PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH

3 Dodaj opinię
PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH
3 203 563 5 1

Opinie o PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH

Filtruj opinie po kryteriach:

Pracodawca

 Aktualność
Witamy!
W zwiazku z tym, ze ukazalo sie ostatnio duzo komentarzy na temat Zeitkonta, firma PUR chcialaby poinformowac wszystkich pracownikow tych zatrudnionych oraz tych, ktorzy chca podjac prace z nasza firma, iz ZEITKONTO jest obowiazkowe! Jest to bank godzin, na ktory sa odkladane nadgodziny. 
UWAGA:
Nie wszystkie nadogdziny sa odkladane na Zeitkonto. Jest to czesc nadgodzin, druga czesc jest wyplacana z aktualnym miesiacem rozliczeniowym.
Na Zeitkonto jest odkladana stawka brutto! Dieta plus zwrot kosztow dojazdu jest wyplacany na biezaco!!
Zeitkonto jest na wypadek niespodziewanych sytuacji, kiedy musicie Panstwo zejchac do domu, a takze wtedy kiedy zaklady pracy, w ktorych pracujecie maja pauze na przyklad swiateczna. Niekazdy ma wtedy urlop, zeby byla ciaglosc wynagrodzenia pracownicy sa wysylani na urlopy z Zeitkonta.
W razie pytan dotyczacych Zeitkonta (banku godzin) zapraszam do kontaktu: m.wysocka@pur-montage.de
Pomocna?
Tak1Nie8
Pracownik
 Opinia

Witam z djeta się zgodzę że placicie ale kilometrów nie płacić tylko kazecie pisać a nie płacić tu już jest kłamstwo proszę o sprostowanie wypowiedzi pozdrawiam

Pomocna?
Tak6Nie

Pracodawca

 Opinia
@Pracownik 13.06.2019 12:05

Witam, dodalam aktualizacje. To jest druga strona dokumentu, ktory kazdy pracownik otrzymuje, tam jest informacja na temat dodatku do stawki brutto plus za co jest ten dodatek :) Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie5
Pracownik
 Opinia

Witam co stego że dodalas ten papier i pisze za kilometry tylko tych pieniędzy nie placicie.......

Pomocna?
Tak6Nie

Pracodawca

 Opinia
@Pracownik 14.06.2019 09:07

Pan wie lepiej :D Jasne! SKoro nie placimy prosze zmienic firme i przestac plakac na internecie :)

Pomocna?
TakNie7
Pracownik
 Opinia
@PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH 14.06.2019 10:55

Ja nie płacze tylko pisze prawdę skoro nie płaci firma to co tu ukrywać

Pomocna?
Tak7Nie

Pracodawca

 Opinia
@Pracownik 14.06.2019 11:57

Placze Pan, niech Pan przyjedzie do biura pokaze Panu na kazdym Pana rozliczeniu miesiecznym, gdzie dokladnie ma Pan zaplacone kilometry i diete. Gada Pan glupoty, ze nie placimy. Jakby tak bylo bysmy z sadu nie wyszli. To co jest na umowie musi byc placone, wiec moze Pan ma po prostu problem z wyliczeniem.

Pomocna?
TakNie7
Mono
 Opinia
@PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH 14.06.2019 10:55

Bezczelna

Pomocna?
Tak9Nie
Dobry człowiek
 Opinia

Są firmy w których nie ma zaitkonta! To dlaczego piszesz obowiazkowe? Tu chodzi żebyście mieli człowieka w garści i po zwolnieniu go (To wam wychodzi najlepiej) wypłacili mu grosze!

