FTS Sp. z o.o.
2 81 6 1

Opinie o FTS Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FTS Sp. z o.o.

Agata

@Natalia Może mogłabyś napisać jakie warunki zatrudnienia oferuje FTS Sp. z o.o.? Czy w firmie funkcjonuje jakiś system motywacyjny? @anonymous 11 lat to bardzo długo. Masz sporo doświadczeń związanych z FTS Sp. z o.o. Czy mógłbyś napisać nieco więcej? Jakie widzisz plusy, a jakie minusy w FTS Sp. z o.o.? Twoje informacje mogą być bardzo cenne dla użytkowników forum, którzy zaglądają tu po to aby upewnić się czy aplikować do firmy. Ale jak wiemy na forum zaglądają nie tylko potencjalni kandydaci, ale też obecni pracownicy, w tym menagerowie i osoby zarządzające. Być może twoje informacje sprawią, że to co może nie do końca było dobrze zorganizowane będzie miało szansę na zmianę.

Natalia

Dobry pracownik z całą pewności otrzymuje odpowiednie pieniądze!!!

anonymous

Pracuję już parę miesięcy. Jak długo jeszcze muszę pracować, by zmieniły się warunki?

anonymous
@anonymous 24.03.2018 17:08

Pracuje od 11-tu lat, zero podwyżki.Jeszcze tydzień i zmieniam branże.

Administrator

Jak na ten moment wygląda sytuacja w FTS Sp. z o.o.? Czy zechcecie się podzielić z użytkownikami szczegółami?

Agata

@Były serwisant, może warunki zatrudnienia ulegają w FTS zmianie wraz z przepracowanym okresem? Jak długo pracowałeś w tej firmie? Czy mogłeś oczekiwać od pracodawcy na jakiegoś rodzaju dodatki do podstawowego wynagrodzenia? Proszę Cię o pozostawienie informacji w tej kwestii. Będą one ważne dla tych użytkowników, którzy są zainteresowani właśnie takim charakterem pracy w FTS.

Były serwisant

Omijajcie firme Fts z daleka szukają frajerów do pracy za 2000zł w każdej hurtowni lepiej zarobisz.

Agata

@Maras, poprzednie opinie na pewno są jakimś źródłem informacji o FTS Sp. z o.o. jako pracodawcy. Jednak ze względu na zaglądające osoby na to forum, które są zainteresowane współpracą z FTS Sp. z o.o., warto je ciągle aktualizować. Dlatego, czy mógłbyś przedstawić swoją opinię na temat swojej pracy w FTS Sp. z o.o.? Jak oceniasz jej aktualną sytuację i warunki zatrudnienia?

Agata

@b a r a n - b u c, na jakim stanowisku pracowałeś w FTS Sp. z o.o.? Napisałeś mniej więcej, że godziny pracy były nieregularne. Czy pracodawca dodatkowo płacił za nadgodziny? Wspomniałeś również o niebezpiecznych warunkach pracy. Co przez to rozumiesz? Mógłbyś je opisać? Twoja wypowiedź będzie pomocna dla tych użytkowników, którzy zastanawiają się nad złożeniem CV do FTS Sp. z o.o.

Pracuś
@Baran buc 20.12.2017 23:50

Baran buc - nick pewnie powiązany z rzeczywistością. Są brygady i zakresy obowiązków, w ramach których wykonujesz swoje czynności. Złej baletnicy to i ... . Piszesz bzdury z tymi dyżurami 24 h, ale komu się nie chce pracować - to zawsze będzie narzekał. Zwłaszcza, jak ma się dwie lewe dłonie.

Administrator

Jak wygląda praca w FTS Sp. z o.o.? Napiszcie, jak przedstawiają się warunki zatrudnienia w firmie. Czy osoby w niej zatrudnione mogą liczyć również na pozapłacowe benefity?

Maras
@Administrator 05.02.2018 18:13

Chyba czytałeś poprzednie opinie, wiec opinie powinny ci wystarczyć do podjęcia decyzji czy chcesz u Nich robić, powodzenia sam się przekonasz i do forum dołączysz

Patryk

Pracy nie polecam w szczególności dla firmy: FTS Sp. z o. o. Bierkowo, ul.Grabowa 1, 76-206 Słupsk Warunki odbiegają od rzeczywistości , koledzy z niemiec mają ponad 3000UE miesięcznie a frajerzy z Polski 2500zł na miesiąc

Waldek-serwisant
@Patryk 02.01.2018 12:59

FTS to praca u prywaciarza pośrednika, takiej należy unikać jak ognia,prywaciarz nie uwzględnia socjalu jaki mają w Orlen lub BP wykorzystuje ludzi podobno jest tam duża rotacja - ludzie sami odchodzą dlaczego?

Damian

Pracowałem w firmie FTS jako serwisant stacji elektryk automatyk z pomiarami b.o Wytrzymałem miesiąc.... Do pierwszej "wypłaty" która była zapomogą za ciężką oddaną pracę.(usunięte przez administratora) Uwaga wypłatę dostałem 1980zł, na drugi dzień nie przyszedłem do pracy ich groźby o dyscyplinarkę olewam mam już inną lepszą pracę. PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED FTS BIERKOWO. A jeśli ktoś nie wierzy niech się przyjmie i przekona na własnej skórze, ciągle są ogłoszenia o prace.

b a r a n - b u c

Cześć! Podzielę się swoją opinią. Pracowałem w FTS i cieszę się, że zmieniłem pracodawcę. Nawiązując do innych komentarzy - tak, praca jest wymagająca, męcząca, śmierdząca. Godziny - nigdy nie wiesz, o której wrócisz do domu. Weekendy - nigdy nie wiesz, kiedy będziesz jechać do pracy. Zakres obowiązków - na tyle szeroki, że robisz praktycznie wszystko. Możliwości rozwoju - tylko tyle, ile jest niezbędne dla pracodawcy. Satysfacja - znika z czasem. Kasa mała jak na tę robotę. Nieprzewidywalność. Praca w niebezpiecznych warunkach, ciągle w ruchu i ciągle w gotowości. Plusy: po paru latach wiesz, że zawsze sobie poradzisz :) Poza tym bywasz w wielu miejscowościach. Wyjazd do miast odległego o 100 czy 200 km to już nie żadna podróż, to codzienność. Tylko po co ten pęd? Kiedyś trzeba jeszcze żyć i mieć czas na swoje pasje, rodzinę, wyjście na piwo ze znajomymi. No, ale to wiedzą byli pracownicy.

jestem robotem Wąchacz

polecam prace osobą lubiącym wąchać opary benzyny, to wciąga

były_serwisant

Pracowałem w tej firmie, jeśli chodzi o ludzi to ekipa na prawdę bardzo w porządku, serwisanci starają się i pracują ponad siły. Ja pracowałem nawet po kilkanaście godzin na dobę + w nocy dyżur na telefonie, również w niedzielę i święta i po pewnym czasie powiedziałem dosyć.Ddzieci w zasadzie nie widziałem lub bardzo rzadko bo obszar działania bardzo duży. Praca bardzo trudna, śmierdząca i strasznie wymarzniesz w zimie, ręce prawie odmrożone. Po jakimś czasie te pieniądze przestają się liczyć bo twoje życie staje się FTS'em, tez dostałem pod 4000 z nadgodzinami ale kasa to nie wszystko bo po kilku latach takiej roboty wydasz ją na lekarzy. Przychodzisz śmierdzący paliwami do domu głodny i zmęczony, miesięcznie robisz ok 8tyś km i jesteś poza domem 400godzin a firma płaci tobie za 260 . Zwolniłem się bo znalazłem lepszą pracę.

pierdolnięty
@były_serwisant 26.11.2017 12:16

na jaki chóy piszesz to samo0 co 13 marca?

Don zulan

Fts hm porażka nawet nie dają kasy na święta. Wykorzystują człowieka i tyrają nim jak psem. SORRY ALE ODRADZAM TA FIRMĘ.

Agata

@krzyś rozumiem, że nie polecasz FTS Sp. z o.o. jako pracodawcy. Powodem jest brak możliwości rozwoju, o którym piszesz oraz wynagrodzenie nieadekwatne do zakresu obowiązków. Czy zdarza Ci się wykonywać czynności, które nie należą do Twoich obowiązków? Jakie warunki zatrudnienia zostały Ci zaproponowane na rozmowie kwalifikacyjnej? Twoja opinia będzie cenna dla osób zainteresowanych złożeniem aplikacji do tej firmy.

Xxxxxx

Donosicielsrwo to podstawa tej firmy

krzyś

Praca w tej firmie to porażka zawodowa żadnych perspektyw na rozwój .Za 2000 tyś masz pracować i być zdolnym pracownikiem samodzielnie wykonać wszystkie naprawy choć nie masz o nich pojęcia

krzyś

Praca w tej firmie to porażka zawodowa żadnych perspektyw na rozwój .Za 2000 tyś masz pracować i być zdolnym pracownikiem samodzielnie wykonać wszystkie naprawy choć nie masz o nich pojęcia

Marek

Ojciec dyrektor w Słupsku i tak daje 2000 tyś zł . Dalej musisz radzić sobie sam, sprzedać części do dystrybutora i to te to z demontażu z orle... lub być ............

Jarek

Nawet kierownik nie wytrzymał też odszedł! Będzie wolny etat.

Były pracownik

Lepiej do biedronki niż do fts

Cezar

Z poczatku niby fajnie jezdzisz sobie na awarie. Oczywiscie do pewnego momentu. Zasypuja cie zleceniami.Gonisz setki klometrow. Nic nie zaplanujesz. Ktos nawet z twarda psychika "wysiada" odchodzi z tej firmy. Gnebia cie telefonami mailami itp.. Czepialstwo. Nie liczysz sie dla nich. Byle by zapieprzac od stacji do stacji. Kasa: placa niska i to bardzo jak na warunki pracy w utrzymaniu ruchu. Maja problemy z zatrudnieniem nowych osob (nikt nie chce przyjsc na takie warunki). A jak przychodzi to 3 miesiace i dowidzenia. Oczywiscie dyzur 24 h siedem dni i to nie platny co 4 tygodnie. Syf ropa benzyna opary itp. Oczywiscie zadnego szkolenia nie ma. Jedziesz sam i masz zrobic to co ci wyplanuja.

Zainteresowany

Dzień dobry, od pewnego czasu na portalach pracy przewija się ogłoszenie na stanowisko Specjalisty ds. administracyjno-biurowych (Wrocław). Czy mogę prosić o opinie w tym zakresie, przede wszystkim o zarobkach, kulturze organizacji, współpracownikach, rzeczywistych obowiązkach. Dziękuję i pozdrawiam

Marek_były_specjalista_FTS
@Zainteresowany 04.09.2017 13:32

Praca w tej firmie to porażka, zdecydowanie odradzam (usunięte przez administratora) jest wiele innych ciekawszych firm - korporacji itp.

zzz

Pracował ktoś w oddziale w Kielcach? Jakieś opinie? Bo aktualnie jest ogłoszenie na pracuj.pl do FTS na terenie Kielc jako Technik Serwisu.

Były serwisant .

Pracowalem i odradzam prace w oddziale Katowice ???? gra nie warta swieczki i nerwow ???? jak by bylo tak fajnie to by co chwile serwisantow nie szukali???? pozdrawiam

Agata

@Realista, może stawka zależna jest od rodzaju wykonywanego stanowiska? Miło z waszej strony, że można porównać sobie niektóre zarobki, że podajecie stawki, tym bardziej, że teraz firma FTS Sp. z o.o. , prowadzi całkiem sporą rekrutację do większości miast w Polsce, czy ktoś odbył już rozmowę kwalifikacyjną? Jeżeli tak to proszę o podzielenie się uwagami.

Tadek
@Agata 25.07.2017 16:05

Wyżej opisany jest przebieg rozmów kwalifikacyjnych Agatko..

Tomasz_Serwisant_Orlen

Robota w konserwacji na stacjach jest fajna, ALE NIE U TYCH FTS TO PORAŻKA ZAWODOWA

Johny

Ale widzę, że gorąco w temacie FTSu. Pracowałem tam kilka lat, ale wyjechałem za granicę.. nie było tak źle jak tu niektórzy frustraci piszą... jest normalna umowa o pracę, kasa zawsze na czas z premią i nadgodzinami liczonymi bez żadnego kombinowania.. jak ktoś jest w porządku to nie ma żadnych problemów.. narzekać zawsze można, ale powiedzcie gdzie jest tak kolorowo i tak świetnie płacą to wrócę do kraju na stałe.

qp
@Johny 09.06.2017 12:32

jak byles tak zadowolony to czemu wyjechaleś ? wracaj pracy dla takich nie frustratów zadowolonych jak ty jest pelno dostaniesz kolorowanke we wroclawiu kierownika szukaja z twoim doświadczeniem grzech nie skorzystać wracaj natychmiast ( usunięte przez administratora )

godFTS

Nie było tak źle, ale trzeba iść dalej :)

Zostaw opinię o FTS Sp. z o.o. - Bierkowo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FTS Sp. z o.o.