FTS Sp. z o.o.
2 82 6 1

Opinie o FTS Sp. z o.o.

Pracownik serwisant

Pracuje w firmie od ok. pół roku. Płace z dodatkami przyjmuje terminowo i zgodnie z umową. Nic nie jest placone pod stlem. Po 3 miesiącach, przy zmianie umowy, otrzymałem obiecaną podwyżką. Odbyłem dwa szkolenia. Fakt że praca absorbująca ale wydaje mi się że większość piszących po prostu pisze aby się odegrać ma kimś.... ja wiem na co się zgodziłem i to mam. A robot nawet ciekawa ... dzieje się...

BOSS
@Pracownik serwisant 16.09.2018 17:46

tak płacą ? naprawdę ? JEJ - piszesz iż nic nie tną ? przejdę do tego oddziału - który to ? chcę tam iść !

AMG

Większość ludzi którzy piszą tu opinie albo zostali zwolnienie lub skończyła im się umowa i pracodawca im nie przedłużył umowy ponieważ to zwykli leserzy którzy patrzą jak tu zarobić i nic nie robić. Nic dziwnego że firma musi co chwilę kogoś zmieniać jak większość nowy przyjętych to partacze i ludzie którzy nie potrafią myśleć. To nie jest praca na produkcji, gdzie robi się ciągle ta samą czynność...

Franko
@AMG 27.08.2018 16:13

Taaaa.. Podobno sam Macgaywer chciał dla nich pracować ale go nie zatrudnili.. Takie wymagania mają w tej firmie.. :):):)

anonymous
@AMG 27.08.2018 16:13

Witam.Pracowałem przez 10 lat w firmie i zarobki zmusiły mnie do zmiany pracy.

Co chcesz
@AMG 27.08.2018 16:13

Jaki mądrala

RTS

Pracowałem w firmie która pare lat temu dla FTS zajmowała się chłodnictwem. Po jakimś czasie szef zrezygnował z współpracy gdyz przestało być to opłacalne! Już u niego nie pracuje ale podobno gdy zerwał umowę finanse firmy wrocily do normy. Strach pomyslec co byloby teraz przy aktualnych cenach czynnika chodniczego.Mowicie ze Fts się kruszy nic dziwnego że ludzie odchodzą za takie pieniądze i ten czas w pracy straszne .

Kandydat

Widzę że szukają koordynatora do biura we Wrocławiu, rozwoju czy po prostu ludzie uciekają? Firma się zwija czy rozwija? Możecie coś powiedzieć na temat pracy w biurze, jaką atmosfera, relacje z serwisantami, przełożonymi? Plusy i minusy. Praca ciekawa czy klepanie tego samego? Jak zarobki? Dużo nadgodzin? Płatnych czy uznaniowo Ciebie lubię to coś dostaniesz a Ciebie nie? Z góry dziękuję za wszystkie oponie

pytający ciekawski

Ja jeszcze nie mam zdania co do tej firmy ale mam pytanie czy może ktoś coś opisać może miał już taki przypadek moją spółkę serwisową łyknął FTS czy w związku tym my jako byli serwisanci orlenu a obecnie serwisanci FTS będziemy zadowoleni w nowej firmie ?

Franko
@pytający ciekawski 25.08.2018 22:23

Czy bedziecie zadowoleni z pracy w FTS??? Napewno:)-jak wszyscy byli ich pracownicy opisujący warunki i płace w tej firmie.. Ironicznie oczywiście.. Poczytaj trochę.

Obecny
@pytający ciekawski 25.08.2018 22:23

Domyslam sie ze Twoja spolka, ktora lyknal FTS to Serwis Podlasie . Chyba ze jeszcze w innym miejscu przejeli. Czy bedziesz zadowolony? Napewno o podwyzszce zapomnij. Wiesz ze z FTS em sytuacja nie jest za ciekawa, beda ciagnac dopuki beda jakies pieniadze, ale co dalej to juz ktos tam nizej napial. "Dojna krowa" Orlen ma juz swoich sewisantow. I oni serwisuja te stacje.

Zainteresowany

Coś jest na rzeczy, OCS szuka kierowników oddziałów i serwisantów, pewnie ostro ruszą od 01 stycznia... a wtedy..., może warto tak aplikować? Jak myślicie?

