Witam. Chciałabym się zapytać jak wygląda praca zdalna na stanowisku specjalistki wprowadzania danych.
Dzień dobry. Praca jest możliwa na pełen etat bądź na część etatu, elastyczne godzina pracy oraz możliwość pracy w weekendy. Cały proces rekrutacji przebiega również zdalnie, wraz z podpisaniem umowy. Nie wymagamy przyjazdu do biura, natomiast będziemy się cieszyli jeśli uda się któregoś dnia do nas wpaść =) Sama praca głównie polega tak jak w ogłoszeniu na przepisywanie danych z różnych plików do tabelek w EXEL, ale też współpraca z pozostałymi członkami zespołu, ścisła współpraca z Data Entry specialist oraz wiele innych.
Pracując w Perku wiele się uczę każdego dnia - przyrost wiedzy jest niesamowity. Zadania ciekawe i różnorodne. Podoba mi się, że mogę realizować swoje pomysły, mam dużą decyzyjność w podejmowaniu działań. Mamy lekcje angielskiego z native speakerem i wyjazdy firmowe (ostatnio do Egiptu). Tak dopasowanego teamu nie miałam jeszcze nigdy. Uwaga dla Kandydatów. Jeśli jesteś osobą mało samodzielną, bojącą się nowych wyzwań i potrzebujesz stałego - jednolitego trybu dnia, to u nas niestety się nie odnajdziesz.
zazwyczaj nie dodaję opinii na tego typu portalach ale chciałam pochwalić proces rekrutacji w firmie - widać profesjonalizm ale tez pozytywne nastawienie do kandydata.
O, a powiesz coś więcej na ten temat? W jakich kwestiach byli profesjonalni? No i czy jest kilka etapów rekrutacji czy jeden?
Ja starałam się na stanowisko do obsługi klienta. Były 2 etapy rekrutacji - najpierw rozmowa z rekruterką po polsku odnosząca się do mojego CV i jedno pytanie po angielsku, a potem zostałam zaproszona do biura poznać zespół i wykonać kilka zadań. Jestem pod wrażeniem przygotowania pytań, procesu i tych zadań. Sama kiedyś pracowałam w rekrutacji i tak fajnie to nie wyglądało. Ogólnie - nic szczególnie trudnego mnie nie zaskoczyło ;)
A jakie miałaś pytanie po angielsku? Widzę teraz na Linedinie że szukają rekruterki IT i myślę czy nie aplikowac...
Bardzo rzetelna firma dbająca o jakość wykonywanych usług. Prosta, bezproblemowa komunikacja.

Witam, mam do was pytanie na temat rekrutacji w firmie Perk. Interesują mnie głównie odpowiedzi osób, które mają doświadczenie z firmą. Czy firma udziela informacji zwrotnej kandydatom do pracy? Dajcie znać, jak było w waszym przypadku.
A ktoś z Twojego otoczenia też kandydował? Bo ciekawa jestem czy dają konstruktywny negatywny feedback, bo z jednej starej wypowiedzi widzę, ze odp brak., może do dziś się coś zmieniło?
W ostatnim czasie dużo się zmieniło i obecnie (od 2021) za rekrutację odpowiadają inne osoby, które do tematu rekrutacji podchodzą bardzo profesjonalnie i kandydaci którzy z jakiś względów nie przechodzą procesu rekrutacji również dostają feedback po rozmowie. Magda
Ja ostatnio brałam udział w rekrutacji na asystentkę zarządu i nie przyjeli mnie na to stanowisko, ale dostałam odpowiedź z jakiego powodu i podsumowanie rekrutacji z informacją, że kiedyś chętnie się odezwą. Myślałam, że to tylko gadanie, ale faktycznie się odezwali z propozycją pracy. Teraz rozważam tam współpracę. Czy ktoś z pracowników może napisać jak aktualnie wygląda tam praca i czego się mogę spodziewać...? :)
O to miło, pewnie Cię to trochę zaskoczyło. Ale w takim razie jakie powody podali w feedbacku, że jednak się zainteresowali? Wskazywali może jakieś umiejętności, nad którymi powinnaś trochę popracować, żeby być bardziej konkurencyjnym i atrakcyjnym dla nich?
Pracuję obecnie w PERK i polecam każdemu tę firmę. Mały, zgrany i niesamowicie zdolny zespół, gdzie można realizować swoje pomysły. Kierownictwo młode i nastawione na współpracę, brak konfliktów czy nieprzyjemnej atmosfery. W ostatnim roku bardzo dużo się nauczyłam głównie z obszaru wiedzy IT. Co prawda nie zatrudniono mnie od razu w firmie, ale odezwano się do mnie po kilku miesiącach po zakończeniu rekrutacji. Jej przebieg wspominam nieco jako wyzwanie, ale cały proces rekrutacji obrazuje poziom obecnej współpracy na wysokim poziomie. Na codzień używamy w pracy języka angielskiego, co niesamowicie poprawia jego biegłość. Jako pracownik na pewno mogę powiedzieć, że czuje się zadbana i wysłuchana, nie pracuje po godzinach. Często wychodzimy na imprezy firmowe i wyjeżdżamy, otrzymujemy również nagrody i premie za dobre wyniki w pracy i starania. Co powiedziałabym kandydatom do pracy w tej organizacji...? Z pewnością warto! :)) Pracują u nas same utalentowane osoby.
Aplikacja Cv została wysłana na stanowisko Specjalisty ds. Szkoleń. W styczniu zaprossenie do kolejnego etapu - testy online. To nie były testy lecz długie zadania. Oczywiście wszystko do zrobienia, poziom trudności różny. Zadania analityczne - słupki procentowe. Zadania z zastosowaniem języka oraz wyszukiwanie danych ludzi na stronach, wypisanie tych osób wraz z danymi. Czy to nie darmowa praca dla firmy PERK? Czy dane: imię tel, mail link do str danej osoby można tak sobie przekazywać? To tylko część. Ogólnie "test" tej firmy został przedstawiony dwóm wieloletnim dyrektorom w korpo. Nie spotkali się z tego typu praktykami. Dodam, że obowiązkiem było dołączenie do ich platformy szkoleniowej, oczywiście wcześniej należało podać wszelkie dane, moim zdaniem niepotrzebne na tym etapie rekrutacji. Str www to perkmylife.com, firma PERK na Żurawiej 43 w Warszawie. Po zrobieniu trstów, odp brak...Nie polecę takiej współpracy.
Ja przechodziłam podobny proces rekrutacji, o którym mowa w powyższym komentarzu. Najpierw zostałam skierowana na testy, a później zakwalifikowałam się do kolejnego etapu jakim był Assessment Center. Na końcu zaproszono mnie na spotkanie w firmie z właścicielami firmy i rekruterką. Spodobała mi nieformalna atmosfera, młody zespół i przyjazne, ciepłe podejście. Cały proces rekrutacji był dość długi i zostałam sprawdzona z wielu stron. Ostatecznie zostałam zatrudniona, z czego bardzo się cieszę i niedługo minie już rok jak pracuję w PERK :) Z perspektywy czasu widzę, że proces rekrutacji do firmy jest bardzo dobrze przemyślany i ma na celu znalezienie kandydata, który nie tylko spełni wymagania na danym stanowisku, ale także będzie pasował osobowościowo do całego zespołu. Widać to przede wszystkim po niskiej rotacji pracowników. Rozwijamy się i co jakiś czas prowadzimy rekrutacje na nowe stanowiska - zachęcam wszystkich do aplikacji i dołączenia do naszego zespołu! :)
Mimo że nie dostałam pracy w perk to jestem zaskoczona wysokim poziomem prowadzonej rekrutacji. Szybko dostawałam odpowiedzi i informacje o kolejnych krokach. Ja przechodziłam przez różnego rodzaju testy, ale moja znajoma na inne stanowisko miała dwie rozmowy rekrutacyjne - pierwsza z rekruterka, a druga dodatkowo z dyrektorem. Niestety nie udało nam się dostać tam pracy, ale ludzi, którzy tam pracują bardzo miło wspominam.
Twoja opinia ma znaczenie. Wypowiedz się na temat firmy PERK sp. z o.o. i pomóż osobom szukającym pracy.
Jak się pracuje w Perk Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Perk Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 5.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Perk Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 2, z czego 2 to opinie pozytywne, 0 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!