COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O.

Siemianowice Śląskie

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 87 ocen.

COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O.
3 87 6 1

Opinie o COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O.

Joanna

@HTC HD2 Co rozumiesz przez stwierdzenie, że "nie można"? Czy mógłbyś tę myśl wyrazić nieco jaśniej? Konkretne informacje na temat firmy COVERIS RIGID są bardzo istotne, dlatego dobrze by było, gdybyś je uwzględnił. Zachęcam Cię do zrobienia tego.

Rico
@Joanna 18.07.2018 14:12

Jaka inwigilacja, niektórzy są już jak przewrażliwiony szpieg, boja się nawet oddychać, firma stabilna, płaci różne dodatki, jak się nie chce robić to trzeba szukać innej pracy, tak jest w całej Polsce, inwigilacja, he, he, he.

Joanna

@ONA A czy ten fakt, który opisujesz został zgłoszony szefostwu firmy COVERIS RIGID? Jeśli tak, to z jakim efektem, co otrzymaliście w odpowiedzi? Jest to poważny zarzut względem firmy, dlatego prosiłabym Cię o odpowiedź, która będzie zawierać więcej informacji.

HTC HD2
@Joanna 12.07.2018 13:37

Nie można. Inwigilacja :)

Joanna

@Smutny Z jakiego powodu - jak twierdzisz - morale bardziej doświadczonych pracowników w firmie COVERIS RIGID spadają? Nie napisałeś konkretnie w czym rzecz, a to jest bardzo istotne. Dlatego właśnie chciałabym Cię prosić, abyś to opisał. Będę wdzięczna.

ONA
@Joanna 06.07.2018 14:03

Starzy pracownicy źle sie czują ponieważ Ukraińcy sa lepiej traktowani-na wszystko sie im pozwala a my musimy zapierniczac.

Joanna

@Adient Siemianowice śląskie :) Chciałabym spytać o to, jaka w firmie jest atmosfera? Jako, że w miejscu pracy spędza się znaczną część dnia to informacja na temat atmosfery dla wielu osób będzie na pewno bardzo istotna. W związku z tym, chciałabym Cię prosić, abyś opisał, jaka ona w firmie COVERIS RIGID jest. Będę wdzięczna.

Gold
@Joanna 30.06.2018 16:58

Sami frajerzy tam robia

Mateusz

Witam, proszę o informację. Oprócz linii produkcyjnych Coveris oferuje również pracę na magazynie - jak tam wygląda praca, naprawdę jest masakrycznie, trzeba jakieś normy wyrabiać? Podobno najciężej jest na magazynie..drobnicowym? (dla ludzi bez uprawnienia na wózki widłowe). Proszę o pomoc. Trudna sytuacja...

Stary
@Mateusz 05.07.2018 10:36

Praca taka jak wszędzie. Tylko lewusy narzekają.

Smutny

Napiszę krótko. Po ponadto 19 latach pracy w tej firmie aż przykro się człowiekowi robi , widząc do czego doprowadzono tą firmę. Ratujemy się sąsiadami z za wschodniej granicy a pracownicy z większym stażem czują się coraz bardziej odsunięci na bok. Niestety morale starszych pracowników już sięga zera , a codziennie dalej spada... To chyba nie tak powinno wyglądać. Wciąż jednak mam nadzieję że kiedyś to wróci do normy z przed lat bo zarówno firma jak i ludzie tutaj pracujący mają olbrzymi potencjał. Szkoda by było to zaprzepaścić.

anonymous

Podobno wszyscy teraz odchodzą do Adienta albo Adienta 2 ( Johnson Controls Siemianowice) widziałem w internecie ogłoszenia, że oferują 2000 netto + 800 premii. Napisane też było że Adient 2 zatrudni 1500 osób, a w Adient 1 będzie pracowało też 1500 czyli 3000 osób.

Mała
@Adient Siemianowice śląskie :) 27.06.2018 08:22

A z polecenia idzie sie pod firme odrazu czy trzeba przez posrednictwo?

Joanna

@anonymous, z pewnością widzisz też inne dobre strony, niż tylko przerwa. Jak sądzisz, czy pracownicy są ze sobą w dobrych relacjach? Czy ci bardziej doświadczeni pomagają początkującym? Dajcie znać, każda opinia jest bardzo ważna, pamiętajcie jednak o tym, by była na temat.

hihi haha

szczerze praca jest w warunkach tragicznych. nie dziwie się że nawet urkaińcy nie chcą robić. latem 50 stopni przy maszynach . już teraz nie da się wytrzymać a wody przy sobie nie można mieć. owszem jest woda w baniach porozstawiana gdzieś po hali ale jak jest sam na maszynie nie masz szans zejść się napić . zresztą często gęsto tej wody brakuje bo nikt nie doniesie. po 4 h pracy już się człowiekowi słabo robi. można się odwodnić. kobiety dźwigają ciężkie kartony. maszyny są bardzo szybkie i nie ma czasu na sprawdzanie jakości kubków. potem są żale że pakuje się wadliwe . jak ktoś nie jest bardzo odporny nie ma szans tam pracować . za te 2000 prace można mieć wszędzie więc nie ma co się szczypać

Bronek
@hihi haha 19.06.2018 14:12

Szkoda, że nie piszesz w jakiej...

Joanna

@zgrywus, dlaczego sądzisz, że inne osoby nie powinny starać się o pracę w firmie? Czy masz jakieś złe doświadczenia związane z tym pracodawcą? Opowiedz proszę nieco o charakterze swojej pracy. Czy widzisz też aspekty, które są dla Ciebie pozytywne?

anonymous
@Joanna 18.06.2018 15:46

przerwa na sniadanie

Joanna

@Bronek, powinny Ci się wyświetlać wszystkie wpisy, czy przejrzałeś kolejne strony? Może czegoś nie zauważyłeś? Wpisy wyświetlane są chronologicznie, od najnowszego do najstarszego, wliczając w to odpowiedzi na komentarz które mogą "przesunąć" oryginalny komentarz do góry. Możesz opowiedzieć o swoich doświadczeniach związanych z firmą? Co byś doradził osobom, które chcą aplikować?

zgrywus
@Joanna 13.06.2018 00:48

zeby nie aplikowaly

JASMINA

WIECEJ TAKICH BRONKOW A NORMA BEDZIE 2 RAZY WIEKSZA POGRATULOWAC !!! NIGDY NIE PISALAM ALE TERAZ MNIE ZAGOTOWALES !!!

Bronek
@JASMINA 25.05.2018 19:01

Nie wiem jaka moja wypowiedź cię zanotowała. Zauważyłem, że na tym forum wyświetlają się tylko ostatnie odpowiedzi, więc wychodzą z tego straszne bzdury bo nie wiadomo co właściwie było komentowane.

Joanna

Zapraszam was do zapoznania się z treścią regulaminu GoWork- forum nie służy prywatnym dyskusjom, lecz jest miejscem do wyrażenia swojej opinii o pracodawcy, w sposób wiarygodny i rzetelny. Zachęcam was do komentowania. Dla potencjalnych pracowników ważne będą takie aspekty, jak atmosfera na konkretnych działach, warunki pracy czy też pakiet socjalny.

ANONIMOUS

Bronus odnosząc się do twojego postu : CYTAT i dla tego głupsi rzadza pytam czemu nie masz odwagi powiedzieć im tego prosto w twarz , nie widze zebys na codzien w realu się udzielal !!

M.S

DO ZAINTERESOWANYCH informuje ze strona sluzy do opiniowania pracodawcy firmy itp. Wszelkie posty nie związane z tematem będą usowane , ubliżanie komus zniesławianie , obrażanie publiczne jest Karalne Art. 216 KK .

mrowkolew12

Jasnie panie Bronku mam propozycje jeśli nie potrafisz odpowiadać rzeczowo bez ubliżania komus to po prostu daj sobie spokoj z odpisywaniem bo taka forma jaka stosujesz swiadczy o twoim braku poszanowania godności ludzkiej i bardzo zle swiadzczy o twoim wychowaniu o czym pewnie nie raz ci ludzie mowili

mrowkolew12

Jasnie panie Bronku jeśli nie potrafisz odpisywać komus bez ubliżania to daj sobie spokoj z pisaniem ,bo taka forma swiadczy o twoim braku poszanowania godnoscl ludzkiej i kompletnym braku wychowania i pewnie nie raz ci to ktoś z otoczenia czy rodziny powiedział

tygrys35

Do Bronek jak komus odpisujesz np. lordowi w dn 23.04.2018 post z godz 14.03 to pisz jak jesteś trzeźwy bo tego zwykla kultura wymaga .proponuje przeczytać sobie ten bełkot i tak na marginesie musisz być nizla szycha w coveris skoro stać cie na wiskacza bo przeciętny pracownik to pewnie raz w roku sobie taki alkohol kupi a wieksza czesc pije zwykle piwo i to te najtańsze np. harnaś

tygrys35

Do Bronek post z dn 24.05.2018 o ile pamiętam to wpisałem kwote 700 bez słowa miliony to chyba tempy by wiedział ze chodzi o miliony a może nawet miliardy biorac pod uwagę ze firma ma tez siedzibę w Skierniewicach a ty chyba lubisz ludziom ublizac bo co do 2 postu to za komuny chodziłem do podstawówki a mój dziadek ojciec babcia walczyli z Komuna i z Niemcami czy Rosjanami w czasie 2 wojny swiatowej żeby tacy jak ty mogli dziś obrazac innych

tygrys35

Szanowny pracowniku - dot. wpis z 13.05.2018 - tlumacza się winni , lecz tak ku woli wyjaśnienia zdanie zaczyna się zawsze z dużej litery , a co do ip kompa to może na nim być kilka np. kawiarenka internetowa ,mamy tez ip np. Router,czy FunBox 3,0 Modem ,tz wewnętrzne które dynamicznie zmienia się oraz inne dane np. : maska podsieci,czy brama domysla które dla ciebie sa czarna magia i dla mnie tez były jeszcze pare lat temu .

Bronek
@tygrys35 14.05.2018 11:40

I dla tego głupsi rządzą...

Stary pracownik

Do Pracownik dot wpisu z dnia 05.05.2018 godz 07:03 możesz wskazać choć jedna maszyne na której pracują 2 osoby ,nieliczac tych na której trener szkoli nowego jak sobi nie radzi to PA PA !!!!! , a ty lub ktoś z rodziny chyba w zarządzie jest

Bronek
@Stary pracownik 15.05.2018 08:44

RDK2, RDK3, K70/12, K70/13, K70/14, K70/15, K70/16 No chyba, że oślepłem na starość.

tygrys35

Do Stary Pracownik post z dn.15.05.2018 godz 8;44 ci nowi nie przychodzą pracować,tylko odbic karte i wziąć wyplate ,chcieliście KAPITALIZMU to macie

Bronek
@tygrys35 16.05.2018 07:22

O właśnie. Ja chciałem kapitalizmu i mam za swoje. Bardzo wszystkich przepraszam, za złe wychowanie młodzieży która przyjmuje się do nas do pracy. Za Ukraińców też mogę przeprosić (w końcu chciałem kapitalizmu). Jak chcesz to przeproszę też za koklusz i gradobicie. Tylko powiedz komuchu gdzie ty byłeś gdy ja walczyłem o złe wychowanie młodzieży?

Joanna

@tygrys35, w Internecie nie widzę żadnej informacji o planowanej sprzedaży firmy, jesteś pewien, że jest ona prawdziwa? Może ktoś jeszcze mógłby to potwierdzić? Dlaczego sądzisz, że nie da się pracować dłużej? Opisz proszę w rzeczowy sposób swoje doświadczenia z Coveris. Jaki rodzaj umowy został Ci zaoferowany, jakie stanowisko zajmujesz?

Bronek
@tygrys35 23.05.2018 17:38

Tygrysku - właśnie sprzedałeś firmę za dużą flaszkę czyli 0,7 litra "firma ma być sprzedana za około 700 ml". Ogarnij się i pisz po polsku.

anonymous

do Joanna post z 22.05 2018 najlepiej przyjsc do kadr i zobaczyć naocznie jak wygląda praca bo nie sposób to opisac jeśli chodzi o umowy to ukraincy maja umowę zlecenie coveris bezpośrednio w kadrach to umowa o prace na okres próbny lub umowa o prace na czas określony na 3 miesiące ta ostatnia to za pośrednictwem agencj pracy tymczasowej i te umowy nie maja nic wspólnego ze sprzedażą firmy były takie zawsze w coveris praca ogolnie polega na obsłudze maszyny produkcyjnej polaczonej z kontrolowaniem i pakowaniem gotowych wyrobow oraz wypisywaniem bieżącej dokumentacji z zakresu produkcji

Lord

A i jeszcze jedno przez takich baranow co chca pokazac ze robia lepsze normy bo mysla ze sa lepsi czy wiecej zarobia itd sie ludzie wk.__..... Wiecej norm za te same zarobki myslenie idioty i radosc przelozonych itd ogarnijcie sie bo jestescie tania sila robocza dla zagranicznych firm itd

Bronek
@Lord 19.05.2018 07:38

Lordzie. Kurza morda, nie wiem jak ci na to odpowiedzieć. Wstałem po nocce i wypiłem jakieś 5 cm wiskacza (bo mnie listonosz obudził). 5 ku.rwa centrymetrów w butelce. Nie posiłkowałem się suwmiarką. Chyba wtną jkiś mój wyraz bo jest niecenuralny. Młodzi nie mają świaomości. Napewno też nie chcą podnosić normy,. Jeśli któryś się wyłamie to trzeba mu to mwuytłumaczyć. Ale nie czekaj, a ż napisze trylko wytłumacz mu prędzej. O matko, za dużo łiskacza, za mało rozsądku. Dajcie mi spać.

tygrys35

Do 85 post z 22.05 2018 z zarobkami jak wszędzie lecz co dalej nie wiadomo albowiem od dziś zaczol się oficialny proces sprzedaży firmy ta informacja została dziś oficjalnie podana przez zarząd coveris praca gora na 3 miesiące i to glownie przez agencje pracy tymczasowej np. power jobs

85

A jak jest rzeczywiście z zarobkami w tej firmie Coveris? Czy warto podjąć pracę?

Lord

Hmm odpowiem tak nieudacznikami nawac możnesz swoja rodzine to ze ktos sobie nie radzi na maszynie nie oznacza ze jest gorszy bo możne jest 100 razy lepszy w innych dziedzinach po druge niech kazdy pilnuje swego nosa a nie ocenia innych po trzecie zaklad nie jest wlasnoscia pracownikow a ci co trzepia na tym kase maja w (usunięte przez administratora) pracownikow tzn skutek odwrotny social igodne zarobki to nie przywilej i skonczcie wypisywac ten (usunięte przez administratora) na forach zegnam

Stary pracownik
@Lord 19.05.2018 07:29

To jak mamy nazwac ludzi którzy maja dwadzieścia parę lat i nie umieją miotły trzymać w ręce, bo np. zamiataja włosem do gory. No powiedz jak ich nazwac.

tygrys35

Do Lord wpis z 19.05 .2018 a co do młodzieży to pan wybaczy ale mam swoje lata i wiem jaka ona jest im w glowie tylko imprezy gry na pc , itp. a prace traktują jak zlo konieczne żeby mieć na opłaty i to nie tylko w coveris ale w całej Polsce ,oczywiście można się nie zgadzać ,lecz to brutalna rzeczywistość !! a jak nie wirzysz to się rozejrzyj chociażby w sklepie jak np. zamiast pilnować to bawia się telefonami

tygrys35

Szanowny panie Lord dot.wpis z dn.19.05.2018 jak pan sam zauwazyl to Amerykanska firma i chyba nie myśli pan ze przyszla ona do Polski po to żeby kupować nowoczesne maszyny czy mieć drozsza sile robocza niż u siebie w kraju chyba ze się myle ?? ludzie obudzcie się obcy kapital przychodzi do Polski czy na Ukraine po to żeby mieć tansza sile robocza i korzystać jeszcze z tego złomu jak to pan ujol . a innym przykładem może być wojsko i np. samoloty f 16 czy czołgi leopardy według pana one sa nowoczesne , a co do zwiazkow to co maja one zrobić skoro zaloga godzi się na wszystko co zarząd zaproponuje

Zostaw opinię o COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O. - Siemianowice Śląskie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O.