AP Vector Sp. z o.o. Sp. K.

3 Dodaj opinię
AP Vector Sp. z o.o. Sp. K.
3 77 171 5 1

Opinie o AP Vector Sp. z o.o. Sp. K.

Filtruj opinie po kryteriach:

Mariusz

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia

Powiem tak,pracowałem w firmie AP Vector pierwszy raz przez okres 2-óch miesięcy jako stolarz meblowy. Ja odniosłem dobre wrażenie,nie mogę na nic narzekać,nie prawdą jest to że firma potrąca jakiekolwiek pieniądze za przejazdy na kontrakt i powrót do Polski po skończonym kontrakcie oraz cały czas dostępny do poruszania się na miejscu.Co do warunków mieszkaniowych to według mnie nie było najgorzej ( nie mam porównania z innymi firmami ponieważ było to dla mnie pierwszy raz) mieszkaliśmy z kolegą w całym mieszkaniu które składało się z 2-óch pokoi,łazienki,salonu i kuchni.Co do zarobków to tak samo jak z mieszkaniem też było po raz pierwszy nie mam porównania i nie mogę porównać do innych firm dlatego nie mogę napisać czy złe lub dobre zarobki. Jest takie powiedzenie że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma,i jedynym sposobem jest sprawdzenie tego na własnej skórze. Trzeba pamiętać że nie zawsze rachunek końcowy jest wyższy.

Pomocna?
Tak3Nie6
Hydraulik.
 Opinia

Pracowałem dla nich 6 miesięcy.NIGDY WIĘCEJ.

Pomocna?
TakNie
Danuta
 Opinia
@Hydraulik. 07.06.2019 08:22

Po Twoim komentarzu można wywnioskować jedynie tyle, że nie polecasz pracy w AP Vector, a to tak naprawdę niewiele nam mówi o tym pracodawcy. Przydałoby się zatem, żebyś poprał swoje zdanie, przytaczając nam odpowiednie argumenty. Czy na Twoją tak negatywną opinię miały wpływ tamtejsze zarobki, czy może chodzi tu o coś zupełnie innego? Bardzo Cię proszę, abyś spróbował rozwinąć swoją poprzednią myśl.

Pomocna?
TakNie3
gosc
 Opinia

nie polecam zdecydowanie nie polecam!!!!!

Pomocna?
Tak4Nie
Dawid Poznań
 Opinia

Powiem krótko i zwięźle, jak chcesz pracować, pracujesz, warunki dobre, kasa na czas, kontakt z firmą zawsze był, pracowałem we Francji i nie narzekam absolutnie, te negatywne komentarze są śmieszne, jak ktoś ma dwie lewe i obwinia o to cały świat, to już jego problem, Polecam Firme jak najbardziej.

Pomocna?
Tak4Nie11
anonymous
 Opinia
@Dawid Poznań 04.06.2018 13:23

I nie zapomnij dodać że należysz do tych ludzi co wydzwaniają do firmy dlatego tak ja zachwalasz

Pomocna?
Tak14Nie1
WOJTEK
 Opinia
@Dawid Poznań 04.06.2018 13:23

Te negatywne opinie raczej są prawdziwe. A najlepiej powiedzieć że ktoś ma lewe ręce niż mu pomóc

Pomocna?
Tak15Nie1
były pracownik
 Opinia
@anonymous 09.06.2018 17:56

miałem taki przypadek było nas 5 na 1 mieszkaniu gdzie były dostępne 2 pokoje 2 osobowe i salon. Mnie przypadł w udziale Salon to jeden z baranów wydzwaniał do agencji że bałagan że śpię w salonie a oni chcą np sobie pooglądać telewizję ..... To ja się go pytam gdzie mam spać!!!!!!!!!!!! na podłodze czy w łazience ??????

Pomocna?
Tak9Nie
Robert
 Opinia
@były pracownik 07.03.2019 19:00

Firma AP Vector informowała Cię przed podjęciem pracy, że takie warunki mieszkaniowe możesz zastać na miejscu? Co mógłbyś napisać o pozostałych aspektach pracy? Mam tu na myśli warunki pracy oraz wynagrodzenie, które otrzymywałeś za wykonane obowiązki? Jestem ciekaw, jak to wszystko wyglądało.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były pracownik
 Opinia

