KAMET

• Pokrzywnica

3. Opinie o pracodawcach Reńska Wieś
  5. Opinie o KAMET S.A.

Opinie o KAMET Reńska Wieś Reński Koniec 14

WebsiteIconKamet Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o KAMET S.A.!

ABCDEF

13.01.2021 20:28

Kilka zdań ode mnie na temat pracy w Kamet S.A. Większość rzeczy, które firma napisała poniżej o sobie to rzeczy wyssane z palca. Stabilność pracy w firmie to dramat, dziś pracujesz - jutro nie. Nie masz znajomości? Nie spodobasz się komuś? Odpadasz. Firma od czasu Covid-19 rządzi etatami ludzi jak chce, kilka miesięcy etat ucięty, potem trzy miesiące pełny po czym przed świętami dowiadujesz się, że firma znów ucina etaty ze względu na mniejszą ilość pracy, gdzie ludzie nie wiedzą za co się zabrać ze względu na taką ilość pracy. W czasach, gdy inne firmy zatrudniają normalnie, za normalne pieniądze, Kamet bawi się w najlepsze w cięcie etatów, biorąc jeszcze kasę od Państwa, której żaden z pracowników nie widział. Organizacja pracy na bardzo niskim poziomie, ciągłe ciśnienie, pośpiech. Do samych pracowników nie mozna mieć żadnych zarzutów. Wyplaty na czas. Podsumowując, szkoda zachodu na tą firmę. Jeżeli macie wybór między Kametem a innymi firmami to traktujcie ta firmę jako ostateczność, zero stabilizacji, w obecnych czasach trzeba dokładać do własnego życia.
    JPG

20.01.2021 21:20

Ja to ciekaw jestem jak względem prawa wygląda to że etaty na 3/4 tam macie a pracujecie 5 dni tygodniu po 8h a co niektórzy i w soboty i mało w tym temacie macie do powiedzenia bo jest to nieoficjalny przykaz odgórny. Jak się cieszę że się w ten zakład nie wkopałem :)
    Ja też

21.01.2021 17:12

Moja opinia kolejny raz została usunięta. To nic, jestem cierpliwy. Będę pisał znowu i znowu. Ta firma to kpina. Biorą od państwa pieniądze, a poucinali produkcji etaty na 3/4 ( biuro ciągle ma pełny etat ), bo podobno nie ma pracy. Tak nie ma pracy, że chcą żebyśmy pracowali 6 dni w tygodniu po 8 h i więcej. Można byłoby to przeżyć, gdyby nadgodziny były liczone uczciwie, a nie dopiero po przepracowaniu całego etatu. Tak samo nieuczciwie i wbrew obowiązującym przepisom zostały policzone urlopy świąteczne. Ciekawe, jak księgowa czuje się z tym, że (usunięte przez administratora) pracowników i państwo polskie? Bo zaniżane wypłaty, to też odprowadzane mniejsze podatki. A to przestępstwo gospodarcze. Na święta się popisali, dając pracownikom produkcji po 300 zł , które miesiąc wcześniej z nawiązką potrącili z wypłaty - powód zawsze się znajdzie. Za to oczywiście biuro, księgowość i góra dostali duuużo więcej. W końcu tylko dzięki nim świat się kręci. Na miejscu szefostwa bałbym się, że ludziom w końcu nerwy puszczą. Firma ma tyle złamanych przepisów na sumieniu, że dziwię się, że jeszcze nie trzyma na tym łapy prokurator czy kto tam powinien się tym zająć. Reasumując: nie polecam firmy. Omijajcie Kamet z daleka.
    Jumper

21.01.2021 14:24

Ta firma to kpina. Biorą od państwa pieniądze, a pracownikom na produkcji poucinali etaty na 3/4, bo podobno nie ma pracy ( ciekawe, że biurowi maja cały czas pełne etaty ). Tak nie ma pracy, że chcą, żebyśmy pracowali 6 dni w tygodniu po 8 h i więcej. To można byłoby przeżyć, gdyby księgowa uczciwie liczyła nadgodziny, a nie dopiero po wypracowaniu całego etatu. Na święta też się popisali. Produkcja po dostała po śmieszne 300 zł, o które miesiąc wcześniej były poobcinane wypłaty ( powód zawsze znajdą ), za to biuro dostało więcej, no bo bez nich świat się nie kręci. Górze wydaje się, że wszystko jej wolno, ale ja na ich miejscu bałbym się, że w końcu ludziom puszczą nerwy. Księgowa to powinna się zastanowić czy może spokojnie patrzeć na siebie w lustrze, po takich przekrętach. Świąteczne urlopy policzyła znacznie poniżej tego, co wypadało wg przepisów i tak samo liczy nadgodziny....
    Guma

