Proeko Zarządzamy Energią Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K.

Adres: Gen. T. Kutrzeby 16G/132, Poznań

Proeko Zarządzamy Energią Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K.
2 39 20 5 1

Opinie o Proeko Zarządzamy Energią Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K.

Filtruj opinie po kryteriach:

Jareczek
 Opinia

Firma woli zatrudnić młodych pracowników, absolwentów niż osoby z doświadczeniem.

Pomocna?
Tak1Nie
Aneta
 Opinia
@Jareczek 11.11.2018 19:26

Każdy pracodawca wie, co dla niego najlepsze. Jedni poszukują osób do pracy z wieloletnim doświadczeniem, inni zaś chcą zatrudnić absolwentów szkół, czy też ludzi bez doświadczenia. Czy wobec tego Proeko to firma, która prowadzi szkolenia dla pracowników wewnątrz firmy? Czy rzeczywiście osoby bez doświadczenia w branży zarządzającej energią mogą znaleźć tam swoje miejsce? I w międzyczasie doszkolić się?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
on654
 Opinia
@Aneta 29.01.2019 12:46

@Aneta - to wszystko zależy od stanowiska, na które dana osoba startuje. Nie zawsze jest możliwość zatrudnienia osób z niewielkim doświadczeniem, a czasami jest to jak najbardziej wskazane i możliwy jest rozwój takiej osoby poprzez wewnętrzne szkolenia.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rekrutacja
 Opinia
@Jareczek 11.11.2018 19:26

Nie pracowałem w Pro Eko, ale odbyłem nieprzyjemną rozmowę kwalifikacyjną z zarządem na stanowisko kierownicze. Nie zapytano mnie o zdobyte doświadczenia, a jedynie naśmiewano z młodego wieku. Gdy prezes przechodził pracownicy milkli. Jedna z tych firm, gdzie aby przetrwać trzeba kiwać głową.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Piotr
 Opinia

Zawsze będą różnice zdań bo każdy ma inne podejście do pracy i obowiązków.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik
 Opinia

Czytam te opinie..i zastanawiam się czy pracuje w tej samej firmie o której są poniższe opinie... Mam zdecydowanie odmienne zdanie, a staż wcale nie taki długi więc może z częścią pracowników którzy się tutaj wypowiadaja miałem styczność. Mam zgoła odmienne zdanie o firmie! Owszem..jest czasem tak..ze atmosfera zależy od humoru szefa.. Bo jest wiele trudnych rozmów, ale gdzie ich nie ma? W której firmie jest zawsze różowo? To praca a nie miejsce gdzie klepiemy ale po ramieniu. Zespół ludzi, w mojej opinii jest zgrany, to ważne w codziennych relacjach siedząc przy biurku, samochody do firmy kupowane są nowe, sukcesywnie po dwóch trzech latach wymieniane, więc zarzut o starych autach z ogromnym przebiegiem wyssany z palca. Jeśli chodzi o zarobki to kwestia indywidualna, ale firma dba o stałe coroczne podwyżki, premie świąteczne i nie mam tu na myśli 100 czy 200zl tylko kwotę która już da się odczuc. Do tego macie comiesięczne premie..owszem.. Spieprzysz coś..mocno..to masz zero...ale przy normalnej sumiennej rzetelnej pracy zawsze jest od 0-20/25% uposażenia. Mówi się że po 5 latach jest jakaś super premia, choć nie kazdy to potwierdza, więc może to indywidualna praktyka. Istnieje też możliwość dostania podwyżki. Jak wysokość nie pasuje..to nikt nikogo na siłę nie trzyma. Dlatego mówię że zarobki to kwestia indywidualna! Z pewnością stabilna praca, z powtarzalnymi tematami. Owszem, dużo jeździmy, ale pracujemy na terenie całego kraju, więc nie ma się tutaj czego dziwić. Obecnie zarząd uruchomił 100% dofinansowania na studia podyplomowe dla kadry. To też uważam za plus. Pensja wpływa zawsze 10tego, gdy ten wypada w sobotę, kasa na koncie jest dzień lub dwa wcześniej. Wiekszosc pracowników ma laptopy służbowe, telefony, drugi monitor dla wygody na biurku. Więc ostrożnie bym podchodził do tych wszystkich negatywnych opinii..dziwia mnie one. Owszem, wymagane jest myślenie...oooo...zgrozo... Pracodawca wymaga myślenia.. Mnie to akurat nie dziwi. Nie jest to jednak miejsce dla osób które chcą odbebnic 8h i czekając na gong o 16..isc do domu.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Banita
 Opinia
@pracownik 02.10.2018 01:28

Specjalna, indywidualna premia 10 wpłynie za taką opinie. Wszystko aby sie przypodobać najwyższemu

Pomocna?
Tak9Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Banita 02.10.2018 14:32

Boli Cię że ktoś napisał inną, odmienną opinię i ma na to inne spojrzenie? Wiesz to jest tak..ze jesteś niezadowolony z czegoś to powiesz o tym 30-50osobom, jak jesteś zadowolony to powiesz to jednej może dwóm.. Stąd może brak pozytywnych opinii. Pracuje w firmie 50 osób..myslisz że każdy chodzi na wkurwie i myśli jak tu (usunięte przez administratora) do innego pracodawcy?

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Fiem
 Opinia

Praca w ProEko przypominam kołchoz. Jedna budowa na jednym końcu polski, druga na drugim końcu. Do tego otrzymujesz auto służbowe w postaci peugeota partnera z przebiegiem 300000 tys km i 100zl na nocleg w delegacji, broń Boże żebyś chciała wykupić ze śniadaniem. Atmosfera ciągłego napięcia, w żadnym wypadku nie jest spowodowana trudnością zadań, a jedynie podejście prezesow. Zysk zysk zysk a zreszta radź sobie sama. Bez szacunku dla pracownika. Praca w ciągłym stresie. Jedyny plus to pracownicy, wporzadku ekipa, żyjąca w codziennym strachu czy dziś to na mnie padnie frustracja prezesa.

Pomocna?
Tak19Nie1
lala
 Opinia
@Fiem 05.07.2018 18:04

nie prawda! :)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@lala 12.09.2018 08:46

Na hotel masz limit 120-130zl. Jak raz kiedyś zapłacisz 150zl to nikt Ci głowy nie urwie! Za tą kwotę spokojnie znajdziesz ze śniadaniem. A co do samochodów...najczeaciej w okolicy 200tys km idzie auto na sprzedaż i jest zastępowane nowym z salonu. Firmie się opłaca bo ma koszty, a pracownik nie musi tracić czasu w serwisach. Jeśli brakuje aut jedziesz do wypożyczalni i ogarniasz auto zastępcze. Więc nie widzę problemu z autami..

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator
 Opinia

Czy są na forum pracownicy Proeko Zarządzamy Energią Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K.? Powiecie coś o swojej pracy? Na jakie zatrudnienie można liczyć? Jaka jest atmosfera w pracy? Każda kwestia może być ważna.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
good luck
 Opinia

Dajcie spokoj.. jak jestes singlem lubisz jezdzic po kraju zap.. po 12h bez nadgodzin, lubisz % to jest oferta dla Ciebie. Rotacja ogromna nie wierzysz ? Spytaj panie od badan wstepnych do pracy. Temu panu w biurze polecam dzwonic po "pracownikow" na wschod. Oni lubia takie traktowanie i taki system pracy.

Pomocna?
Tak5Nie1
Pracownik
 Opinia
@good luck 09.03.2018 11:57

Potwierdzam. Firma nadaje się do zgłoszenia w PIP. Brak wykazywanych nadgodzin. Brak przestrzegania limitów nadgodzin w ciągu dnia. Ciągle za dużo pracy a za mało czasu. W dodatku przykaz pracy w domu za dziękuję. Tytuł wolontariusza roku dla pracowników.

Pomocna?
Tak6Nie
Administrator
 Opinia

Czy ktoś z Was aktualnie zatrudnionych w Proeko Zarządzamy Energią Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K. mógłby przedstawić konkretnie warunki zatrudnienia jakie mogą zostać zaproponowane nowemu pracownikowi?

Pomocna?
TakNie1
dyskryminacja
 Opinia

firma, która nie zatrudnia kobiet, dlatego nie marnujcie czasu i energii drogie kobiety na wysyłanie tam aplikacji, bo wiem, że i tak Was nie zatrudnią-niestety takie smutne realia tej firmy, seksizm, dyskryminacja i deprecjonowanie kobiet

Pomocna?
Tak18Nie1
łysy
 Opinia

Przetrwałem tam bardzo krótki okres, chyba pobiłem rekord w długości czasu zatrudnienia. O ile praca na miejscu w warsztacie na początku na plus, o tyle po jakimś czasie zaczynają Cię gonić terminy, pisząc terminy mam na myśli WEST'a, który nie powie Ci nic wprost tylko przez ludzi, którzy z Tobą pracują. Wyjazdy na delegacje? Koszmar, zapie***lasz jak dziki wół po kilkanaście godzin dziennie i nic z tego nie masz - bo płacone za 8h. Po drodze do/z miejsca docelowego zawsze masz coś do zrobienia. Nie zgadzają się przekazane informacje dot. wykonania prac na miejscu - zawsze coś więcej jest do zrobienia lub pomylone są adresy. Ludzie z warsztatu w okresie kiedy ja pracowałem bardzo fajni. BTW czy Adam nadal was wku..ia? :D Ogólnie nie polecam.

Pomocna?
Tak16Nie1
Proeko Zarządzamy Energią Spółka z ograniczoną odp
 Opinia

Zgadzam się z kolegą. Ale co do wypłat nie mogę się zgodzić. Jak się da to zdecydowanie po terminie. Najlepiej dla firmy jest jak 10 wypada w sobotę. Wtedy kasa w poniedziałek lub wtorek. Traktowanie ludzi tak jak poprzednik wspomniał. Dodatkowo kierownik z zapędami mobbingowymi. Wymagania jak w korporacji, tylko kasa nie ta. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!!!

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
serwisant
 Opinia

Firma taka sobie... NA szczeblu najniższym fantastyczni ludzie, im wyżej tym gorzej. Praca w serwisie w trybie "ciągłym", czyli od 7.00 do jak skończysz, oczywiście bez nadgodzin. Poniedziałek - Przemyśl, wtorek - Świnoujście... i tak w kółko, w domu człowiek jest gościem, a ciągle jest za mało, za wolno i za drogo, zarząd traktuje człowieka jak swoją własność, do tego niekulturalny stosunek do drugiego człowieka idący z góry. Są też dobre strony: wypłaty są zawsze terminowe. można liczyć na bonusy świąteczne itp.

Pomocna?
Tak29Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były inżynier
 Opinia
@serwisant 08.03.2015 10:44

Ciekawi i wartościowi ludzie na niższych szczeblach. Niestety potwierdzam przykłady niekulturalnego stosunku do pracownika, które szły z samej góry. Firma maksymalnie na 2-3 lata zatrudnienia. Dla ludzi o mocnych nerwach. Firma ma potencjał. Niestety ludzie nie wytrzymują złego traktowania i sami odchodzą, dlatego zastanowiłbym się przed złożeniem CV. Zdobyłem wiele cennych doświadczeń, które wykorzystam w przyszłości, ale patrząc wstecz, szkoda czasu. Są inne firmy w branży.

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Proeko Zarządzamy Energią Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K. - Poznań

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny