PUR Montage

Dresden

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 77 ocen.

Opinie o PUR Montage

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PUR Montage

Agnieszka

Z waszych wypowiedzi jasno wynika, że jesteście zadowoleni z pracy w firmie PUR Montage i że zawsze można dostać wypłatę na czas. Terminowość wypłat jest bardzo ważna w dzisiejszych czasach przy wyborze miejsca pracy, bo niestety nie każda firma się do tego stosuje. Wiecie o jakiejś rekrutacji? Jeżeli zwalniać się można przez telefon to rekrutacja też tak wygląda?

Ciekawski
@Agnieszka 12.01.2018 13:41

Dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd. Nikt nie jest zadowolony z pracy w tej firmie. Nie wypłacają zaległych wypłat i diet tłumacząc sie słabą kondycją firmy i obiecują wyrównać w przyszłym miesiacu. Wszyscy w biurze kłamią. Pozytywne komentarze na tym forum to ściema.

anonymous
@Agnieszka 12.01.2018 13:41

nikt nikomu laski nie chyba robi ze zaplaci za prace a ty agnieszko to pewnie Martyna Wysocka kolejny pracownik pur(zauwazam ze pseudonimy macie rozne firma pur rzeżbiarze to dno nie polecam zawsze problem maja

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous
@Kemppi 09.01.2018 12:52

Welding z Hoyerswerdy znajdziesz telefon na stronie tigowcom smialo placa ok 18 na reke. W pur 14 to max

Kemppi
@anonymous 09.01.2018 18:33

A na maga masz jakiś dobry namiar

anonim

(usunięte przez administratora)

Spawacz
@Closse 02.01.2018 22:57

Jak to nie. Ja i jeszcze 2 inne osoby zostaly tak wyrolowane.

boguś
@Closse 02.01.2018 22:57

jestes w bledzie jezeli pracujesz w luckau to tam nie ma spawaczy tylko gang swiezaka tak prosta i przyjemna praca a wiekszosci sprawia problem.pracownicy z puru tylko chodza i pytaja jak co zrobic porazka jakas skad oni ludzi biora spod menelskiego sklepu kolega mi pokazal co tam sie robi i jak pur spawa porazka jakas pare tych filmikow widzialem pur wykonczy te firme

schweisser PUR Montage

Witam, to co tu czytam to lekka przesada. Pracuje w PUR Montage od lutego, przeszedlem od Niemieckiego posrednika Draber do Pur Montage i jestem bardzo zadowolony. Dostalem na start nowego Speedglasa 9100V, odziez robocza, buty - wszystko jest na czas. Zarabiam duzo wiecej niz przez Drabera, jeszcze sie nie zdazylo zeby ktoras wyplata mi sie nie zagdzala lub bylo jakies opoznienie. Seidkonto jest, troche godzin ucieka do banku godzin ale ma to swoje zalety na wypadek braku pracy, na wyplacie zbytnio tego nie odczuwam bo pracuje po 180 godzin. Na szczcescie caly czas pracuje w jednym miejscu, co sie nie czesto zadarza. Zdecydowanie polecam firme. Na wschodzie Niemiec, bo glownie te tereny opanowuja maja jedne z najwyzszych stawek - pracuje 180km od granicy, praktycznie co dwa tyg jestem w domu i to mi jak najbarzdiej odpowiada. Polecam!!!

Spawacz
@schweisser PUR Montage 20.08.2016 14:27

My w draberze mamy 13 brutto i 49 euro diety dziennie za min 38h pracy w tygodniu. Pewnie jestes przydupasem grubasa ze szczecina konfitury.