19.10.2020 19:14

Firma jest "taka wspaniała", że sami siebie muszą reklamować. Widać po opiniach, że jednak nie jest tak wesoło. Każdy, kto choć przez chwilę tam pracował wie, że wszystkie opinie są prawdziwe.

KAMET S.A.

09.10.2020 12:59

Szanowni Państwo,

W związku ze zmianami, które nieustannie postępują, pragniemy uaktualnić i zweryfikować niektóre informacje na temat pracy w naszej firmie.

Jako firma rozrastamy się dynamicznie, ale nie zapominamy  o naszej załodze. Tworzymy zespół nawet w przypadku problemów i sytuacji kryzysowych. Najlepszym tego przykładem jest czas pandemii Covid-19 – gdy inne firmy zwalniały pracowników, my postanowiliśmy wspólnie przetrwać ten trudny okres w pełnym składzie.
       W większości działów produkcyjnych praca wykonywana jest  w systemie zmianowym. Godziny pracy ustalane są z odpowiednim wyprzedzeniem. W wyjątkowych sytuacjach takich jak absencja chorobowa, inne nieprzewidziane zdarzenia, godziny rozpoczęcia i zakończenia pracy mogą ulec zmianie. Wszelkie, niezbędne zmiany godzin pracy są uzgadniane z pracownikiem. Stawka za godzinę pracy ustalana jest indywidualnie. Wynagrodzenie naliczane jest na podstawie ilości przepracowanych godzin w danym miesiącu. Wynagrodzenie za godziny nadliczbowe naliczane jest zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa pracy.
        Pracownicy mają do dyspozycji wydzieloną strefę parkowania, która eliminuje problemy ze znalezieniem miejsca parkingowego, a i ona zostanie jeszcze powiększona.

Szanowni Państwo, do każdego pracownika staramy się podchodzić indywidualnie  i w taki sposób dbać o jego potrzeby. Pracownicy są objęci opieką lekarza, z którym można się skontaktować zdalnie, a w razie potrzeby przyjeżdża on na wizytę.
       Zapewniamy też regularne szkolenia i chcemy, by w przyszłości było ich jeszcze więcej. Każdy pracownik, jeśli wykazuje taką inicjatywę, może skorzystać z możliwości dokształcania się.
       W firmie jest też wyznaczona specjalna osoba, która ma za zadanie dbać o wszelkiego rodzaju wsparcie, jakiego mogą potrzebować pracownicy.  Zachęcamy również do kontaktu mailowego pod adresem [email protected]. Postaramy się odpowiedzieć na wszystkie pytania i wspólnie rozwiązywać na bieżąco pojawiające się problemy, także naprawiać nasze błędy.

Obecnie realizujemy inwestycję mającą na celu kilkukrotne powiększenie przestrzeni produkcyjnej, rozwijamy się, korzystając ze wsparcia m.in. funduszy europejskich. Zwiększy to znacznie możliwości projektowe i potencjał naszej firmy.

Zapraszamy do rozmów i współpracy!
    BR

08.10.2020 08:33

bardzo kiepskie zarządzanie ludźmi, psychiczne pranie mózgu i gnębienie pracownika za wszystko- nawet za rzeczy na które nie ma się wpływu. Na początku jest spoko, ale już po paru msc. da się odczuć negatywną atmosferę.

13.09.2020 11:12

Czy firma KAMET S.A. w całości finansuje szkolenia dla pracowników?

