3.3/5

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o SDP Nieruchomości

Opinie o SDP Nieruchomości Wrocław

Nie przegap nowości o SDP Nieruchomości!

Dorota

21.12.2021 16:01

Polecam wspolprace z SDP nieruchomosci Wroclaw,a w szczegolnosci z Panem Marcinem Wasik.Odpowiedzialny,punktualny i profesjonalny.Bardzo szybko i bezproblemowo znalazl najemcow do naszego mieszkkania
    Dorota

21.12.2021 15:51

Polecam wspolprace z SDP nieruchomosci Wroclaw,a w szczegolnosci z Panem Marcinem Wasik.Odpowiedzialny ,punktualny iprofesjonalny.Bardzo szybko i bezproblemowo znalazl najemcow do naszego mieszkania.
    Kamil

06.12.2021 14:15

OK
    OLA

18.11.2021 11:59

miła rozmowa, polecam
    Kornelia

08.11.2021 17:17

Jestem bardzo zadowolona z obsługi i przebiegu współpracy
    klient

30.10.2021 16:48

Polecam współpracę z panem Konradem
    kitekat

29.10.2021 19:43

Bardzo profesjonalne podejście! Dzięki firmie SDP udało mi się znaleźć wymarzone mieszkanie, a wszystkie formalności, które spędzały mi sen z powiek, zostały również ogarnięte, dzięki pomocy tej firmy! Polecam
    majka

29.10.2021 19:37

ok
    Andrzej

27.08.2021 13:29

Polecam współpracę z biurem, a szczególnie polecam współpracę z panią Pauliną Biernacka
    Joanna & Erik

22.07.2021 20:26

Pasja, profesjonalizm, zaangażowanie i ogromna motywacja. To cechy pana Macieja Suwały, który jest naszym doradca w wyborze mieszkania. Od początku bardzo profesjonalnie traktuje swoich klientów i angażuje się, aby spełnić stawiane wymagania. Niespotykana motywacja, otwartość to cechy, które powodują, że chce się z nim współpracować. Super profesjonalizm!!!!
    Tymon

15.07.2021 17:39

NIE POLECAM tej firmy, najpierw kontakt na dziwną infolinię. Żadnych merytorycznych informacji, tylko zdawkowo „Agent oddzwoni”. Minęły dwa tygodnie i do dzisiaj nikt nie oddzwonił. Szkoda czasu i pieniędzy na takich pośredników. Najważniejsze pytanie, jakie zadają to nieruchomość będzie kupowana za gotówkę czy na kredyt. Totalny brak profesjonalizmu.
    Jp

08.05.2021 08:50

Jestem pracownikiem SDP Nieruchomości i z przyjemnością podzielę się opinią o pracy w tej firmie. Na podstawie ponad rocznego doświadczenia z całym przekonaniem stwierdzam, że firma szczerze dba o pracownika, który chce i wie, jak pracuje się z klientem. Z perspektywy mojego doświadczenia zawodowego, atmosfera najlepsza, jakiej dotychczas doświadczyłam. Praca wymaga dużego zaangażowania oraz ciągłego uczenia się (każda transakcja jest inna). Sumienne wykonywanie obowiązków przynosi również satysfakcję finansową. Firma rozlicza się z pracownikami na transparentnych zasadach. Podsumowując, jeśli ktoś chce być pośrednikiem, to w SDP Nieruchomości nauczy się, jak wykonywać tę pracę naprawdę dobrze i jak osiągać satysfakcję zawodową. Jeśli jednak szukacie pracy, w której nie dając za wiele liczycie na zarabianie "kokosów", to spotkacie się z rozczarowaniem.
    hty

