Opinie o FTS Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FTS Sp. z o.o.

Patryk

Pracy nie polecam w szczególności dla firmy: FTS Sp. z o. o. Bierkowo, ul.Grabowa 1, 76-206 Słupsk Warunki odbiegają od rzeczywistości , koledzy z niemiec mają ponad 3000UE miesięcznie a frajerzy z Polski 2500zł na miesiąc

Waldek-serwisant
@Patryk 02.01.2018 12:59

FTS to praca u prywaciarza pośrednika, takiej należy unikać jak ognia,prywaciarz nie uwzględnia socjalu jaki mają w Orlen lub BP wykorzystuje ludzi podobno jest tam duża rotacja - ludzie sami odchodzą dlaczego?

Agata

@b a r a n - b u c, na jakim stanowisku pracowałeś w FTS Sp. z o.o.? Napisałeś mniej więcej, że godziny pracy były nieregularne. Czy pracodawca dodatkowo płacił za nadgodziny? Wspomniałeś również o niebezpiecznych warunkach pracy. Co przez to rozumiesz? Mógłbyś je opisać? Twoja wypowiedź będzie pomocna dla tych użytkowników, którzy zastanawiają się nad złożeniem CV do FTS Sp. z o.o.

Baran buc
@Agata 19.12.2017 14:01

Tak, pracodawca płacił za nadgodziny. Podstawowa pensja była zbyt niska, żeby odmawiać pracy w godzinach nadliczbowych. Niebezpieczne warunki to praca wśród pojazdów w ruchu, przy oparach benzyny, przy wyciekach gazu. Teoretycznie możesz odmówić, ale presja była ogromna. Jednego dnia naprawiasz coś w studni, w której mogą być opary, drugiego pracujesz na podnośniku, a innego analizujesz błędy w elektronice. Przy okazji zrobisz gaz albo elektrozawor, bo dasz radę i zaoszczędzisz dla firmy. Totalny chaos. Nieważne, że masz dyżur i jesteś dostępny 24h...

Damian

Pracowałem w firmie FTS jako serwisant stacji elektryk automatyk z pomiarami b.o Wytrzymałem miesiąc.... Do pierwszej "wypłaty" która była zapomogą za ciężką oddaną pracę.(usunięte przez administratora) Uwaga wypłatę dostałem 1980zł, na drugi dzień nie przyszedłem do pracy ich groźby o dyscyplinarkę olewam mam już inną lepszą pracę. PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED FTS BIERKOWO. A jeśli ktoś nie wierzy niech się przyjmie i przekona na własnej skórze, ciągle są ogłoszenia o prace.

b a r a n - b u c

Cześć! Podzielę się swoją opinią. Pracowałem w FTS i cieszę się, że zmieniłem pracodawcę. Nawiązując do innych komentarzy - tak, praca jest wymagająca, męcząca, śmierdząca. Godziny - nigdy nie wiesz, o której wrócisz do domu. Weekendy - nigdy nie wiesz, kiedy będziesz jechać do pracy. Zakres obowiązków - na tyle szeroki, że robisz praktycznie wszystko. Możliwości rozwoju - tylko tyle, ile jest niezbędne dla pracodawcy. Satysfacja - znika z czasem. Kasa mała jak na tę robotę. Nieprzewidywalność. Praca w niebezpiecznych warunkach, ciągle w ruchu i ciągle w gotowości. Plusy: po paru latach wiesz, że zawsze sobie poradzisz :) Poza tym bywasz w wielu miejscowościach. Wyjazd do miast odległego o 100 czy 200 km to już nie żadna podróż, to codzienność. Tylko po co ten pęd? Kiedyś trzeba jeszcze żyć i mieć czas na swoje pasje, rodzinę, wyjście na piwo ze znajomymi. No, ale to wiedzą byli pracownicy.

