COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O.

Siemianowice Śląskie

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 84 ocen.

Opinie o COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O.

mrowkolew12

drodzy opioniowcy w coveris nie ma takiej funkcji jak sam pakowacz tylko jest pakowacz operator maszyny produkcyjnej ( blad w ogłoszeniu o pracy także w agencji jobcenter Katowice PRACOWNIK!!!

nowy pracownik

Co do braku szacunku "kadry" do nowych pracowników(tymczasowych pracowników) wg mnie może on wynikac z ogromnej rotacji przyjmowanych pracowników, oni tak często się zmieniają w sensie że duża większość pracuje jeden lub pare dni najwyżej tydzień i rezygnują..., niedawno znajomy z innego wydziału powiedział mi ,że w czerwcu na ponad 100 przyjętych do końca miesiąca zostało okmajster. 10 ( to jest informacja od magazyniera),tak wiec widzicie...., druga sprawa że rzeczywiście niektórzy próbują zniechęcic pracownika, podam tutaj swój przykład, pierwsza dniówka na wydziale duo smart brygada B upłynęła dosyć w porządku bo wszyscy (ustawiacze,operatorzy, szczególnie operator mnie szkolący) byli bardzo mili i pomocni, kierownika zmiany w tym moim pierwszy dniu nie było, natomiast na drugi dzień kierownik zmiany już był i tak jak w poprzedni dzień o wszystko się pytałem, robiłem notatki, dbałem o porządek opróżniając kubły i worki na śmieci, pracowałem przy pakowaniu kubków i nagle pod koniec dniówki podchodzi do mnie majster i zaczyna zjebe(nie wiedzieć czemu...) cytuje" czemu nie stoje obok maszyny przy operatorze,czemu o nic się nie pytam, jak ja mam obsługiwać za kilka dni dni maszyne skoro stoje przy kartonie o pakuje te kubki(a przypominam że to mój drugi dzień w pracy)dalej mi mówi że co ja sobie wyobrażam że takich jak ja przede mną było setki i nie jestem ostatni bo będą następne....., dalej mi mówi że nie przyszedłem tu pracować jako pakowacz tylko uczyc się na operatora maszyny że jak najszybciej samemu w ciągu tygodbia stanąc za maszyną..."mnie zatkało tym tekstem u tak mi szczenna opadła że nie wiedziałem co powiedzieć tylko sobie w myślach przypomniałem to co pisało na ogłoszeniu o prace i to co mówiła pani z kadr coverisa gdy byłem na rozmowie ,że na stanowisku pakowacza do paru miesięcy się robi a potem jest zmiana na operatora.. Powiedziałem sobie że z tym facetem w życiu dalej nie będę robic...... Acha, informacja dla tych co będą mieć rozmowe w coverisie z panią z kadr, zapytajcie się od razu gdzie dostaną szafke na rzeczy do przebrania, bo gdy ja byłem to pani nic nie mówi o tym, a tymczasowi pracownicy dostają wąskie szafki w kontenerze poza budynkiem i halą, w kontenerze nie żadnej ławki , wszystko na stojco się robi , a gdy jest tłok to masakra, co do przerw są dwie, 10 minut i 20 minut, tylko że ok. 5 minut(w obie strony) traci się na samo dojście do kontenera po jedzenie i powrót) ale tego na przełożeni nie biorą pod uwagę kolejna sprawa, zaczynają się chłodne ranki(godzina 5-6 rano) a za miesiąc będą jeszcze chłodniejsze lub zimne , a tu w samej koszulce trzeba te kilkadziesiąt mietrów przejść z kontenera do budynku, no ale tego nikt pod uwagę nie bierze a potem się dziwią,że lubie się przeziębiają.....i to samo się tyczy gdy spocony człowiek z hali wraca do kontenera....

MROWKOLEW12
@zgrywuś 08.04.2018 18:50

no to do alby CHORZOW BRZEZISKA

ZAINTERESOWANY

Czytam rozne opinie z tej strony tj tez z adienta panel tech alba fabud itp. chorzow Siemianowice i dochodze do wniosku ze nie ma w okolicy dobrej firmy ale chcieliśmy kapitalizmu i na tym on polega ze pracodawcy z obcych krajów szukają tańszej sily roboczej niż u siebie to chyba logiczne a co do atmosfery w pracy to sami sobie ja tworzymy i tak było zawsze nawet za komuny chociażby w energomontazu gdzie pracow.21 lat

Zainteresowana

Witam. Interesuje mnie praca w Coveris. Po przeczytaniu wpisów,nie ukrywam że jedno przyszło mi na myśl.... Znowu to samo?!?! Jednak, praca jest pracą i pewne rzeczy będą zawsze i wszędzie. Ale najbardziej interesują mnie kwestie finansowe. Wiem ile za godzinę, o dodatku do zmiany, nadgodzinach i premii kwartalnej. A czy jest dodatek do nocnej zmiany? Bo zgodnie z prawem powinien być. I czy jest premia miesięczna za brak absencji - za obecność w pracy?

skwarek
@Zainteresowana 20.03.2018 18:39

oj kwestie finansowe to na koncu, wpierw ciezka robota, poznanie maszyn. Nikt ci teraz nie poleci tam pracy szczegolnie na lato przy +50 C

Prezes

Jaka qj jak maszyna na duosmartach zapyla ze nawet niemasz czasu sie po nosie podrapac. To sie niedziwie niw dziwie zw sa reklamacje.

zlomiarz
@Prezes 31.12.2017 06:23

musza leciec szybciej, zeby wyrobic badz zblizyc sie do normy, przeciez to złom

wqurviony

U ropelskiego na zmianie na 2 najlepszych maszynach/tutkarkach stoja kto? UKRAINCY Pozdrowmy wszyscy rodzine naszego mistrza z ukrainy. POZDRAWIAMY

????
@sk-ce 06.03.2018 18:46

Weź g.n.i.d.o się zwolnij jeśli nie pasuje Ci praca. Pewnie jesteś z tych mechaników co albo nic nie potrafią, albo z tych co się im nic nie chce, ew. z tych co myślą, że potrafią i w swoim mniemaniu są najlepsi i niezastąpieni. Pozdrawiam Skierniewice. ☺

anonymous

Podobno wszyscy teraz odchodzą do Adienta albo Adienta 2 ( Johnson Controls Siemianowice) widziałem w internecie ogłoszenia, że oferują 2000 netto + 800 premii. Napisane też było że Adient 2 zatrudni 1500 osób, a w Adient 1 będzie pracowało też 1500 czyli 3000 osób.

Pracownik
@anonymous 01.03.2018 18:14

Z tego co widzę, to po podniesieniu stawki godzinowej na Coveris po nowym roku, to raczej przybywa, a nie ubywa ludzi. Teraz spokojnie można wyciągnąć 2000-2200 na rękę i ew. nadgodzinami z dodatkiem +50% podbić sobie stawkę. Ale dobrze wiedzieć jak mają się stawki w innych zakładach w mieście. Ciekawe za co są te premie na Johnsons, czy w ogole są realne do osiągnięcia.

Pracownik operator

(usunięte przez administratora) i tyle. Patalogia tam zarządzajaca ma wszystkich pracowników w dupie.kierownik offline grzebie w smieciach i daje upomnienia nawet za brak długopisu. Dla.niego pakowacze i operatorzy są nic niewartymi ludźm tylko ustawiacze są dla niego kimś. Jak ktoś mu podpadnie to zabrania przerw. Żenada. A inżynier wydziału jest nie lepszy ma swoich pupili i każe inwigilować im innych pracowników.

Mat

Praca jak praca. Jak komus sie nie chce robic to zawsze bedzie narzekal. Zarobki srednie, ale przynajmniej robota pewna i na starcie umowa, a nie smieciowki jak to dzis bywa.

Stokrotka

Robercik ty dziadu, lazisz i sie czepiosz a jak kierownikow na 1 zmianie ni ma to (usunięte przez administratora) ludzie do tych maszyn zwrot za zwrotem a ty udajesz ze nie widzisz i te twoje godanie "zalezy kto widzi to mozesz albo nie mozesz" masz juz wyjeb.e to idz (usunięte przez administratora) i ten leb se lobetnij bo wlosy w kubkach, wiesz jak godajom "nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka"

Damian

Powiem tak firma bardzo dobra zarobki na star az lezka sie wokol oka kreci dwie przyrwy na kawe i sniadanie darmowa kawa cukier czy herbata plus owocowa sroda mila atmosfera jak puscisz bubpla to trudno wszystkich kubkow na raz nie sprawdzisz oczywiscie bywa maly stres ale nie az taki zeby sie zabijac czy mieszac forme z blotem tak jest w kazdej pracy mozna sie z kazdym dogadac a ci co narzekaja to sa zwykle nieroby chodza na przerwy po 40 lub 50 minut i olewka narzekaja na male zarobki bo te 2000 lub wiecej to za malo za stanie i kontrola kubkow ktore wazy tyle co nic kocham ta prace i przynajmniej gdy mam do niej isc nie mowie sobie ...kur.. znow to samo .. tylko ide z usmiechem jeszcze daja kapsulki z witaminami na lato co wy macie do tej firmy ? jak am nie pasuje to wypad pod sklep z tekstami ,, kierowniku daj 2 zeta,, ale dobrze bo dzieki takim nierobom przynajmniej sa miejsca pracy moim ustawiacze oraz lider to cudowni ludzie pewni hurmoru i usmiechu moglbym za nimi isc w ogien tolerancyjni oraz wyrozumiali wiadomo bywaja jakies buce jak w kazdej firmie ale bez przesady praocwnik martwi sie o swoje stanowisko a ustawiacz czy lider ma na glowie kazda maszyne i nie tylko dyrektor urzadza dni rodziny oraz sweita dla pracownikow co wy KUR.. chcecie od tej firmy !!!!!!! ja jestem szalenie zadowoloy i nie wyborazam sobie prace gdzie indziej pozdrawiam caly dzial coveris oraz podzwiam was :)

lolo
@Damian 06.10.2017 18:38

lezka sie w okol kreci, darmowa kawa i cukier i powietrze hahahaha i mozna smialo zapier..lac na 3 zmiany bez urlopu.......

Joanna

@kubek, @drukarz, wzajemne oczernienie się nawzajem nic na forum nie wniesie, pisałam o tym już wcześniej i jako moderator, bardzo proszę o poszanowanie praw innej osoby. Wątek dotyczy COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O. i to o firmie i panujących w niej warunkach, powinna głównie toczyć się tutaj dyskusja.

A co za różnica?

Chyba faktycznie Kubek to Marian. Świadczy o tym to bezsensowne zdanie "Najgorsi to są Polacy pisiory,nieroby j....ba...ne, a najwiecej do powiedzenia mają!!!!!!!!!!" Tak jakby sympatie polityczne miały znaczenie przy produkcji. Proponuję Marianie mniej agresji i więcej rozsądku. Nie wiesz kto czyta to forum i nie wiesz jakie wnioski wyciągnie z twoich wypowiedzi. Może się zdarzyć, że dosięgną i ciebie.

Kubek

Może jak klient telefon w kartonie znajdzie to się coś zmieni he he he he a ty @drukarz zajmij sie drukowaniem a nie zgadywaniem kto sie kryje pod jakim nickiem bo detektywem zostaniesz!!!!!!A jakbyś misiu drogi czytał ze zrozumieniem to oceniam tylko jakośc pracy i nowych pracowników {jak zresztą wszyscy tutaj zaglądający}którzy nie nadają się do pracy-musisz być chyba jednym z nich no nie?

mrowkolew12
@Kubek 08.09.2017 18:24

a co do kasy to owszem wszystko ok

drukarz

Marian (kubek) przestań się już kompromitować i oceniać ludzi na forum publicznym. Idź do kogo trzeba i powiedz mu to w twarz tchórzu. Poza tym sam się weź za pracę zamiast wytykać innym co robią nie tak bucu.

Joanna

@Kubek jestem na tym forum moderatorem dlaczego zawracałam uwagę na obrażanie innych osób - nie musi to być nikt z "góry". Warto też pamiętać, żeby na forum uzasadniać swoje zdanie, tak ja to zrobiłeś teraz. Co musi się zatem stać, żeby zmiany, o których piszesz zostały w COVERIS RIGID POLSKA wprowadzone?

Joanna

@Kubek, od kogo w takim razie zależy kontrola jakości w COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O.? Jeśli praca nie jest wykonana bo pracownicy zajmują się czymś innym, to kto za to odpowiada? Rozumiem też, że piszesz wszystko w dużym wzburzeniu ale powstrzymajmy się tutaj od obrażania kogokolwiek.

Kubek
@Joanna 30.08.2017 10:37

@Joanna ja widze że Ty jakis agent jesteś....czyżby ktoś z ' z wyższej góry'???????Ale odpowiem.Tego się nie da wyplenić,połowe załogi by trzeba by codziennie karać za te telefony,a ja bym nawet zwalniał.Dopóki dyrekcja nie zrobi z tym porządku to prowadzący i ustawiacze nie dadzą rady,tym bardziej,że niektórzy ustawiacze są nie lepsi. Ogólnie jest przyzwolenie na telefony przy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo kradną,takie jest tłumaczenie pracowników i po cichu wszyscy sie na to godzą,a jest prosty sposób by to wyeliminować o którym nie bedę sie już rozpisywał. A @zadlo co pisze to sie nie zgadzam.Ropel to wszystko za ryja na zmianie trzyma i gdyby Gabryś miał prowadzić zmianę to ja sam bym się zwolnił z tej firmy.Chaos i zamieszanie pewne.

zadlo

No ja Ci Gabrys zycza tej zmiany zebys ja miol, zeby Ropopelski juz poszol, bo juz sie swoich czepio i ludzie odchodza przez niego a telefon to Irce trza wziasc i gebe ukrucic, Gabrys jo ci zycza bo ty dobry jestes chop nie to co ropeski co ludzi nie umi przy sobie trzymac

Kubek

@stary, a Tobie się coś nie pomyliło???????A co do odpowiedzi @Joanna to nieważne czy to Ukrainiec czy Polak,ważne by myślał i pracował sumiennie,a nie opierniczał sie i na telefonie siedział całą dniówkę jak to większość z pracowników robi.UWAŻAM tak;albo ku......wa telefon albo robota. Potem reklamacje......Gniazdka porobić do ładowarek i wi fi i ku....wa za darmo bedą robić!!!!!!!!!!Telefoniczne bezmózgi i na produkcje się pchają.........

Kobieta

Pozwólcie ze tez sie dołacze do rozmowy. Z Ukraincami pracuje sie dobrze poniewaz sa robotni i co sie im powie to zrobie i niamaja glupiej miny jak ktos im daje cos do roboty,i to sie ceni. A nie tak ja ci nowi Polacy niedojeby fochy na wszystko maja bo kaza im cos robic.

Joanna

@Kubek czy tobie osobiście dobrze się współpracuje z pracownikami innych narodowości? Nastawienie do współpracowników jest bardzo ważne i wpływa na atmosferę w zakładzie pracy.

Kubek

stary. Skoro uwazasz że w Niemieckiej czy Angielskiej fabryce. Niemiec nie dopuscilby do takiej sytuacjii !To czemu tam nie jedziesz???????????Boisz sie ,że bedziesz tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo niemiec nie da ci lżejszej pracy?????Koleś nie pisz bredni bo to irytujace sie to robi.Skoro nie jedziesz doNiemca i Anglika to jebaj tutaj i tylko pamietaj jedna rzeczo-noram musi byc!!!!!!!!!!!!

Kubek

No i znowu muszę się wtracic.Ukraińcy jak inni ludzie też chcą pracować.Jedni sie nadają inni nie jak to też bywa z polakami.Tylko im na tej robocie zależy a Polak to ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i taka jest prawda.Może są problemy językowe,ale wszystko jest do ogarniecia.Najgorsi to są Polacy pisiory,nieroby j....ba...ne, a najwiecej do powiedzenia mają!!!!!!!!!!Ukraińcy wyjadą dalej na zachód a wy pisiorki zostaniecie bo wielu z was ten zakład uratował życie,gdyż nigdzie indziej was nie chcieli!!!!!!!!!Tak więc kasać rękawy i do roboty bo norma musi być!!!!!!!I jak mawiał Ferdek Kiepski-wszyscy dużo do gadania mają a robic nie ma komu.........

stary

Pani Joanno prosze sobie darowac gadanie takich bzdur, sama Pani w to nie wierzy. To swiadczy o tym, ze praca jest uciazliwa pod wieloma wzgledami, i Polak juz nie chce tego robic, taka odpowiedz uzyska Pani od operatorow. Na jakiej Pani pracuje maszynie?

Joanna

@stary narodowość nie ma tutaj nic do rzeczy, jeśli ktoś pracuje na innym stanowisku niż Ty, może mieć inne warunki pracy i inne przerwy. Zatrudnianie obcokrajowców dobrze świadczy na temat COVERIS RIGID POLSKA i powinno być pozytywnie odbierane przez osoby, które chcą podjąć pracę tutaj.

stary

Witam Dlaczego na zmianie D u Roberta Ukraincy maja lepsza prace/maszyny niz Polacy?. Kto na to pozwala i przymyka oko? Nie wyobrazam sobie analogicznej sytuacji w Niemieckiej czy Angielskiej fabryce. Niemiec nie dopuscilby do takiej sytuacjii ! Szanujmy sie jako Polacy. A tych 3 ukraincow ciagle na kontroli w klimatyzowanym pomieszczeniu robiacych sobie przerwy po 35-40 minut? Robert ludzie to widza.!

sikor

Witam jak wygląda praca na utrzymaniu ruchu jakie zarobki ???

Joanna

Chętnie dowiemy się więcej o pracy w COVERIS RIGID POLSKA oraz o Waszych doświadczeniach, jednak przypominam, że komentarze nie mogą naruszać zasad regulaminu. Przed zamieszczeniem wpisu należy zapoznać się z jego treścią.

QIN

DO PREZESA CZLOWIEKU CZY TY JESTSI SILEPY I GUHY CZASY PO SIE SKONCZYLY

Joanna

@kda o pracy na jakim stanowisku mówisz? Często warunki zatrudnienia oraz możliwości rozwoju różnią się w zależności od charakteru pracy i zakresu obowiązków.

Zostaw opinię o COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O. - Siemianowice Śląskie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O.