PUR Montage

Dresden

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 79 ocen.

Opinie o PUR Montage

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PUR Montage

Henryk

Uważam, że jak ktoś jedzie za granicę do pracy to powinien być świadomy, że to nie jest lekka praca. Macie do wyboru kasa lub jej brak!

Agnieszka

@spawacz141 nawet jeżeli ma 21 kartek powinno się ją przeczytać do końca, by mieć pewność co się podpisuje. @Garncarz widzę, że jesteś zadowolony z pracy w PUR Montage. Wszystkie warunki zostały spełnione, które firma Ci zaoferowała. To najważniejsze, prawda?

john
@Agnieszka 19.03.2018 15:31

a kiedy jest czas przeczytac jak sie przyjedzie do biura a wy mowicie ze dzisiaj na popoludniu do pracy a trzeba jeszcze jechac 200 km wez kobieto nie pitol mowie grzecznie bo nastepnym razem nie zostawie na tobie suchej nitki,i pozdro dla tego pajaca derlatko

Fronius

Hej do wszystkich działam tutaj od dłuższego czasu i na waszym miejscu nie ma co sie zastanawiac, spokojnie mozecie podpisac umowe z ta firma. Osobiście bardzo polecam, otrzymałem też inne propozycje ale stawka w PUR Montage akurat byly dla mnie najkorzystniejsza, warunki na zakwaterowaniu mam tez lepsze jak w innych firmach, kasa zawsze w czasie na koncie. Z zaliczkami tez nie ma zadnego problemu. Lapa w gore!

john
@Fronius 04.04.2018 15:38

ha,ha,ah

MirekWój

Witam...pracowałem w PUR ok 9 mies jako spawacz i z czystym sumieniem mogę polecić współpracę z tą firmą. Kasa dobra i na czas...z zaliczkami też nie było problemu. Kwatera bez zastrzeżeń. Załatwiałem sprawy urzędowe gdzie potrzebne były różne dokumenty i zaświadczenia z PURa,Pan Bartek zawsze starał się wszystko załatwić...Ja nie narzekałem na współpracę. Spokojnie POLECAM jeśli masz wątpliwości. Pozdrawiam Mirek

diabeł..

pracowałem w tej firmie pół roku jako spawacz aluminium nie mogę narzekać na firmę wszystko się zgadzało zakwaterowanie było tak jak w ogłoszeniu wyposażenie spawacza wszystko dostałem kasa była na czas tak że nie mam zastrzeżeń to tej firmy i mogę polecić firmę bez problemu.

Kemppi
@diabeł.. 05.04.2018 22:12

Diabeł to dlaczego zrezygnowałem z pracy jak tak dobrze miałeś. Ta firma to Porażka ciągle na czyms oszukują a zwłaszcza księgowa się myli

Michu

zadko pisze opinie na forach ale pracuje w pur montage od roku i do tej pory nie spotkałem się z żadnymi problemami lub niejasnosciami . Praca stabilna i warunki finansowe na które nie mogę narzekać smialo mozecie dzwonic do tej firmy. Michal z Zielonej

Monster

Szczerze powiem tak, jak pracujesz rzetelnie to i zarobisz, o prace w jednym miejscu tez sie nie martwisz, wszystko zalezy od podejscia do pracy. Ostatnio wywalili z produkcji dwoch co piwkowali na nocce, rano jak przyszlo ogladac spoiny po nich to majstrowie sie zegnali wiec jak z takim podejsciem ktos chce zagrzac w jednym miejscu? Nie no, firma jest ok, z czystym sercem moge polecic.

Stary

Witam. Firma placi w terminie i tak jak jest w umowie. Dostalem teraz trzecia wyplate i nie mialem jesczze z firma problemow,nie ma o co sie klocic tak naprawde. Nie wiem jak jest u innych ale mnie sie tutaj podoba i miescina w ktorej mam kwatere w porzadku, mam praktycznie mieszkanie do swojej dyspozycji. Pierwsza firma w dojczlandach ktora mnie pozytywnie zaskonczyla. Tez mi sie wydaje ze te negatywne komentarze sa troche przesadzone, kilkoro ludzi z puru spotkalem w pracy i tak naprawde ludzie wiedza ze nie jest zle. Z robota u nich nie ma problemu.

anonymous

piszą ty osoby z biura głupoty omijać tą firmę z daleka oszukują by tylko złapać człowieka jak będzie się zwalniał to się okaże

Garncarz

O robote u nich sie nie ma co martwic, mam ciaglosc od ponad 1,5 roku, widac ze maja juz kontakty wyrobione. Przez ten czas bylem w dowch firmach, nie bede narzekac bo nie mam na co. Pensjonat mam 6km od firmy w sumie na wypasie swoj pokoj itp. Kasa mi sie zgadza co miesiac, nigdy mnie nie oszukali, zwasze punktulanie wpada € na konto. Kilometrowki, seidkonto sa wszedzie wiec nie robcie z tego jakiejs wielkiej afery, jak macie problem to poprostu nie podejmujcie sie roboty. Mi pasuje i nie mam tez nic do tego Pana Bartka, ten gosciu jest w porzadku i nie chodzi tu o to by lizac komus d..uu..ppee.

Kemppi
@Garncarz 28.02.2018 19:19

Gancarz nie chwal tak tej firmy gdzie ci płacą ta kilometrów zobacz dobrze na cetel . A masz meldunek bo jak nie to zobaczysz ile doplacisz do rozliczenia pozdrawiam

Xxx

(usunięte przez administratora) i klamcy. Nic nie zgadza się z tym co mówi pani Kasia. Karma wraca. Nigdy więcej pur. Wypchaj się tymi 230e za te tanie szaty.

Agnieszka

@Wiechu czyli współpracę z firmą PUR Montage wspominasz dobrze? Czy nadal jeszcze pracujesz? Uważasz, że niektórzy pracownicy podpisują umowy bez czytania? @spawacz141 co to jest cajt konto i czemu część pensji jest tam przelewana?

spawacz141
@Agnieszka 23.02.2018 12:00

cajt to jest bank godzin i tam jak nie ma roboty to oni płacą ale starają się robić wszystko by nie dopuścić do tego a umowa jest tyle kartek jak w banku spięte obrączkom ty czytasz tylko to co ważne na początku a umowa ma 21 kartek to jest nie fer

Dimo

A za kilometry Bartuś beknie już sie dowiadywałem trzeba nas tylko trzech i bedzie wszystko zwracał adwokat powiedział sprawa do wygrania przy pierwszym podejsciu i to mi się podoba za wszystkie przekręty kto ma wszystkie kwity z kilometrow niech trzyma to jest główny dowod pozdro

tadeusz
@Dimo 09.02.2018 11:45

napisz adres email bo nie wypłacili mi piniedzy nas jest kilku pozdr

spawacz141

witam do kiedy pracujemy w pur to nic się nie dzieje na początek miałem 13 e płacili za wszystkie godziny ale jak miałem 15e to płacili za 108 godzin a reszta szła na cajt konto a potem płacom z tego co maż na umowie a ukarać mogą cie za wszystko oczywiście finansowo tylko jak bartek poczuje się urażony i pisze te durne esemesy bo nie chce gadać nie polecam pur z daleka odtej firmy

Wiechu

Atmosfera jest ok, rowniez nie czulem sie nigdy traktowany jak smiec a wrecz przeciwnie. Wydaje mi sie ze wielu pisze tutaj bzdury. W pierwszym dniu pracy zostalem wprowadzony na zaklad i zapoznany z majstrami, przy probach spawalniczych tez byl czlowiek z pura. Raczej nie wchodze na takie strony internetowe i nie sugeruje sie tym co pisza ale tutaj jest przegiecie, wcale tak nie jest jak ludzie tutaj pisza. W niczym mnie nie oklamali, wiem co podpisalem. Umowa jest po Polsku i po Niemiecku ale jezeli ktos nie umie czytac to niech jest sam sobie winny. Ja daje lape w gore bo mi nawet pomogli! Siema!

Kaczy

Siema, jestem po dwoch wyplatach. Listopad i grudzien sie zgadza, fajertagi tez zaplacili. Kwatera 6 km do pracy, od listopada jestem na werku kolo Berlina. Bylem ostatnio w STC we frustenwalde na granicy przez inna firme ale mase ludzi pozwalniali, finansowo tam bylo duzo gorzej ale mialem blizej na chate. Tutaj daja nawet ciuchy.

anonymous
@Kaczy 12.02.2018 11:04

Ale (usunięte przez administratora) to ze daja ciuchy to rewelacja??? Wracaj do PL buraku albo nauczcie sie pracowac w DE buraki z polski

byly

Nie jest tak jak tutaj pisza. Pracowalem u nich poltora roku, zjechalem do PL ze wzgledow rodzinnych. Wszystko mialem na czas i zero problemow z firma, kasa wyplacona cala, seidkonto tez i urlop. Nigdy nie bylo zdanych opoznien. Firma jest dobra i polecam znajomym!!!

Spawacz mag
@byly 15.02.2018 21:45

Jakaś masakra ze wszystkim z nimi jest problem. Pośrednik który w rzeczy samej daje netto na godz. Ok 6.5 - 7 euro reszta to Reisenkosten(dla kawalera po pracy ok 6 mve dla tej firmy masz dopłatę do podatku przy rozliczeniu rocznym). Przestrzegam jak McGregor, traktują ludzi jak śmieci. Przekręt na przekręcić. Nie polecam i większość się że mną zgodzi. Jest dużo wiele 100% lepszych firm. Wypowiadając im umowę same problemy patrzą jak tylko coś uciąć i seria dziwnych wiadomości. Brak słów.

Agnieszka

@Kaczy zachowaj kulturę słowa na forum. Tu jest regulamin i trzeba go przestrzegać. @byly planujesz jeszcze kiedyś w takim razie skorzystać z usług firmy PUR Montage? Bo wszystkie warunki zostały przez agencję spełnione? Czy mieszkanie też było dla Ciebie zadowalające?

Agnieszka

@McGregor a co takiego robi ten koordynator, że straciłeś przez niego pieniądze? Co konkretnie zostało Ci zaproponowane przez PUR Montage zanim wyjechałeś? Czy zostały pokazane Ci warunki mieszkalne przed wyjazdem? W ogóle chciałeś je zobaczyć?

Kaczy
@Agnieszka 12.02.2018 11:59

A co robi gałe pod stołem zeby go nie wy....bali a tobie la pattell buhhhaaaas

McGregor

KU PRZESTRODZE!! Typowa agencja pracy "Łowcy głów". Na początku przed podpisaniem umowy piękna śpiewka, obiecują wszystko- jak chcesz umowę rozwiązać to nikt nie chce z Tobą gadać i nie daj Boże za porozumieniem stron. Pracowałem dwa miesiące..zakwaterowanie poniżej normy, kilometrów masa (chociaż miało być blisko domu) dodatków żadnych choćby na paliwo, alllle za to potrącają za co się da! Panowie jeśli już musicie z nimi współpracować to UWAGA na Bartusia D. Typowy karierowicz z Polski ! Facet bez honoru i oszust na dodatek. Pięknie gada ale nie zna znaczenia wypowiadanych przez siebie słów. Ja przez Typa popłynąłem na trochę euro. Takie firmy jak Pur Montage ,WBD żerują na naszej ciężkiej pracy!! Osobiście nie polecam!

gruby
@McGregor 10.02.2018 22:13

Nazbiera mu się kartoflowi... buahhhaaahaaaa

topidrut

Piszecie tak wszyscy jakby diety i te cale reisekosten byly jakas nowoscia, oczywiscie kazda firma posredniczaca to robic, nic nowego. Mysle ze jest duzo wiecej gorszych ofert i posrednikow jak pur montage, wystarczy podzwonic na spawalnictwie, z mojego doswiadczenia w tej firmie musze powiedziec ze jest tak naprawde w porzadku i duzo ludzi ma taka swiadomosc, tylko tutaj jest wiele komentarzy od ludzi ktorym sie poprostu nie chce pracowac. Nie lize nikomu d..up.y tylko mowie jak jest. Z odzieza nie ma zadnych problemow, mam nowy komplet co 3 miesiace, buty mam tez od firmy i przylbice Speedglas, takze o to tez sie nie martwie. Z reguly jest tak ze firmy maja to w d...u.pie i nic ci nie daja, to ze musisz je zdac jak wypowiadasz umowe to tez nic nowego, w prezencie nikt ci nic nie daje. Na ta chwile mi pasuje, mam blisko do chaty, nie chce nic zmieniac i daje pozytywa.

Pracownik
@topidrut 08.02.2018 11:51

Takich jak ty to Bartuś potrzebuje dupowłazie w polsce płacą 13 euro a ty msz 7,50 na h a Bartuś was w chu...a robi ile wejdzie aż łzy lecą muzgow nie macie ? A po drugie podejrzewam że zaden z was pseudo spawaczy nie. Potrafi spawac dla tego zostal wam Pur montage i gumiš Bartuś nowoczesny smsowy pajac pozdrowienia dla nieudaczników co se w życiu rady nie umiały dač to został im pur montage buhaaaasss :-)

biznesmen

Typowy Polak ponizej ;) Panowie jezeli dalej tak bedziecie sie zachowywac to wyp...erdola nas z tych Niemiec. Jak tak czytam sobie opinie roznych firm, widze zachowania prozniakow na hali i lewusow to czasami mi za was wstyd. Jezeli kur...wa nie odpowiadaja Ci warunki to po jakiego grzyba podpisujesz umowe i w dodaku lizesz (usunięte przez administratora) a pozniej wylewasz swoj hejt. To jest typowe zachowanie Polakow, sam (usunięte przez administratora) nie ruszy i wydaje mu sie ze moze wszystko bo ma na koncie kilka tys. € Jezeli czujesz sie poszkodowany to sam zaloz firme i pokaz ile zaplacisz swoim pracownikom - zapewne zrobisz to wszystko lepiej no ale... lepiej siedziec na kanapie z browarem na "chorobowym" i godzinami wysmiewac rynek Niemiecki chociaz sam (usunięte przez administratora) wart jestes. Tyle z mojej strony. Spawam od 10 lat, jestem na rynku niemieckim od ponad siedmiu ale to co sie teraz dzieje z ludzmi przekracza wszystkie zasady, robcie tak dalej to nas stad wywala jak tylko nadazy sie taka okazja!

anonymous
@biznesmen 05.02.2018 20:19

ambitny rodaku jak pracujesz w DE 7 lat to czemu nie u niemca tylko za jalmuzne w PUR. szybko zdechniesz pracoholiku rob za dwoch wspieraj lewusow i prozniakow

Xxxxxx

Witam was Panowie zakladajcie sprawę o kilometry które piszecie a nie płacą a napewno wygrać pozdrowienia

waldas

Kasa jest ok, pensjony tez majom fajne, oplacajom kwatery zawsze i nie szukam roboty gdzie indziej tu mi pasuje. Robota tez jest lajtowa.

Lorchweld

A mi tam pasuje. Nie musze robic jak wol w Polsce po 300 godzin, tutaj spokojnie sobie dlubie po 160 godzin i eurasy wpadaja co miesiac . Przelwy sa co miesiac na koncie, nie mialem nigdy zadnych opoznien, z biurowymi tez nie mam spin. Czego wy ludzie oczekujecie od tych firm? Maja wam prad w spawarce ustawic? HAHA

spawacz
@Lorchweld 06.02.2018 10:13

piszesz pierdoły ale krojom na godzinach zwolnij się zobaczysz i le cię skrojom za te godziny które płacom to jest nie legalne minimalna ilość godzin to 147 za to muszom zapłacić a nie płacom

spawacz

zła firma omijać z daleka pur płacom tylko za 102 h bartek nie ma żadnego poszanowania nie dzwoniom tylko esemesy durne i firma jest najważniejsza nie polecam

Pracownik Były

Jak spawacz mag napisał wszystko to prawda - umowa i ich stawki i wypłaty za dane godziny. Maja ludzi w d... , wyrównują wszystko w ala dietach i dodatkach do godz za przjechane km (gdzie w DE jest to raczej niezgodne z prawem). Ich reisenkosten są masakryczne jak chcesz się rozliczyćw DE na 1000% masz dopłatę do podatku. Ludzie omijajcie tą firmę z daleka, znając podstawy języka niemieckiego znajdziecie lepsze typowo niemieckie firmy bez cwaniaczków polskich w biurze którzy myślą że mogą wszystko. Pamiętajcie w tej firmie nie jesteś spawaczem tylko pracownikiem umowy są tak skonstruowane żeby oni mogli cię zniewolić i robić z tobą wszystko, a i jeszcze jedno nie zawsze musicie się godzić na to gdzie was wysyłają i na warunki w firmach i traktowanie, to tylko pośrednik

Agnieszka

Możecie pisać opinie o firmie PUR Montage, ale nie zawierajcie w tych opiniach swoich uwag na temat osób z firmy. Bo pisząc ich imiona szybko każdy jest w stanie zweryfikować o kogo chodzi i to jest już naruszenie regulaminu forum: https://www.gowork.pl/regulamin

Spawacz mag 2

Bartek jakie BMW wieśniaku z służbowego passerati przestań łżeć !!!!!!!!!!!

BMW

Witam, na poczatku stycznia zaczalem prace w PUR Montage, jest nas dwoch z tej firmy. Robimy kolo Manncheim, spawamy dzwigi, co do stawiki to mamy 19,18 € brutto na godzine + 2,5 netto za godz, kwatere mamy za fryty. Robi tutaj duzo polakow, atmosfera jest w porzadku, raczej nikt sie nie czepia. Nie bede ani chwalic ani odradzac, mamy wszystko na papierze a na firme trafilem z polecenia. Do tej pory wszystko ok!

Spawacz mag
@BMW 01.02.2018 14:51

Wg umowy pura to niemcy wschód 9.01 brutto plus dodatki a zachodnie 9.85 brutto i dodatki suma sumarum więcej niż 12 euro netto z dodatkami nie zarobisz a używasz swoje auto i je eksplatujesz a wysłaniają wszędzie i nie liczą się z zdaniem pracownika. Bartuś i Martynka nie piszcie głupot i już nie kłamicie ta wasze podstawiane komentarze są zalosne.

Zostaw opinię o PUR Montage - Dresden

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PUR Montage