Pomocna?
Tak7Nie
Były pracownik
 Opinia

Skoro już jest te Zeit konto to placcie tak jak się należy czyli z dieta mam 12.50 na godzinę i tyle placcie a nie nędzne 7 e tak to powinno być ale p M zaraz znajdzie opowiedz dieta jest za przepracowanych dzień czekajcie jak inspekcja wam wpadnie na kontrol zlodxieje

Pomocna?
Tak3Nie
Były pracownik
 Opinia

U was jest obowiązkowe dziady

Pomocna?
Tak3Nie

Pracodawca

 Opinia
@Mono 15.06.2019 22:42

Niestety nie da sie czasem inaczej :)

Pomocna?
TakNie2

Pracodawca

 Opinia
@Były pracownik 22.06.2019 16:12

Tak jest obowiazkowe, babo.

Pomocna?
TakNie2
Kristof
 Opinia
@PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH 14.06.2019 12:06

Ja przyjechalem i kasia i sylwia po długiej klutni powiedzialy ze to nie ich wina bo wyplaty oblicz komputer no ku. Rwa paranoja pozdrawiam malego gnoma kasie

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia
@Kristof 16.07.2019 20:43

Kristof chyba pomyliles firmy....

Pomocna?
TakNie
Przemek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam. Firma może nie ma stawek wielkich ale pracowałem w PUR kilka miesięcy i zawsze wszystko mi się zgadzało. Z Bartkiem miałem dobry kontakt zawsze tel odbierał wiele wytłumaczył podpowiedzial. Ubranie robocze wszystko dostem kwatery wporzo miałem. Ale jak komuś się robić nie chce to zawsze będzie narzekał.

Pomocna?
TakNie1
Gosc
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam. Ukazało się ogłoszenie na fb odnośnie pracy na stanowisku spawacz. Czy warto. Proszę o prawdę w komentarzach

Pomocna?
TakNie2
JanPrawdomowny
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Gosc 15.07.2019 17:32

Oni szukaja ciagle ludzi i nie dlatego ze maja wiecej pracy ale dlatego ze oszukuja na rozliczeniach i ludzie odchodza. Ciagle szukaja nowych jeleni. Jak nie chcesz za dwa miesiace szukac nowej pracy to omijaj z daleka !!!

Pomocna?
TakNie
S
 Opinia

Witam, pracowałem w tej firmie do czasu aż miałem wypadek w pracy,napiszę tylko krótko bo szkoda sobie strzępić języka.. to były najgorsze chwile w moim życiu z tą firmą, z całego serca nie polecam tej firmy!!!!!!!

Pomocna?
Tak2Nie
PURwdp
 Opinia

PUR Biuro w natarciu Hahaha... Ja wam powiem jako stary wyjadacz ze wiele agencji przerobilem ale w takim bajzlu dawno nie bylem. Uczyc mnie bedzie mlodziak ktory sie wystroil jak do slubu i mowi mi jak mam spawac ... cos tu chyb nie gra. Jak ide do pracy na zaklad to wtedy juz nie stoi i nie pomaga... a na probkach tak sie chedorzy. Nie podobal mi sie gosciu ale robote wzialem... skonczylo sie ja zwykle... przerobione pona 190 a wyplacone 160 ... czyli (usunięte przez administratora) bo ludzie za cos zyc musza... robia tak bo im ludzie uciekaja i jak im mowie ze bede dlugo to nie wierza... nie wierza bo im uciekaja i dlatego biora tyle godzin a jak biora to i znowu ludzie uciekaja ... pomyslcie czy wiecej ludzi by nie bylo gdybyscienie byli tacy pazerni na nasze godziny. Macie fajne zaklady ale polityke wobec pracownikow z rynsztoka.