07.06.2021 11:53

szkolenia, rejsy łódką, imprezy (ale nie w pandemii)
    ElaW

07.05.2021 22:55

Chciałabym bardzo podziękować Pani Ewie Drabik za pomoc, przy zorganizowaniu i dopilnowaniu wszystkich formalności związanych ze sprzedażą mieszkania, a także za zainteresowanie Pani po podpisaniu aktu notarialnego, aby sprawa rzeczywiście została zamknięta. Decyzja o sprzedaży mieszkania w środku pandemii wydawała się nieco niepoważna i wiązała się ze stresem, ale Pani Ewa to profesjonalny agent i niesamowicie przyjazna osoba, z którą każda transakcja po prostu musi się udać. Doświadczenie i kompetencje pani Ewy są na wysokim poziomie, zapewniły mi poczucie bezpieczeństwa, za co jeszcze raz Pani dziękujemy.
    K

22.04.2021 10:22

Bardzo merytoryczna opinia, nie sposób skontaktować się z firmą wysyłając e mail!
    Klient z New York

10.04.2021 12:55

Z czystym sumieniem polecam współprace z SDP Biuro Nieruchomosci Wrocław a w szczególności Panią Julie Andrulewicz która poprowadziła sprzedaż mojego apartamentu bardzo profesjonalnie , praktycznie codziennie byłem informowany na jakim etapie jest proces sprzedaży a oprócz tego Pani Julia bardzo pomogła mi w kwestiach pomocy w urzędach a w czasach pandemi to niezmiernie wiele , polecam raz jeszcze jeszcze współprace z SDP Biuro Nieruchomości Wrocław i ogromnie podziękowania dla Pani Julii Andrulewicz
    lukasz

09.02.2021 13:57

Katarzyna Tichy: konkretnie, profesjonalnie i na temat bardzo goraco polecamy dziekuje z pomoc przy zakupie mieszkania pozdrawiam lukasz
    Laroslaw

21.01.2021 16:37

SDP poprostu nigdzie nie odpowiada ani nie odpisuje a sa jedynymi u ktorych jest oferta domu który mi sie podoba. Dla mnie to firma duch!

28.01.2021 10:59

Dzień dobry, wyjaśniliśmy już Pana sprawę z opiekunem oferty i przekazaliśmy prośbę o pilny kontakt. Jeszcze raz przepraszamy za tę sytuację!
    Dawid

22.01.2021 03:56

Jak najszybciej skontaktować się z firma ?

28.01.2021 10:58

Zapraszamy do skorzystania z opcji rozmowy przez Messenger, chat na stronie, drogą mailową, osobiście lub dzwoniąc na infolinię pod numer 602 101 602.
    Marek Osak

28.10.2020 08:17

We wrześniu sprzedałem mieszkanie na Kozanowie we Wrocławiu. Dziękuję za profesjonalną obsługę i pomoc w realizacji . Szczególnie dziękuję Panu Pawłowi Kubackiemu który nie tylko jest profesjonalistą ale też niezwykle kulturalnym i sympatycznym człowiekiem. Pozdrawiam Państwa

06.08.2020 14:01

Mógłbyś napisać czy poza podstawowym wynagrodzeniem obowiązują jeszcze ewentualne świadczenia dodatkowe?
    Paul

18.08.2020 09:54

Podstawa na początek pracy, później prowizja od sprzedaży + kredytu, konkursy z nagrodami

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SDP Nieruchomości?

Kontakt - SDP Nieruchomości

Legnicka 50 54-202 Wrocław

Branża główna: Transport i spedycja

Maria

13.06.2020 13:49

Dziękuję za współpracę i pomoc w sprzedaży mojego mieszkania. Jestem bardzo zadowolona!!
    Ok

20.05.2020 17:31

Ok
    M.P.

