CodeWise Sp. z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 84 ocen.

CodeWise Sp. z o.o.
3 84 6 1

Opinie o CodeWise Sp. z o.o.

Lecimy na bruk

Tez broniłem codewise jak inni mówili, ze lecimy, lecimy na bruk. Do czasu aż sam poleciałem....

just-user

Odnośnie wszystkich negatywnych komentarzy to powiem wam tak, piszą ich osoby, które albo nie pracowali tutaj i mają wiedzę tylko z internetu, albo już przeżyli „wspaniałe czasy Codewise” i tylko to i robią, że porównują jak było 5 lat temu zaje**iście. Panowie chyba macie zbyt mało doświadczenia w innych firmach/korpo i wam się nudzi-polecam zmianę pracy ;) Pracowałem we 4 różnych firmach różnej wielkości. To nie jest dużo, ale wystarczająco żeby ocenić jak jest w Codewise. Oprócz wyposażenia biura/siłowni/trybu pracy i td. warto podkreślić zespół, który pracuje tutaj i to jest Codewise, a nie tylko siłownia i jedzenie. Codewise daje w ciul możliwości dla rozwoju i wiedzę! I pracując z tymi ludźmi-chcę się stawać lepszym. Są lepsze czasy, są gorsze, ale tak działa każdy biznes i wiedza biznesowa nie jest wymagana. Jeśli to, co napisałem jest dla was obce to nie polecam, bo szkoda waszego czasu. P.s. Na rekrutacji cenią szczerość i otwartość! Polecam czytać o firmie i produktach przed rekrutacją.

puzon
@just-user 28.11.2018 23:55

Z tymi możliwościami rozwoju jako dev to ja bym się tak nie rozpędzał, powiedziałbym że jest nawet średnio(zależy gdzie wcześniej pracowałeś, co umiesz, jak Cię interesuje). W ostatnim czasie co raz częściej ludzie odchodzili właśnie z tego powodu, a i te zwolnienia to nie dlatego ze jest rozwojowo. Od strony technicznej ciekawy jest AWS bo w Polsce raczej nie ma firmy która na tak dużą skale korzysta z clouda. W produktach to co najciekawsze została już zrobione, a dobrego pomysłu jak to dalej rozwijać specjalnie nie ma, te co są to mogą ale nie muszą wypalić. Co do zmian, domyślam się że krótko tutaj pracujesz ludzie się denerwują bo zmiany są zbyt duże i w złym kierunku. Wiele ludzi za największy plus pracy w Codewise uznaje kulturę organizacyjną a nowy CEO robi tutaj swoje porządki. Dość powiedzieć, że po jego przyjściu(już rok temu) nieoczekiwanie pracę stracił COO który właśnie odpowiadał za m.in. za organizację kulturową firmy, a teraz wyleciał stary CEO i władzę totalną ma facet z korpo mind setem, który zwalnia nie wygodne mu osoby (przed devami poleciało choćby parę osób na czele z dyrektorem marketingu).

wysoko na szczyt

Po ostatnich zwolnieniach gdzie się pozbyto 30% załogi atmosfera grobowa. Robercik z stanowiska CEO zrezygnował, instagramy poblokował i zostawia cały (usunięte przez administratora) Lecimy, lecimy, lecimy, lecimy, lecimy po swoje.

nn
@wysoko na szczyt 13.11.2018 00:02

Nie 30%, tylko 7%, jeśli już tak bardzo chcesz się dzielić informacjami. I wcale nie grobowa, tylko atmosfera pracy - jak to bywa w firmie, która zarabia poważne pieniądze.

devil_dev
@nn 15.11.2018 23:40

Spokojnie, jeszcze nie ma 30% bo narazie polecieli sami developerzy, w czesci biznesowej bedzie duzo grubiej. Atmosfera pracy ? Faktycznie grobowa, nie dosc ze zwolnienia (w przypadku developerow totalnie na beszczela jak zadna inna firma do tej pory, bez zadnego sygnalu ostrzegawczego, the Codewise way!) to nowy CEO po tym co i jak mowi widac bedzie robil korpo, gdzie liczy sie tylko biznes nie masz wynikow, to cie nie ma w firmie. Lecimy, lecimy, lecimy, lecimy, lecimy az wylecimy !

Gość

Zgadzacie z tym artykułem ? dość ciężko znaleść opis działalności Codewise jeśli to prawda co tutaj napisali to postrawa R.Gryna świadczy o jego największej hipokryzji. Zapewne zmiany były pokierowane tym że weszło w życie RODO (GDPR) co może skutkować zakręceniem kurka w modelu biznesowym uprawianym przez spółkę. https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/robert-gryn---polak-o-ktorym-pisza-media-w,170,0,2401962.html

dev2

Nie polecam.

Raiden
@dev2 24.11.2016 14:48

Co się stało? Firma zawsze miała dobrą opinię.

Salander
@dev2 24.11.2016 14:48

Naprawdę bardzo konstruktywna opinia. Brzmi bardzo wiarygodnie ;) Ja ze swojej strony przeszłam wszystkie etapy rekrutacji - rozmowa telefoniczna + 2 rozmowy w ich biurze - wszystko przebiegło bardzo sprawnie, w miłej atmosferze. Zaczynam od maja - jestem bardzo ciekawa czy te wszystkie dobre rzeczy które piszą o nich są prawdą :)

etetet
@Salander 09.04.2017 21:08

Salander, ale nie kopiuj tak bezmyślnie swoich komentarzy, bo widziałem identyczny wpis na innym forum i musiałem sie zastanawiać komu odpowiadasz.

Salander
@etetet 02.09.2018 18:00

Ciekawe gdzie? bardzo proszę o konkrety ;) być może mam jakiegoś wiernego naśladowcę

etetet
@Salander 12.09.2018 20:50

Miło że wciąż sprawdzasz to forum i ponad rok po napisaniu komentarza odpisujesz komuś kto ci odpowiedział :)))))

Bovvvv

Gowork schodzi na psy co pokazuje ocena Codewise. 3/6 dla firmy która oferuje siłownie z trenerem, fizjoterapeutę, gaming room, music room gdzie grasz na instrumentach, bar, restaurację, podnoszone biurka i wiele więcej. Plus w IT w Krakowie to jedna z najlepiej płacących firm. Tak na pewno zasługuje na 3/6. Wszyscy którzy tu przychodzą po porady powiem, nie warto. 99% osób tutaj nigdy nie pracowało w tej firmie i wypisuje dyrdymały.

dfsfdsds
@Bovvvv 08.09.2018 20:31

+1

anonim

Co do rekrutacji - zadania trudne, nawet dla potencjalnych stażystów, ale atmosfera i podejście do kandydata na piątkę. Bez zadęcia, pełni szacunku i słowni. Ze wszystkich firm, z którymi miałam kontakt, ta jako jedyna dała mi feedback nawet gdy okazało się , że się nie udało, a jak wiadomo wielu obiecuje a tego nie robi. Podsumowując - wrażenia 100% pozytywne nawet mimo tego że mnie nie zatrudnili. Na pewno spróbuję jeszcze raz, gdy nauczę się więcej.

tetete
@anonim 30.06.2017 08:12

Widze, że jesteś pod tak dużym wrażeniem, że aż napisałeś o tym na dwóch różnych forach.

Administrator

Czy poszukiwane są nowe osoby do pracy w CodeWise Sp. z o.o.? Co trzeba spełnić, by zostać członkiem waszego zespołu?

-

Niby cała otoczka socjalna przyciąga, ale rekrutacja techniczna seniora na poziomie zadań z 1 roku studiów daje do myślenia. Wystarczy podać odpowiednio niską stawkę i wytrzymać z niegrzecznym rekruterem :)

Administrator

Proszę o wypowiadanie się w taki sposób na forum, który będzie w stanie pomóc osobom zainteresowanym pracą w CodeWise Sp. z o.o..

Natalia

Jak wygląda proces rekrutacji w firmie? Wiem, że najpierw jest 30 min rozmowa telefoniczna ale co dalej? Aplikuje na stanowisko w administracji biura. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.

Administrator

Czy są na forum użytkownicy, którzy sami szukali odpowiedzi na własne pytania? Jeżeli znacie jakieś odpowiedzi na pytania odnośnie pracy w CodeWise Sp. z o.o. to moglibyście podzielić się nimi z innymi użytkownikami?

XXX

W JĘZYKU POLSKIM CZY ANGIELSKIM ODBYWA SIĘ REKRUTACJA?

Tomyy
@XXX 11.07.2017 21:34

w języku zulu :-)

Redin

Może mi ktoś odpowiedzieć z już zatrudnionych, jakie umiejętności są konieczne i sprawdzane na rekrutacji?

dev

Polecam.

developer

Ciekawy jestem opini na temat rekrutacji i samej pracy w Codewise. Czy ktos mógłby sie podzielić ze mną swoimi doświadczeniami? Dziekuję

Zostaw opinię o CodeWise Sp. z o.o. - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CodeWise Sp. z o.o.