Pupil-Foods Sp. z o.o.
3 27 6 1

Opinie o Pupil-Foods Sp. z o.o.

nikt

Nie polecam !!! Zakład to jedna wielka porażka, nikt nie panuje nad tym co tam się dzieje, tajemnicye układy, mobbing na porządku dziennym. Niestety, tak jak pisali inni człowiek się tam nie liczy, tak koty czy psy są lepiej traktowane. Pensja śmiech na sali, a warunki? Jakie warunki? Pies w swojej budzie przy tym zakładzie to ma apartament. Brud, smród, lejąca się krew i flaki mmm brzmi fajnie? To zapraszam na produkcję

xyz
@nikt 05.12.2018 12:05

Od początku tego roku jest nowa hala produkcyjna. To o czym pisze "nikt" to jakaś radosna twórczość ;) Wiadomo, produkuje się karmę mokrą, więc siłą rzeczy coś się ubrudzi. To tak jakby kucharz gotując w kuchni nie zabrudził naczyń, kuchenki, fartuch był czysty ...

PUPIL Foods
@nikt 05.12.2018 12:05

Szanowni Państwo, nasz zakład podlega kontrolom weterynaryjnym, audytom odbiorców krajowych i zagranicznych, audytom firm certyfikujących. Przytoczona sytuacja zwyczajnie nie może mieć miejsca. Najlepszym przykładem może być to, że wszystkie audyty dużych sieci handlowych, które mają wymagania bardzo wyśrubowane (nawet wyżej niż weterynaryjne), zakład przechodzi bez najmniejszego problemu…

Były pracownik

Nie polecam, małe pieniądze , aktualnie są przyjęcia w innych zakładach za lepsze pieniądze 3 tys na rękę.

Natalia
@Były pracownik 09.11.2018 10:51

Napisałeś, że nie polecasz współpracy z Pupil-Foods. Argumentujesz swoją opinię kwestią wynagrodzenia. Czy możesz opisać pozostałe warunki zatrudnienia, w oparciu o które pracowałeś w tej firmie? Jaki rodzaj umowy został Ci zaproponowany na rozmowie kwalifikacyjnej?

Sekret
@Były pracownik 09.11.2018 10:51

Witam, Pracy w dziale sprzedazy tzw.handlowy ( menager,p.h. ) w dziale jakości,transporcie,magazynie w żaden sposób nikomu nie polecam,firma pewnego czasu zatrudniała mężczyzn przywiezionych z Afryki zwerbowanych podczas wakacji jednego z prezesów ..... zero poszanowania człowieka,w ramach kolejnego wew.ukladu znajomy jednego z prez.....a ,który powinien dawno przejść na emeryturę bez doświadczenia w strukturach sprzedazy zwłaszcza w roli handlowca zostaje Ala dyr.......m ,którego kluczowi klienci nawet nie chcą widzieć u siebie w firmach gdyż z tym człowiekiem nie jest,nie było się w stanie porozmawiac na odpowiednim poziomie w ramach oferty czy tez wszelkich działań sprzedazy, a jedynie na temat dostarczenia plakatów bądź ulotek,w których podobno jest dobry ...... Ludzie,z którymi dało się wiele dobrego załatwić,ustalić i zrealizować dawno już nie pracują dla tej firmy,a człowiek który od wielu lat ba ! od samego początku ich istnienia budował cała sprzedaż tradycyjna ,nowoczesna oraz markę własna dla wielu innych firm nie pracuje ponieważ pewnego czasu w tej „ super firmie „ pojawił się człowiek wtyka z innej „ zaprzyjaźnionej firmy zza między „ i już się postarał vel nowy przyjaciel by pomoc włodarzom pozbyć się kompetentnych handlowców . Taki panuje tam ciagle rozwojowy klimat , podstawy wynagrodzenia w sprzedazy bardzo niskie ,premie żałośnie niskie,podwyżki zapomnijcie no może jedyna zaleta vel nowego tym samym już byłego przyjaciela pre....a było zorganizowanie na odpowiednim poziomie samochodów służbowych dla handlowców ponieważ gdyby nie ten jaśnie vel przyjaciel firmy to do dziś managerowie,handlowcy jeździli by po całym kraju 20 letnimi oplami astra ewentualnie fiatami seicento bez klamek w gazie...... Ogólnie nikomu doświadczonemu na poziomie sensownie myślącemu człowiekowi nie polecam tam pracy osobiście znam firmy z podobnej branży,którym w promieniu do 100km nie brakuje,a w których za dobra,uczciwa i wydajna prace nagradza się proporcjonalnym i godnym wynagrodzeniem,a i rozwój zawodowy jest nieporównywalnie w sposób uczciwy i przejrzysty możliwy do osiągnięcia nie koniecznie kosztem po tzw. „ Przyjacielskie wrotach „

Robin
@Sekret 20.11.2018 11:15

pracowałem tam niedawno, ale osób które wymienia Sekret nie zauważyłem, trochę trudni mi zrozumieć o co chodzi w tej wypowiedzi. Przedział wiekowy jest różny, pracują młodzi jak i z dużym stażem. Jest ok, nigdzie nie ma nic za darmo, trzeba swoje odpracować. Atmosfera ok, na święta bony + b. fajna impreza mikołajkowa z prezentami dla dzieci pracowników.

Takaaaaja

Witam. Orientuje się ktoś co do pracy w tej firmie w biurze? Czy przyjmują na staż? Jak zarobki i jak atmosfera miedzy współpracownikami?

Natalia
@Takaaaaja 04.10.2018 20:34

Nie znalazłam nigdzie w internecie ofert pracy ani staży w Pupil-Foods. Z pewnością kontaktując się bezpośrednio z tą firmą uzyskasz aktualne informacje dotyczące przyszłych rekrutacji w niej lub być może okaże się, że możesz złożyć aplikację spontaniczną i czekać na odzew od pracodawcy.

Natalia

@anonymous, widzę, że orientujesz się w kwestii wynagrodzenia proponowanego aktualnie przez Pupil-Foods. Czy do tego dochodzą jakieś dodatki w postaci premii lub podwyżek? Mógłbyś się wypowiedzieć się na ten temat? Na pewno te informacje posłużą innym użytkownikom forum.

Dejvooos

Ile sie zarobi przy normalnych godzinach pracy teraz?

anonymous
@Dejvooos 05.09.2018 13:26

1800zl

Natalia

@JA, rozumiem, że pracujesz lub pracowałeś w Pupil-Foods na produkcji. Napisałeś, że praca w tym miejscu wymagała od Ciebie dużo wysiłku fizycznego. Możesz konkretnie przedstawić wszystkie swoje obowiązki? Jakie warunki zatrudnienia były przyporządkowane do Twojego stanowiska?

JA

WIELKA TRAGEDIA Z TAKIMI ZAROBKAMI TO LUDZI NIE ZNAJDĄ NIGDY A NA PRODUKCJI TO WIELKA HARÓWA ZA DWÓCH.

Natalia

Wiem, że idealnie to nie jest nigdzie. Wiem również, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!

anonymous

KIEROWCY OMIJAJCIE TA FIRMĘ PRZYJECHAŁEM 09/08 2018 O 17 ZAŁADUNEK 10/08 2018 PO 18

Natalia

@Zainteresowany jakim stanowiskiem pracy jesteś zainteresowany? Szukasz czegoś na początek swojej kariery zawodowej czy jesteś już wdrożony w zawodowe życie i szukasz lepszego stanowiska pracy? Niestety nie znalazłam wolnych wakatów, ale polecam zajrzeć na: https://pupilfoods.pl/kontakt/ i wysłać do Pupil-Foods aplikację spontaniczną. To może zwiększyć Twoje szanse na rozmowę rekrutacyjna z tym pracodawcą.

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutację?

Natalia

@Raz nie zawsze czy oprócz przedstawionych plusów takich jak bony na święta zauważyłaś coś jeszcze, o czym warto wspomnieć na forum? Czy Twoje zatrudnienie było w oparciu o umowę zlecenie czy umowę o pracę? Czy pracując na 3 zmiany miałaś dodatek nocny? Czy użytkownicy przeglądający ten wątek mogą coś więcej powiedzieć o obecnej sytuacji firmy Pupil-Foods? Czy są prowadzone obecnie procesy rekrutacyjne? Na jakie stanowiska?

Raz nie zawsze
@Natalia 30.05.2018 08:58

Na początku dostaje się umowę zlecenie na 3 miesiące ( tak było w moim przypadku), następnie jest opisywana umowa stała. Jest dodatek nocny.

Natalia

@Raz nie zawsze czy opisana przez Ciebie sytuacja znalazła swój finał? Czy przekazałaś firmie Pupil-Foods potrzebne informacje? Czy sytuacje tego typu były incydentalne? Wiesz może, jak teraz kształtuje się sytuacja w Pupil-Foods? Są prowadzone jakieś procesy rekrutacyjne? Może przekażesz innym jak wyglądała Twoja rozmowa rekrutacyjna?

Raz nie zawsze
@Natalia 11.06.2018 13:22

Zdarzały się dziwne rozmowy ze strony pracowników, ale nie aż tak brutalne jak sytuacja niżej ( ten Pan był przeniesiony tego dnia). Rozmowę rekrutacyjną przeprowadziły ze mną dwie Panie bardzo miło I raczej ogólnie. Weszłam było parę pytań I szybki koniec, także bez nerwów I pozytywnie.

Raz nie zawsze

Witam, opinie miałam wysłać już dawno temu. Z mojego punktu widzenia: słaba pensja, ale w naszych okolicach to jest prawie, że norma. Skończyła mi się umowa I nie została przedłużona, przede wszystkim że względu jakiś pomówień , nie wiem czy wymyślonych przez wyższą rangę( kończy się umowa, zmiana osoby), czy przez jakiś ludzi którzy lubią się podlizać. Kultura słaba, byłam swiadkiem sytuacji, gdzie jeden pan obrażał kobietę z Ukrainy w seksistowski I wulgarny sposób. 3 zmiany praca w smrodzie, moja również w pyle. Mialam zwolnienie lekarskie ze wzgledu na wybite kolano, kiedy mówiono, że nie przedłużą mi umowy, pytano się czy nie mogłam jakoś skrócić zwolnienia lekarskiego. Na koniec miałam się prosić, by mi ją przedłużono. Nie wyobrażam sobie mieć rodzinę i utrzymywać ją z takiej pensji. Jedna przerwa 15min. Najbardziej życzliwa osoba to Pani sprzątaczka. Są też plusy: bony na święta.

anonymous
@Raz nie zawsze 07.03.2018 20:49

Droga Pani, do wszystkich pracowników zawsze staramy się odności z kulturą i szacunkiem. Pani insynuacje odnośnie seksistowskich uwag są nieprawdziwe i dla nas krzywdzące. Pani zatrudnienie i przerwy w pracy były zgodne z przepisami prawa pracy. W kodeksie pracy zapisano, że pracownikowi zatrudnionemu na umowę o pracę przysługuję 15-minutowa przerwa w ciągu 8 godzin pracy. Tak jak Pani słusznie zauważyła zawarta z Panią umowa się skończyła i jej po prostu nie przedłużyliśmy. Nie mamy takiego obowiązku. Umowa była zawarta na dany okres po to aby przekonać się czy dany pracownik sprawdzi się na stanowisku pracy i współpraca z nim będzie przebiegała pomyślnie. Jeśli tak się nie stanie co miało miejsce w tym przypadku, pracownik i pracodawca po upływie terminu wskazanego w umowie rozstają się, zgodnie z obowiązującym prawem pracy. Zapewniam, że wśród naszych pracowników są osoby z wieloletnim stażem. Nie sposób nie odnieść wrażenia, że ten komentarz jest przepełniony żalem i goryczą, a nie stanowi obiektywnej opinii o zakładzie.

