COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O.

Siemianowice Śląskie

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 87 ocen.

COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O.
3 87 6 1

Opinie o COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Diablica455

Polecam ksiazke Polski rynek pracy to Patologia Jacka Slowika opowiada o pracownikach roszczeniowych ktorzy ciagle traca prace bo sa niewygodni dla pracodawcy

Joanna

@anonymous, z pewnością widzisz też inne dobre strony, niż tylko przerwa. Jak sądzisz, czy pracownicy są ze sobą w dobrych relacjach? Czy ci bardziej doświadczeni pomagają początkującym? Dajcie znać, każda opinia jest bardzo ważna, pamiętajcie jednak o tym, by była na temat.

Nitka
@Joanna 24.06.2018 15:19

jeśli tylko masz jakiś problem, możesz podejść do kogokolwiek i zapytać. Nikt nie gryzie a każdy udzieli wskazówek.

Tomasz

Podpowiedzcie jaką umowę proponuje firma? Czy coś z dodatków socjalnych praktykuje, może coś innego?

anonymous
@Tomasz 10.09.2018 18:30

tam zaden polak dawno sie nie zachaczyl na dluzej, teraz stawia sie na ukraincow, przemysl to

fajnaJa
@Tomasz 10.09.2018 18:30

Co Ty gadasz anonymous. Pracuje tam od roku i owszem, jest tam dużo Ukraińców, ale Polaków sobie również cenią. Praca łatwa, czasem stresująca jak to praca, nie jest ani trudna ani skomplikowana. Są takie dni kiedy nie ma czasu na nic, a są takie dni, że jest bardzo spokojnie. Zarobki są dobre, tylko system 4 brygadowy może człowieka drażnić, ale idzie i do tego przywyknąć

Ktos33

5.53 premii żart! !!!

Joanna

@HTC HD2 Co rozumiesz przez stwierdzenie, że "nie można"? Czy mógłbyś tę myśl wyrazić nieco jaśniej? Konkretne informacje na temat firmy COVERIS RIGID są bardzo istotne, dlatego dobrze by było, gdybyś je uwzględnił. Zachęcam Cię do zrobienia tego.

Rico
@Joanna 18.07.2018 14:12

Jaka inwigilacja, niektórzy są już jak przewrażliwiony szpieg, boja się nawet oddychać, firma stabilna, płaci różne dodatki, jak się nie chce robić to trzeba szukać innej pracy, tak jest w całej Polsce, inwigilacja, he, he, he.

robotnik
@Joanna 18.07.2018 14:12

moze ktoś zrobic porzadek z kadrowa w skierniewicach żeby pracownik nie czekał jak na audiencje godzine bo pani plotkami sie zajmuje,jakoś jak przyjeżdżajż panie z kadr z siemianowic nie ma tego problemu i kadrowa skierniewicka jak wtedy jest zupelnie inaczej się zachowuje

Czarek

Idealnych firm nie ma . Wystarczy dobrze pracować a zadowolenie z pracy gwarantowane!

ONA

Każdy wie co sie dzieje i ze jest do d.....py. Niema co się skarżyć bo dyrekcja wie co sie dzieje i niestety na to pozwala. Smutna ale prawdziwa prawda. Tyle w temacie, dziekuje za uwagę.

Joanna

@ONA A czy ten fakt, który opisujesz został zgłoszony szefostwu firmy COVERIS RIGID? Jeśli tak, to z jakim efektem, co otrzymaliście w odpowiedzi? Jest to poważny zarzut względem firmy, dlatego prosiłabym Cię o odpowiedź, która będzie zawierać więcej informacji.

HTC HD2
@Joanna 12.07.2018 13:37

Nie można. Inwigilacja :)

Joanna

@Smutny Z jakiego powodu - jak twierdzisz - morale bardziej doświadczonych pracowników w firmie COVERIS RIGID spadają? Nie napisałeś konkretnie w czym rzecz, a to jest bardzo istotne. Dlatego właśnie chciałabym Cię prosić, abyś to opisał. Będę wdzięczna.

ONA
@Joanna 06.07.2018 14:03

Starzy pracownicy źle sie czują ponieważ Ukraińcy sa lepiej traktowani-na wszystko sie im pozwala a my musimy zapierniczac.

Joanna

@Adient Siemianowice śląskie :) Chciałabym spytać o to, jaka w firmie jest atmosfera? Jako, że w miejscu pracy spędza się znaczną część dnia to informacja na temat atmosfery dla wielu osób będzie na pewno bardzo istotna. W związku z tym, chciałabym Cię prosić, abyś opisał, jaka ona w firmie COVERIS RIGID jest. Będę wdzięczna.

Gold
@Joanna 30.06.2018 16:58

Sami frajerzy tam robia

Mateusz

Witam, proszę o informację. Oprócz linii produkcyjnych Coveris oferuje również pracę na magazynie - jak tam wygląda praca, naprawdę jest masakrycznie, trzeba jakieś normy wyrabiać? Podobno najciężej jest na magazynie..drobnicowym? (dla ludzi bez uprawnienia na wózki widłowe). Proszę o pomoc. Trudna sytuacja...

Stary
@Mateusz 05.07.2018 10:36

Praca taka jak wszędzie. Tylko lewusy narzekają.

Smutny

Napiszę krótko. Po ponadto 19 latach pracy w tej firmie aż przykro się człowiekowi robi , widząc do czego doprowadzono tą firmę. Ratujemy się sąsiadami z za wschodniej granicy a pracownicy z większym stażem czują się coraz bardziej odsunięci na bok. Niestety morale starszych pracowników już sięga zera , a codziennie dalej spada... To chyba nie tak powinno wyglądać. Wciąż jednak mam nadzieję że kiedyś to wróci do normy z przed lat bo zarówno firma jak i ludzie tutaj pracujący mają olbrzymi potencjał. Szkoda by było to zaprzepaścić.

anonymous

Podobno wszyscy teraz odchodzą do Adienta albo Adienta 2 ( Johnson Controls Siemianowice) widziałem w internecie ogłoszenia, że oferują 2000 netto + 800 premii. Napisane też było że Adient 2 zatrudni 1500 osób, a w Adient 1 będzie pracowało też 1500 czyli 3000 osób.

Pracownik
@anonymous 01.03.2018 18:14

Z tego co widzę, to po podniesieniu stawki godzinowej na Coveris po nowym roku, to raczej przybywa, a nie ubywa ludzi. Teraz spokojnie można wyciągnąć 2000-2200 na rękę i ew. nadgodzinami z dodatkiem +50% podbić sobie stawkę. Ale dobrze wiedzieć jak mają się stawki w innych zakładach w mieście. Ciekawe za co są te premie na Johnsons, czy w ogole są realne do osiągnięcia.

Adient Siemianowice śląskie :)
@Pracownik 10.03.2018 09:34

Cześć. Jestem już jakiś czas pracownikiem Adientu a może i jakieś 6 lat :) obecnie jest dużo przyjęć i wiadomo lepiej ma się nowy pracownik niż stary. na początek jest 13zł brutto przez agencje praca na 3 zmiany od poniedziałku do piątku, praca na tłoczni czyli 4 zmiany (nie mylić z 4 brygady), 15zł + dodatek do faktycznie przepracowanej 1H + 2zł czyli 17zł na początek (faktycznie przepracowana 1H chodzi o to że jak ktoś jest na urlopie bądź na L4 to ma płacone tylko 15zł. Premia jest po 3miesiącach do 800zł a nie 800zł więc może być i 200zł chociał mało kto tyle dostaje, zazwyczaj jest to około 600zł brutto. Premia jest frekwencyjno-uznaniowo-absencyjna. jest też premia ale to już pod firmą kwartalna czyli taka 13-sta pensja tylko wypłacana co kwartał :), Można też przyjść do pracy z tzw. polecenia pracownika i wywalczyć sobie większa stawke oraz szybsze przejscie pod firme, Wiadome pod firmą są rożne benifity jak wczasy pod gruszą, dofinansowania do szkół dla dzieci (jeśli ktoś ma oczywiście ) na wszystko na książki,zeszyty itp. itd. a nawet dla zainteresowanych jest obiad za 5 zł :P Co roku jest organizowany piknik rodzinny, atrakcje itp. może i na sam początek i kokosów sie nie zarobi ale po tych 3 miesiacach sadze ze około 2200/2400 powinno być na 4 zmianach jest dużo nadgodzin oraz około dwa dni wiecej w miesiącu co daje nastepne 16h 100% i jak wypadnie z grafiku jakieś świeto to też wpadnie 100% PS jak ktoś chciałby z polecenia to piszcie na niedzwiedz08@wp.pl poki co dałem maila takiego a nie z imienia i nazwiska :P ja oczywiście za polecenie zgarniam kase a ktoś z was bedzie miał może lepszą stawke niż 13zł :P pozdrawiam

Mała
@Adient Siemianowice śląskie :) 27.06.2018 08:22

A z polecenia idzie sie pod firme odrazu czy trzeba przez posrednictwo?

hihi haha

szczerze praca jest w warunkach tragicznych. nie dziwie się że nawet urkaińcy nie chcą robić. latem 50 stopni przy maszynach . już teraz nie da się wytrzymać a wody przy sobie nie można mieć. owszem jest woda w baniach porozstawiana gdzieś po hali ale jak jest sam na maszynie nie masz szans zejść się napić . zresztą często gęsto tej wody brakuje bo nikt nie doniesie. po 4 h pracy już się człowiekowi słabo robi. można się odwodnić. kobiety dźwigają ciężkie kartony. maszyny są bardzo szybkie i nie ma czasu na sprawdzanie jakości kubków. potem są żale że pakuje się wadliwe . jak ktoś nie jest bardzo odporny nie ma szans tam pracować . za te 2000 prace można mieć wszędzie więc nie ma co się szczypać

Bronek
@hihi haha 28.05.2018 13:41

Dlaczego więc tu pracujesz?

hihi haha
@Bronek 14.06.2018 04:07

nie pracuje. byłam tam 3 dni. już dawno pracuje w 100 razy lepszej firmie

Bronek
@hihi haha 19.06.2018 14:12

Szkoda, że nie piszesz w jakiej...

Joanna

@zgrywus, dlaczego sądzisz, że inne osoby nie powinny starać się o pracę w firmie? Czy masz jakieś złe doświadczenia związane z tym pracodawcą? Opowiedz proszę nieco o charakterze swojej pracy. Czy widzisz też aspekty, które są dla Ciebie pozytywne?

anonymous
@Joanna 18.06.2018 15:46

przerwa na sniadanie

Joanna

@Bronek, powinny Ci się wyświetlać wszystkie wpisy, czy przejrzałeś kolejne strony? Może czegoś nie zauważyłeś? Wpisy wyświetlane są chronologicznie, od najnowszego do najstarszego, wliczając w to odpowiedzi na komentarz które mogą "przesunąć" oryginalny komentarz do góry. Możesz opowiedzieć o swoich doświadczeniach związanych z firmą? Co byś doradził osobom, które chcą aplikować?

zgrywus
@Joanna 13.06.2018 00:48

zeby nie aplikowaly

JASMINA

WIECEJ TAKICH BRONKOW A NORMA BEDZIE 2 RAZY WIEKSZA POGRATULOWAC !!! NIGDY NIE PISALAM ALE TERAZ MNIE ZAGOTOWALES !!!

Bronek
@JASMINA 25.05.2018 19:01

Nie wiem jaka moja wypowiedź cię zanotowała. Zauważyłem, że na tym forum wyświetlają się tylko ostatnie odpowiedzi, więc wychodzą z tego straszne bzdury bo nie wiadomo co właściwie było komentowane.

Joanna

Zapraszam was do zapoznania się z treścią regulaminu GoWork- forum nie służy prywatnym dyskusjom, lecz jest miejscem do wyrażenia swojej opinii o pracodawcy, w sposób wiarygodny i rzetelny. Zachęcam was do komentowania. Dla potencjalnych pracowników ważne będą takie aspekty, jak atmosfera na konkretnych działach, warunki pracy czy też pakiet socjalny.

ANONIMOUS

Bronus odnosząc się do twojego postu : CYTAT i dla tego głupsi rzadza pytam czemu nie masz odwagi powiedzieć im tego prosto w twarz , nie widze zebys na codzien w realu się udzielal !!

M.S

DO ZAINTERESOWANYCH informuje ze strona sluzy do opiniowania pracodawcy firmy itp. Wszelkie posty nie związane z tematem będą usowane , ubliżanie komus zniesławianie , obrażanie publiczne jest Karalne Art. 216 KK .

mrowkolew12

Jasnie panie Bronku mam propozycje jeśli nie potrafisz odpowiadać rzeczowo bez ubliżania komus to po prostu daj sobie spokoj z odpisywaniem bo taka forma jaka stosujesz swiadczy o twoim braku poszanowania godności ludzkiej i bardzo zle swiadzczy o twoim wychowaniu o czym pewnie nie raz ci ludzie mowili

mrowkolew12

Jasnie panie Bronku jeśli nie potrafisz odpisywać komus bez ubliżania to daj sobie spokoj z pisaniem ,bo taka forma swiadczy o twoim braku poszanowania godnoscl ludzkiej i kompletnym braku wychowania i pewnie nie raz ci to ktoś z otoczenia czy rodziny powiedział

tygrys35

Do Bronek jak komus odpisujesz np. lordowi w dn 23.04.2018 post z godz 14.03 to pisz jak jesteś trzeźwy bo tego zwykla kultura wymaga .proponuje przeczytać sobie ten bełkot i tak na marginesie musisz być nizla szycha w coveris skoro stać cie na wiskacza bo przeciętny pracownik to pewnie raz w roku sobie taki alkohol kupi a wieksza czesc pije zwykle piwo i to te najtańsze np. harnaś

tygrys35

Do Bronek post z dn 24.05.2018 o ile pamiętam to wpisałem kwote 700 bez słowa miliony to chyba tempy by wiedział ze chodzi o miliony a może nawet miliardy biorac pod uwagę ze firma ma tez siedzibę w Skierniewicach a ty chyba lubisz ludziom ublizac bo co do 2 postu to za komuny chodziłem do podstawówki a mój dziadek ojciec babcia walczyli z Komuna i z Niemcami czy Rosjanami w czasie 2 wojny swiatowej żeby tacy jak ty mogli dziś obrazac innych

tygrys35

Szanowny pracowniku - dot. wpis z 13.05.2018 - tlumacza się winni , lecz tak ku woli wyjaśnienia zdanie zaczyna się zawsze z dużej litery , a co do ip kompa to może na nim być kilka np. kawiarenka internetowa ,mamy tez ip np. Router,czy FunBox 3,0 Modem ,tz wewnętrzne które dynamicznie zmienia się oraz inne dane np. : maska podsieci,czy brama domysla które dla ciebie sa czarna magia i dla mnie tez były jeszcze pare lat temu .

Pracownik
@tygrys35 14.05.2018 07:05

Niema sensu z Toba dyskutować bo dalej brniesz w kłamstwa. A tak na marginesie twój kolega pisze z malej litery.

tygrys35
@Pracownik 14.05.2018 08:37

Skoro wiesz lepiej o demnie co to ip kompa brama domyslna czy maska podsieci to po co pytasz mądrzejszy ustepuje tak mawial mój dziadek a kolega pisze już z dużej

Pracownik
@tygrys35 14.05.2018 11:40

Ja nie twierdze ze wiem lepiej od Ciebie co to IP itd, chodzi o to ze ja to nie Bronek a Ty mi zarzucasz ze tak jest bo sprawdziles po IP. A swoja droga skoro taki z Ciebie dobry informatyk to co robisz na produkcji w Coveris?

tygrys 35
@Pracownik 14.05.2018 19:17

Co robie w Coverisie - zdobywam nowe doświadczenia zawodowe i zyciowe

Bronek
@tygrys35 14.05.2018 11:40

I dla tego głupsi rządzą...

Stary pracownik

Do Pracownik dot wpisu z dnia 05.05.2018 godz 07:03 możesz wskazać choć jedna maszyne na której pracują 2 osoby ,nieliczac tych na której trener szkoli nowego jak sobi nie radzi to PA PA !!!!! , a ty lub ktoś z rodziny chyba w zarządzie jest

Stary pracownik
@Stary pracownik 15.05.2018 08:44

Chyba mnie nie zrozumiałes, to bylo pisane w zartach. Każdy kto pracuje w Coveris wie ze nie składa sie z samych operatorow. A ja jestem z zarządu starych operatorow którzy maja dosc nowych pracowników którym nie chce sie pracować.

Bronek
@Stary pracownik 15.05.2018 08:44

RDK2, RDK3, K70/12, K70/13, K70/14, K70/15, K70/16 No chyba, że oślepłem na starość.

tygrys35

Do Stary Pracownik post z dn.15.05.2018 godz 8;44 ci nowi nie przychodzą pracować,tylko odbic karte i wziąć wyplate ,chcieliście KAPITALIZMU to macie

Bronek
@tygrys35 16.05.2018 07:22

O właśnie. Ja chciałem kapitalizmu i mam za swoje. Bardzo wszystkich przepraszam, za złe wychowanie młodzieży która przyjmuje się do nas do pracy. Za Ukraińców też mogę przeprosić (w końcu chciałem kapitalizmu). Jak chcesz to przeproszę też za koklusz i gradobicie. Tylko powiedz komuchu gdzie ty byłeś gdy ja walczyłem o złe wychowanie młodzieży?

Joanna

@tygrys35, w Internecie nie widzę żadnej informacji o planowanej sprzedaży firmy, jesteś pewien, że jest ona prawdziwa? Może ktoś jeszcze mógłby to potwierdzić? Dlaczego sądzisz, że nie da się pracować dłużej? Opisz proszę w rzeczowy sposób swoje doświadczenia z Coveris. Jaki rodzaj umowy został Ci zaoferowany, jakie stanowisko zajmujesz?

tygrys35
@Joanna 22.05.2018 22:35

informacja o sprzedaży została podana oficjalnie na tablicy informacyjnej w coveris a nie na zewnątrz firmy umowy to umowy w 80 % to umowy tymczasowe z agencji pracy gora na 3 miesiące to wynika z kolei z przepisów praca jak wszędzie stawka to brutto 14 zl netto jakies 9.20 plus jakies 300 zl za system 4 brygadowy i za nocki 2 zl więcej na godzine , a przyjęcia sa na produkcje linie ewentualnie magazyn a ta info o sprzedaży został podany przez zarząd na tablicy w stolowce firma ma być sprzedana za około 700 ml

Bronek
@tygrys35 23.05.2018 17:38

Tygrysku - właśnie sprzedałeś firmę za dużą flaszkę czyli 0,7 litra "firma ma być sprzedana za około 700 ml". Ogarnij się i pisz po polsku.

anonymous

do Joanna post z 22.05 2018 najlepiej przyjsc do kadr i zobaczyć naocznie jak wygląda praca bo nie sposób to opisac jeśli chodzi o umowy to ukraincy maja umowę zlecenie coveris bezpośrednio w kadrach to umowa o prace na okres próbny lub umowa o prace na czas określony na 3 miesiące ta ostatnia to za pośrednictwem agencj pracy tymczasowej i te umowy nie maja nic wspólnego ze sprzedażą firmy były takie zawsze w coveris praca ogolnie polega na obsłudze maszyny produkcyjnej polaczonej z kontrolowaniem i pakowaniem gotowych wyrobow oraz wypisywaniem bieżącej dokumentacji z zakresu produkcji

Lord

A i jeszcze jedno przez takich baranow co chca pokazac ze robia lepsze normy bo mysla ze sa lepsi czy wiecej zarobia itd sie ludzie wk.__..... Wiecej norm za te same zarobki myslenie idioty i radosc przelozonych itd ogarnijcie sie bo jestescie tania sila robocza dla zagranicznych firm itd

Bronek
@Lord 19.05.2018 07:38

Lordzie. Kurza morda, nie wiem jak ci na to odpowiedzieć. Wstałem po nocce i wypiłem jakieś 5 cm wiskacza (bo mnie listonosz obudził). 5 ku.rwa centrymetrów w butelce. Nie posiłkowałem się suwmiarką. Chyba wtną jkiś mój wyraz bo jest niecenuralny. Młodzi nie mają świaomości. Napewno też nie chcą podnosić normy,. Jeśli któryś się wyłamie to trzeba mu to mwuytłumaczyć. Ale nie czekaj, a ż napisze trylko wytłumacz mu prędzej. O matko, za dużo łiskacza, za mało rozsądku. Dajcie mi spać.

Zostaw opinię o COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O. - Siemianowice Śląskie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O.