PAWBOL

• Jankowice

3. Opinie o pracodawcach Zator
  5. Opinie o PAWBOL S.A.

Opinie o PAWBOL Zator

Nie przegap nowości o PAWBOL S.A.!

Szpieg

26.08.2019 20:17

Wczoraj dodałem opinie na temat pracuś całego pionu w pawbolu i co bez naruszenia regulaminu kopia została zapisana, ale co portal Musi w jakiś sposób zarabiać wiec pracodawca moze sobie zapłacić za usunięcie wpisu, portal twierdzi oczywiście ze tak nie jest, a co sam otrzymałem ofertę od nich. Ok teraz do rzeczy firma Pawbol chce by pracownik pracował za darmo tj bez premi która jest tylko wpisem zapisanym na umówię a w rzeczywistości nie istnieje! Premia jest niewypłacana w każdym pionie od dyrektora po pracownika szeregowego i to jest fakt.
    Była pracownica

26.08.2019 12:18

Prawda jest taka, że nic dobrego o firmie nie można powiedzieć. To jest jeden wielki bałagan i nadmiar obowiązków bo ciągle ktoś się zwalnia i nagle trzeba robić za 2-3 osoby albo i więcej. Moja obiektywna opinia została bardzo szybko usunięta przez moderatora, więc nie sugerujcie się tymi lepszymi komentarzami. Prawdy się tutaj nie dowiecie a mój komentarz pewnie szybko zniknie :).

28.09.2018 22:54

@Olka, a w jakim dziale i na jakim stanowisku chciałabyś podjąć pracę? Widzę, że jesteś zainteresowana. Orientowałaś się już, czy firma prowadzi obecnie jakieś ciekawe rekrutacje? Daj znać, czy zdecydujesz się aplikować do pracy w Pawbolu! A może ktoś z Was podjął niedawno pracę w tym miejscu?
    Człek

30.09.2018 12:41

Tak - pracuję tam stosunkowo od niedawna. Jest parę rzeczy które da się zauważyć. Firmę tworzą mimo wszystko ludzie nie Zarząd. To pozytywne, lub negatywne nastawienie ludzi nakręca atmosferę. Jest w firmie aktualnie tendencja narzekania na wszystko w koło. Nie ma, na to miast głosów, które chciały by coś wnieść nowego. Mam pytanie. Czy te same osoby, które tak głośno krzyczą co jest źle, mają też jakieś pomysły co by można zmienić by było dobrze? Bo patrząc na to wszystko z boku i z doświadczenia – narzekać to potrafi każdy, ale nie każdy potrafi wskazać kierunek prawidłowych zmian. W zaistniałej sytuacji, albo wszyscy narzekamy i nakręcamy się wzajemnie – co zresztą trwa i staje się nudne powoli… (ot tak bezstronna PRAWDA), albo staramy się wskazać newralgiczne punkty, które są ogniwem zapalnym i wywołują niepotrzebne frustracje. Tylko aby taka zmiana miała miejsce, to Zarząd powinien słuchać i nie obrażać się na głosy, które na pewno momentami będą drażniły i doprowadzały do furii…
    Szpieg

25.08.2019 22:17

Ciekawe ile dostałaś/eś od tego wpisu? (usunięte przez administratora)
    Dżidżi

15.07.2019 12:30

Jak wygląda praca na wtryskarkach ? Jakie zarobki ?
    Jabłko

25.06.2019 10:35

Nie polecam pracy w tej firmie,zwłaszcza na produkcji, jest bardzo ciężko, bo brakuje ludzi, zarobki marne, ciągła rotacja pracowników, jednym słowem beznadzieja.
    Jabłko

25.06.2019 09:47

Nie polecam, praca ciężka, zwłaszcza na produkcji bo brakuje ludzi, zarobki marne, ciągła rotacja pracowników..
    Tomas

12.12.2018 20:25

A ile osób pracuje na produkcji w Zatorze?
    M

08.06.2019 17:14

Przenoszą się do Zatora już rok i nie mogą się przenieść Ogólnie bajzel
    Afrodyta

