PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH
4 162 6 1

Opinie o PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH

spawacz

nie polecam firmy wysyłali po całych niemczech(usunięte przez administratora) podnośił stawkę o1e doszłem do 15 w wypłata nie rosła okazało się jak miałem stawkę 13 to płacili za 143 około a potem za 102 wysłali odcinek wypłaty na cajt kącie miałem 120 h a zapłacili za 102 h i niema meldunku a potem są problemy z rozliczeniem omijajcie pur

Mały

Witam mam pytanie jak się w firmie zatrudnię to firma mnie zamelduje czy będę bez meldunku pozdrawiam

Jacek
@Mały 08.10.2018 12:14

Firma nie melduje na mieszkaniach firmowych.

Mały
@Jacek 09.10.2018 08:38

A dlacze nie melduję gdzieś musisz być zzameldowany chociaż żeby konto otworzyć w banku bo gdzie będą ci kasę do ręki płacić. A druga sprawa to klasa podatkowa jak nie masz meldunku to masz 6 klasę

daro
@Mały 08.10.2018 12:14

Meldunek do niczego ci nie potrzebny

Mały
@daro 10.10.2018 10:29

A jak kato otworzysz na co ci kasę bedo przelewać i na jakiej podstawie klasę podatkowa zmienisz pracowałem 3 miesiące bez meldunku to mi z 6 klasy liczyli wypłatę

Dora
@daro 10.10.2018 10:29

Potrzebny jest meldunek, tak jak post wyżej Mały napisał .Mieszkając i pracując w obcym kraju to mieć meldunek to podstawa .Wiekszość firm ,agencji jak daje prace z zakwaterowaniem ,to melduje pracowników na kwaterze. A w tej firmie oferują kwatere ale bez możliwości meldunku.

Mały
@Dora 10.10.2018 22:33

To dlaczego firma nie wymaga meldunku. Pewno jakiś wałek robi

Nygus

Z tego co widze ostatnio coraz wiecej ludzi chce przejsc do pura, pracujemy razem ze spawaczami z innych firm niemieckich i polskich i maja duzo mniej od nas. Nie bede klamac bo nie ma sensu ale na lape przy 160 godzinach mamy na ta chwile po 2.200-2.300€ na miesiac z oplacona kwatera, robimy na zachodzie Niemiec i spawanie jest smieszne pachwinki spawy czworki i piatki bez zadnych badan lajtowa robota. Za polecenie pracownikow daja tez premie takze to tez jest spoko, bede zachecac ludzi bo mam juz jakis obraz firm na terenie Niemiec nie pracuje tu od dzis.

Szukasz pracy?

Hagrid

Prawda jest taka ze na wschodzie Niemiec placa najwiecej, tyle z mojej strony.

Stary

Witam, do tej pory zdazylo mi sie wspolpracowac z 4 posrednikami na terenie Niemiec dluzej lub krocej, mam jakies odniesienie czy porownanie, poznalem tez sporo ludzi na kontraktach. Nie widze powodow aby negowac ta firme. Z mojej perspektywy wszystko odbylo dobrze, naprawde sprawnie i bez owijania w bawelne. Najpierw proby spawalnicze ktore trzeba zdac, pozniej podpisanie umowy i wyjazd. Otrzymalem wszystkie informacje jakie potrzebowalem do startu pracy, kwatera tak jak bylo powiedziane tj. jednoosobowy pokoj, odleglosc 8km od zakladu. Gwarantuja przylbice Speedglas oraz odziez robocza na czas zatrudnienia, wiele firm wgl tego tematu nie porusza i kazdy musi miec wszystko swoje. Dostalem juz dwie wyplaty i na niczym nie zostalem skrojony, wszystko mam na kwicie i nie dostrzeglem zadnych bledow, rowniez nie zauwazylem aby jakikolwiek pracownik z PUR, a jest nas lacznie 6, chcial odejsc, wczoraj przyszedl nowy z ich firmy. Co do seidkonta wszyscy wiemy ze u niemieckiego posrednika obowiazuje to zawsze i nie jest to zadna nowosc, juz szczerze mowiac przywyklem. Jezeli bedzie tak dalej to nie widze powodow zeby nie polecac tej firmy.

PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH
pracodawca
@Stary 11.09.2018 15:54

Dzien dobry Panu, Dziekujemy za polecenie oraz dobra opinie na temat naszej firmy. Mam nadzieje ze nasza wpsolpraca bedzie dlugoterminowa! :) Pozdrawiam Martyna

Olek

Usuwaja opinie!!!! Z firmy(usunięte przez administratora) wszyscy uciekli pod inna firme czyli posrednika okolo 12 osob wiec nie ma sensu dalej pisac

PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH
pracodawca
@Olek 10.09.2018 14:15

Witam, oczywiscie ze usuwam opinie jak nie maja sensu czy konkretnego znaczenia. Nie bedzie na tym profilu juz zadnego balaganu. Jezeli ktos napisze konstruktywna wypowiedz, czy sie podoba praca czy nie, poda przyklady itd. bez zadnych wyzwisk, nazw, imion czy nazwisk opinia bedzie zatwierdzona. Inne beda usuwane zgodnie z regulaminem. Pana opinia bedzie tutaj 1 dzien, aby mogl Pan odczytac moja odpowiedz, po 1 dniu zostanie rowniez usunieta. A druga odpowiedz co do przejscia pracownikow ma Pan nizej pod wypowiedzia Pana SZCZERY. (usunięte przez administratora)

Szczery

Witam Prosze o odpowiedz .Dlaczego z firmy (usunięte przez administratora) Wszyscy ale to wszyscy odeszli z tak dobrej firmy Pur. Prosze o szczera odpowiedz.

PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH
pracodawca
@Szczery 10.09.2018 13:57

Dzien dobry, po pierwsze nie wszyscy odeszli. Po drugie sama zgadzam sie z tym, ze lepiej pracowac bezposrednio w firmie niz przez posrednika. Jezeli maja Panowie taka mozliwosc to dlaczego nie. To wszystko zalezy od warunkow jakie proponuja, nieraz sa lepsze niz Zeitfirma ale nieraz gorsze. Stawka brutto moze byc wieksza ale zakwaterowanie trzeba samemu oplacic. Kazdy musi przekalkulowac co mu sie brdziej oplaca. Nie oszukujmy sie wyjezdzacie Panowie, zeby zarobic prawda? Z tym, ze nieraz pracownicy nie wiedza jak stabilna jest firma. Akurat firma, o ktorej Pan wspomnial ( ze wzgledu na ochrone danych musialam usunac nazwe) upada. Nikt nigdzie na sile nikogo nie trzyma. Ale dosc czesto mam potem telefony ze jednak chca Panowie wrocic. Wtedy jak najbrdziej maja taka mozliwosc, dlaczego nie? Wiem, ze niektorym sie udaje, dostaja lepsze oferty, taki jest rynek. Wystarczy Panu taka odpowiedz? Pozdrawiam

Pl

Firma oszukuje jak tylko moze nie polecam

PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH
pracodawca
@Pl 06.09.2018 18:12

Dzien dobry, czy moze Pan przedstawic sytuacje co do 'oszustwa' jakie Pana spotkalo przez nasza firme? Napisac ze ktos kogos oszukal jest latwo. Prosze przedstawic sytuacje i konkrety a nie bezpodstawne oskarzenie. Powiem Panu, ze gdyby firma oszukiwala pracownikow juz dawno byla by zamknieta, zlikwidowana itd. Firma nigdy nie dzialala niezgodnie z prawem niemieckim, nigdy nie dziala niezgodnie z normami niemieckimi. Trzymamy sie twardo naszych zasad i umowy, ktora obowiazuje pracownika oraz pracodawce bez ZADNYCH WYJATKOW. Poniewaz to nie jest przedszkole czy szkola trzeba brac odpowiedzialnosc za podejmowane decyzje. Pozdrawiam

PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH
pracodawca

Dzien dobry, zwolnienia lekarskie w postaci oryginalu powinny byc dostarczane w ciagu 3 dni roboczych od wystawienia. Jest to obowiazek pracownika. To jak rozmawia spawalnik z naszymi pracownikami to nie jest moja sprawa, poniewaz kazdy pracuje na swoj rachunek. W kazdej firmie, w kazdej branzy pracownicy sie zwalniaja i przyjmuja. Tak to juz jest. Wie Pan co? to ze pracodawca nie zaplaci zwolnienia to nie jest zgodne z prawem, rzecz jasna. Ale prosze tez nie wkladac wszystkich do jednego worka. Nie znam Pana sytuacji, ale wiemy dobrze ze ludzie sa rozni. Akurat u nas w firmie za dobra prace, dostaje sie dobre wynagrodzenie oraz profity. Za brak zaangazowania, chorobowe co drugi miesiac, oraz dzialanie na szkode firmy zostaje sie pociagnietym do odpowiedzialnosci. Pozdrawiam

