RR Donnelley

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 93 ocen.

Opinie o RR Donnelley

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RR Donnelley

anonymous

Nie polecam pracy w tej firmie w szczególności na magazynie Dell,kierownik Maciej Z (żydzior)człowiek z problemami życiowymi z którym trudno porozmawiać a już nie wspomnę o swoim zdaniu.Osoby które lubią prace 7 dni w tygodniu,bez zapłaty za nadgodziny tylko do odbioru to firma idealna.Szkoda tylko że firma ma problem z przestrzeganiem Kodeksu Pracy,więc myśle że warto żeby zainteresowała się tą firmą PIP.

Taka.Ja.

Hej Przeczytałam tu dużo niepochlebnych opinii na temat działu produkcji, a jak jest w dziale jakości? Czy ktoś mógłby coś napisać na temat stanowiska Inspektor jakości? Często są ogłoszenia na to stanowisko, warto?

mała czarns

Witam,dostałam się na linię Della i mam pytanie. Jaka jest tam praca,jaka atmosfera?Jakie macie odczucia co do tej pracy i ludzi tam pracujących?

Gość
@mala czarns 06.12.2017 10:48
Dokładnie tego nie wiem,wiem tylko ze na dział Della

To jak się już dowiesz to napisz,składanie kartonów nie polecam

mała czarns
@Gość 06.12.2017 16:18
To jak się już dowiesz to napisz,składanie kartonów nie polecam

Praca ma być przy obsłudze komputera na linii

Bławatek

Praca na Abbocie sama w sobie spoko. Ludzie do kitu atmosfera kiepska. Obgaduja wszyscy wszystkich. Tomasz B.nie potrafi zarządzać ludźmi podśmiewa się i stosuje kary jak w przedszkolu. Kasa bardzo marna. Ogólnie nie polecam.

Twój ulubiony lider ;)
@Tomasz B. 27.10.2017 14:29
Ha, ha, ha

Jakie kary taka odpowiedź :)

Ciapek
@Twój ulubiony lider ;) 31.10.2017 09:49
Jakie kary taka odpowiedź :)

No idziesz do kąta.

jeb** RR

sama praca w porządku, ale jeśli ktoś nie jest odporny psychicznie to odradzam pracowania w tej firmie. :) każdy sobie obrabia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mogą nawet stać obok Ciebie i obgadywać, większość ludzi chamskich , popełnisz jeden błąd i jest o tym mówione na całym dziale, głównie mowa o Bayern. zarobki te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywają, praca dobra na jakiś czas ale nie polecam zagrzewać na dłużej. :)

Paula

Jestem zainteresowany pracą na produkcji przy montażu. Jaką stawkę na rękę dostanę na początku? Są jakieś dodatki poza finansowe lub coś co by mnie zachęciło do pracy w tej firmie?

Edyta

@Pkh - cenna uwaga. W swoich wypowiedziach warto zawrzeć merytoryczne informacje i konkretne argumenty. RR Donnelley posiada kilka oddziałów - w Krakowie oraz Łodzi. W którym z nich pracowaliście? Jak oceniacie pracę dla tej firmy? Warto podać jak największą liczbę konkretnych informacji, pomoże to osobom zainteresowanym ofertami pracy.

Były Pracownik RRdonnely !!

Czytam i nie wierzę !! Pracowałam tam 1,5 roku i aż takiej tragedii nie było jak wszyscy tu piszą . Przeżyłam wszystkie działy Della , Abota i Bayera i najlepiej na Dellu mi było , najgorzej było na fiolkach(Bayer) każdy tak mówi że tam super fajnie a trzeba się nadźwigać i zapitalać jak mały robocik a liderzy stoją z boku i się tylko przyglądają . Pracowałam przez agencję i większości czasu na Dellu i jakoś nie mogę narzekać aż tak bardzo czasem lepiej się wychodziło niż normalny pracownik na umowie a czasem odwoływali bo roboty nie było . Ja trafiłam akurat na fajnych ludzi co poniektórych , na przełożonych jakoś narzekać też nie mogłam . Czasem można się poobijać a czasami zakasać rękawy . Najlepiej to mają chłopaki na magazynie prawie całe 8 godzin opierdalania . Fakt ręce bolą od składania kartonów i czasem te ich chore normy nie są do wyrobienia . Ludzie fajni(nie wszyscy) dużo się czasem pośmiało , pogadało . Faktem też jest duży przemiał ludzi ale tylko głupi może tu robotę stracić :)

Pkh

Drogi Omenie, może jakieś konkrety? Kolejny raz szkalujesz pewne osoby, bez podania jakiegokolwiek uzasadnienia. Fajnie tak anonimowo dokładać, prawda? Żałosne, bardzo.