Pomocna?
Tak3Nie
Spawacz 121
 Opinia
@PURwdp 28.06.2019 14:42

Dokladnie zgadzam sie z Toba i masz racje.Pozatym jakie obowiazkowe zeitkonto? jak ktos zna jezyk niemiecki to moze sie zapytac radcy prawnego w Niemczech ze nigdzie nie ma obowiazkowego zeitkonta.Czy zrobie 50 czy 300 godzin tyle mam dostac wyplaty za moje przepracowane godziny.Wasza agencja (usunięte przez administratora) ludzi.Skoro jestescie agencja pracy niemiecka to placcie kase tak jak dostaja Niemcy.Glupoty kobieto gadasz ze jak zjezdzam do domu to pokrywacie z zeitkonta ten okres nieobecnosci od tego mam urlop ktory wszedzie jest platny Chyba skonczonych kretynow z zadupia zatrudniacie ktorzy wieza w te bajki to (usunięte przez administratora) po co piszecie 12€netto jak wszedzie stawke brutto sie podaje chyba zeby frajerow zlapac na wasze chore opowiesci.Do Magdeburga w kolko rekrutujecie i akurat tam mieszkam w Magdeburgu i pracuje w tym zakladzie juz kilka lat.Zarzad zakladu pracy jest ok placi wszystko tylko wy oszukujecie i szukacie idiotow za 7 euro.

Pomocna?
Tak2Nie
KS,p
 Opinia

(usunięte przez administratora) jednym słowem pionek i kłamca,a ci co tak dają cukier na niego i zarabiają 2400 na wschodzie i mają karty paliwowe, podobni charakterem doniego Zwolniłem się z jego osoby bo tylko mało źle i on wie lepiej nowi uważajcie,bagno

Pomocna?
Tak4Nie
Lalala
 Opinia
@KS,p 27.06.2019 20:46

Dokładnie zgadzam się

Pomocna?
Tak2Nie
Tom
 Opinia

LUDZIE przy podpisaniu umowy jest wszystko wytłumaczone przynajmniej ja tak miałem p (usunięte przez administratora)wszystko wytłumaczyła jeżeli chodzi o okresy wypowiedzenia i stawki oraz ile godzin idzie na Zeitkonto ja nie pracuje więcej niż 160 godz w miesiącu mi się wypłaty zawsze zgadzają i nikt nie robi problemu jeżeli nie robię nadgodzin jak już coś piszecie co niektórzy to piszcie prawdę

Pomocna?
Tak2Nie2
Mako
 Opinia

CO Z TEGO ŻE SIĘ PISZE NEGATYWNE OPINIE A I TAK SA KASOWANE TO JAK Z TYMI URLOPAMI NIE MASZ URLOPU ALBO I MASZ PARĘ DNI TO I TAK NIE PUSZCZA NIKOGO Wielki (usunięte przez administratora)INNE BIÓRA NIE ROBIĄ Z TYM PROBLEMU PRACUJE GDZIE INDZIEJ I JEST WSZYSTKO OK BEZ STRESU CO to też skadujecie

Pomocna?
TakNie1
NO KILL
 Opinia

Panowie narzekacie jak stare baby każdy ma problem pracuje w pur już 20 miesięcy praca na wschodzie niemiec 2400-2500 Euro kwatera opłacona karty paliwowe co jakiś czas Bartek wyśle jak macie JAJA to napiszcie w komentarzu gdzie was lepiej traktowali. Jak ktoś się nie nadaje na wyjazdy to wiecznie będzie narzekał żeby tylko wrócić do MAMY.Firma nie jest dla leserów a po komentarzach widze sami tacy.Kwatera to podstawa nie raz miałem bez możliwości gotowania czy bez internetu wystarczy umieć rozmawiać i dostajesz nową.Na chwile obecną jestem bardzo zadowolony z współpracy z ludzmi z biura. Ps. nikt mnie jeszcze nie (usunięte przez administratora) nawet na jedną godzine wszystko jest szczegółowo rozliczane.. POZDRAWIAM NIEROBÓW

Pomocna?
Tak1Nie5
Molo
 Opinia
@NO KILL 27.06.2019 16:04

Z tym się zgodzę że wypłaty są ok co do kwater też prawda nie pasuje można zmienić to fakt tylko nie zawsze ale zadzwoń że chcesz iść na urlop to co ci (usunięte przez administratora) powie że masz tyrac a nie na urlop a tacy jak ty to nigdy nie będą narzekać bo za 50 centów więcej dał byś sobie (usunięte przez administratora) ogolic

