Blue Idea Sp. z o.o.
5 31 6 1

Opinie o Blue Idea Sp. z o.o.

Ewa

Firma bez pojęcia w sprawach rekrutacji i kto normalny robi 3-4 etapy rekrutacji

Blue Idea Sp. z o.o.
pracodawca
@Ewa 12.10.2018 14:18

Dzień dobry Pani Ewo, Kładziemy bardzo duży nacisk na obszar candidate experience i pozytywne doświadczenia Kandydata po rozmowach rekrutacyjnych. Pani opinia nie jest zgodna z obranym przez nas kierunkiem, w związku z czym chcielibyśmy prosić by opisała Pani zaistniałą sytuację i przesłała informację bezpośrednio do Prezesa firmy Blue Idea Łukasza Walerjana (e-mail: lukasz.walerjan@blueidea.pl). Ta sytuacja z pewnością zostanie wyjaśniona, a dla nas będzie doskonałą wskazówką do dalszej pracy. Bardzo dziękujemy za Pani opinie.

Ewa

Firma totalnie niekompetentna i bez pojęcia o stanowiskach na które prowadzi rekrutacje ,kto normalny przeprowadza 3-4 etapy rekrutacji skoro normalne i poważne firmy przeprowadzają tylko jedna rozmowę rekrutacyjną a tutaj mamy do czynienia z niekompetencją i szopką rekrutacyjną ,zwykły kierownik w normalnej w firmie potrafi po jednej rozmowie wybrać kandydata i zatrudnić go a w takich firmach jak ta będzie przeprowadzana rekrutacja 3-4 razy tylko po to żeby Panie z HR miały wypełniony grafik mimo tego że nie mają pojęcia o danych stanowiskach,menadzerowie z firm zachodnich potrafią zrekrutować ludzi przez telefon i i nawet nie chcą słyszeć o Hr-ach bo co takie HR mogą wnieść do rozmowy - tylko w Polsce ludzie z HR-ów urośli do rangi Panów Życia i Śmierci kandydatów aplikujących o prace,ludzie w firmach zachodnich śmieją się z takich oszołomów jakimi są Polacy i co wyrabiają na rekrutacjach i co z tego uczynili - ktoś kto 3 -4 razy zaprasza Cię na rozmowę marnuje twój urlop czas a także nie ma do drugie człowieka szacunku Gratuluje firmie nowej oferty Sales Superhero tylko w Polsce są takie żenujące oferty pracy, nikt inny się tak nie szanuje nawzajem jak ten naród i nie ma tyle radosnej twórczości co ludzie z HR

Blue Idea Sp. z o.o.
pracodawca
@Ewa 12.10.2018 13:59

Dzień dobry Pani Ewo, Kładziemy bardzo duży nacisk na obszar candidate experience i pozytywne doświadczenia Kandydata po rozmowach rekrutacyjnych. Pani opinia nie jest zgodna z obranym przez nas kierunkiem, w związku z czym chcielibyśmy prosić by opisała Pani zaistniałą sytuację i przesłała informację bezpośrednio do Prezesa firmy Blue Idea Łukasza Walerjana (e-mail: lukasz.walerjan@blueidea.pl). Ta sytuacja z pewnością zostanie wyjaśniona, a dla nas będzie doskonałą wskazówką do dalszej pracy. Bardzo dziękujemy za Pani opinie.

Ewa

Oferta Sales SuperHero także pokazuje jaki poziom ma firma i co oferuje bo nikt normalny nie wystawia takich ofert tylko oszołomstwo z polski coś takiego robi i ma taką radosną twórczość w głowie.Tyle etapów rekrutacji i marnowania ludziom kilku dni urlopów to totalny brak szacunku do ludzi ich czasu i energii gdzie normalne firmy robią 1 etap i podejmują konkretną decyzje

Blue Idea Sp. z o.o.
pracodawca
@Ewa 12.10.2018 14:28

Dzień dobry Pani Ewo, Kładziemy bardzo duży nacisk na obszar candidate experience i pozytywne doświadczenia Kandydata po rozmowach rekrutacyjnych. Pani opinia nie jest zgodna z obranym przez nas kierunkiem, w związku z czym chcielibyśmy prosić by opisała Pani zaistniałą sytuację i przesłała informację bezpośrednio do Prezesa firmy Blue Idea Łukasza Walerjana (e-mail: lukasz.walerjan@blueidea.pl). Ta sytuacja z pewnością zostanie wyjaśniona, a dla nas będzie doskonałą wskazówką do dalszej pracy. Bardzo dziękujemy za Pani opinie.

j@

Witam, byłam u Państwa na rozmowie kwalifikacyjnej. Jestem zadowolona z przeprowadzonej rozmowy. Wszystko wyjaśnione, oczekiwania stron przedstawione. Odpowiedź otrzymałam w ciągu kilku dni. Profesjonalnie i na poziomie. Polecam!

anonymous

Cześć, w trakcie zmiany pracy z dobrej na lepszą, po wysłaniu przez mnie kilkunastu różnych zgloszeń aplikacyjnych skontaktowało się ze mną wiele biur doradztwa personalnego i pomiędzy nimi również biuro o pobudzajacej fantazję nazwie, a mianowicie biuro BlueIdea z Krakowa. Czy sam firma z Krakowa tego nie wiem, w każdym razie biuro tam jest, może to jeden z oddziałów. Już od pierwszej rozmowy było jakoś lepiej i inaczej. Pierwsza rozmowę odbyłem z sympatyczną panią która nakreśliła ogólne oczekiwania firmy i spytała o moje zaintersowanie. Potem jeszcze krótki sprawdzian angielskiego i umówiliśmy się na nastepna rozmowę z jej koleżanką. I ta następna rozmowa odbyłą sie w umówionym terminie, już bardziej szczegółowa i jeszcze bardziej miła. Było taktownie i dyskretnie jednak bez zbyt wysoko podniesionej poprzeczki utajnienia i sekretów potencjalnego pracodawcy. Czasami w trakcie procedur kwalifikacyjnych trafia się pracodawca który oferuje dość proste wyroby czy proponuje proste usługi a odnieść można wrażenie kandydowania do CIA… Tutaj w przypadku BlueIdea było o niebo lepiej czyli zamiast listy pytań z kwestionariusza potoczyłą sie kulturalna, dyskretna, taktowna i miła rozmowa, urozmaicona humorem i naturalną życzliwością. Obie strony miały równe szanse na pytania i odpowiedzi. Następne rozmowy odbywaly się w podobnej atmosferze i dość jasno dało się odczuć i w konkretach, i między wierszami, iż moja urocza rozmówczyni jest osobą wysoce kompetentną i dośwadczoną. Pani Agnieszka miała od początku na uwadze oczywiście dobro pracodawcy ale co istotne, również i moje a klimat szczerości i wzajemnego szacunku oraz swobody pomagał w tym dialogu. Aspekty kompetencji osobowościowych i specjalistycznych były dla pracodawcy i BluIdei równie istotne. Oczywiście przyszedł czas i na konkrety personalnej ankiety ale w formie bardzo strawnej. Odczułem, że musi to być firma z klasą jeśli od samego początku proces rekrutacji przebiega na tak wysokim poziomie. Teraz, po 3 tygodniach pracy wygląda na to, iż jest tak jak to sobie obie strony wyobrażały, czyli jst dobrze i oby było jeszcze lepiej. Chyba z czystym sumieniem mogę polecić biuro doradztwa personalnego BlueIdea wszysttkim tym, którym zależy na dobrej obsłudze, przekładającej się na dobre rezultaty procesu rekrutacji. I choć być może zadziałał tu czynnik osobowy – wzajemnej sympatii, ponieważ obie strony chyba przypadły sobie do gustu – to obiektywne kryteria oceny pracy biura dają nadzieję, że to standardowy model. Jak tak teraz sam siebie czytam to wygąlda to prawie jak reklama biura ale zapewniam, że żadnej tantiemy za ten tekst nie otrzymałem, przynajmniej na razie cha cha ???? a do napisania go skłoniła mnie czysto ludzka uczciwość. A może po prostu warto te moje słowa sprawdzić ? ???? Wszystkim życzę aby odnaleźli to czego szukają i oby szukali tego czego naprawdę chcą.. ale to już inny temat, na duuużo dłuższą pogaduchę :) Pozdrawiam wszystkich czytających te slowa i życzę dobrych decyzji na codzień bo to z nich składa się nasze życie, Andrzej

Manager

Polecam Blue Idea w Krakowie. Bralam udzial w rekrutacji na stanowisko menadżerskie w maju 2018. Pan Sebiastian B. Przeprowadził ze mną rozmowę kwal. Następnie miałam rozmowę w danej firmie w wyniku czego dostałam atrakcyjne stanowisko spełniające moje oczekiwania. Wszystkie ustalone wcześniej terminy kontaktu ze strony Idea Blue były dotrzymane. Rozmowa kwal. Byla bardzo rzeczowa i profesjonalna.

Daniel

Jaką macie atmosferę w pracy?

Dział Rekrutacji Blue Idea
@Daniel 07.04.2018 19:06

Panie Danielu, bardzo się cieszymy z Pańskiego zapytania :) Zachecamy do rozmowy z naszymi Rekruterami, myślę że będzie to najlepszy sposób na zweryfikowanie atmosfery panującej w Blue Idea. Pozdrawiam serdecznie, Zespół Blue Idea

ksiegowa23

Potwierdzam wpisy powyższe w temacie braku kontaktu... W pierwszym etapie była rozmowa telefoniczna, dość dogłębna i długa. Po ustalonej stawce Pan zaprosił mnie na rozmowę na II etap. Podczas II spotkania odbyła się weryfikacja wiedzy (dość obszerny test) oraz rozmowa z Panią Menedżer. Generalnie na plus, ale stawka bardzo Panią zdziwiła (wow) pomimo, iż była świadoma jakie są moje oczekiwania i pomimo zaproszenia na rozmowę. Bardzo prosiła bym przemyślała stawkę raz jeszcze i mieli dzwonić... Tak mija kolejny tydzień. Szkoda czasu, dojazdu i prezentacji swojej osoby - nie potrafią tego docenić i nie mogą nawet oddzwonić, by poinformować chociażby o negatywnej decyzji... Przykre!

Dział Rekrutacji Blue Idea
@ksiegowa23 12.03.2018 09:36

Dzień dobry, bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację, jesteśmy w trakcie jej wyjaśniania. Prosimy o kontakt. Z wyrazami szacunku, Dział Rekrutacji Blue Idea

ja
@ksiegowa23 12.03.2018 09:36

?

Zainteresowana

Czy firma prowadzi aktualnie jakąś rekrutację?

Blue Idea
@Zainteresowana 25.02.2018 19:09

Dzień dobry, serdecznie dziękujemy za zainteresowanie. Odpowiadając na Pani pytanie, tak, aktualnie prowadzimy procesy rekrutacyjne. Jak najbardziej zapraszamy do kontaktu telefonicznego z naszym biurem +48 12 26 77 199, bądź też na naszą stronę internetową do zakładki "Oferty Pracy" tam znajdują się informacje odnośnie trwających procesów rekrutacyjnych: http://blueidea.pl/pl.aktualne_oferty_pracy.html chętnie odpowiemy na wszelkie pytania. Z wyrazami szacunku, Dział Rekrutacji Blue Idea

kkl

Pani na rozmowie miła, rzeczowa. II etap - odpowiedź miała być do 13.10, bez względu na wynik, do dziś.. cisza :) szkoda czasu.

Zniesmaczony
@kkl 24.10.2017 12:43

Potwierdzam w 100%. Niby profesjonalna rekrutacja a brak jakiejkolwiek odpowiedzi...

Zespół Blue Idea
@Zniesmaczony 09.02.2018 09:18

Dzień dobry, bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację. Dokładamy wszelkich starań, by każdy Kandydat, z którym rozmawiamy otrzymywał od nas informację zwrotną po rozmowach rekrutacyjnych. Bardzo prosimy o kontakt w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Pozdrawiamy, Zespół Blue Idea

Zespół HR
@Zespół Blue Idea 09.02.2018 11:42

Szanowni Kandydaci - Dział HR stara się przekazywać wszystkie decyzje dotyczące statusu kandydatur w ustalonym terminie. Jest to dla nas ważne, dlatego przykładamy do tego szczególną wagę. Niestety często opóźnienia z tym związane nie zależą od nas. Zawsze jednak pozostawiamy kontakt telefoniczny do osoby prowadzącej rekrutację - prosimy o korzystanie z możliwości kontaktu. Pozdrawiamy, Dział HR Blue Idea

ktoś

Byłem na rozmowie na PH jestem doświadczonym handlowcem z kilkuletnim doświadczeniem w wprowadzaniu nowych produktów na rynek po pytaniu na moje oczekiwania finansowe powiedziałem tylko 2500 netto podstawy podkreślam tylko ,to Paniom wyszły oczy z orbit ,myślę ze szukają kogoś kto będzie pracował charytatywnie ,ludzie trzeba się cenić praca poniżej tej kwoty jako PH jest nie do przyjęcia i godzi w godność tego zawodu

Blue Idea

Szanowny Panie ''nie polecam" do tych spraw przywiązujemy szczególną uwagę. Dlatego dziękujemy za to zgłoszenie. Bardzo proszę o kontakt telefoniczny do biura. Z pewnością wszystko wyjaśnimy. Pozdrawiamy, Dział HR Blue Idea

nie polecam

Byłem na rozmowie i mieli dać odpowiedz do końca miesiąca grudnia 2016 czy się dostałem lub nie i mamy 12.01.2017r i nie oddzwonili może i dobrze ,bo jak tak podchodzą do ludzi na rozmowach to co dopiero jak się zatrudnisz !

Blue Idea

Dziękujemy za każdy wpis. Oczywiście cieszymy się z tych pozytywnych, ale z pokorą przyjmujemy negatywne – Dział HR Blue Idea.

antyprezes

Witam!! Byłem na rozmowie 2 razy w tej firmie i powiem tak. Siedzą 2 panie które rekrutują ,jedna prowadzi rozmowę a druga słucha może się uczy. Potem zaproszenie na drugi etap z niby prezesem który rozmawia z Tobą patrząc w ekran monitora tak przez 10 lub 15 min. Zero profesjonalizmu !!! Nie Polecam !!!

ykai

Skoro oprócz opieki medycznej jest zawierana jeszcze umowa o pracę @eop, to się wcale nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne. Wiecie jednak czy wypłata jest u nich terminowa? W końcu dobrze wiedzą jak zadbać o zadowolenie swoich pracowników.

Anonimus

Jeśli pracujesz w biurze w krakowie, to na plus na pewno fajna atmosfera w pracy i całkiem sympatyczni szefowie. Faktycznie wszyscy na umowę o pracę z tego co wiem. O doradcach ds. sprzedaży w punktach ing się nie wypowiem, bo nigdy żadnego nie spotkałem w biurze - a z tego co wiem to większość ich 107 pracowników. Jedna sprawa - bardzo na minus - firma pracuje dla zewnętrznych klientów i jeśli klientowi się coś nie spodoba to z dnia na dzień bez żadnego ostrzeżenia można polecieć.

Łukasz Walerjan

Szanowni Państwo, Jestem Prezesem Zarządu Blue Idea Sp. z o.o i w kilku zdaniach odniosę się do umieszczonych na tym portalu postów. Generalnie ciężko mi komentować opinie i nie poparte faktami stwierdzenia dlatego przytoczę kilka faktów: 1.Wszystkich 107 Pracowników zatrudniamy na podstawie umowy o pracę i przestrzegamy przepisów Kodeksu Pracy. 2.Nigdy nie zdarzyło się nam żadne opóźnienie w wypłacaniu wynagrodzeń. 3.Naszym Pracownikom zapewniamy system premiowy (zapisany w regulaminie pracy i wynagradzania), współfinansujemy karty Multisport oraz ubezpieczenie medyczne. 4.Średnie wynagrodzenie w Spółce (bez wynagrodzenia Zarządu) wynosi 4291 brutto. 5.Ostatnie dwa lata to dynamiczny rozwój – dla przykładu zatrudnienie w: III.2014 – 7 Pracowników, III 2015 – 67 Pracowników, III 2016 – 107 Pracowników. Na pewno zdarzały się jakieś błędy ale jeśli były zgłaszane to były na bieżąco wyjaśniane. 6.Jednym z obszarów naszego działania jest rekrutacja dla naszych Klientów. Ciężko nam w 100% odpowiadać jakie warunki są proponowane rekomendowanym przez nas Kandydatom. 7.Zapraszam do zapoznania się z naszymi wartościami: http://blueidea.pl/blue-idea/wartosci-blue-idea Jeśli ktoś z Państwa chce uzyskać jakiekolwiek informacje na temat warunków pracy w Blue Idea Sp. z o.o. lub poznać naszą opinie na temat jakiekolwiek projektu lub postu to proszę o bezpośredni kontakt telefoniczny pod numerem 122677199. Wszystkich Państwa Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do kontaktu Łukasz Walerjan Prezes Zarządu Blue Idea Sp. z o.o.

ononaono

Byłam w Krk na rozmowie, na przedstawiciela naukowego. Nie wiem ile oferują bo nie chcieli powiedzieć. Prosili o przeczytanie i opowiedzenie, krótkiego tekstu po angielsku. Zam perfekt, więc bez problemów. Praca raczej w biurze, pozyskiwanie nowych klientów. I raczej projekt niż stała praca. Niestety nie dostałam się, ogłoszenie znów wisi. Mam 10 lat doświadczenia i spore kwalifikacje, łącznie ze studiami medycznymi, więc nie wiem czego szukają. To znaczy wiem, kwadratowych wydmuszek. Odmówiłam pracy w stomatologii bo też szukają, to nie ma sensu. Pani bardzo miła i profesjonalna ale chyba miała na myśli coś koło 2 tysięcy brutto. Takie mam wrażenie.

Zostaw opinię o Blue Idea Sp. z o.o. - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Blue Idea Sp. z o.o.