. Dodatkowa radość i wdzięczność zadowolonych klientów motywuje podwójnie. Każdy kto ceni swobodę działania i brak szefa nad sobą polecam dołączyć do szeregów firmy oraz do mego zespołu. Profesjonalne wsparcie oraz przeszkolenie od podstaw. Działam na terenie woj Warmińsko-Mazurskiego oraz Podlaskiego. Pozdrawiam Oskar Chełmiński oskar.chelminski@drb.pl

Harry Potter

Dzień dobry. Bardzo proszę o informację czy i jaki jest pakiet socjalny dla pracujących w centrali firmy DRB. Pozdrawiam

Marta
@Harry Potter 12.04.2017 15:44
Dzień dobry. Bardzo proszę o informację czy i jaki jest pakiet socjalny dla pracujących w centrali firmy DRB. Pozdrawiam...

Tak, jak najbardziej mamy w DRB dodatkowe świadczenia, m.in. premie miesięczne i kwartalne, bony/prezenty świąteczne, paczki i imprezy dla dzieci (np. z okazji Dnia Dziecka, Mikołaja), eventy integracyjne, wigilie firmowe, dofinansowanie do szkoleń i kursów. Poza tym niebawem będą jeszcze bardziej poszerzane programy motywacyjne i świadczenia pozapłacowe. A najważniejsza kwestia pozapłacowa, to LUDZIE i atmosfera w pracy, które w firmie są świetne!

Mikołaj Wojdyła

Witam, współpracuje z DRB od kilku miesięcy i na wstępie powiem, że to był strzał w 10. Ta praca łączy wszytkie aspekty życia które cenie. Pomoc osobom w potrzebie, kontakt z ludźmi, realizowanie siebie i co ważne ogromne możliwości zarobkowe. Nienormowany czas pracy daje mi możliwości dotąd zakazane gdyż dotąd pracowałem na etat "od do" a do tego wypłatę robię w kilka dni. Jednak czas pracy jaki mogę temu zajęciu poświęcić sprawia że chce się więcej i więcej a czas pracy nabrał innego znaczenia. W 2016 postawiłem na rozwój i DRB Centrum Odszkodowań to świadomy wybór! Mikołaj Wojdyła Kielce zapraszam do współpracy a otworze oczy na inny świat.

piotr

Nazywam sie Stępień Piotr, współpracuję z firmą DRB od prawie dwóch lat. Obecnie jestem na pozycji Dyrektora Zarządzającego. Na początku współprace z firmą traktowałem jako dodatkowy sposób dorobienia do domowego budżetu. Bardzo szybko jednak przekonałem sie jak niesamowite możliwosci daje praca tutaj. Przez te dwa lata od momentu podjęcia współpracy w moim życiu zmieniło sie praktycznie wszystko. Poznałem fantastycznych ludzi ,pomoglem wielu osobom a mój status finansowy wzrósł o kilka dobrych poziomów. Nie znam innej firmy która tak dbałaby o pracownika. Szybko podjąłem decyzje, że bedzie to moje jedyne źródło dochodu. Zrezygnowalem z dobrze płatnego aczkolwiek męczącego etatu ponieważ wiem,że stać mnie na wiecej, a w DRB mogę się realizowac, i co bardzo ważne spełniac swoje marzenia. Jeśli myślisz podobnie, zapraszamy!

Maciej Stryjewski

Nazywam się Maciej Stryjewski, od nieco ponad roku współpracuje z firmą DRB. Po kilku miesiącach działania założyłem własna działalność. Od początku DRB to moje jedyne źródło dochodu. Mam 31 lat nigdy nie studiowałem. DRB to biznes dla ambitnych osób, które oczekują więcej od życia i od siebie. Ja sobie nie wyobrażam robić coś innego. Wsparcie firmy jest totalne i jesli tylko sie angażujesz i jestes osobą aktywną odczuwasz podwójną satysfakcję ( wdzięczność ludzi i wpływy na konto ) przeczytałem uważnie wszystkie zawarte tu komentarze, są osoby ktore piszą "omijać - wysłałem jedna sprawę i nie wiem co dalej" proszę uwierzcie mi ze jesli jako agent aktywnie współpracujecie z centralą i klientem w obsłudze spraw - tak perfekcyjnie działającej firmy i rozwiązań nigdy nigdzie nie spotkałem, potwierdzam osobiście w raz z grubo ponad setką klientów których aktualnie obsługuje. Chętnie udostępnię, za ich wcześniejsza zgoda numery jakby ktoś chciał zapytać jak w DRB jest naprawdę jesli współpracuje sie na poważnie. System wynagrodzeń jest bardzo czytelny i uczciwy, firma inwestuje w nas, daje nam non stop wsparcie, szkolenia, trenerów, programy motywacyjne, wycieczki ( Dubaj, Oman.. ) Znalazłem pracę która kocham i dzięki której zmieniło sie wiele w moim życiu - wszystkie zmiany poszły na lepsze. Każdego kto chciałby dołączyć do naszego zespołu zapraszam rownież do bezpośredniego kontaktu: maciej.stryjewski@drb.pl

Marta

Pracuję w Centrum Odszkodowań DRB od ponad dwóch lat i powiem jedno - jest to firma bardzo rozwojowa, która niewątpliwie daje szanse pójść mocnym krokiem do przodu w swojej karierze zawodowej. Żadna do tej pory firma, w której pracowałam nie dała mi takiej pozytywnej "szkoły" oraz wsparcia liderów, jak DRB. Oczywiście nic nie przychodzi bez pracy, ale jeśli się chce, a do tego ma się jasno sprecyzowany cel, do którego się dąży, to właśnie to miejsce jest świetne, by realizować swoje plany. Dla dopełnienia powiem jeszcze jedną ważną dla wielu osób kwestię, bo nie tylko pieniądz się liczy, ale także atmosfera pracy, która tutaj jest rewelacyjna. Na co dzień można spotykać się z innymi współpracownikami, którzy nawzajem "zarażają się" pasją, optymizmem i chęcią do pracy, a to daje jeszcze większego powera do dalszych działań. Polecam!

Lidia

Od ponad trzech lat współpracuję z Centrum Odszkodowań DRB model pracy jest prosty pracujesz zarabiasz i to bardzo dobrze. Nie znam drugiej firmy, która tak mocno stawia na rozwój swoich współpracowników . Sami w sobie jesteśmy firmą i to jak się pracuje, z kim i kiedy o tym wszystkim decydujemy sami. Jeśli więc jesteśmy sami sobie szefami to tylko od nas zależy na jakim poziomie finansowym jesteśmy, ile zaangażowania wkładamy w pracę, taki mamy efekt. Przy pełnym i profesjonalnym zaangażowaniu ten efekt jest bardzo bardzo dobry. Plus wsparcie firmy, szkolenia, motywacja daje sukces zawodowy. Jeśli szukasz pracy rozwojowej, dającej satysfakcję i bardzo dobre zarobki zapraszam do współpracy. lidia.borkowska@drb.pl

MM

Pracuję w DRB od 2014 roku, jestem kobietą, mam 34 lata, męża i dziecko, DRB jest moim jedynym źródłem dochodu (DG), wcześniej pracowałam wiele lat w korporacji. W jakim celu podaję takie szczegóły? Właśnie dlatego, żeby pokazać, że KAŻDY bez względu na wiek, płeć, wykształcenie i doświadczenie w innych branżach może pracować w tej firmie. I wcale nie musi budować "sieci", "struktury" itp. Może pisać własne sprawy - oczywiście im bardziej wartościowe tym większe wynagrodzenie. Nie ma podstawy, za to zaliczki - już od zgłoszonej sprawy i od tego spokojnie można zacząć. Jako korpoludek przyzwyczaiłam się do wynagrodzenia "za efekt", a nie za "czy się stoi, czy się leży". Początki, jak w każdej pracy, były trudne. Tutaj liczy się doświadczenie, wytrwałość oraz kultura osobista. Pewnie - im więcej pracujesz, tym więcej zarabiasz, stajesz się bardziej skuteczny. I co ważne - firma oferuje Ci wachlarz szkoleń i opiekę trenerską. Może nie mogę pochwalić się bajońskimi kwotami zarobków, ale biorąc pod uwagę czas i jego elastyczność nie narzekam. Tym bardziej że i tak są zdecydowanie wyższe nić średnia krajowa. Skoro wybrałam takie rozwiązanie zamiast rentownej korporacji musi mi się to opłacać ;) Polecam odważnym i wytrwałym.

xxx

absolutnie nie polecam, jest wiele tego typu firm które oferują zdecydowanie lepsze warunki współpracy a tu ? kontakt marny wyslałam jedną sprawę w tamtym roku do dziś nie mam informacji na ten temat a co najważnjsze wynagordzenia i w dodatku skontaktować się jest bardzo ciężko.

Centrum Odszkodowań DRB

Szanowna/y Pani/e JTM ltd, pragniemy poinformować, że w naszej firmie nie ma zakazu prowadzenia działalności gospodarczej w innych branżach, firmach, których PKD nie jest konkurencyjne w stosunku do PKD naszej firmy, bowiem wtedy godziłoby to w dobre imię obu stron. W związku z tym odpowiadając na Pana/Pani pytanie, owszem można łączyć pracę w Centrum Odszkodowań DRB z pracą w innej firmie, której PKD nie jest zbieżne z PKD naszej firmy. W przypadku ewentualnych pytań pozostajemy do dyspozycji: biuro@drb.pl Z poważaniem, Zespół Centrum Odszkodowań DRB

JTM ltd

Czy np. w DRB jest zakaz prowadzenia innej działalności ? Tzn np dla TU lub Banku ? I jak to jest w innych tego typu firmach ? Bardzo proszę o info.

anonim

(usunięte przez administratora)

Wolak

A co oferujecie na start ? Dobre słowo ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Klio

Też słyszałem różne opowieści o podobnych działaniach ich złotoustych agentów.

anonim

(usunięte przez administratora)

byłyzaraz

Polecam ten kontakt. Skorzystałem i negocjuję warunki.

anonim

(usunięte przez administratora)

Były pracownik

Wypłaty/zaliczki są wypłacane w każdy piątek, a z terminowością raczej nie było żadnych problemów.

anonim

(usunięte przez administratora)

Były pracownik

Byłem zwykłym agentem na 25%, głównie ciężka praca w terenie, szukanie spraw na wszelkie sposoby. Są osoby którym się to bardzo podoba, mi niekoniecznie, ale prawdą jest, że kasa z tego jest fajna, ale wyznaję zasadę, że pieniądze nie są najważniejsze. Chcesz więcej wiedzieć, to pisz na @ marcin.mac12@wp.pl

anonim

(usunięte przez administratora)

Były pracownik

Gratyfikacje są bardzo dobre, jeśli będziesz efektywnie pracował, to wypłaty pięciocyfrowe nie są niczym szczególnym. Ja kilkukrotnie takowe otrzymałem. Nie pracuje już ponieważ nie spełniałem się do końca w tej firmie, ale zapewniam, że można dobrze zarobić.

MBwarszawa

Dobra rozwojowa praca, nie dla leniwcow przychodzacych do pracy byle by tylko posiedziec i odwalic swoje. Atmosfera jest duzym plusem, wsparcie centrali bardzo przydatne.

anonim

(usunięte przez administratora)

Były
@PK 27.07.2016 17:00
To, że Ty się nie nadajesz do tej pracy, nie znaczy, że inni się nie nadają. Tak poza tym, to nie jest piramida ;)...

I tutaj się mylisz. Pracuję w tej branży od kilku lat i to na zdecydowanie lepszych warunkach, jak w Twojej firmie. I nie narzekam na propozycje pracy w innych kancelariach. Mam zespół sprzedażowy i nie ma miesiąca, abym nie miał propozycji zmiany pracodawcy. Stąd mam porównanie warunków pracy/współpracy w wielu kancelariach w przeciwieństwie do Ciebie. I nie muszę ślepo wierzyć w każde słowo szefa jak Ty, bo mam swój rozum, wiedzę i rozeznanie na rynku.

PK
@Były 05.09.2016 10:24
I tutaj się mylisz. Pracuję w tej branży od kilku lat i to na zdecydowanie lepszych warunkach, jak w Twojej firmie. I nie narze...

Bardzo Ci gratuluję, że masz takie osiągnięcia, tylko pozazdrościć. Zapytam tylko, dlaczego oceniasz nie znając mnie ? To nie jest moja pierwsza firma w tej branży, a jeśli chodzi o szefa - sam nim dla siebie jestem, nikt mi nie mówi co mam robić, kiedy mam pracować i jak mam pracować, ale to chyba wiesz skoro znasz "moją" firmę tak dobrze. Wyobraź sobie, że zarówno ja, jak i sporo osób z mojego zespołu również jest zasypywana ofertami z różnych firm, ale ze względu na atmosferę jaką tworzymy i gratyfikację finansowe jakie otrzymujemy od firmy nikt nie traktuje ich poważnie. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dalszych sukcesów!

anonim

(usunięte przez administratora)

Były

Nie dziwi mnie twój zachwyt firmą, bo pewnie jesteś pracownikiem centrali i każą Ci w wolnym czasie pisać pozytywne komentarze. Ja natomiast jestem głosem 99% aktualnych i byłych współpracowników! (usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

Fafik

Na chwilę obecną myślę, że ciężko będzie się dostać na trenera ponieważ w firmie pracuje na chwilę obecną kilku świetnych fachowców w tej dziedzinie, chyba, że faktycznie masz aż takie spore doświadczenie, to możesz próbować ;)

Filip

Widzę, że najwięcej do gadania mają osoby, które nie pracowały w tej firmie. Ja jestem agentem od kilku miesięcy i złego słowa nie powiem. Jeśli wolicie pracować za marne 2-3 tysiące na etacie, to proszę bardzo. To jest praca dla ludzi z charakterem i jajami, którzy nie chcą być przeciętni w życiu i mają większe ambicje niż 3/4 społeczentwa polskiego. Prosta zasada, ktoś nie pracuje, to nie zarabia, praca jest godnie wynagradzana, tak jak w większości firm, które bazują na wypłatach prowizyjnych. Zaczynamy od 10%, racja, ale osoba na 10% często zarabia więcej od osoby wprowadzającej, wszystko zależy od niej. Nie odróżniacie MLMu od Piramidy finansowej...Poza tym, nie chcesz mlm, to nie pracuj w mlm, bądź wolnym agentem. Nie oczerniajcie firm, w których nie przepracowaliście ani dnia, a jak przepracowaliście, to co zrobiliście żeby zarobić ? Kto komu pierze mózg ? To większośc z Was jest na kiwnięcie palcem u swoich pracodawców i kłaniecie się po pas za marne pieniądze. Szkoleń w firmie drb jest mnóstwo, prowadzone przez zewnętrzną firmę lecz nie są one dla wszystkich (są wyniki- są szkolenia). Ja osobiście lubię pieniądzę i nie wyobrażam sobie pracy na etacie. Być może zmienię firmę, ale będzie to również MLM i również system prowizyjny. Pozdrawiam wszystkich etatowców ;)

ANTEK
@Filip 28.06.2016 01:52
Widzę, że najwięcej do gadania mają osoby, które nie pracowały w tej firmie. Ja jestem agentem od kilku miesięcy i złego słowa...

a ile zarabia dyrektor generalny w DRB?

Lont
@Znajomy klienta 26.01.2017 10:22
Szkoda tylko, że w tej firmie klient opłaca sobie koszty sądowe i płaci za każde stawienie się prawnika na rozprawę. Jest na ry...

Dokładnie tak.

anonim

(usunięte przez administratora)

gregciu
@Sprawdzam 09.05.2016 07:28
Poczytaj sobie uważnie i ze zrozumieniem wypowiedzi poprzedników. To jest typowa piramida MLM, zaczynasz od dołu drabinki i na...

Radzę się trochę zagłębić w tematykę na czym polega różnica między marketingiem sieciowym a piramidą finansową , bo piszesz takie pierdoły, że głowa boli.

Sprawdzam
@gregciu 28.06.2016 17:22
Radzę się trochę zagłębić w tematykę na czym polega różnica między marketingiem sieciowym a piramidą finansową , bo piszesz tak...

Widzę, że kończyłeś już, niestety, edukację według nowego systemu. Za moich czasów uczono czytania ze zrozumieniem. Pokaż Mi, w którym miejscu napisałem, że jest to piramida finansowa. I co w mojej wypowiedzi nie jest prawdą? Przed sobą w mailu mam właśnie materiały DRB, bo dostawałem od nich parokrotnie propozycje współpracy. Ale zbyt długo jestem w tej branży, aby mogli mnie czymkolwiek skusić. Chyba, że nie masz pojęcia o systemie wynagradzania w tej firmie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nauka

Naucz się czytać ze zrozumieniem. Doradca i przedstawiciel to jest to samo stanowisko. I nie gwarantują ci żadnej podstawy, dostajesz zaliczki od ilości i jakości umów, które spiszesz. Firma nie daje ci żadnych namiarów, po to rekrutują setki przedstawicieli, żeby to oni znaleźli sprawy dla firmy w swoim otoczeniu. Owszem, po kilku latach to na ciebie będą zarabiali ci z dołu piramidy.

KCzK

Polityka jest prosta. Pracujesz - zarabiasz, nic nie robisz - nic nie zarobisz. Wszystko zależy od chęci i działania. Jeśli jesteś osobą, która woli "bezpieczną pracę" na etacie i z nadzieją czekasz na upragnioną emeryturę ciesząc się że pracujesz za 12zł/h to daruj sobie. Jeśli natomiast cenisz sobie możliwość bycia własnym szefem i interesują Cię możliwe wysokie zarobki to jest to opcja dla Ciebie. Odszkodowania które firma uzyskuje dla poszkodowanych są wg statystyk najwyższe ze wszystkich firm na rynku. Jeśli sądzisz, że to jest coś dla Ciebie napisz: mrkczk@gmail.com

Realista

Z tymi 15% to chyba przesadziłeś. Pewnie zdecydowanie mniej.

anonim

(usunięte przez administratora)

temat

No dobra. Samochód zniknął. A ile firma oferuje podstawy doświadczonemu pracownikowi działającemu już aktywnie w branży? Tylko bez ściemniania! Proszę o konkrety!

Centrum Odszkodowań DRB

Drodzy Państwo, dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. Chcielibyśmy oficjalnie rozwiać Państwa ewentualne wątpliwości. Zgadza się, dla naszych Doradców Regionalnych w całej Polsce posiadamy rozbudowany system szkoleń i staramy się motywować pracowników oraz dbać o ich pozytywne nastawienie. Dzięki temu z chęcią wykonują swoje obowiązku i przynosi im to satysfakcję oraz adekwatne korzyści zawodowe, jak również finansowe. Każdy nasz Agent sam może organizować sobie system i czas pracy – na tyle, ile jest w stanie na nią poświęcić. Otrzymuje zarówno wsparcie swojego lidera, jak i pracowników Centrali DRB. Wyniki finansowe są adekwatne do nakładu pracy, dzięki czemu cały włożony wysiłek zostaje wynagrodzony. By ich praca była satysfakcjonująca, a oferowana przez nas pomoc dla osób poszkodowanych w pełni profesjonalna, naszym Doradcom oferujemy kompleksowe szkolenia merytoryczne. Tak więc, dzięki pracownikom Centrali oraz Doradcom w całej Polsce nasi klienci otrzymują od nas dużą pomoc i wsparcie przy prowadzeniu ich spraw i ubieganie się o należne im odszkodowanie. A dzięki temu, że nasi Doradcy Regionalni mogą układać własny plan pracy i jej intensywność, możliwe jest jej łączenie z ewentualną inną pracą na etat. Jeżeli są Państwo zainteresowani podjęciem współpracy w ramach Doradcy Regionalnego lub mają Państwo jakikolwiek pytania w tym zakresie, to zapraszamy do kontaktu:wspolpraca@drb.pl Nasze usługi są profesjonalne, a dzięki doświadczonemu zespołowi pomagamy uzyskać maksymalne możliwe kwoty odszkodowań dla osób poszkodowanych. Po odpowiedzi na wszelkie szczegółowe pytania serdeczne zapraszamy do bezpośredniego kontaktu: tel. 76 723 36 53, e-mail: biuro@drb.pl Ponadto dla osób zainteresowanych, obecnie poszukujemy pracowników do Centrali DRB w Legnicy na stanowisko REFERENTA. Oferujemy zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, wynagrodzenie oraz premię związaną z efektami pracy, możliwości rozwoju i awansu w miłej, przyjaznej atmosferze. Zapraszamy do wysyłania CV na adres rekrutacja@drb.pl i po więcej szczegółów na: bit.ly/DRB_Praca W przypadku ewentualnych pytań z chęcią udzielimy na nie odpowiedzi: rekrutacja@drb.pl

asda

Pracuje tam od jakiegos czasu i powiem krotko, jak masz jaja to zarobisz jak jestes miekka faja to bedziesz plakal ze sa bee itd itp :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Adam

mudan a ile tam się zarabia? bo jakoś ludzie średnio zadowoleni są i mówią że koszty przekraczają zyski. To prawda?

Konrad

Widzę tu sporo negatywnych opini. Mój znajomy pracował w tej firmie i z rozczarowaniem zakończył z nią współpracę.

Zostaw opinię o Centrum Odszkodowań DRB - Legnica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Odszkodowań DRB