Pomocna?
Tak1Nie
spawacz Marek
 Opinia

Tez nie wiem o co te nerwy i oskarzenia na stronie. dla mnie firma wyplacalna, mi nigdy Pan Bartek problemow nie robil. wiadomo ci co kombinuja ze zwolnieniami bo im sie robic nie chce to zawsze beda szukac problemow. moze i kokosow nie zarabiam, ale stawki jak na wschodnie Niemcy przyzwoite i przynajmniej jest szacunek do pracownika nie to co w Polskich firmach.

Pomocna?
Tak2Nie10

Pracodawca

 Opinia
@spawacz Marek 28.05.2019 16:21

Dzieki za komentarz ;) Pozdrawiamy

Pomocna?
TakNie8
Lalala
 Opinia
@spawacz Marek 28.05.2019 16:21

LACHE MU ROBISZ WŁAZISZ W (usunięte przez administratora) TO MASZ DOBRZE

Pomocna?
TakNie
lalala
 Opinia
@spawacz Marek 28.05.2019 16:21

Tak jest szacunek przez p Martyne jest ok a pan B wielki spawalnik jaki on ma szacunek baran bez szkoły dac mu bata to lał by cie po plecach jak by mogł

Pomocna?
Tak5Nie
Nowy
 Opinia
@lalala 26.06.2019 15:36

Tak jest Pan B wielki spawalnik niech sie idzie dokształcic jak z ludzmi postepować

Pomocna?
Tak3Nie
Kryniu
 Opinia

Firma kreci na wyplatach i godzinach. Znizaja ci stawke jak zaklad na ktorym jestes redukuje godziny. Dostajesz wybor... albo mniej albo wyjazd!

Pomocna?
Tak2Nie
OlO
 Opinia

Ostrzegam wszystkich przed purem! Wypłata nigdy się nie zgadza. Na kwaterze zero możliwości gotowania i to dwa razy pod rząd. Na zakładzie śmiali się z mojej stawki i zarabiali inni z innych agencji 400 euro więcej a mi powiedzieli ze klient tyle płaci. Nie dbają o pracowników tylko biorą kasę. Zapomnijcie o tym ze możecie być chorymi. Jak już jesteście to sprawdzają czy nie oszukujecie.

Pomocna?
Tak2Nie
TIGowiEC
 Opinia

Nie polecam!!! Oszukują na stawce!!! Nie ma zadnego Netto jak obiecywali!!! Nie dajcie sie oszukać!!! Jak dzwonisz do biura to musisz 15 razy prosić o odpowiedź bo nikt nic nie wie. Profesjonalizm lezy w tej firmie na podłodze! Oby sie do was ZOOL dobrał!!!

Pomocna?
Tak1Nie
Bylinka
 Opinia

Ja juz na szczescie tu nie pracuje. Ten caly szef to taki sam Burak jak ten pan B. Bylem raz u niego na audiencji na ktorej mowia tam termin. Gosc obraza polakow i traktuje ich jak smieci! Zero poszanowania za nasza prace. Do mnie sie przyczepil i nawet kare dal ze nie przyjechalem do krola. Niech sobie ta kasa portki wypcha bo pewnie czegos mu brakuje! Czulem sie jakbym przed ojcem siedzial i wykladu sluchal a obok oczywiscie wierny pan b jako tlumacz... nie idzcie do tej firmy! Nigdy ale to przenigdy! Lepsza juz polska agencja!