Witam, jestem byłym pracownikiem agencji AP VECTOR powiem tak że ŚREDNIO polecam tą firmę. Pracowałem 2 lata u nich niby stawka w miarę nie było problemów z wypłacaniem wynagrodzenia ale te zjazdy !!!!!!!!!!! co 3 - 4 miesiące to jest porażka!!!!!!!!!!!!! przecież ludzie pracujący u was mają swoje rodziny ( żony dzieci ) a wy macie gdzieś fakt że tak długa rozłąka najlepiej byłoby gdyby ludzie pracowali cały rok bez zjeżdżania bo więcej kasy mielibyście dla siebie. A jakie problemy kiedy trzeba było zjechać !!!!!!!!! i zgodzę się że pobierają pieniądze za każdy zjazd do Polski. Jedyny plus pracy u was to że zakwaterowanie za darmo ( warunki nie kiedy tragiczne ). Gdyby nie fakt że zjazdy są po tak długiej przerwie i ściągacie pracowników z urlopów bo wam się tak podoba może bym dla was nadal pracował a tak od przeszło roku pracuję gdzie indziej i jestem bardzo zadowolony ( co 2 tyg zjazd do domu ).

Pomocna?
Tak7Nie1
Były elektryk
 Opinia
@były pracownik 07.03.2019 18:23

Tak dokładnie jest, jak już pojedziesz to albo wrócisz po tygodniu do domu albo będą Cię trzymać kilka miesięcy najlepiej od świąt do świąt. Częsta zmiana mieszkań, Francuzi Polaków tam mają za nic sami chowają się po kątach udawajac że coś robią a później mają pretensje do Polaków że nic nie robią albo za wolno. I jeszcze jedno Jeżeli ktoś źle znosi wysokości to niech nawet głowy sobie nie zawraca bo praca jest w Alpach głównie hotele- jazda codziennie kilkanaście kilometrów po serpentynach nie należy do przyjemnych. Ogólnie jest ciężko i mało kto na dłuższą metę wytrzymuje.

Pomocna?
Tak11Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja
 Opinia

Żenada praca .agencja spoko ale francuzi porażka. Nie polecam wyjazdu do Francji w Alpy bo po tygodniu wyślą was do domu no bo im coś się nie spodoba np ze nie robicie jak roboty!!!

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były pracownik
 Opinia
@Ja 24.10.2018 15:28

pracowałem 2 lata temu ostatnio byliśmy na nowej budowie i co się okazało ? Pracodawca kazał nam wnosić na 4 czy wyższe nawet piętro własnymi rękoma KLIMATYZATOR !!!!!!!!!!!! warunki mieszkaniowe to była też masakra bardzo często zdarzało się że 5 osób mieszkało w 1 pokoju ( zdarzyło się nawet takie coś że wynajęli mieszkanie gdzie były 2 pokoje : 1 łóżko małżeńskie w 2 pokoju : 2 dziecięce łóżka dla chłopa którzy mają 180 cm wzrostu i po 80 - 90 kg wagi !!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Francja
 Opinia

Napiszę tylko jedno : nie polecam, porażka.

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Polak
 Opinia

Polacy we Francji , mają pracować za dwóch , ciężko . Tutaj vector nic nie ma do gadania A stare k.... które tam pracują to Ci jeszcze (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak7Nie
zainteresowany
 Opinia

mam pytania czy ktoś może mi na nie odpowiedzieć ? 1- jaki rodzaj umowy jest podpisywany ( praca tymczasowa, umowa zlecenie itd... ) i czy na polskich czy zagranicznych warunkach? 2- gdzie jest opłacany ZUS w Polsce czy za granica i od jakiej kwoty podstawa czy średnia krajowa? 3- zakwaterowanie , darmowe czy trzeba opłacać?, pokój jednoosobowy czy grupowe, czy gwarantowany jest dostęp do internetu ? 4- czy jest podpisywany tzw. weksel in blanco czy inne zabezpieczenia finansowe przy podpisywaniu zalacznikow do umowy? 5- jak wygląda wyjazd własnym autem i korzystanie tam na dojazdy do pracy czy firma akceptuje kilometrówkę czy amortyzacje 6- jakie dodatki oprócz stawki godzinowej sa płacone? np dieta, nadgodziny+%, premie, urlopy, itd... 7- czy koszty podroży PL-zagranica-PL kto pokrywa? 8 - czy na rozmowę i podpisanie umowy trzeba sie udać z drugiego końca Polski do siedziby biura , czy można to np: załatwić przez pocztę- elektroniczna 9 . pierwsza umowa na jaki okres jest zawarta 10 . gdzie odprowadzany jest podatek Polska czy zagranica ? 11. Czy trzeba wpłacać przed wyjazdem jakies zaliczki , opaty , np: za tłumaczenie dok. , czy manipulacyjne, inne ukryte? z góry dziękuje za odpowiedzi !