EN.

Jak wygląda praca w kontroli jakości w RR Donnelley? I jeśli jest mowa o "znajomości języka angielskiego na poziomie dokumentów technicznych" to,co przez to rozumieć? Dziękuję za odpowiedź

Omen
@EN. 27.07.2017 10:53
Jak wygląda praca w kontroli jakości w RR Donnelley? I jeśli jest mowa o "znajomości języka angielskiego na poziomie dokum...

jak trafisz na justysię, edize i im podobne do długo nie popracujesz. Ale próbuj albo nie.

Nick
@Omen 27.07.2017 18:09
jak trafisz na justysię, edize i im podobne do długo nie popracujesz. Ale próbuj albo nie.

Dlaczego z powodu tych osób można stracić pracę ? Te Panie mają jakieś specjalne względy? Kim są te Panie?

pkh

*zadufanym

Omen

Najlepsza jest EdziaPedzia z koluszek czy skądstam i justysia z działu jakości, obie panieny od pługa oderwane. Ogólnie, ta firma zatrudnia większość osób ze wsi, więc można się spodziewać chamstwa i braku kultury na każdym kroku. Uważam że, miasto Łódź i Łodzianie nie mają żadnego pożytku z tej firemki. Powinniwyypieprzać z miasta i pewnie wkrótce tak się stanie. Nie polecam najgorszemu wrogowi. Ps: z ciekawością obserwuję znikające lub niepełne komentarze szczególnie te mniej pochlebne , na GoWorku, naprawdę fascynujące zjawisko.

aaa
@Omen 15.03.2017 17:54
Najlepsza jest EdziaPedzia z koluszek czy skądstam i justysia z działu jakości, obie panieny od pługa oderwane. Ogólnie, ta f...

Wypowiedzi zdnikają, bo firma może wykupić dostep do edytowania. Jak cos jest niewygodnego to mogą usunąć. Z tego zyje ta strona (oprócz reklam).

pkh
@Omen 15.03.2017 17:54
Najlepsza jest EdziaPedzia z koluszek czy skądstam i justysia z działu jakości, obie panieny od pługa oderwane. Ogólnie, ta f...

"Najlepsza jest EdziaPedzia z koluszek czy skądstam i justysia z działu jakości, obie panieny od pługa oderwane. Ogólnie, ta firma zatrudnia większość osób ze wsi, więc można się spodziewać chamstwa i braku kultury na każdym kroku. Powinniwyypieprzać z miasta i pewnie wkrótce tak się stanie. Nie polecam najgorszemu wrogowi." Zabawne, nawet bardzo. Jak bardzo trzeba być zaufanym w sobie, żeby zarzucać innym brak kultury a jednocześnie pisać takie opinie.

Flurry_Line

waluś - 12 zł/h brutto na umowę zlecenie

waluś

12 zł na ręke czy brutto ja zamierzam złożyć cv ale waham się co do zarobków niech ktoß napisze szczerze

lodzianin

12 zl na godzine. do 560 premii b. flexi. 25.11.2016

ola

zle traktuja ludzi, lekcewazaco, zwlaszcza przełożony Marcin, w kadrach panie tez , mysla ze sa na lepszym stanowisku,nie polecam tej firmy

Krzysiek G
@ola 27.10.2016 10:48
zle traktuja ludzi, lekcewazaco, zwlaszcza przełożony Marcin, w kadrach panie tez , mysla ze sa na lepszym stanowisku,nie polec...

