Aflofarm Farmacja Polska
2 192 6 1

Opinie o Aflofarm Farmacja Polska

MuaiTai

Aflofarm - hasło przewodnie - jestem tu i nigdzie się nie wybieram. Taka była gadka na szkoleniu z wewnętrznym trenerem. Prawda jest taka, ze od jakiegoś czasu w dwóch liniach na terenie całego kraju jest duża rotacja pracowników. Powody są różne, główne chodzi o kasę, brak możliwości wyrobienia premii itp. Zacznijmy od początku. Rozmowa kwalifikacyjna jest dwuetapowa, pierwsza z kierownikiem do którego zespołu będziesz zatrudniony, ew. druga z kolejnym kierownikiem bo ten pierwszy go o to poprosiła i tu jest sprawdzanie Twoich umiejętności. Jeśli kierownikowi spieszno z zatrudnieniem to jedna rozmowa i koniec. Wynagrodzenie: 3000 netto - 3600 netto w zależności od doświadczenia itp pierwsza umowa na 3 mc, później 9 moc i tak do 3 lat zatrudnienia wg. uznania kierownika, po 3 latach czas nieokreślony wg. przepisów. Tereny: pediatria - zazwyczaj pól województwa Interna- mniejsze od Pediatrii. 10 wizyt lekarskich plus 4 apteczne Mocny naciska na sprzedaż w aptekach i od tego jest też zależna premia. Jeśli chodzi o atmosferę to wszystko zależy od kierownika i regionu. Jest w firmie kierowniczka, która w zależności od humoru to tak tratuje pracowników, jest też kierownik, który zespół traktuje jak swój prywatny folwark i jego odzywki są na poziomie dna. Do tego dochodzi sprawdzanie , dzwonienie po przychodniach , które odwiedził przedstawiciel itp itd. Część PM jeździ toyotami a część KIA Ceed . W internie ok 9 leków do promocji w pediatrii ok 14 . Premie kwartalne, cele stawiane co mc.

gosiaw

czytam te opinie i sie wkurzam co raz bardziej , pracuję w trzech korporacjach zagranicznych i ja miałabym cos do powiedzenia o mobbingu lub złym traktowaniu pracownika wy nie macie nic do powiedzenia w tym temacie, to jest zwykłe zrzędzenie ludzi leniwych

ASSISTANT MEDIA MANAGER

Witam! Czy macie Państwo informację na temat pracy w firmie AF w Pabianicach w działach marketingu? Osoby w jakim wieku pracują, jaki jest szef oraz zarobki. Będę wdzięczna za odpowiedź.

Zbych
@ASSISTANT MEDIA MANAGER 06.11.2018 16:15

Akurat Assistant Media Manager (jak w nicku) to nie jest to dział marketingu tylko zakupu mediów (współpraca z domami mediowymi, wydawnictwami itp. itd.). Praca w biurze, sporo excelów, ale też współpracy z mediami. Generalnie zespół i atmosfera w tym dziale bardzo spoko, choć to jest stanowisko juniorskie więc z tego co wiem wynagrodzenie to nie jest jakiś szał

baby

Dlaczego tych opisów nie czytają właściciele firmy wiedzieliby jakA jest prawdziwa sytuacja w firmie i jakich zatrudniają kierowników którzy zupełnie sobie nie radza pracownicy chodzę zastraszani boją się o coś odezwać by jaśnie Wielmożny Pan kierownik nie zabrał im pieniędzy mobing jest na każdym kroku jak w prywatnym folwarku kierownika magazynu też bym miał sporo do powiedzenia na ten temat ale może przyjdzie na to czas by powiedzieć o nie odpowiednim zachowaniu kierownictwa ich odezw do pracowników śledzenie ich na monitoringu włącznie z mierzeniem czasu pobytu w toalecie chyba im się czasy pomyliły chyba że takie praktyki mieli w domu i próbuje je tu zastosować ale przyjdzie czas na rozliczenie mam nadzieję już wkrótce Panowie B. P. Jak i Pani S.glowni maciciele

anonim

(usunięte przez administratora)