Pomocna?
Tak3Nie
Purman
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam. Widzę, że w biurze nie próżnują i walą opinię na temat swojej pracy w samych superlatywach. NIE POLECAM FIRMY I REKRUTERÓW!!! Brak profesjonalizmu, buta i słoma tym ludziom z butów wystaje. Zeit konto 150 godzin, dopóki nie uzbierasz to jest wieczny problem. Ciekawe co będzie jak się będę zwalniał, po ile policzą? Pewnie po jakieś 7 €?

Pomocna?
Tak16Nie3

Pracodawca

 Opinia
@Purman 12.04.2019 08:51

Witam, zanim Pan kogos oceni niech Pan spojrzy na siebie, a podejrzewam, ze niewiele Pan odbiega od opinii jaka Pan napisal wyzej na moj i moich kolegow temat. Umowa jest po polsku wiec Pan wie co Pan podpisuje. Na Zeitkonto 150, a co w tym jest dziwnego? Ma Pan z tym problem jeszcze dzisiaj chetnie odbiore Pana wypowiedzenie. Dostanie Pan tyle pieniedzy ile ma Pan na umowie. Przypominam rowniez, ze na Zeitkonto idzie stawka brutto, ktora jest na umowie. Nie pozdrawiam M.

Pomocna?
Tak4Nie22
Zbychuu
 Opinia
@PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH 12.04.2019 09:16

Zgadzam się z Purman, firma do bani i buta jaką reprezentujecie, nawet w odpowiedzi na opinię! Myślę że za nie długo sami pójdziecie do pracy na produkcję!

Pomocna?
Tak19Nie

Pracodawca

 Opinia
@Zbychuu 18.04.2019 10:26

Niewazne jakbym odpowiedziala na wasze opinie dla was i tak zawsze jest zle. Czy bedzie to kulturalna wypowiedz czy wulgarna, was to nie obchodzi :) dlatego zycze wam, abyscie znalezli lepsza prace niz w PUR i przestali narzekac :) M.

Pomocna?
TakNie15
Koma
 Opinia
@Purman 12.04.2019 08:51

Jak nie rozumiesz jak działa zeitkonto to się nie dziwie że narzekasz... jak dla mnie to jesteś tu chyba takim lokalnym marudą. Pewnie walisz komentarz za komentarzem z nudów i chęci dojebania. Czasem tu zaglądam ale jak widzę takie komentarze to zastanawiam się co taki gość jak ty tu robi. Pewnie jesteś jednym z tych mega (usunięte przez administratora) spawaczy bez których swiat by nie istniał. Haha Do tego musisz tu spędzać sporo czasu na tym forum bo jesteś też specem od dopisywania i śledzenia komentarzy. Całe szczęście że pracuje sam na zakladzie bo gdybym miał takiego ziomka na robocie jak ty to było by przejjjjechane hahaha Idź do PiSiorów płakać. Albo wklej swoje zdjęcie to popłaczemy ze śmiechu razem.

Pomocna?
TakNie17
Gdzie
 Opinia
@PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH 12.04.2019 09:16

Czyli kradzież w biały dzień. Dajecie 12netto(niby) ale z zaitkonta płacicie z umowy . Jeżeli na umowi jest 10brutto to znaczy że 7€ za godz z zaitkonta. I co nie oszustwo?

Pomocna?
Tak13Nie1

Pracodawca

 Opinia
@Gdzie 26.05.2019 16:52

Znowu Pan....kazdy kto u nas pracuje wie jakie pieniadze dostaje. Jezeli Pan nie rozumie tego, ze diety sie nie wyplaca jesli pracownik nie jest w pracy to jest mi Pana szkoda. Brak informacji powoduje, ze robi Pan wrazenie malo inteligentnej istoty. Ponownie nie pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie12
Mały
 Opinia
@Gdzie 26.05.2019 16:52

Witam cię Gdzie jak masz 12 n godz i na umowie tyle to powinni płacić a jak nie płacą to do sądu się udaj pozdrawiam

Pomocna?
Tak7Nie
Kemppi
 Opinia
@Gdzie 26.05.2019 16:52

Witam ciekawe z jakiej klasy podatkowej naliczyli te 12 netto dla mnie to mało stawka spawacza się zaczyna od 14 E pozdrawiam

Pomocna?
Tak5Nie

Pracodawca

 Opinia
@Mały 27.05.2019 20:37

12 € netto na umowie . Ludzie. Przeciez w Niemczech nie podaje sie stawek netto...na pewno na umowach nie ma. Co wy wymyslacie? CYRK.

Pomocna?
TakNie12
Lalala
 Opinia
@PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH 12.04.2019 09:16

Wypowiedzenia to wy dostaniecie od szefa jak wam ludzie uciekna za to jak ich traktujecie ciekawe czy szef o wszystkich waszych wybrykach wie co wy odstawiacie

Pomocna?
Tak3Nie
Pracownik
 Opinia

A JA SIĘ PYTAM GDZIE JEST WYPŁATA JAK CZŁOWIEK DO PRACY BY NIE PRZYSZEDŁ TO ZARAZ AFERA NIE PRZESADZAJ IE I WYŚLIJCIE WYPŁATĘ JUŻ JEST 24

Pomocna?
Tak4Nie
Spawacz1
 Opinia

Skoro gość przepracował 180h to znaczy że dietę ma za wszystkie godziny (powinien mieć) więc dlaczego na zaitkonto idą godziny bez diety? Kradzież i zwykle oszustwo!

Pomocna?
Tak3Nie
Wkurzony
 Opinia

Oferuja prace ktora okazuje sie tylko tymczasowa. Rzucilem stala prace a w ciagu pol roku musialem byc na 3 firmach. Za 11 euro netto sie to nie oplaca! W Polsce jest mniej ale pod domem. Nie oplaca sie z ta agencja pracowac. Sklamali mi ze to stala praca. Nie dodali ze trzeba zmieniac zaklady czyli zycie na walizkach i na telefon. W pewnym momencie czulem sie jak prostytutka. Zamawiany na telefon.

Pomocna?
Tak3Nie
BylyPracownik
 Opinia

Ten komunikat to czysta sciema! Placa kilometry jako diete! W ogloszeniu jest 12 euro netto! A tego nie ma! Mialem 180 godzin dostalem za 160 a na zajtkonto poszlo 20 ale nie po 12 euro tylko duzo mniej. Klamiecie i myslicie ze znajda sie jelenie! Nie oszukujcie !

Pomocna?
Tak4Nie
Były pracownik
 Opinia
@BylyPracownik 14.06.2019 23:38

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie
Cyka
 Opinia

Szkoda ze nie moge wkleic mojego rozliczenia od was... ciekawe gdzie te cale kilometry sa wyplacane!! Chyba w diecie powietrznej zebym mogl dobrze odetchnac jak zobacze znowu wasza wyplate!

Pomocna?
Tak1Nie
Pracownik
 Opinia
@Cyka 20.06.2019 23:16

Cyka ja już tu pisałem że nie płacą tych kilometrów trzeba zebrać więcej osób i do sądu ich odac. Mi spawalnik mówi że to jest wliczone w djecie ale domnie dieta i kilometry to ruzne znaczenie mają i nie jestem po studiach jak ten spawalnik i rozumie słowo dieta a kilometry

Pomocna?
Tak1Nie
Nick
 Opinia
@Pracownik 21.06.2019 09:10

Ten spawalnik to jest chyba po przedszkolu. Maniery ma jakby pochodzil z rodziny krolewskiej. Rozmowa z nim nie nalezy do przyjemnych. Jak cie przyjmuje to jest mily ale jak juz pracujesz to zamienia sie w folwarcznego pana... celowo z malej litery bo tak jak oni traktuja pracownikow to porazka. My na nich zarabiamy a traktuja nas jak smieci. Bez terminu nic nie zalatwisz. Siedza tam cale dnie i nie maja czasu 5 minut zeby cos dla Ciebie zrobic. Brak slow. O zaswiadczenie musialem 300km jechac.

