Berndson Sp. z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 136 ocen.

Opinie o Berndson Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Berndson Sp. z o.o.

Trener

Na rynku jest teraz słabo i do tego okres wakacyjny. Więc raczej nie licz na wiele.

rookie

Witam, Jestem początkującym trenerem, czy firma prowadzi nabór?

rookie
@firma 12.06.2017 20:03
Witaj rookie, Realizujemy szkolenia dla wymagających Klientów, kierownictwo wyższego szczebla czy high potentials. Z tego po...

A gdzie się zgłosić?

firma
@rookie 12.06.2017 20:20
A gdzie się zgłosić?

Serio!? Jeśli musisz pytać "gdzie?" - to raczej nie znajdziemy wspólnego języka ;) :(

Widocznie atmosfera każdemu odpowiada a skoro benefity socjalne są jeszcze lepsze to nic dziwnego, że zatrudnienie u nich opiera się na stabilnych warunkach finansowych. W końcu odpowiednie premie się pojawiają.

klient

Trenerzy ok , ale na dość podstawowym poziomie, to nie ta jakość co kiedyś ....ale powodzenia oby Wam sie udało wyjść na prosto

firma

TAK! Szukamy wyjątkowych, ambitnych ludzi do pracy razem z nami. Ogłoszenie na stanowisko: Asystent w dziale Sprzedaży i Obsługi Klienta =============================================================== BERNDSON Szkolenia ... Prawdopodobnie najbardziej doświadczona firma w branży. Każdego dnia dążymy by być najlepszymi we wszystkim co robimy i każdego dnia pragniemy być dalej, niż byliśmy wczoraj. Stawiamy sobie odważne cele, nie podążamy utartymi, przeciętnymi ścieżkami. Stale poszukujemy najwłaściwszej, własnej drogi i choć czasem błądzimy, zawsze pozostajemy wierni naszym wartościom i wytrwale zmierzamy ku naszym marzeniom. U nas w BERNDSON … ROZWÓJ Ludzi stawiamy zawsze na pierwszym miejscu. Nie tylko naszych Klientów, ale przede wszystkim nas samych. Służymy sobie wzajemnie WSPARCIEM, pomagamy rozwijać kariery, wydobywamy z nas to, co najlepsze, by móc robić to, co kochamy ... i kochać to co robimy. Szukamy Ciebie do naszego Zespołu na stanowisko Asystent w dziale Sprzedaży i Obsługi Klienta ♦ jeśli Masz: - Wykształcenie wyższe - Jesteś Autentyczny. Potrafisz swobodnie rozmawiać z każdym - jak równy z równym. Czy osobiście, czy przez telefon. ♦ jeśli Lubisz - Kontakt z ludźmi  Będziesz rozmawiać z działami HR, trenerami, ekspertami, kierownikami, a z czasem prezesami różnych firm.  Kluczowym czynnikiem sukcesu jest:   — uważnie słuchać   — odkrywać potrzeby   — argumentować   — dobierać rozwiązania   — budować relacje ♦ jeśli Potrafiłbyś - Wyszukiwać i negocjować korzystne warunki rezerwacji sal, noclegów i cateringu - Przekonywać zabieganych trenerów do dbałości o detale projektów szkoleniowych - Po wielu próbach napisać nietuzinkową ofertę, która wychodzi ponad oczekiwania. Zgrabnie zestawić nasze możliwości z tym, czego realnie potrzebuje Klient, zyskując jego uznanie i pamięć ♦ jeśli Cenisz - sobie wpływ na swoją pracę  … i nie widzisz siebie jako trybiku wśród procedur i korporacyjnego wyścigu - wsparcie własnego zespołu  … a rywalizację między zespołami / firmami - odpowiedzialność  … aniżeli tylko posłuszne wykonywanie zadań Ale przede wszystkim, jeśli chcesz coś osiągnąć, rozwijać się w naszym zespole. Być jutro lepszym od siebie z wczoraj. Śmiało dążyć ku ideałom i marzeniom. Wsiadaj do naszego autobusu. Mamy dla Ciebie miejsce. Otrzymasz umowę o pracę, podstawowe stałe wynagrodzenie i premie/udział w zyskach firmy. Będziesz pracował w zespole osób o konkretnym doświadczeniu w biznesie i na co dzień wzmacniał siebie, nas i naszych Klientów w rozwoju. Wpisz się tutaj: https://berndson.pl/cv-online ===============================================================

tsber

Rozumiem Pani Anno, że jest Pani rozgoryczona, czuje się wykorzystana i że ponoszą Panią emocje. Wiem, że każdy wierzyciel uważa się za wyjątkowego, chce rozmawiać, pokazać swoją "siłę przekonywania" i udowodnić, że jego sytuacja jest wyjątkowa - po to by wyróżnić go z reszty "zwykłych" Wierzycieli. A ja nie mogłem zrobić niczego innego bez pokrzywdzenia pozostałych Wierzycieli. Jeśli brzydzi Panią wizją spłaty, tego że po upadku walczymy by się podnieść, nie uznaje Pani prawa do popełniania błędów i drugiej szansy i woli Pani nosić urazę w sercu do końca życia - to mnie nie boli - to boli Panią. Nie chciałbym również być obłudny, ale zamiast pustych słów może Pani złożyć oświadczenie by Pani raty przekazać na cel charytatywny. Zwróciłem się również z zapytaniem o Rekomendację Nadzorcy Sądowego, która będzie udostępniona na życzenie każdego Wierzyciela, potwierdzającą rzetelność dokumentacji, realność planów oraz fakt zgromadzenia środków na pierwszą ratę; a fakt, że wykonane wyniki minionego roku w istotnej wartości przekraczają podane w prospekcie prognozy jest na to niezbitym dowodem. ps Mimo wszystko rozumiem Pani żal i jest mi przykro, że stało się jak się stało. Jedyne co dziś mogę zrobić by mieć czyste sumienie to starać się naprawić powstałe szkody w takim stopniu w jakim to możliwe. pps Piszę dość ogólnie ponieważ na liście uprawnionych do głosowania nie ma osoby spełniającej kryteria imienia, kwoty i regionu. T.S.

anna

szkoda ze nie odebrał Pan ani jednego mojego telefonu gdy był czas na rozmowę, tylko zasłaniał się Pan ludźmi . wtedy był czas na racjonalną rozmowę , ani raz nie wykonał Pan ruchu w stronę oszukanych ludzi, byłam raz pod firmą i i nawet mnie Pan do środka nie wpuścił. Jestem oszukana na ponad 12 000 zł plus koszty dojazdu na szkolenia do Warszawy i Zakopanego z północy Polski. I teraz mam zrezygnować z 1/3 roszczeń i rocznie dostać po 1000 zł???? w przeciwieństwie do Pana mam swoją godność . Jest Pan zwykłym oszustem. po drugie Pana prospekt wyniku sprzedaży .... to jakaś kpina , mysli Pan że trenerzy nie umią liczyć . głosuję przeciw tylko dlatego, że gra Pana na czas, Pana prognozy to utopia .

Chciwy

ha, ha. Na jedno u ludzi można zawsze liczyć na ludzką chciwość. Te wszystkie głosy przeciw to pisze jedna osoba z konkurencji. A każdy komu firma jest winna i tak zagłosuje za kasą dla siebie.

bzdury

Co to za bzdury ktoś tu wypisuje, niech podeprze to jakimkolwiek dowodem, bo firma płaci teraz wszystko jak w zegarku - jak ktoś ma coś nie tak wystarczy, że zadzwoni do Nadzorcy Sądowego i on natychmiast sprawdza wszystko bo "nie ma mowy by pod okiem Sądu ktoś mógł robić upadłość w upadłości".

kolejny trener

ja też głosuję przeciw, to oszuści , nic się nie zmieniło, o jakiej zmianie oni piszą... nic się nie zmieniło , tylko upadłość jest dopisana do nazwy firmy , Prezes ten sam był jest i będzie . powinien dostać nauczkę.

trener

Koleżanko trenerko "na złość mamie odmrożę sobie uszy"!? Zrobisz jedynie na złość sobie, mi i pozostałym trenerom, którym wiszą kasę. Wyraźnie dali do zrozumienia post wcześniej, że jak układ nie wyjdzie to poczują się rozgrzeszeni i założą sobie nową firmę i nikomu nic nie będą musieli zwracać. Jak chcesz im zrobić na złość to głosuj ZA tym by przynajmniej przez następne lata zapie... by oddać nam naszą kasę!

trenerka

Nie dość, że nie zapłacili mi w terminie jak obiecywali nie raz to w dodatku Sąd obciął mi o połowę to co mi się należało. Na złość im zagłosuję PRZECIW!

tsber

tsber – 2016-01-05 09:22:35 dadał: @Robert W. – Panie Robercie z szacunku, że pisze Pan konkretnie i podpisuje się Pan – czuję się zobowiązany by odpowiedzieć. Rozumiem, że ma Pan wiele żalu do naszej „starej” firmy. Zapewniam jednak, że wraz z odbudową firmy, wymianą kadry, firma całkowicie zmieniła swoje oblicze we współpracy z kontrahentami. Wiem …. jeszcze dużo czasu zajmie nam zanim odbudujemy w pełni zaufanie pokrzywdzonych Trenerów jak Pan. Zapewniam jednak, że dziś każdy Kontrahent, który z nami współpracuje od ponad 2 lat potwierdzi, jak dużo staranności, troski i dbałości wkładamy w odbudowanie tego zaufania. Jeśli chodzi o spłatę Pana wierzytelności to przeliczyłem i od Pana wierzytelności razem z odsetkami, które Pan naliczył w zgłoszeniu do Sądu otrzyma Pan ponad 73%. (Pełny harmonogram wysyłam Panu mailem). Wiem, że wolałby Pan więcej, a najlepiej żeby w ogóle nie było takiej problematycznej sytuacji. … Ale stało się jak się stało. … Zdarza się. … Nie popełnia błędów jedynie ten co nic nie robi Ja wolałbym, żeby w ogóle ta sytuacja się nie wydarzyła. Koncentrujemy się jednak na tym, co jest tu i tera Na progu 2014 roku mieliśmy do wyboru: - albo zamknąć firmę i założyć nową, pod nową nazwą – jak to zrobiła nasza wspólniczka (mająca w ręku całą sprzedaż naszej firmy), wystawiając wszystkich wierzycieli do wiatru. - albo zgłosić upadłość i podjąć się postawienia firmy na nogi, odbudowania od podstaw działu sprzedaży i z przyszłych zysków spłacenia wszystkich pokrzywdzonych. Przez kolejne 4 lata – zamiast pracować na zysk do własnej kieszeni będziemy pracować by naprawić błędy, ludzkie krzywdy i spłacić Wierzycieli. Chciałbym, równocześnie poprosić Pana; i móc liczyć na na Pana poparcie w podpisaniu Układu. ps. Wierzytelności będą spłacone wszystkim Wierzycielom w zakresie pomiędzy 70% a 100% w najkrótszym czasie w jakim możemy generować środki na spłatę (4 lat od daty podpisania układu). Przy czym drobni wierzyciele (do kwoty 3000PLN) zostaną spłaceni w 100% w ciągu roku, a wierzyciele do 1000PLN w 100% od razu po zawarciu układu. Każdemu prześlemy indywidualny harmonogram. pps. Ale tak naprawdę czuję, że gdy Pan pisze „ostrzegajcie innych, oraz klientów” nawołuje Pan by naszą firmę pozbawić przychodów, a tym samym środków by spłacić Wierzycieli (w tym Pana). Takie nawoływanie jest typowe dla konkurencji, która nie umie inaczej przekonywać do siebie Klientów. Po naszym spotkaniu, które zapamiętałem, oceniam jednak, że Pana fachowość nie musi się zniżać do tego typu nawoływań. Tomasz Sikora BERNDSON

piotr

też mam prawomocny wyrok i do 2020 dostanę rocznie po kilkaset złotych, vat i cit musiałem zapłacić. W tej firmie nigdy nic się nie z zmieni, nadal naciągają trenerów, podsuwają chore umowy i mamią zleceniami, których nie ma. Jeden Pan jest od PR a drugi od utopijnej strategii, firma porażka, marna jakość usług. Liczą tylko na know how trenerów i to wszystko, nie mają żadnego zaplecza merytorycznego, na szkolenia otwarte zapraszają studentów - tak dla zapełnienia sali.

Robert W.

OSTRZEGAM przed współpraca z firmą BERNDSON. Mam prawomocny wyrok syg.akt. VGC/5814, tytuł egzekucyjny oraz niezapłacone f-ry. Upadłość ich powoduje że nie otrzymam ponad połowy swoich pieniędzy a na ich pozostałą część będę czekał do 2020r. PARANOJA Wiem od Trenerów że nadal próbują naciągać na współpracę. PRZECZYTAJCIE dokładnie umowę. Nie dajcie się nabrać i ostrzegajcie innych, oraz klientów

odp kastor

realizowałam szkolenie dla nich rok temu... obiecywali nowa kadra nowi ludzi nowa firma itd nie wierzcie w ich ani jedno słowo , jak nie płacili tak nie płacą. Z tego co wiem to płaca nielicznej grupie trenerów tzw. trenerów pierwszego wyboru. Byłam naiwna i dałam się po raz drugi nabrać. Po prostu brak słów i tyle.

Kastor

Mnie też zaskoczyła ta epicka firma, niestety na koniec przy rozliczeniu również mnie zaskoczyli. Dokładnie przeczytajcie umowę z Brenson, bo możecie się poczuć mocno zaskoczeni jak ja. Proponuję mocno się zastanowić przed rozpoczęciem współpracy z tą firmą.

Nick

Czasem trzeba cofnąć się o krok do tyłu by odbić się trzy kroki do przodu.

RK

Dobra robota Tomku. Teraz z pokorą i extra doświadczeniem zaczynajcie od nowa budować Berndsona! X.0 ;)!

tsberndson

******************************************* Biegliśmy szybko i trochę podskakiwaliśmy, ktoś podłożył nam nogę i upadliśmy. Było nam wstyd, ale walczyliśmy, potrzebowaliśmy chwilę by się pozbierać. Zweryfikowaliśmy i przebudowaliśmy każdy aspekt funkcjonowania firmy, nauczyliśmy się na błędach, wyciągnęliśmy wnioski i zdobyliśmy unikalne w branży doświadczenie. Dobre obecne wyniki, świadczą, że lekarstwo mimo, że gorzkie było potrzebne i skuteczne. ******************************************* ps Obecnie trwa rekrutacja by rozszerzyć całkowicie nowy zespół handlowy. Jeśli mierzysz wysoko, nie boisz się wychodzić poza własną strefę komfortu, pragniesz nowych doświadczeń i wyzwań oraz chcesz zmieniać świat zaczynając od siebie. Zapraszamy *******************************************

gość

Od kiedy jest nowy zespół - wszystko zaczęło pięknie grać.

HC
@gość 30.06.2015 20:26
Od kiedy jest nowy zespół - wszystko zaczęło pięknie grać.

"Chodzi o to by firma będąc w trudnej sytuacji nie zapłaciła wszystkiego tym których lubi pozostawiając pozostałych na lodzie" - przecież tak to wygląda teraz, Przyjacielu;-) Trzeba było studia prawnicze zamienić na kabaret.

prawnik
@HC 07.04.2016 08:56
"Chodzi o to by firma będąc w trudnej sytuacji nie zapłaciła wszystkiego tym których lubi pozostawiając pozostałych na lod...

Nie - Przyjacielu - nie wygląda, nie jest, ani być nie może. W układzie wszyscy wierzyciele są zaspokajani równorzędnie. Myślę, że to raczej Ty powinieneś był pójść na prawo, zamiast na kabaret.

trenerka

Współpracuję od niedawna, wszystko zapłacone co do dnia. Warunki finansowe oszczędne ale dobre. Atmosfera cudownie kreatywna.

Gary

Firma w postępowaniu układowym / upadłościowym - o co kaman?

prawnik
@Gary 29.06.2015 12:12
Firma w postępowaniu układowym / upadłościowym - o co kaman?

Postępowanie układowe, naprawcze, likwidacyjne, upadłościowe to pojęcia z prawa upadłościowego i naprawczego. Przewiduje ono dwa rodzaje postępowania. Postępowanie "upadłościowe likwidacyjne" oraz postępowanie "upadłościowe z możliwością zawarcia układu". Nazwa ostatniego jest nieprecyzyjna i myląca i powinna brzmieć "postępowanie naprawcze / układowe" co w nowej ustawie jest już przewidziane. Celem tego prawa jest równe traktowanie wierzycieli i sprawiedliwe ich zaspokojenie. Chodzi o to by firma będąc w trudnej sytuacji nie zapłaciła wszystkiego tym których lubi pozostawiając pozostałych na lodzie, tylko by zapłaciła wszystkim równo. Tą okoliczność w głównej mierze nadzoruje Sąd. Postępowanie "upadłościowe / likwidacyjne" - polega na sprzedaży majątku i zlikwidowaniu firmy. Dotyczy to w zasadzie firm posiadających znaczący majątek, natomiast w takim postępowaniu przy braku środków, zaległości wobec wierzycieli nie zostałyby spłacone w ogóle. Postępowanie "naprawcze / układowe" - w jakim jest firma - ma zapewnić dalsze funkcjonowanie firmy i spłatę wierzycieli z przyszłych zysków. ------------------------------------ Zatem w interesie wierzycieli (w przeciwieństwie do konkurencji) jest wspierać takie postępowanie. ------------------------------------ Zobacz więcej na wiki "Postępowanie naprawcze" https://pl.wikipedia.org/wiki/Postępowanie_naprawcze.

trener

Mi nie zapłacono, oszukiwano, sprawa w sądzie, firma w upadłości więc marne szanse na odzyskanie pieniędzy. Stanowczo odradzam współpracę.

f
@trener 28.06.2015 21:36
Mi nie zapłacono, oszukiwano, sprawa w sądzie, firma w upadłości więc marne szanse na odzyskanie pieniędzy. Stanowczo odradzam...

Firma faktycznie miała problemy finansowe, ale od czasu wymiany kadry nie ma nowych problemów, stare będą uregulowane w ramach układu, a wszystkie bieżące płatności są regulowane terminowo.

xxx
@trener 28.06.2015 21:36
Mi nie zapłacono, oszukiwano, sprawa w sądzie, firma w upadłości więc marne szanse na odzyskanie pieniędzy. Stanowczo odradzam...

bez problemu, wszystko na czas.

Wiedzący

Przecież to ściema ... Tam nikt nie pracuje ... poza kimś kto siedzi w internecie i pisze posty ...

Jurek

Chcę wysłać do tej firmy cv. Do pracy w biurze. Czy ktoś kto pracuje (poza działem pr) lub pracował tam ale w ciągu ostatniego pół roku może mi powiedzieć jakie są tam warunki i czego należy się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej?

Gary
@xxx 25.06.2015 10:49
Jurek, atmosfera jest w porządku. Wszystko to o czym była mowa na rozmowie kwalifikacyjnej w sprawie obowiązków sprawdza się. J...

A jak na dzień dzisiejszy wyglądają zarobki i terminowość zapłaty?

yyy
@Gary 28.06.2015 20:59
A jak na dzień dzisiejszy wyglądają zarobki i terminowość zapłaty?

Wynagrodzenie bez hilife, zależnie od kompetencji. Firma jest w postępowaniu układowym. Od ponad roku wszystkie wynagrodzenia mam terminowo.

ling

Mnie się podoba to, że kontaktują się z trenerami i odnawiają współpracę. Sprawdźcie sobie listę trenerów. sam sie jeszcze zastanawiam, ale słyszę, że stanęli mocno na nogi i jest co robić

trener
@ling 23.06.2015 08:51
Mnie się podoba to, że kontaktują się z trenerami i odnawiają współpracę. Sprawdźcie sobie listę trenerów. sam sie jeszcze zast...

żałosne ...

może

Skoro PR działa to chyba mi to dobrze wróży :)

Nie

W ciągu 2 dni, 3 wpisy ratujące pozycję firmy ... Ludzie od PR zaczynają działać ;-)

uczestnik

Byłem na szkoleniu Sztuka prezentacji i wystąpień publicznych. Dwa dni ciężkiej pracy nad sobą i wspaniałe wspomnienia. To zdecydowanie najlepsze szkolenie na jakim byłem.

Kasia

Nie rozumiem o co ta nagonka ja współpracuję od ponad pół roku i płacą w terminie

frączek

Berndson jest firmą zajmującą się licznymi szkoleniami biznesowymi w wielu różnych dziedzinach i zakresach takich jak hr , sprzedaż czy finanse. Pracują tu wysokiej klasy specjaliści, choć zdarzają się oczywiście również ludzie którzy powinni swoją karierę potoczyć w zupełnie innym kierunku. Ale tak jest wszędzie...

anonim

(usunięte przez administratora)

Haircut

Firma oszukuje trenerów. Mnie nie zapłacono przez półtora roku. Spółka zgłosiła upadłość, ale już straciłem cierpliwość. Służę dokumentacją do wglądu jeśli ktoś ciekaw. To było szkolenie dla Interii - poszkodowanych było wiele osób.

odp kapu

do twoich obowiązków należeć będzie: okłamywanie trenerów , naciąganie klientów ....a i nie licz na zapłatę . Tam się pracuje za uścisk dłoni prezesa:)

oszukany1000

skąd takie narzekania ... a może stąd , że teraz mimo ze mam w ręku nakaz sądu to żaden komornik nie może ich ruszyć bo mają upadłość i aby odzyskać pieniądze muszę się wpisać na listę dłużników, czyli znowu oni sobie robią szkolenia i działają a trenerzy zostali na lodzie. Takich trenerów jak ja jest około 50!!!!!!!!!!!!!! to oszuści , kłamcy a ci dwaj panowie z zarządu pseudo to powinni mieć zakaz wykonywania działalności gospodarczej to skandal

anonim

(usunięte przez administratora)

mala

w tej firmie nie trzeba było mieć nawet magistra by być trenerem. znam takiego jednego który chwalił się że studiował 2 kierunki , ale że ich nie skończył to już tym się nie chwalił i był tam trenerem i do tego samozwańczym specjalistą. Jaki pan taki kram... Nie ma się co dziwić.... amatorszczyzna. Dlatego taka rotacja w "trenerach". Firma, firma i po firmie....

Pola

Czy wiecie, jaki jest skład wspólników Berndson? Zobaczcie w KRS.

bonzo
@Pola 28.07.2014 16:38
Czy wiecie, jaki jest skład wspólników Berndson? Zobaczcie w KRS.

nie wiem czy standard, ale z takim podejściem to ja bym cię nie przyjął

kasia 2

a kto dla nich szkoli wiecie coś?? przecież ktoś te szkolenia musi robić a innych ktoś musi te szkolenia kupować?

Anonim

Jak to co dalej. Firma wegetuje, szkolenia jak widać dalej się odbywają, kto miał niezapłaconą fakturę, ten nadal ma niezapłaconą fakturę. "Na zachodzie bez zmian"

Kasia

I co dalej?

trener były

chodzi o wrzesień 2013 , forum to nie miejsce na omawianie takich spraw, po krótce firma zalega jej kasę za wynagrodzenie, sprawa jest w sądzie pracy i to tyle.Wiem na pewno, ze nie utrzymają żadnych kontaktów poza sądem.

trener były

chyba coś ci się pomyliło, jako członek zarządu może odp za czas kiedy była w zarzadzie a z akt wynika, że 30 wrzesnia 2014 rezygnacja została skutecznie do sądu dostarczona. z krs wynika ze tylko sikora ma udziały a nikogo to spółki nie wpuścił. Ja wiem że mają teraz sprawę w sądzie pracy i posżło tam na noże , z tego co mówią byli pracownicy to w sądzie pracy toczy się wojna o 60 tys zł

terner

Maciołek nadal jest w zarządzie wg KRS. Wraz z panami z Berndson udają że są poobrażani a mam wrażenie że nadal kręcą razem. Poza tym jako członek zarządu odpowiada majątkiem do wysokości udziałów. czas zacząć to egzekwować

man_daryn

Dodam jeszcze, że pani Maciołek rzeczywiście osobiście wciskała wielokrotnie obietnice i usilnie zabiegała o przeprowadzenie szkoleń. WIEDZĄC z góry, że założenie jest takie, że na trenerach i lokalach robi się "oszczędności". Mnie udało się wyciągnąć część kasy wychodząc ze szkolenia, które rozpocząłem. Żadnych ugód. A teraz upadłość i ciche szykowanie nowej firemki. Dodam tylko, że kiedy się zorientowałem, co się święci wystąpiłem o sądowe zabezpieczenie roszczenia. Ale sąd głupi i naiwny uznał, że forma podejmuje normalne działania rynkowe. Jakie państwo, takie prawo. Jakie prawo, takie firmy. Poziom bezczelnej podłości bardzo wysoki. Naiwnych ostrzegam.

Pat

Czy ktoś może mi wytłumaczyć, jak to jest, że Dominika Maciołek - Prezes Zarządu firmy Maciołek & Wspólnicy Sp. z o.o. figuruje w dokumentach firmy BERNDSON Sp. z o.o. jako Członek Zarządu ... ???

Kasia

Pani Prezes pięknie umie umie opowiadać ... o rzeczach, które nijak się mają do rzeczywistości ...

Kasia

"Amen"...? To chyba nie miejsce na modlitwy ... Chyba, że już tylko to pozostało ... ;-)

GuessWho

Znając strukturę Berndson i skład osobowy pewnej innej firmy, bardzo łatwo wywnioskować kto pisze, które komentarze :) jest w składzie jednej z firm pewna "złotousta", której kreatywność w rysowaniu rzeczywistości nie ma sobie równych. Ostatnie komentarze to tak na prawde walka między ludźmi z jednej i drugiej firmy. Trenerzy raczej nie mają czasu na wypisywanie komentarzy, bo zajmują się SWOJĄ ZAROBKOWĄ PRACĄ, co inni też mogliby zacząć czynić. Amen.

shirin
@GuessWho 25.04.2014 19:22
Znając strukturę Berndson i skład osobowy pewnej innej firmy, bardzo łatwo wywnioskować kto pisze, które komentarze :) jest w s...

ta złotousta ma bardziej wykreowaną wyobraźnię niż sam Prezes a i teraz nowa Pani Prezes. Ale nie ważne jak się mówi, ważne żeby się mówiło.

M.
@GuessWho 25.04.2014 19:22
Znając strukturę Berndson i skład osobowy pewnej innej firmy, bardzo łatwo wywnioskować kto pisze, które komentarze :) jest w s...

Maja Trenerzy czas, mają, zwłąszcza jak ich złość rozsadza, ze nie moga grubych tysięcy odzyskać, bo sobie Prezesi !!! - nie jeden dwóch - upadłość wymyslili, a długi od dwóch lat rolowali, skandal - teraz są chronieni przez upadłość i nasze prawo !!!

Kasia

No ale skąd masz takie informacje? To raczej dziwne ...

Hairlong
@Kasia 25.04.2014 13:08
No ale skąd masz takie informacje? To raczej dziwne ...

Zapadł 25.04.

Kasia

A skąd takie wiadomości?

Zostaw opinię o Berndson Sp. z o.o. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Berndson Sp. z o.o.