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@zainteresowany 26.01.2019 11:15

1. Umowa o pracę na czas określony. Polskie warunki . Na umowie opis stanowiska "Pomocnik montera" 2. W Polsce kwota coś koło 4,4 tys zł . 3. Zależy: a) Teraz darmowe - kiedyś bywało różnie b) Pokoje zależy jak trafisz zazwyczaj 2 osobowe Ale bywało ze spali w salonie lub salono-kuchni bywały też że na kempingach ale zazwyczaj Gity(agroturystyka), c) nie gwarantują czasem bywa tak że Francuzi oszukują piszą że Gite z internetem ale go nie ma lub fatalny, Lub w okolicy pracy nie ma taniego Gita z internetem. Było że na kempingu był internet tylko na recepcji. 4. Tak : a) na kwotę 150 e na osobę za zniszczenia na Gicie b) in blanco na urlop oni wpiszą datę c) Podpisujesz zaliczkę za zjazdy w trakcie trwania kontraktu ( użyczenie samochodu przez firmę 0,75 za km) 5. Ciężko firma wymusza jazdę autem firmowym. 6. a) Dieta jak pracujesz powyżej 7 godzin dziennie to chyba teraz jest 11e za dzień b) nadgodziny zazwyczaj pracujesz 43 h/tygodniowo to masz płacone 25% c) urlop normalnie tyle dni ile w Polsce jest resztę bezpłatny urlop d) 10% na koniec kontraktu 7. Na początek i koniec kontraktu pokrywa Vector . W trakcie kontraktu jak jedziesz na urlop pokrywasz sam ( to znaczy dostajesz do podpisania zaliczkę), Ale bywało różnie jeszcze nie tak dawno Vector pokrywał koszty wyjazdu na początku roku i zjazd na koniec roku. Resztę płaciłeś sam. 8. Przez internet. Biorą każdego bo brakuje ludzi do pracy. 9. Zazwyczaj na 1 miesiąc ale czas wypowiedzenia sprawdzenia 1 tydzień. 10. Francja. 11. Nie trzeba Jest darmowe. Trzeba uważać bo w razie wypadku, choroby dają do podpisania rozwiązanie umowy . 12. Trzeba myśleć uważać: a) Zamiast stanowiska monter wentylacji masz pomocnik wentylacji. b) Podają stawkę Brutto jako Netto bo wliczają +25% tą premię i dietę c) kiedyś w ogłoszeniu podawali po szkoleniu stawka 10,5 e/h a podczas podpisania umowy było 9,88e/h

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robert
 Opinia
@Pracownik 27.01.2019 13:29

Widzę, że masz rozległą wiedzę na temat warunków zatrudnienia oraz na temat pozostałych aspektów pracy w firmie AP Vector. Chciałbym, abyś rozwinął informację o tym, że firma zatrudnia każdego, kto wyśle swoje CV. Zakładając, że do pracy chce dostać się osoba bez doświadczenia zawodowego, to ciekawi mnie, czy ta osoba może liczyć na odpowiednią pomoc i wsparcie pozostałych pracowników? Mógłbyś bardziej szczegółowo napisać, jak to wygląda? Będę bardzo wdzięczny.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Robert 28.01.2019 10:12

Witaj Jak w większości agencji brakuje rąk do pracy. Wiele przypadków jest takich że osoby schodziły z budowy. Ale Firma wysyłała ich w inne miejsce. I tam się odnajdowali. Poza kwalifikacjami chyba bardziej liczą się chęci, bo wszystkiego da się nauczyć z czasem. Dodatkowo firma organizuje kursy na których da się liznąć troszkę wiedzy. Chociaż najlepszym kursem jest praca z innymi. Z wsparciem pozostałych pracowników to jak w życiu jak w Polsce. Są ludzie co będą Tobie kłody kłaść pod nogi a są co podadzą pomocną dłoń. Stosunki miedzy pracownikami są różne są kłótnie i są przyjaźnie. Musisz się zastanowić i poczytać tutaj opinie bo wiele w nich prawdy. Jak każda Agencja ma wiele minusów ale i plusy jak np. wypłata 10-tego. Tylko że to jest Agencja pracy nic nie produkuje tylko pośredniczy i zarabia na ludziach. Więc zawsze stanie po stronie klienta francuskiego i im więcej wyśle ludzi tym więcej zarobi. Jak byś miał jakieś pytania pytaj tutaj śmiało bo firma zawsze ubarwi odpowiedz jak z tymi stawkami netto brutto.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robert
 Opinia
@Pracownik 28.01.2019 20:21

Fajnie, że jesteś aktywny w wątku i chętny do pomocy. To bardzo miłe z Twojej strony - myślę więc, że nie tylko ja skorzystam na Twoich odpowiedziach, ale również osoby rozważające zatrudnienie za ich pośrednictwem. Znalazłem ogłoszenie na stanowisku pracownika produkcyjnego. Pracodawca opisał, że jest to lekka praca produkcyjna niewymagająca doświadczenia od potencjalnych kandydatów. Wiesz może, czy osoby świeżo po ukończeniu szkoły średniej mogą z powodzeniem spróbować swoich sił? Chodzi mi konkretnie o to ogłoszenie https://apvector.pl/lekka-praca-produkcyjna-centrum-miasta Mam nadzieję, że wyrazisz swoje zdanie na ten temat.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gość
 Opinia

Chciałbym się dowiedzieć jak jest na Francji, jakie stawki w wentylacji.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wojtek
 Opinia
@Gość 23.04.2018 00:17

stawka na początek jest 11,50E

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Forest
 Opinia
@Wojtek 01.05.2018 16:26

Człowieku, skąd ty to wziąłeś? Starzy pracownicy, co pracują kilka lat (fachowcy) mają 10.50 po negocjacjach:-(. A nowi 11.50-12.50 bez doświadczenia????

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
NOWY
 Opinia

Slabo. Musicie pamietac ze firma dba tylko o wlasny interes . Najwazniejsze jest to aby francuski pracodawca byl zadowolony. Generalnie jak ktos ma poczucie wlasnej godnosci i doswiadczenie w pracy w normalnych firmach to odradzam prace dla tej agencji. Mierny , bierny i najlepiej z jakiejs zapyzialej dziury . Ja niestety trafilem na ludzi - generalnie burakow ze sloma w butach . Slynne "ino" na porzadku dziennym. Na zdanie" Zofia przyjezdza" lezeli plackiem. Pacholy w czystej postaci. Ja spadam.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mariusz

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia

Powiem tak,pracowałem w firmie AP Vector pierwszy raz przez okres 2-óch miesięcy jako stolarz meblowy. Ja odniosłem dobre wrażenie,nie mogę na nic narzekać,nie prawdą jest to że firma potrąca jakiekolwiek pieniądze za przejazdy na kontrakt i powrót do Polski po skończonym kontrakcie oraz cały czas dostępny do poruszania się na miejscu.Co do warunków mieszkaniowych to według mnie nie było najgorzej ( nie mam porównania z innymi firmami ponieważ było to dla mnie pierwszy raz) mieszkaliśmy z kolegą w całym mieszkaniu które składało się z 2-óch pokoi,łazienki,salonu i kuchni.Co do zarobków to tak samo jak z mieszkaniem też było po raz pierwszy nie mam porównania i nie mogę porównać do innych firm dlatego nie mogę napisać czy złe lub dobre zarobki. Jest takie powiedzenie że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma,i jedynym sposobem jest sprawdzenie tego na własnej skórze. Trzeba pamiętać że nie zawsze rachunek końcowy jest wyższy.

Pomocna?
Tak3Nie6
2rep
 Opinia

Słabe zarobki

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nowy
 Opinia

Mam pytanie. Jak vector sprawdza czy pracownicy pracuja zgodnie z przepisami bhp ? Jak vector podchodzi do tematu mobbingu ktory we francji w stosunku do polakow jest nagminny. Dlaczego vector twierdzi ze wyplaca premie skoro sa zobligowani prawem francuskim do jej wyplacena? Ta premia to zadna łaska musicie ja dac . „Prime de précarité”, która powinna być wypłacona na zakończenie umowy, wraz z ostatnią pensją. Należy się ona gdy : Umowa CDD dobiegła końca Umowa została wznowiona (przedłużona), tzn. w przypadku kolejnej zawartej umowy CDD następującej od razu po umowie, która dobiegła końca. Pracownik odmówi wznowienia umowy CDD w przypadku gdy umowa początkowa nie przewiduje wznowienia. Natomiast gdy umowa początkowa zawiera klauzule automatycznego wznowienia, odmowa wznowienia umowy przez pracownika pozbawia go prawa do „prime de précarité” Pracodawca odmówił wznowienia umowy, pomimo, że umowa, która się kończy przewiduje automatyczne wznowienie. Pracownik odmówi wznowienia umowy CDD ponad minimalny okres jej trwania przewidziany ze względu na brak daty definiującej jej zakończenie. Dotyczy to sytuacji gdy umowa CDD nie wskazuje konkretnej daty zakończenia bo data ta uzależniona jest ona od zaistnienia wydarzenia, które jest powodem zatrudnienia na kontrakt CDD (np. powrót do pracy zastępowanego pracownika) Pracownik i pracodawca rozwiążą umowę CDD polubownie. Pracodawca rozwiąże umowę bez winy pracownika (poważnego lub ciężkiego przewinienia) i bez zaistnienia siły wyższej (uzasadniającej niekiedy rozwiązanie umowy CDD). Pracodawca rozwiąże umowę z powodu niezdolności pracownika do pracy podyktowanej względami zdrowotnymi, stwierdzonej przez lekarza. Pracodawca rozwiąże umowę z młodym pracownikiem, zawartą poza okresem wakacyjnym lub na zakończenie jego studiów. Umowa została zawarta w ramach dyspozycji „CDD Senior”. Dyspozycja ta dotyczy osób posiadających ponad 57 lat i będących zarejestrowanych ponad 3 miesiące w agencji zatrudnienia lub osób zatrudnionych w ramach CRP (convention de reclassement personnalisé). Dyspozycja ta nie dotyczy sektora rolniczego. „Prime de précarité” należy się również wtedy, gdy umowa została rozwiązana polubownie i pracownik zrzekł się do niej prawa (wynika to z jurysprudencji)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mateusz
 Opinia

Dzień dobry mam takie 2 pytania: 1. Na ofercie o prace piszecie: "opłacony dojazd do Francji oraz powrót do kraju (również transport na miejscu)" . A w rzeczywistości pobieracie 75 gr za każdy przejechany kilometr? przy średniej odległości 1500 km w jedna stronę a trzeba pokryć zjazd i przyjazd do Francji to już śą nie małe koszta. 2. Dlaczego piszecie stawka od 10 e netto a w rzeczywistość dajecie 10 e brutto. ?

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Mateusz 29.07.2018 19:57

Panie Mateuszu, chętnie odpowiemy. 1. W ofercie pracy piszemy prawdę. Zapewniamy transport naszymi autami pracownikom, którzy wyjeżdżają na kontrakt i którzy wracają. Wówczas wszystkie koszty są po naszej stronie. Opłata 0.75 gr za kilometr obowiązuje tylko w sytuacji, kiedy udostępniamy nasze auto pracownikom, którzy jadą na urlop w czasie trwania kontraktu. Często jest tak, że pracownicy jadą po kilka osób jednym autem, wtedy koszt na osobę jest dużo mniejszy. Jeśli pracownik nie chce skorzystać z naszego auta, pomagamy w zakupie biletu na inny środek transportu (wówczas ten koszt też pokrywa pracownik). 2. Stawka 10 euro brutto to stawka podstawowa na umowie. Na końcową stawkę netto składają się stawka podstawowa i dodatki z całego kontraktu (m.in. premia na koniec kontraktu, nadgodziny). W ofercie piszemy, ile faktycznie wynosi średnie wynagrodzenie netto, czyli powyżej 10 euro. Jeśli ma Pan jeszcze jakieś wątpliwości, prosimy o bezpośredni kontakt z biurem. Chętnie wszystko wyjaśnimy.

Pomocna?
Tak6Nie
Były Pracownik
 Opinia
@AP Vector Sp. z o.o. Sp. K. 30.07.2018 10:47

Witam Mam takie pytanie odnośnie punktu 2. Od kiedy do stawki wlicza się: " (m.in. premia na koniec kontraktu, nadgodziny)" I od kiedy podaję się średnio ile wynosi stawka za godzinę? Według normalnie panujących zwyczajów podaję się stawkę i piszę się + premie i nadgodziny itp. Myślę że dlatego manipulujecie stawka NETTO/Brutto ponieważ: 10 e brutto to nie tak wiele. Skoro inni już potrafią oferować nawet po 14 e brutto plus bonusy w postaci nadgodzin darmowego mieszkania czy dopłat a zjazdy.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja
 Opinia
@AP Vector Sp. z o.o. Sp. K. 30.07.2018 10:47

Mam pytanie czy jeżeli pracodawca rozwiąże kontrakt czy są z tego tytułu jakieś konsekwencje?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zadowolony
 Opinia
@Mateusz 29.07.2018 19:57

To leć chłopie samolotem będzie taniej. Ludzie ale macie problemy.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik były
 Opinia

Witam ostrzegam ludzi którzy chcą jechać z tej agencji do Francji jako stolarze.Na początku obietnice dobry kontakt p Agaty i Pawła. Kontrakt miał być na 2 miesiace wysłali nas dwóch i po pierwszym dniu słuchajcie już zaczęły się matactwa ze za wolno robimy ze jedziemy po 1 dniu pracy do domu i takie tam . Jak się chciało sprawę wyjaśnić o co chodzi to agencja nie odbierała telefonu Agata która na początku była taka miła przed wyjazdem .No i okazało się to że po tygodniu wróciliśmy do domu bo na nasz dom w którym mieszkaliśmy przyjeżdża inna ekipa i żeby oni mieli gdzie spać to nas wysłali do domu 1500km wycieczka na tydzień .A ci którzy piszecie takie bzdury że jest tak różowo i kolorowo to puknijcie się w głowę . Nawet nie wyjaśnili nic tylko kłamali że francuzowi nie podobała się nasza praca gdyż Francuz był zdziwiony dlaczego jedziemy do domu agencja pożal się Boże i jeszcze na tyle bezczelnie ze rozwiązanie umowy wysyłają mms to dopiero świadczy jak solidna firma działa.Ja osobiście nie polecam tej agencji i uważajcie jak będziecie rozmawiać z Agatą na temat pracy i z Pawłem od transportu . Co do pieniędzy to na pewno nie dostanę tego co zarobiłem wg ich umowy bo pewno za coś odciągną. Jak ktoś chce jechać to niech lepiej zabezpieczy się przed tymi oszustwami bo jechać sobie 3000 km w dwie strony ms tydzień czasu to nie jest takie wesołe . matactwo matactwo i jeszcze raz matactwo.Miało być tez ze od 5 do 15 km dojazd do pracy okazało się ze było 30 km miał być bus którym mieliśmy się poruszać tez nie było chora agencja chorzy ludzie kiedyś Karma was dopadnie patologia p Agata i Paweł może któryś z was skomentuje tą sytuację jak tak pięknie potraficie odpisywać że wasza agencja jest taka super. Super do (usunięte przez administratora) żegnam .????

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Pracownik były 27.10.2018 11:09

Zazwyczaj trudno jest nam odnieść się do opinii nie podpisanych choćby imieniem. Jednak w związku z tym, że sytuacja jest nam znana, jesteśmy w stanie się do niej odnieść. Zatem Panie Pawle, ponieważ poruszył Pan w swojej wypowiedzi wiele kwestii, odniesiemy się do nich po kolei. Podpisaną przez Pana umowę ma prawo rozwiązać każda ze stron, z tygodniowym wypowiedzeniem. Tak też było w tej sytuacji, decyzją pracodawcy, który nie był zadowolony ze współpracy z Panem. Rozumiemy Pana rozczarowanie związane z wypowiedzeniem i to, że cała sytuacja była dla Pana uciążliwa, nie tylko w związku z daleką podróżą. Chcemy jednak zaznaczyć, że dla nas jako agencji pracy, powrót pracowników po tygodniu pracy w żaden sposób nie jest komfortową ani korzystną sytuacją. Zapewniamy, że nie była to nasza decyzja i nie mieliśmy powodu, by kłamać na temat powodu wypowiedzenia. Decyzję o zakończeniu współpracy z Panem otrzymaliśmy od kierownictwa firmy. Jeśli chodzi o kontakt z naszej strony, to pani Agata nie odebrała jednego telefonu od Pana, ponieważ była w danym momencie zajęta innymi obowiązkami. Osobą odpowiedzialną za kontakt z pracownikami pracującymi już we Francji jest koordynator ds. logistyki (o czym piszemy także w informacji wyjazdowej, którą Pan otrzymał) i jemu właśnie pani Agata przekazała sprawę. To od niego otrzymał Pan informację o zakończeniu współpracy. Nie zawsze jesteśmy w stanie natychmiast odebrać telefon. Wtedy oddzwaniamy w najbliższym możliwym momencie. Koordynator rozmawiał z Panem wielokrotnie w ciągu kilku dni i organizował Pana powrót z Francji, byli Panowie w stałym kontakcie. SMS-em otrzymał Pan nie rozwiązanie umowy, a informację, że przesłany został do Pana e-mail ze stosownym dokumentem. Jeżeli na Pana miejsce w mieszkaniu miały przyjechać inne osoby, z pewnością nie miało to wpływu na termin Pana powrotu. W przypadku tego kontraktu mieszkanie zapewnił pracodawca we Francji, który wiedząc o Pana wyjeździe miał prawo zorganizować przyjazd innych pracowników. Jeśli chodzi o Pana przeświadczenie, że nie otrzyma Pan pełnego należnego wynagrodzenia, możemy tylko zapewnić, że wszystko odbywa się zgodnie z umową i nie zamierzamy Pana oszukać. Poruszył Pan sprawę transportu na miejscu. Miał Pan zapewniony dojazd do pracy i powrót do mieszkania samochodem. Jeśli ma Pan jeszcze jakieś pytania, proszę się z nami skontaktować, wszystko wyjaśnimy.

Pomocna?
Tak4Nie
Darek
 Opinia

Witam czytam i się dziwie waszym opiniom jestem na kontrakcie już trzeci raz i jak zawsze ok. Kiedy szukałem pracy firma jako pierwsza zaproponowała mi prace pomimo że nie miałem doświadczenia w branży zagranicznej. Moim zdaniem ta firma zasługuje na 5+ Polecam

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomek
 Opinia
@Darek 10.06.2018 11:36

I teraz fachowiec do którego Pan trafił musi cierpieć i pracować za dwóch .Taki jest efekt zatrudniajac ludzi bez doswiadczenia.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jarek
 Opinia
@Darek 10.06.2018 11:36

Prawda jest taka że biorą każdego. Potem zamiast pracować trzeba uczyć. Jeszcze nie jest strasznie jak nowy jest pojętny.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janusz
 Opinia
@Darek 10.06.2018 11:36

Darek a co to jest "branża zagraniczna" ??;)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janusz
 Opinia
@Jarek 24.06.2018 17:41

Dokładnie tak to wygląda

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja
 Opinia
@Darek 10.06.2018 11:36

A w jakim miejscu pracowałeś ?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gość
 Opinia

Witam chce napisać że agencja raczej spoko lecz na miejscu porażka żabojady już po 2 dniach mieli pretensje ze za mało zrobione .umowa nie mówiła nic ze to akord .Miało przyjechać kilkunastu A przyjechało dwóch pracowników do Francji .Ludzie jadą po 1500km A taki pajac żabojad ci powie ze zamiast 1 roboty masz zrobić 5 co nawet polaczki którzy siedzą po 3 lata robią sobie jak chcą A z ciebie chcą zrobić jakiegoś robota!!!Porażka całkowita. Jak się im nie spodobasz to po tygodniu wysyłają Cię do domu chorzy ludzie tam rządzą !!!

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gość
 Opinia

Nie polecam pracy u żabojadowi są bardzo nie ogarnięci to oni nie znają się na tym co robią. A Polacy którzy pracują już dłużej to jest masakra jakby nie Polakami byli. Złe wrażenia po pracy we Francji????

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mariusz
 Opinia

Dzień dobry. Jestem zainteresowany pracą,jako stolarz meblowy (kuchnie,szafy) jest szansa na zarobek w tej firmie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Mariusz 18.09.2018 12:20

Panie Mariuszu, jeśli jest Pan zainteresowany pracą jako stolarz we Francji, prosimy o kontakt i przesłanie CV: europraca@apvector.pl.

Pomocna?
TakNie
Gość
 Opinia

Witam. Jaka stawka jest na godzinę na Francji w wentylacji.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janusz
 Opinia
@Gość 23.04.2018 00:05

9.88 brutto ;) tyle samo dostaje małolat bez doświadczenia jak i ty stary monter jesli masz doswiadczenie tylko z Polski.. Bez sensu ..

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
stolarz
 Opinia

Pytanie mam. Czy, żeby zatrudnić się jako stolarz we Francji musze mieć własną działalność. W ofercie zawarte jest; Wymagania: •ubezpieczenie w ZUS-ie lub KRUS-ie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@stolarz 18.07.2018 11:26

Nie musi mieć Pan własnej działalności, ale jakąkolwiek formę ubezpieczenia (np. wpisanie do ubezpieczenia członka rodziny, ubezpieczenie jako osoba bezrobotna w Urzędzie Pracy, zatrudnienie).

Pomocna?
Tak1Nie
Lord
 Opinia

Ile tu negatywnych opini o vector pracowałem w tej firmie i muszę przyznać że dużo prawdy w tym co piszą złego jak i dobrego

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Carmen
 Opinia

Nie polecam ,pracowałem w Francji kradną z pensji a potem oddają niby premia...kontakt też kiepski .

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Andrzej
 Opinia
@Carmen 29.10.2017 19:10

W zupełności się nie zgadzam. Pracowałem kilka lat w Vectorze we Francji i wszystko było ok. Wystarczy czytać umowę ze zrozumieniem. A trzeba też pamiętać, że płacą za dojazd i mieszkanie na miejscu. Chętnie dowiem się konkretów gdie i jak Cię niby okradli...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
AP Vector
 Opinia
@Andrzej 08.11.2017 10:16

@Carmen - bardzo proszę o odniesienie się do faktów. Kiedy AP Vector Pana okradł? Jest to pierwsza tak negatywna opinia z którą spotykamy się na przestrzeni kilkunastu lat działania. Domyślam się, że chodzi o pracownika pracującego z nami we Francji, dlatego tym bardziej zależy nam na rozmowie o faktach. Odnośnie kontaktu robimy co w naszej mocy, żeby każdy pracownik pracujący z nami w Polsce czy Francji miał bieżący i bezpośredni kontakt z firmą. Pozdrawiamy

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomasz 010
 Opinia
@Carmen 29.10.2017 19:10

Tak. Lipa. Komunikacja totalne zero. Kasa na koncie owszem na czas ale pokrętna i diabelska polityka z "obcinaniem" kasy niweczy i odbiera chęć do pracy. Pracowałem u nich we Francji ale nikt z biura nie zareagował na te pokrętne manipulacje pieniężne. Odszedłem z firmy nie mówiąc do nich złego słowa i rozstałem się w zgodzie. Z mądrym człowiekiem można dyskutować ale tu ludzie są zamknięci na logiczną argumentację i lepiej zamknąć buzie i odejść co też uczyniłem.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gość
 Opinia
@AP Vector 16.11.2017 08:46

Taka prawda pobierają pieniądze za dojazd do Francji i to nie małe wszystko zależy ile osób jedzie

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Gość 06.05.2018 11:21

Przykro nam, jeśli poczuł/a się Pan/i oszukana. Zawsze dbamy o to, żeby wszystko odbywało się zgodnie z umową. Prosimy o bezpośredni kontakt z biurem (biuro@apvector.pl), wyjaśnimy sprawę.

Pomocna?
TakNie
WOJTEK
 Opinia
@AP Vector Sp. z o.o. Sp. K. 25.05.2018 12:13

Może wyjaśnicie tutaj Czemu POBIERAJCIE OD LUDZI ZA ZJAZDY I WYJAZDY A PISZECIE TO JAKO ZALICZKA?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gość
 Opinia

Bardzo nieprzyjemny jest Pan Michał po trzech miesiącach pracy zadzwonił i próbował namówić do pozostania i pracy bez zjazdu na kolejny miesiąc bo klient tak sobie zażyczyl po odmowie zaczęła się nie miła rozmowa prowadzona przez tego Pana juz nie pracuje bo odmówiłem tak jak powiedział tak zrobił jedna z gorszych agencji wróciłem autem firmowym przy wypłacie chcieli mi odciągnąć za paliwo i bramki porażka ta firma co na to ap vector i Pan Michał

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wojtek
 Opinia
@Gość 20.04.2018 10:01

witaj A zdradzisz jaka miałeś stawkę?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Gość 20.04.2018 10:01

Dzień dobry. Przykro nam, jeśli nie jest Pan zadowolony z obsługi. Zdarza się, że proponujemy przedłużenie kontraktu lub pozostanie na kolejny, a pracownik podejmuje decyzję, czy z tej propozycji skorzysta. Prosimy o bezpośredni kontakt, łatwiej będzie wyjaśnić sytuację rozmawiając o faktach (biuro@apvector.pl). Pozdrawiamy.

Pomocna?
TakNie
emeryt
 Opinia
@Gość 20.04.2018 10:01

czytałem tą opinie kilka razy i nasuwa mi się jeden nieudacznik były pracownik Vectora! Marek - Facet znający francuski - nawet biegle w konwersacjach.Z wentylacji noga!!!! Super bałagan robił w pracy i jeszcze większy na gite !!!!!!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@emeryt 28.05.2018 21:34

Ta najlepiej to mówić na ludzi ze się nie nadają Ale prawda jest taka że jak się firmie coś nie podoba to już nie jest tak miło

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gość
 Opinia

Ile godzin się pracuje we francji, czy soboty też.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Gość 01.06.2018 01:21

Wszystko zależy od danego kontraktu i pracodawcy. Średnio liczba przepracowanych godzin to ok. 190/mies., bardzo rzadko zdarza się mniej. Soboty są zazwyczaj wolne. Jeśli jest Pan/i zainteresowany/na pracą we Francji, zapraszamy do kontaktu na rekrutacja@apvector.pl.

Pomocna?
Tak1Nie
Dawid
 Opinia

Pracowalem we Francji, nie narzekam. Wszystko ok, kasa, mieszkanie. Pewnie wrócę.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Olga
 Opinia

Praca za granicą nie należy do lekkich, pewnie dlatego są niezadowoleni?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Weronika
 Opinia

@Gość czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź w bardziej merytoryczny sposób? Czy spośród użytkowników forum gowork jest ktoś, kto miał okazję pracować u tego pracodawcy i zechciałby podzielić się swoimi przemyśleniami na ich temat?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wojtek
 Opinia
@Weronika 09.05.2018 00:16

A co chciała byś dowiedzieć się?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Blezio
 Opinia

Pracowałem tam ,jestem niezadowolony.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gość
 Opinia

Stawka jest 10,50e

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o AP Vector Sp. z o.o. Sp. K. - Poznań

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny