Rekrutacja na CC, to jakaś tragedia. Rekruterzy pytania zadają z czapy, nie zapoznają się z przesłanym CV, nie odpowiadają na zadane pytania, lakonicznie odpowiadają na stawkę, umowę, zakres obowiązków, czas pracy. Nie polecam.
To szkolenie jest zdalne czy trzeba przyjechać do biura w Warszawie? Trochę nie zrozumiałam jak w końcu?
Nie Polecam !!!! Problem z lawetą ,problem z samochodem zastępczym ,problem z wyceną ,problem z informacją telefoniczną !! Standardy rodem z (usunięte przez administratora) (a nawet gorzej) Omijajcie tą firmę z daleka !
Potwierdzam, TU WIENER to kompletna ignorancja. Brak kontaktu, brak odpowiedzi na maile, brak odszkodowania. Konsultanci na infolinii nic nie muszą i nic nie wiedzą a w sprawie mogą tylko przekazać likwidatorowi prośbę o kontakt, który i tak nie nastąpi. W naszym przypadku sprawa już w Sądzie i teraz nagle zaczęli się interesować szkodą, chcą podpisać ugodę. Za późno drodzy Państwo, ŻADNEJ UGODY NIE BEDZIE !!! Zapłacicie wszystkie koszty razem z odsetkami. Wszystkim innym polecam poszkodowanym żeby razem ze zgłoszeniem szkody znaleźli sobie dobrą kancelarię i od początku byli przygotowani na odzyskanie odszkodowania przez Sąd.
Zwykła dziadowska firma. Radzę omijać z daleka z ubezpieczeniami jak i z odszkodowaniami. Zaniżają odszkodowania!!!!!!
Firma bardzo kiepska, sąsiad mnie zalał, a ubezpieczenie ma właśnie w tej firmie. Odszkodowanie jakie mi zaproponowali w 2023 r za zalanie łazienki (sufitu podwieszanego) to 580zl . To jest jakaś kpina ponieważ materiały budowlane i usługa aby doprowadzić do stanu z przed zalania wynosi 4 x więcej. Najpierw każą przedstawić kosztorys na kartce bez pieczątki firmy, a potem robią pod górkę. Wymyślają szczegółowy kosztorys .Prosiłem, aby przysłali ekipę i za te ich 580 zł zrobili remont zalania. Zwykła dziadowska firma, która szuka frajerów.
To jest komedia, a nie praca. Nie nazywajmy pracą czegoś co nie dostarczy Ci środków finansowych do przetrwania (dachu nad głową, żywności, ubrania, leków, itp). Najniższa krajowa na umowie-zleceniu, bez chociażby urlopu. (usunięte przez administratora) miał lepiej bo jego pan zapewnił mu dojazd, nocleg, wyżywienie. Możesz być pewien, że pomimo ponadnormatywnych wysiłków nie otrzymasz w VIG wystarczających środków finansowych na minimalne przetrwanie twojego organizmu, nie wspominając o dzieciach, jeżeli masz je na utrzymaniu. Nie polecam, trzymać się z daleka.
Nie masz możliwości zdobycia premii albo zrobienia nadgodzin żeby podwyższyć wypłatę? Bo faktycznie za minimalną ciężko przeżyć w tych czasach. A dodatkowe benefity? Firma zapewnia jakieś bonusy z pakietu socjalnego? Mam na myśli pozapłacowe.
zdecydowanie nie polecam, komentarz aby miał być miarodajny składał by się tylko i wyłącznie z samych inwektyw i wulgaryzmów. Odmówiono wypłaty szkody majątkowej bez powodu, właściwe odmowa dla samej odmowy. Prusaki liczą ze część klientów nie będzie zainteresowana procedurami sadowymi i machnie reką na odszkodowanie. Ja wujom nie daruje i nie odpuszczę , zlecę stosownej kancelarii prowadzenie sprawy i wyrwiemy co do grosika.

Problemem jest brak jakiejkolwiek możliwości kontaktu, czy to z rzeczoznawcą czy likwidatorem szkody. Wielką łaskę ktoś zrobi żeby udostępnić numer telefonu do właściwej osoby. Każdy odsyła do kogo innego
Jak oceniacie rekrutację na stanowisko Kierownik Projektu w firmie WIENER TOWARZYSTWO UBEZPIECZEŃ SA VIENNA INSURANCE GROUP? Jak przebiegał proces rekrutacyjny?
Interesuje mnie kariera na stanowisku Główny specjalista. Czy ktoś mógłby opowiedzieć o pracy w tej branży i podzielić się doświadczeniami z zatrudnienia w firmie WIENER TOWARZYSTWO UBEZPIECZEŃ SA VIENNA INSURANCE GROUP?
Od kiedy wiener wszedł do grupy vig, to jest maskara... pracownicy CC i ASS liczyli na to, że cos sie poprawi. Brak podwyżek, dwa zlecenia i oraca za 20zl brutto za h, bez możliwości podwyżki, uciekajcie...
Ja dowiedziałam się tylko ze szkolenie jest zdalne i trzeba przyjechać do biura w Warszawie na kilka dni. Tragedia, tragedia, byłam jeden dzień na szkoleniu. Prowadziła je bardzo wyniosła i niemiła dziewczyna. Obgadała tylek innym osobom z firmy jasno mówiąc na kogo uważać i do kogo się nie odzywać bo się czepia. Dziewczyna nie powinna być trenerem na pierwszym froncie firmy.
O kurcze. No dwie strony medalu niby, bo chociaż jest na tyle uprzejma, że ostrzega, to i tak jakiś gest z jej strony.xd A kiedy to było? Ciekawa jestem czy ktoś z firmy na tę opinię wpadnie, dowie się o tym i będzie młyn. ;p
Cześć Jakie obecnie warunki pracy w firmie, w szczególności w likwidacji? Pozdrawiam
Nie polecam. Brak jasno określonych obowiązków w umowie i w trakcie pracy, umowa dramat i wieczne pretensje o wszystko ,każą się domyślać wszystkiego ..
przekazali swoich pracowników do vig ekspert gdzie teraz są jednym z kilku pracodawców - jak wszyscy wiedzą inflacja szaleje a Oni blokują podwyżki a nawet nie podwyżki ale regulacje pensji bo te od kilku lat stoją na tym samym poziomie. Jak pracodawca dramat, zero kompetencji, zero szkoleń.
A jak powinny wyglądać jeszcze parę lat temu takie standardowe regulacje jak jeszcze inflacji nie było?
Nie polecam. Zakłamana ubezpieczalnia. (usunięte przez administratora) matacza, zmieniają warunki umowy w trakcie jej trwania. Domagają się płatności które się im nie należą.
Nie polecam
Chyba najgorsza firma w jakiej pracowałam. W życiu bym już tam nie wróciła. Nie wiem kto tam w tym CC wybiera na stanowiska przełożonych, ale to jest jakaś żenada - bywają agresywni, jakoś się nie rzucają z pomocą, strach się odezwać, demotywują do pracy. To samo co do trenerów, śmiech na sali :) lubią pokrzyczeć, kompetencje mają żadne, na pytania lubią odpowiadać "sprawdź sobie". Możliwości rozwoju są śmieszne - opowiadają na rekrutacji jak wielkie one są, a na miejscu okazuje się, że to najwyżej dołożenie sobie kolejnego działu infolinii; tak to ludzie na wyższe stanowiska są brani z zewnątrz. W CC jest bardzo duża rotacja pracowników stąd częste rekrutacje i szkolenia co wiadomo o czym świadczy. Jak napisali tu ludzie wcześniej - wali komuną, (usunięte przez administratora) to codzienność. Na co dzień dostaje się kopa z dwóch stron - od agresywnych klientów i równie miłych przełożonych. Szkoda zdrowia na to miejsce, z całego serca nie polecam nikomu. Jedyne co na plus to to, że niektórzy konsultanci są spoko.
Możliwości rozwoju jak najbardziej są. Najpierw pracuje się na umowę zlecenie przez ok 3miesiace. Jeżeli jesteś w stanie pracować w pełnym wymiarze godzinowym i radzisz sobie możesz przejść na umowę o pracę - tylko pełen etat. Młodszy konsultant rejestruje szkody , starszy to info szkodowe plus dodatkowe zlecone zadania. W ramach CC mamy telefoniczną likwidację szkód, więc można zostać specjalistą w tym zakresie . Firma prowadzi też rekrutację wewnętrzną do innych biur , w tym do biura likwidacji szkód na stanowiska likwidatorów. Pracę jako konsultant zaczęłam 3 lata temu i awansowałam już 3krotnie. Tak, rotacja jest duża - jak w każdym CC , tym bardziej że zatrudniamy studentów którzy szukają pracy tymczasowej. Ale żeby o tym wiedzieć trzeba pracować dłużej niż miesiąc .
Ass wnr... żenujące zarobki, brak szkoleń, R umowy o pracę, 2 umowy zlecenia... śmieszny system premiowy. Nie polecam
Wiener! Żenada! Prosić się o każdy dokument. Formularze na stronie niekompletne np. brak informacji o wypłacie skłądki tj. dyspozycji przelewu na numer kontai przy wypowiedzeniu oc. Infolinia nie działa w weekendy. Na infolinii konsultanci kompletnie niekompetentni, rozłączają rozmowy, przekazują sobie treści rozmów, bez podania przyczyn rozłączają połączenia. Skargi na konsultantów są nierozpatrywane. Bardzo, ale to bardzo niska jakość obsługi! Nigdy więcej Wiener!
Gothaer Towarzystwo Ubezpieczeń to spółka, która powstała w 1990r. jako Towarzystwo Ubezpieczeń Komunikacyjnych. Po kilku zmianach emisji akcji i struktury akcjonariatu spółka przyjęła nazwę Polskie Towarzystwo Ubezpieczeń S.A. Obenie nie ma prowadzonych rekrutacji. Czy w tej firmie można zdobyć doświadczenie i jest szansa na stabilne zatrudnienie?
Ktoś wie jak wygląda szkolenie i czy jest test do zaliczenia?
Szkolenia na konsultantów CC to jakaś żenada, trener tylko czyta prezentacje nic nie tlumaczy, JS to jakaś porażka
Potwierdzam, szkolenia na CC są prowadzone tragicznie. Wyświetlana jest tylko teoria, pytania sa nie mile widziane, zawsze otrzymasz odpowiedź sprawdź w OWU lub wytycznych. Traktowany na szkoleniu jesteś jak intruz a trenerka (podobno koordynatorka z wieloletnim doświadczeniem) wykonuje swój obowiązek z wielkiego przymusu i łaski. Z mojego szkolenia że stycznia już nikt nie został. Po szkoleniu ok ale dużo wiedzy trzeba wyciągnąć od koordynatora zespołu lub innych pracowników.
Jako pracę dorywczą zwłaszcza dla osoby z zerowym doświadczeniem bardzo polecam. Koordynatorka jest specyficzną osobą, ale ja osobiście ją polubiłam. Koordynator spokojny cichy sympatyczny człowiek. Wyglądają razem jak ogień i woda. Szkolenie jest przyjemne, bezstresowe. Konsultanci są powoli wprowadzani w tryb pracy. Nikt ich nie rzuca na głęboką wodę. Niejasne są kryteria oceny pracy, ale nie ma to większego znaczenia, zwłaszcza gdy ktoś nie planuje zagrzać tu dłużej miejsca. Grafik całkiem elastyczny, chociaż są godziny, kiedy lepiej być dostępnym niż niedostępnym. Ogólne wrażenie jest bardzo pozytywne. Na tyle, że rozważam opcję wrócenia do firmy na następne wakacje.
Aha i wiedza uzyskana na szkoleniu bezcenna i bardzo przydatna w życiu. Dla niej samej warto spróbować ;)
Skoro firma ta zatrudnia osoby do pracy dorywczej to w tym właśnie miejscu chciałbym ustalić, jak praca ta wtedy dokładnie wygląda? Jesteś w stanie napisać coś więcej i rozwinąć swój wpis?
Witam, zaznaczę wpierw, że bardzo dziękuję za tak merytoryczny wpis, w którym poruszyłaś wiele ważnych kwestii. Czy możesz napisać coś o tym szkoleniu? Czego dokładnie dotyczy? Chętnie też uzyskałabym jakieś informacje odnośnie wynagrodzenia, jeśli to nie problem.
Jak się pracuje w WIENER TOWARZYSTWO UBEZPIECZEŃ SA VIENNA INSURANCE GROUP?
Zobacz opinie na temat firmy WIENER TOWARZYSTWO UBEZPIECZEŃ SA VIENNA INSURANCE GROUP tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 10.
Jakie są opinie pracowników o pracy w WIENER TOWARZYSTWO UBEZPIECZEŃ SA VIENNA INSURANCE GROUP?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 7, z czego 0 to opinie pozytywne, 7 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!