Pupil-Foods Sp. z o.o.

Nowe Skalmierzyce

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 22 ocen.

Pupil-Foods Sp. z o.o.
3 22 6 1

Opinie o Pupil-Foods Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Natalia

@anonymous, widzę, że orientujesz się w kwestii wynagrodzenia proponowanego aktualnie przez Pupil-Foods. Czy do tego dochodzą jakieś dodatki w postaci premii lub podwyżek? Mógłbyś się wypowiedzieć się na ten temat? Na pewno te informacje posłużą innym użytkownikom forum.

Dejvooos

Ile sie zarobi przy normalnych godzinach pracy teraz?

anonymous
@Dejvooos 05.09.2018 13:26

1800zl

Natalia

@JA, rozumiem, że pracujesz lub pracowałeś w Pupil-Foods na produkcji. Napisałeś, że praca w tym miejscu wymagała od Ciebie dużo wysiłku fizycznego. Możesz konkretnie przedstawić wszystkie swoje obowiązki? Jakie warunki zatrudnienia były przyporządkowane do Twojego stanowiska?

JA

WIELKA TRAGEDIA Z TAKIMI ZAROBKAMI TO LUDZI NIE ZNAJDĄ NIGDY A NA PRODUKCJI TO WIELKA HARÓWA ZA DWÓCH.

Natalia

Wiem, że idealnie to nie jest nigdzie. Wiem również, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!

anonymous

KIEROWCY OMIJAJCIE TA FIRMĘ PRZYJECHAŁEM 09/08 2018 O 17 ZAŁADUNEK 10/08 2018 PO 18

Natalia

@Zainteresowany jakim stanowiskiem pracy jesteś zainteresowany? Szukasz czegoś na początek swojej kariery zawodowej czy jesteś już wdrożony w zawodowe życie i szukasz lepszego stanowiska pracy? Niestety nie znalazłam wolnych wakatów, ale polecam zajrzeć na: https://pupilfoods.pl/kontakt/ i wysłać do Pupil-Foods aplikację spontaniczną. To może zwiększyć Twoje szanse na rozmowę rekrutacyjna z tym pracodawcą.

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutację?

Natalia

@Raz nie zawsze czy oprócz przedstawionych plusów takich jak bony na święta zauważyłaś coś jeszcze, o czym warto wspomnieć na forum? Czy Twoje zatrudnienie było w oparciu o umowę zlecenie czy umowę o pracę? Czy pracując na 3 zmiany miałaś dodatek nocny? Czy użytkownicy przeglądający ten wątek mogą coś więcej powiedzieć o obecnej sytuacji firmy Pupil-Foods? Czy są prowadzone obecnie procesy rekrutacyjne? Na jakie stanowiska?

Raz nie zawsze
@Natalia 30.05.2018 08:58

Na początku dostaje się umowę zlecenie na 3 miesiące ( tak było w moim przypadku), następnie jest opisywana umowa stała. Jest dodatek nocny.

Natalia

@Raz nie zawsze czy opisana przez Ciebie sytuacja znalazła swój finał? Czy przekazałaś firmie Pupil-Foods potrzebne informacje? Czy sytuacje tego typu były incydentalne? Wiesz może, jak teraz kształtuje się sytuacja w Pupil-Foods? Są prowadzone jakieś procesy rekrutacyjne? Może przekażesz innym jak wyglądała Twoja rozmowa rekrutacyjna?

Raz nie zawsze
@Natalia 11.06.2018 13:22

Zdarzały się dziwne rozmowy ze strony pracowników, ale nie aż tak brutalne jak sytuacja niżej ( ten Pan był przeniesiony tego dnia). Rozmowę rekrutacyjną przeprowadziły ze mną dwie Panie bardzo miło I raczej ogólnie. Weszłam było parę pytań I szybki koniec, także bez nerwów I pozytywnie.

Raz nie zawsze

Witam, opinie miałam wysłać już dawno temu. Z mojego punktu widzenia: słaba pensja, ale w naszych okolicach to jest prawie, że norma. Skończyła mi się umowa I nie została przedłużona, przede wszystkim że względu jakiś pomówień , nie wiem czy wymyślonych przez wyższą rangę( kończy się umowa, zmiana osoby), czy przez jakiś ludzi którzy lubią się podlizać. Kultura słaba, byłam swiadkiem sytuacji, gdzie jeden pan obrażał kobietę z Ukrainy w seksistowski I wulgarny sposób. 3 zmiany praca w smrodzie, moja również w pyle. Mialam zwolnienie lekarskie ze wzgledu na wybite kolano, kiedy mówiono, że nie przedłużą mi umowy, pytano się czy nie mogłam jakoś skrócić zwolnienia lekarskiego. Na koniec miałam się prosić, by mi ją przedłużono. Nie wyobrażam sobie mieć rodzinę i utrzymywać ją z takiej pensji. Jedna przerwa 15min. Najbardziej życzliwa osoba to Pani sprzątaczka. Są też plusy: bony na święta.

anonymous
@Raz nie zawsze 07.03.2018 20:49

Droga Pani, do wszystkich pracowników zawsze staramy się odności z kulturą i szacunkiem. Pani insynuacje odnośnie seksistowskich uwag są nieprawdziwe i dla nas krzywdzące. Pani zatrudnienie i przerwy w pracy były zgodne z przepisami prawa pracy. W kodeksie pracy zapisano, że pracownikowi zatrudnionemu na umowę o pracę przysługuję 15-minutowa przerwa w ciągu 8 godzin pracy. Tak jak Pani słusznie zauważyła zawarta z Panią umowa się skończyła i jej po prostu nie przedłużyliśmy. Nie mamy takiego obowiązku. Umowa była zawarta na dany okres po to aby przekonać się czy dany pracownik sprawdzi się na stanowisku pracy i współpraca z nim będzie przebiegała pomyślnie. Jeśli tak się nie stanie co miało miejsce w tym przypadku, pracownik i pracodawca po upływie terminu wskazanego w umowie rozstają się, zgodnie z obowiązującym prawem pracy. Zapewniam, że wśród naszych pracowników są osoby z wieloletnim stażem. Nie sposób nie odnieść wrażenia, że ten komentarz jest przepełniony żalem i goryczą, a nie stanowi obiektywnej opinii o zakładzie.

Raz nie zawsze
@anonymous 10.04.2018 20:43

Witam, nie zdarzyło mi się pisać nieprawdy, w stosunku do tego, co słyszałam w Państwa zakładzie pracy. Tak, pracownikowi na 8h pracy przysługuje 15min przerwy. To że napisałam,że jest jedna przerwa i tyle trwa, było raczej w celach informacyjnych, a czy to dużo, czy mało, każdy oceni z osobna. Nie mam żalu i goryczy, właściwie to dużo nauczył mnie Wasz zakład , przede wszystkim by się szanować i pracować za godne pieniądze, a to, że opisuje jaką miałam sytuacje w danej firmie to nic złego. Wiem również, że macie Państwo stałych pracowników, nie pisałam, że ich nie macie, tylko jak działo się na danym stanowisku, na którym pracowałam. Podsumowując, tekst, o którym wspominałam nie był na miejscu, gdy kobieta pyta się o folie,a mężczyzna obraża ją na wejściu i mówi, że by ją tą folią wyr....... , aż by spuchła jej p.... i się śmieje, dobrze, że ta kobieta albo nie zrozumiała, albo po prostu to zignorowała. Mam nadzieję, że zmieniłam Pani pogląd na tą sprawę. Pozdrawiam i dziękuję raz jeszcze za współpracę.

anonymous
@Raz nie zawsze 29.05.2018 16:53

Szanowna Pani. Nie tolerujemy niewłaściwych zachowań w stosunku do podwładnych w naszej firmie. Na tym etapie nie możemy wyciągnąć konsekwencji w stosunku do osoby, która tak​ się​ zachowała. Potrzebujemy znać więcej szczegółów. Jeśli byłaby Pani tak uprzejma, to prosimy opisać całe zajście z podaniem nazwiska i wysłanie listem na adres firmy, kierując pismo do Dyrektora ds. Administracyjnych. Zajmiemy się tym niezwłocznie i wyciągniemy wnioski.

