AP Vector Sp. z o.o. Sp. K.
3 74 6 1

Opinie o AP Vector Sp. z o.o. Sp. K.

Mariusz

Dzień dobry. Jestem zainteresowany pracą,jako stolarz meblowy (kuchnie,szafy) jest szansa na zarobek w tej firmie.

AP Vector Sp. z o.o. Sp. K.
pracodawca
@Mariusz 18.09.2018 12:20

Panie Mariuszu, jeśli jest Pan zainteresowany pracą jako stolarz we Francji, prosimy o kontakt i przesłanie CV: europraca@apvector.pl.

Mateusz

Dzień dobry mam takie 2 pytania: 1. Na ofercie o prace piszecie: "opłacony dojazd do Francji oraz powrót do kraju (również transport na miejscu)" . A w rzeczywistości pobieracie 75 gr za każdy przejechany kilometr? przy średniej odległości 1500 km w jedna stronę a trzeba pokryć zjazd i przyjazd do Francji to już śą nie małe koszta. 2. Dlaczego piszecie stawka od 10 e netto a w rzeczywistość dajecie 10 e brutto. ?

AP Vector Sp. z o.o. Sp. K.
pracodawca
@Mateusz 29.07.2018 19:57

Panie Mateuszu, chętnie odpowiemy. 1. W ofercie pracy piszemy prawdę. Zapewniamy transport naszymi autami pracownikom, którzy wyjeżdżają na kontrakt i którzy wracają. Wówczas wszystkie koszty są po naszej stronie. Opłata 0.75 gr za kilometr obowiązuje tylko w sytuacji, kiedy udostępniamy nasze auto pracownikom, którzy jadą na urlop w czasie trwania kontraktu. Często jest tak, że pracownicy jadą po kilka osób jednym autem, wtedy koszt na osobę jest dużo mniejszy. Jeśli pracownik nie chce skorzystać z naszego auta, pomagamy w zakupie biletu na inny środek transportu (wówczas ten koszt też pokrywa pracownik). 2. Stawka 10 euro brutto to stawka podstawowa na umowie. Na końcową stawkę netto składają się stawka podstawowa i dodatki z całego kontraktu (m.in. premia na koniec kontraktu, nadgodziny). W ofercie piszemy, ile faktycznie wynosi średnie wynagrodzenie netto, czyli powyżej 10 euro. Jeśli ma Pan jeszcze jakieś wątpliwości, prosimy o bezpośredni kontakt z biurem. Chętnie wszystko wyjaśnimy.

Były Pracownik
@AP Vector Sp. z o.o. Sp. K. 30.07.2018 10:47

Witam Mam takie pytanie odnośnie punktu 2. Od kiedy do stawki wlicza się: " (m.in. premia na koniec kontraktu, nadgodziny)" I od kiedy podaję się średnio ile wynosi stawka za godzinę? Według normalnie panujących zwyczajów podaję się stawkę i piszę się + premie i nadgodziny itp. Myślę że dlatego manipulujecie stawka NETTO/Brutto ponieważ: 10 e brutto to nie tak wiele. Skoro inni już potrafią oferować nawet po 14 e brutto plus bonusy w postaci nadgodzin darmowego mieszkania czy dopłat a zjazdy.

Gość

Witam. Jaka stawka jest na godzinę na Francji w wentylacji.

Janusz
@Gość 23.04.2018 00:05

9.88 brutto ;) tyle samo dostaje małolat bez doświadczenia jak i ty stary monter jesli masz doswiadczenie tylko z Polski.. Bez sensu ..

Darek

Witam czytam i się dziwie waszym opiniom jestem na kontrakcie już trzeci raz i jak zawsze ok. Kiedy szukałem pracy firma jako pierwsza zaproponowała mi prace pomimo że nie miałem doświadczenia w branży zagranicznej. Moim zdaniem ta firma zasługuje na 5+ Polecam

Tomek
@Darek 10.06.2018 11:36

I teraz fachowiec do którego Pan trafił musi cierpieć i pracować za dwóch .Taki jest efekt zatrudniajac ludzi bez doswiadczenia.

Jarek
@Darek 10.06.2018 11:36

Prawda jest taka że biorą każdego. Potem zamiast pracować trzeba uczyć. Jeszcze nie jest strasznie jak nowy jest pojętny.

Janusz
@Darek 10.06.2018 11:36

Darek a co to jest "branża zagraniczna" ??;)

Janusz
@Jarek 24.06.2018 17:41

Dokładnie tak to wygląda

stolarz

Pytanie mam. Czy, żeby zatrudnić się jako stolarz we Francji musze mieć własną działalność. W ofercie zawarte jest; Wymagania: •ubezpieczenie w ZUS-ie lub KRUS-ie

AP Vector Sp. z o.o. Sp. K.
pracodawca
@stolarz 18.07.2018 11:26

Nie musi mieć Pan własnej działalności, ale jakąkolwiek formę ubezpieczenia (np. wpisanie do ubezpieczenia członka rodziny, ubezpieczenie jako osoba bezrobotna w Urzędzie Pracy, zatrudnienie).

Lord

Ile tu negatywnych opini o vector pracowałem w tej firmie i muszę przyznać że dużo prawdy w tym co piszą złego jak i dobrego

Dawid Poznań

Powiem krótko i zwięźle, jak chcesz pracować, pracujesz, warunki dobre, kasa na czas, kontakt z firmą zawsze był, pracowałem we Francji i nie narzekam absolutnie, te negatywne komentarze są śmieszne, jak ktoś ma dwie lewe i obwinia o to cały świat, to już jego problem, Polecam Firme jak najbardziej.

anonymous
@Dawid Poznań 04.06.2018 13:23

I nie zapomnij dodać że należysz do tych ludzi co wydzwaniają do firmy dlatego tak ja zachwalasz

WOJTEK
@Dawid Poznań 04.06.2018 13:23

Te negatywne opinie raczej są prawdziwe. A najlepiej powiedzieć że ktoś ma lewe ręce niż mu pomóc

Carmen

Nie polecam ,pracowałem w Francji kradną z pensji a potem oddają niby premia...kontakt też kiepski .

Andrzej
@Carmen 29.10.2017 19:10

W zupełności się nie zgadzam. Pracowałem kilka lat w Vectorze we Francji i wszystko było ok. Wystarczy czytać umowę ze zrozumieniem. A trzeba też pamiętać, że płacą za dojazd i mieszkanie na miejscu. Chętnie dowiem się konkretów gdie i jak Cię niby okradli...

AP Vector
@Andrzej 08.11.2017 10:16

@Carmen - bardzo proszę o odniesienie się do faktów. Kiedy AP Vector Pana okradł? Jest to pierwsza tak negatywna opinia z którą spotykamy się na przestrzeni kilkunastu lat działania. Domyślam się, że chodzi o pracownika pracującego z nami we Francji, dlatego tym bardziej zależy nam na rozmowie o faktach. Odnośnie kontaktu robimy co w naszej mocy, żeby każdy pracownik pracujący z nami w Polsce czy Francji miał bieżący i bezpośredni kontakt z firmą. Pozdrawiamy

Tomasz 010
@Carmen 29.10.2017 19:10

Tak. Lipa. Komunikacja totalne zero. Kasa na koncie owszem na czas ale pokrętna i diabelska polityka z "obcinaniem" kasy niweczy i odbiera chęć do pracy. Pracowałem u nich we Francji ale nikt z biura nie zareagował na te pokrętne manipulacje pieniężne. Odszedłem z firmy nie mówiąc do nich złego słowa i rozstałem się w zgodzie. Z mądrym człowiekiem można dyskutować ale tu ludzie są zamknięci na logiczną argumentację i lepiej zamknąć buzie i odejść co też uczyniłem.

Gość
@AP Vector 16.11.2017 08:46

Taka prawda pobierają pieniądze za dojazd do Francji i to nie małe wszystko zależy ile osób jedzie

AP Vector Sp. z o.o. Sp. K.
pracodawca
@Gość 06.05.2018 11:21

Przykro nam, jeśli poczuł/a się Pan/i oszukana. Zawsze dbamy o to, żeby wszystko odbywało się zgodnie z umową. Prosimy o bezpośredni kontakt z biurem (biuro@apvector.pl), wyjaśnimy sprawę.

WOJTEK
@AP Vector Sp. z o.o. Sp. K. 25.05.2018 12:13

Może wyjaśnicie tutaj Czemu POBIERAJCIE OD LUDZI ZA ZJAZDY I WYJAZDY A PISZECIE TO JAKO ZALICZKA?

