Reca Polska sp. z o. o
3 71 6 1

Opinie o Reca Polska sp. z o. o

Karolina

Czy ktoś z Was aplikował na którąś z ofert widniejących na stronie internetowej Reca Polska? Poszukiwany jest m.in doradca techniczno-handlowy. Pracodawca oferuje umowę o pracę, możliwość rozwoju zawodowego i udział w fachowych szkoleniach. Jak natomiast wygląda ewentualny pakiet benefitów pozapłacowych? Proszę o zabranie głosu w tej sprawie.

Mistrzu1990

Są to bardzo dobrej jakości narzędzia. Moim zdaniem nie do zdarcia. Pracuje w Niemczech i posiadam dwie szawki z Recy. Obecnie jedna też w Polsce. Pracowałem też z różnymi innymi narzedziami ale Reca jest o wiele bardziej wytrzymała. Moje sugestie dla Reca Polska sp. z o. o: Więcej reklamy by dotrzeć do zwykłych ludzi.

Taki jeden

Ktoś wyżej napisał ,po roku pracy ok (usunięte przez administratora)netto możesz wyjść.Ludzie ! Biegasz do Waldusia z narzędziowni do innego Bolka itd jak akwizytor ,no tak AKWiZYTOR i to jest fajna kasa ,która kogoś może zadowolić i to po roku pracy??Błagam Was, nie piszcie tych żenujących wypowiedzi.Myślę sobie,jakim "cieniasem" w strukturach sprzedażowych (ogólnie patrząć )trzeba być, aby mieć ambicje zarabiać np 4000 netto ???Msakra.

Karolina
@Taki jeden 09.10.2018 20:46

Przedstawiłeś swój punkt widzenia dotyczący wysokości wynagrodzenia w Reca Polska. To forum służy do zamieszczania swoich spostrzeżeń dotyczących różnych aspektów pracy w tej firmie. Mimo wszystko, jednocześnie powinieneś respektować regulamin tego forum i nie zamieszczać opinii, które m.in. są obraźliwe.

Twix

Nie ma tragedii są się tam pracować Dowodem są osoby nawet z 10 letnim stażem

Łon
@Twix 27.09.2017 11:40

Jaki to argument (dowód) ,że ktoś pracuje w jednej firmie 10 lat ?Chyba ,ze jest ścieżka kariery,można awansować ,robić ciekawe projekty,to OK!Jednak ,jeżeli 10 lat jako Doradca Handlowy ,z (usunięte przez administratora)na warsztacie się przepychasz to jest tragedia Kolego.

kierownik
@Łon 17.05.2018 22:12

Niekoniecznie, jeśli kasa się zgadza i warunki są dobre, to dlaczego nie. Jeśli poseł jest posłem przed 10 lat i nie zostaje prezydentem to co? jest złym posłem? Nie wszędzie da się wyżej awansować, ja od 10 lat jestem kierownikiem i nie narzekam, wyżej się porostu nie da.

Administrator

Reca Polska sp. z o. o poszukuje kandydatów na stanowiska Doradca Techniczno - Handlowy. Czy ktoś z Was orientuje się co wchodzi w skład obowiązków na tych stanowiskach?

anonymous

Krótko - podstawa to najniższa krajowa. System premiowy najbardziej skomplikowany o jakim słyszałam. W branży technicznej zarabia się średnio 5-8 tys.netto. W tej firmie, raczej jest to niemożliwe. Plus dochodzi fakt, że nie sprzedają do dystrybutorów, lecz bezpośrednio do warsztatów itp. Czyli drobnica, rozmowy handlowe z przysłowiowym "Mietkiem". Benefitów brak.

Mietek
@anonymous 02.03.2018 10:13

Tak mniej więcej wygląda praca dla firmy Reca.(usunięte przez administratora)

BsW

Czytam te wasze opinie i to jakaś paranoja. Pracuję w firmie od kilku miesięcy i jest to wyzwanie. Nie jest różowo, bo trzeba rano wstawać i pracować. Jeżdżę 2 letnim samochodem (gdzie niby te stare złomy?). Co miesiąc mamy około 2 akcji handlowych dla klientów i drukowane ulotki. Znam osobiście kierownika, o którym jest mowa powyżej. Ma wiedzę, pomaga i wymaga. Pewnie byłeś w grupie, gdzie kierownik stawiał Ci cele i wymiękłeś. Takich miałem też w poprzedniej firmie. Pieniądze mam na koncie koło 6-7 każdego miesiąca. Stale dostajemy propozycje premii finansowej za nowych klientów lub sprzedaż nowości. Chyba piszesz o innej Rece, albo jesteś jednym z tych którzy odeszli z powodu słabych wyników. Okazuje się, ze w tym roku były tylko takie zwolnienia. Ktoś pisał też o szkoleniach. W ciągu 6 m-cy miałem w sumie 3 szkolenia. Jest trener wewnętrzny a dodatkowo trener ze specjalistycznej firmy, który w tym roku szkoli. Dla mnie ok, szukałem stabilnej firmy bo nie skaczę z kwiatka na kwiatek.

xxx
@BsW 01.06.2017 19:47

No naprawdę "zazdroszczę" złapałeś kurę znoszącą złote jajca haha

iron
@xxx 07.03.2018 22:17

i to jedyna w swoim rodzaju :)

anonim

(usunięte przez administratora)

donald_trump

Jakie jarasz zioło kolo? Ponownie świeżutkie 13 ogłoszeń na 3/4 kraju. To już od początku roku zatrudnienie wzrosło o 500%!

donald_kaczor
@donald_trump 04.07.2016 22:28

już wzrosło o 750%, na pracuj 12 ogłoszeń, firma się rozwija jak wirus ziko w Brazyli, niedługo jeden przedstawiciel w każdej wiosce

pomorze

Jakieś bzdury piszesz. Ja dobrze wspominam rekrutację. Konkretna i rzeczowa. Przecież to normalne, że pracodawca chce wiedzieć co się w życiu robiło-dlatego pyta o szczegóły. Ja brałem udział w rekrutacjach gdzie były testy na inteligencje i inne takie, uważasz, że to lepsze? A scenka? ona najlepiej pokazuje jak się można zachować. Mnie wyszła ok i byłem zadowolony bo sprzedaż to moja pasja. A kasa? całkiem sensowna bo zależna od tego ile i jak sprzedaję więc zależna ode mnie. Poza tym fajna atmosfera w grupie.

maxxx
@pomorze 11.01.2017 09:32

haha

Taki jeden

Chyba szukają "Jeleni".Naprawdę są firmy gdzie jako Doradca Handlowy ,Przedstawiciel itp td wyciągasz minimum 5 tyś netto z premią.Jak czytam opinie ,że jest spoko gdyż mam 3000 tyś,to mnie śmiech ogarnia.Ludzie ,co to jest,te 3-4 tyś?Chyba ,że kątem u rodziców i bez dzieci siedzicie.Pytam; Co to jest?Nie dziwię się ,że ludzie uciekają za granicę do pracy nawet poniżej oczekiwań ,ale żyją normalnie.

toolmaker

Zaglądam tu czasami, jak i na inne pseudo-narzędziowe markety obwoźne, by pośmiać się z zadowolonych z życia akwizytorów. Większość z nich nawet nie wie co sprzedaje i do czego to służy. Ale co zauważyłem to znikające posty, w tym miejscu na przestrzeni około 2 lat zniknęło minimum 25 procent komentarzy. To świadczy o poziomie gowork i reca.

mirek

Rzeczywiście @donald_kaczor ogłoszeń jest sporo ale ja wiem czy to rozwój? One są na różne lokalizację więc to raczej o niczym nie świadczy

SLD
@mirek 09.09.2016 09:52

Witam. Jestem pracownikiem od 2 lat. Firma faktycznie zatrudnia nowych ludzi, żeby zwiększyć pokrycie terenu. Po roku można realnie wyjąć netto 3300-3700. Auto ok. Kierownicy ok. Maili niewiele. Gadżety słabe, benefitów brak. Produkty dobrej jakości ale drogie. Marki GEDORE, Kukko, 3M. Podstawa to samoorganizacja i motywacja. Do roboty śledzie, specjaliści od ubezpieczeń, leasingów i innych batoników.

Maxxx
@SLD 26.10.2016 23:27

3700 co to jest?za wytężone gimnastykowanie się smiech na sali W niejednej firmie podstawę netto masz 3300-3500 netto plus premię za zadania.

Przemek
@SLD 26.10.2016 23:27

Cześć, jestem ciekawy jak duży otrzymałeś region, czy otrzymałeś bazę klientów od firmy i jaki otrzymałeś samochód. Pozdrawiam

Karolina

@CastaQD uważasz, że dużo osób chciałoby chodzić do pracy i nic nie robić i dlatego pojawiają się negatywne opinie? Przecież logiczne powinno być to, że przychodzi się do pracy po to, żeby pracować i każdy powinien zaczynać z takim podejściem. Czyli Ty sam chwalisz sobie samą pracę, to co w niej robisz i atmosferę, która Cie otacza w firmie Reca Polska? Myślisz, że osoby z poważnym podejściem dałyby sobie radę?

CastaQD

Siemanko, jak to z reguły bywa, źle o firmie wypowiadają się Ci, którym się nie udało... nie tylko w tej firmie, ale pewnie i w wielu innych, dla których "pracowali" w swojej bogatej karierze ;-) W Rece też są minusy/mankamenty, oczywiście... jednak wskażcie mi proszę firmę (choć jedną), w której się leży, jest się masowanym przez harem, podają chłodne drinki, a duża kasa z tego tytułu wpada co miesiąc na konto... chcę tam być, choćby od jutra :-) Ja na Recę nie mogę narzekać.. Kilka lat solidnej pracy za mną, bez większych stresów, dobre relacje w pionie i poziomie, praca z dobrym produktem, ciekawymi Klientami... i chyba jeszcze kilka lat przede mną :-) Polecam

Karolina

@adam również nie tylko nieprawda jest usuwana. Jeszcze raz Cie odeśle do regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin i nie nie byłam na porozumieniu stron.

...

Jakie wynagrodzenie na stanowisku PH? Podstawa+premia? Jaki samochód? Czy jest możliwość korzystania prywatnie? Jak duży rejon? Ile województw? Jakie plany? Realne czy saint fiction?

Karolina

@adam nie tylko wulgaryzmy są naruszeniem regulaminu. Odsyłam Cie do niego, żebyś lepiej się z nim zapoznał: https://www.gowork.pl/regulamin @zainteresowany skoro uważasz, że nie naruszyłeś regulaminu, a Twój wpis zniknął to napisz z zapytaniem do admina: admin@gowork.pl.

adam
@Karolina 30.01.2018 12:11

a skąd pani wie że , była pisana nie prawda ?? czy była pani przy rozmowie zainteresowanych stron ??

Karolina

@adam opinie na tema pracy w firmie Reca Polska nie znikają, a są archiwizowane przez administratora forum. Archiwizowanie dotyczy tylko komentarzy łamiący regulamin forum: https://www.gowork.pl/regulamin czyli na przykład zawierających wulgaryzmy, obrażające kogoś lub świadczące nieprawdę.

adam
@Karolina 16.01.2018 11:59

Witam , to proszę powiedzieć gdzie są opinie min. "ziomka"," roberta" , kandydata do których się pani odnosi ??.Coś jeszcze zniknęło ale nicku nie pamiętam odnosiło się do komentarza o nicku "serio" Czytając te opinie nie zauważyłem treści wulgarnych , obraźliwych itd. ale tylko informacje ogólne o firmie czy rekrutacji.Wtedy do głowy mi nie przyszło zrobić screen ale teraz już tak ( tak dla soprtu :) )

zainteresowany
@adam 16.01.2018 14:03

moje zniknely 3 opinie a byly w nich tylko zapytania o firme. jakie samochody, wynagrodzenie itd

nick

Umiescielem 3 zapytania o prace w firmie. nie zawieraly wulgaryzmow, zlych ocen itd, wszystkie 3 zostaly usuniete od razu po opublikowaniu

zainteresowany

Dzień Dobry, pojawiło się parenascie ogłoszeń do Reca Polska na stanowisko Doradca Techniczno-Handlowy . Czy ktos mógł by przeszłym zinteresowanym odpowiedziec na kilka pytan odnośnie warunków pracy m.in, 2 jakie są samochody służbowe i inne narzedzia pracy, czy z samochodów moze korzystac przedstawiciel, 3 jaka jest realnie atmosfera w firmie, 4 jak jest z czasem pracy czy ważniejszy jest wynik i sam ustalasz swój czas i sytem pracy, 5 jak układa się współpraca w przełożonymi, 6 jakie są szanse na awans(tak owe możliwości są zapisane w ogłoszeniu o prace. Z góry dziękuje za odpowiedz osobom które pracowały lub pracuja w firmie.

Zainteresowany

Dzień Dobry, pojawiło się parenascie ogłoszeń na Reca Polska na stanowisko Doradca Techniczny. Czy któs mógł by przeszłym zinteresowanym odpowiedziec na kilka pytan odnośnie warunków pracy m.in. 1 jaka jest realne wynagrodzenie, 2 jakie są samochody służbowe i inne narzedzia pracy, czy z samochodów korzystamy swobodnie także po za godzinami pracy, 3 jaka jest realnie atmosfera w firmie, 4 jak jest z czasem pracy(czy firma stawia na to że klepiesz przysłowiowe "od deski do deski", czy ważniejszy jest wynik i sam ustalasz swój czas i system pracy), 5 jak układa się współpraca w przełożonymi, 6 jakie są szanse na awans. Z góry dziękuje za odpowiedz osobom które pracowały lub pracuja w firmie.

Zainteresowany

Dzień Dobry, pojawiło się parenascie ogłoszeń na Polske do Reca Polska na stanowisko Doradca Techniczno-Handlowy. Czy któs mógł by przeszłym zinteresowanym odpowiedziec na kilka pytan odnośnie warunków pracy m.in. 1 jaka jest realna podstawa , 2 jakie są samochody służbowe i inne narzedzia pracy, czy z samochodów korzystamy swobodnie także po za godzinami pracy, 3 jaka jest realnie atmosfera w firmie, 4 jak jest z czasem pracy(czy firma stawia na to że klepiesz przysłowiowe "od deski do deski", czy ważniejszy jest wynik i sam ustalasz swój czas i sytem pracy), 5 jak układa się współpraca w przełożonymi(czy to przysłowiowi żandarmi, czy partnerzy i pomocnicy w sprzedaży?), 6 jakie są szanse na awans? Z góry dziękuje za odpowiedz osobom które pracowały lub pracuja w firmie.

anonymous

Cześć wszystkim. Widzę znowu nowe ogłoszenie na region mazowiecki. Czy ktoś mógłby podzielić się informacjami dot. płacy, pracy itp, bo z tego co czytam to różnie bywa.Czy to brak ludzi do pracy czy może coś z pracodawcą .Za każdą pomoc dziękuję

adam
@anonymous 12.01.2018 14:56

Cześć, jak jest do końca nie wiadomo. Ale czytając w miarę uważnie informację na forum można się tylko domyślać po znikających niektórych opiniach.Pozdrawiam

Karolina

@kandydat @ziomek a jakie dokładnie dostałeś zapewnienia? Co na rekrutacji do firmy Reca Polska zostało Ci zaproponowane? @robert dlaczego tak uważasz? Też masz takie doświadczenia jak poprzednicy z tą firmą? Może jakiś pracownik chce powiedzieć, dlaczego są takie sytuacje?

grzegorz

witam staram się o przyjęcie do tej firmy w rejonie mazowieckim , czy ktoś mógłby podzielić się informacją jakie są warunki pracy, płacy. Z góry dzięki za odpowiedź

robert
@grzegorz 21.11.2017 11:39

Ogólnie szkoda czasu i wiem co mówię

kandydat

Witam , muszę powiedzieć że odbyłem kilka rozmów , były ustalenia zapewnienia i z żadnych się firma nie wywiązała. Znajomy także aplikował do tej firmy i podobna sytuacja , widać firmie nie zależy . Pozdrawiam wszystkich szanujących innych ludzi

Karolina

@Lumbergh rozumiem i uważam, że to był dobry zwyczaj. Jednak potencjalny pracownik nie ma prawa wymagać tego od pracodawcy Reca Polska. Dlatego możemy tylko gdybać, że w przypadku tamtej sytuacji coś rekruterowi wypadło, zapomniał i tylko z nieuwagi nie poinformował kandydata jak wcześniej obiecał.

Karolina

@Ludek masz racje, że nie jest takie rozwiązanie praktykowane w firmach, ale może @kandydat oczekiwał, bo zostało mu to obiecane. Jakby nie było nie sądzę, że jest to powód do nie polecenia firmy Reca Polska, bo jak właśnie zwykle bywa firmy nie dają odpowiedzi zwrotnej negatywnej. Ktoś jeszcze chciały się wypowiedzieć na temat firmy? A Ty @Ludek jesteś pracownikiem firmy?

Lumbergh
@Karolina 06.10.2017 11:48

W czasach kiedy ja pracowałem w Reca (ale to było daaawno) był taki zwyczaj, że oddzwaniało się do kandydatów, którzy stawili się na rozmowę - ale z różnych względów firma nie zaproponowała im pracy. Wynikało to po prostu z kultury i szacunku do ludzi.

Lol

Jak płacą w firmie i jakie dają narzędzia do pracy.pozdrawiam

Ludek

@kandydat Może nie byłeś odpowiednim kandydatem, nie pomyślałeś o tym? Powiem szczerze firmy generalnie nie dzwonią do osób które nie są zakwalifikowane przynajmniej do kolejnego etapu, więc nie wiem skąd twoje oczekiwanie?

kandydat

Byłem na spotkaniu rekrutacyjnym. Obiecali że zadzwonią po dwóch dniach, bez względu na to czy odpowiedź będzie na tak czy nie. Po pięciu dniach nie ma od nich żadnej informacji. Mnie już to nie dotyczy. Zostałem zaakceptowany do innej firmy. Konkurencji. Ofertę przyjąłem. Panowie spotkanie to nie wszystko. Nauczcie się szanować to co mówicie.

Zostaw opinię o Reca Polska sp. z o. o - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Reca Polska sp. z o. o