16.09.2020 10:40

TAK
    OrzełBiałuAU

21.07.2020 13:23

Siemano, wiece jak tam jest teraz w kamecie? Opinie mało pochlebne, ale może coś się zmieniło?
    Pracownik 69

07.08.2020 10:03

Ta "laborantka" szybko się uczy i ma już więcej wiedzy od Ciebie. Poza tym kierownik jakiegokolwiek działu musi przede wszystkim dobrze zarządzać ludźmi oraz godnie reprezentować firmę przed klientami,a te dwie rzeczy wykonuje perfekcyjnie. Domniemam, że to Ty Panie G. Pisałeś opinię. Zwolnili Cię bo praca nie polega na tym by mieć tylko jakieś tam wykształcenie, spacerowaniu po firmie, klepaniu wszystkich po plecach, uśmiechaniu się, bajerowaniu tylko na tym by przede wszystkim wypełniać swoje obowiązki. Masz czas na zastanowienie się nas sobą i mam nadzieję, że w nowej pracy zmienisz swoje podejście. Szkoda tylko że palisz za sobą mosty, bo nigdy nie wiesz gdzie Cię los rzuci w przyszłości.
    Juan

21.02.2020 09:00

Jedna z gorszych firm w okolicy odradzam pracę w tej firmie(usunięte przez administratora)
    Robot

14.12.2018 13:29

Witam, Od niedawna (6 miesięcy) pracuję w Kamecie, miałem dużo wątpliwości po przeczytaniu poniższych opinii zanim się zdecydowałem podjąć pracę, jednak przekonał mnie do tego znajomy który pracuje tu jako spawacz już tu od wielu lat. Podsumowując. Na plus: 1. Kasa ok - jest lepsza niż ustaliłem na rozmowie 2. Warunki - super ! na hali (jak nowa), w szatni i stołówce jest bardzo czysto, zawsze czyste ciuchy na zmianę, a jak się zostaje dłużej dostajesz obiad 3. Atmosfera - jest tu masa młodych ludzi - kierownicy chyba nie mają 30 i łato się z wszystkimi dogadać, nawet jak czegoś nie umiesz 3. Dużo inwestycji i nowych maszyn Minus: 1. Organizacja - dużo zamieszania jest z tym co robić i na kiedy przyjść i też zmiany są jakoś dziwnie planowane, raz na 5, raz na 6 czasem na 13 lub 14... jednak z kierownikiem zawsze można się dogadać ;-) 2. Dojazd- brakuje parkingu, jak przyjedzie się za późno to nie ma gdzie zostawić auta 3. Umowa na akord rozliczany w grupie, do końca nigdy nie wiem ile zarobię, wiem że będzie jakieś ustalone minimum ale nie wiem ile dokładnie... Ogólnie jestem zadowolony i cieszę się ze zmiany
    Nikola

20.02.2020 21:37

ogółem brak jakiegokolwiek dofinansowania
    Greg

21.02.2020 08:57

Brak dofinansowania to jedno,,,kierownicy nie znają się na tym co robią.,,,potrafili zjechać cię jak psa i mówić że nic nie potrqfisz na hali to samo. Mobbing totalny,, kasa co miesiąc różna była bo trzeba uciąć,, zarząd zachowywal się jak wieś zero kultury. Odradzam dobrze ze juz tam nie pracuje szkoda psychy,,, wydasz później na leczenie a i tak marnie płacili i mieli cie za nic,,,

06.02.2020 15:47

W sumie nieciekawe, ponieważ nigdy nie zarabiasz tego, co jest możliwe w innych firmach. Bardzo zła atmosfera pracy.
    Xxx

16.12.2019 20:19

X21 kazdy pracownik wie jak olewałes prace i nie kierownik cie po 3h wygnał do domu tylko ty zawsze cos wymysliłes jakis powód z takim podejsciem do pracy to itak długo cie trzymali
    X25

12.12.2019 09:06

X21jak na pracę jaką reprezentowałeś to i tak za dużo zarobiłeś.

09.12.2019 15:13

Firma KAMET to śmieszny zakład. Człowiek chce chodzić do pracy a oni odsylaja pracownika do domu po 3h bo kierownik twierdzi że nie ma pracy na danych stanowisku. Po całym miesiącu dostać wypłatę 542 zł? Płaca śmieszna jak oni sami. Odradzam ta firmę. Uciekajcie i broncie się rękami i nogami od tego zakładu pracy.
    x22

12.12.2019 08:29

z tego co zauwazyłem to firma nie znosi leserów, a zwłaszcza jak po dwóch dniach zatrudnienia idzie się na chorobowe, to sie ma takie wynagrodzenie....

11.12.2019 15:00

Pracuje w kamecie kilka lat i zlego słowa niemoge powiedziec. Fakt urwali kilka razy wyplate ale mimo wszystko podoba mi sie ta praca

10.12.2019 09:23

Ile jest zmian w KAMET S.A.?

10.12.2019 11:44

Zależy na jakim stanowisku pracujesz. Ale dniówki i popołudniówki zazwyczaj
    Julek

09.12.2019 16:31

Często się zdarzają takie sytuacje jak piszesz @x21 ? Bo jeśli tam jest stawka godzinowa to dużo musi się przez takie działania ucinać z pensji.

09.12.2019 22:46

@Julek stawka godzinowa. Tyle ile wyrobisz sobie godzin tyle zarobisz. Jedna nadgodzina płatna 1,50zł. Człowiek chodzi do pracy żeby zarobić normalną kase a tu kierownik przychodzi i każe po 3h iść do domu ,tłumacząc się że na danym stanowisku nie ma pracy a stać bezczynnie nie może i tak cały miesiąc. Pracuję tam miesiąc i zwalniam się bo to co się tam wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie. Szczerze nie polecam. Jest wokół dużo lepiej presperujących firm które płacą dużo dużo więcej. Omijać szerokim łukiem. W firmie dobrze zarabiają i utrzymują się donosiciele. Zresztą jak widać po opiniach nie tylko ja tak uważam.
    iko

08.10.2016 16:33

kompetencja i doświadczenie potrzebne, jak napisałeś, ale czy możesz napisać jakie konkretnie to doświadczenie?
    XYZ

18.08.2019 18:49

Nie chodzi o to, że trzeba pracować, tylko o to, że Kamet chce najlepszych, którzy będą pracować za nieduże pieniądze i jeszcze będą przy tym bezbłędni, a takich ludzi po prostu nie ma. Każdy popełnia błędy bo nie ma ludzi idealnych i każdy chce zarobić. W Kamecie tego nie rozumieją chyba. Ich hasło przewodnie już mówi wszystko - rzeczy niemożliwe wykonujemy od razu. Na cuda trzeba chwile poczekać...
    Ad

27.09.2019 10:59

Ze stwierdzeniem duże ego zgadzam się w 100 %. Wielu współpracowników nawet na produkcji uważa się chyba za samych prezesów. Pracuje na spawaniu i uważam ,że niektóre osoby ,co ledwo wyrosły z picia mleka powinny mieć szacunek do osób starszych. Niestety uważają ,że jak piją wódkę z kierownikiem to już wszystko im wolno.

22.08.2019 20:46

23.08.2019 00:02

Pewnie dopiero zbiorowy pozew o mobbing by zatrzymał ten proceder krzywdzący wielu ludzi...
    Bula

17.04.2019 19:32

Omijać szerokim łukiem. Szczególnie jakąkolwiek pracę w biurze. Rozmowy kwalifikacyjne piękne... Boże aż ciężko uwierzyć... Rodzinna atmosfera... Traktujemy pracowników jak rodzinę... A w rzeczywistości wbijają tej "rodzinie" nóż w plecy. Nie dajcie się zwieźć! Pozbywają się świetnych specjalistów a zatrudniają ludzi nie mających pojęcia o pracy na danym stanowisku. Brak jakiegokolwiek profesjonalizmu a o organizacji już nie wspomnę. Brak socjala i jakichkolwiek dodatków. Zwolnienia średnio co dwa miesiące. Odradzam!!!
    Kamil

14.08.2019 20:57

Dokładnie jest tak jak piszesz. Sam doświadczyłem tego na własnej skórze, pracują w marketingu. Z dnia na dzień Cię zwolnią za byle co i to z uśmiechem na ustach. Ile tam już ludzi się przewinęło przez ten Kamet... Wymagania maksymalne a płace minimalne. Średni czas pracy to kilka miesięcy. Omijajcie to chyba, że lubicie poczuć adrenalinę.

