PUR Montage

Dresden

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 88 ocen.

PUR Montage
2 88 6 1

Opinie o PUR Montage

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PUR Montage

Edi

Omijaj z daleka ta firme zlodzieje pracowalem u nich 6 miesiecy w magdeburgu zero chorobowego wyplata dopiero po 15 stu dniach roboczych czyli ruchoma maja co ci zarombac jak sie postawisz zero zwrotu podatku jeszcze doplacisz placisz za wszystko jak sie nie rozliczysz nawet za sznoruwki 230 euro umowa na 21 stron wszystko na twoja niekozysc szukam chentnych na zalozenie sprawy grupowej zeby utrzec nosa tej firmie i robolowi bratkowi zeby juz wiecej nikogo nie wydymali

Oskar

A pozdrawiam wszystkich przydupasów którzy piszą opinie nie zgodne z prawdom Panu. D życzye wszystkiego dobrego i szczęścia......................... Kumacie

Oskar

Witam wszystkich zainteresowanych dostałem takie info czy mugł bym napisać opinie o Panu Bartłomieju. D tagrze zostawiam swoją opinię która kazał Pan zostawić to jest oryginalna wiadomośćod Pana pozdrawiam. Gdybys mogl, mam nadzieje ze nie twierdzisz ze przez to bylbys ''moim przydupasem'' bo nie o to chodzi, poprostu wejsc na to forum: https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,885477 i napisac kilka slow, ze wszystko sie zgadza na wyplacie, ze firma placi na czas i ze spawalnik Bartek nie klamie - bylbys w stanie to zrobic? Pozdrawiam Bartek

Szukasz pracy?

Patryk

Może ktoś ma wiedzę czy firma potrzebuje ludzi?

Jachu
@Patryk 10.07.2018 18:58

Teraz maja oferty na wschodnie niemcy, oglaszaja sie na spawalnictwie tam chyba jest podany kontakt

Agnieszka

Na podstawie ostatnich kilku komentarzy domyślam się, że jest jakiś problem ze zrozumieniem umów. Czy wynika on z długości umowy, która zniechęca do zapoznania się z jej treścią, czy może główną barierą jest nieznajomość języka? Czy zdołałby ktoś wyjaśnić to w kilku słowach? Myślę, że dla kandydatów do pracy w firmie PUR Montage będzie to bardzo cenna informacja.

R1
@Agnieszka 23.06.2018 23:47

Witam. Interesuje się wasza firma od niedawna i ciekawi mnie co spawacie i na jakich robotach u was się pracuje? Mieszkam niedaleko Cottbus i chciałbym podjąć pracę w waszej firmie. Obecnie pracuje na robocie i mam jakieś pojęcie o tej pracy.

Roberto Czekon

Firma jest w porzadku, mozna polecac, wszystko jest na czas.

Były pracownik

Pracowałem kilka miesięcy temu w "purze", nie mam powodów do narzekań na prace, płace, czy kwaterę. Jedyne co mnie irytowało, to spawalnik. Gość się chyba znachora naoglądał, wie lepiej od ciebie, czy jesteś chory, co ci jest i jakie lekarstwa powinieneś brać. Najlepiej nie rozmawiać z gościem, szybciej kłamie niż myśli, o nic nie można się doprosić. Jeżeli ktoś chce podjąć pracę w tej firmie, to polecam rozmawiać z panią Martyną, kobieta z sercem na dłoni, zawsze pomoże i wysłucha, nie robi żadnych problemów, wręcz przeciwnie. Same miłe wspomnienia po współpracy z tą panią.

anonim

(usunięte przez administratora)

AntyDerlatko

Dodam - że wprowadzają w błąd nowych pracowników wliczając kilometrówkę w "stawkę netto" za przepracowaną godzine. To nieuczciwe wyliczenie !!! Te pieniądze należą sie każdemu kto do pracy jezdzi swoim autem !!!!!!!!!

Korny

Jest dobrze u nich, robota jest blisko od granicy i nie maja tylko jednego zakladu gdzie mozna pracowac, wedlug mnie porzadna firma. Wyposazenie masz na start. Jakis czas temu w WBD robilem to mam porownanie, do tej pory chwale a troche czasu juz minelo.