Serwisant

Faktycznie pracy coraz mniej. Zostaly naprawy pogwarancyjne na Orlenach ale i to ma sie skonczyc. Przyszlosc niewiadoma. Z samych innych stacji to bedzie ciezko utrzymac. Sam dyrektor nie wie za bardzo co dalej albo udaje. Ojcu z Bierkowa gigant ucieka spod nosa ale coz taki rynek . Pisze oczywiscie o swoim oddziale.

Agata

Chyba nie do końca rozumiem wasze komentarze. Użytkownik @pytający ciekawski pisze, że pracownicy serwisu zostali przejęci przez FTS Sp. z o.o. ze znanego koncernu paliwowego, a Użytkownik @kuba pisze, że ww. koncern zaprzestał współpracy z FTS Sp. z o.o.. Mam wrażenie, że jedno drugiemu przeczy. Napiszcie, proszę nieco więcej. Myślę, że są to bardzo istotne informacje dla potencjalnych kandydatów do pracy.

BOSS
@Agata 26.08.2018 20:01

Agato ! dlaczego nie zapytasz u źródła ?

kuba

Firma FTS powoli stacza sie na dno. Po tym jak wielki koncern spod znaku orla podziekowal im za wspolprace firma zaczyna sie sypac. Serwisanci uciekaja bo przyszlosc tej firmy jest pod duzym znakiem zapytania. Poszczegolne oddzialy beda likwidowane.

BOSS
@kuba 24.08.2018 13:12

a skąd masz takie informacje ? wiesz lepiej niż ...

Jasiek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Mam stosunkowo małe doświadczenie czy mam szanse, jak sądzicie?

Jacek
@Jasiek 06.08.2018 19:43

Jeśli ktoś nic nie umie to prawie w każdej firmie potrzeba pracownika gospodarczego - placowego stanowisko /robotnik do prac ciężkich gospodarczych/ zamiatanie placu, koszenie trawy, zimą śnieg, przenoszenie mebli porządkowanie magazynu, ręczne czyszczenie urządzeń, załadunek na samochód i rozładunek przedmiotów ciężkich itp. Pensja takiego pracownika oscyluje najczęściej 2500 - 2600 brutto.

OLO

Dla mnie jest to proste: Firma która ciągle od lat się regularnie ogłasza że poszukuje pracowników nie może być dobrą firmą i nią na pewno nie jest. Dobre firmy nie prowadzą rekrutacji non stop, do dobrych firm dostaje się po znajomości, z polecenia itp. A ludzie pracują latami.

Agata

@Natalia Może mogłabyś napisać jakie warunki zatrudnienia oferuje FTS Sp. z o.o.? Czy w firmie funkcjonuje jakiś system motywacyjny? @anonymous 11 lat to bardzo długo. Masz sporo doświadczeń związanych z FTS Sp. z o.o. Czy mógłbyś napisać nieco więcej? Jakie widzisz plusy, a jakie minusy w FTS Sp. z o.o.? Twoje informacje mogą być bardzo cenne dla użytkowników forum, którzy zaglądają tu po to aby upewnić się czy aplikować do firmy. Ale jak wiemy na forum zaglądają nie tylko potencjalni kandydaci, ale też obecni pracownicy, w tym menagerowie i osoby zarządzające. Być może twoje informacje sprawią, że to co może nie do końca było dobrze zorganizowane będzie miało szansę na zmianę.

Natalia

Dobry pracownik z całą pewności otrzymuje odpowiednie pieniądze!!!

anonymous

Pracuję już parę miesięcy. Jak długo jeszcze muszę pracować, by zmieniły się warunki?

Waldek__konserwacja Orlen
@anonymous 24.03.2018 17:08

Ty zadowolony zapytam Ile ci stary zaproponował ? 2400brutto? powodzenia życze haha kupa kasy, wreszcie mają frajera na trochę bi i tak odejdziesz sam hahahahahaaaaaaaaaaa.......

anonymous
@anonymous 24.03.2018 17:08

Pracuje od 11-tu lat, zero podwyżki.Jeszcze tydzień i zmieniam branże.

Administrator

Jak na ten moment wygląda sytuacja w FTS Sp. z o.o.? Czy zechcecie się podzielić z użytkownikami szczegółami?

Agata

@Były serwisant, może warunki zatrudnienia ulegają w FTS zmianie wraz z przepracowanym okresem? Jak długo pracowałeś w tej firmie? Czy mogłeś oczekiwać od pracodawcy na jakiegoś rodzaju dodatki do podstawowego wynagrodzenia? Proszę Cię o pozostawienie informacji w tej kwestii. Będą one ważne dla tych użytkowników, którzy są zainteresowani właśnie takim charakterem pracy w FTS.

Były serwisant

Omijajcie firme Fts z daleka szukają frajerów do pracy za 2000zł w każdej hurtowni lepiej zarobisz.

Agata

@Maras, poprzednie opinie na pewno są jakimś źródłem informacji o FTS Sp. z o.o. jako pracodawcy. Jednak ze względu na zaglądające osoby na to forum, które są zainteresowane współpracą z FTS Sp. z o.o., warto je ciągle aktualizować. Dlatego, czy mógłbyś przedstawić swoją opinię na temat swojej pracy w FTS Sp. z o.o.? Jak oceniasz jej aktualną sytuację i warunki zatrudnienia?

Agata

@b a r a n - b u c, na jakim stanowisku pracowałeś w FTS Sp. z o.o.? Napisałeś mniej więcej, że godziny pracy były nieregularne. Czy pracodawca dodatkowo płacił za nadgodziny? Wspomniałeś również o niebezpiecznych warunkach pracy. Co przez to rozumiesz? Mógłbyś je opisać? Twoja wypowiedź będzie pomocna dla tych użytkowników, którzy zastanawiają się nad złożeniem CV do FTS Sp. z o.o.

Baran buc
@Agata 19.12.2017 14:01

Tak, pracodawca płacił za nadgodziny. Podstawowa pensja była zbyt niska, żeby odmawiać pracy w godzinach nadliczbowych. Niebezpieczne warunki to praca wśród pojazdów w ruchu, przy oparach benzyny, przy wyciekach gazu. Teoretycznie możesz odmówić, ale presja była ogromna. Jednego dnia naprawiasz coś w studni, w której mogą być opary, drugiego pracujesz na podnośniku, a innego analizujesz błędy w elektronice. Przy okazji zrobisz gaz albo elektrozawor, bo dasz radę i zaoszczędzisz dla firmy. Totalny chaos. Nieważne, że masz dyżur i jesteś dostępny 24h...

Pracuś
@Baran buc 20.12.2017 23:50

Baran buc - nick pewnie powiązany z rzeczywistością. Są brygady i zakresy obowiązków, w ramach których wykonujesz swoje czynności. Złej baletnicy to i ... . Piszesz bzdury z tymi dyżurami 24 h, ale komu się nie chce pracować - to zawsze będzie narzekał. Zwłaszcza, jak ma się dwie lewe dłonie.

Administrator

Jak wygląda praca w FTS Sp. z o.o.? Napiszcie, jak przedstawiają się warunki zatrudnienia w firmie. Czy osoby w niej zatrudnione mogą liczyć również na pozapłacowe benefity?

Maras
@Administrator 05.02.2018 18:13

Chyba czytałeś poprzednie opinie, wiec opinie powinny ci wystarczyć do podjęcia decyzji czy chcesz u Nich robić, powodzenia sam się przekonasz i do forum dołączysz

Patryk

Pracy nie polecam w szczególności dla firmy: FTS Sp. z o. o. Bierkowo, ul.Grabowa 1, 76-206 Słupsk Warunki odbiegają od rzeczywistości , koledzy z niemiec mają ponad 3000UE miesięcznie a frajerzy z Polski 2500zł na miesiąc

Waldek-serwisant
@Patryk 02.01.2018 12:59

FTS to praca u prywaciarza pośrednika, takiej należy unikać jak ognia,prywaciarz nie uwzględnia socjalu jaki mają w Orlen lub BP wykorzystuje ludzi podobno jest tam duża rotacja - ludzie sami odchodzą dlaczego?

Damian

Pracowałem w firmie FTS jako serwisant stacji elektryk automatyk z pomiarami b.o Wytrzymałem miesiąc.... Do pierwszej "wypłaty" która była zapomogą za ciężką oddaną pracę.(usunięte przez administratora) Uwaga wypłatę dostałem 1980zł, na drugi dzień nie przyszedłem do pracy ich groźby o dyscyplinarkę olewam mam już inną lepszą pracę. PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED FTS BIERKOWO. A jeśli ktoś nie wierzy niech się przyjmie i przekona na własnej skórze, ciągle są ogłoszenia o prace.

b a r a n - b u c

Cześć! Podzielę się swoją opinią. Pracowałem w FTS i cieszę się, że zmieniłem pracodawcę. Nawiązując do innych komentarzy - tak, praca jest wymagająca, męcząca, śmierdząca. Godziny - nigdy nie wiesz, o której wrócisz do domu. Weekendy - nigdy nie wiesz, kiedy będziesz jechać do pracy. Zakres obowiązków - na tyle szeroki, że robisz praktycznie wszystko. Możliwości rozwoju - tylko tyle, ile jest niezbędne dla pracodawcy. Satysfacja - znika z czasem. Kasa mała jak na tę robotę. Nieprzewidywalność. Praca w niebezpiecznych warunkach, ciągle w ruchu i ciągle w gotowości. Plusy: po paru latach wiesz, że zawsze sobie poradzisz :) Poza tym bywasz w wielu miejscowościach. Wyjazd do miast odległego o 100 czy 200 km to już nie żadna podróż, to codzienność. Tylko po co ten pęd? Kiedyś trzeba jeszcze żyć i mieć czas na swoje pasje, rodzinę, wyjście na piwo ze znajomymi. No, ale to wiedzą byli pracownicy.

jestem robotem Wąchacz

polecam prace osobą lubiącym wąchać opary benzyny, to wciąga

były_serwisant

Pracowałem w tej firmie, jeśli chodzi o ludzi to ekipa na prawdę bardzo w porządku, serwisanci starają się i pracują ponad siły. Ja pracowałem nawet po kilkanaście godzin na dobę + w nocy dyżur na telefonie, również w niedzielę i święta i po pewnym czasie powiedziałem dosyć.Ddzieci w zasadzie nie widziałem lub bardzo rzadko bo obszar działania bardzo duży. Praca bardzo trudna, śmierdząca i strasznie wymarzniesz w zimie, ręce prawie odmrożone. Po jakimś czasie te pieniądze przestają się liczyć bo twoje życie staje się FTS'em, tez dostałem pod 4000 z nadgodzinami ale kasa to nie wszystko bo po kilku latach takiej roboty wydasz ją na lekarzy. Przychodzisz śmierdzący paliwami do domu głodny i zmęczony, miesięcznie robisz ok 8tyś km i jesteś poza domem 400godzin a firma płaci tobie za 260 . Zwolniłem się bo znalazłem lepszą pracę.

pierdolnięty
@były_serwisant 26.11.2017 12:16

na jaki chóy piszesz to samo0 co 13 marca?

Don zulan

Fts hm porażka nawet nie dają kasy na święta. Wykorzystują człowieka i tyrają nim jak psem. SORRY ALE ODRADZAM TA FIRMĘ.

Agata

@krzyś rozumiem, że nie polecasz FTS Sp. z o.o. jako pracodawcy. Powodem jest brak możliwości rozwoju, o którym piszesz oraz wynagrodzenie nieadekwatne do zakresu obowiązków. Czy zdarza Ci się wykonywać czynności, które nie należą do Twoich obowiązków? Jakie warunki zatrudnienia zostały Ci zaproponowane na rozmowie kwalifikacyjnej? Twoja opinia będzie cenna dla osób zainteresowanych złożeniem aplikacji do tej firmy.

Xxxxxx

Donosicielsrwo to podstawa tej firmy

krzyś

Praca w tej firmie to porażka zawodowa żadnych perspektyw na rozwój .Za 2000 tyś masz pracować i być zdolnym pracownikiem samodzielnie wykonać wszystkie naprawy choć nie masz o nich pojęcia

krzyś

Praca w tej firmie to porażka zawodowa żadnych perspektyw na rozwój .Za 2000 tyś masz pracować i być zdolnym pracownikiem samodzielnie wykonać wszystkie naprawy choć nie masz o nich pojęcia

Zostaw opinię o FTS Sp. z o.o. - Bierkowo

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FTS Sp. z o.o.