FlexLink Systems Polska

Plewiska

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 39 ocen.

FlexLink Systems Polska
3 39 6 1

Opinie o FlexLink Systems Polska

Byly pracownik

Witam Byly podwyżki w firmie?

kandydat

NIe warto nawet tam jechac na spotkanie. Rozmawiac beda z Wami ludzie czytajacy szablon rekrutera, z wyksztalceniem max srednim ( lub oszukanym wyzszym) - tacy topowi janusze. wymagania na 4000netto, a wyplata proponowana zalosna. Stracony czas. Firma psuje sobie rangę takim postepowaniem, ale coz. Chociaz pewnie jezyk ukrainski jest wiodący w firmie, dlatego tez takie preferencje; )

jasko
@kandydat 07.11.2018 22:48

dokładnie tak jak piszesz. nie warto i smiech na sali jakie wymagania a jaka płaca. umiesz mowic lekko po polsku to juz jestes zatrudniony przez agencje o stawce tu wyzszej niz polacy... nie warto przychodzic nawet na rozmowe.

Karol

Jak sądzicie czy są jakieś szanse na poprawę warunków finansowych w firmie? Warto starać się o pracę?

Janek
@Karol 24.08.2018 14:03

Nie warto

Magazynier
@Karol 24.08.2018 14:03

Firma niech się lepiej postara.

Mów mi Janek

Na wstępie chciałbym opisać jakie mamy warunki pracy na hali. W lecie masz nawet 32stopnie na hali mimo włączonych wentylatorów i tak tylko mieszają ciepłe powietrze. Zimą spada do 14 chyba że włącza nagrzewnice wtedy jest ok 22. Płaca. Agencja ok 3100 brutto przez baaardzo długi czas... Jeśli jesteś ze wschodu to nigdy do firmy.. A przez firmę monter, magazynier 3500brutto. I po 3 miesiącach w obu przypadkach dopiero 15%premii. Przez firmę masz dodatkowe benefity typu multisport lub opieka lekarska. Szefostwo ma gdzieś warunki i atmosferę panującą na produkcji. Tym bardziej pokazuje to w postaci podwyżek, musieli dać to dali ale tylko inflacyjna. Ok50zl brutto. Choć robisz projekty gdzie z miesiąca na miesiąc firma zarabia kilka mln. Pracuje tu któryś rok i im dłużej jestem tym bardziej firma ma gdzieś pracownika liczy się zysk. Bez znajomości ukraińskiego nie warto tu przychodzić. Mam z dnia na dzień coraz większą ochotę zmienić pracę na bardziej opłacalna. Szczere nie polecam i nie zapraszam do pracy tutaj.

On
@Mów mi Janek 31.07.2018 18:16

Klimy chciałeś na produkcji...? Wybij to sobie z głowy:)- w jakiejś innej firmie są...? A teraz o zarobkach: magazyn od ok 3000 do 3800 brutto, produkcja od 3300 do nawet 5000 brutto i czasem więcej, osoby funkcyjne na obu działach od 3500 do 5000 brutto, inżynierowie od młodych do starych od 5000 do 8000 brutto, automatycy od 6000 do 10000 brutto itd. Szychy odpowiednio więcej, utrzymankowie we wszystkich działach w biurze ok. 4000 do 7000 brutto.

Dominika

@Pinki @Faja13 Często pracodawcy niskie płace nadrabiają różnymi benefitami pozapłacowymi, jest to sposób na docenienie swoich pracowników. Jak to wygląda w firmie FlexLink Systems Polska? Co firma oferuje swoim pracownikom?

Anna

Jak wygląda praca w dziale jakości, na staowisku kontrolera jakości? Czy jest to praca zmianowa?

SEBA
@Anna 27.06.2018 22:58

Tak dwie zmiany

Faja13

Sama praca nie jest zła ale jeśli chodzi o zarobki to slabo (chodzi o montaż bo jak w biurach mają to nie wiem)coraz więcej ludzi z Ukrainy itp.Ciekawy jestem zresztą co firma zrobi z ukraincami jak będzie trzeba wysyłać na zagraniczne delegacje gdzie oni nie mogą? -przyjsc,nabrać doświadczenia i szukać pracy za lepsze pieniądze taka moja rada.

Pinki

Ludzie masowo uciekają z jak i z produkcji to też z biura. W kwestii pracy na produkcji to zależy gdzie się trafi to i tak 2 zmiany. Atmosfera różna od ludzi ok po (usunięte przez administratora) donosy premia zabierania za nic. Placa podana wyżej. Wymóg do pracy na produkcji to dwie ręce dwie nogi. Większość ludzi traktuje jako przystanek na chwilę nie ma się co łudzić większość i tak będzie wiecznie w work. A płace nie wzrosną.

Karol

Potrzebujecie pracowników?Podpowiedzcie jak się tu pracuje i czy warto starać się?

Kamil

Witam, jakue zarobki są wśród pracowników biurowych np. Inżynierów?

Biuro
@Kamil 14.06.2018 17:49

@Kamil według mnie to zależy od Ciebie a dokładnie od tego co umiesz, jak to sprzedaż i na ile umiesz się targować. Nie ma czegoś takiego ze osoba na danym stanowisku zarabiają tyle a tyle, choć jest jakiś tam powiedzmy przedział. Zawsze możesz powiedzieć ile chcesz i zobaczysz reakcje.

Dominika

Czy jest tu obecny ktoś z pracowników firmy FlexLink Systems Polska? Interesują nas wszelkie informacje dotyczące pracy w tej firmie. Jakie są warunki pracy? Jak atmosfera? Wszystkie informacje są istotne dla osób rozważających podjęcie pracy w tej firmie. @Irek Informacje dotyczące ofert pracy można znaleźć na stronie internetowej firmy. Tu masz link: http://www.flexlink.com/pl/home/people/join-us/open-position-worldwide

Irek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Administrator

A czy macie jakieś spostrzeżenia jeśli chodzi o pracę w FlexLink Systems Polska? Czy zapewnione są benefity?

Feliks

Dla młodych zaczynających pracę zarobki zawsze będą niskie. Czas i praca zrobią swoje

Tony Halik

To tak. Monter - przez agencje 3200brutto (plus premia 10-15%) po może roku może wcześniej może nigdy przez firmę na 3 mies (okres probny potem 9 mies, potem stala) 3500brutto (ale juz sa benefity i premia jak wczesniej)( mozna negocjowac stawke) delegacje są nawet częste zależy na jakim dziale. atmosfera rożnie bywa, jak w kazdej firmie. bawi mnie to że oferuja jako super dodatek mozliwosc zrobienia sobie DARMOWEJ kawy. gdzie w innych firmach jest to standard... Częste nadgodiny szczegolnie magazyn. ale dobrze nawet platne . Ale ostatnio coraz więcej ukrainców rusków czy białorusinów. jeśli chodzi i biura to onia tam jak w paczki w maśle, dobrze platni i wszystko super. ale juz produkcja niekoniecznie i patrza na ciebie jak na szara maz a co niektorzy jakby cie nie znali... pora sie zmywac z tej firmy

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku pracy, atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa coraz istotniejszą rolę. A jak to wygląda w FlexLink Systems Polska?

gość

Firma szuka naiwnych pracowników za 2086 zł m-c tj.2900 brutto i to zatrudnienie przez agencję wstyd i hańba!!! Szkoda czasu , paliwa jak również mieć szacunek do siebie.Kapitał zagraniczny tylko zarobki afrykańskie,życzę powodzenia w rekrutowaniu naiwnych .Rozwój od 1 i nie starczy do ostatniego taki kapitalizm w RP.

Nemo
@gość 12.12.2017 00:21

To że FlexLink szuka to widać ogłoszenia pojawiają się regularnie. Pytanie czy znajduje? Za 2000 na rękę w Poznaniu trudno jest nawet wegetować. wegetować

Van Oli
@gość 12.12.2017 00:21

Za takie psie pieniądze w Poznaniu nie znajdą ludzi. Ale jak chcą szukać to niech szukają.

Dominika

@NIEDOSZŁY JELEŃz tego co widzę w treści ogłoszenia o pracę, to wysokość wynagrodzenia na tym stanowisku nie jest stała dla wszystkich kandydatów, a na jej wysokość ma wpływ posiadane doświadczenie. Dobrze rozumiem, że Ty takie posiadałeś? Czy może warunki zatrudnienia różnią się w zależności od tego, czy jest się zatrudnionym przez agencję, czy też bezpośrednio przez firmę? Dopytywałeś, czy po przepracowaniu jakiegoś czasu, można liczyć na umowę bezpośrednio z FlexLink Systems?

NIEDOSZŁY JELEŃ
@Dominika 20.10.2017 14:14

Posiadam spore doświadczenie zawodowe na podobnym stanowisku. Propozycja zatrudnienia tylko przez jedną z dwóch agencji. Istnieje możliwość zatrudnienia po jakimś czasie przez Flexlink, ale to loteria. Dlaczego loteria ? A no dlatego, że: - najpierw musi zwolnić się etat w firmie - następnie musi zapaść decyzja, że pokrywają ten etat osobą z agencji - lista osób z agencji do zatrudnienia bezpośredniego jest spora Za dużo droga Dominiko niewiadomych i gdybasi, żeby ryzykować za taką marną kasę. Zresztą, to nie są moje wymysły. Pracę dostałem na takim samym stanowisku za 1000 zł netto większe pieniądze niż Wasza propozycja. Nie wierzę, że taka duża firma jak Flexlink nie zna realiów rynku pracy. Dlatego słuszne jest stwierdzenie, że szukacie jeleni do pracy.