Wolyn
@Korny 25.06.2018 21:07

W (usunięte przez administratora) jest dobrze co drugi wpis to bartek sobie robi

Artur

Firma dziala przede wszystkim na wschodzie Niemiec, maja roboty kolo Magdeburga, Lipska i ostatnio kolo Cottbus. Oglaszaja sie na spawalnictwie i wielu innych portalach. Co do wyplat, jest roznie w zaleznosci od godzin, generlalnie jest od 1800 do 2100 przy golych godzinach, czasami nawet robi sie 140-150 godzin jak system trzy zmianowy. W jednym zakladzie w roku 2015 przerobilem ponad 11 miesiecy i doszly mi dodatki branzowe to wyplata byla juz naprawde spoko ale nie w kazdym zkladzie to placa. Posrednikow w Niemczech jest duzo, tez polskich posrednikowm, oczywiscie ze trzeba uwazac, juz sie wiele od ludzi nasluchalem, kazdy ma jakis problem czasami takie bzdety ze smiac sie chce ale co zrobisz jak nic nie zrobisz. Podsumowaujac, firma placi zawsze na czas tyle ile masz na papierze, nie ma innej mozliwosci. Zaliczki tez Ci wysla jak potrzebujesz, firma pod gorke nie robi, a z tego co widze to ludziom troche sie we łbie sie przewraca, ja juz znam troche rynek i wiem ile i gdzie sie zarabia. Pojedziesz do Monachium to logiczne ze zarobisz wiecej niz w Magdeburgu, przejedziesz tez 700km wiecej i nie widzisz rodziny... cos kosztem czegos.

Bratek
@Artur 25.06.2018 09:12

Tak jest bo mu tak kazalem napisac pozdrawiam wszystkich nieudacznikow wasz Bratek D

Rudolf z Alaski

Dziecinada tutaj sie tworzy rzeczywiscie, to forum zatraca sens. Widac jakie podejscie maja Polacy ``lepiej isc na zwolnienie``, chlopie jezeli tak bedziesz podchodzic do roboty ta kazdy pracodawca nie bedzie cie trzymac, piszesz o porzuceniu pracy to jestes sam sobie winien, jakbym mial firme i ktos by mi porzucil prace to bym i tysiac eurasow kary ci dal jakbym mogl. Ludzie zacznijcie sie zachowywac bo to my jestesmy na obczyznie, spojrzcie na ukraincow co robia i jakie mamy juz zdanie na ich temat, jak tak dalej bedzie to nasza opinia w Niemczech bedzie jeszcze gorsza! Nie chodzi o to zeby lizac tylek pracodawcy bo tego sie nie robi ale skoro jedziesz na obczyzne to zachowuj sie ale nie jak prostak, to tyle z mojej strony. Co do PUR Montage, to jest jedna z nielicznych firm na wschodzie Niemiec ktora placi normalna kase. Wiadomo ze w gre wchodzi stawka brutto + netto do godziny to zadna nowosc. Jak nie gadasz po niemiecku to nie masz czego oczekiwac, proste. Ta firma placi zawsze w terminie i tak jak na papierze, jak bedziesz lache wykladal na pracodawce to oni beda lache wykladac na ciebie to normalne. Firma ma swoja spawalnie, mlodego spawalnika do ktorego nic nie mam, niech sie chlopak spelnia co wy od niego chcecie? Robi swoja robote jak kazdy z nas. Jezeli on wam nie odpowiada to zakladajcie swoj biznes i pokazcie ze umiecie lepiej, a nie jak typowy polak narzekac dla narzekania, to jest tylko u nas mozliwe. Brak slow. Nara!

Yogi
@Rudolf z Alaski 21.06.2018 17:01

Tsk jest pajacyku bartolini

anonim

(usunięte przez administratora)

Kemppi

Masz rację kolego z tym meldunkie ciekawe ja oni to robią że dawaj 1 klasę bez meldunku. Jak nie masz meldunku to masz 6 klasę jednym słowem robią jakiegoś wałka

Agnieszka

@Handzlik, skoro po lekturze niektórych wpisów masz podejrzenia, co do ich autentyczności, to zachęcam Cię raz jeszcze do pozostawienia nieco bogatszej własnej opinii o tym pracodawcy. Na tym forum większa liczba komentarzy oznacza wyższą jakość, bo po to, aby wyciągnąć jakąś wartość średnią trzeba mieć jak najwięcej pojedynczych zdarzeń losowych.

Handzlik

Mam nadzieje że nikt sie nie sugeruje tymi pozytywnymi komentarzami, bo są z pewnością pisane przez bartusia i martynke. Ewentualnie przez polaczków którzy niemieckiego nie znają i liczyć nie potrafią i nawet nie wiedzą ile powinni zarobić, bo wynagrodzenie nigdy sie nie zgadza.

Marko

dobre roboty maja, ciaglosc pracy jest zapewniona, kasa jest zawsze na czas zaliczki tez bezproblemowo. Nie ma problemu zeby do biura sie dodzwonic w przeciwienstwie do mojej poprzedniej firmy. Powiem tak, pod gorke pracownikowi nie robia a raczej wstawia sie za Ciebie bo bylem swiadkiem i takich sytuacji. Ludzi z tego co widze i slysze przybywa takze to tez cos znaczy. Nie mam z firma problemow mozecie do nich dzwonic, maja duzo ofert na tą chwile w calych Niemczech.

Wiechu

Atmosfera jest ok, rowniez nie czulem sie nigdy traktowany jak smiec a wrecz przeciwnie. Wydaje mi sie ze wielu pisze tutaj bzdury. W pierwszym dniu pracy zostalem wprowadzony na zaklad i zapoznany z majstrami, przy probach spawalniczych tez byl czlowiek z pura. Raczej nie wchodze na takie strony internetowe i nie sugeruje sie tym co pisza ale tutaj jest przegiecie, wcale tak nie jest jak ludzie tutaj pisza. W niczym mnie nie oklamali, wiem co podpisalem. Umowa jest po Polsku i po Niemiecku ale jezeli ktos nie umie czytac to niech jest sam sobie winny. Ja daje lape w gore bo mi nawet pomogli! Siema!

Gg
@Wiechu 19.02.2018 19:03

A jest jakis zapis w umowie ze nie mozna przejsc do firmy na kontrakt?

MirekWój

Witam...pracowałem w PUR ok 9 mies jako spawacz i z czystym sumieniem mogę polecić współpracę z tą firmą. Kasa dobra i na czas...z zaliczkami też nie było problemu. Kwatera bez zastrzeżeń. Załatwiałem sprawy urzędowe gdzie potrzebne były różne dokumenty i zaświadczenia z PURa,Pan Bartek zawsze starał się wszystko załatwić...Ja nie narzekałem na współpracę. Spokojnie POLECAM jeśli masz wątpliwości. Pozdrawiam Mirek

Gg
@Ciekawski 03.05.2018 10:46

Kontrakty????

Agnieszka

@Aro, rozumiem, że aktualnie nie jesteś pracownikiem firmy PUR Montage, ale pewnie do niedawna byłeś, skoro piszesz, ze masz stały kontakt z wieloma osobami. Ciekawa jestem, czy mógłbyś napisać jak wyglądały relacje między pracownikami różnych szczebli wtedy, kiedy byłeś zatrudniony w tej firmie. Co najbardziej podobało Ci się w tej pracy, a co pozostawiało jeszcze niedosyt i być może spowodowało, że znalazłeś sobie nowego pracodawcę?

Agnieszka

@Nickolas, czyli Twoim zdaniem, są jakieś pozytywne aspekty pracy w PUR Montage? Jak to jest lub było w Twoim przypadku? Czy obietnice, które otrzymałeś w czasie rozmowy kwalifikacyjnej znalazły potwierdzenie w późniejszej pracy? Jeśli napiszesz jeszcze kilka zdań na ten temat, na pewno ułatwi to podjęcie decyzji osobom, które rozważają zatrudnienie się w PUR Montage.

Agnieszka

@Rocky, czy mógłbyś coś jeszcze dodać na temat umów, jakie są zawierane? Czy wszystkie punkty umowy są dotrzymywane przez PUR Montage? No i oczywiście równie ważna sprawa relacji między pracownikami, czy są dobre, czy też wymagają jeszcze zmian, aby zadowolić większość zatrudnionych?

Rocky

Niezly szit robi sie na tej stronie, takie cos tylko Polacy potrafia, szkoda slow, zadnemu nie dogodzisz. Firma wyplacalna, zapewnia robote, wszystko jest w terminie i nie ma z nimi zadnych konfliktow. A jezeli przyjezdzasz do niemiec walic w hu...ja to kazda firma zrboi przeciwko tobie to co bedzie mogla, zadna firma nie bedzie trzymac ``naciagacza`` lenia itp. Takie jest moje zdanie. A jezeli pracownik jest dobry to i firma nie bedzie dzialac wbrew jemu. Nie mam zadnych przeciwwskazan aby polecac firme, mozecie walic smialo ale po kursie podstawowym roboty nie dostaniesz to tez trzeba wiedziec. Nara

Robby

Jeszcze kilka miesięcy temu pisałem tu kilka pozytywnych komentarzy. Teraz żałuję. Po zapełnieniu zeitkonta, przyszedł aneks do umowy gdzie zmienili mi wysokość stawki i obcieli diete. Suma sumarum mam mniej o 2€ na godzine. Karty paliwowe dostają tylko kable bartusia. Żenada. Zwalniam sie!!!

Held

NIE POLECAM! Proponuje na rozmowe wstępną zabrać ze sobą dyktafon i nagrywać wszystko co ten pseudospawalnik obiecuje. Opowiada bajki w które kiedyś uwierzyłem a potem spotkało mnie zaskoczenie. Wszystko jest w miare ok do momentu zapełnienia banku godzin (150h). Potem wypłata już nigdy sie nie zgadzała. Kary finansowe, "zaginiona korespondencja" , nie uznawane L4. Zachwalają swoją śmieszną stawke netto, która w rzeczywistosci jest najnizszą krajową powiększoną o fahrgeld, który i tak można samemu odzyskać przy rozliczeniu podatku. Pic na wode. NIE POLECAM

Miron

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutację?

Smiechu warte

Panowie skoro Wam tak dobrze to dlaczego tak krotko pracowaliscie? Dlaczego zmieniliscie prace, dlaczego szukaliscie czegos innego? Chyba czegos tu nie rozumie, prosze uswiadomcie mnie.

waldas

Kasa jest ok, pensjony tez majom fajne, oplacajom kwatery zawsze i nie szukam roboty gdzie indziej tu mi pasuje. Robota tez jest lajtowa.

Hektor
@waldas 06.02.2018 19:14

i otake Polskie, Matkie Boskie w klapę, i ja obalyłem komunę...

Lysy

Zapewniaja ciaglosc pracy, nie trzeba skakac co miesiac do innej firmy i szczerze mowiac zalezy to tez w duzej mierze od samych pracownikow. Ja na jednym zakladzie pracuje od ponad 7 miesiecy, przewinelo sie lacznie kiku spawaczy i to nie tylko z PUR Montage podczas tego czasu, ja pracuje dalej i mam spokoj na produkcji. Majster przyjdzie na poczatek roboty i na koniec, tak moge robic do emerytury(jak dozyje :)) Firme tez polecam znajomym, kilku nawet sie zatrudnilo i dalej pracuja bez zadnych narzekan, jest w porzadku!

Lepki

Polecam tego pracodawce, dobry kontakt z normalnymi ludzmi. Jestem zadowolony.

Drenan

Dobra firma z fachowcami w biurze, spawalnia dostepna na zrobienie prob spawalniczych, jest wszystko tak jak powinno byc! Z moim zatrudnieniem naprawde wyszlo dobrze, przeszedlem do nich od innego posrednika. Jestem zadowolony ! Mam dobra robote blisko granicy i zarabiam duzo wiecej niz wczesniej, kwatera rowniez dobra !

anonymous

witam ludzie co wy wypisujecie pur to nie uczciwa firma nie mówią wszystkiego jak o tym że jest be z meldunku nawet nie można się rozliczyć a tu sam pur zostawia opinnie sami piszom

spawaczBerlin
@anonymous 23.04.2018 17:29

sami piszOM? wez ty sie najpier naucz pisac wiesniaku, jak narazie to tylko ty klapiesz tu kzurwa morda,oszukali cie? idz sie pozal do mamusi (usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o PUR Montage - Dresden

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PUR Montage