To z doświadczenia powiem, że teraz już powinno być lepiej w RRD ponieważ z pracą pożegnała się jaśnie pani dyrektor ds personalnych Agnieszka B. Tak jak to miało miejsce w Corningu, gdy tej pani podziękowali za pracę i od razu polepszyły się warunki i szacunek dla pracowników. Szkoda tylko że ta osoba znajdzie sobie kolejną ciepłą posadę w jakiejś nowej firmie bo przydałoby się jej aby trafiła jako prosty pracownik na kogoś swojego pokroju. Niestety to coś jest z zawodu dyrektorem, więc pozostaje tylko współczuć pracownikom kolejnej przystani tej pani

kamil

@anastazja napisz prosze za jakis czas jak Ci sie ta praca u nich podoba jakie sa warunki zatrudnienia itp

anonim

(usunięte przez administratora)

rrwdowiec

Umowę będziesz mieć o pracę - 3mc, później 2 lata (lub od razu na czas nieokreślony - jak zasłużysz). Praca, różnie jak to z klientem, trzeba trochę połechtać, naobiecywać, a później cisnąć innych, żeby Twoje obietnice się spełniły. Ogólnie powodzenia.

gość

po czteropaku można coś wymyśleć ale tak to szkoda głowy sobie zawracać...

xxx

Brak słów...Jedno wielkie BAGNO.

xzx

Radek mechanik przystojniak :)

Zadowolona z pracy w tej firmie.

Czytam te Wasze opinie i nasuwa mi się tylko jedno pytanie . Mianowicie - skoro jest Wam w tej firmie tak zle , to czemu jeszcze tam pracujecie !!! Przecież nikt Was tam na siłę nie trzyma, ludzie ogarnijcie się !!!

Oferty Pracy

Specjalista ds. Systemów Logistycznych RR Donnelley Europe Sp.zo.o. 2016-01-21 Żródło: Gowork.pl Kraków (małopolskie) Firma RR Donnelley, założona w Chicago 150 lat temu, jest światowym liderem w zakresie kompleksowych usług poligraficznych oraz szeroko rozumianej zintegrowanej komunikacji. W Polsce RR Donnelley posiada zakłady produkcyjne w Krakowie i Starachowicach oraz biuro kreatywnego zarządzania treścią w Warszawie.Obecnie poszukujemy kandydatów do pracy na stanowisku: Specjalista ds. Systemów LogistycznychMiejsce pracy: Kraków, u

don
@Oferty Pracy 01.02.2016 11:48
Specjalista ds. Systemów Logistycznych RR Donnelley Europe Sp.zo.o....

Babienko....

xxx

Praca super,ale w koło mnustwo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />

xxx

Nie-dla glukometrów i sensorów-Robotów brak.

xxx

Jesteś robotem,a robot jest nieomylny.jak coś nie tak..To na złom.

xxx

Nie polecam.

xxx

Praca -Spoko,ale kierownicy,brygadziści i liderzy(A to są jak widać-Polacy-Kornel.Piotr i Tomek) nadają takiej karuzeli,że nie ma na co liczyć. ( usunięte przez administratora ) Praca jak wiadomo akordowa, no i bez pomyłek.Kto przyjazny się pomyli-Darują ,komu z oczu żle patrzy, ma przej...ne-Zwolnią natychmiast.

in

Na Olechowie na produkcji jest calkiem cicho, mało maszyn, glownie pakowanie reczne. Duzo ostatnio zatrudnili ludzi i jeszcze zatrudnają

Kozik

@Tomek , pamiętam jak byłem tam w tym roku to liderka chodziła z taką jak by to nazwać listą i z tego co wiem to nie przekracza 82 decybeli.

Tomek

A może ktoś powiedzieć jaki jest poziom hałasu na hali produkcyjnej?

egzr

Ogłoszenia pojawiają się cały czas. Chyba nie najciekawiej tam jest jak jeszcze nie znaleźli. Wymagania pewnie żadne: dwie nogi i ręce.... Z tego co widać kasa kiepska...

krzaktak

w magazynie są też 3 zmiany, ogólnie ok. zależy do kogo trafisz jest chyba ze 3 kierowników w zależności od klienta, którego się obsługuje. Teraz dają 2800 brutto + premia 165 brutto.

krzaktak

w magazynie są też 3 zmiany, ogólnie ok. zależy do kogo trafisz jest chyba ze 3 kierowników w zależności od klienta, którego się obsługuje. Teraz dają 2800 brutto + premia 165 brutto.

grubasek

Dzwoniłem z ogłoszenia na linię. w okresie próbnym 1500 na rękę, potem 1600. Praca na 2 zmiany. Opieka medyczna.Trszeba przejść rekrutacje.

krzysiek123

Cześć, dostałem prace w RRD, zaczynam w listopadzie, na linii. Praca na 2 zmiany. 1900 brutto + 165 brutoo premi. Ponoć jkest opieka medyczna i ubezpieczenie. I chyba Multisport. Ktoś wie coś o pracy na linii w tej firmie? Jacy kierownicy? Wiem ze szukaj dalej. Duże zatrudniania do końca grudnia.

bulb

Firma szuka teraz magazynierów do Lodzi (Zakładowa). Dają 2800 brutto i premię 165/ mies. Umowa o pracę, na 2 zmiany. Praca od 09/11. Idę na rozmowę w piątek. Ma ktoś doświadczenie z Magazynem tam?

fg

Premia jest. Nie dają premii jak się nie przychodzi do pracy na czas. Wiadomo, że L4 też nie jest mile widziane. Dodatkowo sprawy jakościowe.

twee

jestem zaproszony na rozmowe na stanowisko magazyniera 2300brutto plus premia 500zł tylko czy ktoś wie jak to jest z tą premia

Były pracownik

Na jednego pracownika na linii przypada jeden lider. Jeden zapierpracuje , a pięciu się przygląda i bawi telefonikami. Tak jest wszędzie, stąd ta średnia płaca ponad 4000.

Były pracownik

Praca jest super. Jeśli ktoś narzeka to niech pamięta, że to jedna z niewielu firm, gdzię można pracować obsługująć samodzielnie linie produkcyjną przeznaczoną dla trzech osób za aż 1250zł. Kierownictwo ok, można jarać.

panikarteczka

Witam, Może ktoś skorzysta- Byłam wczoraj na rozmowie i dowiedziałam się, że szukają na produkcję i na magazyn. Umowa do maja, o pracę, czyli dobrze. Stawka najpierw 1900 brutto plus premie (na linii), a potem max 2000 premie. Na magazynie stawki wyższe 2200-2400 brutto i premie. Dla najlepszych ma byc stała umowa. Zastanawiam się nad ofertą. Wybiera się ktoś???

Ja

Jeszcze dopisze, ogólnie atmosfera średnia, na liniach kabluja na siebie , to standard. Ludzie zdemotywowani dawno nie było podwyżek, podobno kilka lat temu prezes przyjechał powiedział że są najlepsi i dostali po 30 zł premii. Ogólnie można przezimowac,na dłużej nie polecam

ja

Du*y nie urywa, ale da się przeżyć, najlepiej na magazynie, z kasą trochę średni... i jak ktoś tak jak ja przez agencje zaczynał to może trochę poczekać na umowę. Tak to korpo jak korpo

nieznajoma.

Pracowałam w RR DONNELLEY rok czasu przez FLEXIWORK.S.C byłam przyjęta na dwie zmiany.Okazało się po jakimś czasie że są trzy zmiany,co prawda pracownik nie jest poinformowany o takich sprawach.Co do czego pracownik z biura nie ma płacone dodatku nocnego,zakład okrada pracowników z biura,pracują na noce za darmo.Nie do pomyślenia żeby coś takiego było,ale cóż wytrwałam.Otrzymałam umowę na 3 miesiące,pracowałam starałam się jak mogłam,uważam że byłam dobrym pracownikiem.I tak twierdził superwajzor,nie jeden ale trzech bo czwarty to tylko pionek do wykorzystywania.Dostałam umowę na trzy lata,na którą sobie zasłużyłam,zapitalaniem i cierpliwością.W lutym tego roku zachorowałam,miałam zapalenie kości łokciowej,tak zwanej syndrom tenisisty mimo bardzo bolącej i napuchniętej ręki,oraz leczonej rechabilitacją,lekami pracowałam tak jak należy.Kiedy choroba pogłębiła się przez pracę poszłam na wizytę do lekaża,lekaż nie dopuścił mnie do pracy,bo moja ręka była w złym stanie.Byłam na zwolnieniu 30 dni i tydzień otrzymywałam zastrzyki ze sterydów,poprawiło się postanowiłam wrócić do pracy choć bardzo tego chciałam wcześniej bo mi zależało.Pracodawca skierował mnie na badania i pozwolił na powrót,przepracowałam półtora tygodnia byłam oczywiście zadowolona i pełna nadzieji że będzie wszystko dobrze,niestety czar prysł,pewnego dnia przyszła pani superwajzor pod koniec zmiany oczywiście i zabrała mnie do derektora.On natomiast oznajmił mi że zrywają zemną umowe z tekstem że nie ma obowiązku wytłumaczenia mi jaki powód był podjęcia tej decizji,traktują pracowników jak śmieci wykożystują i traktują jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ałosne,osoby które powiny już być dawno wyrzucone potym jak popełniły tyle błędów,nadal pracóją,zmieżam do tego że jedna z liderek powinna być dawno wyrzucona za swoje popełnione błędy i było ich mnóstwo,nadal pracuje bo ma plecy u superwajzora.Dzięki niej straciło kilka osób pracę i to bez powodu.Beszczelność,donosi na wszystkich co się dzieje na lini,jest pusta aż mi jej żal,zresztą większość ludzi żeby się podlizać,donosi,kopie dołki ludzią pod nogami i do tego kłamią,aż przyjdzie czas że sami w nie wpadną chwestia czasu.Nie polecam pracy w tym zakładzie,na pewno nie w tym składzie derektora i superwajzorów,są wpływowi na różne donosy co nawet nie mają miejsca.Obłuda,beszczelność inaczej tego nie da się opisać.

Paul
@nieznajoma. 24.07.2015 13:05
Pracowałam w RR DONNELLEY rok czasu przez FLEXIWORK.S.C byłam przyjęta na dwie zmiany.Okazało się po jakimś czasie że są trzy z...

Jezu, Ty nie umiesz pisać po Polsku. Tyle błędów. Jaką Ty chcesz mieć pracę? Ludzie po podstawówce mają wiedzę na temat ortografii. A tu aż oczy krwawią. Aż dziwne, że gdziekolwiek chcieli Cię przyjąć. To elementarne i podstawowe zasady pisowni. Jak tego nie umiesz, to już nic nie pomoże.

xyz

Opinia o biurze. Firma lubi nazywać się korporacją,jedna jest to typowe Polskie bagienko. Ludzie - spoko - ale firma okropna. Większość pracowników zatrudniona przez devonshire na UZ, etat jest nierealny... zarząd słaby, nie mający pojęcia o faktycznym stanie rzeczy. Spychologia pomiędzy działami, brak dobrej współpracy i komunikacji. Najgorsza jest próba sprzedaży klientowi produktu którego uwaga - nie ma... Pieniądze słabe.

anonimek

Na umowie o pracę jest pracownikiem i ma duże prawa.umowa cywilna-prawna, tylko wykonuję się zlecenie.

Anonim

Tak jest na wszytkich działach? Myślałem o magazynie, tam też tak słabo?

Pracownik

Firma jest żałosna. Nie liczą się z pracownikiem. Agencyjnym na początku pracy wciska się kit, że gdy będą dobrze pracować to firma zatrudni ich na stałe. To jest zwykłe kłamstwo. I co najważniejsze. Jako pracownik agencyjny nie opłaca się być pracowitym ponieważ wszystkich agencyjnych traktują tak samo niezależnie czy stoją i piszą na komórce czy robią za 2. Dzieje się tak ponieważ firma ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowników i sugeruje się swoimi słupkami czyli jeżeli jeden robi 1000 szt, drugi 500 to firma osiągając założoną średnią produkcji np 720 jest zadowolona. Pracownicy stali dostają premię roczną w wysokości 80 - 100 zł co jest zwykła kpiną z tych ludzi. Firma RR Donnelley jest dobrym miejscem dla nierobów. Nawet można sobie podczas pracy wychodzić na papieroska. A jak ktoś nie pali to ma pecha i nie ma za to dodatkowych korzyści więc lepiej być palącym. A już najlepiej palącym nierobem.

Oferty Pracy

Magazynier RR Donnelley Europe Sp.zo.o. 2015-04-07 Żródło: Gowork.pl Kraków (małopolskie) Magazynier Miejsce pracy: Kraków, ul. Obrońców Modlina 11 Opis oferty: Osoba zatrudniona na tym stanowisku dołączy do zespołu Magazynu Papieru w Krakowie. Zakres obowiązków: Osoba zatrudniona na tym stanowisku przyczynia się do utrzymania ciągłości procesów produkcyjnych poprzez zapewnienie sprawnej obsługi przyjęć, lokacji przyjmowanych towarów oraz wydań i zwrotów materiałowych. Poszukiwane k

Kcin
@Oferty Pracy 10.04.2015 20:11
Magazynier RR Donnelley Europe Sp.zo.o. 2015-04...

Nie wiecie jaka jest stawka wejściowa?

Zostaw opinię o RR Donnelley - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RR Donnelley