anonymous
@schweisser PUR Montage 20.08.2016 14:27

pewnie pseudo spawalnik bartlomiej to napisal

Walujew

Firma juz na samym poczatku pozytywnie mnie zaskoczyla, wprowadzili mnie na zaklad i zapoznali z majstrami na produkcji - jest spoko. Pracujemy po 8-10 godzin w tyg, co likend jestem w domu, na ta chwile roboty mamy full, nie wyglada na to aby firma miala krotkie zlecenia. Jestem po dwoch wyplatach, pol miesiaca za pierwsza i drugi miesiac pelny. Przy podpisaniu umowy powiedzieli mi stawke ile dostane netto, nie moge narzekac bo tyle mi wyszlo. Wyplata przypada na okolo 18-20 dzien miesiaca, troche dlugo trzeba czekac ale bylo na koncie tak jak mowili. Rozmawialem tez ze spawaczami odnosnie wyplat i generalnie atmosfery bo na poczatku bylem sceptyczny po tym co tutaj ludzie pisza ale teraz wiem ze wiekszosc to narzekania dla narzekan. Wydaje mi sie ze wiekszosc osob ma swiadomosc ze tutaj nie jest zle ale gadaja bo mimo wszystko ciagle im w (usunięte przez administratora) zle. Do tej pory jestem zadowolony i spokojnie mozecie zaczynac tutaj prace bez obaw. Pozdrawiam topidruty!!! ;)

Agnieszka

@Byłypracownikpura mam wrażenie, że mnie nie zrozumiałeś i dlatego na mnie naskakujesz. Bo ja nie podlizuję się tutaj nikomu tylko chcę trzeźwo, z boku ocenić waszą sytuację. Tak jak napisałam pracę znalazła Wam agencja w firmie PUR Montage, dlatego odtrąca prowizję. Gdybyście sami się zatrudnili w tej firmie byście byli na innych warunkach.

anonymous

pracowałem w tej firmie 2 latawszystko było ok.Lecz gdy zmieniła sie obsada biura są nowe od niedawna trzy wspaniałe nowe panie szczerze nie polecam pracy w tej firmie jedno wielkie oszustwo.

Xxxxxx

Witam was mam pytanie czy ta firma melduję w Niemczech. Bo chce podjąć pracę i muszę mieć meldunek pozdrawiam

Nienie
@Xxxxxx 22.11.2017 19:19

Nie melduje bo kiedy będziesz zameldowany w Niemczech to nie będzie ci przysługiwała dieta na kwaterę i kilometrówka jeśli miałeś zamiar jeździć własnym autem ,a z tych dwóch rzeczy doją ile się da . To podstawa ich źródła dochodu .

Agnieszka

@Gad trochę krzywdzące są Twoje zarzuty. Agencje pomagają znaleźć pracę Polakom za granicami naszego państwa. Wiele osób bez znajomości języka nie potrafiłaby sobie załatwić pracy i noclegu i zorganizować cały taki wyjazd. A mimo wszystko za coś muszą się utrzymywać, więc wiadomo, że pensje też nie będą takie same. @Janek z Ciechocinka myślę, że masz rację. Zapotrzebowanie w Niemczech jest duże na polskich pracowników, więc też jest dużo takich ogłoszeń. @john na forum nikogo nie obrażamy. Twój wpis zostanie usunięty przez admina za łamanie regulaminu.

Byłypracownikpura
@Agnieszka 04.12.2017 15:15

Przypominam ci kobieto że agencje pracy to rzekomo PRACODAWCY przynajmniej tak o sobie mówią , a PRACODAWCA ma obowiązki wobec pracowników z których musi się wywiązać bo takie jest prawo na całym świecie i to że ktoś z polski nie znając języka jest zatrudniony w takiej firmie nie znaczy że agencja będzie go okradać !!! bo okradają wszystkich jak leci!!! Jeżeli chcesz lizać (usunięte przez administratora) takim ludziom to twoja za to że dali ci pracę za psi grosz !!! to jest to twoja osobista sprawa ale nie krytykuj innych trzeźwo myślących . Agencje łachy nie robią że muszą płacić to co się należy każdemu zatrudnionemu przez nich ( diety , kilometrówki jeśli ludzie jeżdżą własnymi prywatnymi samochodami , takie są przepisy dotyczące pracy w delegacji !!! czyli z dala od domu kiedy na co dzień po pracy do niego się nie wraca !!! i dieta jak i kilometrówka nie może być wliczana w wynagrodzenie za pracę bo to jest zwrot poniesionych kosztów przez pracownika !!!! na całym świecie tak jest !!!!! )

anonymous
@Agnieszka 04.12.2017 15:15

ale bzdura my polacy od zawsze szukalismy pracy za granica i bylo ok dopoki banda despotycznych wdupobiurowlazow nie zaczela pracowac w laitfirmach (mam na mysli polakow ) (usunięte przez administratora) ze wsi wyjdzie ale wies z hama nie i tyle

Smiech

Witam spawaczy każdy szanujący się spawacz powinien olać ta firmę z miejsca to (usunięte przez administratora) i kłamcy a tym co się podoba cała organizacja zatrudnienia naprawdę mają coś nie tak z głową polecam każdemu kto został oszukany telefon do Pobrania ambasady pozdrawiam

szwajser

Czytam te komentarze i sie smieje, wszyscy cwani sa tylko w internecie, a Ty John pewnie jestes z Metra cieta piz....da ;) Jezeli bys rzetelnie pracowal to nikt by Ci krzywdy nie zrobil czlowieczku przemadrzaly. Sciagnalem juz do PUR Montage trzech kumpli i kazdy jest zadowolony!!! Wszystko mamy w terminie tak jak sie nalezy!!!

Marek

Witam Wszystkich! Po przepracowaniu czterech dni w Pur Montage nie odpowiadała mi ani praca ani kwatera. Związku z tym rozwiązałem umowę,a kasy do dzisiejszej pory nie ma.Ja do pracy to wydzwaniał ten Bartek ,a jak teraz zapłacić to nawet nie odbierają tel ani na maile nie odpisują taki (usunięte przez administratora)!!!!!

john
@wtajemniczony 01.12.2017 11:07

zadzwon do Drezna i sie pożal dupowłazie...

john
@Marek 03.11.2017 13:35

I dobrze bo taki (usunięte przez administratora) jest...

tomekxxxxx

taka to dobra firma a ciagle werbuje na te same miejsca widc ludzie uciekaja ciagle

Mirek na Prezesa PUR
@Janek z Ciechocinka 22.11.2017 16:04

.....tutejsze komentarze dotycza głównie pracy za pośrednictwem PUR w magazynach REWE w Oranienburgu, co tydzień odchodzi 7-10osób i co tydzień przyjmują 3-4 osoby. Pewnego dnia na rekrutacje przyjechało 5 osób, po zakończonym szkoleniu BHP i przedłożeniu im do podpisaniu umów, cała piątka wstała i wyszla z sali tak że nabór wyniósł ZERO. to że odchodzą nowi to norma , ale ostatnio również odchodzą pracownicy z półrocznym stażem w PUR.

NICK
@Mirek na Prezesa PUR 28.11.2017 17:32

To nie jest Firma PUR-Service-Montage!!!!!!!!! PUR-Montage nie ma zadnego magazynu REWE! U nich sa sami spawacze albo slusarze! Ludzie czytajcie nazwe Firmy dokladniej! :/

Znachor

Jak cos chcecie załatwić to tylko z Pania Martyna. Zawsze można na nią liczyć. Jedyna osoba w tej firmie na odpowiednim stanowisku. Szef to powinien jej kwiaty co tydzień kupować za zaangażowanie w pracy.

Gad

Wszyscy ci zadowoleni skąd się urwaliscie, Agencje pracy są po to żeby Was okradac i po to powstały. Jak można być zadowolonym z takich pensji, nigdy nie zarobisz przez agencję tyle co bezpośrednio w Niemieckiej normalnej firmie. Oczywiście pomijam DDR, bo na tych terenach stawki czasem są gorsze niż w Polsce.Pur to (usunięte przez administratora) i żadne argumenty tu nie mają miejsca. Młody spawalnik to człowiek bez doświadczenia, kłamca i kretacz, ale taka jego rola. Każdy kto pisze ze spawacz dobry siedzi długo w jednym miejscu to kłamie, bo max można pracować 9 miesięcy a potem na fest albo zmiana zakładu. Takie są przepisy. Nie polecam.

Bester

Wyplata terminowo oraz zgodnie z umowa! Bede polecac!

dziadu

Jestem pozytywnie zaskoczony firma, z checia bede polecac znajomym spawacza. Od zatrudnienia do momentu rozpoczecia pracy na produkcji bylem o wszystkim poinformowany, co najlepsze nie bylo w tym zadnego klamstwa, to o czym mi mowili w biurze bylo na produkcji. Wychodze z zalozenia ze firma wie co robi i czym sie zajmuje, posiadaja nawet osobe z nadzoru spawalniczego, takze w tej kwestii pelen profesjonalizm. Nie ma takiej sytuacje ze zatrudnia cie pani/pan ktora tylko nagania ludzi i nie ma pojecie co to jest pachwina i wysyla spawaczy tig na budowe mostu gdzie trzeba spawac mag, a i takie przypadki mialem. Co do kwater, tak jak bylo mowione, mam swoj pokoj i dostep do kuchni. Nie ma zadnych niedomowien. Wyposazenie spawacza otrzymalem tak jak bylo w ogloszeniu. Nie widze powodow aby negowac ta firme jak wielu tutaj. Z reka na sercu moge powiedziec ze mam do czynienia z odpowiedzialnymi ludzmi, polecam firme!

aluminium schweissssser

Dzien dobry. Przeczytalem cala strone od gory do dolu, czasami sie smialem szczerze mowiac. Firma zarejestrowana w Niemczech nie moze nie placic skladek ubezpieczeniowych - to bojda, pracuje tutaj juz okolo 10 lat, prawie rok w pur montage. Co do moich odczuc po tym okresie, jestem naprawde mile zaskoczony. Nie mialem jakis spin z osobami w biurze, Pan Bartek jak go nazywacie jest konkretny ale i taki musi byc, przy umowie wszystko bylo jasno przedstawione, widomo po co wypisujemy karty pracy i kilometrowki, to jest norma w niemczech tak samo jak i seidkonto. Nie rozumiem tych glupich roszczen, tak jak ktos napisal ``jezeli przyjezdzasz do niemiec chodzic na chorobowe, narzekac i sciemniac to lepiej zostan w Polsce albo zaloz wlasna firme``. Poza tym ktos napisal ze czesto zmienia firmy, jezeli jestes slaby, nie rozmawiasz po niemiecku to beda cie odmeldowywac, proste. Ja trzymam sie w jednej firmie juz 9 miesiecy a przemielilo sie obok mnie chyba z 10 spawaczy, nie tylko z pura ale byli to zazwyczaj cwaniaki ktorzy mysleli ze sa krolami swiata, zero niemieckiego, cos tam kiedys spawali i liczyli ze im sie uda. Takze jestem jak najbardziej zadowolony, wyplaty mamy na czas, fakt ostatnio ksiegowa wyslala podwojne wyplaty ale zdarza sie kazdy popelnia bledy, ale to nie byl problem przelalem spowrotem jak i kilku moich kolegow. Nie pisze tego zeby kogos namawiac do firmy pur montage albo komus lizac tylek bo jestesmy tutaj anonimowi tylko po to zeby powiedziec jak jest a jest jak najbardziej w porzadku. Pracownik.

hitsaja
@aluminium schweissssser 08.08.2017 18:24

tu sie nie zgodze ja nie znalem jezyka tylko angielski a tu w niemczech w firmie malo kto zna angielski jakos pomalu sie ucze niemieckiego i juz pracuje 4 miesiac i juz majster przyszedl mi zaproponowac przejscie na stale do firmy ale musze jeszcze pracowac 2 miesiace bo bym zaplacil duza kare

anonymous
@aluminium schweissssser 08.08.2017 18:24

ty aluminiowy nie wiesz co piszesz to jest amelinium tego nie pomalujesz pisac nie umiesz wdupowlazie a moze w purze na konia z ciebie wsiadaja jak hitler z twojego dziadka wszyscy tam jedziemy po kase (usunięte przez administratora) a nie (usunięte przez administratora) i robi niemcom dobrze ambitna k.... sie znalazla

KLOSS

firma nie melduje w DE bo 90% pracowników jest na I klasie podatkowej prawie najgorszej i tylko na tej moze oszukiwac,diety,dojazdy itp.Meldunek daje prawo do przejscia na np.3 klase podatkową gdzie do pensji dochodzi około 300 do 600e na miesiąc.

saslala
@KLOSS 29.12.2016 18:13

ale ty bzdury piszesz...firma oszukuje na klasie podatkowej...jesteś cymbałem bez szkoły....firma płaci tyle samo...to finanzamt baranie odciąga ci podatek

hitsaja
@saslala 19.04.2017 12:13

dokladnie ja jestem rozwiedziony i jestem na 1 klasie podatkowej

Nowy

Witam, właśnie zastanawiam się nad podjęciem pracy w tej firmie jako spawacz,,,,, ale niektóre opinie są drastyczne na temat firmy pracy,,, spawacze doradzi,,,,, jak jest naprawdę

Agnieszka

@PUR Montage Dienstleistungs GmbH Proszę wysłać prośbę o usunięcie komentarza na adres: admin@gowork.pl Wszelkie informacje w sprawie reklamacji są zawarte w regulaminie forum: http://www.gowork.pl/regulamin

kolega z drezna

A przepraszam czym tutaj kolega obrazil pracownikow ze nazywa rzeczy po imieniu to zle? ta strona sie nadaje do tarcia chrzanu i tyle.

Agnieszka

@Esab, @stary wyga!!! na forum nie można obrażać ani pracowników, ani innych użytkowników forum. Takie wpisy może administrator usunąć. Zapraszam do pisania merytorycznych wypowiedzi, które ułatwią znalezienie informacji o PUR Montage oraz do przeczytania regulamnu forum: http://www.gowork.pl/regulamin.

Agnieszka

Wszystkim użytkownikom przypominam o zasadach obowiązujących na forum (http://www.gowork.pl/regulamin). Nie można nikogo obrażać, opisywać pracowników, używać wulgarnych słów. Forum służy do dzielenia się opiniami o firmie PUR Montage. Jeżeli macie jakieś konstruktywne opinie to zapraszam do dyskusji. Takie się przydadzą osobom, które będą aplikować na te stanowiska: http://www.gowork.pl/praca/pur-montage;pr.

Brak Słów

Pracowałem przez PUR kilka miesięcy, od razu mi to śmierdziało, no ale postanowiłem dać sobie czas. Teraz z czystym sumieniem nie polecam tej firmy nikomu, szkoda nerwów. Jeśli już, to wypytajcie przed wyjazdem dokładnie o warunki umowy - panie z biura bezczelnie ściemniające były normą. Kontakt z firmą - praktycznie nie istnieje. Groźby zwolnieniem - norma. Już nie wspomnę o konfidentach w pracy, którzy wszystko co dzieje się w zakładzie meldują do biura (pozdrawiam pana Mirka - z początku zastanawiałem się dlaczego masz pseudonim &quot [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;) Oceniając ogółem - 2/10. Nie polecam.

xxx
@Brak Słów 21.08.2017 12:19

Drogi Panie, Wypowiadamy sie na temat firmy PUR Montage Dienstleistungs GmbH - Slusarz/Spawacz/Monetr ma Pan na mysli zapewne Firme PUR Service Montage - to dwie osobne nie wspolpracujace ze soba firmy pomimo podobnej nazwy. Prosze o ustosunkowanie sie i sprostowanie komentarza.

kolega z drezna
@Brak Słów 21.08.2017 12:19

z tego co wiem to jest tam jedna pani polskojezyczna....chlopie badz kobieto moze mylisz firmy z pur Service?

bambino

Brawo! Znikające komentarze! To forum jest niewiarygodne. Jeśli pracodawca może edytować lub usuwać wpisy, to po co w ogóle sie tu wypowiadać a tym bardziej sugerować opiniami.

Sybi

A to juz słyszeliście ,ksiegowa sie jeb...a na wypłatach i wszyscy dostali podwójne pensje.He he wysylaja sms,listy,meile zeby zwrocic kto głupi niech oddaje.Najlepsza wiadomośc.Marnujesz sobie zdrowie dla nich a oni placą marne grosze.Dochodzi do wypadku w pracy i nagle okazuje sie ze zadne odszkodowanie Ci sie nie nalezy bo nie masz oplacanego ubezpieczenia w VBG .Ostrzegam masz wypadek nie licz na zadne odszkodowanie,a do tego jeszcze nie zapłaca chorobowego i jestes bez środków do zycia.

Josef

Moim zdaniem jezeli ktos przyjechal do Niemiec pracowac uczciwie a nie sciemniac na chorobowym czy pic na kwaterze to trafil na wlasciwa firme, pracuje juz ponad rok, jezeli zdazyl sie jakis wyjazd gdzies dalej to zawsze dostalem karte na paliwo. Potrafie sie dogadac po niemiecku i wiem za jaka stawke godzilem sie pracowac, nie narzekam bo wiem jakie sa realia na wschodzie Niemiec, ja jestem zadowolony, co tydz jezdze do domu a jak czytam niektore komentarze to az rzygam tym typowym Polskim narzekaniem, kto wam kazal sie zatrudniac? Albo zakladajcie swoje firmy albo polecam loty do norwegi chociaz pewnie i tak bedzie wam malo.

Franz

Jednym słwem katastrofa,złodzieje i oszuści,a najwiekszy cham to ten gówniarz Bartek D. oszust i złodziej,ni wierzcie w zadne zpewnienia co do stawek zawsze jest tyle samo,tu ci dołoża a gdzie indziej ukradną dwa razy tyle,Umowy nieżadko podpisywane na autostradzie byle zwerbować jakiegoś biedaka.Maja naganiaczy co kłamia a na umowie zupełnie co innego,jezdzisz po kilka tys.km w miesiącu za swoje pieniądze a oni każa ci pisac km za ktore nie dostajesz ani centa ale ten smieć Bartuś powie że masz to w diecie,jak niby jak dietę masz z godziny przepracowanej.Klamstwo i oszustwo ,a na lohnie czasem po ponad 1000e zA NIBY DOJAZDY.

Speedglas

Jestesmy z bracholem kolo Erfurtu przez pur montage, spawamy suwnice pod ultradzwieki. Robota jest dobra do kwatery mamy 6,5 kilometra i mamy osobne pokoje. Do dnia dzisiejszetgo jestesmy zadowoleni, nie wiem na co mozna narzekac skoro stawka jest taka jaka ustalilismy. Robota zapowiada sie na kilka ladnych miesiecy, mam nadzieje ze troche tu posiedzimy. Nie nastawiamy sie jakos negatywnie na firme, slyszalem kilka zlych ale tez wiele dobrych opini ktore teraz moge potwierdzic na spokojnie. Ciuchy i przylbice tez dostalismy tak jak nam mowili - jest O.K.

Zdzisław Dyrman
@Speedglas 05.07.2017 16:33

Myślę, że jeżeli pracujecie od daty zamieszczenia posta to za wcześnie żeby naprawdę ocenić firmę... Chyba, że się mylę, pracujecie dłużej?

Adam-T

Jeśli chodzi o Pur Montage - Dresden załatwione wszystko od "ręki". Bardzo profesjonalne podejście do tematu. Kasa jak najbardziej się zgadza, zresztą na koncie też pojawia się terminowo. Ze swej strony mogę tylko polecić jeśli chodzi o spawaczy.

Kos

BARTEK.!!! Przestań w końcu wypisywać takie głupoty, 90% pozytywnych opinii tu to twoje brednie. Od momentu kiedy jesteś w firmie wszystko się popieprzylo, nie zapomnij że w Polsce masz rodzinę która napewno się za ciebie wstydzi. Jesteś zwykłym oszustem i chamem. Powodzenia w lizaniu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sprzedawczyku.!!!

dziany

5/5 Wszystko przebiega pomyslnie, mam porownanie do innych firm posredniczacych w ktorych robilem. Kwatere mam tez [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie jak wczesniej po 3-4 na jednym pokoju, trzeba przyznac ze o to dbaja!

Agnieszka

@Sylwo to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony. Jakie jeszcze pozytywy dostrzegasz w pracy w PUR Montage? Z czego jesteś szczególnie zadowolony? Może coś Cię szczególnie pozytywnie zaskoczyło?

Sylwo

Profeska szczerze mowiac, w niedziele podpisalem umowe na kwaterze ze spawalnikiem firmy, odziez i przylbica na start, w poniedzialek wprowadzil mnie na produkcje. Stawka jak najbardziej sie zgadza, nie mam zadnych problemow do tej pory. Wydaje mi sie ze niektorzy albo na sile sobie problemow szukaja albo konkurencja pisze tutaj glupoty bo spawaczy z pura przybywa u nas na produkcji. Polecam pozdr

Agnieszka

@esab piszesz, że firma PUR Montage źle traktuje innych. Co według Ciebie to oznacza? W jaki sposób to się przejawia? Czy spotkał Cię jakiś przykry incydent ze strony firmy?

esab

witam wszystkich spawaczy co odpowiedzą na nowe ogłoszenie co dał Pur nie polecam tej pracy ,bardzo zle traktują ludzi i nie ma tej stawki co proponują w ogłoszeniu pozdrawiam

bob

Bartek, teraz widzisz sam jakich imbecylów do pracy przyjmujesz. Przeprowadzaj rekrutacje bardziej szczegółowo i profesjonalnie to wszystkim bedzie się przyjemniej pracowało.

Agnieszka

Jak wygląda ścieżka rozwoju pracownika w PUR Montage?

bob

To forum już dawno temu straciło swoją wiarygodność. Dostęp do internetu powinien być ograniczony dla osób z IQ poniżej przeciętnej.

Nowy 345
@bob 07.04.2017 09:29

Bob popaprancu jestes zwykłym ciulem do lania ja mam licencjat a ty ciulu może skończona podstawówkę mówisz o ortografi ale z tego co wiem to ludzie psychicznie chorzy gdy nie mają konkretniej i adwekwatnej odpowiedzi na dane stwierdzenia bronią się atakiem i tak zapewne jest to ze pracuje jako spawacz to dlatego że popełniłem masę błędów życiowych ale mam rodzinę i muszę ja utrzymać ale takiemu palantowi jak Ty nie będę się spowiadal dla mnie jesteś dnem i w sumie szkoda tobą rak sobie bredzić paluj si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Nowy 345
@bob 07.04.2017 09:29

Z tego co piszesz jestes jednostka nieprzeciętnie wyedukowana i inteligentna ale pracująca jako spawacz ponieważ nie miałeś możliwości sie dalej uczyć do szkoły miałeś pod górkę a i rozumu trochę zabrakło aczkolwiek dobrzy spawacza są bardzo ineligentnymi ludźmi i durzej wiedzy ale znając życie i twoje wypowiedzi ty do takich nie należysz pomimo tego ze przypuszczam że uprawnienia masz na wszystko tylko powiedz mi za co ? bo za umiejętności napewno nie

Nowy 345

Napiszę krótko ale tresciwie jeżeli jelopy myslaly ze pieniądze dostaje się za darmo i w pracy można leżeć albo pić to teraz mają pretensje do PURu A jeżeli wyrwali się od pluga i skończyli za świnie kurs na spawacza a teraz mówią o sobie ze są fachowcami też będzie im źle w PUR a ponadto jak globy nie znacie języka to co szukacie w Niemczech spadać do domów i robić za 2 tyś jeżeli ktoś was przyjmie a nie wypisywać bzdur bo nauczyli was pisać i wiecie jak obsługiwać komputer

MIG/MAG/TIG

Firma solidna! Jestem bardzo zadowolony, wyplata na czas. Nie wiem co wy ludzie macie do tej Firmy. Jak sie komus robic nie chce to i narzeka caly czas i nigdy nie znajdzie Firmy gdzie bedzie mu pasowac. ogolnie polecam!

ciekawski

Na tę chwilę wszystko jak w umowie. Jestem zadowolony i bede polecał.

Artur

Firma porazka... dawno nikt mnie tak nie oszukal jak oni.

ciekawski
@Artur 03.04.2017 12:01

Opisz w jaki sposób cie oszukali?

verpiss dich

W DE pracuje juz kilka lat, nieważne ile. Wystarczająco długo by mieć rozeznanie na niemieckim rynku pracy w branży ślus-spaw. W PUR pracuje od początku w tym samym miejscu. Jest dobrze. Jak sobie pościelisz-tak sie wyśpisz. Wystarczy sie postarać i wykazywać zainteresowanie pracą, oczywiście posiadać doświadczenie i umiejęstności ślusarsko spawalnicze żeby grzać swoje miejsce na jednym obiekcie. Jeśli was rzucają po różnych firmach to może dlatego że sie nie nadajecie do pracy na warsztacie i to niemcy z was rezygnują? Ta cała dziecinada z tą prymitywną dyskusją na forum jest żenująca. Śmieszą mnie te komentarze o tym polaczku w biurze. Zdaje sobie sprawę z tego że tam gdzie polak zaczyna węszyć interes to od razu psuje atmosferę i B.D. robi to samo. Ale kto was zmusza do kontaktu z tym człowiekiem. W biurze są jeszcze inne osoby kontaktowe które dzìęki nam zarabiają pieniądze. Ignorujcie polskiego koordynatora to nie bedziecie na niego narzekać. No... chyba że wam języka niemieckiego w gębie brakuje to już inna sprawa. Użerajcie się z polakiem w Dreznie albo w kraju czeka na was praca za 3x mniejszą stawke. Odnośnie stawki- dostajesz to co podpisałeś na umowie. Mieszkania są ok. Porównując do mieszkań jakie "proponują" inne firmy - to jestem mile zaskoczony.

weltmeister tig

Nie bede sciemniac powiem jak jest, przjezdzasz do Drezna, jezeli jestes dobry to zdajesz proby, jedziesz do biura, podpisujesz umowe na takich zasadach jakie dostales przez telefon, serio bylo to samo. Z biura jedziesz na kwatere ktora rzeczywiscie jest dobra, masz jednoosobowy pokoj z ogolnodostepna kuchnia, w pracy przed rozpoczeciem maly test bhp i na rurociagi. Ciesze sie ze robie z samymi niemcami, bo polak wiadomo jaki jest za granica, zrobi wszystko zeby cie wygryzc i pozera robote. Kasa jest w porzadku, tyle ile chcialem tyle mam, seidkonto jest bo to norma w niemczech juz sie z tym oswoilem. Bede chwalic firme, wiem co sie dzieje na rynku niemieckim bo nie jestem tutaj od roku tylko ponad 8 lat, pierwszy raz spotkalem sie z czlowiekiem w biurze ktory ma pojecie o tym co sie dzieje na produkcji. Uwazam ze tak powinno to wygladac! I nie podpisuje sie pod negatywami

anonymous
@weltmeister tig 30.03.2017 08:51

to prawda fantazje ma jak kazdy spawacz biurowy

Esab

Hej Henio chyba na chwilę ja nie polecam tej firmy bardzo małe zarobki nie stabilna praca, w ogłoszeniu pisze stabilna praca , co to za stabilna jak co chwilę gdzie indziej pracujesz a za te przejazdy ci nie płacą nie polecam a Bartek bardzo kłamie uważajcie na niego

Henio

Nie zawiodlem sie do tej pory! Z tego co widze na produkcji to ludzie do pura przechodza.

tony

przestrzegam przed ta firma,banda oszustów!!!!!

Nowy

witam wszystkich pracowników jestem nowym pracownikiem PURA od nie dawna mam takie pytanie . W ogłoszeniu co jest na spawalnictwie pisze ze dojazd w własnym zakresie ok a Bartek nakazuje pisać kilometry na karcie pracy o co tu chodzi . na lonie co dostaje jest napisana kwota za kilometry a tej kasy nie ma na kacie o co tu chodzi jesli można wiedzieć pozdrawiam

stary
@Nowy 12.03.2017 13:34

kilometry piszsesz zeby dostawac dodatek netto, wiele firm tak robi, to sie chyba nazywa reisekosten. Norma w niemczech

Jestem tu
@Nowy 12.03.2017 13:34

Bartek jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle. To najgorszy pracownik tej firmy jeśli chodzi o biuro. Ciekawe kiedy go zwolnią.

Zostaw opinię o PUR Montage - Dresden

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PUR Montage