Pomocna?
Tak3Nie
Były pracownik
 Opinia
@Nick 21.06.2019 22:28

Ten spawalnik Bartek kiedyś sam był robolem a teraz jak poszedł do biorą to mu się w (usunięte przez administratora) poprzewracalo ludzi ma za nic a sam jest nikim teraz pracuje przez inną agencje i jestem szanowany a i p Martyno proszę nie kasować komentarza a ty Bartek pamiętaj karma wraca

Pomocna?
Tak5Nie
tikitaka
 Opinia

Nie dajcie sie oszukac tej firmie. Zwolnili mnie po prawie pol roku pracy i odciagneli na koniec pelno kasy za rzeczy robocze ! To obowiazek kazdej firmy je dac! Cale szczescie juz nie bede mial z wami nic do czynienia! Nie moge sie doczekac jak was jakas kontrola sprawdzi! Mam nadzieje ze nie tylko ja was zglosilem! Okradacie ludzi z ostatnich pieniedzy po pol roku pracy bez chorobowego! Pracowalem z kilkoma ludzmi od was i maja was tez gdzies. Robicie sie znani w branzy jako nieuczciwy i szantazujacy pracodawca. Jeszcze troche i kazdy bedzie od was uciekac! Nie placicie kokosow a wymagania macie jak do pracy przy promach kosmicznych!

Pomocna?
TakNie
Zagi
 Opinia

Jezeli chcecie pracowac po 190 godzin a miec placine za 160 to polecam! Przy rozmowie nic nie mowia ze tak duzo zabieraja na postojowe. Dodatek na reke to co miesiac inna kwota. Nie dajcie sie nabrac.

Pomocna?
Tak3Nie
Sammmi
 Opinia

Musialem napisac komentarz bo traktuja ludzi jak bydlo! Oszukuja przy rekrutacji! Nie wierzcue w te stawki! Max dostaniecie 1800 przez kilka miesiecy bo godziny ida na konto!!! Nie mowia o tym w ofercie!

Pomocna?
Tak4Nie
Kazan
 Opinia

Klamia w ogloszeniach! Nie zarabia sie tyle ile obiecuja. Zabieraja nadgodziny na konto i zbieraja do 150. Nie mowia o tym jak mowia o pracy. Nie polecam nikomu.

Pomocna?
Tak6Nie
Add
 Opinia

Nie wyplacili mi nadgodzin! Zwolnili bez slowa wyjasnienia. Mialem pracowac dlugo a po kilku miesiacach podziekowali listownie. Dzwonil do mnie jeszcze ten kordynator i kazal mi zmienic firme na taka 400 km dalej od granicy gdzie jak mnie przyjmowal to obiecywal ze bede mogl zjezdzac na weekendy. Czyje sie naprawde oszukany.

Pomocna?
Tak6Nie
Rob
 Opinia

Nie polecam pracy w tej agencji. Pracowałem bo myślałem że dobrze trafiłem ale po kilku wypłatach moje nadzieje legły w gruzach. Obiecywano mi 12 Euro na godzine netto. Nikt jednak nie wspomniał, że nadgodziny idą na Zeitkonto. Przykre bo dwa miesiące robiłem dużo godzin tylko po to żeby kupic coś dla rodziny. Bardzo proszę aby Państwo wyciągneli wnioski i porozmawiali z Panem spawalnikiem z biura żeby nie okłamywał ludzi. Chyba, że to taka taktyka żeby ktoś pracował do pierwszej pełnej wyplaty. Niestety zawiodłem się. Nie przez Zeitkonto ale przez kłamstwo tego Pana.

Pomocna?
Tak5Nie1
Kemppi
 Opinia
@Rob 02.06.2019 22:53

Rob witam a jak oni naliczyli ci tą stawkę 12E netto jak tu masz klasy podatkowe nie ma takiego czegoś ja netto pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie1
Jurny
 Opinia

Zeitkonto w tej firmie to jakas przesada! 150 godzin!! Ja mam zasuwac zeby firma sobie skladala moja kase. Od majstra wiem ze maja za mnie ponad 30 jurkow. To oznacza ze maja 4500 euro na koncie na procentach za kazde pelne zeitkonto. Pisza ze maja ponad 100 pracownikow. To daje prawie pol miliona euro odlizonej na boku kasy! A ja mam problem zeby dostac euro wiecej na godzine... no brak slow. W starej firmie nie bylo zeitkonta. Jak zrobilem 200 godzin to tyle mialem. Tutaj to jakis blamaz. Nie polecam i tyle

Pomocna?
Tak4Nie

Pracodawca

 Opinia
@Jurny 29.05.2019 06:29

Jurny, gratulacje za zdolnosci matematyczne ! :) otworz wlasna firme skoro to takie proste :) albo wroc do starej firmy i pracuj po 200 h. Jak Ci sie w PUR nie podoba, to nikt nikogo do pracy nie zmusza, okres wypowiedzenia znasz bo masz w umowie, wiec tylko wyslac pismo i po sprawie. DZiekuje za komentarz ;)

Pomocna?
TakNie4
Inteligent
 Opinia

Hey. Z PURem jest tak że koordynatorzy mają wolną rękę czyli robią z pracownikiem co chcą. Zwalniają za ...... właśnie za co? Za to że nie podporząd. się np. (usunięte przez administratora) Nie mam dobrych wspomnień z tą firmą. A pracowałem dluuuuugo... Tyle w temacie.

Pomocna?
Tak52Nie

Pracodawca

 Opinia
@Inteligent 03.12.2018 18:40

Inteligent, dziekuje za Twoja opinie. Nie zgadzam sie troche z wypowiedzia, ze koordynatorzy robia co chca, poniewaz nie mamy zadnego koordynatora w biurze :) Powod otrzymania wypowiedzenia zawsze jest. Nie jestesmy firma, ktora chetnie zwalnia pracownikow, poniewaz jak nie bedziemy mieli pracownikow to nie bedzie tej firmy. Przykro nam, ze nie masz dobrych wspomnien z nami, ale nie kazdego na swiecie jestesmy w stanie zadowolic. Tyle w temacie. Pozdrawiam :)

Pomocna?
TakNie14
Gdzie
 Opinia
@PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH 06.12.2018 08:42

Ale kłamiesz ! Zawsze zwalnianie bez powodu. Musicie pokazać że jesteście górą! Ludzie nie mają zamiaru jeździć po 200 czy 300km. do biura bo taki macie kaprys!

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Gdzie 26.05.2019 17:05

O witam stalego bywalca na naszej stronie :) Pan to ma duzo wolnego czasu, zazdroszcze! Nie pozdrawiam :)

Pomocna?
TakNie9
DP
 Opinia

Chcialem serdecznie podziekowac temu koordynatorowi na B ze mnie zrobil na szaro. Totalny klamca!! Idz do polityki bo do ludzi to sie nie nadajesz! Ta firma jak takich ludzi zatrudnia to powinna sie wstydzic!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stary
 Opinia

12 Euro na godzine to wymysl ! Nie dajcie sie nabrac. Kwatere zmieniaja bo za droga. Zycie na walizkach a nie praca. Mowie czego tu doswiadczylem! Totalne oszustwo. Zabieraja pelno godzin na Zeitkonto. Nie da sie dogadac. Strasza karami jak sie odezwiesz. Ten kordynator na B. to arogant i dzieciak. Jak zadasz nie wygodne pytanie to atakuje. Nie ufajcie jego slowom! Klamie bez zajakniecia!

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o PUR Montage - Dienstleistungs - GmbH - Dresden

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny