PlusJob Poland Sp. z o.o.
3 100

Opinie o PlusJob Poland Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PlusJob Poland Sp. z o.o.

Karol

Podpowiedzcie jak pracuje się z firmą za granicą?

   
wladik

Uwaga na tą firmę kiedyś polvik teraz plusjob. kiedys plusvikar teraz ww dani ramsdal plus job. Jadąc za granice do dani trzeba wiedzieć ze nie ma tam prawa pracy. Czyli zaraz płacic i zapisac sie do zwiazków zawodowych albo miec prawnika inaczej to duzo kosztuje nerwów i walki o kasę dlaczego a już pisze. > płacenie zaliczkowanie pierwszych dni, miesiaca pracy czyli niespodzianka potem dopłata do skat nawet 4000 koron > brak urlopów płatnych >brak chorobowego >brak składek emerytalno retowych >brak dodatków swiatecznych > kazda nadgodzina podczas dnia pracy powyzej 8 jest wiecej płatna tez brak Po prostu agencje perfidnie wykorzystują niewiedze ludzi z pl którzy mysla ze skandynawia to kasa i zarobki, tak ale na dunskim kontrakcie bez agencji natomiast w obecnych czasach lepiej pojechac do niemiec czy austrii gdzie jest lepiej skandynawia sie konczy kulturowo i rzecz jasna ekonomicznie

   
Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz większą rolę. A jak to wygląda w Polvik?

   
Karina 84

Przestrzegam przed ta firmą nie jest tak kolorowo jak obiecują a później jest problem w Polsce z rozliczeniem!!!

   
Polvik
pracodawca
@Karina 84 06.04.2018 17:24

Witam, Nasi pracownicy pracuja na dunskich lub niemieckich umowach. Nie mozemy ingerowac w rozliczenia podatku w Polsce. Niestety czesto odbieramy telefony z zapytaniem o pit 11 za czas pracy za granica - wiele razy tlumaczymy ze nie mozemy wystawic takiego dokumentu gdyz zatrudnienie nie bylo w Polsce. Wszystko co dotyczy rozliczen za prace za granica niestety trzeba wyjasniac z urzedami podatkowymi w tych krajach w ktorych pracownik byl zatrudniony. Nie swiadczymy uslug ksiegowych gdyz nie mamy do tego uprawnien.

   
krzyś 73

Firma nieodpowiedzialna najpierw kogoś zatrudnia a później są problemy z rozliczeniem się w Polsce z podatku bo umywa sobie ręce od pomocy w załatwieniu spraw.Nie polecam! przestrzegam przed ta firmą!!!!!

   
Polvik
pracodawca
@krzyś 73 06.04.2018 17:19

Witam serdecznie Jestesmy agencja posrednictwa pracy. Wszelkie rozliczenia z podatku pracownicy zalatwiaja we wlasnym zakresie. Dunski Skat wysyla odpowiednik polskiego pit do pracownikow i my jako agencja nie mozemy ingerowac w rozliczanie podatku. Nie jestesmy w stanie rozliczac pracownikow z podatku gdyz nie mamy do tego uprawnien - nie jestesmy biurem ksiegowym niestety ale zawsze sluzymy rada.

   
Łukasz

Czy ktoś wyjechał do Danii na stanowisko operatora wózka? Brałem udział w tej rekrutacji ale co jakiś czas była odwoływana ze względu na brak zakwaterowania, podobno będzie wznowienie, ale już sam nie wiem czy to nie będzie odwlekane w nieskończoność. Generalnie mam wrażenie że polvik trochę zwodzi kandydatów bez podawania konkretów.

   
worker
@Łukasz 15.11.2017 10:54

Czy ktoś pracuje w magazynie w Horsens?

   
Administrator

Czy ktoś wie, jak aktualnie prezentuje się pracodawca na tle innych firm? Może okazać się to cenną informacją dla osób mieszkających w Szczecin i okolicach.

   
Administrator

Czemu nic nie piszecie na wątku Polvik? Czy to oznacza, że dobrze Wam się pracuje i nie ma rotacji?

   
Pracownik
@Administrator 06.02.2018 09:28

Dodam , że piszę tu zarówno o firmie Polvik jak i PlusVikar w Danii z którą bezpośredni wspołpracuję .

   
FitterZS

Hej, mam pytanie odnośnie nowych ofert pracy dal tej firmy. Podbno podlapali kontrakt przy budowie gazociagu Nord Strem 2 i szukają ludzi z doswiadczeniem. Ktoś cos moze wie więcej o ofercie dla monterów rur albo spawaczy? Pozdrawiam!

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
olo
@rozczarowany 17.11.2017 13:51

Właśnie dostałem ofertę od Zaitmann, coś z nimi nie tak?

   
Adam

Witam, czy ktoś wyjechał do Danii na stanowisko operatora wózka? Brałem udział w rekrutacji ale ciągle odraczają i mówią że będzie wznowienie. Nie wiem czy agencja polvik jest wiarygodna

   
Viki

Jeśli macie podpisaną umowę z firmą Polvik to powinno być wszystko zapisane. Wszystkie warunki i uzgodnienia. Jak nie pilnujecie dokumentu najważniejszego to do kogo teraz pretensje? Może źle usłyszeliście w trakcie uzgodnień i dlatego takie rozbieżności?

   
Tulipka

Czy jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego o agencji? Mam wrażenie, że niektórym narzekanie weszło w nawyk i robią tak bo mają kaprys!!!!

   
Leon

Czy może ktoś napisać co słychać w Polvik-u? Martwią mnie niektóre wpisy a mam zamiar aplikować. Firma ma sporo ofert pracy, tylko czy aktualne jeszcze?

   
Ronaldinho 10
@John z Koping 16.10.2017 13:53

Cześć Chciałbym wyjechać poprzez tą agencję do pracy na magazyn w Niemczech. Czy agencja zapewnia dojazd do pracy czy trzeba mieć własny samochód? Jak wygląda sprawa z zakwaterowaniem, po ile osób w pokoju kwaterują? Czy jest pewność przepracowania przynajmniej 160 godzin w miesiącu? Będę wdzięczny za info. Pozdrawiam

   
Waldi

Bardzo fajna agencja, dobrze wspominam współpracę. Tylko wyjeżdżając za granicę trzeba pamiętać, że tam się ciężko pracuje.

   
Ryszard

Szukam pracy za granicą i właśnie słyszałem, że Polvik to spoko firma. Może ktoś dodać jakie załatwiają mieszkania i czy praca jest cały czas bez postoju?

   
Xoxoxo

Totalna lipa na każdym kroku chcą wyciągać pieniądze z Ciebie, trzeba znać prawo Norweskie żeby nie dać się oszukać

   
Agnieszka

@operator na jakim stanowisku pracowałeś i jak długo? Czy umowę o pracę dostałeś od razu czy po jakimś próbnym czasie pracy? @Słowak co masz dokładnie na myśli? Pojawiły się nowe oferty pracy na stanowiska: Mycie naczep, Kierownik Projektu ds. Robót Odwodnieniowych, Przedstawiciel medyczny, Pracownik Ogólnobudowlany. Może ktoś składa na któreś ze stanowisk cv?

   
Antek

Mam zamiar aplikować do firmy Polvik bo z tego co wiem to maja dobrą opinię jako pracodawca. Może ktoś podpowie mi jaką umowę mogą zaproponować na początek?

   
operator

Ze swojego doświadczenia moge powiedziec tylko dobre rzeczy o Polvik , praca w Schramberg jak najbardziej ok z umowa o prace wszystkimi dodatkami i darmowe zakwaterowanie a to dosyc istotne przynajmniej dla mnie na poczatek , kontakt z pracownikami agencji tez bardzo ok dostalem duzo informacji i odpowiedzi na moje pytania, dlatego nie rozumiem opini negatywnych o tej firmie.

   
Karol

@Słowak Czy możesz rozwinąć zdanie które budzi wiele niepokoju? Czyżbyś miał jakieś niemiłe doświadczenie z ta agencją? Jeśli tak było to bardzo proszę napisz żeby inni wiedzieli na co zwracać uwagę. Chociaż wątpię ponieważ słyszałem o agencji sporo dobrego.

   
Bogusław

Jade do pracy w schramberg może ktos jeszcze jedzie ?

   
Słowak
@Bogusław 18.08.2017 13:13

Uważaj na ta robote

   
Jerzyk

Też mam takie zdanie o agencji jak @Zadowolony. Sporo osób myśli, że pojadą przy okazji zwiedzą okolice i dużo zarobią bez pracy.!

   
Boguś

Odradzam!!!

   
nowy
@Boguś 14.08.2017 21:56

Napisz dlaczego?

   
Irek

Czyli macie o agencji dobre zdanie, można z nimi wyjechać za granicę?

   
Bogdan
@Irek 14.08.2017 12:50

Odradzam.

   
Leoś

Już dawno słyszałem, że Polvik to fajna agencja i można spokojnie wyjechać z nimi za granicę. Widziałem ostatnio, że mają sporą listę ofert pracy czyli jest ruch. Ja też niedługo jadę z nimi do roboty

   
Mechanik

Moj znajomy dla nich pracuje stawki zaczynaja sie od 13-14 eur/h plus sa coo jakis czas podwyzki, placa zawsze na czas bezproblemowo. Mozna wyrobic duzo godzin i zarobic dobre pieniadze, oczywiscie jelli ktos potrafi ciezko pracowac bo pracy maja duzo , za jakis czas tez bede przez nich jechal.

   
Amator

Widziałem ostatnią ofertę i agencja potrzebuje mechanika do ciężarowych w Skandynawii oraz w Anglii. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie może być najlepiej pod względem zarobków oraz w kwestii mieszkania ? Jak juz jechać to przynajmniej tam gdzie jest dobrze.

   
Ciekawy

Czy ktoś coś wie o pracy przez polvik w schramberg jak operator cnc jakie zarobki itp.

   
Słowak
@noname 12.07.2017 16:41

11 euro h 450 euro mieszkanie 2 3 pokojowe

   
Viki

Polvik fajnie że jest na rynku pracy sporo agencji. Można zawsze znaleźć coś ciekawego i przynajmniej zarobić dobre pieniądze. Słyszałem o nich sporo Dobrego i mydlę, że jak ktoś przykłada się do pracy to będzie zadowolony i jeszcze nie raz skorzysta .

   

Zostaw opinię o PlusJob Poland Sp. z o.o. - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PlusJob Poland Sp. z o.o.