Darek
@Dominika 20.10.2017 14:14

Aby zwabić "Jelonka" -należy zamontować paśniki z "sianem" z "dużym sianem". "Lasy rzedną świat się zmienia. Coraz trudniej o jelenia"

Zły wkurzony.

Nie da się zapłacić przyzwoicie ludziom? Lepiej jest wydawać bez końca na ogłoszenia! Niech baran który kroi budżety spróbuje przeżyć chociaż miesiąc za pensję które proponuje innym!

NIEDOSZŁY JELEŃ

Byłem na rozmowie. Stanowisko magazynier, operator wózka widłowego. Firma robi wrażenie. Po WC i kuchni mnie nie oprowadzano, ale wierzę po w/w wpisach , że są super. Przed rozmową kwalifikacyjną poczytałem o firmie i muszę powiedzieć, że byłem pod wrażeniem... ogólnoświatowa wielka firma, która powinna trzymać poziom. Niestety, usłyszałem propozycję finansową zatrudnienia oraz jego formę ...BALONIK PĘKŁ :-( Pensja minimalna w Polsce to na rękę (netto) ok. 1459 złotych. Ten moloch dla wykwalifikowanego pracownika z doświadczeniem proponuje tylko ok 550 zł więcej i to przez agencję , czyli bez benefitów. Czar prysł. Najgorsza propozycja jaką otrzymałem na rozmowach. Info dla kadry zarządzającej ------->>>> kierunek UKRAINA Nie wypowiadam się na go work, ale po tym rozczarowaniu, MUSIAŁEM.

Dominika

@Asiato dobra informacja, że w firmie można liczyć na dobrą atmosferę oraz ma się wpływ na wybór umowy. Możesz powiedzieć coś więcej o swojej pracy? W jakim jej dziale pracujesz? Jak wygląda Twój typowy dzień pracy?

Asia

Jestem już po 2 tygodnia i przedłużyłam umowę - dla mnie jest fajnie, wybrałam umowe o zlecenia bo mam jeszcze uczelnie, fajna kasa i atmosfera!

Monter

Ile zarobi w tej firmie Monter? Czy jest to praca wyjazdowa? Czy na miejscu?

Asia

Ja właśnie dziś zaczęłam pracę w tej firmie, ale na zaledwie 2 tyg i za pośrednictwem agencji. Dam znać jak się umowa skończy, na razie jest bardzo fajnie.

Dominika

@Janek co jest powodem rotacji, o której wspominasz? Możesz powiedzieć coś więcej o obecnej sytuacji? Czy odejścia dotyczą całej firmy, czy też niektórych jej działów szczególnie? @Info widzę, że Ty masz trochę inne informacje. To, że firma się rozwija i potrzebuje nowych pracowników byłoby dobrą informacją. Jednak Wasze opinie zdają się być sprzeczne. Może ktoś jeszcze się wypowiedzieć na ten temat? Dodatkowe informacje i wyjaśnienie tej kwestii będzie pomocne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy.

Dominika

@stalinrzeczywiście, z tego co widzę to poszukiwani są pracownicy do prawie każdego działu firmy. Pojawiła się m.in. oferta pracy na stanowisko Inżynier Sprzedaży. Ktoś z Was pracuje w tym dziale? Co warto wiedzieć o pracy w tym charakterze?

Info
@Dominika 23.08.2017 11:34

Szukają specjalisty z branży Automotive.

stalin

Czy ostatni wysyp ofert pracy związany jest z jakąś czystką w firmie?

Info
@stalin 22.08.2017 19:49

Z tego co wiem nie chodzi o czystki, zatrudniają nowych. Ostatnio bardzo sie rozrastają

Janek
@Info 23.08.2017 13:41

Ludzie sami uciekają z tej firmy o to cały wysyp. dobre miejsce by po szkole było co CV wpisać tyle.

pepe

To jak tam jest z zarobkami montażu​

Dominika

@Darekwidzę, że bardzo krytycznie oceniasz firmę. Mógłbyś powiedzieć jakie konkretnie masz do niej uwagi? Co według Ciebie należałoby w FlexLink Systems Polska zmienić, by pracowało się lepiej?

Darek

FlexLink szuka ostatnimi czasy wielu pracowników. Czy poniższy slogan pasuje do polityki personalnej firmy? "W związku z dynamicznym rozwojem szukamy tanich jeleni".

Zostaw opinię o FlexLink Systems Polska - Plewiska

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FlexLink Systems Polska