22.08.2019 20:49

Chętnie o tym porozmawiam. Tam powinien ktoś porządek zrobić dla dobra wielu ludzi.
    Stary 2.0

13.08.2019 21:11

Zgadzam się ze Starym, KAMET to synonim (usunięte przez administratora), jeżeli za organizację i traktowanie ludzi w firmie były jakieś sankcje prawne, to prokurator nie wyszdłby z tej firmy. Omijać szerokim łukiem.
    STary 3.0

19.08.2019 23:29

Zgadzam się z poprzednikami, mooobbbiinnggggg (różne jego formy) odczuło i odczuwa wielu pracowników, wyzwiska, publiczne upokorzenia, wieczne analizy sytuacji co kto powiedział, z kim rozmawiał. Szkoda młodych ludzi którzy chcą się wykazać i ulegają i poddają się tym chorym taktykom.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w KAMET?

Kontakt - KAMET S.A.

Reński Koniec 14 47-208 Reńska Wieś

NIP:7491946930

Kamet Sp. z o.o.
    Branża główna: Transport kolejowy i szynowy
    Tamara

18.07.2019 17:48

Wszyscy stali się specjalistami HR? Firma jest ok a jeśli nie odpowiada praca można ją zmienić.
    Stary

11.08.2019 22:54

A ile tam pracujesz? Bo chyba za krótko.... Wiesz ile osób od stycznia poszło po rozum do głowy i dało wypowiedzenie??? Prawie 20... w każdym dziale pozwalniały się osoby... a dlaczego ? Bo nie godzili się na traktowanie człowieka jak śmiecia. Obrażanie pracownika, głupie podteksty, (usunięte przez administratora) to i wiele innych ciekawych zachowań spotkasz na porządku dziennym w kamecie. Nie ma w kamecie żadnego biurowego/ produkcyjnego pracownika (poza zarządem i 3 osobami) które stanęłaby w obronie tej firmy. Ci co zostali pracują bo coś trzeba robić- nie znam nikogo kto chodzi tam z przyjemnością do pracy. Ale skoro tak ich bronisz to się popytaj to tu to tam.... Jesteś donosicielem- będziesz mieć podwyżkę i awanse- takich ludzi lubią :) Jestes w porządku i stoisz po stronie prawdy- lub masz inne zdanie niż dyrektor (żart) tech. - jesteś na wylocie ;)
    brak

21.12.2018 12:23

Nie polecam firmy. Po pierwsze organizacja pracy w tej firmie to masakra. Zarządzają ludzie, którzy nie potrafią tego robić. Ciągłe opóźnienia w przepływie informacji. Pracownicy na tym cierpią. Nagle dowiadują się, że musza zostać ileś godzin dłużej, ponieważ ktoś na górze cos zawalił i trzeba to teraz zrobić. Jeśli chodzi o zarobki, to kolejna tragedia. Pracownicy posiadają umowy o prace , ale akordowe. Nigdy nie wiadomo ile zarobisz. Firma wypłaca wypłaty w kwotach jak im się podoba. Jeśli w danym miesiącu jest więcej lub mniej potrzebny dodatkowy " wydatek" to wypłaty są dużo niższe niż powinny być. Nadgodziny w tej firmie to fikcja- pracownicy zostają kilka godzin więcej każdego dnia pracy. Nadgodziny " 1,5 zł" za 1h pracy. No tak w końcu stawka na umowie o pracę jest 2 zł za h + akord. Polecam zarządzającym zmienić podejście do interesu i pracowników. W tych czasach jest wiele miejsc pracy ( z mniejszymi wymaganiami) za dużo większe wynagrodzenie.
    Alibaba

31.01.2019 17:30

Dokładnie zgadzam się z tym co kolega napisał i potwierdzam. Zarząd i kierownictwo firmą - dramat. Firma w ogóle nie dba o pracownika-nie szanuje go. Brak jakichkolwiek dodatków socjalnych, gdzie w innych firmach to standard. Wizualnie na pierwszy rzut oka firma wygląda porządnie, a organizacyjnie dramat. Kolejny aspekt to wieczny nacisk zarządu na podwładnych, szczególnie pracowników umysłowych tzw. biurowych. Wieczne zakazy, brak wsparcia ze strony zarządu oraz brak decyzyjność, nawet w podstawowych aspektach. Jak kolega napisał problem z uczciwym wypłacaniem za godziny nadliczbowe. Płacą jak chcą, a dodatek za pracę w godzinach nadliczbowych to w tej firmie abstrakcja. Posumowujac firma nie warta uwagi, można w obrębie KK znaleźć o wiele lepsze miejsce pracy.
    sd

16.11.2018 10:56

Masakra, byłem tam kiedyś na rozmowie kwalifikacyjnej i jak zobaczyłem Panią blondynkę w sukni jakby szła co najmniej na bankiet lub bal to mi się odechciało tam pracować- widać że tylko kasa się liczy. Luksusowe samochody przed firmą, nadufana kadra - nic tylko uciekać

10.09.2018 10:16

Witam jak z socjalem i ogólnymi warunkami pracy ?
    anonymous

10.09.2018 22:25

Socjalu nie ma dobrego, a warunki to zależy na jaki dział, czy biuro czy produkcja

11.09.2018 15:39

Produkcja np kontrola jakosci. Jest tez do wynagrodzenia premia uznaniowa ?
    czlowiek

18.06.2018 15:53

Kamet To firma w ktorej obecnie pracuje i zdecydowanie polecam wszystkim Wysokie Zarobki Dobra atmosfera Warunki pracy bardzo dobre
    Agnes....

22.03.2018 09:29

Witam ,ja rowniez pracowalam w Kamecie i powiem tak sa plusy i minusy ,najgorsze bylo to ,ze pracownicy nie sa traktowani jak ludzie ,liczy sie tylko praca ,efekty i Firma .Donosicielstwo bylo bardzo cenione i wynagradzane ,ale na zarobki nie mozna bylo narzekac Bylam pracownikiem biurowym i odeszlam sama i nie zaluje .
    MarLech

12.03.2018 15:27

Polak polakowi będzie zawsze świnią,czy to zagranicą czy w swoim kraju.Jako polacy nie potrafimy i nie umiemy trzymać się razem.Jesli w firmach panuje złośliwość wzgledem drugich osób,nowych,to takie osoby są głodne wrażeń.
    Zainteresowany pracą w biurze

15.02.2018 12:44

Witam Powiedzcie mi proszę, jakie warunki pracy są w biurze? Aplikuję do działu kalkulacji i ofertowania. Czy ktoś wie jaki jest tam klimat? Jaka drużyna? Jakie kierownictwo? No i oczywiście jakie traktowanie pracownika?
    Zara

18.04.2017 19:32

Dziwne są te Wasze malutkie opinie, bo my pracujący nie narzekamy i wcale tak nie jest, to ci słabi odchodzący tak piszą i nie obrażajcie nas tutaj pracujących.
    Gwiazda

26.04.2017 18:35

Nie rozśmieszaj mnie, chyba nigdzie indziej nie pracowalas I nie masz porownania. Szkoda czasu i energii na te firemke. Same komentarze mówią za siebie. O dobrej firmie ludzie nie wypisują złych rzeczy a ten kamet wiecznie jest na tapecie ha ha!!!!!

12.02.2018 20:10

Mela, z Kametu wylatują słabi ale wylatują też dobrzy, sam widziałem to na własne oczy. Kij ma zawsze dwa końce. W Kamecie dzisiaj powiedzą Ci, że są zadowoleni z Twojej pracy, a jak wrócisz po urlopie to dostaniesz wypowiedzenie. To jest właśnie smutna prawda o Kamecie i do tego jeszcze wtrącanie się innych pracowników do czyjeś pracy, komentowanie i dogadywanie... Ogólnie to taki typowy dziki kapitalizm, liczą się cyferki a nie człowiek.
    Julita

25.07.2017 11:22

@Mela @Zara rozumiem, że nie zgadzacie się z negatywnymi opiniami na temat KAMET S.A.. Możecie w takim razie powiedzieć coś więcej o plusach pracy w firmie? Co podpowiedzielibyście osobom, które zastanawiają się nad aplikacją?
    Kamet-Porażka

26.01.2018 12:30

nic nie powiedzą, bo to jest blef..... Firma z pozoru ok,a tak naprawdę lubi donosicieli, zarobki słabe, duża rotacja ludzi, atmosfera słaba. Nigdy nie wiesz czy już jesteś na odstrzale. Szczerze odradzam tam pracę. Wiem co mówię (piszę).
    adik

27.04.2017 19:17

to chyba chłopaki nie pracowaliście w firmie mextra na blachowni...... Kamet to złocisty raj w porównaniu z tą masakrą jaka dzieje sie w tej mextrze. Ogólnie Kamet nie jest taki zły
    Kolejny z listy

08.10.2016 03:55

Wszystkim którzy rozważają pracę w tego typu małych prowincjonalnych firmach, polecam jednak poszukać pracy większym mieście, bo naprawdę warto. W firmach w większych miastach bardziej docenia się pracownika, oferuje się wyższe wynagrodzenie już na starcie, atmosfera pracy jest znacznie lepsza tak samo jak relacje między pracownikami a szefostwem. Pisze to z własnego doświadczenia. Mimo, iż obecnie mam dojazd do pracy ponad 70 km w jedną stronę, to mój pracodawca pokrywa mi go w całości. To chyba najlepiej świadczy o podejściu do pracownika i standardach panujących w firmie. Co do firmy Kamet, to jako były pracownik mogę powiedzieć, że jest to firma, która wymaga od pracownika. Pracownik musi być profesjonalny, zaangażowany, samodzielny, innowacyjny, bezbłędny i szybko się musi uczyć. Odporność na stres też bardzo się przydaje. Chorować czy urlopować też nie radzę. Jeśli chodzi o pracowników w tej firmie, to tak jak w każdej innej firmie są ludzie w porządku, ale i są też i tacy, którzy nawet wartościowemu pracownikowi, dają od czasu do czasu odczuć, że jest nic nie warty. I to jest chyba największy tutaj minus. Co do zarobków, to przykładowo moje pozwalały mi związać koniec z końcem, ale nic więcej. Reasumując, polecam prace w tej firmie ludziom kompetentnym z dużym doświadczeniem i wiedza w branży w której działa firma. Nie polecam natomiast osobom, które nie mają wiedzy czy doświadczenia na stanowisku na które firma szuka pracownika, lub osobom chcącym spróbować swoich sił w czymś dla nich nowym.
    on!

27.06.2016 13:36

Pracuje już ponad dwa lata w kamecie, powiem tak ze praca jest ok, fajna, rozwija, atmosfera tez ok. Jak ktos sie przyklada do swojej pracy i robi swoje jest doceniany. Chwale sobie prace w tej firmie.
    pociotek

21.04.2016 12:53

tylko znajomka jest tam dobrze więc jeśli nie masz tam znajomości to omijaj te piekło szerokim łukiem
    Przekonaj się sam

24.04.2016 22:26

Święta prawda.
    janusz

05.04.2016 11:20

Pracowałem jako spawacz.... Praca nie jest zła czy jakaś ciężka, ale człowieka traktują jak psa.

28.03.2016 21:54

Pracując w tej firmie nie bierzcie urlopu bo można za to wylecieć.

25.02.2016 16:58

@ Igor..nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to się nie wypowiadaj. Wyraźnie napisane jest, ze pkt 1.2.3.4. zostały usunięte.Były tam wypunktowane inf. istotne o kamecie jak sie traktuje tam ludzi. A tak w ogóle to sie sam zatrudnij to wówczas pogadamy. Na razie.

21.01.2016 16:25

@ do Wiesiek Ciekawe dlaczego pkt 1,2,3,4 został usunięty tylko jest odniesienie do cd.pkt 5? Prawda boli?
    szczęśliwa

20.12.2015 10:40

Ja złożyłam cv nic nie wiedząc i żałuję! Dzięki bogu mam już inną pracę
    *****

18.12.2015 11:43

c.d. 5)duża częstotliwość składania ofert pracy w PUP K-K przez tego pracodawcę!!!!, przecież firma nie jest z gumy?! - sygnał ostrzegawczy.....dla zainteresowanych,

Zostaw merytoryczną opinię o KAMET S.A.