jestem robotem Wąchacz

polecam prace osobą lubiącym wąchać opary benzyny, to wciąga

były_serwisant

Pracowałem w tej firmie, jeśli chodzi o ludzi to ekipa na prawdę bardzo w porządku, serwisanci starają się i pracują ponad siły. Ja pracowałem nawet po kilkanaście godzin na dobę + w nocy dyżur na telefonie, również w niedzielę i święta i po pewnym czasie powiedziałem dosyć.Ddzieci w zasadzie nie widziałem lub bardzo rzadko bo obszar działania bardzo duży. Praca bardzo trudna, śmierdząca i strasznie wymarzniesz w zimie, ręce prawie odmrożone. Po jakimś czasie te pieniądze przestają się liczyć bo twoje życie staje się FTS'em, tez dostałem pod 4000 z nadgodzinami ale kasa to nie wszystko bo po kilku latach takiej roboty wydasz ją na lekarzy. Przychodzisz śmierdzący paliwami do domu głodny i zmęczony, miesięcznie robisz ok 8tyś km i jesteś poza domem 400godzin a firma płaci tobie za 260 . Zwolniłem się bo znalazłem lepszą pracę.

pierdolnięty
@były_serwisant 26.11.2017 12:16

na jaki chóy piszesz to samo0 co 13 marca?

Don zulan

Fts hm porażka nawet nie dają kasy na święta. Wykorzystują człowieka i tyrają nim jak psem. SORRY ALE ODRADZAM TA FIRMĘ.

Agata

@krzyś rozumiem, że nie polecasz FTS Sp. z o.o. jako pracodawcy. Powodem jest brak możliwości rozwoju, o którym piszesz oraz wynagrodzenie nieadekwatne do zakresu obowiązków. Czy zdarza Ci się wykonywać czynności, które nie należą do Twoich obowiązków? Jakie warunki zatrudnienia zostały Ci zaproponowane na rozmowie kwalifikacyjnej? Twoja opinia będzie cenna dla osób zainteresowanych złożeniem aplikacji do tej firmy.

Xxxxxx

Donosicielsrwo to podstawa tej firmy

krzyś

Praca w tej firmie to porażka zawodowa żadnych perspektyw na rozwój .Za 2000 tyś masz pracować i być zdolnym pracownikiem samodzielnie wykonać wszystkie naprawy choć nie masz o nich pojęcia

krzyś

Praca w tej firmie to porażka zawodowa żadnych perspektyw na rozwój .Za 2000 tyś masz pracować i być zdolnym pracownikiem samodzielnie wykonać wszystkie naprawy choć nie masz o nich pojęcia

Marek

Ojciec dyrektor w Słupsku i tak daje 2000 tyś zł . Dalej musisz radzić sobie sam, sprzedać części do dystrybutora i to te to z demontażu z orle... lub być ............

Jarek

Nawet kierownik nie wytrzymał też odszedł! Będzie wolny etat.

Były pracownik

Lepiej do biedronki niż do fts

Cezar

Z poczatku niby fajnie jezdzisz sobie na awarie. Oczywiscie do pewnego momentu. Zasypuja cie zleceniami.Gonisz setki klometrow. Nic nie zaplanujesz. Ktos nawet z twarda psychika "wysiada" odchodzi z tej firmy. Gnebia cie telefonami mailami itp.. Czepialstwo. Nie liczysz sie dla nich. Byle by zapieprzac od stacji do stacji. Kasa: placa niska i to bardzo jak na warunki pracy w utrzymaniu ruchu. Maja problemy z zatrudnieniem nowych osob (nikt nie chce przyjsc na takie warunki). A jak przychodzi to 3 miesiace i dowidzenia. Oczywiscie dyzur 24 h siedem dni i to nie platny co 4 tygodnie. Syf ropa benzyna opary itp. Oczywiscie zadnego szkolenia nie ma. Jedziesz sam i masz zrobic to co ci wyplanuja.

