Cer-Motor

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 36 ocen.

Opinie o Cer-Motor

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cer-Motor

Marta

@J23 widzę, że jesteś zadowolony z pracy w firmie. A czy oprócz wynagrodzenia i prywatnej opieki medycznej można liczyć na dodatkowe benefity? Jaką ma się możliwość rozwoju? @To masz czy nie zgadzasz się z opinią @J23? Jak Ty oceniasz Cer-Motor jako pracodawcę?

J23

Pracuje w firmie Cer Motor od kilku lat i jestem bardzo zadowolony. Stabilne zatrudnienie (umowa o prace), pensja płacona zawsze na czas, opisane powyżej ''karanie pracowników za wszystko'' wyssane z palca (nie dostałem żadnej kary przez cały okres mojej dotychczasowej pracy). Pracownicy objęci są prywatną opieką medyczną (wielokrotnie to mi bardzo przydało). Wydaje mi się, że większość złych komentarzy wystawionych została przez pracowników zwolnionych, którzy nie przykładali się do pracy i wyładują teraz tutaj swoje żale. Jeżeli jesteś osobą pracowitą, sumienną i odpowiedzialną to jak najbardziej polecam pracę w CER MOTOR.

To masz
@J23 17.03.2017 14:08
Pracuje w firmie Cer Motor od kilku lat i jestem bardzo zadowolony. Stabilne zatrudnienie (umowa o prace), pensja płacona zawsz...

Naprawdę ?.

lizusek

hahahahahahahahhahahahahhahah pytania w ankiecie tak skonstruowane ze nie może być innej odpowiedzi niż tylko korzystna dla pracodawcy. a teraz się na to powołują. manipulacja, nic innego. wpisy mówią wszystko co tu się dzieje. a wy dalej próbujcie zaklinać rzeczywistość.

CER

Tytułem uzupełnienia - obecnie w firmie zatrudnionych jest w Cer Motor Sp. Z O.O. 57 osób, a w PHU ”Silnik” 46 osób czyli łącznie 103 osoby. Dodatkowo firma ma 35 oddziałów w całej Polsce. Zgodnie ze swoją deklaracją zacytuję tu kilka opinii z anonimowych ankiet, przeprowadzonych wśród naszych pracowników: "Dzięki pracy w CERMOTOR udało mi się zdobyć duże doświadczenie i wiedzę branżową, dlatego tu pracuję" "Pracuję tu już długo i wyrobiłem sobie odpowiednią pozycję wśród Klientów i Szefostwa a praca, którą wykonuję, sprawia mi dużą satysfakcje i uznanie naszych Klientów" "Miła atmosfera, zgrana załoga, stabilne zatrudnienie" Pozdrawiam Wszystkich Państwa Członek Zarządu Cer Motor

Były pracownik.

Pozdrawiam tych, którzy kasują negatywne komentarze o tej firmie. Nie bez powodu one takie są. Nie polecam.

Rav.

Najlepsza praca jaką miałem super tam jest w zimę jest na magazynie z - 7 stopni a w lato + 33 stopnie palimy śmieciami drewnem z palet i węglem w wojsku tak nie miałem szef to jednooki bandyta oko saurona ha ha tez fajny gościu jednym słowem OBORA!!! A kadrowa córunia tatusia to w mięsnym w lidlu powinna pracować ona nie potrafi liczyć na kalkulatorze ma w gabinecie liczydła chyba POWODZENIA dla kolegów i koleżanki z pracy narka!!!

maniek

Ja to chętnie bym się załapał na technologa. Oprócz stałej umowy o pracę i tak jest szansa na odpwoiednie zarobki, a skoro oczekują 5 letniego doświadczenia na stanowisku technologa, to doskonały dowód na to że zależy im na profesjonalistach i ich doceniają.

