Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

Oferty pracyOpinie o pracodawcachBlogPoradnik
Dla pracodawców
Regulamin i polityka prywatności

3. Opinie o pracodawcach Gdynia
  5. Opinie o Naviretech Sp. z o.o.

Opinie o Naviretech Gdynia

15.06.2022 08:41

Życzymy owocnej współpracy z Naszym Serwisem  i oficjalnie witamy w gronie naszych klientów ! :)

16.12.2023 10:42

Pisałem już na ten temat w odpowiedzi na podobne komentarze. Prosze o dostosowanie swoich działań aby ukrócić możliwość takich komentarzy

09.10.2018 06:47

ReviewUserIconOki

23.02.2021 14:41

To super to znaczy ze moge sie zwolnic i dostane podwyżkę i nie bede musial siedziec 3 miesiecy prosze w takim razie na kontakt
    ReviewUserIcon@Pracodawca

18.07.2023 15:25

max, lub ktokolwiek zainteresowany odpowiedzią na jego pytanie, zgodnie z prawem pracy tzw. dieta jest należna tylko w wypadku wysłania pracownika w tzw. "podróż służbową". Zgodnie z polskim prawem, wg interpretacji ZUS oraz wielu wyroków sądowych, praca o charakterze stacjonarnym wykonywana w oddaleniu od miejsca normalnego zatrudnienia, nawet jeśli ograniczona jest do okresów kilku tygodni lub miesięcy, nie może być rozliczana jako "podróż służbowa", w wypadku pracy za granica w krajach UE jest to praca na tzw. oddelegowaniu. Oddelegowanie NIE JEST delegacją czyli "podróżą służbową". W tej formule zatem nie istnieje tzw. dieta np. 50 EUR na koszty wyżywienia, która nie jest traktowana jako składnik wynagrodzenia i może być w całości i bez narzutów ZUS czy podatków zaliczana do kosztów pracodawcy. W tej formule każde wydatkowane na pracownika EURO jest opodatkowane i oskładkowane, mało tego w tej formule koszty zakwaterowania pracownika uznawane są przez ZUS jako składnik jego wynagrodzenia wypłacany w naturze i również podlegają oskładkowaniu.
    ReviewUserIconIgrekk

18.02.2019 22:28

Pracowałem na poczatku w 2013 , później w 2016, i potem 2018. Trzeba powiedzieć, że firma jedna z konkretniejszych, nie ma mowy o oszustwach czy innych machlojach. Branża trudna to i zdarzają sie jakieś różne pojedyncze sytuaacje, ale przyznać trzeba, że firma porządna

ReviewUserIconSamurajztczewa

30.03.2026 14:26

Firma płaci na czas i wypłaty się zawsze zgadzają.Ale niestety we Francji jest kierownikiem w Saint-Malo polakko co jest osobą niespełna rozumu i właśnie przez niego porzuciłem pracę.Ogólnie mówiąc jest to postać chora psychicznie.Liczę na to że sam teraz prostuje statki i tak jak wymagał ode mnie bym w tydzień wyprostował cały statek 80 metrów.Pozdrawiam czytających oprócz polakko bo to dla mnie łajza
    #Kowal

ReviewUserIconSamurajztczewa

07.03.2026 01:02

Firma sama z siebie nie jest zł.Płaci pieniądze na czas i nie oszukuje na pieniądzach.Ale wadą jest że na stanowiskach są czasami nie odpowiedni ludzie.Jak tak zwany Polakko.To człowiek co ma problemy z myśleniem i przez niego porzuciłem pracę.
    #Kowal

ReviewUserIconPani

02.05.2024 07:35

Witam serdecznie. na stronie widnieje oferta dla Project Managera. Czy jest tu może ktoś kto współpracował przy tego typu funkcji i mógłby ocenić warunki? cała rozmowa będzie przeprowadzana raczej w języku francuskim?

