SDL Poland Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 114 ocen.

Opinie o SDL Poland Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SDL Poland Sp. z o.o.

Ulka

Różnice w kwestii wynagrodzenia za prace to odwieczny problem między pracownikiem a pracodawcą. Wiadomo , że początki są kiepskie ale przy dobrej pracy zawsze jest dobrze!!

Ala

Kilka lat temu pracowałam w SDL Poland. Marne pieniądze (zdecydowanie nieadekwatne do zakresu obowiązków), dużo stresu i niekończące się nadgodziny. Plusem było to, że wszystkie nadgodziny były uczciwie zliczane i wypłacane lub można było wziąć za to dzień wolnego). Była to moja pierwsza praca po studiach i chciałam się nauczyć jak najwięcej. Dziś bardo cenię tamten czas, bo dzięki SDL wiele się nauczyłam. Dziś sporo tych umiejętności wykorzystuję na stanowisku kierowniczym w innej firmie. Dużo zależy od tego, do jakiego teamu się trafi. Ja miałam bardzo fajny, pomocny i przyjazny. Wiem jednak, że nie zawsze tak jest, a managerowie z innych oddziałów potrafią różnie podchodzić do pracownika swojego teamu w Polsce. Warunki pracy poza wszelkimi standardami - małe ciasne pokoje, małe kuchnie (mały stolik i 2 krzesła), więc standardem jest jedzenie nad klawiaturą, brak przerw itd. Jednak dziś, z perspektywy czasu, potrafię docenić umiejętności tam zdobyte. Wniosek: praca dobra na początek kariery zawodowej. Zdobyć doświadczenie i lecieć dalej.

Vic

Na jaką kwotę można liczyć na start na stanowisku tłumacza?

wojtek

dla zdesperowanych. 2000netto na start po 3 miesiacach szansa na 2200 netto pozniej po roku szansa na 2400 netto masa nadgodzin, duza presja czasu ale lepsze to niz siedzenie na kasie dobrze ze juz mnie tam nie ma nie polecam. wszyscy stamtad uciekaja, gdy juz sie zorientuja co tam sie dzieje naprawde.

Aga

Witam, czy jest szansa na zatrudnienie jeśli jest się na ostatnim semestrze studiów? Od października będę miała dosłownie kilka godzin zajęć tygodniowo. Jak mniej więcej wygląda rozmowa kwalifikacyjna? O co pytają?

Dominika

@SEBABA KAYZER skąd tak negatywna opinia o pracodawcy? Mógłbyś podać więcej konkretów? Informacje na temat SDL Poland Sp. z o.o. będą przydatne dla potencjalnych kandydatów na wolne stanowiska. Warto podzielić się opinią, podpartą solidnymi argumentami, aby rozwiać wątpliwości zainteresowanych ofertami pracy.

Nowa

Właśnie przeszłam 3-stopniową rekrutację w SDL-u. Pierwsza rozmowa 40 minutowa w języku angielskim. Następna - spotkanie z dwoma managerami-pół po angielsku, pół po polsku. Ostatni etap 1,5h godzinna rozmowa z anglojęzyczną osobą (wideokonferencja) oraz z osobą zatrudnioną w SDL. Zadają naprzemiennie pytania. Finalnie zostałam zatrudniona. W tym wszystkim dziwi mnie tylko nieadekwatne wynagrodzenie w porównaniu do dość trudnej rekrutacji. 1700PLN netto, a męczą na rozmowie jakbym miała być tam dyrektorem.

Gumi

Jeśli jesteś intelektualistą, to nie jest miejsce dla Ciebie. Jeżeli szukasz byle czego na początek, to możesz próbować. Ja szczerze odradzam.

Ja

Mam pytanie odnośnie pracy na pół etatu lub podjęcia na początek stażu. Jest taka opcja? Mam ostatni rok studiów i dwie magisterki więc więcej nie dam rady i nie wiem czy jest szansa na taki etat.

oluś

odbyłam rozmowę kwalifikacyjną i pomijając mega wysokie wymagania, 3 etapy rekrutacji, ogromną odpowiedzialność projektową zaproponowali mi 2400 brutto. zaśmiałam się i podziękowałam.

składać podanie czy nie?

Hej, czy ktoś może powiedzieć jak sytuacja wygląda w dziale finansów? jaka atmosfera, zarobki, szanse na rozwój?

Dudzik

Firma ta jest masakra, odradzam. Nie wchodzicie w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Gosia

Możecie coś powiedzieć czy warto odbyć tam praktyki? I wg czego oczekują od praktykanta?

cśśś

Najważniejsze dla mnie jest to, żeby atmosfera każdemu odpowiadała, a skoro dbają o niezłe warunki to jeszcze lepiej.

anonim

(usunięte przez administratora)

korposzczur

Jak się mieszka z rodzicami i pełną lodówką...

anonim

(usunięte przez administratora)

korposzczur

Branża zbrojeniowa????

menago

witam, czy tam koordynator projektów może zarobić na start 2300- 2500 netto (bez nadgodzin) ? proszę o konkretną odpowiedź, bo nie wiem czy się umawiać na rozmowę.

Iza
@menago 16.09.2016 13:57
witam, czy tam koordynator projektów może zarobić na start 2300- 2500 netto (bez nadgodzin) ? proszę o konkretną odpowiedź,...

1700 na rękę

N

Bardzo wysokie wymagania wobec kandydatów, którym w zamian oferuje się stosunkowo niewiele. Oczekują biegłej znajomości języków obcych (minimum C1), doświadczenia, wykształcenia, ukończonych kursów, zaawansowanej znajomości programów graficznych, Office, gotowości do pracy na nadgodzinach (nawet codziennie) a w zamian oferują ok. 1700 zł na rękę i prywatną opiekę medyczną. Po roku podwyżka 100 zł. Smiech na sali. Atos w porównaniu do tego to chyba kraina mlekiem i miodem płynąca.

Zono
@N 16.09.2016 08:51
Bardzo wysokie wymagania wobec kandydatów, którym w zamian oferuje się stosunkowo niewiele. Oczekują biegłej znajomości języków...

Tutaj to akurat nie do konca prawda, bo mam koleżanke, która jakis czas temu dostala tam prace i nie oczekiwali od niej ani wczesniejszego doswiadczenia ani kursow ani znajomosci programów graficznych. Ona była od razu po studiach (niezwiązanych z pracą, robi coś z grafiką) i zaczela od szkolen po prostu. No tyle ze ten angielski jako tako chyba musiala znac, bo wiem ze sprawdzali.

rejestr

Firma z tego co wiem od koleżanki która tam pracuje cały czas się rozwija. Jakieś dwa/trzy lata temu było około 100 praconików teraz około 300. Pewnie rotacja też jakaś jest. Ludzie pewnie zmieniają pracę co jakiś czas.

Borysia

Oczywiście chodzi o www.sdl.com Bez kropki na końcu.

Borysia

Ogłoszeń jest dużo. Zawsze można odwiedzić stronę www.sdl.com. Ja tam znalazłam interesujące ogłoszenie.

Karolina K
@Borysia 22.08.2016 14:37
Ogłoszeń jest dużo. Zawsze można odwiedzić stronę www.sdl.com. Ja tam znalazłam interesujące ogłoszenie....

OSWIADCZENIE NiEMNIEJSZY TEKST NIE JEST WYMIERZONY W NIKOGO MA NA CELU JEDYNIE I WYLACZNIE OSTRZEC PRZEDZ NIEUCZCIWIMI PRAKTYKAMI TEJ TZW. "FiRME" . Zalozyc strone to kazdy idiota potrafi, powiesic szyld i udawac ta pseudo firme to też ta firma to oszusci wynajmuja jeden z drugim sobie pokoik od byłego rometu i wyludzac dane od biednych kandydatow

obecna pracowniczka
@Karolina K 10.05.2017 21:49
OSWIADCZENIE NiEMNIEJSZY TEKST NIE JEST WYMIERZONY W NIKOGO MA NA CELU JEDYNIE I WYLACZNIE OSTRZEC PRZEDZ NIEUCZCIWIMI PRAKTYKA...

Nie wiem czy wynajem 4 pięter (słownie - CZTERECH PIĘTER, a w planach jest i piąte) można nazwać "udawaniem pseudo firmy". SDL zatrudnia w Bydgoszczy ponad 300 osób - wiele można o niej powiedzieć (zarówno dobrego, jak i złego), ale na pewno nie to, że jest to firma wyłudzająca dane kandydatów. Co do pracy w sobotę i niedzielę - nie ma takiej opcji, ponieważ firma jest zamknięta na cztery spusty. Chyba że masz służbowego laptopa i zgodę swojego kierownika na pracę w domu w weekend, to moooooże w mega krytycznej sytuacji ktoś ci pozwoli zalogować się na godzinę czy dwie... Ale osobiście o czymś takim jeszcze nie słyszałam. Mam wrażenie, że ostatnie 4 komentarze napisał jakiś frustrat, któremu nie powiodło się na rozmowie kwalifikacyjnej. Btw. Od kilku tygodni na start nie dostaniesz mniej jak 2900 zł brutto. To już całkiem przyzwoity pieniądz, zważywszy na to, że nie musisz mieć żadnego doświadczenia w branży.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja

Wejdź na olxa widziałam tam w zeszłym tygodniu chyba z 6 róznych stanowisk. Wyszukaj w kategorii praca Bydgoszcz koordynator projektów z językiem angielskim, a potem już możesz sobie wejść w inne ogłoszenia użytkownika. Z tego co widzę, to na olxie zawsze coś tam od nich jest.

pajac

Pozytywne?=zdobyte doświadczenie z softem Negatywne=łamanie wszelkich norm biznesowych pracodawca-pracownik, prawo pracy interpretuje pseudo manager=brak prawa pracy, zasady BHP=na papierze. Nie stój obojętny!

były ...

Na świecie w tłumaczeniach liczą się firmy SDL i Lionbridge, jeżeli ktoś chce zostać profesjonalnym tłumaczem to przez 5 lat trzeba zapier..... potem można myśleć o pracy WSZĘDZIE Japonia,Australia,USA,UK trzeba mieć tylko will & skill. Pozdrowienia dla Jacka - to naprawdę porządny szef, ale szef nie kumpel....

trzaskamprojekty

@prog - dzięki stary, ubawiłeś do łez wszystkich sdlowiczów czytających to forum. Połowę z tej kwoty może zobaczysz po jakichś 4-5 latach pracy tu, po drodze będąc orżniętym na pensji kilka lub kilkanaście razy, bo kalkulator przerasta. Wpadaj, jest fajnie - hajsu tyle co kto napłakał, bez premii i socjala (o sorki, czasem rzucą owoce!), nadgodzin full opór, z kobietą się nie pokłócisz, bo nie będzie Cię widywać, w kadrach usmy cót świata po zawodówce, kuchnie o powierzchni 1,5m kw. na kilkadziesiąt osób na piętrze i ogólnie PRL, chaos i przypadek, również w zarządzaniu plus wieczne bombardowanie co zrobiłeś źle. Proszę i błagam - wyślij cv, zaśpiewaj na rozmowie 8k i daj znać, jaka była reakcja!

Paragon z biedronki

dostaniesz cukierka na swieta, a nie 8 tys brutto

PROG

Czy jako programista dostanę ponad 8 tysięcy brutto? 2 lata doświadczenia w JAVIE.

ON
@PROG 21.07.2016 19:58
Czy jako programista dostanę ponad 8 tysięcy brutto? 2 lata doświadczenia w JAVIE.

Ja jestem programistą. Idzie zarobić 8tyś.

andrewz
@ON 04.08.2016 14:48
Ja jestem programistą. Idzie zarobić 8tyś.

W polskim oddziale firmy nie ma wogole stanowiska programisty, wiec nie sciemniaj. Firma sie rozwija, ale marne warunki placowe powoduja ciagla rotacje. Wiekszosc nowych pracownikow ucieka po pol roku do firmy na A gdzie na poczatek dostaja 50% wiecej i benefity. Premii nie ma zadnych, dodatkow tez nie ma. Taka prawda. Jaka praca? Jak wszedzie. Wszystko zalezy od dzialu i menedzera. Prawda jednak sa niskie zarobki i niewielkie mozliwosci rozwoju.

anonim

(usunięte przez administratora)

janusz

Myślę, że to sprawa indywidualna, czy przymkną oko, czy nie. Jak jesteś dobry, to możesz mieć nawet mniejsze doświadczenie, ale musisz mieć szansę się wykazać, a tej możesz nie dostać, jeżeli CV nie spełnia wymagań. Co do zarobków, to mówię ogólnie. Poczytaj wszystkie komentarze; te pozytywne to propaganda wychodząca od managerów z tej firmy. Na każdym innym stanowisku jest strasznie duża rotacja, ludzie bez powodu nie odchodzą na potęgę z tego miejsca. A inni się przyjmują, bo pracy na rynku mało i z nadzieją idą do "międzynarodowej firmy", a jak zobaczą, co i jak, to zawijają manatki, albo czekają, kiedy tylko dostaną się gdzieś indziej (aż się wakat w MacDonaldzie zwolni :D - taki żarcik).

anonim

(usunięte przez administratora)

janusz

Tutaj najsłabiej, bo i kasa najmniejsza, i rozwój najgorszy. Można się tylko wyspecjalizować w DTP, a ten rynek nie jest rozchwytywany. Nie wiem, skąd ten wniosek, że tutaj można naprawdę dobrze zarobić... Licho jak cholera, a lepsze zarobki są w każdym innym mieście na tym stanowisku. Tu jest chyba najniższa płaca dla DTP w kraju :P

anonim

(usunięte przez administratora)

janusz

Chyba w branży tłumaczeniowej, kala-koala ;) Świat światem, ale "this is Poland!" i polski oddział, więc nie szalej tak z tymi porównaniami. Zarobki w tym oddziale są prawie najniższe na świecie (tylko jeden oddział z Azji wschodniej miał niższą stawkę godzinową, i to niewiele), więc nie porównuj tego naszego oddziału do całej firmy, bo zarządzany jest osobno. W GB na tym samym stanowisku dostajesz 2x więcej i to w funtach (!) w tej samej firmie. Co projekt, to przygoda... Słabe hasło reklamowe biorąc pod uwagę, że co projekt robisz to samo, tylko z innym klientem :D A prestiż w CV? Każda firma, która jest faktycznie z działu IT wcale nie skacze z radości, jak masz nabazgrane "5 lat na stanowisku koordynatora, ani razu nie awansowałem, 2x dostałem śmieszną podwyżkę, nie głodowałem, bo mamusia obiadki gotowała"...

anonim

(usunięte przez administratora)

janusz

No właśnie! Wymagania jak na nie wiadomo jaką posadę, a pensja jak w budce z kebabem! Jasne, nie zniechęcaj się, sprawdź sam. Ale będziesz żałował, jeśli spędzisz tam za dużo czasu, bo ścieżka kariery jest tam nierozwojowa... Jedynie stanowiska managerskie, na które bez koneksji, znajomości się nie dostaniesz.

anonim

(usunięte przez administratora)

ja

a jednak xD

new

Tu powinna być opinia, ale nie chce mi się pisać.

anonim

(usunięte przez administratora)

Kandydat

Też zamierzam złożyć tam papiery na koordynatora. Rozmawiałem z pewnym Panem na targach o tej pozycji i nie wygląda to źle. Trzeba gdzieś zacząć swoją kariere w IT. Aktualnie pracuje w sprzedaży i wygląda na to że umożliwią mi przebranżowienie.

kandytat

Dzięki za opinie. Widze, że są różne. Zatem nie pozostaję mi nic innego jak pójść na rozmowę i samemu się przekonać.

Aktualny

Przepraszam. 2300-2500 na ręke a nie brutto.

tralala

@ kandydat - szkoda Cię gościu, firma nie ma nic do zaproponowania ludziom z doświadczeniem. Nie ma opcji rozwoju, bo kto miałby o tym myśleć? Management z przypadku i rodzinnego nadania, często nieznający nawet podstaw angielskiego? Kadrowa, która ze słownikiem ortograficznym, kalkulatorem i kodeksem pracy miała w życiu tyle styczności, co ja z Koranem? A gdzie tu ogarnięcie planu rozwoju pracowników, systemu szkoleń, jak w normalnych korpo.. Nie inwestuje się w rozwój pracowników, bo tym szybciej odejdą.. Od nadgodzin się nie wymigasz, ta firma nadgodzinami stoi.. Zarobki hmm pewnie jak wszyscy - 1700 na rękę plus ile nadgodzin wysiedzisz :P i jak zostaną Ci policzone, bo to osobna kwestia..

kandytat

Witam. Chciałbym zadać kilka pytań odnośnie stanowiska młodszego inżyniera wsparcia technicznego SDL. 1. Jak wyglądają perspektywy rozwoju w firmie? Co z certyfikatami, możliwością awansu? Jak wygląda ścieżka kariery na tym stanowisku? 2. Na jakim poziomie kształtują się zarobki? 3. Wyżej sporo osób pisało o nadgodzinach. Ja niestety nie jestem w stanie i nie chcę ich realizować. Czy nie będzie to problemem? Wiem, że na te pytania znalazłbym odpowiedź na rozmowie rekrutacyjnej, jednak szkoda abym brał dni wolne w pracy i stracił czas. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.