CER

Witam, W związku z tym, że znajduje się tu dużo różnorakich opinii na temat firm Cer Motor i PHU „Silnik „, które to podmioty ze sobą współpracują, chciałabym, jako członek zarządu wypowiedzieć się na tematy interesujące być może czytelników tego forum. Firmy w tym roku obchodziły 35- lecie istnienia. Obecnie w firmie zatrudnionych jest w Cer Motor Sp. Z O.O. …….osób, a w PHU ”Silnik” …….osób czyli łącznie …… osób . Średnia stażu w firmie wynosi 4,8 lat!!! Ten wskaźnik pokazuje, że rotacja jest niska (z ogólnodostępnych danych średnia pracy w korporacjach wynosi ok 3 lat, bez wliczania magazynu). Dodatkowo firmama 33 oddziały w całejPolscegłównie na zasadzie współpracy z firmami partnerskimi. W naszych firmie zorganizowaliśmy ankiety rozdane naszym pracownikom, aby wypowiedzieli się, co jest przyczyną, że tak długo z nami współpracują i wypowiedzi z tych ankiet będziemy cytować na niniejszym forum, aby dać przeciwwagę wypowiedziom ludzi sfrustrowanych, którzy stracili u nas pracę, bądź się z różnych przyczyn zwolnili i teraz trochę tego żałują i na tym forum chcieliby odreagować wewnętrzne skutki swoich błędnych decyzji. Ja ze swojej strony pragnę wszystkim wypowiadającym się podziękować, bo mimo większości nieprzychylnych ocen, ( co na tego typu forach jest normą), pozwoliły mi one wyciągnąć trochę wniosków i wdrożyć w życie pewne zmiany. Pozdrawiam Wszystkich Państwa Członek Zarządu Cer Motor

znawca firm
@CER 27.04.2016 14:28
Witam, W związku z tym, że znajduje się tu dużo różnorakich opinii na temat firm Cer Motor i PHU „Silnik „, które to podmioty...

pitolicie hipolicie!!! to ilu pracowników u Was naprawdę pracuje w tych dwóch firmach i po co są dwie firmy do jednej działalności?? dlaczego to zostało wykropkowane? przy małej ilości pracowników mała rotacja to norma, dlatego pewnie u Was jest mała rotacja, bo zatrudniacie mało ludzi, a większość pracowników pracuje w Waszych firmach franczyzowych. To proste do zrozumienia i nie trzeba do tego żadnej ideologii stosować

jak
@CER 27.04.2016 14:28
Witam, W związku z tym, że znajduje się tu dużo różnorakich opinii na temat firm Cer Motor i PHU „Silnik „, które to podmioty...

Do Członek Zarządu Cer Motor człowieku takie bajki to opowiadaj dzieciom w przedszkolu zacytuj pytania z ankiety do pracowników a dopiero potem pisz głupoty. PODAJ PRZYKŁAD KORPORACJI KTÓRA INWESTUJE W PRACOWNIKA NA 3 LATA!!! i to jest kadra cermotoru

anonim

(usunięte przez administratora)

job

więcej oddziałów to więcej kasy do centrali

Biały

Obecnie nabór jest do fili w jednym małym miasteczku w woj.Lubelskim. Może ktoś zna opinie na temat pracy w fili CM ?

fil
@Biały 01.02.2016 14:09
Obecnie nabór jest do fili w jednym małym miasteczku w woj.Lubelskim. Może ktoś zna opinie na temat pracy w fili CM ?...

filie to franczyza, oddział Janowice jeden z lepszych, nie spróbujesz to się nie dowiesz

anonim

(usunięte przez administratora)

al

podaj przykład stanowiska? A może chodzi ci o wynagrodzenie brutto?

1111

to też jest BENCHMARKING - ale o tym to juz trzeba trochę poczytać w poważniejszych książkach żeby mieć choć trochę pojęcia

ag2

a może po to żeby nie romansować A zrobić coś użytecznego...............

aBC

jestem obecnym pracownikiem nie z tak dużym stażem jak inni ale fajnie że w tej firmie "kopiowane" są prace z korporacji - nie wszyscy maja szanse tam pracować - taki system to"Benchmarking polega na porównaniu cech organizacji z konkurentami lub firmami wiodącymi w danej branży" dla mnie to coś nowego i innego

ja
@aBC 01.01.2016 21:05
jestem obecnym pracownikiem nie z tak dużym stażem jak inni ale fajnie że w tej firmie "kopiowane" są prace z korpora...

aBC albo pomyliłeś chyba firmy z tego co wiem a jakiś czas pracowałem w tej firmie to jedyne co jest kopiowane to części od chinoli

anonim

(usunięte przez administratora)

ag

to po co grafik na drzwiach toalety?

kiki
@ag 04.01.2016 14:52
to po co grafik na drzwiach toalety?

warunki, na co? na nerwicę?

1

Wszystkiego dobrego w 2016 roku i pozdrowienia dla wszystkich pracowników Cer Motor obecnych i byłych, włącznie z właścicielami panią dyrektor i kierownikami działów, gdyby niektóre osoby przestały wymyślać głupoty i przejmować procedury z innych korporacji nie mające zastosowania w takiej firmie oraz przestały mówić pracownikom że na twoje miejsce czeka 20 to byłoby tam całkiem nieźle. Żeby wiedzieć co się sprzedaje trzeba ok roku, a oni lekko pozbywają się doświadczonych pracowników. Wynagrodzenie przeciętne, ścieżka kariery żadna, najwyżej zmiana nazwy na papierze, a robisz dalej to samo, w zamian jakaś stabilizacja, stała kasa. Znam i gorszych pracodawców, jak to mówią „wszędzie dobrze gdzie nas nie ma”, a to sprzątanie kibli to faktycznie przesada, oszczędność może 1tys miesięcznie kosztem pracowników bo ile może chcieć firma za max 2 godz. dziennie.

igor
@1 29.12.2015 14:24
Wszystkiego dobrego w 2016 roku i pozdrowienia dla wszystkich pracowników Cer Motor obecnych i byłych, włącznie z właścicielami...

co tam sprzątanie, raz na jakiś czas trzeba przelecieć mopem, romans miedzy kierownikiem a pracownicą to jest dopiero skandal, jak czują się osoby patrzące na to.......żenada

Sebastian

Proponuje przestudiowac KP zarowno pani kierowniczce jak i pracownikom. Nieswiadomosc swoich spraw szkodzi niestety glownie pracownikom. Stosowanie mobingu jest karalne. Jezeli ktorys z pracowbikow czuje sie pokrzywdzony kodeks w reke kierunek sad pracy. Pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

Sebastian

Witam Jestem zupełnie innego zdania niż przedmówca. Po pierwsze nie Musiałeś tam pracować, sam podjąłeś taka decyzje. Trzeba było wybrać lepszą propozycję pracy, ale jak domniemam takich nie posiadałeś. Znam wiele osób tam pracujących, i oczywiście narzeka każdy.... ale w której pracy się nie narzeka? Uważam, że atmosfera panująca na magazynie, miedzy pracownikami jest poprawna, nie ma rywalizacji ani żadnego wyróżniania pracowników. Wcale nie trzeba podporządkowywać się wymaganiom kierownictwa, wystarczy jedynie rzetelnie pracować. A jeżeli chodzi o Panią kierownik to uważam, że jest to odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku. Ma ogromną wiedze i wreszcie sprostała zadaniu i wyprowadziła magazyn na odpowiednie tory (co nie udało się jej wielu poprzednikom). A co do LODA to na pewno nie robi go swoim podwładnym, bo niby czemu??? Jeżeli już to chyba oni powinni starać się o wkupienie w łaski. A z tego co jestem zorientowany to Pani kierownik nie pozwoliłaby sobie na takie insynuacje. A podporządkowywać się kierownikowi to trzeba w każdej firmie, nie tylko w Cer Motor, tym bardziej na stanowisku magazyniera. Jak jesteś osobą, którą stać na takie komentarze....mam propozycję - otwórz własną firmę i tam nikomu nie będziesz musiał się podporządkowywać, jedyny problem - sam będziesz musiał sobie robić LODA!!! Pozdrawiam Sebastian

XXS

Witam wszystkich zainteresowanych opinią o CER Motor. Aż żal mi siebie samego jak czytam te komentarze... żal, że musiałem poświęcić kilka lat życia na pracę tam. Człowiek idzie tam bo albo nie ma wyboru, albo nie interesował się potencjalnym pracodawcą zanim podpisał umowę. Z czasem człowiek przesiąka tą całą "dziwną" atmosferą i zapomina jak powinna wyglądać normalna praca. Nie wiem jak na magazynie, ale wszystkie komentarze o centrali są szczere, nie ma w nich nic co mogłoby mnie zaskoczyć. - śmieciowe umowy i koperty "pod stołem" - kary za wszystko i za nic - dyżury sprzątania - brak odpowiednich warunków socjalnych - upały latem, zima mrozy (czasem trzeba siedzieć w kurtkach) - nieustanne kontrole - nieuzasadnione niczym obcinanie pensji - mobbing i wyzysk To tak w dużym skrócie, nie ma sensu powtarzać wszystkiego co już zostało napisane. Rotacja w tej firmie jest wręcz niespotykana, jak na plantacji truskawek :) Nie polecam, ale i tak zrobisz co zechcesz. Pozdrawiam wszystkich byłych pracowników CERu.

Zainteresowany

Witam! Aktualnie rekrutuja na Account Managera. Wiekszosc wpisow dotyczy pracy w magazynie. Czy ktos cos moze powiedziec o dziale handlowym?

turbosprężarki kutno

Ta firma to mój koszmar składasz zamówienie na zmienną geometrię do vw 1.9tdi a dostaje peugeot 1.6hdi.Zamawówiłem talerzyk do mastera 2.5 a dostałem talerz ale z porcelany na 10 zamówień to 8 nie trafionych.Ta firma to banda cymbałów wyrzucił bym cały dział handlowy od dyrektora do najdrobniejszego handlowca.Nie mogę znaleść numeru telefonu do prezesa cer-motor bo może nikt nie wie jaki jest tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

1 z 4

Zgadzam sie jak najbardziej z "siwym".jestem akurat jednym z tych czterech o ktorych napisal.zwolnili mnie bo w czasie urlopu chcialem pojechac dorobic za granica.doszlo to jakos do szefostwa(troche mnie to nie dziwi bo tam trzeba bylo uwazac z kim sie rozmawia) i najwidoczniej uwlaczylo to ich godnosci(ktorej nie maja za grosz!).odradzam prace w tej firmie.no chyba ze ktos interesuje sie survivalem :)

siwy

Ogólnie jeden wielki pic ale o tym wszystkim należy mieć styczność w praktyce,żeby to zrozumieć. Na tym na razie skończę opisywać moją historię z tą firmą.. jeśli chcecie wiedzieć więcej to piszcie tutaj a opowiem w największych szczegółach :) Pozdrawiam i odradzam pracę w cer motor tj PHU SILNIK.

siwy

Nikt nie pisze,bo wszystko zostało już napisane. Pracowałem tam trochę długo - za długo! Przy rozmowie wszystko pięknie, chociaż na pierwszy rzut oka rzuca się bałagan na magazynie. Dostajesz na wstępie umowę na okres 3 miesięcy - próbna 1400 do ręki. Przez pierwszy miesiąc obowiązuje okres "nietykalności" czyli bez kar, na czas do nauki. Praca na dwie zmiany. Nie jak w normalnym zakładzie tj jeden tydzień- pierwsza, drugi - druga. Tylko na początku dostaniesz pierwszą zmianę na jeden tydzień a potem masz 3-4 tygodnie drugiej zmiany. 20minut przerwy liczonej z zegarkiem w ręku i pod okiem kierownika. Przez resztę czasu jesteś "dopingowany" tj zaganiany do jeszcze szybszego tempa itp, co przekłada się na kary już w drugim miesiącu. Kary dostajesz DOSŁOWNIE za wszystko. Wymienię je: 1) Błąd przy składaniu zamówienia - 8zł. 2) Błąd przy sprawdzaniu - 16zł. 3) Nieznalezienie towaru w (i tutaj słowo klucz niesłychanie ważne) OKOLICACH lokalizacji, tj w praktyce wygląda to tak,że jak w obszarze 2metrów od lokalizacji nie znajdziesz towaru to płacisz bodajże 6zł (dla kogoś kto nie ogarnia części silnikowych itp pracujących dopiero drugi miesiąc to coś niezwykle spotykanego-bo jest ktoś kto zawsze znajdzie nawet i 10metrów dalej i kara zostanie naliczona). 4) Za błąd przy przyjęciu towaru - 20zł. 5) Przy rozkładaniu towaru - 30zł. 6) jak rozkładany towar zawieruszy się gdzieś na magazynie - 100zł. 7) Za wpisywanie w dziennik wejść/wyjść godzin niepełnych (NOWOŚĆ NA SKALĘ EUROPEJSKĄ) np 19:10,gdyż kadrowa wtedy ma więcej pracy przy rozliczeniu wypłat - 30-50zł. 8) kara za zapomnienie o urlopie wypisanym - 50zł, tak zdarzały się przypadku gdy pracownik zapomniał o wypisanym urlopie ale o tym później. 9) Kary rozdaje również prezes, np za zły humor - 100-300zł(o tym również później). Zatem powtórzę kary są niemalże za wszystko i to już od drugiego miesiąca jest zauważalne w wypłacie. Kadra kierownicza rzadko "pomaga" prędzej zbywa z powodu braku czasu lub też odsyła do "starszego" pracownika... W dodatku wymaga od pracowników ogromnego tempa a nawet łamania wewnętrznego regulaminu np przy wysyłce - tj wysyłamy bez sprawdzenia bo czas nagli. Ogólnie ciężko się z nimi komunikować ale to już proponuje posmakować osobiście :) Prezes potrafi przyjechać olewać problemu magazynu jak w przypadku temperatury,która latem przekracza 27stopni w środku, w zimę zaś jak nie jest na minusie to w okolicach 0. Klimatyzacji brak, ogrzewanie zimą ogranicza się do 2 pieców z kamienia łupanego na cały magazyn (w piwnicy nie ma pieca),w którym pali się śmieciami lub resztkami palet uzbieranymi do czasu zimy. Prezes nie tylko lewa problemu magazynu ale również potrafi podejść do pracownika i rozkazać umyć mu auto pod groźbą zwolnienia.. Były przypadki gdy pracownik dostawał karę nawet gdy nie mieli styczności osobistej (dał kary wszystkim magazynierom,którzy byli obecni tego dnia w pracy) pod pozorem ochrzaniania się - tym bardziej to śmieszne gdy pracownik po prostu przyjmował dostawę i był niewidoczny co zależy od budowy i układu magazynu czyli pracownik niewidoczny - ochrzania się - kara. Karę również nakładał np za koszulkę z logiem firmy,która widnieje u nich w ofercie - od tak kara 300zł,bo humor zły. O urlopy trzeba się wiecznie dopraszać - były 2 przypadki gdy pracownicy w sytuacji gdy wypisali urlop na 1 dzień, z ponad miesięcznym wyprzedzeniem zostali ukarani bo.. zapomnieli o urlopie - koszt kary - 50zł. Natomiast gdy pracownicy (4 z nich) wystąpili o urlop na 3 tyg (wraz zaległym posiadali ponad 4tyg), przyszła zgoda ale gdy kierownik i prezes dowiedział się,że urlop potrzebowali bo chcieli wyjechać i zarobić zostali z tego powodu zwolnieni. Oczywiście powód był inny (wyssany z palca). Dodam iż zwolnieni zostali pracownicy na medal,którzy byli niezmiernie doceniani przez kierowników ale cóż, perspektywa zarobku za granicą nie przypadła do gustu prezesowi i jego żonie,która również uczestniczy w "życiu" magazynu mimo braku wszelkich kompetencji. Wypłaty to temat tabu w tej firmie. Błędy,które są podane w nawet nie ermułce, nie są wgl do udowodnienia i pozostaje wybór pracujesz lub się zwalniasz. Wypłata wygląda tak: piątek, na koniec zmiany, przyjeżdża kierownik z centrali z kopertami i każdy osobiście pojedynczo zjawia się u niego w biurze po odbiór i podpis ( z nim nic nie można załatwić w sprawie problemów i odsyła do kadrowej). Co miesiąc niektórzy mają problemy z wypłatami tzw pomyłki w obliczeniach i nawet gdy ma się twarde dowody to trzeba czekać na rozpatrzenie problemu miesiąc i albo przyznają rację albo musisz się pogodzić tj zwolnić lub pracować. Dodatkowe są soboty - jedna przymusowa w miesiącu, oczywiście namawiają na każdą. Płaca za nie jest obliczana nie wiadomo jak - podobno są wyższe ale jak do ręki normalnie dostajesz 1400 i zaliczysz np dwie soboty to różnica zostanie potrącona przez błędy. Ogólnie jeden wielki pic ale o tym wszystkim należy mieć styczność w pra

karo

aplikujesz w ogóle na jakieś konkretne stanowisko? gdzie znalazłeś oferte pracy od Cer-Motor? z góry dzięki za odp

arek

W to akurat bym watpił, zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony, nawet w Cer-Motor, ale nie wiem w sumie, bo dopiero rozważam aplikację.

Henryk

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jakie są warunki pracy w tej firmie, ile można zarobić i w ogóle jakie jest podejście szefostwa do pracownika. Bardzo mi na tym zależy bowiem staram się tam o posadę na magazynie. Liczę na jakieś podpowiedzi, sugestie co do tej firmy. Nie wiem na ile określić pożądane zarobki na rozmowie. Piszcie proszę.

AndrzejS

na temat kierowców w tej firmie. Wszystko było by dobrze gdyby nie kierowca [usunięte przez moderatora]. który żeby nic nie robić lizał [usunięte przez moderatora] dyspozytorowi, a reszta musiała za niego jeździć. Jak pracownik się sprzeciwiał [usunięte przez moderatora] szedł do dyspozytora i skarżył na pracownika że nie chcesz gdzieś jechać za niego bo nie masz po drodze. Dyspozytor zawsze stał za swoim [usunięte przez moderatora]. Przez to Ty jeździłeś a on siedział z dyspozytorem cały dzień i nic nie robił będąc zwykłym kierowcą jak inni. Jednak szefostwo w końcu zobaczyło jakich miało niekompetentnych pracowników na wyższych stanowiskach. Na prawdę nie wiem za co płacili [usunięte przez moderatora] skoro za niego robili wszyscy inni za zgodą dyspozytora któremu lizał [usunięte przez moderatora] No ale z tego co wiem wszystko się pokończyło:) pozdrawiam panowie

pracownik

Zal poprostu wszystkich ktorzy musza tam pracowac !! Firma oszukuje na kazdym kroku zaczynajac od tego ze na rozmowie wstepnej oferuja podwyzki pierwsza po 3 miesiacach pozniej pol roku . [usunięte przez moderatora] prawda wyplate dostajesz tak jak pasuje tlustej corce szefa za nadgodziny tez placa jak chca i czy wogole chca !! jak juz dostaniesz podwyzke pierwsza o 200zl zaczynaja sie kary finansowe za wszystko sam dostalem i to 100 zl wiec wyszlo ze dzien pracowalem charytatywnie !! szkoda zdrowia i nerwow

doradca handlowy

firma do niczego,trudno o kontakt,składałem reklamację i musiałem sam o wszystko się prosić wydzwaniać,przypominać.Sprzedać to ta firma "CER MOTOR" potrafi szybko a potem to już mają wszystko gdzieś kiedy przychodzi np.do reklamacji,akurat w moim przypadku była to reklamacja wałków rozrządu na których przejechałem za ledwie 18tyś km,gdzie powinienem przejechać minimum 200tyś i dałem za taki kpl.ponad 3 tyś zł.Oczywiście reklamacji nie uznano choć wałki są wytarte na pół cm w głąb krzywki,do tego jeszcze kombinowanie,bo nawet nie odesłali mi mojego orginalnego rachunku zakupu.Nie polecam i odradzam!,bo podam ich teraz do sądu.A te pół gwiazdki odznaczyłem,bo inaczej bym nie mógł dodać tej opini,śmieszne!

Roman

Pan [usunięte przez moderatora] - kierownik magazynu i logistyki w jednym ( trudno to nazwać magazynem) to człowiek podporządkowany całkowicie właścicielom tego przybytku i bojący się o własną [usunięte przez moderatora] tak bardzo, że wykona wszystkie polecenia szefów. Oczywiście odbywa się to kosztem pracowników. A jaka jest tam rotacja pracowników na magazynie - wystarczy sprawdzić w dokumentach. Ale wszystko do czasu.

Świadoma swoich praw

Państwowa Inspekcja Pracy udziela bezpłatnie porad w zakresie prawa pracy. Okręgowy Inspektorat Pracy w Warszawie Od poniedziałku do piątku w godz. 8.00 – 18.00 osobiście: ul. Lindley’a 16 00-973 Warszawa V piętro, pokój nr 501 telefonicznie: (0-22) 425-11-80

biały

Jeśli chodzi o tą firme jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ! ! ! Co do ludzi pracujących są bardzo wporządku poza społeczniakiem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikiem(serdeczne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ci w dupe) szefostwem i księgową [usunięte przez moderatora] córką właścicieli która non top się myli przy wypłacie ! ! ! Ogólnie jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kółkach w którym rządzi esesmanowski kierownik straszący ludzi i zabierający im pieniądze z byle powodu - np.źle zaparkowany samochód ! ! ! ! Ludzie jak macie iść tam do roboty to radze wam siedzieć na bezrobociu niż tam się stresować i dostawać marne pieniądze i obelgi pod swoim adresem ! ! ! A i pozdrawiam kolege z długimi i lepkimi łapami.... Jak bym wiedział to bym te rączki połamał :)

Re

Dno na maxa....!!!!!!!!!!!!!!!!!! Typowa rzeźnia na wykorzystanie pracownika. Zmiany ustalane na koniec tygodnia w piątek staje czworo głąbów i debatują kto ma lepsze stosunki z którymś z nich to załatwi sobie pierwszą zmiane a jak nie to średnio trzy a bywało dłużej była druga zmiana...!!!!!!!!!!!!!!! Nic nie można sobie zaplanować lub z kimś umówić? Warunki są.......straszne...!!!!!!!!!!!!! W zimę jest zimno jak cholera!!!! Szef LEXUSEM przyjeżdża to nie odczuje tego zimna jak wejdzie na pięć minut. My musimy tam spędzić tyle godzin. Umowy są śmieszne. Podpisujesz czego nie mówią na rozmowie kwalifikacyjnej z czymś takim jak PHU SILNIK a nie jak składaleś/aś do CERMOTOR CV swoje. To jest żałosne!!! Pensja jest przywożona w kopertach w piątek na koniec miesiąca żeby człowiek ochłonął po błędach kadrówki [usunięte przez moderatora]. Które się zdarzają bardzo często i są nie wyjaśnione nie wiem z jakich przyczyn? [usunięte przez moderatora] to [usunięte przez moderatora] córka szefa. Ogólnie odradzam tą pracę!!!

anonim

Znajomość prawa pomaga w życiu. Art. 943 §3 K.p. jest podstawą odpowiedzialności pracodawcy, daje pracownikowi możliwość dochodzenia zadośćuczynienia pieniężnego od pracodawcy za utratę zdrowia spowodowaną mobbingiem. Przedstawione zadośćuczynienie nie zostało określone w Kodeksie pracy dlatego na podstawie art. 300 K.p. stosuje się odpowiednio przepisy kodeksu cywilnego (art. 445 K.c. oraz art. 444 K.c.). Dodatkowo jeżeli mobbing był przyczyną rozwiązania umowy o pracę, pracownikowi przysługuje prawo dochodzenia od pracodawcy odszkodowania w wysokości nie niższej niż minimalne wynagrodzenie za pracę (art. 943 §4. K.p.)

anonim

Czyli w Cer-motor bez zmian. Pozdrowienia dla kierownika.

anonim

anonim - 2011-03-03 18:37:00 opis firmy: Mobbing to zachowanie dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu, które wywołuje u pracownika zaniżoną ocenę przydatności zawodowej bądź które powoduje (lub ma na celu) poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników (art. 943 par. 2 k.p.). ... podziękujmy kierownikowi logistyki :))) Nie polecam tej firmy gorszej nie znam nie szanują pracowników i traktują ciebie jakbyś był totalnym głupkiem co nie którzy uważają że coś sobą reprezentują a mają nie równo pod sufitem. Szkoda mi tych którzy nie mają innego wyjścia i muszą tam pracować. A mobbing jest tam oczywisty co niektórzy powinni dostać za to dożywocie wykonywania pracy kierowniczej a to wszystko wina szefostwa które na to pozwala. Nie bądźcie naiwni i nie pracujcie tam nawet za ogromne pieniądze stracicie swoje poczucie godności i dalszy sens na pracę w branży motoryzacyjnej. No chyba że umiecie się podlizywać.

ex

Widzę że zatrudniają coraz bardziej świadomych swoich praw pracowników - to dobrze zrobi tej ,,FIRMIE".

anonim

opis firmy: Mobbing to zachowanie dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu, które wywołuje u pracownika zaniżoną ocenę przydatności zawodowej bądź które powoduje (lub ma na celu) poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników (art. 943 par. 2 k.p.). ... podziękujmy kierownikowi logistyki :)))

anonim

Jest to firma dająca coś bezcennego, o czym się nie zapomina - szkołę życia.

jan

Nie polecam pracy w tej firmie.

Zostaw opinię o Cer-Motor - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cer-Motor