Baby

I nie słusznie zwolnili pracownika który był nie wygodny współczuję

Adam

Rozumie, że chodzi o słynnego Pana G, który dostaw awans z prędkością światła (oczywiście bo miał plecy). I do tej pory nikt nie wie po co on jest i co ma robić (oprócz zamieszania). Co do nowego dyrektora, (oczywiście też po znajomości) pomysłów tysiące ale 90% z nich nie mające racji bytu w tej firmie (możliwe, że właśnie o to chodzi aby coś robić, nie ważne czy ma to sens czy nie). Co do pracy na produkcji z tego co słyszałem w jednym z oddziałów jedna kierowniczka boi się własnego cienia (czeka tylko do emerytury), druga to samo (gdyby nie tatuś nie było by jej tu). Tak właśnie wygląda kadra kierownicza w tej firmie.

Baby

I zwolnili pracownika nie wygodnego ale większość ma nadzieję że kierownik w końcu przejrzy na oczy że nie jest pepkiem swiata

KAM

Jakie warunki na KAM?

Fragol@
@KAM 19.10.2018 22:08

Nikt nic nie wiem bo to nowe stanowisko. Do tej pory nie było KAMOw

Ape
@Fragol@ 26.10.2018 06:13

Niby ma być jeden na cała Polskę

Aflopa

Reprezentant medyczny: -duże plany -małe tereny -małe budżety -dużo pracy po pracy (potwierdzenia, tabelki, itp) -brak komputera sluzbowego -duża kontrola przełożonych (obdzwaniaja przychodnie) -zdarzają się wizyty zza krzaka ale nie u wszystkich kierowników -liczba wizyt 10+4 -auta nowe corollki bez gps - dużo próbek i materiałów marketingów - mało giftów -raportowanie przez Farmaprom -cykl trwa 4 miesiące -premia max 12800 brutto -podstawa 3500 do 4200 netto Ogolnie da się pracować w aflo ale są lepsze miejsca do pracy.

Ana

Witam serdecznie, Jakiś czas temu zostałam zaproszona na rozmowę rekrutacyjną na jedno ze stanowisk biurowych. Rozmowa - wg zapewnień Pani rekruter przebiegła bardzo pomyślnie, kilka dni później miałam dostać informację do którego zespołu mam dołączyć. Byłam na prawdę pełna nadziei, że już niedługo rozpocznę nową pracę. Niestety, do dnia dzisiejszego nie otrzymałam ŻADNEJ informacji zwrotnej. Chcę tylko zaznaczyć, że minęło już kilka miesięcy. Przykro mi, że zostałam potraktowana w taki sposób. Wystarczyła zwykła informacja mailowa, że znaleźli innego kandydata. Żenada!!

Aga
@Ana 15.09.2018 22:00

Hej, widzę że tam nic się nie zmieniło. Ja podobną sytuację miałam rok temu. Odbyłam trzy spotkania rekrutacyjne, każde z nich na poziome rekrutacji co najmniej wiceprezesa Comarchu. W moim odczuciu wszystkie spotkania przeszłam bardzo dobrze, według Pani rekruter też było super. Również czekałam kilka tygodni na ostateczną odpowiedź, a właściwe potwierdzenie, którego się nie doczekałam. Na początku sama się dopominałam, później już ich olałam, znalazłam pracę w znacznie lepszej firmie, gdzie poważnie traktują ludzi. Aflofarm niech żałuje, bo stracili naprawdę wartościowego pracownika, mieliby ze mnie duży pożytek. I z tego co czytam, to nie tylko mnie stracili. Takie podejście do rekrutacji jest naprawdę żałosne i nieprofesjonalne, zwłaszcza gdy dotyczy to rekrutacji do biura. Zupełnie niepotrzebnie marnują swój i mój czas. Każdemu też radzę, żeby dał sobie spokój z tą firmą.

Agnieszka
@Aga 21.09.2018 00:52

Hej, to trochę dziwne, że jestem kolejną osobą, która ma takie same doświadczenia po rekrutacji... Aplikowałam w zeszłym roku do marketingu, przeszłam kilka rozmów kwalifikacyjnych, a ostatnia trwała chyba 1,5 godz i zostałam tak przemaglowana, że po zakończeniu miałam problemy z zebraniem myśli... Podobno wszystko poszło super, według pani rekruter miałam odpowiednie wykształcenie, doświadczenie oraz mindset. Podobno rekrutowali do wielu zespołów i szukali takich właśnie osób, ponieważ podobno bardzo mało jest właśnie pracowników z takim doświadczeniem, którego wymagają. Podobno nie wszystko trzeba umieć idealnie, bo przecież nie ma ludzi doskonałych i firma jest gotowa inwestować w pracowników. Minął rok, ja wciąż nie otrzymałam ostatecznej odpowiedzi, a otrzymałam wszelkie znaki, żeby mieć nadzieję na zmianę pracy; ogłoszenie o rekrutacji na to samo stanowisko wciąż wisi na stronie firmy. Może ktoś z firmy zechce odpowiedzieć na pytanie jakie właściwie są wasze wymagania i czego tak naprawdę potrzebujecie, skoro odrzucacie dobrych kandydatów, nie traktując ich nawet z należytym szacunkiem? Pozdrawiam i wszystkim poszukującym pracy życzę powodzenia. W innym miejscu ;)

operator

Witam mam pytanie jakie zarobki netto mogę się spodziewać na produkcji niech ktoś rzetelny kto tam pracuje odpowie

Transgen
@operator 02.08.2018 14:51

Z dodatkami (nocki, premie) jakieś 2-2,2

trendchip
@Transgen 13.09.2018 17:11

z mojej wiedzy 2 - 2,5 podstawy plus premia kwartalna

anonymous

Czy Wiecie może jak wygląda rekrutacja na stanowisko: Młodszy specjalista ds. rejestracji leków? Jakie są zarobki na tym stanowisku? Dziękuję za odpowiedź.

Ania

Ogłoszenie na całą Polskę reprezentant medyczny- czy rzeczywiście szukają, czy zbierają cv?

Ania
@Ania 17.05.2018 12:24

Szukają na kujawsko-pomorskie na pewno bo do mnie dzwonili.

Monia
@Ania 17.05.2018 12:24

szukają, bo nowa linia powstaje

Julita

@Laborant, czy w dalszym ciągu nie masz informacji zwrotnej od Aflofarm Farmacja Polska? Czy coś zmieniło się w tej kwestii? To ważne, że mimo wszystko opisałaś przebieg rozmowy kwalifikacyjnej w tej firmie. Na pewno zainteresuje on te osoby, które planują aplikowanie do tego pracodawcy.

Julita

@Laborant, już dosyć długo czekasz na odpowiedź i rozumiem, że jesteś już zniecierpliwiona. Czy pomimo wszystko mogłabyś napisać jak oceniasz rozmowę kwalifikacyjną w jakiej uczestniczyłaś w Aflofarm Farmacja Polska? Jakie pytania usłyszałaś na niej i w jakiej atmosferze się odbywała?

baumtraksler
@Julita 25.03.2018 15:31

Pracowników nie wolno pytać o takie rzeczy bo jest to informacja poufna. A jak jest w przypadku osób które brały udział w rekrutacji ale się nie dostały - wie ktoś?

Laborant
@Julita 25.03.2018 15:31

Rozmowa miła aczkolwiek mało merytoryczna. Głownie prowadzona przez p. z HR, pytania typu mocne, słabe strony, jakie cechy u ludzi lubię ,jakich nie lubię itp. Ze strony p. Kierownik Laboratorium pytania o sprzęt i techniki z jakimi miałam do czynienia, znajomość excela i to tak w skrócie. W porównaniu do innych odbytych przeze mnie rozmów to ta wypadła słabo pod kątem pracodawcy.

anonymous

Jak się tam dostać do pracy?

Marian
@anonymous 25.03.2018 20:20

Naprawdę o to pytasz? Wystarczy chwilę poszukać: http://www.aflofarm.com.pl/pl/oferty-pracy

czester
@anonymous 25.03.2018 20:20

Miejscowi mówią że wjechać na furmance ale to chyba jakiś lokalny żart.

fikander
@Marian 26.03.2018 11:53

Rzeczywiście wygląda to dziwnie. Bo jak ktoś umie korzystać z internetu i dotarł aż tutaj to tym bardziej znajdzie ogłoszenia o pracy. Może pracodawca chciał mieć darmową reklamę którą mu właśnie zrobiłeś.

Laborant

Witam, czy był ktoś na rozmowie na stanowisko Laboranta w Rzgowie? Czy dostaliście jakąkolwiek informację zwrotną? Ja byłam w połowie stycznia i pomimo zapewnieniu o odpowiedzi w ciągu dwóch tygodni, nadal cisza...

artur
@Laborant 15.02.2018 10:44

Trzeba sprawdzić czy nie było zastrzeżenia - skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami. Bo tak to mogę napisać że mam doświadczenie w analityce medycznej bo w dzieciństwie zsikałem się w łóżko i będą musieli oddzwonić.

Laborant
@artur 15.03.2018 14:03

Jak mam "to" sprawdzić? Pani z HR nie odbierała telefonów, nie odpisała na email, pomimo zapewnienia, że skontaktują się z kandydatem bez względu na wynik rekrutacji... Jeśli zaprosili na rozmowę to chyba moje CV nie było aż tak beznadziejne. Szkoda, że rekruterzy nie szanują czasu innych ludzi.

anonymous

Witam Państwa, Mam kilka pytań dotyczących pracy na stanowisku reprezentanta medycznego, a dokładniej jak się pracuje na tym stanowisku w aflo? Zarobki są mi mniej więcej znane pytam bardziej o atmosferę, wizyty podwójne, raporty czy dużo "pracy po pracy"

Julita

Do działu marketingu Aflofarm Farmacja Polska poszukuje redaktora/redaktorki portalu internetowego. Osoba na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za m.in. tworzenie własnych tekstów o tematyce zdrowotnej oraz opracowywanie i redagowanie nadesłanych przez autorów tekstów. Kandydat musi odznaczać się lekkim piórem i zainteresowaniem tematyką zdrowotną. W zamian może oczekiwać od pracodawcy na stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, możliwość rozwoju zawodowego i np. pakiet benefitów. Więcej szczegółów znajdziecie pod tym linkiem: http://www.aflofarm.com.pl/pl/oferty-pracy/dzial-marketingu/9DVD0I9Y/ Czy ktoś z Was zamierza aplikować? Co powiecie o takim stanowisku w tej firmie?

amelung

Powiedz mi , @Stefanowski , ale tak szczerze , jak pracuje się na produkcji pod nowym Dyrektorem.

Julita

@Stefanowski, podoba Ci się praca w Aflofarm Farmacja Polska. Jesteś zadowolony również z atmosfery i warunków finansowych. Możesz napisać na jakim stanowisku pracujesz? Jakie jeszcze plusy mógłbyś wymienić skłaniające do podjęcia współpracy z tym pracodawcą? Dba on o rozwój zawodowy swoich pracowników?

Janekt

Jakie zarobi netto na produkcji ? Jaki system pracy itp porszę o odpowiedź z góry dziękuję

anusia

Witam, w Pabianicach trwa rekrutacja na stanowisko specjlalisty ds walidacji? Czy ktos moze powiedziec, jaka tam jest atmosfera, czy praca jest bardzo stresujaca?

Xxx
@anusia 17.11.2017 12:05

Mega stresujaca...

asia95
@anusia 17.11.2017 12:05

a czy ktoś wie jak wygląda staż w dziale walidacji?

Gortat
@asia95 05.01.2018 13:41

Szukaja taniej sily roboczej, bo za takie pieniądze jakie oferują to żaden specjalista tam nie zostaje. Dlatego jeśli lubisz być sponiewierana to śmiało :)

Stefanowski
@Gortat 16.01.2018 21:07

Ja pracuję już dwa lata i jestem zadowolony. Na kasę nie narzekam, atmosfera też jest w porządku. Są plusy i minusy, ale pracowałem już wcześniej w wielu innych firmach i wcale nie było lepiej.

Katka
@Stefanowski 17.01.2018 16:56

Kazdy tylko ogolnikami i polslowkami.napiszcie ile na starcie dostaje taki p.medyczny ,jakies premie .czy duzo terenu ?

S.M.
@Stefanowski 17.01.2018 16:56

A mozesz napisac jaka jest podstawa i premia w pierwszym roku pracy? Jakie auta, czy mozna jezdzic prywatnie, ile wizyt?

a

Przeczytajcie sobie książkę byłego pracownika Valeanta- niejakiego Zygmuntowicza, który opisał wszystkie "numery" firm w Polsce! Szczęka opada! O naszej firmie też tam trochę jest! Podaję link do książki: http://stapis.com.pl/?product=pileczki-w-palcach-zonglerow-artur-zygmuntowicz

Julita

@trzeba sobie radzić, rozumiem, że nie jesteś zadowolony z aktualnej sytuacji w Aflofarm Farmacja Polska. Mógłbyś porównać okres przed przejęciem firmy przez nowego zarządzającego i po? Jaką największą zmianę zauważyłeś? Jak, w tym momencie, wygląda Twoja praca w Aflofarm Farmacja Polska?

trzeba sobie radzić
@Julita 12.12.2017 12:34

Przede wszystkim stawianie na marketing i sprzedaż, a nie na jakość. W tej firmie najpierw się robi to co każe prezes, a dopiero potem myśli. Z reszta wystarczy sprawdzić na stronie GIF ilość wycofanych produktów. Nałożona kara 26mln tez nie wzięła się znikąd. Warunki pracy są żałosne, szczerze odradzam prace w tym zakładzie.

niemoge

LUDZIE! "Wypłata zawsze na czas" Serio? WoooooooW!!! Co za mentalność niewolnicza...

trzeba sobie radzić
@niemoge 25.05.2016 09:47

Miej kredyt i dzieci i popracuj u jakiegoś „Janusza biznesu” to zmienisz zdanie.

trzeba sobie radzić

Wielka szkoda ze prezes odszedł na emeryturę i przekazał firmę synowi.

Julita

@Xxx, dlaczego, Twoim zdaniem, praca w Aflofarm Farmacja Polska jest stresująca? Co wpływa na Twoje odczucia? Twoja opinia będzie cenna dla osób, które chciałyby rozpocząć pracę u tego pracodawcy.

Regina

Pytacie o pracę w firmie, więc odpowiadam, że jest dobrze, fajni ludzie pracują. Ale trzeba wiedzieć również, że bardzo dużo zależy od każdego z nas.

judiii

Obecnie trwa rekrutacja na stanowisko Młodszego specjalisty ds dokumentacji rejestracyjnej leków, ktoś coś moze powiedzieć na temat pracy w tym dziale?Atmosfera? Zarobki?

judiii

Obecnie trwa rekrutacja na stanowisko Młodszego specjalisty ds dokumentacji rejestracyjnej leków, ktoś coś moze powiedzieć na temat pracy w tym dziale?Atmosfera? Zarobki?

Zostaw opinię o Aflofarm Farmacja Polska - Pabianice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aflofarm Farmacja Polska