02.05.2024 09:08

Jeśli chodzi o prace we Francji to napewno

08.12.2023 05:42

16.12.2023 10:35

Na taki wpis administrator nie musi czekać o opinię aby go usunąć, ponieważ jest to naruszenie nie tylko regulaminów portalu ale i prawa. Nie ma miejsca na hejt i wulgarność

06.12.2022 18:48

07.12.2022 08:17

Witam Pani Malgorzato. Praca za granica nie jest obowiazkiem lecz dla wielu naszych pracownikow stanowi ciekawy dodatek finansowy ale nie jest obowiazkiem. Jezeli chodzi o kwestie finansowa to tak jak jest napisane na naszej sprotnie www zarobki netto wynosza od 12e do 16e na reke, nie ma zadnych ukrytych/dodatkowych oplat pracownik jedyny koszt jaki ponosi to wyżywienie, cala reszta dojazd kwatera i ubranie zapewnia pracowdawca. pozdrawiam Piotr Nowak
    ReviewUserIconKitek

09.10.2022 00:15

Jak ladnie napisane. Firma powstala w 2013 roku... Ale nie napisano ze z powodu odejscia z firmy S gdy grunt zaczal sie palic i zrobilo sie niebezpiecznie a teraz mozna komfortowo ludzi wysylac na roznych umowach z aneksami by sobie odpoczeli od zon na 3 miesiecznych wyjazdach alkoholowych.

09.10.2022 14:57

Dziękujemy za przychylna ocenę „ładnie napisane”. W dalszej części to jakieś nieporozumienie, firma nie zajmuje się gruntami ani gaszeniem ognia. Nie jesteśmy też biurem turystycznym, organizatorem imprez firmowych czy sanatoriów dla zmęczonych pożyciem małżeńskim.

28.09.2022 11:01

06.02.2022 07:44

ReviewUserIconCezar

19.04.2022 11:28

"Piszesz zaczynają zabierać 10% z zaliczek na wyżywienie", ale nie piszesz, że zaliczki na wyżywienie przysługują wyłącznie nowozatrudnionym do czasu otrzymania przez nich wynagrodzenia za cały miesiąc pracy w oddelegowaniu. Pobieranie zaliczek przez dłuższy czas jest faktycznie udzielaniem pożyczki, jako takie podlega opodatkowaniu, mało tego absorbuje kierownika oraz pracowników księgowości do prowadzenia czynności kasowych oraz ponoszenia ryzyka obrotu gotówką. Każdy pracownik dysponuje kontem i kartą bankomatową, nie rozumiem jaki masz problem skorzystać w supermarkecie ze swojej karty albo z bankomatu? Po co pisać takie brednie i (usunięte przez administratora) siebie i innych?

03.06.2022 15:33

Forum nie jest miejscem do licytowania stawek wynagrodzeń szczególnie, że na całość wynagrodzenia maja wpływ różne dodatki, dlatego aby to zaprezentować firma zawsze zaprasza na rozmowę do biura. Nie ma wymogu pracy w oddelegowaniu przez 3 miesiące, zawsze można znaleźć projekt krótszy.
    ReviewUserIconPomocnik2980

05.11.2017 21:45

Witam.napiszcie proszę ile pomocnik montera albo szlifierz morze dostać na godzinę tu na miejscu i we Francji bo słyszałem że we Francji dla pomocnika to jakieś 10 Euro? a i na miejscu też nie wiele. :) pozdrawiam

26.12.2018 15:04

Tam nie ma pomocników! Każdy monter pracuje sam a spawacze sami lico układają szlifierką po sobie.
    ReviewUserIconmontekarlo

17.08.2021 17:02

ale co się dziwisz ze układają lico szlifierką zamiast spawarką skoro w niemczech za trzymanie drabiny dziś znajdziesz prace na niem, umowie z 15 euro netto a tu spawaczy szukaja do drogiej francji za śmieszne stawki na polskiej umowie bo taniej i te magiczne triki z dietami itd bo wychodzi ze masz 4 tys na umowie ehh szanujacy sie spawacz nie jezdzi za mniej niz 22 euro na reke. chyba ze masz z jedzeniem i autem firmowym w pojedynke to wtedy we 18 mozna wziac.
    ReviewUserIconbo

08.09.2016 15:08

a ja uważam, że najlepsze w tej firmie są panie z biura
    ReviewUserIconcałuśnik

20.09.2017 18:38

Pani Monika od kadr i płac jest boska

26.12.2018 15:46

Asi już nie ma. Ta jest fajna
    ReviewUserIconAdministrator

24.04.2018 11:39

Od Waszych ostatnich aktywności w tym wątku minęło już sporo czasu. Możecie napisać co w tym momencie dzieje się w Naviretech Sp. z o.o.? Jak przedstawia się atmosfera w miejscu pracy i ewentualne warunki zatrudnienia?

26.12.2018 15:36

Atmosfera w pracy jak to w pracy-pracujesz jest spokój nawet nie masz się z kim pokłócić bo przeważnie pracujesz sam. Gorzej na kwaterach zwłaszcza w weekendy-libacje alkoholowe, ciągły hałas (brak odpoczynku) a pokoje przeważnie z współlokatorem i dosyć częste drobne bójki (mało kiedy ktoś za to zjechał, stare wygi bezkarne) tylko co się dziwić tak się zaczyna dziać w drugim-trzecim miesiącu kontraktu i testosteron uderza do dekla

19.11.2014 20:43

ReviewUserIconPassat

17.07.2018 19:32

Co to za informacje wyssane z palca? 2014r?!
    ReviewUserIconPatryk

25.09.2018 18:11

Piłeś? Nie pisz (głupich komentarzy)
    ReviewUserIconPaulina

03.08.2018 13:57

@TIGMIG, napisałeś, że w Naviretech występują rekrutacje. Na pewno jest to istotna informacja dla osób chcących się zatrudnić w tej firmie, dlatego ważne, że zdecydowałeś się ją zamieścić. Czy warto z Twojej perspektywy aplikować do tego miejsca? Twój wpis będzie istotny ze względu na tematykę i przeznaczenie tego forum.
    ReviewUserIconTIGMIG

03.08.2018 17:11

Pracowałem w kilku firmach i bywało różnie. Firmy kuszą stawkami brutto lub netto ale nigdy nie wiesz co to dokładnie dla nich znaczy i co w tym się zawiera a co nie, więc łatwo dać się wyrolować. Naviretech jest godny polecenia bo tutaj nie musisz się zastanawiać ile i czy w ogóle ktoś Ci zapłaci za pracę, zupełnie inny poziom niż te różne pseudo agencje
    ReviewUserIconAdam

17.07.2018 19:45

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?
    ReviewUserIconTIGMIG

26.07.2018 13:42

Z tego co wiem to cały czas rekrutują doświadczonych pracowników do pracy we Francji i w PL
    ReviewUserIconPaulina

05.05.2018 13:44

@Igor czy ostatecznie udało Ci się skontaktować z firmą Naviretech? Jeśli tak, to podziel się proszę swoimi doświadczeniami jak wygląda proces rekrutacyjny w tym przedsiębiorstwie. @Pomocnik czy miałeś styczność z Naviretech i mógłbyś podzielić się z nami swoimi odczuciami pod kątem warunków pracy jakie tam panują?

16.05.2018 18:57

W zakładce kariera na ich stronie są wymagania i formularz kontaktowy. Po zgłoszeniu dostaniesz email albo telefon z zaproszeniem na rozmowę do biura, później to już klasyczna rozmowa. Tu jest link www.naviretech.com/kariera/
    ReviewUserIconIgor

24.03.2018 21:40

Jak dostać się do pracy w firmie? Może ktoś podpowie?
    ReviewUserIconPomocnik

04.05.2018 15:57

Przyjdź do biura albo napisz do nich maila
    ReviewUserIconKandydat

02.02.2018 19:24

Jaka jest przyczyna tej ciszy na forum? Tak dobrze sie pracuje?
    ReviewUserIconKamil

20.03.2018 10:56

Firma solidna, we Francji wszystko prócz jedzenia jest opłacone, nie martwisz się o nic, żyjesz w dobrych warunkach, jeśli dobrze wykonujesz swoją robotę zostajesz dodatkowo nagradzany. Polecam głównie tym dla których ważna jest stabilność.

Kontakt - Naviretech Sp. z o.o.

Bolesława Krzywoustego 4 81-035 Gdynia

Branże: Transport wodny

ReviewUserIconpracowal pracuje i bedzie pracowal

04.11.2016 22:27

Witam was Jak czytam niektore z tych komentarzy to mnie smiech ogarnia... pisane w wiekszosci przez żony ludzi ktrore nawet nie sa swiadome zachowania swoich facetow pijakow za granica... W tej firmie pracuje od jej samego poczatku i nigdy nie spoznili sie z wynagrodzeniem nawet o jeden dzien! za urlop placa w zeszlym roku nawet dostalem premie na swieta. Jak pojechealem do Francji swoim samochodem zaplacili mi za kilometrowke nawet z nawiazka!!! Kwatery sa rewelacyjne pokoje jedno osobowe i z internetem. Praca jak wszedzie trzeba zapierdzielac nie jak murzyn po 14h dziennie 7 dni w tygodniu ale zawsze to 220h jest, kierowniki zaliczki placi i mimo tego ze pilnuje i czasami w slowach nie przebiera to jak mialem sytuacje gardlowa i musialem jechac do polski to sam wszystko zalatwil i mnie nawet na lotnisko odwiozl.... A w SAFE tez pracowalem.... tam to byla porazka moze pan afterspawacz cos wie o pieniazkach placonych pod stolem dla pracownikow??? chyba pan tam nie pracowal.... jak lysy HJ daniel naliczal wynagrodzenie tam sie nigdy nieczego nie doliczyles!!! pozdrawiam
    ReviewUserIconmig mag tig mma sav

06.03.2017 23:54

Ty chyba w jakimś innym świecie żyjesz, jak ciągle kręcisz to sie nie dziwie, że sie nie mogli doliczyć. Ty pewnie z tych co po miesiacu go zwolnili bo mu sie pracować nie chciało i teraz tylko obrzuca błotem w internecie, co za ludzie
    ReviewUserIconspawacz

17.02.2018 17:30

1.5 roku tam pracowałem
    ReviewUserIconMagMag

28.11.2017 22:15

W Gdyni dla spawaczy jakie stawki godzinowe na dzialanosci?

27.09.2017 00:37

Bardzo dobrze sie współpracuje

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Naviretech?

ReviewUserIconMonterzyna

02.08.2017 17:33

Ja to sie zastanawiam dlaczego najstarsze opinie są na górze a najnowsze schowane gdzieś na dole :|
    ReviewUserIconZ

11.07.2017 10:56

Pracuję w tej firmie już 3 lata. Firma bardzo rzetelna, wynagrodzenia zawsze na czas, miła współpraca z kierownikami i biurem. Można się umówić w razie problemów, idą na rękę.
    ReviewUserIconPracowałem w wielu firmach i..

03.07.2017 11:44

To chyba w ostatnim czasie najlepsza firma, narzekają tylko jakieś dziwaki

03.06.2017 10:34

spawacz, jakie 10? Na dzien dobry masz wiecej
    ReviewUserIconrobie u nich ponad rok

20.04.2017 11:41

NAVIRETECH = UMOWA O PRACE, WYNAGRODZENIE ZAWSZE NA CZAS, WARUNKI 8/10, PREMIE
    ReviewUserIconspawacz

11.05.2017 18:13

i robisz za 4 :) za 10 euro. pozdro 600
    ReviewUserIconrobie ponad rok, za siebie

22.05.2017 22:52

Ty jak jesteś w pracy to jak na wakacjach? Takich to nic dziwnego, że każdy pracodawca wyrzuca
    ReviewUserIconSpawacz123

23.02.2017 01:14

Jest dobrze
    ReviewUserIconMarek

04.11.2016 15:33

Ja pracowałem w tej firmie przez rok jako spawacz, teraz nie pracuje bo muszę siedzieć w Polsce. Ogólnie byłem zadowolony, kwatery we Francji Ok, praca jak ktoś robi swoje to Ok, zarobki w normie i na czas. raz nie zgadzała mi się wypłata, zgłosiłem kierownikowi i dostałem wyrównanie. Kierowałem busem i za to również dostawałem dodatek może niewielki ale zawsze coś. Prawda jest taka że jak ktoś jest kiepskim pracownikiem to zawsze mu nic nie pasuje i w każdej firmie.
    ReviewUserIconZenn

21.10.2016 13:45

Jeżdżę z tej firmy już parę miesiecy do Francji i u mnie wszystko było w porządku. Pieniądze, ubezpieczenie, normalna umowa o prace, dobre warunki mieszkaniowe za granicą. Oby tak dalej
    ReviewUserIconGoliat

10.08.2016 19:07

Goliat A jakie zarobki są w Polsce?Słyszałem że niby dobre,ale wolę mieć pewność.Firma po miesiącu oferuje umowę o pracę ale czy płacą 100% czy tylko słownie,a przy wypłacie można się rozczarować.Czy są wypłacalni?Jakie stawki mają monterzy i ich pomocnicy?
    ReviewUserIconafterspawacz

12.06.2016 19:24

placa za nadgodziny? tam artur prezes nie wie co to znaczy nagdodzina. masz gola stawke a jak mu sie nie spodoba ze masz za duzo godzin to ci da wolne w tygodniu i rozpisze je by ci nie placic. na koniec reki nie poda i odliczy transport okularnik, a potem w auchan w rumi odwraca sie ze strachu! uciekl z safe zabierajac konakty i kantuje bo tam mu nie pozwolili.
    ReviewUserIconrev

26.07.2015 15:56

Zgadzam sie z Panią....do dziś wielu czeka na pieniądze za pracę w Stoczni Remontowej a firma nie może sie okreslić kiedy zapłacą pracownikom bo ich kierownik jest we Wloszech na urlopie prawdopodnie.Firma być może na remontowej wtopiła,nie wiem ale z pracownikami którzy tam pracowali powinni sie rozliczyć i wyjsć z tego z twarzą.
    ReviewUserIconMichał

12.06.2015 16:09

Lorient beznadzieja! Niby kierownik Piotr na niczym się nie zna bez zastępcy Mariana jest niczym może tylko tłumaczem. Chodzą tylko nadzorują, stoją nad głową i tylko przeszkadzają. Podglądają przez dziury jak małe dzieci i sprawdzają czy pracujesz nawet jak nikogo nie złapią na obijaniu to i tak wiecznie mają pretensje że za mało zrobione (ciekawe że Francuzi robią 3 razy mniej i jest OK). Wyjazdy długie po 3 miesiące a kasa taka sobie szału nie ma. Kwatery OK ale transport te samochody GWE szkoda gadać największe kopciuchy we Francji i wieczny strach czy tym się do domu da wrócić a jest ponad 2 tys. km. do przejechania. Radzę szukać czegoś innego!
    ReviewUserIconKatarzyna

16.06.2015 12:49

Jestem zdziwiona tymi pozytywami i ciągle pracujący...szacun. Prawda jest taka że ta firma to nieporozumienie.Wynagrodzenie pracowników uzależnione jest od dobrej woli pracodawcy a jeżeli takowej nie ma to pracownik zostaje bez środków do życia.A pseudo prezes nie bardzo się interesuje z czego pracownik ma zapłacić raty,opłaty i utrzymać rodzinę.Wynagrodzenie jest uzgodnione na 10-go dnia miesiąca dzisiaj mamy 16 a wypłaty jak nie ma tak nie ma i cała załoga nie dostała ale co to kogo obchodzi ...jak szef będzie miał dobry humor to zapłaci najwidoczniej dotychczas nie miał bo do tej pory nikomu nie została wypłacona z całej załogi.Warto dodać, że z pracownikiem umawia się na konkretną stawkę po czym okazuje się że za dużo musiałby zapłacić i po prostu ucina np. złotówkę ,dwa złote nie ważne ...pracownik nie może tyle zarobić.Chociaż słowo zarobić nijak się ma do rzeczywistości ...
    ReviewUserIconciągle pracujący

11.03.2015 21:44

Porażka to to nie jest ....! Sprzętu brak ale to nie Naviretechu broszka bo dają go Francuzi !!! Kierownik jest normalny szanuje ludzi pracujących mało gadać robić swoje , a nie narzekać że wszytko mu nie pasuje, praca jak praca nowe jednostki, patologii tez nie ma ( takich od kieliszka i awantur ) po czasie są odsyłani do PL... prawda taka że umowa spoko, wypłaty na czas i co do złotówki się zgadza , samochody firmowe nowe , kwatery dobre i internet, co tu więcej mówić ja osobiście mam dobrą opinie tylko żeby wyjazdy były krótsze bo te 3 miesiące dają w kość Pozdrawiam
    ReviewUserIconpracownik

14.11.2014 21:29

Szkoda czasu marna kasa a jeszcze malo tego to kantuja co innego obiecuje pseudo kierownik co innego prezes a na końcu kompletna niespodzianka nie poważna firma
    ReviewUserIconMaciek

13.02.2014 10:30

Czy ktoś pracował w tej firmie? Podobno wysyłają do Francji? Proszę po jakieś informację.

Zostaw merytoryczną opinię o Naviretech Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Naviretech Sp. z o.o.!