Aktualny
@kandytat 16.04.2016 10:12
Witam. Chciałbym zadać kilka pytań odnośnie stanowiska młodszego inżyniera wsparcia technicznego SDL. 1. Jak wyglądają persp...

Cześć. Ad1: Perspektywy są dość spoko. Ja pracuje na podobnym stanowisku i widać że idzie ku dobremu. Możliwości sporo. Swoje trzeba odczekać i udowodnić ale do Korpo to wiele brakuje. Atmosfera dość mało korporacyjna. Ad2: Na juniora spokojnie te nawet 2300-2500 brutto dostaniesz. Oczywiście trzeba coś tam wiedzieć. Na wyższe stanowiska to różnie. Są ludzie którzy 4500 i więcej zarabiają, Ad3: Nadgodziny od czasu do czasu oczywiście są. Trzeba się liczyć z takimi 10 godzinami na miesiąc. To praca z projektem więc różnie to bywa. Ja wybierać za bardzo nie mogę ale w innych temach chyba to nie jest problem. Jest jeden minus. Masz dwóch szefów. Tu na miejscu i w innym oddziale firmy. Troszkę to czasami robi zamieszanie. Reszta ok. Super ludzie i atmosfera. Kierownicy także spoko. Nie czuć konkurencji.

lol

trzeba być po domu wariatów a nie lingwistyce żeby w ogóle tam CV wysyłać.. a na awans to ma wieksze szanse cieć z solidu niż ktokolwiek w tym chorym miejscu chyba że na lida :D dopie#$%ola ci obowiazkow i posadza na skrzynke :) POZDRO!

xx

To zależy, ile Jaśnie Pani uzna za stosowne Ci zapłacić. Ale wbrew pozorom kasa za nadgodziny to nie jest nic 'extra', tylko psi pracowniczy przywilej, o czym się w tej firmie zapomina. Jacor, skoro nie masz życia prywatnego i chcesz siedzieć, to będziesz idealnym pracownikiem! Codziennie 12 h na posterunku za 2000, nie TY pierwszy..

Waldi

Przesunięcie czasowe to chyba oczywiste.Ale 23 ? HAHAHA Chyba zwariowałeś zawsze są nadgodziny ;] kończy się + - ok. 1-2 w nocy za 2400 brutto. Zapraszam do teamu :)

Paweł

Jak sobie narysujesz

Paulina

Wlasnie, zauwazylam ze jest oferta dla analityka danych z doświadczeniem. Czy to sa lepiej płatne stanowiska w tej firmie (w sensie zarobki 3000-4000 netto)? Coś mozecie powiedziec?

SEBABA KAYZER
@Paulina 22.02.2016 13:40
Wlasnie, zauwazylam ze jest oferta dla analityka danych z doświadczeniem. Czy to sa lepiej płatne stanowiska w tej firmie (w se...

DROGA PAULINO ZA NIM ZLOZYSZ SWOJE CV 100x sie zastanow ja wlasnie pracuje na ww.stanowisku placa za 1500 netto ( ok.2000) brutto praca po 12h/dobe równiez w so nd za nadgodziny nie płaca.

pracownik
@SEBABA KAYZER 10.05.2017 22:00
DROGA PAULINO ZA NIM ZLOZYSZ SWOJE CV 100x sie zastanow ja wlasnie pracuje na ww.stanowisku placa za 1500 netto ( ok.2000) brut...

2000 brutto? Normalnie się nie wypowiadam na takich forach, ale jak idzie taka jasna ściema to aż się nie powstrzymam. Nie wiem jak beznadziejnym musiałeś być kandydatem, żeby dostać kwotę, poniżej widełek płacowych, więc nie sądze, żebyś rzeczywiście tu pracował, chyba że na stażu. Każdy kto tu pracuje i chciał kiedyś dokończyć w weekend projekt, w którym ktoś nawalił wie, że biuro jest zamknięte w sobotę i w niedzielę i nie ma takiej opcji, żeby robić wtedy nadgodziny. Pozostałe nadgodziny są naliczane w aplikacji, wiec nie ma opcji, żebyś nie dostał za nie kasy (btw 150%) więc sory, ale skoro nie wiem po co się wypowiadasz, jak nie masz zielonego pojęcia. Znaczy domyślam się, że żeby z jakichś powodów popsuć firmie opinię, ale żeby nawet to zrobić dobrze to trzeba się odrobinkę przygotować...

aroł

Gardzę waszym lizodupskim podejściem i tymi żałosnymi pozytywnymi komentarzami na silę. Wręcz głupie jest wpisywanie tutaj rzeczy typu "Odpowiedź na: [korposzczur - 2016-01-10 19:53:13]: Od znajomych wiem , że czasem rzeczywiście da się tutaj złapać, choć nie zawsze te oferty są dostepne. w tej chwili powinna być jeszcze opcja dla koordynatorów zarządzania oprogramowaniem"....przecież caly ten tekst jest tak buracki że się w głowie nie mieści..nawet nic nie wnosi do wczesniejszych opini, nie odpowiadał na pytanie.. ktos go sobie po prostu w wkleil nie wiem w ramach reklamy ? :) no ja piepr$e komentarz błyskotliwy jak kadra :D zreszta co ja sobie będe nerwy psuł.. dzięki Dormo za opinie :) najśmieszniejsze jest to że jutro zaraz po tym jak bede stał pod tymi cholernymi drzwiami aż mnie szpila wpuści łaskawie do pracy znowu będę z was szydził w kuchni, gadał nowym jacy jesteście hu%^owi opowiadając jak kłamiecie w oczy obiecując złote góry joł!

anonim

(usunięte przez administratora)

aroł

Co ty pieprzysz kolo :D 2400 bruttno to są dobre warunki ? Dla desperata po humanie z doświadczeniem z makdonalda :D

anonim

(usunięte przez administratora)

hehehe

Jak chodzi ci o mój wpis, to wiedz, że nie jestem z menedżmentu a jedną z tych wszystkich gwiazd, które zostały obrażone przez jak wcześniej myślały kolegę, a ostatecznie wyszło jakim śmieciem sam jest.

hehehe

Jak rozumiem aroł to także Gwiazda co by sobie dał ogolić za 20 zł, cymbał,nieudacznik i stolarz z ograniczeniem umysłowym. Jakby inaczej się dostał do pracy. Widocznie angielski był za słaby by awansować. Żal...

Inny

Aktualnie jest masa otwartych pozycji. Wiem bo dostajemy email co jakiś czas by polecać pracowników (za to dostajemy także kase extra). Nie jest tak źle jakby się wydawało. Rotacja chyba coraz mniejsza z roku na rok a pracowników więcej. Ludzie super. Menadzerowie też spoko jak ktoś napisał wyżej. Firma mimo że duża nie jest jednak znana w Bydgoszczy. A można choć logo duże zainstalować. Kilkadziesiąt tysięcy ludzi dziennie jeździ tędy samochodami i by się zastanawiali co to.

Damian Sz
@Inny 20.01.2016 13:57
Aktualnie jest masa otwartych pozycji. Wiem bo dostajemy email co jakiś czas by polecać pracowników (za to dostajemy także kase...

NIE WIEM KTO BYCHCIAL W TEJ PSEUDO FIRMIE PRACOWAC.

pracująca

Pracuję w tej firmie, w dziale DTP. Niestety, wpisy o niskich zarobkach i częstych nadgodzinach są prawdziwe, przy czym wymaga się wysokiego tempa pracy, bo jest znacznie mniej ludzi, niż powinno być zatrudnionych do zrealizowania zadań projektowych. Po roku pracy można dostać najwyżej 10% podwyżki, później też nie jest różowo. Ludzie odchodzą, na ich miejsce przychodzą nowi. Bo, jak ktoś słusznie zauważył, za 1700 zł na rękę można żyć, kiedy się mieszka u rodziców i ma pełną lodówkę. Samodzielnie raczej nie. Natomiast nie mogę narzekać na współpracowników i management. Zdecydowanie dobre doświadczenia pod tym wzgldem.

anonim

(usunięte przez administratora)

korposzczur

I co z tego, że jest specjalistą? Negatywne opinie są prawdziwe. Rotacja ludzi jest nieustanna, co chwilę ktoś odchodzi do Atosa, na jego miejsce przychodzi "świeżak", który po jakimś czasie też idzie do Atosa, i tak dalej. Ludzie są ciśnięci do granic możliwości za naprawdę kiepskie pieniądze. NIKOMU nie zależy na pracownikach, grunt, żeby interes się kręcił.

Zostaw opinię o SDL Poland Sp. z o.o. - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SDL Poland Sp. z o.o.