06.05.2020 12:54

Zaczęłam niefortunnie, bo dwa miesiące temu. Nie zdążyłam się rozkręcić, za to koronawirus owszem! Na pewno nie jest łatwo - ofert nie ma za wiele, nie posiadam jeszcze własnej bazy klientów, muszę sama sobie organizować czas pracy i dużo kombinować. Sporo dzwonię w ciągu dnia i nie pracuję 7-15, ale wiedziałam że tak będzie decydując się na współpracę. Atmosfera w firmie jest bardzo fajna, mojego przełożonego często nie ma (oprócz bycia szefem pełni normalne obowiązki agenta), ale nie mam żadnego problemu z uzyskaniem informacji - ludzie wokół są super - ci dostępni online i w biurze. Z zarobkami nie jest różowo, ale z powodów, które wskazałam wyżej - wszystkie należne pieniądze zostały wypłacone mi do tej pory zgodnie z ustaleniami i gdy pytałam o to ludzi w zespole również mówili, że nie mają nic do zarzucenia szefowi.

27.04.2020 14:12

Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej w firmie SDP Biuro Nieruchomości Wrocław?
    m.

28.04.2020 14:03

na przykład: Czy kochasz nieruchomości? Dlaczego akurat SDP Nieruchomości?
    Costa Concordia

25.04.2020 23:45

+ ZAROBKI (jak się przyciśnie to kilkanaście tysięcy miesięcznie nie jest żadnym wyczynem) + Ładne biura, dobrze zlokalizowane i wyposażone + bardzo duże zaufanie, ceniona jest inicjatywa i samodzielność w działaniu - praca na prowizjach - na Kościuszki trudno zaparkować - nie ma Multisporta :(
    ona

09.01.2020 22:18

byłam tam ostatnio szok co za amatorka NIE POLECAM JAKIŚ AMATOR MNIE OBSŁUGIWAŁ I NIE WIEDZIAŁ O CO CHODZI TOTALNIE
    Michal

02.11.2019 19:18

Mają na portalach ogłoszeniowych dużo mieszkań w atrakcyjnych cenach lecz są one NIEDOSTĘPNE. Strasznie namawiają na spotkanie w biurze i pomoc przy kredycie, szkoda że tak chętnie nie odpisują na zapytania o mieszkania.
    JA

08.03.2019 18:22

Ludzie byłam i zobaczyłam tą amatorszczyznę!

23.10.2019 13:37

Tragedia kłamie kobieta wymyśla spotkania jak umowa się kończy ,agresywna nie interesuje się nieruchomością. Rozmowa telefoniczna napastliwa zakrzyczeć chce i zawsze ma racje nie nadaje się jako pracownik z ludźmi . Nigdy więcej dałem się wrobić w umowę wtedy była milusia młoda pani.

23.10.2019 18:05

Do "Klient" Miałam przyjemność słuchać tej rozmowy siedząc biurko obok. Jeśli ma Pani trochę czasu to proszę usiąść przy komputerze i poczytać, podzwonić po biurach i zapytać jak wyglądają systemy wymiany informacji, przeczytać o polskim ustawodawstwie w tym zakresie a potem zastanowić się czy nadal chce Pani mówić, że agentka kłamie? Te "wymyślone spotkania" to byli poważnie zainteresowani klienci którzy przy odrobinie współpracy mogliby kupić Pani mieszkanie. Jeśli ma Pani nadal wątpliwości zapraszam do kontaktu telefonicznego (może Pani poprosić o numer do mnie) a na spokojnie porozmawiamy , wysłucham Pani obaw i wątpliwości, wytłumaczę Pani powołując odpowiednie ustawy i regulacje które dotyczą nas jako firmy a które mają wpływ na Pani niezadowolenie. Pozdrawiam serdecznie Klaudia, pracownik SDP Nieruchomości

07.10.2019 11:07

Czy rozmowa kwalifikacyjna odbywa się w siedzibie firmy SDP Biuro Nieruchomości Wrocław?