Administrator

Wiesz jak wygląda wynagrodzenie w Pupil-Foods Sp. z o.o.? Podziel się swoją opinią. Przekazane przez Ciebie informacje mogą okazać się cenne!

Administrator

Pamiętajcie, że udzielając merytorycznej odpowiedzi pomagacie innym użytkownikom zainteresowanym pracą w firmie Pupil-Foods Sp. z o.o.. Chce ktoś się podzielić swoją opinią?

Administrator

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w Pupil-Foods Sp. z o.o. o opisanie świeżej sytuacji panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki zatrudnienia? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Tymon

Słyszałam o Pupil-Foods , że ma opinię dobrego pracodawcy. Nie wszyscy jesteście zadowoleni z pracy ale przecież nie ma idealnych firm!!!

Misiu
@Tymon 29.11.2017 19:02

Od kogo ?Od siebie samego?

Mrówka

Witam. Na głównej stronie jest ogłoszenie na asystenta ds.handlu. Jakie są pensje na tym stanowisku? Jaka atmosfera? Jaki szef? Jeśli ktoś coś wie niech się podzieli. Z góry dziękuję.

pic

Wielka porażka, kierownik główny cały czas się drze o wszystko , pensje na chleb i wodę i ludzi do roboty brak . Jeszcze trochę to zakład będzię pusty , bo ludzie chcą uciekać.

fsgha

również nie polecam, zarobki do bani, nie szanują drugiego człowieka. liczą się tylko ci "wysoko"

Miał.
@fsgha 20.09.2017 13:42

Moje trzy kotki uciekają przed tą karmą. Dałem dzikim podwórzowcom też rozpoznały firmę. Nie robią na nich wrażenia ani nazwy ani opakowanie.

Natalia

@zuch - a możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Pupil-Foods Sp. z o.o.? Rozumiem, że ni odpowiadała Ci atmosfera w firmie, ale jak oceniasz kwestię wynagrodzenia? Jakie benefity zapewnia pracodawca?

zuch

Daj sobie spokój. Firma do bani, dyrektor produkcji do wrzeszczący i poniżający pracowników cham. Pan Prezes tylko wszystkich zastrasza. Deklaruje się jako wielki katolik, sponsoruje koncerty gospel i inne katolickie imprezy a szarego człowieka ma za nic. To taki obraz prezesa PiS. Tylko nienawiść i złość. Teraz jest sporo pracy więc poszukaj w normalniejszej firmie. Po co masz. Przychodzić do pracy i albo płakać albo brać tabletki uspokajające. Pracowałem tam i wiem jak tam jest. Taka jest moja rada.

Jasna
@zuch 30.07.2017 15:59

Zuch jak tam z warunkami? Płaca,umowa,godziny?

Gocha

Ile zarabiają tam w laboratorium ? trudno się tam dostać ?

kodo

Nie tylko umowa o pracę jest w tej firmie @wiem, możesz bowiem liczyć również na to, że w przypadku zatrudnienia na stanowisko przedstawiciela handlowego dostaniesz niezbędne narzędzia pracy, takie jak samochód służbowy, czy też smartfon i laptopik jakiś

Kirk

Zasady współpracy są bardzo jasne - wiesz co robisz i za ile a wypłata jest zawsze na czas. Miałem w życiu różne doświadczenia z pracodawcami, nie zawsze miłe. O pupilu złego słowa nie mogę powiedzieć, polecam każdemu!

byłypraacownik

Byłem pracownikiem firmy na okres wakacyjny.Jestem zaskoczony niektórymi opiniami na temat warunków panujących w zakładzie. Według mnie panuje tam miła atmosfera i profesjonalne podejście do pracownika. Jak dla mnie płaca OK. Poznałem osoby,które pracują tam wiele lat i sobie chwalą. Nie wiem o co chodzi gościowi o nazwie "NICK" ale z niczym takim się nie spotkałem.

Młody
@byłypraacownik 04.09.2015 20:17

czyżby ktoś spod ochronki ( czyli praca po znajomości na innych warunkach )pewnie pakownia saszetek ...

pawełek

Praca OK. Ani lepsza, ani gorsza. Jak robisz swoje, to cię nie ruszą. Mają parcie na automaty. Znajoma przekładała puszki (durna robota), a teraz pilnuje maszyny która przekłada puszki. Pieniążki jak w okolicy, swoje trzeba zrobić, ale nie ma tak, że żyjesz tylko z akordu jak u innych.

zdziwiony_290815

Jestem zdziwiony Waszymi opiniami. Nie słyszałem o żadnych rzygajacych osobach. Strasznego smrodu również nie zauważyłem. Odbywałem w tej firmie praktyki. Spotkałem się z miłą atmosferą. Ludzie też mili, warunki w porządku.

pawelek
@zdziwiony_290815 29.08.2015 00:27

A kiedy ty człowieku spotkałeś prezesa? Przecież on nie wychodzi z tego swojego biurowca. Coś ściemniasz misiu puszysty.

pawełek
@pawelek 31.08.2015 12:14

To jest odpowiedź na bobo, parę postów wyżej, sorki za zamiszanie ;)

bobo

prezes jest chamski - taka słoma z butów rasowy burak - zachowanie wobec pracowników rodem z SB

Nick

Dawno temu sami się do mnie odezwali gdy ogłaszałem się jako osoba szukająca pracy. Nie miałem doświadczenia na stanowisko jakie mi proponowano, byłem dość świeżo po szkole. I tłumaczyłem to osobie rekrutującej, jednak w końcu stanęło na tym że mnie przeszkolą i 3 miesiące próby.Po jakiś 2 tygodniach znaleźli kogoś doświadczonego w moje miejsce a ja wylądowałem na produkcji bez jakiegokolwiek wyjaśnienia- tym razem bez żadnego szkolenia. W pierwszy dzień na produkcji rozlało mi się trochę "brei" którą lali do puszek :) I mnie zwolnili. Taka to była moja krótka kariera w tej firmie. Co mogę dodać, na hali śmierdzi ...nasłuchałem się historii jak ludzie wymiotowali albo uciekali z tej pracy w 1 dzień. Kasa akurat na stanowisko na jakie się początkowo szkoliłem była jak na owe czasy niezła.

byłypracownik

Nie polecam tej firmy wypłaty są beznadziejne a robić to trzeba za dwóch cały czas najlepiej na akord za beznadziejne pieniądze więc jak się chcesz zatrudnić w tej firmę dobrze przemyśl zanim przyłączysz do grona wyzyskiwaczy. Jak chcesz coś zarobić w tej firmie to musisz robić na 3 zmiany po 12 godzin

bylakandydatka

firma nie chce zatrudniac mlodych kobiet ze wzgledu na ewentualne zalozenie rodziny,jest rowniez nieszczera wobec swoich obecnych pracownikow. Bylam tam na rozmowie kwalfikacyjnej,gdzie wyraznie dano mi do zrozumienia,ze nie chca zatrudniac kobiet w wieku rozrodczym,co jest niezgodne z przepisami. Rekrutacja byla prowadzona na stanowisko pracownika ds handlu,po czym dowiedzialam sie ,ze tak naprawde jest to rekrutacja ukryta i tak naprawde potrzebuja kogos do logistyki,tylko nie chca o tym powiedziec obecnej ich pracownicy,ktora tez zamierzaja w najblizszym czasie zwolnic. Graja nie fair... Rowniez opinie osoby,ktora pracuje tam na produkcji do pochlebnych nie naleza....

Zostaw opinię o Pupil-Foods Sp. z o.o. - Nowe Skalmierzyce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pupil-Foods Sp. z o.o.