06.12.2018 20:46

Praca jak wszędzie. Jedni narzekają inni chwalą. Ja ogólnie mówię że praca na magazynie jest fajna. Ludzie różni. Więc trzeba wiedzieć co można mówić. W biurach bajzel. Ale ogólnie całkiem nieźle. W zarobkach szału nie ma.
    Yoda

12.10.2018 22:33

No kurczę!!! 2gi tydz mija od złożenia CV w Pawbolu ,obiecali dać znać czy dostanę te pracę czy nie i co? i nico!oferta na stanowisko sprzątaczki wisi od co najmniej 1,5 mca ,a ja nadal nie wiem na czym stoję:( Czy to ogłoszenie z pracą na stanowisko sprzątaczki w Pawbolu w Zatorze jest nadal aktualne?? czy ktoś coś wie na ten temat? czy ta oferta to taki ozdobnik między innymi ofertami w rubryce??
    Olka

26.09.2018 16:14

A jak atmosfera w biurowcu? Jak się tam pracuje?
    Zzzz

29.09.2018 21:17

W biurowcu mieści sie zupelnie inna oddzielna firma. Nie majaca nic wspólnego z pawbolem
    Olka

08.10.2018 21:18

Źle się wyraziłam. Chodzi mi o część administracyjna, a nie o logistykę bliżej ronda.
    Mariusz

04.10.2018 21:45

Zarządzanie zakładu poniżej krytyki. Pracodawca nie zapewnia niezbędnych narzędzi do wykonywania pracy, nikt nie wie co się dookoła dzieje, przepływ informacji nie istnieje.
    Sprzątaczka

05.06.2018 11:31

Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w firmie w Andrychowie później dzwoniono do mnie że zostałam przyjęta do pracy więc automatycznie musiałam dać miesięczne wypowiedzenie umowy w swojej aktualnej firmie.Praca już w Zatorze miała zacząć się od maja. W trakcie wypowiedzenia postanowiłam jeszcze przedzwonić się upewnić jak będzie wszystko wyglądało. Jakież było moje zdziwienie kiedy okazało się że w kadrach w Pawbolu nic nie wiadomo o zaistniałej sytuacji i kazano mi czekać. Czekałam i kilka razy jeszcze dzwoniłam się dowiadywać o postępach w sprawie pracy pani cały czas kazała mi się wykazać cierpliwością. Wypowiedzenia w pracy nie da się cofnąć. Zostałam bez pracy i bez środków do życia co zawdzięczam formie Pawbol. Aha i nadal czekam na telefon (usunięte przez administratora)
    Yoda

04.10.2018 20:13

Nawet nie strasz bo ja kilka dni temu zlożyłam CV do pracy na stanowisku sprzątaczka w Zatorze ,kazali czekać do 2tyg a ogłoszenie że szukają sprzątaczki jest w necie chyba od 1,5 miesiąca ..i teraz pytanie czy szukaja czy zapomnieli usunąć ogłoszenia ,a może pracownicy po sobie sprzątaja i biurokracja??ja nie mogę..! dziękuję Sprzątaczka że mnie uświadomiłaś ,bo z 2tyg mogą się zrobić 2 miesiące a ja chcę iść pracować
    Bgh

21.09.2018 13:22

Witam. Jakie są zmiany w tej pracy?od której do której? :)

07.09.2018 20:28

@Stary wyjadacz, Twój komentarz nie brzmi zbyt pozytywnie. Jakie Twoim zdaniem zmiany powinny zajść w Pawbolu, aby firma była bardziej atrakcyjnym pracodawcą zarówno dla obecnych, jak i przyszłych pracowników? @Staryprod, rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Trzymam kciuki, aby w firmie zaczęło dziać się lepiej! @gość, aplikowałeś już do pracy w Pawbolu? Jeśli nie, to czy zdecydujesz się na to?
    gość

21.09.2018 08:54

Nie, nie zamierzam. Po rozmowie z aktualnie tam pracującą osobą, bardzo podziękuje. Wszystkie negatywne komentarze oddają atmosferę i zasady panujące w tej firmie.

30.08.2018 19:57

@Staryprod, bardzo ciekawa opinia. Pracujesz jeszcze aktualnie w Pawbol? Czy te kwestie, o których wspominasz, były w jakiś sposób poruszane z pracodawcą? Myślę, że warto doprowadzić do dialogu - może głosy doświadczonych pracowników firmy zostaną wzięte pod uwagę.
    Stary wyjadacz

04.09.2018 17:37

Sytuacja jest ciężka nawet bym powiedział dramatyczna.

04.09.2018 17:56

G
    gość

31.08.2018 10:52

Witam, jak wyglada w tej firmie praca jako pracownik magazynu i jakich zarobków można się spodziewać?
    Kubuś

31.08.2018 16:58

jak najniższych zarobków, a pracy tyle, że ciężko nadążyć
    Staryprod

29.08.2018 22:23

Dział kadr tam nie istnieje, wszyscy się zwolnili. Korzystają z pomocy firmy zewnętrznej w tym zakresie, jest misz masz, nikt nic nie wie... nie rozumiem jak tak duża firma mogła doprowadzić do takiej sytuacji. Prezes ma klapki na oczach i wciąż uparcie twierdzi że nie ma ludzi nie zastąpionych, nie dba i nie liczy się ze zdaniem "starych" pracowników. Praca może być tam ciekawa i dobrze płatna pod warunkiem że trafi się do fajnego działu i nie ma bezpośredniego kontaktu z Zarządem. Ogólnie uważam że robią firmie dużą krzywdę tym że nie potrafią zatrzymać w niej ludzi na dłużej. Ciągłe zmiany na stanowiskach działają im tylko na szkodę ale po co spróbować zatrzymać doświadczonego pracownika i podnieść mu choćby minimalnie wypłatę skoro można przyjąć dwie nowe osoby bo jedna nie ogarnie tematu któremu wcześniej jakoś doświadczony pracownik dał radę.

30.08.2018 18:46

Bardzo trafny komentarz!
    Dostawca

06.08.2018 21:13

Od jakiegoś czasu kiedy ktoś zamawia jedzenie z firmy nie można wjeżdżać na teren firmy. Kierowca musi czekać na klienta pod szlabanem. Nikomu obcemu nie wolno wjechać. Tracimy swój czas czekając aż ktoś podejdzie pod szlaban. Jest to troche niepoważne. Kiedyś było inaczej. Teraz firma się czegoś boi.

20.08.2018 12:20

W większości firm tak jest, po coś ten szlaban jednak jest.

20.08.2018 21:25

Teren prywatny, to chyba normalne...

18.08.2018 07:31

Brak działu kadr wszystkie kadrowe się zwolniły nikt nic nie wie. Nie można żadnych informacji uzyskać. Czeski film. Praca na akord. O którym kierownictwo nie ma pojęcia różnica w wpłatach na jednym stanowisku wynosi ponad 1500 zl. To pracownik decyduje co I ile sobie czego zrobi. Rozdzielając pracę w niesprawiedliwy sposób

09.08.2018 15:36

@olek, a Ty jesteś zainteresowany pracą w Pawbol? Jakie stanowisko by Cię interesowało w tej firmie? Daj znać, czy zdecydujesz się aplikować. @Paweł, rozumiem, że pracowałeś w tej firmie, tak? Możesz napisać coś więcej na temat warunków oferowanych przez tego pracodawcę? Chętnie dowiem się, na jaki rodzaj umowy można liczyć. @Ktoś, a czy próbowaliście zwracać uwagę na te kwestie, o których wspominasz w swojej wypowiedzi, odpowiednim osobom w firmie? Może warto.
    Paweł

09.08.2018 16:11

Płaca minimalna, umowa zlecenie na 3 miesiące, później kolejne 3 miesiące. Gdybym się nie upomniał o kolejną to by nawet nie wiedzieli, że mi się umowa kończyła. Zero zainteresowania.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w PAWBOL?

Kontakt - PAWBOL S.A.

ul. W. Grabskiego 29 32-640 Zator

Branża główna: Energetyka i elektrotechnika

Ktoś

06.08.2018 21:20

Praca na magazynie nie jest ciężka Ale pod presją czasu. Od jakiegoś czasu nie wolno nawet się napić kawy na magazynie. Jest się rozliczanym za wszystko. A przed 10 zabierana zostaje premia np za to ktoś miała jeszcze nie zabraną. Na produkcji masa nowych osób. Pracują chwilę I odchodzą. Brak szkoleń odzieży ochronnej A w apteczne pusto. W razie skaleczenia plastrów nawet nie ma.
    olek

03.08.2018 11:00

z tego co się mówi w okolicy Pawbol Sp. z o.o. to super prosperująca firma. rynek pracy należy do pracownika więc nikt na siłę nie musi pracować w Pawbolu. niech opinię napisze ktoś z pracowników aktualnie tam pracujących @@
    Paweł

05.08.2018 14:40

szkoda słów na was, usilnie próbujecie się wybielić, ale chyba pracownicy obecni i byli wiedzą lepiej. jak tam z ogłoszeniami, które rozwieszacie po wsiach po słupach i tablicach: PRACA NA PRODUKCJI I NUMER TELEFONU już nawet nie podajecie swojej nazwy bo wiecie, że nikt do was nie chce przyjść. dalej te ogłoszenia w Seicento wozicie, czy zmieniliście na Pandę, która raczej nie pojedzie, bo ma problemy z akumulatorem i trzeba co jakiś czas ładować lub na dwa auta odpalać? hę.. nawet największemu wrogowi nie polecę pracy tam

02.08.2018 22:16

Szkoleń brak co miesiąc ostatniego zwalnia się kilka osób. Nowych ludzi nie ma. Wiec zamiata się wszystko starymi pracownikami dokładają obowiązków. A nie podnosząc wypłaty.
    Szczery

17.07.2018 11:11

Witam napisałem kilka słów na temat Pawbolu.. Witam nie polecam nikomu pracy w Firmie Pawbol Ponieważ: Prawdziwy (usunięte przez administratora).. Pracowałem na montażu na pietrze . Warunki Spartańskie w Lecie praca pod gołym dachem (z blachy ) bez wentylacji można se okno otworzyć ale nie za duzo bo wieje... Temperatura w lecie podczas upałów to ok 30-35st a nawet bywało więcej ... nad głowami na konstrukcji drewnianej (więźby ) położone deski i naukładane kartonów ile wlezie deski się uginają i trzeszczą ( po zwróceniu na to uwagi usłyszałem ze dobre jest i ze mam się zająć swoją praca..) brak instalacji PPOŻ (widziałem 2 gaśnice). a co do pracy istny wyścig Szczurów (akordówka) jedni drugim Podbierają robote i wybieraja te zlecenia co lepiej Płatne nikt tego nie kontroluje oraz stała rotacja pracowników z Ukrainy oraz miejscowych.. nie można se światła zaświecić za dnia nawet jak jest Półmrok bo prąd drogi.. ( za zaświecenie dostałem minus 50zł z wypłaty ) ogólnie nie polecam no chyba ze na tymczasowo bo szkoda zdrowia. Kierownik na montażu ma totalny brak wiedzy o produkcie i totalny brak wiedzy elektrycznej ( takiego Gupola to jeszcze nie widziałem ) nie liczy sie dla niego bezpieczensto wykonanenego produktu tylko wygląd ( Żeby ładnie wyglądało ) jego ulubiony tekst to " o tej godzinie nima BHP . no i oczywiscie umowa zlecenie na 3miesiące i obiecuja ze nastepna bedzie umowa o prace i tak co 3 miesiące.. Nie polecam z całego serca...
    B

20.07.2018 21:04

Stare czasy . Nie ma umów zleceń. Jest umowa etatowa, firma dysponuje socjalem na święta, paczki +pieniążki, we wrześniu na książki , źle nie ma . Co do Ukraińców mamy stałych pracowitych.Szczery poprostu żal Ci nie wbiłeś się w grupę -straciłeś. A są stali pracownicy którzy pracują,narzekaczy nam nie potrzeba.
    Ulfon

21.07.2018 14:49

Hahahahahahahahahahahahahaha, nie wierzę firma robi wszystko by wyjść na plus. Takich bredni nie słyszałem, odkąd się stamtąd zwolniłem, 6 miesięcy na umowie zlecenie, żadnej podwyżki, żadnego socjalu, zero. Gdyby się dało to by płacili mniej niż można. A bhp straszne, dopiero kontrola PIP zmusiła ich do poprawy, ale tylko na chwilę, bo wszyscy mają bhp w (usunięte przez administratora) A jak się coś zepsuło, to lepiej udawać głupa niż się przyznawać, bo kierownicy srali w gacie jak mieli iść staremu powiedzieć że coś się zepsuło. Liczy się zysk, nie pracownik. Taka jest prawda. Mówisz że nie ma umów zleceń, to czemu wszyscy Ukraińcy mają umowę zlecenie i pracują po 10 12 godzin dziennie, nawet w niedziele muszą przychodzić jak stary powieże jest brudno i muszą przyjść sprzątać. Firma dla prezesa, nie dla pracowników.

08.07.2018 14:11

@Waldi, w takim razie życzę powodzenia! Czy ktoś z Was chciałby się wypowiedzieć na temat pracy w Pawbol w Andrychowie? Jak oceniacie tego pracodawcę i oferowane przez niego warunki?

09.07.2018 12:08

Jestem tak samo niepoważny jak wy, oferując nowym pracownikom najniższe wynagrodzenie i umowę zlecenie na trzy miesiące.
    Radek

08.07.2018 21:48

Pracuje już tam 6 lat i jest jak robisz swoje to nikt się nie czepia. Co do wynagrodzenia to mogłoby być lepsze ale źle nie ma, są możliwości dorobienia. Praca 8 h dziennie, nikt na Tobą z batem nie stoi, atmosfera i ludzie fajni.

02.07.2018 15:25

@Waldi, pytasz, bo jesteś zainteresowany pracą w Pawbol? Jakie stanowisko Cię interesuje? @reCAPTCHA, dlaczego? Może jednak chciałbyś podzielić się swoją opinią na temat tego pracodawcy oraz tego, jakie warunki oferuje?

04.07.2018 08:23

Stanowisko prezesa ;-)

23.06.2018 19:37

Czy jakieś nowinki z firmy napiszecie?
    reCAPTCHA

24.06.2018 10:29

Szkoda pisać :)

01.06.2018 18:07

@..., administrator nie usuwa kulturalnych wypowiedzi, usuwa jedynie wpisy łamiące regulamin, jeśli zostały tu usunięte jakieś opinie to musiały one łamać regulamin serwisu gowork. Zachęcam was do odświeżenia wątku firmy Pawbol nowymi wpisami, chętnie poznamy najnowsze wieści dotyczące aktualnych postępów tej firmy!
    Pan Prezes

09.06.2018 07:31

Dlaczego została usunięta opinia sprzątaczki, która w żaden sposób nie obrażała tej cudownej firmy??

28.05.2018 22:29

Dlaczego są usuwane niekorzystne opinie
    Pioter

08.05.2018 14:57

Czy ktoś orientuje się jakich zarobków można oczekiwać na stanowisku Młodszy Konstruktor w tej firmie?
    Kermit

23.05.2018 14:45

z 2300 netto powinienes dostać

23.11.2017 14:18

Ile na hali macie wtryskarek? Ilu ustawiaczy na zmianie?
    Mozambikanin

21.03.2018 21:13

Ja (usunięte przez administratora) Beduini lepiej zarabiają!
    Marian

03.05.2018 22:11

Najlepszy ustawiacz i jedyny ktory sie znal juz odszedl dwa miesiace temu

29.04.2018 17:34

@Marian A dlaczego tak twierdzisz? Jeśli wypowiadasz się w tak negatywny sposób to dobrze by było, jakbyś uzasadnił swoją opinie. Co takiego Twoim zdaniem w firmie Pawbol jest tak złe? Rozumiem również, że pracowałeś w tej firmie, zatem może powiesz jakie są warunki zatrudnienia? Widzisz, dbamy o to, aby każda opinia była prawdziwa oraz merytoryczna, więc chciałabym Cię prosić, abyś napisał więcej szczegółów.
    M.k

29.04.2018 21:02

Zgadzam się z tobą.Czytam te wcześniejsze opinie i dodałem do wniosku że wszystkie złe piszą ludzie którzy nigdy nie pracowali.Prawda jest taka 10 zl za godzinę netto swoje trzeba zrobić i norma nie jest wysrubowana praca lekka atmosfera jest super żaden (usunięte przez administratora) .Jeżeli ktoś chce dorobić do emerytury albo renty to polecam.Pracowalem tam 3 mce na montazu i nie narzekam na kokosy w zarobkach nie liczcie ale dla emeryta praca jest lepsza niż w ochronie w Biedronce
    Marian

25.04.2018 21:41

Lepiej siedzieć na bezrobociu niż tam iść ...

09.02.2018 19:16

Jeden z lepszych pracodawców u jakiego zdarzyło mi się pracować. Dobre miejsce do realizacji ciekawych zadań choć czasem trzeba mieć mocne nerwy. Możliwość zdobycia bogatego doświadczenia. Jeśli chodzi o organizację i atmosferę w pracy - w zależności od działu w jednym lepiej innym gorzej. Ludzie tworzą firmę, mogą ją zmieniać i się wykazać a nie narzekać jak wielu. Obecnie jest możliwość zatrudnienia na wielu stanowiskach w Andrychowie i podobno już w Zatorze w nowym zakładzie - chętnym polecam.
    Zuzia

21.03.2018 21:15

Panie pracodawco,takie wierszyki to pani w przedszkolu czytała .Trochę powagi.
    Naiwniak

27.03.2018 18:03

Od razu widać że to ktoś z biura pisał nie z produkcji ???????????? śmiech na sali
    ja

24.03.2018 11:57

Kiedy otwierają Zator

27.03.2018 17:55

Maj
    Wiesiek

12.03.2018 11:26

Jak zarobki wyglądają na produkcji?
    PAWBOL S.A.

13.03.2018 12:04

Zarobki w naszej firmie są bardzo indywidualne. Zależą przede wszystkim od doświadczenia w danym zakresie. Wpływ na wysokość wynagrodzeń mają również m.in. uprawnienia, które posiada kandydat. W PAWBOL SP. z o.o. stawiamy na rozwój pracowników i stwarzamy warunki do awansowania na poszczególnych szczeblach kariery. Zachęcamy do złożenia aplikacji.
    Seweryn

23.03.2018 19:48

Probuje ????

22.11.2017 15:50

Ile zarabia ustawiacz?
    Tutejszy

16.11.2017 11:40

Na początek 1480 Netto do ręki. Po ok.2-3 m-ce umowa na czas określony i też wynagrodzenie najniższe 13zł brutto na godzine tylko że dochodzi premia za nadgodziny i czasem soboty ale żeby uzbierać 2000-2100 trzeba zasuwać wiecej jak 8 godzin + sobota. Ale praca w dobrych warunkach i można powiedzieć że spokojna jak na dzisiejsze czasy ale kasa głodowa.
    Nikt

30.10.2017 11:39

Julita jeśli nie musisz to nie idź do nich. Chyba że nie możesz znaleźć gdzie indziej pracy to co innego. Popracuj z rok zdobądź doświadczenie(usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o PAWBOL S.A.