10.10.2019 20:28

Oczywiście, a gdzie miałaby się indziej odbywać?
    toms

27.09.2019 11:55

co tam się dzieje to masakra

17.09.2019 23:11

Bardzo słabe biuro i bardzo słaba obsługa. Ja nie polecam.
    Dc

29.06.2019 18:30

Niepowazni posrednicy, co chwile obsuwa z umawianymi spotkaniami
    kredycik

04.06.2019 09:27

Chciałem wziąć kredyt ale trzy razy zmieniali mi doradce i żaden nie kompetentny. Dałem zarobić konkurencji. Co do kredytów to nie to biuro
    Martyna

15.04.2019 16:11

Nie wiem skad tyle negatywnych opinii - mam wrazenie ze niektore z nich są na sile dodane. Moim zdaniem wszystko jest zorganizowane na uczciwych warunkach, ludzie są bardzo życzliwi nie nie ma żadnego kolesiostwa ani nic.
    Andrzej

26.02.2019 22:01

Nie polecam. Amatorzy w każdym zakresie.
    Aneta

25.05.2018 09:13

@anonymous, możesz w sposób bardziej szczegółowy uargumentować swój komentarz? Napisz coś więcej o pracy w firmie SDP Biuro Nieruchomości Wrocław, w chwili obecnej Twój komentarz niewiele wnosi do tematu, i nie jest pomocny dla osób, które szukają informacji o tym pracodawcy. @Klaudia, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy w firmie SDP Biuro Nieruchomości Wrocław, z Twojej wypowiedzi wynika, że osoby zainteresowane pracą u tego pracodawcy powinny być przygotowane na pracę pełną wyzwań oraz posiadać odpowiednią wiedzę oraz umiejętności, aby praca przyniosła oczekiwane rezultaty. Czy możesz w kilku słowach napisać jakimi dokładnie umiejętnościami powinien wykazywać się kandydat, który jest zainteresowany podjęciem pracy w firmie SDP Biuro Nieruchomości Wrocław? Czy polecisz pracę dla osób, które szukają możliwości rozwoju w tej branży? Zachęcam do dalszej dyskusji.

31.01.2019 23:06

Myślę że ta wypowiedź jest najprawdopodobniej zamierzoną wymyśloną informacja od biura SDP

24.02.2019 18:38

w sensie, że moja? Myślę z kolei , że jesteś z konkurencji i wpadasz to tylko by porobić trochę dymu. Jeżeli tak to musisz mieć dużooo czasu a co za tym idzie mało pracy. PS. Ja przynajmniej jestem realna,przedstawiłam się z imienia, mogę z nazwiska. Pracuję od kiedy powiedziałam i jestem zadowolona nadal mimo upływu czasu. A Ty Estate masz tyle odwagi?

24.05.2018 22:16

Współpracę z SDP podjęłam jakieś 5 tygodni temu. Obiecałam sobie, że po trzech miesiącach lub po pierwszej większej umowie opiszę pracę. No to jest i pierwszy miesiąc za mną i pierwsza umowa. Po mniej więcej tygodniu zadzwoniła moja mama i pyta: -czy Ty wiesz w jakiej firmie się zatrudniłaś? Powiem szczerze , że przez chwilę się zawahałam bo firma zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie a ja nie sprawdziłam jej nawet w google. Potem zaczęłam czytać wypociny niektórych ludzi tutaj. Tak- z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że to wypociny ludzi którzy : nie znają realiów pracy na prowizji, specyfiki takiej pracy która wymaga dużego nakładu wysiłku zanim zbuduje się bazę klientów i co najważniejsze NIE CZYTAJĄ UMÓW albo nie rozumieją ich? Ponadto z Waszych wypowiedzi wynika , że w sumie chcielibyście zarabiać niewiele robiąc, bo na początku nie ma za bardzo co robić jak pozyskiwać mieszkania , bo jeszcze nie ma się bazy klientów więc dlaczego problemem jest te 8 mieszkań? Widzę , że trochę się zmieniło w polityce firmy ( o ile to prawda, że kiedyś tak było, że np płaci się za telefon i połączenia bo teraz telefon daje firma ) Praca pośrednika w dużej firmie to nie jest łatwa praca, trzeba naprawdę się napracować zanim to przyniesie duże i wymierne korzyści. Trzeba mieć w sobie mnóstwo cech dobrego sprzedawcy, trochę psychologa i być bardzo zorganizowanym, większość ludzi niestety się do tego nie nadaje. SDP ma mnóstwo pracowników, z czego większość ludzi to pracownicy tej firmy od lat, czy gdyby było naprawdę tak źle to by tam zostali? Ostatnio siedziałam około 17tej z koleżankami w pracy i przy kawie zaczęła się rozmowa (jedna pracuje 4 msc, druga około 4 lub 5 miesięcy) o tym , że tak fajnie jest w naszym zespole , że się wychodzić z pracy nie chce. I rzeczywiście tak jest- ludzie są mili, pomocni, uśmiechnięci, czy gdyby było tak źle to by tak było? Co z tym , że najsłabsze jednostki odpadają? Życie, prawo rynku , w każdej firmie tak jest (chyba,że ma się "plecy" lub "zdarte kolana") Jeśli ktoś myśli , że to reklama firmy to zapraszam na kawę, lub do rozmowy-udowodnię jak krótko pracuję i że jestem normalnym pracownikiem który nie zgadza się na te wszystkie niesprawiedliwe opinie ludzi którzy sobie po prostu nie poradzili lub inaczej wyobrażali sobie pracę, lub po prostu nigdy nawet tu nie pracowali

31.01.2019 23:09

A jakie tak mniej więcej duże i wymierne korzyści?

24.02.2019 18:34

SDP istnieje około 8 lat na rynku /taką mam informację, nie weryfikowałam bo nie mam powodu by nie wierzyć/ . Co do korzyści to powiedz mi czy naprawdę myślisz, że ktoś kto lubi swoją firmę, wiąże swoje nadzieje z nią na dłużej będzie zdradzał strategię firmy? Tak by konkurencja rozwijała się równie szybko i dobrze? Zaczynałam swoją pracę na równi z koleżanką i kolegą którzy poszli do innych firm więc mam porównanie bo rozmawiamy co jakiś czas. Oczywiście że są aspekty gdzie jest część rzeczy na plus dla ich biura jednak suma plusów przeważa na rzecz firmy w której pracuję.

03.02.2019 11:55

Wstępnie byłem zainteresowany kupnem mieszkania i wzięciem kredytu ale dobrze że tu wszedłem i zobaczyłem najpierw opinie. Odpuszczam nie zaryzykuje

24.02.2019 18:25

Drogi kliencie Z całego serca życzę Ci byś NIE przekonywał się w swojej firmie/pracy jak można zostać obsmarowanym w internecie,zupełnie za darmo i bez powodu. Na szczęście osobiście trafiam na samych fajnych klientów którzy potrafią czytać między wierszami i śmiejemy się z tych niczym nie potwierdzonych opinii na takich portalach jak ten. Zresztą setki zadowolonych klientów mówią za siebie. Czasem miarą sukcesu jest ilość hejterów. Mimo wszystko mam nadzieję, że gdziekolwiek szukałeś, znalazłeś kliencie i jesteś zadowolony. Pozdrawiam serdecznie jako zadowolony sprzedawca u tego jakże strasznego /wedle opinii tutaj/ pracodawcy.
    Maciejo

04.02.2019 23:14

To oni jeszcze istnieją???
    Aneta

03.03.2018 09:56

@ON pracownik były, zgodnie z Kodeksem Pracy mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegająca na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy takie działania miały miejsce w stosunku do Ciebie?
    Anna

21.03.2018 15:56

Podbijam

31.01.2019 23:13

jezzzzzuuuuu kim ty Aneta jestes w tym biurze,ze cytujesz pargrafy - juz stoisz na lini obrony jakbyś przeczuwała nadchodzącą bombę!!!

Zostaw merytoryczną opinię o SDP Nieruchomości