Zainteresowany

Dzień dobry, od pewnego czasu na portalach pracy przewija się ogłoszenie na stanowisko Specjalisty ds. administracyjno-biurowych (Wrocław). Czy mogę prosić o opinie w tym zakresie, przede wszystkim o zarobkach, kulturze organizacji, współpracownikach, rzeczywistych obowiązkach. Dziękuję i pozdrawiam

Marek_były_specjalista_FTS
@Zainteresowany 04.09.2017 13:32

Praca w tej firmie to porażka, zdecydowanie odradzam (usunięte przez administratora) jest wiele innych ciekawszych firm - korporacji itp.

zzz

Pracował ktoś w oddziale w Kielcach? Jakieś opinie? Bo aktualnie jest ogłoszenie na pracuj.pl do FTS na terenie Kielc jako Technik Serwisu.

Były serwisant .

Pracowalem i odradzam prace w oddziale Katowice ???? gra nie warta swieczki i nerwow ???? jak by bylo tak fajnie to by co chwile serwisantow nie szukali???? pozdrawiam

Agata

@Realista, może stawka zależna jest od rodzaju wykonywanego stanowiska? Miło z waszej strony, że można porównać sobie niektóre zarobki, że podajecie stawki, tym bardziej, że teraz firma FTS Sp. z o.o. , prowadzi całkiem sporą rekrutację do większości miast w Polsce, czy ktoś odbył już rozmowę kwalifikacyjną? Jeżeli tak to proszę o podzielenie się uwagami.

Tadek
@Agata 25.07.2017 16:05

Wyżej opisany jest przebieg rozmów kwalifikacyjnych Agatko..

Tomasz_Serwisant_Orlen

Robota w konserwacji na stacjach jest fajna, ALE NIE U TYCH FTS TO PORAŻKA ZAWODOWA

Johny

Ale widzę, że gorąco w temacie FTSu. Pracowałem tam kilka lat, ale wyjechałem za granicę.. nie było tak źle jak tu niektórzy frustraci piszą... jest normalna umowa o pracę, kasa zawsze na czas z premią i nadgodzinami liczonymi bez żadnego kombinowania.. jak ktoś jest w porządku to nie ma żadnych problemów.. narzekać zawsze można, ale powiedzcie gdzie jest tak kolorowo i tak świetnie płacą to wrócę do kraju na stałe.

qp
@Johny 09.06.2017 12:32

jak byles tak zadowolony to czemu wyjechaleś ? wracaj pracy dla takich nie frustratów zadowolonych jak ty jest pelno dostaniesz kolorowanke we wroclawiu kierownika szukaja z twoim doświadczeniem grzech nie skorzystać wracaj natychmiast ( usunięte przez administratora )

godFTS

Nie było tak źle, ale trzeba iść dalej :)

Xxx

I wlasnie dlatego nie zatrudnilem sie tam..dyrektor oddzialu na rozmowie gubil sie w zeznaniach, np. mowil ze podstawa slaba, ale do podsstawy jest premia uznaniowa, dodatkowo jest dodatek za dyzury ale pozniej sam sie wkopal i powiedzial ze za dyzury jest ta premia uznaniowa wlasnie(az 100), ktora dostaja ci ktorzy sa grzeczni:) Dla piekarzy, murarzy itp wymarzone miejsce do nauki, natomiast jesli masz troche fachu w reku-stanowczo odradzam, prace napewno inna znajdziesz a tam nerwow szkoda.

kAtrakton

aby skonczyc te całe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] napisze jak jest 3,5-4 kafle mozna wyciagnac ale musisz byc specjalista znałem kilku automatykow co tyle wyciagali pracowali po 10 albo i lepiej lat i znali sie na robocie. Pomimo to i tak uciekli bo mieli dosc tej firmy. Praca w tym cyrku jest szkodliwa dla zdrowia psychicznego. Jesli chodzi o nowych pracownikow to 2300 na miesiac to srednia po roku pracy. Przynajmniej tak bylo jak ja tam bylem. Problem w tym ze nikt chyba nie wytrzyma tylu lat czekania. Zresztą nie ma się od kogo nauczyć, starzy pracownicy pilnowali abyś przypadkiem za dużo nie wiedział. Zresztą wiedzieli co robią majac monopol na wiedze mogli być spokojni o prace. Proces szkolenia w firmie nie istniał. Wszystko działało od przypadku do przypadku. Szczerze odradzam tam pracować. Nawet jakbym zarabiał 4 na miesiąć to za to wszystko jak to wyglada i co tam się dzieje to nie chciał bym tam siedzieć. W nowej firmie na start dostałem 3,5 na łape za pracę o połowę lżejszą niż w FTS.

xXx
@kAtrakton 17.04.2017 12:52

Potwierdzam co kolega pisze. Ja także po odejściu zarabiam podobnie a prace mam 8h od poniedziałku do piątku. Spokój , robię co mam robić i wracam po 8h do domu. Byli pracownicy wiedzą najlepiej że każdy dzień w FTSie był pod znakiem zapytania jeżeli chodzi o powrót.

Realista

ale mnie rozbawiłeś cielaczku 3500zł na miesiąc to nawet brutto nie oferują, kto ci tam tyle da, jak stary ma węża w kieszeni i szuka taniej siły roboczej, przeczytaj sobie jełopku umowę o pracę masz tam 3200zł ale BRUTTO jak się sprawdzisz, potem 3500BRUTTO z dyżurami darmowymi, tzn. nie płacą za gotowość, bo stary twierdzi że gotowość to nie praca, i nie płaci za nic nie robienie, hahahahahahahahaha na początek śmieciówka, potem czas określony

obecny pracownik

Tak czytam opinie, że tak źle, że już wszyscy się zwolnili... jakoś tylko, że to wszystko plewy. Nie mówię, że jest wspaniale, ale te opinie to śmiech na sali. Pisze je jedna osoba, zresztą nie pracująca od dawna i opowiada jakieś ...

Xxx
@obecny pracownik 11.04.2017 07:57

Dobre..cieszę się z twojego poczucia własnych wartości. Tak pisze te opinie jedna osoba z konkurencji. Człowieku z Ukrainy jesteś? 2400 brutto na umowie cie zadowala? No chyba że potrafisz tylko świetlówki wymieniać..

obecny pracownik
@Xxx 13.04.2017 20:28

Ja na rękę co miesiąc dostaję 3,5 lub więcej ... tyle w temacie A z Ukrainy to ty chyba jesteś

KOLO

A możne ktos cos napisać o Olsztynie. Jak to tam wygląda ?

Były pracownik

W FTS jest już stanowisko do usuwania negatywnych opini w sieci haa haa

Xcxp

Wszystkie prawdziwe i negatywne komentarze fts kasuje!!! Jeżeli chodzi o od dział ruda śląska .. to jest to kpina i nie polecam tam pracy...

Pracownik
@Xcxp 24.03.2017 16:40

Witam. To przedstaw się były pracowniku xcxp z imienia i nazwiska i wtedy możemy porozmawiać.

dawny serwisant

No to teraz ja napiszę - pracowałem w tej firmie, jeśli chodzi o ludzi to ekipa na prawdę bardzo w porządku, serwisanci starają się i pracują ponad siły. Ja pracowałem nawet po kilkanaście godzin na dobę + w nocy dyżur na telefonie i po pewnym czasie powiedziałem dosyć, dzieci w zasadzie nie widziałem bo obszar działania bardzo duży. Praca trudna, śmierdząca i strasznie wymarzniesz w zimie. Po jakimś czasie te pieniądze przestają się liczyć bo twoje życie staje się FTS'em, tez dostałem pod 4000 ale kasa to nie wszystko bo po kilku latach takiej roboty wydasz ją na lekarzy. P.S. Kadrowej szkoda bo chciała aby wszystko w firmie było zgodnie z przepisami ale przepisy to po prostu FIKCJA - roczny limit nadgodzin wyrabiasz już w kwietniu - potem zaczynają się kombinacje ... Lubiłem ta pracę bo jest ciekawa ale nie warto poświęcić dla niej zdrowia i życia.

bałwan

Czytam powyższe opinie i cieszę się, że odszedłem z FTS-u zanim tak się zmienił. Przynajmniej mam miłe wspomnienia. Ale teraz i na takich warunkach, jak opisujecie, nigdy bym do tej firmy nie wrócił.

Zz

A ja zarobiłem za luty ponad 4 tyś. na łape robie swoje, biorę graty z magazynu jadę w teren i nie interesuja mnie sprawy biurowe słynnego oddziału. Kasa na koncie przecież terminowo. Narzekać zawsze można i siedołowac tylko po co?

xz
@Zz 10.03.2017 14:01

takie brednie jak ty tez mozna wypisywac tylko po co? i kogo to interesuje ?

Bolo
@Zz 10.03.2017 14:01

Weź mnie nie rozsmieszaj...chyba za 360 godzin. Ile bedziesz miał jak zachorujesz? 1400??? Pozdro dla ciebie.

byłuy naszczescie pracownik

znowu wielki pobór na front wschodni dodatkowo szukają magazynierów dyspozycyjność 24h na dobe odpowiedzialność majątkowa na cały magazyn za 1800 netto (usunięte przez administratora)

KKKK

Jak ci tyle proponowali to chyba byli w dobrych nastrojach bo we Wrocławiu pan Marcin J. Marek Z. proponuja 2500 brutto i musisz jechac do Słupska pokazac sie prezesowi czy dobrze wygladasz i on zdecyduje czy pracujesz czy nie.

Vitek

Na rozmowie w Poznaniu usłyszałem 3500zł brutto docelowo, hahahaha, na początek na okresie próbnym 3000 brutto SZOK! Za pracę samodzielną dla fachowca z dyspozycyjnością całodobową to śmiech, z pracą przy paliwach gdzie śmierdzisz paliwami jak dystrybutor Orlen i robisz na powietrzu, w deszczu i mrozie, wdychasz chemię paliwową o rękach nie wspomnę....

aligator

w Olsztynie też szukają na okrągło serwisanta , a teraz pracownika administracyjno-biurowego.Pomimo przenosin w inne miejsce nic się nie zmieniło, po części jest prawdą , że atmosfera w pracy-ale nie wszyscy.Donosicielstwo do J.O.

były serwisant
@aligator 27.02.2017 19:59

A co Panu Osieckiemu z Olsztyna serwisanci uciekają ???

Joanna

Dzień dobry:) a czy ktoś coś wie odnośnie firmy w Opolu? Chodzi mi o stanowiska administracyjne. Z góry dziękuję za info:)

aaa

widac ze FTS Wrocław ma złoty profil i usuwa opinie które sa prawdziwe. Szkoda tylko tych ludzi którzy tam jeszcze pracuja ale nie ma co sie martwic szfagrowie z ksiegowym juz nie długo dostana to na co zasłużyli bo karma wraca.

xXx

Wiec nic się nie zmienia w tym temacie. Masz duże doświadczenie wiec wcale nie dziwi mnie że Ciebie w fotel wbiło, taka kwota może zadowolić jedynie osobę od razu po szkolę a nie osoby z doświadczeniem. ŻAL...

Xxx

Aha i jeszcze coś na deser..przed podpisaniem umowy bedziesz musiał jechać z kierownikiem oddziału do ojca dyrektora do Słupska żeby zadecydował czy cie zatrudni, czy nie:D I dlaczego tyle rodaków wyjeżdża z tego kraju? Macie ludziska odpowiedz..

Xxx

Byłem tam na rozmowie mam g1,2,3 e i d wraz z umiejetnosciami(ponad 10 lat w tym fachu) do tego uprawnienia na zwyzki, nozycowki i widlaki-jak uslyszalem propozycje 1700 na reke to az w fotel mnie wbilo i w szoku bylem przez chwile..:) Dziekuje postoje..w biedronce obok domu lepiej zarobie:D Tak jak kolega juz pisal-ten okręt zatonie..

Xxx

A napisze ktos cos o pracy w oddziale ruda śląska?

Zenon
@Xxx 15.02.2017 15:04

Z Katowic oddział został przeniesiony do Rudy Śl. wiec tak jak napisał powyżej kolega PUMEX "Byłem na gościnnych występach w Poznaniu i Katowicach. Tam jest jeszcze gorzej. Prowizorka totalna."

pumex

Witam pracowałem w oslawionym oddziale we wrocławiu. Płaca zupełnie nieadekwatna do wymaganego poświecenia. Po pewnym czasie dostaje sie depresji. Organizacja pracy i firmy fatalna. Byłem na gościnnych występach w Poznaniu i Katowicach. Tam jest jeszcze gorzej. Prowizorka totalna. Kiedys ten okręt zatonie. Do tego czasu starzy wyjadacze siedza do puki maja swoje źródełko, a wszystkich nowych pracowników czeka los budowniczych piramid...

SERWISANT

Powiem krótko pracowałem tam chwilę na stanowisku serwisant-automatyk po 3 miesiącach uciekłem a razem ze mną lub chwilę po mnie jeszcze 11 osób automatyków i mechaników nawet kadrowa się zawinęła. Może i są szkolenia,ubranie robocze,samochód itp ale to należy się pracownikowi jak psu buda. Jeśli interesuje cię wycieranie się po studzienkach zbiornikowych i wieczny smród paliwa, marznięcie pod wiatą przy dystrybutorze za 1800 zł bo tyle wcześniej proponowali to wymarzona praca dla ciebie. Pozdrowienia dla starej gwardii o ile jeszcze tam pracują.

Bogusław

Z dobrej firmy pracownicy nie odchodzą, dobra firma nie daje regularnie ogłoszeń na pracuj.pl, nie jest także tajemnicą że do dobrej firmy trudno się dostać. FTS jest jednak tego zaprzeczeniem, ciągła rotacja, nikt tu dłużej miejsca nie zagrzewa, okres próbny i koniec....

bąbel

Nie bez powodu ludzie z tej firmy uciekają.

Kuba

Typowa praca dla roboli. Paprzesz sie w benzynie , ropie, brudzie itp. A przy temp. powietrza w zime to juz jest "ciekawie" rak nie cxujesz. Do domu wracasz smierdzacy itp. Placic to placa tyle i w umowie (za te pieniadze dobrych specjalistow nie ma). (usunięte przez administratora) Dyzury calotygodniowe + soboty, niedziele swieta - nawet jak nie wiesz o co chodzi z awaria to i tak musisz jechac (100- 200 km w jedna a nawet wiecej)i palic glupa na stacji i grzebac nawet jak sie nie znasz narazajac siebie. Na dyzurze zdarza sie do kilku awarii dziennie (chociaz i sa dni bez awarii ).

3=====3

strasznie toporna propaganda jak juz piszecie komentaze jako niby szeregowi pracownicy to przynajmniej wysyłajcie je po godzinach a nie tak w godzinach pracy tych osób

Krzych

Mnie uprzedzili przed popisaniem umowy z czym wiąże się ta robota i jakie ma niedogodności - teraz widzę, że nieściemniali bo niewątpliwe pracy jest dużo. Mówili tez o docelowych dyżurach o których piszecie. Wiedziałem na co się decyduje i za ile. jeżeli chodzi o rozliczenia to nie robią przekrętów.

Tech.ser

Jak się przeczyta umowę, to się powinno wiedzieć,co się podpisuje.No i trzeba chcieć pracować. Ja nie narzekam.Wszystko według umowy

Zostaw opinię o FTS Sp. z o.o. - Bierkowo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FTS Sp. z o.o.