Gość

Bardzo nieprzyjemny jest Pan Michał po trzech miesiącach pracy zadzwonił i próbował namówić do pozostania i pracy bez zjazdu na kolejny miesiąc bo klient tak sobie zażyczyl po odmowie zaczęła się nie miła rozmowa prowadzona przez tego Pana juz nie pracuje bo odmówiłem tak jak powiedział tak zrobił jedna z gorszych agencji wróciłem autem firmowym przy wypłacie chcieli mi odciągnąć za paliwo i bramki porażka ta firma co na to ap vector i Pan Michał

Wojtek
@Gość 20.04.2018 10:01

witaj A zdradzisz jaka miałeś stawkę?

AP Vector Sp. z o.o. Sp. K.
pracodawca
@Gość 20.04.2018 10:01

Dzień dobry. Przykro nam, jeśli nie jest Pan zadowolony z obsługi. Zdarza się, że proponujemy przedłużenie kontraktu lub pozostanie na kolejny, a pracownik podejmuje decyzję, czy z tej propozycji skorzysta. Prosimy o bezpośredni kontakt, łatwiej będzie wyjaśnić sytuację rozmawiając o faktach (biuro@apvector.pl). Pozdrawiamy.

emeryt
@Gość 20.04.2018 10:01

czytałem tą opinie kilka razy i nasuwa mi się jeden nieudacznik były pracownik Vectora! Marek - Facet znający francuski - nawet biegle w konwersacjach.Z wentylacji noga!!!! Super bałagan robił w pracy i jeszcze większy na gite !!!!!!

anonymous
@emeryt 28.05.2018 21:34

Ta najlepiej to mówić na ludzi ze się nie nadają Ale prawda jest taka że jak się firmie coś nie podoba to już nie jest tak miło

Gość

Ile godzin się pracuje we francji, czy soboty też.

AP Vector Sp. z o.o. Sp. K.
pracodawca
@Gość 01.06.2018 01:21

Wszystko zależy od danego kontraktu i pracodawcy. Średnio liczba przepracowanych godzin to ok. 190/mies., bardzo rzadko zdarza się mniej. Soboty są zazwyczaj wolne. Jeśli jest Pan/i zainteresowany/na pracą we Francji, zapraszamy do kontaktu na rekrutacja@apvector.pl.

Dawid

Pracowalem we Francji, nie narzekam. Wszystko ok, kasa, mieszkanie. Pewnie wrócę.

Olga

Praca za granicą nie należy do lekkich, pewnie dlatego są niezadowoleni?

Weronika

@Gość czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź w bardziej merytoryczny sposób? Czy spośród użytkowników forum gowork jest ktoś, kto miał okazję pracować u tego pracodawcy i zechciałby podzielić się swoimi przemyśleniami na ich temat?

Wojtek
@Weronika 09.05.2018 00:16

A co chciała byś dowiedzieć się?

Blezio

Pracowałem tam ,jestem niezadowolony.

Gość

Stawka jest 10,50e

Kamelon

Ile placą teraz na hydraulika? Byłem kiedyś z Nimi w Lyonie i byłem bardzo zadowolony. Chciałbym teraz znowu pojechać.

Gość

Chciałbym się dowiedzieć jak jest na Francji, jakie stawki w wentylacji.

Wojtek
@Gość 23.04.2018 00:17

stawka na początek jest 11,50E

Olbi_8

Niedawno wrocilem z kontakrtu we Francji z ta firmą i wszystko było całkem spoko. Kasa była na czas i ludzie w biurze odbierają telefony jak cos potrzeba. Wiadomo zawsze można się do czegos przyczepić ale jak nie umiesz czytac umowy to miej pretensje do siebie. Tam jest wszystko czarno na białym bo dajom umowę o prace.

Weronika

@Paweł udało Ci się wyjaśnić tę kwestię odnośnie odciąganych pieniędzy za powrót do kraju? Jesteśmy ciekawi jak sprawa się potoczyła. Czy ktoś z Was mógłby się podzielić swoimi przemyśleniami na temat współpracy z firmą AP Vector?

Damian
@Weronika 15.04.2018 22:56

Ogółem jedna z lepszych agencji. Ma swoje Plusy i minusy. Weronika kim jesteś że piszesz w liczbie mnogiej? "jesteśmy"

Paweł

Proszę ap vector o wyjaśnienie dlaczego z wypłaty są odciągne pieniądze za powrót do kraju z Francji jak również za dojazd do Francji na umowie jest zupełnie inaczej niby agencja pokrywa koszty transportu

Adam

Jak wszędzie dno

Michał

Jeżeli macie inna opcje pracy to naprawdę omijać ta agencje szerokim łukiem w tej agencji nie ma Szefa rzadza tam ludzie chyba po szkole podstawowej

Zainteresowany

Czy podpowiecie mi kilka wskazówek odnośnie pracy we Francji? Generalnie o agencji słyszałem, że są bardzo dobrzy.

Dzmitry

Witam.Pracowałem w zeszłym roku w AP Vector w Belegarde 3 miesiące jako spawacz-monter. Poznałem dobrych fajnych ludziej.Wypłata na czas, transport z Polski do Francji i z powrotem na koszt firmy,mieszkanie nie najgorsze,kontakt z firmą dobry.Polecam.

Damian

Dzień dobry Mam takie 2 pytania może niech AP Vector mi odpowie :) 1. Proszę powiedzieć mi dlaczego ludzie z wielo letnim doświadczeniem mają wpisane na umowie jako "pomocnik montera"? 2. Dlaczego AP Vecto przenosi koszty wyjazdu/zjazdu na pracownika? dając mu do podpisania że pobrał zaliczkę.

Ktoś
@Damian 10.01.2018 08:18

Nikt z ap Vector nie odpisze ?

cris1965cris@gmail.com

Nie wiarygodna Agencja ,wydałem kasę na dokumenty zwodzili pracą około 6 tygodni,a potem powiedzieli że pracodawca się wycofał,i proponują prace za byle jakie pieniądze.

AP Vector Sp. z o.o. Sp. K.
pracodawca
@cris1965cris@gmail.com 14.01.2018 10:26

cris1965cris@gmail.com – Jesteśmy zaskoczeni Pana opinią. Działamy w sposób w pełni legalny i przejrzysty, dlatego to my pokrywamy koszty związane z zatrudnieniem (np. badania lekarskie) naszych pracowników. W celu wyjaśnienia tej sytuacji, napisaliśmy do Pana prywatnego maila.

Kris

A może ktoś powie ile płacą? Na stanowisku montera wentylacji?

Monter

Wiecie może czy aplikują na stanowisko monter wentylacji? Mam doświadczenie i pracowałem juz na tym stanowisku we Francji 1,5 roku

Wojtek
@Monter 13.09.2016 10:12

na Montera nie ma jest tylko jako "pomocnik Montera"

jarek

Nie ściemniaj, bo ludzie później są zdziwieni. Odejmują z zarobków, a później to się nazywa 10% premi. Jak jest problem,to trudny kontakt.

AP Vector
@jarek 30.08.2017 13:49

@Jarek - dziękujemy za opinię. Proszę o informację czy AP Vector odejmuje/odejmował Tobie coś od wypłaty, którą miałeś wpisaną w umowie? Czy może podpisałeś umowę na kwotę "X" i ją regularnie otrzymywałeś, a na koniec roku dostałeś jeszcze premię? AP Vector nikomu nie odejmuje nic od podstawy - premie wynikają z kilku czynników, natomiast podstawa zawsze jest stała. Co do kontaktu staramy się być dla Was do dyspozycji 24h na dobę, co potwierdzi wielu pracowników. Pozdrawiam

Damian
@AP Vector 16.11.2017 08:50

Może ja się wypowiem. Odejmowane są koszty transportu. Na umowie jest zwarte że koszty zjazdu do kraju pokrywa pracodawca. A AP Vector podsuwa papierek o zaliczkę i odlicza to od wypłaty. Jak to mówi pan z biura Umowa to jedno ale zasady to co innego. Wyjazd darmowy jest tylko na początku roku i na koniec. A wszelkie zjazdy pomiędzy pokrywa pracownik. A dostaje się umowy 1-3 miesięczne gdzie pisze że zjazdy powinien pokryć AP Vector. Więc proszę o odpowiedz czemu na koszty wyjazdu i zjazdu dajecie podpisać jako zaliczkę a nie wpisujecie tam ze to są pobrane koszty z transport?

IREK

Pracowałem w AP Vector rok.Nie narzekam,było ciekawie.Poznałem kilkanaście fajnych osób,kilka osób dziwnych,ale ogólnie było fajnie.Pieniądze na czas(według umowy).W mieszkaniach dobre warunki,praca spokojna.Było OK.

Zostaw opinię o AP Vector Sp. z o.o. Sp. K. - Poznań

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AP Vector Sp. z o.o. Sp. K.