Raz nie zawsze
@anonymous 10.04.2018 20:43

Witam, nie zdarzyło mi się pisać nieprawdy, w stosunku do tego, co słyszałam w Państwa zakładzie pracy. Tak, pracownikowi na 8h pracy przysługuje 15min przerwy. To że napisałam,że jest jedna przerwa i tyle trwa, było raczej w celach informacyjnych, a czy to dużo, czy mało, każdy oceni z osobna. Nie mam żalu i goryczy, właściwie to dużo nauczył mnie Wasz zakład , przede wszystkim by się szanować i pracować za godne pieniądze, a to, że opisuje jaką miałam sytuacje w danej firmie to nic złego. Wiem również, że macie Państwo stałych pracowników, nie pisałam, że ich nie macie, tylko jak działo się na danym stanowisku, na którym pracowałam. Podsumowując, tekst, o którym wspominałam nie był na miejscu, gdy kobieta pyta się o folie,a mężczyzna obraża ją na wejściu i mówi, że by ją tą folią wyr....... , aż by spuchła jej p.... i się śmieje, dobrze, że ta kobieta albo nie zrozumiała, albo po prostu to zignorowała. Mam nadzieję, że zmieniłam Pani pogląd na tą sprawę. Pozdrawiam i dziękuję raz jeszcze za współpracę.

anonymous
@Raz nie zawsze 29.05.2018 16:53

Szanowna Pani. Nie tolerujemy niewłaściwych zachowań w stosunku do podwładnych w naszej firmie. Na tym etapie nie możemy wyciągnąć konsekwencji w stosunku do osoby, która tak​ się​ zachowała. Potrzebujemy znać więcej szczegółów. Jeśli byłaby Pani tak uprzejma, to prosimy opisać całe zajście z podaniem nazwiska i wysłanie listem na adres firmy, kierując pismo do Dyrektora ds. Administracyjnych. Zajmiemy się tym niezwłocznie i wyciągniemy wnioski.

Administrator

Wiesz jak wygląda wynagrodzenie w Pupil-Foods Sp. z o.o.? Podziel się swoją opinią. Przekazane przez Ciebie informacje mogą okazać się cenne!

Administrator

Pamiętajcie, że udzielając merytorycznej odpowiedzi pomagacie innym użytkownikom zainteresowanym pracą w firmie Pupil-Foods Sp. z o.o.. Chce ktoś się podzielić swoją opinią?

Administrator

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w Pupil-Foods Sp. z o.o. o opisanie świeżej sytuacji panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki zatrudnienia? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Tymon

Słyszałam o Pupil-Foods , że ma opinię dobrego pracodawcy. Nie wszyscy jesteście zadowoleni z pracy ale przecież nie ma idealnych firm!!!

Misiu
@Tymon 29.11.2017 19:02

Od kogo ?Od siebie samego?

Mrówka

Witam. Na głównej stronie jest ogłoszenie na asystenta ds.handlu. Jakie są pensje na tym stanowisku? Jaka atmosfera? Jaki szef? Jeśli ktoś coś wie niech się podzieli. Z góry dziękuję.

pic

Wielka porażka, kierownik główny cały czas się drze o wszystko , pensje na chleb i wodę i ludzi do roboty brak . Jeszcze trochę to zakład będzię pusty , bo ludzie chcą uciekać.

fsgha

również nie polecam, zarobki do bani, nie szanują drugiego człowieka. liczą się tylko ci "wysoko"

Miał.
@fsgha 20.09.2017 13:42

Moje trzy kotki uciekają przed tą karmą. Dałem dzikim podwórzowcom też rozpoznały firmę. Nie robią na nich wrażenia ani nazwy ani opakowanie.

Natalia

@zuch - a możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Pupil-Foods Sp. z o.o.? Rozumiem, że ni odpowiadała Ci atmosfera w firmie, ale jak oceniasz kwestię wynagrodzenia? Jakie benefity zapewnia pracodawca?

zuch

Daj sobie spokój. Firma do bani, dyrektor produkcji do wrzeszczący i poniżający pracowników cham. Pan Prezes tylko wszystkich zastrasza. Deklaruje się jako wielki katolik, sponsoruje koncerty gospel i inne katolickie imprezy a szarego człowieka ma za nic. To taki obraz prezesa PiS. Tylko nienawiść i złość. Teraz jest sporo pracy więc poszukaj w normalniejszej firmie. Po co masz. Przychodzić do pracy i albo płakać albo brać tabletki uspokajające. Pracowałem tam i wiem jak tam jest. Taka jest moja rada.

Jasna
@zuch 30.07.2017 15:59

Zuch jak tam z warunkami? Płaca,umowa,godziny?

Gocha

Ile zarabiają tam w laboratorium ? trudno się tam dostać ?

kodo

Nie tylko umowa o pracę jest w tej firmie @wiem, możesz bowiem liczyć również na to, że w przypadku zatrudnienia na stanowisko przedstawiciela handlowego dostaniesz niezbędne narzędzia pracy, takie jak samochód służbowy, czy też smartfon i laptopik jakiś

Kirk

Zasady współpracy są bardzo jasne - wiesz co robisz i za ile a wypłata jest zawsze na czas. Miałem w życiu różne doświadczenia z pracodawcami, nie zawsze miłe. O pupilu złego słowa nie mogę powiedzieć, polecam każdemu!

byłypraacownik

Byłem pracownikiem firmy na okres wakacyjny.Jestem zaskoczony niektórymi opiniami na temat warunków panujących w zakładzie. Według mnie panuje tam miła atmosfera i profesjonalne podejście do pracownika. Jak dla mnie płaca OK. Poznałem osoby,które pracują tam wiele lat i sobie chwalą. Nie wiem o co chodzi gościowi o nazwie "NICK" ale z niczym takim się nie spotkałem.

Młody
@byłypraacownik 04.09.2015 20:17

czyżby ktoś spod ochronki ( czyli praca po znajomości na innych warunkach )pewnie pakownia saszetek ...

pawełek

Praca OK. Ani lepsza, ani gorsza. Jak robisz swoje, to cię nie ruszą. Mają parcie na automaty. Znajoma przekładała puszki (durna robota), a teraz pilnuje maszyny która przekłada puszki. Pieniążki jak w okolicy, swoje trzeba zrobić, ale nie ma tak, że żyjesz tylko z akordu jak u innych.

zdziwiony_290815

Jestem zdziwiony Waszymi opiniami. Nie słyszałem o żadnych rzygajacych osobach. Strasznego smrodu również nie zauważyłem. Odbywałem w tej firmie praktyki. Spotkałem się z miłą atmosferą. Ludzie też mili, warunki w porządku.

pawelek
@zdziwiony_290815 29.08.2015 00:27

A kiedy ty człowieku spotkałeś prezesa? Przecież on nie wychodzi z tego swojego biurowca. Coś ściemniasz misiu puszysty.

pawełek
@pawelek 31.08.2015 12:14

To jest odpowiedź na bobo, parę postów wyżej, sorki za zamiszanie ;)

bobo

prezes jest chamski - taka słoma z butów rasowy burak - zachowanie wobec pracowników rodem z SB

Zostaw opinię o Pupil-Foods Sp. z o.o. - Nowe Skalmierzyce

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pupil-Foods Sp. z o.o.