REYNAERS ALUMINIUM

• Siestrzeń
  • Marynin
  • Huta Żabiowolska

3. Opinie o pracodawcach Przeszkoda
  5. Opinie o REYNAERS ALUMINIUM Sp. z o.o.

Opinie o REYNAERS ALUMINIUM Przeszkoda

Nie przegap nowości o REYNAERS ALUMINIUM Sp. z o.o.!

Radzio

24.04.2026 07:33

Niska pensja. Brak sensownych rozwiązań organizacji pracy, dużo chaosu. Nie polecam.
    #OperatorMaszyn

Zawód

03.02.2026 16:20

Nie otwierają CV przesyłanych na wystawiane przez siebie ogłoszenia o pracę. Przynajmniej nie marnują czasu potencjalnych kandydatów. Jesli taki poziom reprezentuje firma, to pozostaje się cieszyć, że pokazuje go już na tak wczesnym etapie. Pojawia się jednak pytanie, po co w ogóle wystawiać ogłoszenia, skoro nie sprawdza się nadsyłanych aplikacji?
    nie polecam !!

30.07.2025 13:31

Odmowa kontynuowania procesu rekrutacyjnego wyłącznie z powodu braku zgody na rozmowę telefoniczną, mimo jasnej deklaracji gotowości do kontaktu mailowego, to przykład nieakceptowalnego braku elastyczności i ignorowania podstawowych zasad równego traktowania kandydatów. W dobie powszechnej cyfryzacji narzucanie jednej, sztywnej formy komunikacji – i to przy rekrutacji – jest nie tylko przestarzałe, ale może też stanowić formę pośredniego wykluczenia. Kandydat nie odmówił udziału w procesie – wręcz przeciwnie, zaproponował dostępny i profesjonalny kanał kontaktu. Zignorowanie tego to brak szacunku wobec jego wyboru i komfortu, który może mieć różne, również ważne, uzasadnienia. Takie praktyki stawiają pod znakiem zapytania, czy pracodawca rzeczywiście kieruje się zasadą równości szans, czy tylko pozoruje otwartość, o ile kandydat nie odbiega od oczekiwanego schematu. (usunięte przez administratora)Nie wiem czy to narzucone przez pracodawcę obowiązki czy mamy do czynienia z w/w osobą .

Muniek

13.10.2025 12:34

Pracowałem tutaj na magazynie, ale miałem za daleko i zrezygnowałem. Teraz szukam czegoś bliżej domu — w okolicy Mondi albo Maczfit. Nawet tam płacą lepiej niż w poprzedniej pracy.

Tony

01.11.2025 17:02

Muniek, znalazłeś coś ciekawego w okolicach Mondi ? Pytam bo ja też szukam. Pozdro.
    Nik

04.04.2024 23:29

Praca dramat. Brak sensownej decyzyjności, odpowiedzialności, menagerowie pozjadali wszystkie rozumy, a konkretnych działań brak. W życiu nie pracowałam w takim dziadostwie!

10.01.2024 08:21

Witam, czy istnieje możliwość pracy zdalnej na stanowiskach związanych z ofertowaniem (export) z j.niemieckim/angielskim? Dla osób mieszkających daleko od firmy?

01.02.2023 09:02

Witam, czy cała firma będzie się przenosić do przeszkody ? Czy tylko jakaś część np. magazyn

10.02.2023 14:05

W tym roku Reynaers Aluminium zmienia swoją lokalizację. Cała firma, czyli magazyn, lakiernia i biuro przenoszą się do miejscowości Przeszkoda w gminie Żabia Wola. Budujemy tam nową, nowoczesną siedzibę wraz z obszerną przestrzenią magazynową. https://www.reynaers.pl/aktualnosci/budowa-nowej-siedziby-reynaers-aluminium-nabiera-tempa
    Witam

22.01.2023 10:41

Na rozmowie obiecują, że na pewno odezwą się po zakończeniu rekrutacji, nawet jeśli nie zostaniemy zatrudnieni. Oczywiście nikt się nie odezwał ???? bardzo nieprofesjonalne
    otto

24.01.2023 09:52

Witam , Ciekawy jestem jakie stawki zaproponują w nowej lokalizacji w Przeszkodzie. Tam pracownicy pracując w innych firmach nie rzucą pracy dla Reynaers. Musi być odpowiednie wynagrodzenie. Ja zarabiam na magazynie w tamtej okolicy dużo więcej niż proponuje Reynaers . Ciężko będzie o dobrego pracownika.

28.01.2023 21:01

Zaproponują tyle samo co w Piasecznie. Starym pracownikom rzucą dosłownie pare groszy na paliwo i na tym się skończy. Ludzie już zaczynają się zwalniać bo wiedzą jak to będzie wyglądać.
    Była pracownica

11.11.2022 11:07

Chciałabym ustrzec inne osoby przed podjęciem pracy w REYNAERS ALUMINIUM, jest to firma krzak. Piszę ten post z przestrogą dla każdego, kto chce aplikować do tej firmy. Niezależnie od działu dzieją się dantejskie sceny każdy na każdego gada, nikt nie potrafi między sobą załatwić spraw, jeśli pracownik popełnia błąd, to oczywiście Pan kierownik obcina premię często na każdym kroku do zera (pracowałam w wielu miejscach i nigdy nie było problemu, żeby wyjaśnić jakieś błędy między działami lub poszczególnymi jednostkami, a tutaj od razu mail do całej góry) przełożeni, którzy myślą, że wszystko im wolno nie pozwala normalnie pracować krzyczenie na magazynierów, bo się Pan kierownik ze swoim pracownikiem nie lubi i mówi, jak do psa mam nadzieję, że tacy ludzie, którzy tak traktują innych, jak (usunięte przez administratora) już więcej nie dostaną pracy, w której mieliby w jakikolwiek sposób kierować ludźmi. Ktoś niżej napisał, że ludzie zostają tam na stałe, (usunięte przez administratora) prawda 95% pracowników, którzy tam pracują, są to osoby, które mieszkają w okolicy i po prostu nie mają większych ambicji, żeby iść gdzieś dalej, a reszta osób przychodzi i odchodzi, bo widzi co się tam dzieje, no ewentualnie zatrudniają Ukraińców, którzy też mają gdzieś pracę w tej firmie. Przyszły pracowniku, zanim podejmiesz decyzje, zastanów się dwa razy, zanim wyślesz tam swoje CV.

16.11.2022 13:08

Przedstawiona przez Panią opinia zawiera wiele nieścisłości i krzywdzących, nieprawdziwych informacji. Składowe premii określa regulamin, kierownicy mają wpływ tylko na część jej wysokości. Nie ma możliwości, aby kierownik pozbawił pracownika całości premii. Nie wiemy na jakiej podstawie ocenia Pani pracę wszystkich działów firmy. Zatrudniamy ponad 230 pracowników, z czego wielu pracuje u nas od lat i zapewniamy, ze są to osoby ambitne i wykwalifikowane, a wzajemny szacunek w komunikacji między pracownikami jest dla nas nadrzędną wartością. Jeżeli spotkała się Pani z jakimiś nieprawidłowościami podczas pracy w Reynaers, prosimy o wiadomość na adres: [email protected], abyśmy mogli zbadać zagadnienie i podjąć odpowiednie działania.
    Roman

03.06.2022 12:31

W trakcie rozmowy rekrutacyjnej nie chciano mi powiedzieć jaką mam otrzymać stawkę wynagrodzenia na proponowanym stanowisku. Czyli, tak, mamy dla Pana ofertę pracy, ale nie powiemy za ile :)

14.08.2022 00:47

To chyba jakiś żart. Ja jakoś na rozmowie nawet nie musiałem pytać bo od razu powiedziano że stawka na wejście to 4200+ premia i ewentualne nadgodziny a po 3 miesiącach umowa na rok i 4350 brutto. Do nadgodzin nikt nie zmusza, chcesz to zostajesz- nie to nie i nikt nie robi problemu.

07.10.2022 00:17

Setki w weekendy, w tygodniu pięćdziesiątki.

25.02.2021 11:15

Czy w REYNAERS ALUMINIUM Sp. z o.o. panuje luźna atmosfera?

16.07.2021 09:36

Zgłoszenie przez Pracownika sytuacji, która nie powinna wydarzyć się w danej organizacji nigdy nie było i nie będzie podstawą do wypowiedzenia mu umowy. Chcemy tutaj podkreślić, że w naszej firmie nie ma zgody na nadużycia zarówno ze strony Managerów, jak i Pracowników. Abyśmy mogli odpowiednio zareagować i podjąć działania mające na celu wyeliminowanie uchybień, musimy dokładnie przyjrzeć się zgłoszonemu problemowi. Właśnie dlatego przedstawiamy dwie drogi bezpiecznego kontaktu w tych “delikatnych” sprawach. Dziwi nas, że mimo otwartości na anonimową komunikację, nie otrzymaliśmy dotychczas żadnej wiadomości z dokładnym opisem sprawy pod adresem: [email protected]

18.08.2022 11:06

Szanowny Pracodawca nie zauważył, że sam jest dość anonimowym podmiotem na tym forum. Kim jest bowiem człowiek piszący pod szyldem Pracodawcy? Nie wiemy bo się nie podpisał. Kto w Reynaers zajmie się zgłoszeniem poszkodowanego pracownika, rozpatrzy uchybienia, nadużycia, "delikatne" sprawy? Kto odbierze maile pod adresem [email protected]? Anonim, którym może być sam sprawca, jego bliski kolega lub koleżanka. Jeśli nie otrzymaliście dotychczas żadnej wiadomości z dokładnym opisem sprawy pod adresem: [email protected], to pewnie z w/w powodu.
    obecny

19.02.2020 10:43

Przychylam się do opinii Żenada. Rey traktuje ludzi jak zło konieczne. Zero szacunku. Rozwydrzona ona kadra dyrektorska trzymająca się stołków. Okresy przed próbne dla nowych pracowników DOK bez ubezpieczenia ZUS. I pracodawca pisze o benefitach. Śmiechu warte. Benefit jest taki ,że harujesz za niską płacę bez szacunku ze strony przełożonych. Taka jest prawda o tej wielkiej niby firmie Ps. Pracodawco nie pisz tych bzdur bo aż wymiotować się chce na te komentarze. Ciekawe czy ten komentarz też zniknie ..

16.07.2021 16:47

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Trudno jest polemizować z anonimowymi wpisami, jednak podejmujemy tę próbę. Umowa zlecenie daje elastyczność - można rozpocząć pracę od następnego dnia. Po 2 tygodniach, jeśli obie strony chcą razem pracować, to wystawiamy skierowanie na badanie lekarskie, którego realizacja zajmuje od tygodnia do dwóch, w zależności od dostępności lekarzy i zakresu badań. Ważne wyjaśnienie: od umowy zlecenia odprowadzane są składki na ubezpieczenie społeczne ZUS. Nie jest to forma nielegalnego zatrudnienia, a przewidziana przez polskie prawo forma pracy na rzecz zleceniodawcy. Ta forma zatrudnienia trwa nie dłużej, niż 1 miesiąc. Natomiast w Dziale Obsługi Klienta mamy tzw. “Experience day” - osoba może przyjść i poznać charakter pracy oraz zespół przed podjęciem decyzji o zatrudnieniu i płacimy jej za poświęcony czas. Naszym zdaniem jest to zgodne z zasadą “fair play”. Zawsze podchodzimy do kandydata z należytym szacunkiem, jeśli czujesz się w jakikolwiek sposób urażona/urażony - daj nam znać. Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu pod adresem: [email protected].

18.08.2022 10:52

Tak się składa drogi Pracodawco, że twoje wpisy również są anonimowe, bo nie podpisujesz się ani imieniem ani nazwiskiem. Kontynuując polemikę, podam przykład z innej, normalnej pracy, gdzie warunki dla nowych są znacznie lepsze. Aplikuję na stanowisko w firmie, o której słyszałam wiele dobrego, znam wymagania i mniej więcej wiem czego się spodziewać. Mam wystarczające doświadczenie, wiedzę i predyspozycje do pracy na tym stanowisku i chęć pokazania siebie z jak najlepszej strony. Idę na rozmowę, pracodawca jest zachwycony, ja się cieszę, że udało się dogadać odnośnie warunków i kasy. Chcemy podpisać umowę ale o pracę, bo tylko taka mnie zadowala. Pracodawca nie waha się, ryzykuje - wszak doświadczony rekruter potrafi rozpoznać właściwą osobę na poszukiwane miejsce. Zaczynam do tygodnia lub dwóch, od pierwszego... Więc od razu dostaję skierowanie na badania. Do czasu rozpoczęcia pracy orzeczenie lekarskie mam gotowe, pierwszego dnia przynoszę wyniki. Podpisuję umowę o pracę, na 3 miesięczny okres próbny. Rzucam się do roboty i robię wszystko aby pracodawca docenił moje wysiłki, a zespół poznał mnie od najlepszej strony. Przyjmują mnie bo jestem pracowita, koleżeńska, nie donoszę, szefowa widzi, że mój entuzjazm i satysfakcja z dobrych warunków jakie tu otrzymałam przełożył się w prosty sposób na dobre wyniki firmy. Może pochwalić się przed prezesem z dobrego wyboru. Obie strony zadowolone. Po 3 mies. podpisujemy umowę na czas nieokreślony. W firmie pracuję wiele lat i zostaję dalej... Moim zdaniem "Fair play" to uczciwe dzielenie się ryzykiem. Pracodawca ryzykuje przyjmując pracownika, to oczywiste, ale kandydat podejmuje takie same jeśli nie większe ryzyko, aplikując. Sprytne zabezpieczanie swoich interesów przez pracodawcę kosztem nowego pracownika jest może korzystne od strony finansowej, ale rozumując czysto po ludzku to strzał w stopę. Pracownik jest na przegranej pozycji i nie ma się jak zabezpieczyć. Chyba że ceni siebie, wtedy po prostu rezygnuje z dalszego aplikowania. Ja osobiście cenię firmy i kierowników, którzy podejmują takie większe ryzyko inwestując w ludzi, ponad firmy które otaczają się miernym HR-em, kombinującym tylko jak przyoszczędzić, najlepiej na nowych pracownikach.

28.04.2022 13:29

mi się dobrze pracuje, nie narzekam

09.06.2022 13:39

to prawda
    Markus Aurelius

18.08.2022 09:59

Co w Reynaers znaczy premia zadaniowa, od czego zależy przyznanie tych 20%? Jaka podstawowa forma zatrudnienia jest w pierwszym dniu pracy? Jaka przez pierwsze 3 miesiące Jaka po 3 miesiącach?

29.09.2021 10:52

Czy zdarzają się nadgodziny w REYNAERS ALUMINIUM Sp. z o.o.?

29.09.2021 12:11

Non stop są, bo brakuje ludzi, a produkcja idzie
    Pracowałem i wiem

08.12.2021 15:29

Brak szacunku dla pracowników = brak pracowników
    qqq

29.08.2019 14:08

Znowu pojawiło się ogłoszenie na Specjalistę ds. Obsługi Klienta. TO już chyba 15 w tym roku. Pytanie brzmi kto przyjdzie do pracy do tego bagna ?? Popracuje chwilę i szefowa znowu zacznie stroić fochy i nowy pracownik znów odejdzie. Jelenie do strzyżenia to w lesie …. no cóż życie. Kto nie ma noża na gardle albo nie jest desperatem niech absolutnie nie aplikuje bo to czas stracony w karierze zawodowej.
    ddd

01.07.2021 23:23

kompetencje, staranna rekrutacja, jak to się stało, że jeszcze w zeszłym roku, w dziale obsługi klienta pracowała osoba z wykształceniem podstawowym i bez języka angielskiego nawet na poziomie podstawowym? czy aż tak sprawdziła się na magazynie że kompetencje jakie wpisane są w wymaganiach w ogłoszeniu, stały się mało istotne?

05.07.2021 09:15

Kwestie zatrudnienia nowych pracowników i awansu wewnątrz struktur firmy są bardzo złożone i zależą od indywidualnych kompetencji danego pracownika oraz chęci uczestniczenia w planie rozwojowym. Jeśli tylko istnieje taka możliwość, to staramy się proponować rekrutacje wewnętrzne, aby umożliwić rozwój tym, którzy wyróżnili się swoim zaangażowaniem i pracą. Wszelkie wątpliwości chętnie rozwieją bezpośredni managerowie. To oni odpowiadają za budowanie zespołów. Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu.
    Radosław

17.01.2021 23:14

@Jan czy zdarzają się jakieś premie? ;)

25.02.2021 18:00

Tak są premię a zarobki od minimum 3 tys nawet do 4,3 tys, to co ja zarabiam
    pasik

10.05.2021 15:57

Nie odeszli , tylko zostali zwolnieni. Andriusza w końcu dostrzegł ,że to jedni wielcy ściemniacze budujący swój dwór a nie fachowcy . Tyle w temacie !!
    Zainteresowany

26.11.2020 14:01

Kolega o i mieniu M. pracuje juz od lutego czy stycznia 2020 roku, dostał umowe zlecenie na miesiąc lub dwa , a po zleceniu umowe o prace i jest zadowolony. Nauczyli go jak produkować profile i pracuje do dnia dzisiejszego tzn 26.11.2020 i bedzie pracował dalej, zarobki to od 3 tys do 4 tys ale z nadgodzinami w soboty, to w sumie 24 nadgodziny, albo po godzinach zostaje jak chce. Co tu piszą i krytykują to nieroby, którzy chcą wysokie pensje za nic nie robienie i tyle w temacie.
    gargul

27.11.2020 12:45

No to ma znakomite zarobki. 20 zł / godzinę bo tyle wychodzi z uwzględnieniem nadgodzin. Jak przyjechał do Wawy z Polski C to może są to znakomite zarobki. Na rynku warszawskim są b. małe i chyba więcej płacą na kasie w biedrze...
    Zainteresowany.

27.11.2020 20:44

Podstawy ma 17.50 brutto, ale dochodzi premia,ze nie chodzi na zwolnienia i te nadgodziny 3 soboty i plus ze dwa dni po 12 godzin na tygodniu. Do pracya 7 km i od urodzenia w piasecznie
    Miki

04.11.2020 14:56

Lepiej puszki zbierac niz tu pracowac placa gorsza niz w biedronce a robisz za trzech masakra.

07.08.2020 11:08

Ile jest etapów w procesie rekrutacji w REYNAERS ALUMINIUM Sp. z o.o.? Jak długo trzeba czekać na ostateczną decyzję?
    Dorota

02.09.2020 20:12

Tutaj są te etapy: 1. rozmowa przez telefon i zaproszenie na spotkanie 2. spotkanie pierwsze trwające 1 - 1,5 godziny ze wstępną rekruterką, która wybiera szczęśliwców do kolejnego etapu 3. spotkanie drugie trwające 1 - 1,5 godziny, rozmowa z szefową działu do którego aplikujesz (tak jakby nie mogła być obecna na pierwszej) 4. w razie akceptacji warunków z Twojej strony dostajesz propozycję podpisania - uważaj, UMOWY PRZEDWSTĘPNEJ O PRACĘ NA ZLECENIE - 1-2 tygodnie pracujesz na tej umowie i dajesz się poznać, czy pasujesz szefowej do szalika, szminki i torebki. 5. jeśli tak, zostajesz przyjęta, a jeśli urodziłaś się w czepku - możesz ubiegać się o UMOWĘ NA OKRES PRÓBNY. Hurrraa!!! Powodzenia, startuj już dziś!
    Po procesie

04.09.2020 12:44

"Staramy się"??? To jakiś żart, przez miesiąc nie mogłem doczekać się jakiejkolwiek informacji zwrotnej. W końcu sam zadzwoniłem i usłyszałem, że "skoro się nie odzywaliśmy, to chyba jasne, że Pana kandydatura nie została zaakceptowana". Śmieszne i żenujące zarazem. Odradzam wszystkim, którzy chcą tam aplikować!

28.04.2020 10:45

Czym REYNAERS ALUMINIUM Sp. z o.o. zachęcają? Jakie mają dodatki?

15.05.2020 15:49

Dzień dobry, oczywiście Pracownicy Reynaers mogą liczyć na pełen pakiet benefitów, szczegółowe informacje dostępne są w zakładce „benefity”. Zapraszamy do zapoznania się z nasza ofertą.

07.10.2019 11:26

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w REYNAERS ALUMINIUM Sp. z o.o.?

07.03.2020 14:12

A na jakie stanowisko?

16.04.2020 08:56

Każdy Pracownik, w zależności od potrzeb i zadań na swoim stanowisku, otrzymuje niezbędne w codziennej pracy narzędzia, dzięki którym może wykonywać swoje obowiązki zgodnie z zasadami BHP.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w REYNAERS ALUMINIUM?

Kontakt - REYNAERS ALUMINIUM Sp. z o.o.

ul. Inwestycyjna 142 96-321 Przeszkoda

18.01.2020 09:30

Czy można w REYNAERS ALUMINIUM Sp. z o.o. liczyć na jakieś dodatki?

07.03.2020 13:27

Od jakiego okresu po rozpoczęciu współpracy nowy pracownik może otrzymać benefity i pod jakimi warunkami? Od pierwszego dnia pracy? Juz na umowie przed-wstępnej? A może dopiero od próbnej? A moze po przepracowaniu 3 misięcy? Proszę o doprecyzowanie.

16.04.2020 08:55

Dzień dobry, Z chwilą podpisania umowy o pracę każdemu Pracownikowi przysługują dostępne w Reynaers benefity – musi wypełnić jedynie deklarację, w której wyrazi chęć ich otrzymania, następnie zostaje zarejestrowany w systemie – cały proces trwa maksymalnie do 7 dni roboczych.

25.02.2020 08:36

Drogi Pracodawco. na forum był post dotyczący sprawy sadowej wygranej przez pracownika przeciwko Reynaers. Niestety zniknał bo teoretycznie naruszał zasady forum .Świat aluminiowy komentuje to dość jednoznacznie i usuwanie postów raczej nic nie da Dlatego jężeli Pracodawca jak pisze "ceni dialog" proszę zatem o odniesieni się do tej sprawy: 1) Czy faktycznie taka sprawa była ? 2) Jeżeli tak to jak się zakończyła - tzn kto wygrał spór REy czy pracownik Czego dotyczyła Ukrócimy w ten sposób plotek , które krążą po rynku - Klienci firmy z tą odpowiedzią na pewno się zapoznają

27.03.2020 19:21

Z całym szacunkiem, ale klientów nie powinny obchodzić sprawy pracownicze, a to czy ceny i warunki handlowe jakie firma im oferuje, są dla nich odpowiednie. To czy firma wygrała czy przegrała, nie ma większego znaczenia, to taka ciekawostka. Dla potencjalnych kandydatów także słaba motywacja. Wszak ludzie są różni, z jednymi się dogadasz, inni odchodząc walczą o swoje do upadłego nawet wiele lat w sądzie. To niekoniecznie źle musi świadczyć o danej firmie, nawet jeśli przegra sprawę, to i tak wszystko zależy od wielu niuansów między nią i tym jednym pracownikiem.

10.04.2020 15:41

Szanowni Państwo, to prawda – jesteśmy otwarci na dialog, jednak ze względu na poszanowanie prywatności naszych obecnych i byłych Pracowników, nie komentujemy tego typu spraw na forum publicznym, jakim jest GoWork.pl.
    były pracownik REY

14.09.2019 09:02

Drogi Pracodawco W co drugim twoim poście jest informacja nt. dynamicznego rozwoju firmy. Natomiast fakty ( ogólnie dostępne ) wyglądają następująco 1) Firma się nie rozwija. Roczne obroty są na poziomie 100 mln pln od lat. Obrót generują tylko Bałtyki i Czechy. Rynek polski totalna zapaść. Projekty realizowane tylko przez jedną osobę z DT 2) Konkurencja z południa BB nas miażdży pod każdym względem - rynku , produktu , fachowości pracowników / handlowców 3) Rotacja pracowników bardzo duża - ze względu na atmosferę . Każdy nowy pracownik traktowany jet jak wróg. Rzuca mu się kłody pod nogi tak aby się wywrócił. Część się wywraca, cześć odchodzi bo przed przyjściem do pracy nie chce łykać tabletek na uspokojenie. 4) Proces rekrutacyjny - jak widać czas stracony na sam proces i dojazdy , a po przyjęciu harowanie za darmo bez ubezpieczenia , bo przecież weryfikacja pracownika na zlecenie. 5) Proces rekrutacyjny jak co najmniej w Google albo w Apple , a firma Rey to niestety dno. Ja opuściłem firmę kilka miesięcy temu , a pisze tego posta aby przestrzec innych , którzy aplikując do firmy liczą na złote góry ale niestety z dużym prawdopodobieństwem będą bardzo mocno rozczarowani samą firmą a przede wszystkim podejściem do Pracownika przez przełożonych.

27.11.2019 23:00

"Nasz proces rekrutacyjny jest wieloetapowy, co chwalą sobie nasi Pracownicy." Którzy pracownicy, nowo przyjęci szczęściarze? We wpisach na Goworku nie widać tych pochwał.

07.03.2020 14:06

"Nasz proces rekrutacyjny jest wieloetapowy, co chwalą sobie nasi Pracownicy." Nie spotkałem dotąd nikogo, kto cieszyłby się z tego, że musi kilka razy (usunięte przez administratora) do firmy na powtórki z rozmowy, tak jakby nie można było powiedzieć wszystkiego na pierwszej rozmowie. Nikt nie pochwali procesu wieloetapowego, poza specami od HRu pracodawcy, bo dzięki temu mają robotę. Przestańcie wypisywać bzdury!
    Venne

07.10.2019 22:25

Z perspektywy osoby rekrutowanej: Wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma. Nie ma idealnego pracodawcy i o tym trzeba pamiętać. Byłam na rozmowie na stanowisko specjalisty ds obsługi klienta, rozmowa miła, sympatyczna, rzeczowa: o typie pracy, formy zatrudnienia, umowy przedpróbnej na zlecenie, wymagającego charakteru szefowej - same konkrety i pokazanie plusów i minusów tego stanowiska. Informacja zwrotna jak najbardziej była. Dziwią mnie opinie co do jakości rozmowy kwalifikacyjnej - chyba nie spotkaliście się naprawdę z ciężkimi rozmowami o robotę, typu testy osobowościowe, gry słowne, testy excel czy AC.... pracy nie dostałam, bo nie odpowiadałam profilowi dla potencjalnej szefowej, dla której pewnie trzeba być uległym, cichym i wiecznie uśmiechniętym a ja niestety do takich osób nie należę. Rozmowę oceniam przyzwoicie i kulturalnie.

27.11.2019 23:06

"umowy przedpróbnej na zlecenie" I Ty się dziwisz jakości rozmowy? Poważna tak duża firma, nie jakiś krzak, a tak mega nieufna w stosunku do ludzi, że nie stać jej na standardowy okres próbny, gdzie przecież jest krótki okres wypowiedzenia. Umowa przedpróbna na zlecenie to powinien być policzek dla każdego, kto ceni swoją wartość na rynku pracy - dla firmy to sposób na szukanie jelenia i oszczędność na pracowniku - dzwonek alarmowy, że coś jest nie halo.

07.03.2020 14:03

Popieram opinię i podpisuję się wszystkimi kończynami :).

06.03.2020 15:07

Czytając te wszystkie opinie postanowiłem się w końcu wypowiedzieć. Jestem pracownikiem tej firmy od kilku lat i nie czuję się wykorzystywany i źle traktowany. Chyba nie jest aż tak źle skoro przychodzą nowi i zostają na stałe. Jeśli kogoś praca nie satysfakcjonuje to rynek pracy jest pełen ofert. Nic na siłę. Mało jest osób które odchodzą po okresie próbnym, może pamiętam 2-3. Wiadomo, że idealnie nie jest - ale gdzie jest? Jeśli ktoś chce przyjść i przez 8 godzin pić kawę i dostawać za to wynagrodzenie to faktycznie ta firma nie jest dla niego. Trzeba pracować, ale chyba ciężko znaleźć pracę gdzie pensja jest za nic. Największą zaletą jest to ile można się nauczyć i ludzie, którzy ze sobą współpracują. Jak pracownik się stara to jest doceniony. Nie róbmy z tej strony miejsca na anonimowe wylewanie żali. Chyba za dużo nieuzasadnionego hejtu, nie uważacie? Ja pracy zmieniać nie zamierzam.
    Żenada

19.02.2020 00:32

Nie wiem jaki Pracodawca wykupił abonament, ale usuwa niewygodne posty, które oczerniają firmę, a pokazują tylko prawdę, jak firma działa i jak traktuje pracowników. Kochany Pracodawco bede wstawiała tyle razy posty o waszym traktowaniu pracowników aż w końcu świat się dowie. Możesz je kasować, ale to tylko świadczy o tym, jak boisz się prawdy o waszym postępowaniu. To jak zostałam potraktowana w waszej instytucji nie zasługuje na miano nazywania was firmą, a raczej (usunięte przez administratora). Możesz kasować posty, jak nie tu to gdzie indziej opowiem jak traktujecie ludzi, jak ich wykorzystujecie. Ten post tez pewnie bedzie usunięty, trudno pojawi sie następny....
    Aktualny

19.02.2020 08:42

Droga "Żenado"... Zastanawiam się nad zmianą pracy i czytam wiele opinii o różnych firmach - o Reynaers czytam z ciekawości bo pracuję w tej firmie od kilku lat. Nie wiem dlaczego są tu tylko złe opinie, może dlatego, że takim właśnie jesteśmy narodem i tylko złe rzeczy rozpowiadamy? Zarabiam tyle samo co w poprzedniej firmie ale zmieniłem ze względu na dojazdy. W porównaniu z poprzednim pracodawcą dużo większym niż Rey... mile zaskoczyły mnie prezenty pod choinkę pełny socjal i opieka Medicover za kilka pln a ostatni rok z udanym wyjazdem integracyjnym i na prawdę fajnym Dniem Dziecka był najlepszy od kiedy tu pracuję. Nie w każdej pracy było mi dobrze i teraz też nie jest idealnie, ale jest ok. Uważam,że każdy kto zasługuje na podwyżkę powinien ją dostać a jeśli nie - zmienić pracę skoro stać go na więcej... beż żadnego hejtu - przecież to zwykły deal.....Jeśli jest tu tak źle jak mówisz to jakim cudem widzę 30 % więcej nowych twarzy? Przecież rynek pracy zalany jest ofertami i na prawdę można przebierać...Tymczasem dobranoc po nocnej zmianie :)

19.02.2020 13:57

Zgodnie z zamieszczonym przez nas oświadczeniem informujemy, że nie godzimy się na hejt oraz bezpodstawne oskarżenia wycelowane w dobre imię naszej firmy. Wszystkie komentarze, które noszą znamiona hejtu oraz nie są poparte merytorycznymi argumentami, będą usuwane przed Administratora, zgodnie z regulaminem serwisu GoWork.pl.
    były

10.01.2020 19:16

Żenująca firma , Dobrze , że odszedłem . Jakaś masakra a nie niby wielki Rey. A to właściwie kolos na glinianych nogach. Niedługo upadek z wielkim hukiem …...

15.01.2020 16:24

Dzień dobry, dziękujemy za Twoją opinię, tak jak często podkreślamy, bardzo cenimy sobie dialog z naszymi obecnymi oraz byłymi Pracownikami. Martwi nas Twój komentarz, ponieważ mamy poczucie, że przy braku konkretnych zarzutów, to dalece krzywdząca opinia, która mija się z rzeczywistością. Rok 2019 był dla nas przełomowy zarówno w obszarze rozwoju sprzedaży, jak i działań skierowanych do wewnątrz organizacji – wzrost zatrudnienia, wprowadzenie zmian w obszarze logistyki i dostaw czy modernizacja lakierni, to tylko niektóre z działań, które miały miejsce w ostatnim roku. Zmiany mają to do siebie, że wymagają czasu, cierpliwości oraz współpracy, aby ich efekty były widoczne. Niemniej dziękujemy za dotychczasową współpracę i życzymy powodzenia w nowym miejscu pracy.
    bezmiar

13.09.2019 09:59

Ale Pracodawca jest aktywny na forum. HR wypisuje korpo bzdury zamiast wyjść ze szklanego pudełka. Zapewniam, ze nikt nie będzie pisał na [email protected] bo i po co? , a Wy nie będziecie zobowiązani bo niby czym ?? . Frustracje pracowników pracujących w Rey są wyrażane chyba dość wyraźnie na tym forum.

15.10.2019 15:10

Dzień dobry. Wierzymy, że rozmowa zawsze pozwala rozwiązać sytuacje, które budzą negatywne emocje. Otwartość na zmiany i innowacyjne rozwiązywanie problemów, a także nieustające zaproszenie do dialogu to cechy, które są synonimami firmy Reynaers. Utworzyliśmy specjalny adres e-mail, na który Pracownicy mogą zgłaszać uwagi, z których zawsze wyciągamy wnioski i cenne lekcje. Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu.

27.11.2019 23:16

"Otwartość na zmiany i innowacyjne rozwiązywanie problemów, a także nieustające zaproszenie do dialogu to cechy, które są synonimami firmy Reynaers." Na początek zmieńcie ten oficjalny ton na bardziej ludzki, bo wypadacie w "dialogu" mega niepoważnie. "Innowacyjne rozwiązywanie problemów" - kto to wymyślił? ;) Zamiast odnieść się do problemów tutaj, kierujecie na adres email. Nikt poważny nie będzie tam do Was pisał i się narażał.
    On

14.11.2019 16:23

Mam pytanie czy szukają kogoś na Lakiernia?

15.11.2019 12:29

Dzień dobry, cieszymy się, że jesteś zainteresowany pracą u nas. Zgadza się, obecnie prowadzimy rekrutację do lakierni. Prześlij nam swoje CV bezpośrednio na adres: [email protected]. Pozdrawiamy!
    Lakiernia

06.11.2019 23:29

A ja, mimo tak dużej aktywności Pracodawcy i ciągłych zapewnień jak to wspaniale jest, chciałem wprost zapytać, czy prawdą jest, co rynek donosi, że wielki Reynaers przegrał sprawę sądową z byłym pracownikiem i musiał zapłacić wielotysięczne odszkodowanie? Bo jeśli tak, to strasznie słabo to wygląda, zarówno jako przyszły pracodawca jak i obecny dla wszystkich pracowników
    Mag

12.11.2019 23:07

Witam, też to słyszałem, dość głośno o tym było. To już jakiś czas temu, ale wtopa na całego.. Oczywiście Pani z HR zaprzeczy, ale fakty takie są...
    On

14.11.2019 16:25

Czy szukają kogoś na Lakiernie?
    Musze...

02.10.2019 23:36

Muszę to powiedzieć, bo chciałabym ustrzec inne osoby przed podjęciem zbyt pochopnej decyzji. (usunięte przez administratora) Pracowałam kilka miesięcy, na początku okres próbny, normalne, później zaczęły się rozmowy nt. innej formy współpracy, umowa zlecenie, dzieło, wszystko, tylko by nie podpisać ze mną umowy o pracę. Zależało mi na pracy więc się zgadzałam, ale kres przelała moja przełożona, pani od finansów, która stwierdziła, że to ja jestem dla tej firmy a nie oni dla mnie. Że to ja powinnam być wdzięczna, że pracuje w tak fantastycznej firmie (jeśli plotkartswo i robienie sobie pod prąd jest czymś fantastycznym) i że jeśli mi się nie podoba, to drzwi szeroko otwarte. Więc skorzystałam. Piszę ten post z przestrogą dla każdego kto chce aplikować do tej firmy. Niezależnie od działu. Niezależnie, bo obserwowałam pracę i relacje w innych działach, handlowym, technicznym, wszędzie to samo. Pycha, buta i samopas przełożonych, którzy myślą, że wszystko im wolno nie pozwala normalnie pracować. Przyszły pracowniku, zanim podejmiesz decyzje, jakakolwiek ona nie będzie, przeczytaj inne wpisy i zastanów się 2 razy.

15.10.2019 15:13

Jest nam bardzo przykro, że odebrałeś współpracę z nami w taki sposób. Tworzenie dobrej atmosfery pracy jest dla nas bardzo ważną kwestią. Mamy świadomość, jak wiele od niej zależy. Prosimy o opisanie zaobserwowanych sytuacji i przesłanie ich mailowo na adres - [email protected]. Przeanalizujemy je i wyciągniemy wnioski.
    Magda

03.09.2019 15:28

Miałam okazję uczestniczyć w procesie rekrutacyjnym. W 100% potwierdzam słowa Korpo. Stracony czas na samą rekrutację. Ględzenie i totalny bełkot. Po wpisach widzę ,że bardzo dobrze że mnie nie przyjęto. Osoba która przeszła rekrutację już chyba nie pracuje , bo cały czas szukają nowych frajerów :) a na pewno nowa rekrutacja nie jest spowodowana wzrostem sprzedaży.

16.09.2019 13:33

Dzień dobry, staramy się, by każdy Kandydat, który bierze udział w naszym procesie rekrutacyjnym otrzymał od nas telefoniczną lub mailową informację zwrotną. Jeśli jednak nie otrzymałeś od nas odpowiedzi, prosimy skontaktuj się z nami przez adres: [email protected]. Postaramy się zweryfikować zaistniałą sytuację.

16.09.2019 13:33

@MAGDA Przykro nam, że nasz proces rekrutacyjny nie przypadł Ci do gustu. Życzymy Ci powodzenia w dalszych poszukiwaniach wymarzonej pracy!
    Lolek

02.09.2019 23:16

Niestety ale opinie tutaj opisane to prawda. Nie chciałem też wierzyć. Pracuje kilka miesięcy i zdałem sobie sprawę że nikt, negatywnie tu piszący, niestety nie kłamie. Jest naprawdę słabo.

12.09.2019 12:47

Dzień dobry, zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z naszym działem HR: [email protected], w celu przekazania niepokojących Cię informacji. Taka informacja będzie dla nas bardzo pomocna i pomoże nam odpowiednio zareagować

13.09.2019 19:17

Szkoda, że piszecie tylko jakie to dla Was konkretnie ważne i jak będzie pomocne, a ciekawe jak ma pomóc osobie, która miałaby te informacje przekazać? Bo jeśli nic jej to nie da, to po co ma się wychylać i ryzykować? Nic nie piszecie o korporacyjnej ochronie pracownika, który decyduje się zgłaszać niepokojące informacje. Więc pewnie pracownik nie ma żadnej ochrony. Zatem nie warto nic zgłaszać, dobranoc.
    nowa

05.06.2019 22:01

cześć, zastanawiam się nad pracą w reyanersie, prośba o informacje ! :) jak wynagrodzenie ?? jak atmosfera, bo z tego co czytam to kiepsko.. dziękuję za odpowiedz ! :)

10.09.2019 08:51

Dzień dobry, powodem rekrutacji na wymienione przez Pana stanowiska, jest dynamiczny rozwój firmy oraz stała potrzeba powiększania Działu Operacyjnego.
    Ta, yhy...

11.09.2019 14:06

Ta sama paplanina od roku, ciągły rozwój ciągły rozwój. Odszedłem z działu technicznego bo nie mogłem wytrzymać tej żenującej atmosfery, a mój przełożony, swoim lekceważącym podejściem do pracowników tylko w tej decyzji mnie wspomógł. To jak duży ten dział obsługi klienta już jest teraz przy tak dużym i ciągłym rozwoju? Sądząc po ilości i ciągłości ogłoszeń powinien liczyć ok 15 osób... A jest tam raptem 5, tylko ruch w nim jak w tramwaju w godzinach szczytu i stąd ta potrzeba nowych pracowników.... Dopóki nie zmieni się zarząd w firmie, nie zmieni się nic, a ludzie będą uciekać z tonącego okrętu. I dobra rada, pani od HR nie wychylająca nosa ze swojego szklanego gabineciku, zmień płytę, bo ta naprawdę się już znudziła... "zmiany spowodowane ciągłym rozwojem".... naprawdę żenujące i śmieszne...
    xxx

02.08.2019 13:20

@ Kasia Kasiu zdejmij różowe okulary i zobacz jaka w Rey jest beznadziejna atmosfera - we wszystkich działach , bo praktycznie ze wszystkimi współpracuję w mniejszym lub większym zakresie. Dyrektorstwo rozwydrzone a pracownicy zastraszeni. (usunięte przez administratora) Ja sam też niedługo będę się ewakuował bo jest nie do wytrzymania. A codziennie przychodzić do pracy z bólem brzucha to chyba nie tędy droga
    HBC

07.08.2019 14:29

Nie ma się co zrażać opiniami, trzeba próbować i sprawdzać samej. Wszak jak pracujesz, to dostajesz pensję, a do wszystkiego można się zaadaptować, kwestia podejścia. Lepsza gorsza nawet praca od bezrobocia. Z pewnością nie wszyscy w firmie są niezadowoleni, inaczej nie pracowałoby tam aż tylu pracowników i nie byłoby nowych chętnych. A chętnych jest sporo. A teraz (bezpłatna) porada ;). Na tym stanowisku najważniejsze są nie tyle doświadczenie czy przebieg kariery (też ważne ale mniej), ale to jak sobie radzisz w małym zespole, w sytuacjach stresowych, z trudnym klientem, a także w środowisku takiej jakby partyzantki (bałaganu w dziale). Poza tym rekrutacja jest rozłożona na wiele etapów: pierwszą ocenę szczegółową wykonuje dział HR - jeśli się spodobasz, to druga rozmowa jest z docelową szefową, która ostatecznie decyduje o Twoim być lub nie być w firmie. Może być też trzeci etap tzw. praktyczny test predyspozycji do stanowiska, polegający na pracy przez kilka dni na jakąś formę umowy, kiedy to kandydat i szefowa oceniają się wzajemnie czy dobrze się im pracuje. Jeśli jest ok podpisują umowę próbną. Dla szefowej najważniejsze okazują się cechy psychologiczne i charakter kandydata, umiejętności takie jak: fenomenalna pamięć - masz plusa jeśli szybko uczysz się systemów i błyskawicznie przyswajasz wiedzę, jeśli notujesz w kajecie zamiast zadawać pytania ciągle o to samo. Do tego musisz umieć słuchać i szybko działać, być komplementarna w stosunku do szefowej, a o pamięci już wspominałem - jeśli coś źle usłyszysz albo zapomnisz i wyjdzie, że nie uważałaś, zapewne dyskwalifikacja na starcie. Jeśli pasujesz do w/w opisu - jesteś idealną kandydatką na specjalistę ds. obsługi klienta w dziale handlowym i lepiej szybko aplikuj. Mam nadzieję, że komuś ten opis pomoże :).
    vvv

24.08.2019 10:10

O jakim bezrobociu piszesz ??? Teraz jest zdecydowanie rynek pracownika i to pracownik wybiera pracodawcę a nie pracodawca pracownika . A sądząc po opiniach nt Rey nikt do tej firmy nie przyjdzie !!! Niestety taka jest prawda i agitacja nic tutaj nie pomoże. Ale niech Rey dalej próbuje i daje miliony ogłoszeń rekrutacyjnych
    Xxxxx

24.07.2019 14:23

Byłem tam na rozmowie rekrutacyjnej, po jej zakończeniu przedstawicielka HR poinformowała mnie, że do 2 tygodni dadzą znać. Minęło już pół roku i nic.... Więc o szacunku dla drugiego człowieka przez te firmę można się jedynie domyślać...

06.08.2019 12:00

Naszym zdaniem jeśli ktoś był na spotkaniu rekrutacyjnym, to zawsze powinien otrzymać odpowiedź. Nawet w przypadku jeśli jest negatywna. Po pierwsze przez szacunek dla każdej osoby poświęcającej czas na spotkanie. Po drugie, dzięki takiej informacji kandydat może dowiedzieć się nad czym może popracować, zanim podejmie pracę na określonym stanowisku.
    HBC

07.08.2019 13:55

Mogę uczciwie potwierdzić, że po około 2 tygodniach od rozmowy rekrutacyjnej, Reynaers skontaktował się ze mną telefonicznie i potwierdził wynik rekrutacji. Rozmowa rzeczowa i z pełnym szacunkiem, także z tej strony powyższe zarzuty wydają się bezzasadne. Aby oddać sprawiedliwość, obie Panie kierowniczka działu HR jak i specjalistka ds/ administracyjnych/HR wykazały się profesjonalnym podejściem do kandydata, a proces rekrutacji przebiegał w moim odczuciu jak najbardziej pozytywnie i sprawnie.
    dddd

07.08.2019 08:01

Szanowny Pracodawco Przestań proszę pisać korpo bzdury tylko faktycznie jako przedstawiciel HR zajmij się problemami , które występują w firmie i są poruszane na tym forum. Żeby poprawić atmosferę w firmie przy tak kiepskiej sprzedaży trzeba trochę wysiłku a nie tylko siedzenie w swoim gabineciku.
    xxx

27.07.2019 08:57

dno. lepiej nie aplikować bo to strata czasu i krok w tył w karierze zawodowej. Dotyczy niestety wszystkich działów
    Kasia

31.07.2019 14:05

A jakieś uzasadnienie tych negatywów? Pracowałeś/łaś we wszystkich działach, że wyrażasz opinie o wszystkich? Może w jakimś lepiej, a w innym gorzej? Wszędzie nie może być tak samo, tak jak nie ma takich samych ludzi. Dlaczego uważasz, że krok w tył w karierze? Marka Rey jest marką światową, rozpoznawalną korporacją, firma jest duża, a nie jakiś tam krzak... nawet jeśli nie jest tam za dobrze, jak twierdzisz, to warto mieć Reynaers w swoim CV. Ilość chętnych aplikujących tam tylko to potwierdza.

06.08.2019 12:02

To bardzo surowa ocena i dość ogólna. Chcielibyśmy się dowiedzieć, co spowodowało tak negatywne doświadczenia. Poprosimy o więcej szczegółów na adres [email protected]. Będziemy wdzięczni!
    kos

02.07.2019 09:00

nikt nie przyjdzie i nie będzie rozmawiał ( się skarżył ) bo następnego dnia lub tygodnia dostanie odpowiedni papier. A może HR wyjdzie ze swojego pokoju i zacznie rozmawiać z ludźmi ? Niektórzy mają kredyty , zaciskają zęby i pracują w Rey. A że wiąże się to z utratą zdrowia to już inna sprawa. Rey powinny dać do myślenia treści zawarte na tym forum.
    Han

13.07.2019 17:45

"Każda zmiana wymaga czasu, aby została wprowadzona w życie." Czy chcecie powiedzieć, że zasadne jest rekrutowanie na stanowisko magazyniera aż przez 5 tygodni? Bo tyle czasu wisi już Wasze ogłoszenie. Takie stanowisko powinno być obsadzone w tydzień i gra muzyka. Tak długa rekrutacja to strata czasu i pieniędzy. Na rynku jest dużo wartościowych pracowników gotowych od razu zacząć uczciwą rzetelną pracę.
    Sombrero

01.08.2019 17:13

"Nie odnotowaliśmy, żadnego zgłoszenia o nieprawidłowym zachowaniu menadżerów, dlatego jeśli taka sytuacja miała miejsce, prosimy o informację na adres [email protected] . To dla nas ważne, żebyśmy mogli zareagować. Możesz również zgłosić niewłaściwe zachowanie swojego przełożonego do jego zwierzchnika lub działu HR." Moim zdaniem aby takie zgłoszenie pracownicze miało sens, w firmie musiałaby panować jakaś surowa polityka anty-mobbingowa. Bo wątpię aby pomimo Waszego zaproszenia ktokolwiek, komu miła jest kontynuacja pracy, zdecydował się donieść na swojego szefa. Zwykle szef szefa bliżej żyje z twoim szefem niż z tobą, więc wynik takiego zgłoszenia jest oczywisty. A ludzie nie są głupi i chcą uczciwie pracować. Zgłaszanie do działu HR też jest od czapy, jak strzelanie sobie w stopę, bo niby jak skuteczne narzędzia ma HR aby przeciwdziałać mobbingowi w korporacji? Jaką macie politykę anty-mobbingową, jakie procedury? Profesjonalna polityka anty-mobbingowa zakłada stworzenie profesjonalnego działu, który zajmuje się tymi problemami, zwykle jest to organ zagraniczny, może ktoś z zarządu z centrali - wtedy jest organem maksymalnie niezależnym i może rozpatrzyć sprawę bez podejrzenia o wzajemne konotacje. Zgłaszanie tego do krajowego organu w tej samej placówce to jak życzenie dla siebie zawodowej katastrofy, ja bym nie oczekiwał sprawiedliwego rozstrzygnięcia i braku późniejszych konsekwencji.
    Nareszcie już poza

19.06.2019 12:55

Absolutnie nie polecam. Odetchnąłem z ulgą, kiedy tylko drzwi za mną się zamknęły. (usunięte przez administratora), atmosfera absolutnie nie do zniesienia i do zaakceptowania. Poszanowanie pracy i samego pracownika na poziomie zero. I do tego szef szefów, który nie ma żadnego zdania, ze wszystkim lata do Belgii, natomiast rozkazywać potrafi idealnie (tylko decyzje niecelne). Polecam tylko desperatom.

19.06.2019 15:19

Dziękujemy za komentarz. Ważna jest dla nas otwarta dyskusja i wymiana opinii — i tych pozytywnych i negatywnych. Każdy wpis traktujemy jako bardzo cenną informację zwrotną i bodziec do działania. Chcielibyśmy się dowiedzieć z czego wynika Pana negatywną ocena. Będziemy wdzięczni za informację. Prosimy o wiadomość na adres: [email protected]. Pozdrawiamy.
    Sombrero

01.08.2019 16:57

Mam wrażenie, że "@Nareszcie już poza" dość dokładnie opisał z czego wynika jest negatywna ocena. Chyba nie sądzicie, że pracownik po odejściu z firmy, w której źle się czuł, lub uważa, że był źle traktowany, będzie pisał do Was na maila firmowego swoje uwagi na ten temat? Przecież to jest niepoważne podejście, wręcz naiwne.

Zostaw merytoryczną opinię o REYNAERS ALUMINIUM Sp. z o.o.