Xxxxxx

Witam wszystkich pracowników firma ma coś na sumieniu jak sama się tu broni i pisze komentarze. Ja osobiście nie polecam pozdrawiam

PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH
pracodawca
@Xxxxxx 07.09.2018 12:42

Witam Panie x, Komentarze sa przeze mnie dodawane, poniewaz wspolpracujemy z Gowork i mamy mozliwosc poprzez utworzony tutaj profil firmy odpowiadac na wasze komentarze. I w przeciwienstwie do calej reszty ja mam odwage pod tymi komentarzami sie podpisac. I jestem zawsze do dyspozycji aby wyjasnic sprawy gdzie ktos czuje sie poszkodowany. Nie toleruje tylko chamstwa, wyzwisk, klamst i nie majacych sensu wypowiedzi typu 'oszusty' i nic wiecej :) Z reszta odpowiem na komentarz w celu zrozumienia lub wyjasnienia, okaze zainteresowanie -Zle- Nie napisze nic, nie odbiore telefonu, nie odpisze na sms - Zle- bo sie nie interesujemy :) W razie czego zapraszam do kontaktu w celu wyjasnienia spraw jak ktos mysli ze zostal niesprawiedliwie potraktowany. Martyna xxx

Kl

BANDA (usunięte przez administratora) I OSZUSTOW

PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH
pracodawca
@Kl 06.09.2018 18:05

Witam, widze ze kolejna bardzo produktywna wypowiedz. Panowie i Panie prosze o konkrety, poniewaz tego typu komentarze beda usuwane. Pozdrawiam

PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH
pracodawca

Witam wszystkich ! Zrobilam troche porzadki z komentarzami jak pewnie zauwazycie. Mamy mozliwosc teraz odpowiadania jako firma na wasze komentarze: problemy, sugestie oraz przerozne historie w tym te nieprawdziwe:) Wszystkie komentarze, ktore beda niezgodne z regulaminem strony Gowork bede natychmiast odrzucac. Mowie tu o nazwach firm, imionach, nazwiska oraz wulgaryzmy itd. Jak najbardziej jestesmy wam wdzieczni za wyrazanie waszych opini lecz robmy to szczerze. Wezmy tez najpierw pod uwage sytuacje, ktore doprowadzily do takiego obrotu spraw ( wypowiedzenia, kary itd.) w glupie dyskusje nie bede wchodzic ale na pytania, ktore beda mialy sens oczywiscie z checia odpowiem. Pozdrawiam Pani Martyna z biura!

Robi
@PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH 24.08.2018 16:34

Witam serdecznie, Pani Martyno czy obecnie potrzebują ludzi do pracy w waszej firmie na stanowisko operatora robota? Obecie rowniez wykonuje ten zawód ale interesuje się wasza firma już od pewnego czasu. Z góry dziękuję za odpowiedz

PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH
pracodawca
@Robi 29.08.2018 19:09

Witam, obecnie mamy zapotrzebowanie na operatora robota niedaleko granicy. Prosze do mnie napisac na e-mail m.wysocka@pur-montage.de lub zadzwonic na numer +4915125555662 Pozdrawiam!

Nikos

Witam widze ze purek juz wszystkie niewygodne komentaze na siebie usunol teraz jest najlepsza firma na swiecie tak dalej ludzie jak szybko zaczna tak zkoncza sami sie przekonaja jak firma sie sprawdza pseldo spawalnik was wyszkoli

PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH
pracodawca
@Nikos 28.08.2018 08:49

Witam Panie Nikos, Zostaly usuniete komentarze z wyzwiskami, imionami, nazwiskami itd. Zostaly rowniez usuniete komentrze nie dotyczace naszej firmy w latach 2014-2016. Jezeli chce Pan napisac cos sensownego o naszej firmie zapraszam, jednak prosze zwazac na forme wypowiadania sie oraz jezyk :) Pozdrawiam

Nikos
@PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH 28.08.2018 10:10

Jezeli jestescie tak fajni to czemu skasowaliscie mnie za przylbice za nowe nieuzywane ubranie i buty gdzie sie rozliczylem i mam potwierdzenie od was a dzwoniac do was to nikt nawet telefonu nie odbiera tylko smsy ze tak ma byc

PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH
pracodawca
@Nikos 28.08.2018 11:42

Panie Nikos, ma Pan moj numer telefonu. Prosze do mnie zadzwonic lub napisac SMS, wtedy ja oddzownie. Sprawe wyjasnimy co do zaleglych rzeczy. Jezeli Pan oddal Maske i reszte pobranego sprzetu niemozliwe jest, zeby bylo Panu potracone. Zawsze prosze pracownikow, zeby oddawali rzeczy najlepiej osobiscie, gdyz wysylanie np poczta jest moim zdaniem niepewne. Nie wiem jak Pan zwrocil sprzet. +4915125555662 moj numer telefonu dla przypomnienia. Chce rowniez przy okazji zaznaczyc, ze sprzet ktory udostepniamy (przylbice, fleksy, skrzynki z narzedziami itd.) sa to rzeczy, ktore przy zakonczeniu stosunku pracy nalezy oddac i jest to obowiazek pracownika. Pozdrawiam

Nikos
@PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH 28.08.2018 12:53

wszystko oddałem osobiscie i mam kwit od pani bo pani to odbierała a i tak kase mi pobraliście taki jest pur

PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH
pracodawca
@Nikos 29.08.2018 19:02

Panie Nikos, pisac rozne rzeczy kazdy moze. Podalam numer telefonu, zeby sprawe zalatwic. Dalej Pan nie zadzwonil. Oczywiscie dalej jestem pod telefonem dla Pana dostepna, jednak dyskusje na forum koncze bo jak widac do niczego nie prowadzi. Pozdrawiam

Czechu

Zapeniajom ciaglosc robty, to jest spoko. Jak sie jeden kontrakt skonczy to dadza ci druga robote. robilem prawie roko kolo Berlina i od dwoch tyg jestem na innej robocie. Kasa jest zawsze na czas, nie mialem z firmom do tej pory problemow. Wszystko gra i buczy ;)

Nowy

Wszystko jest git, dobra firma i normalni ludzie. Zachecam do zatrudnienia. Heja

Rychu

Mam nawet kilku znajomych w tej firmie, z tego co slysze nikt nie ma potracen za nic jak tutaj piszecie, ja sam jestem zadowolony bo przeszedlem od innego posrednika wlasnie do nich. Mam co miesiac dobra kase, pracuje nie daleko od granicy razem z trzema innym spawaczami z pura. Wszyscy jak sie przyjeli tak dalej pracuja i minelo juz prawie pol roku i do tej pory nikt nie zamierza sie wynosic. Jezeli ktos chodzi do roboty jak mu sie chce to wiadomo ze nikt takiego czlowieka trzymac nie bedzie i pozniej ma problemy, zaloze sie ze ci "poszkodowani" sa sobie sami winni ;) Bede polecac firme, jestem zadowolony.

Agnieszka

@italian, @idiota, musicie pamiętać, że forum służy przede wszystkim wymiane informacji na temat PUR Montage i pracy w firmie, a nie rzeczy z nią niezwiązanych. @Edi, czy te wszystkie rzeczy, o których piszesz były zawarte w umowie? Już wcześniej o to pytałam ale z waszych wypowiedzi wynika, jakbyście o nich przed podpisaniem nie wiedzieli?

Patryk

Może ktoś ma wiedzę czy firma potrzebuje ludzi?

Jachu
@Patryk 10.07.2018 18:58

Teraz maja oferty na wschodnie niemcy, oglaszaja sie na spawalnictwie tam chyba jest podany kontakt

Agnieszka

Na podstawie ostatnich kilku komentarzy domyślam się, że jest jakiś problem ze zrozumieniem umów. Czy wynika on z długości umowy, która zniechęca do zapoznania się z jej treścią, czy może główną barierą jest nieznajomość języka? Czy zdołałby ktoś wyjaśnić to w kilku słowach? Myślę, że dla kandydatów do pracy w firmie PUR Montage będzie to bardzo cenna informacja.

endrju
@Agnieszka 23.06.2018 23:47

Umowa jest po Polsku;) baran tylko jej nie zrozumie ;)

R1
@Agnieszka 23.06.2018 23:47

Witam. Interesuje się wasza firma od niedawna i ciekawi mnie co spawacie i na jakich robotach u was się pracuje? Mieszkam niedaleko Cottbus i chciałbym podjąć pracę w waszej firmie. Obecnie pracuje na robocie i mam jakieś pojęcie o tej pracy.

Roberto Czekon

Firma jest w porzadku, mozna polecac, wszystko jest na czas.

Były pracownik

Pracowałem kilka miesięcy temu w "purze", nie mam powodów do narzekań na prace, płace, czy kwaterę. Jedyne co mnie irytowało, to spawalnik. Gość się chyba znachora naoglądał, wie lepiej od ciebie, czy jesteś chory, co ci jest i jakie lekarstwa powinieneś brać. Najlepiej nie rozmawiać z gościem, szybciej kłamie niż myśli, o nic nie można się doprosić. Jeżeli ktoś chce podjąć pracę w tej firmie, to polecam rozmawiać z panią Martyną, kobieta z sercem na dłoni, zawsze pomoże i wysłucha, nie robi żadnych problemów, wręcz przeciwnie. Same miłe wspomnienia po współpracy z tą panią.

Korny

Jest dobrze u nich, robota jest blisko od granicy i nie maja tylko jednego zakladu gdzie mozna pracowac, wedlug mnie porzadna firma. Wyposazenie masz na start. Jakis czas temu w WBD robilem to mam porownanie, do tej pory chwale a troche czasu juz minelo.

Artur

Firma dziala przede wszystkim na wschodzie Niemiec, maja roboty kolo Magdeburga, Lipska i ostatnio kolo Cottbus. Oglaszaja sie na spawalnictwie i wielu innych portalach. Co do wyplat, jest roznie w zaleznosci od godzin, generlalnie jest od 1800 do 2100 przy golych godzinach, czasami nawet robi sie 140-150 godzin jak system trzy zmianowy. W jednym zakladzie w roku 2015 przerobilem ponad 11 miesiecy i doszly mi dodatki branzowe to wyplata byla juz naprawde spoko ale nie w kazdym zkladzie to placa. Posrednikow w Niemczech jest duzo, tez polskich posrednikowm, oczywiscie ze trzeba uwazac, juz sie wiele od ludzi nasluchalem, kazdy ma jakis problem czasami takie bzdety ze smiac sie chce ale co zrobisz jak nic nie zrobisz. Podsumowaujac, firma placi zawsze na czas tyle ile masz na papierze, nie ma innej mozliwosci. Zaliczki tez Ci wysla jak potrzebujesz, firma pod gorke nie robi, a z tego co widze to ludziom troche sie we łbie sie przewraca, ja juz znam troche rynek i wiem ile i gdzie sie zarabia. Pojedziesz do Monachium to logiczne ze zarobisz wiecej niz w Magdeburgu, przejedziesz tez 700km wiecej i nie widzisz rodziny... cos kosztem czegos.

Rudolf z Alaski

Dziecinada tutaj sie tworzy rzeczywiscie, to forum zatraca sens. Widac jakie podejscie maja Polacy ``lepiej isc na zwolnienie``, chlopie jezeli tak bedziesz podchodzic do roboty ta kazdy pracodawca nie bedzie cie trzymac, piszesz o porzuceniu pracy to jestes sam sobie winien, jakbym mial firme i ktos by mi porzucil prace to bym i tysiac eurasow kary ci dal jakbym mogl. Ludzie zacznijcie sie zachowywac bo to my jestesmy na obczyznie, spojrzcie na ukraincow co robia i jakie mamy juz zdanie na ich temat, jak tak dalej bedzie to nasza opinia w Niemczech bedzie jeszcze gorsza! Nie chodzi o to zeby lizac tylek pracodawcy bo tego sie nie robi ale skoro jedziesz na obczyzne to zachowuj sie ale nie jak prostak, to tyle z mojej strony. Co do PUR Montage, to jest jedna z nielicznych firm na wschodzie Niemiec ktora placi normalna kase. Wiadomo ze w gre wchodzi stawka brutto + netto do godziny to zadna nowosc. Jak nie gadasz po niemiecku to nie masz czego oczekiwac, proste. Ta firma placi zawsze w terminie i tak jak na papierze, jak bedziesz lache wykladal na pracodawce to oni beda lache wykladac na ciebie to normalne. Firma ma swoja spawalnie, mlodego spawalnika do ktorego nic nie mam, niech sie chlopak spelnia co wy od niego chcecie? Robi swoja robote jak kazdy z nas. Jezeli on wam nie odpowiada to zakladajcie swoj biznes i pokazcie ze umiecie lepiej, a nie jak typowy polak narzekac dla narzekania, to jest tylko u nas mozliwe. Brak slow. Nara!

Agnieszka

@Handzlik, skoro po lekturze niektórych wpisów masz podejrzenia, co do ich autentyczności, to zachęcam Cię raz jeszcze do pozostawienia nieco bogatszej własnej opinii o tym pracodawcy. Na tym forum większa liczba komentarzy oznacza wyższą jakość, bo po to, aby wyciągnąć jakąś wartość średnią trzeba mieć jak najwięcej pojedynczych zdarzeń losowych.

Marko

dobre roboty maja, ciaglosc pracy jest zapewniona, kasa jest zawsze na czas zaliczki tez bezproblemowo. Nie ma problemu zeby do biura sie dodzwonic w przeciwienstwie do mojej poprzedniej firmy. Powiem tak, pod gorke pracownikowi nie robia a raczej wstawia sie za Ciebie bo bylem swiadkiem i takich sytuacji. Ludzi z tego co widze i slysze przybywa takze to tez cos znaczy. Nie mam z firma problemow mozecie do nich dzwonic, maja duzo ofert na tą chwile w calych Niemczech.

Wiechu

Atmosfera jest ok, rowniez nie czulem sie nigdy traktowany jak smiec a wrecz przeciwnie. Wydaje mi sie ze wielu pisze tutaj bzdury. W pierwszym dniu pracy zostalem wprowadzony na zaklad i zapoznany z majstrami, przy probach spawalniczych tez byl czlowiek z pura. Raczej nie wchodze na takie strony internetowe i nie sugeruje sie tym co pisza ale tutaj jest przegiecie, wcale tak nie jest jak ludzie tutaj pisza. W niczym mnie nie oklamali, wiem co podpisalem. Umowa jest po Polsku i po Niemiecku ale jezeli ktos nie umie czytac to niech jest sam sobie winny. Ja daje lape w gore bo mi nawet pomogli! Siema!

Gg
@Wiechu 19.02.2018 19:03

A jest jakis zapis w umowie ze nie mozna przejsc do firmy na kontrakt?

MirekWój

Witam...pracowałem w PUR ok 9 mies jako spawacz i z czystym sumieniem mogę polecić współpracę z tą firmą. Kasa dobra i na czas...z zaliczkami też nie było problemu. Kwatera bez zastrzeżeń. Załatwiałem sprawy urzędowe gdzie potrzebne były różne dokumenty i zaświadczenia z PURa,Pan Bartek zawsze starał się wszystko załatwić...Ja nie narzekałem na współpracę. Spokojnie POLECAM jeśli masz wątpliwości. Pozdrawiam Mirek

Ciekawski
@MirekWój 10.04.2018 13:07

To czemu juz nie pracujecie moi Panowie skoro wszystko bylo okay i byliscie tak bardzo zadowoleni? Cos tutaj nie pasuje! 6 miesiecy czy 9 miesiecy pracy......to jest nic. Hahaha

Gg
@Ciekawski 03.05.2018 10:46

Moze na kawę ntrakty przeszli... również polecam

Gg
@Ciekawski 03.05.2018 10:46

Kontrakty????

Agnieszka

@Aro, rozumiem, że aktualnie nie jesteś pracownikiem firmy PUR Montage, ale pewnie do niedawna byłeś, skoro piszesz, ze masz stały kontakt z wieloma osobami. Ciekawa jestem, czy mógłbyś napisać jak wyglądały relacje między pracownikami różnych szczebli wtedy, kiedy byłeś zatrudniony w tej firmie. Co najbardziej podobało Ci się w tej pracy, a co pozostawiało jeszcze niedosyt i być może spowodowało, że znalazłeś sobie nowego pracodawcę?

Agnieszka

@Nickolas, czyli Twoim zdaniem, są jakieś pozytywne aspekty pracy w PUR Montage? Jak to jest lub było w Twoim przypadku? Czy obietnice, które otrzymałeś w czasie rozmowy kwalifikacyjnej znalazły potwierdzenie w późniejszej pracy? Jeśli napiszesz jeszcze kilka zdań na ten temat, na pewno ułatwi to podjęcie decyzji osobom, które rozważają zatrudnienie się w PUR Montage.

Agnieszka

@Rocky, czy mógłbyś coś jeszcze dodać na temat umów, jakie są zawierane? Czy wszystkie punkty umowy są dotrzymywane przez PUR Montage? No i oczywiście równie ważna sprawa relacji między pracownikami, czy są dobre, czy też wymagają jeszcze zmian, aby zadowolić większość zatrudnionych?

Zostaw opinię o PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH - Dresden

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH