FlexHR
3 25 6 1

Opinie o FlexHR

Dexter

Nie polecam pracy za pośrednictwem agencji Flex Hr oddział w Bydgoszczy. W listopadzie zeszłego roku miałem wypadek w pracy przy załadunku opon w firmie Oponeo spowodowany przez niepełnosprawnego intelektualnie pracownika tej agencji. Miałem problemy z uzyskaniem zasiłku chorobowego ponieważ agencja wysłała kartę wypadku i zwolnienie lekarskie do ZUS w Toruniu zamiast do Bydgoszczy gdzie mieszkam ( na L4 byłem 3 miesiące). Nie otrzymałem żadnego odszkodowania od agencji ani Oponeo ponieważ wypadek nie był z winy pracodawcy a to że dopuścili do pracy tego idiotę i wiedzieli jak pracuje stwarzając zagrożenie dla innych pracowników to się nie liczy.

Biuro
@Dexter 10.10.2018 16:12

Dzień dobry, Zbadamy sprawę. Dlatego prosimy o kontakt na adres mailowy biuro @ flexhr.pl. Pozdrawiamy, Zespół FlexHR

Dexter
@Biuro 22.10.2018 10:24

Wiadomość wysłana. Proszę o odpowiedź.

Karol96

Z jakiego banku maja konto i kiedy dojdą przelewy ?

Biuro
@Karol96 07.09.2018 10:22

Dzień dobry, przelewy zlecamy tak, aby wypłata dotarła do 10 dnia miesiąca.

Administrator

Co powinny wiedzieć osoby, które zastanawiają się nad aplikacją do FlexHR. Czy ktoś posiada jakieś cenne rady?

Szukasz pracy?

Remek

Czy sprawa wyjaśniła się już?

Joanna z FlexHR
@Remek 08.05.2018 18:48

Zapraszam do zapoznania się z oświadczeniem http://flexhr.pl/oswiadczenie-ws-proby-nieuprawnionego-pozyskania-danych/

Red

Uważajcie na ofertę pracy wystawioną rzekomo przez FlexHR, nie wiem czy to prawda. Wyłudzają dane, chodzi o ofertę pracy zdalnej jako tłumacz. W mailu zwrotny następujące informacje (nie dajcie się wciągnąć w te działania, są nielegalne i niebezpieczne DLA WAS!!!): Witam! Dziękuje za zainteresowanie. Dostaliśmy masę zgłoszeń i nie nadążamy z telefonowaniem. Doszliśmy do wniosku, że wszystkie informacje przekażemy drogą mailową. Co ważne: Stawka za każdą wykonaną usługę jest różna (zależy od długości tekstu/ transkrypcji audio) Wacha się w granicach 30zł – 50 zł (Stawki brutto). Ilość zleceń w tygodniu to ok. 7-13. Czas na wykonanie usługi po otrzymaniu mailu jest to 7h. Umowa na początek jest na okres 1 miesiąca (z możliwością dalszej współpracy). W mailu zwrotnym proszę uzwględnić czy interesuję Panią umowa zlecenie czy o dzieło(ZLECENIE= przelew wynagrodzenia z sumą za ilość wykonanych usług pod koniec miesiąca | O DZIEŁO =przelew od razu za każdą wykonaną usługę po weryfikacji) Do wygenerowania umowy prosimy o następujące dane -Imię i nazwisko -Adres zamieszkania (ten z dowdou osobistego) -PESEL -Nr dowodu osobistego -Osobiste konto bankowe, na które będzie wpływało wynagrodzenie oraz, które posłuży nam do zweryfikowania Pani tożsamości (jeśli dane w koncie różnią się, czyli w ostatnim czasie powstała jakaś zmiana, proszę o tym napisać) W celu weryfikacji Danych Osobowych przeprowadzi Pani standardowy przelew o wysokośći 1gr (kwota zostanie zwrócona) na konto wskazane przez nas (sprawdzimy Pani: tożsamość i niekaralność w Krajowym Rejestrze Karnym) Jeśli zgadza się Pani na takie warunki, prosimy o przesyłanie tych niezbędnych danych do wygenerowania umowy, a my odeślemy mailem zwrotnym wzór umowy do sprawdzenia przez Panią i dalsze etapy współpracy. Mamy nadzieję, że wszystko przebiegnie pomyślnie i Nasza współpraca będzie owocna obustronie. Pozdrawiamy, Zespół Rekreacyjny Marek Nawrocki

Maciej z FlexHR
@Red 16.04.2018 20:10

Dzień dobry, czy mogę prosić o przesłanie całej wiadomości na adres biuro@flexhr.pl . Bardzo też proszę, aby wszystkie osoby, które otrzymały podobną wiadomość, nie odpisywały na nią. Jest to próba wyłudzenia danych i nie pochodzi z naszego systemu.

Administrator

Co powinny wiedzieć osoby, które właśnie poszukują nowego miejsca zatrudnienia? Jakieś rady odnośnie rekrutacji w firmie FlexHR?

Krzychu

Firma porażka, o szczegółach pisać nie będę. A Panią Martę S. z Torunia, nie pozdrawiam, już ona wie o co chodzi.

Biuro
@Krzychu 25.01.2018 16:14

Jeżeli chce Pan porozmawiać, zapraszamy do naszego biura w Toruniu. Uważamy, że rozmowa twarzą w twarz jest najlepszym sposobem komunikacji. Pozdrawiamy, Zespół FlexHR

asia
@Biuro 30.01.2018 09:29

a czy panie chcialyby pracowac na 1/2 etetu z umowa co 2tyg no zapewne nie dostalam kiedys 1500wyplaty za caly miesiac od was i bez przesady nie bede jechala do was 50km bo zapraszacie

Mati
@Biuro 30.01.2018 09:29

a paniom z flexa szkoda na znaczek pocztowy ze wysylaja smsy ze mozna odbierac pity w biurze zenada wezcie sie za wysylanie zamiast proponowac odbor osobisty nikt specjalnie nie bedzie jechal po pit

Biuro
@asia 19.02.2018 17:27

Pani Asiu, każda umowa na pracę na produkcji oferowana przez naszą firmę jest na cały etat. Odnawianie umowy co dwa tygodnie odbywa się na wniosek danego klienta na terenie którego świadczona jest praca, a o tym warunku nasze konsultantki informują zainteresowanych podczas spotkań. W kwestii wypłaty prosimy o kontakt z biurem (http://flexhr.pl/kontakt/), ponieważ po nicku trudno nam zidentyfikować Pani dane i historię zatrudnienia. Pozdrawiamy, Zespół FlexHR

Biuro
@Mati 20.02.2018 14:57

Panie Mati, SMS o możliwości odebraniu PITa w biurze jest wysyłany do wszystkich pracowników. I mówi o możliwości odebrania. Jeżeli Pan nie może albo nie chce odebrać osobiście i nie wydarzy się to do daty wskazanej w SMSie, PIT oczywiście wyślemy pocztą. A SMSa wysyłamy, ponieważ wiele osób chce i odbiera PITy osobiście.| Pozdrawiamy, Zespół FlexHR

Damian Woźniak

Rozmowa kwalifikacyjna objasnienie pracy 10 minut dotrzymanie slowa o prace poczekac chodzilo o lokalizacje zakladu sms pokazanie zakladu przez kierownika nawet objasnienie ile ton na zmianie badania porzadne lacznie ze spinometria praca ciezka ale i cale ubranie i kierownik ciągle się interesowal a prace musiałem przerwać kłopoty zdrowotne i to byla szczera rozmowa z kierownikiem informacja do agencji porozumienie stron szkoda ze tak wyszlo bo stawka byla dobra także nie wien czemu negatywne komentarze każdy widzi gdzie idzie co podpisuje Damian Woźniak

ala
@Damian Woźniak 20.02.2018 07:05

sluchaj no kazdy ma swoje doswiadczenie z ta agencja a kazdy ma prawo wyrazic swoja opinie a ze tobie sie cos nie podoba to twoj problem a kto normalny wpisuje imie i nazwisko wiec ogarnij sie

iwa

ja tez pracowalam przez flex i nigdy juz nie przyjme sie przez nich oszukuja na kasie nie dostalam nawet najnizszes krajowej za caly miesiac

Damian Woźniak
@iwa 08.02.2018 15:12

Damian Woźniak byly pracownik flexa widzialy galy co podpisuja i na pewno nie oszukali prowadza rzetelnie liste godzin sprawy zalatwia sie moment nawet na sms za bardzo agencji flex zalezy na zdobyciu rynku zeby oszukiwali pozatym jest sad pracy itp a nie durne szkalowanie na forum ale coz Polakowi sie nie dogodzi ja zaluje ze ze względów osobistych nie moge dalej pracowac przez flexa agencja numer 1 Bydgoszcz tylko w Poznaniu jeszcze można podobne agencje znalezc pozatym podpisz sie a nie anonim

Biuro
@iwa 08.02.2018 15:12

Dzień dobry, prosimy o bezpośredni kontakt z naszym biurem. Dane kontaktowe znajdzie Pani tutaj: http://flexhr.pl/kontakt/. Pozdrawiamy, Zespół FlexHR

anonymous
@Damian Woźniak 08.02.2018 17:30

spadaj koles skoro po to jest ta strona do napisania opini to kto komu zabroni pozatym adwokatem flexa jestes czy co durniu jeden

tom
@Damian Woźniak 08.02.2018 17:30

(usunięte przez administratora) Ci daly czy co

anonymous

Jak na Bydgoszcz inne agencje panienki powinny isc do flexa do pan na szkolenie szybko krotko wiedza co kto ma robic w danym zakładzie jak sie rozwina w Bydgoszczy moga przejac pare firm od innych agencji

Hjk

Pracuje drugi miesiąc przez flex torun i drugi raz jestem zawiedziony co do wypłat bo oczywiście z nowu nie dostałem. Pieniędzy na konto a 10 wypada w niedziele nie polecam tej firmy dodzwonić się graniczy z cudem i pani bezczelnie odp ze nie będzie się tłumaczyć dlaczego nie ma jeszcze pieniędzy na moim koncie

Biuro
@Hjk 09.12.2017 08:13

Hjk, wszyscy nasi pracownicy otrzymują należne wynagrodzenie. Czy już wypłata za listopad dotarła na konto? Prosimy o odpowiedź - to dla nas bardzo ważne. W przypadku pytań prosimy o bezpośredni kontakt z biurem. Również prosimy o podanie pełnych personaliów, bo po nicku możemy nie rozpoznać umowy:) Pozdrawiamy, Zespół FlexHR

Maja

@Nina - czy mogłabyś przybliżyć innym użytkownikom forum możliwości rozwoju zawodowego podczas pracy dla FlexHR? Czy Agencja zapewnia pracownikom dodatkowe szkolenia? W dzisiejszych czasach możliwość podnoszenia swoich kwalifikacji zawodowych jest bardzo ważna.

Nina

Dziwne rzeczy co niektórzy piszą. Pracuję przez Agencję pracy Flex w zakładzie w Brodnicy drugi miesiąc. Płacowo wszystko się zgadza, kasa na czas. Pani w kadrach też bardzo miła - wytłumaczyła wszystko bardzo dobrze, to co było powiedziane przy zatrudnianiu sprawdziło się w praktyce. Trochę denerwujące te krótkie umowy, ale da się przeżyć. Porównując kasę z osobami o podobnym stażu zatrudnionych bezpośrednio przez pracodawcę - nie ma żadnej różnicy w zarobkach, więc te zabieranie kasy z wypłaty przez Agencję to raczej ściemka.

Maja

Obecnie trwa rekrutacja na stanowisko Praca na produkcji oraz Mechanik - praca STAŁA. Praca właśnie w Toruniu. Zamierzacie aplikować?

Łukasz

Jakieś opinie flex hr Toruń Kościuszki?

Poczet

Zastanawiam się jaką kasę mają tutaj spedytorzy, można zarobić?

rob

a w jakich firmach oferują pracę w Grudziądzu?? te laminaty to co to jest??

Ka.rola

tak, jest weryfikowany podczas rozmowy. jednak w tym ogłoszeniu angielski jest mile widziany , więc jeśli go nie znasz to też możesz aplikować.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ka.rola

Cześć, aplikowałam na to stanowisko. Z tego co wiem - to zatrudnienie jest bezpośrednio przez firmę produkcyjną w tym przypadku a nie przez Agencję :) Oferta jest bardzo ciekawa.

inna

hej czy ktos wie czy potrzebują do ostaszewa kolo torunia na produkcję i czy jest dojazd z Wąbrzeźna. a jak wygląda rekrutacja tak jak w umc

pytam

Jak to wyglada z zarobkami? Dzwonila Pani do mnie ze w okolicach TOrunia(w zlotorii)jest praca na produkcje.

Ona 26

Witam czy praca przez ta firmę znajduje się w ostaszewie koło Torunia

rozczarowany

firma rekrutacyjna KRZAK !! kobieta pytała i pytała i pytała i sobie notowała ile procentowo czego robiłem w poprzednich pracach w końcu nie wytrzymałem i wypaliłem...rekrutują osoby od których sami nie wiedzą czego chcą i tylko du** i czas ludziom zabierają. ogólnie nie polecam bo osoba rekrutująca nieuprzejma, niekompetentna i nie mająca pojęcia o tym czego oczekuje od kandydata. ps: a myślą że jak kupią meble z IKE** to ludzie to łykną. słoma z butów wychodzi ale co tam - zawsze głowa do góry !!

fretka

To oszuści dają umowę na 1/2 etatu a pracujesz na cały i na dodatek co dwa tygodnie przedłużają umowę .

w_s

pracuje przez flexa w laminatach, praca w porzadku, pieniadze tez i co najwazniejsze zawsze na czas.

lewek

Witam dostałem propozycje od FleaksHr coś związane z laminatami czy ktoś może mi powiedzieć jaka to firma i czy są wypłacalni i ile można zarobić??

nie lubiący agencji

Precz z agencjami, wynocha z rynku, darmozjady, samemu szukajcie pracę bo agencja wam płaci mniej niż byście pracowali dla danego zakładu np. MUELLERA Fabryka Świec, a czasem to jest rzędu 400-500 zł, więc tyle biorą dla siebie, że dla FlexaHr pracujecie, Dziwię się, że przyjmujecie pracę z agencji, Desperaci co jedynie przyjmują taką ofertę z agencji,

dobre sobie
@nie lubiący agencji 02.10.2015 10:20

MUELLER zatrudnia bezpośrednio produkcyjnych? Od kiedy niby? Złóż podanie i się sam przekonaj. Cisza będzie i tyle w temacie

ona_86

hej,ja tez pracuje przez tę agencje i musze przyznac że wspołpraca jest bardzo w porzadku. panie kadrowe bardzo miłe, nie ma problemow z wystawieniem potrzebnych zaswiadczeń. poza tym nie wiem o czym piszecie wyzej, ze niby odciągają 3 stowy z wypłaty? mi nic takiego nie zrobili, wiec POLECAM :)

xxxx

co dwa tygodnie przedluzaja umowy bo nie musza placic podatku. i odciagaja ludziom duzo z wyplaty. mi odciagneli 3 stowy z wyplaty dla siebie... i tak kazdemu. doigraja sie bo sprawe podalam do sadu. nie maja prawa tyle odciagac

xyz
@xxxx 10.01.2015 08:53

a te 3 stówy to nie podatek? odciąganie kasy przez agencję za pośrednictwo to mit.chyba ze jesteś z konkurencji i takie brzydkie rzeczy piszesz. mi nic nie "odciągali". o wszystko pytałem, składki, podatki wszystkojest zapłacone. napisz czy masz już wyrok sądu. ciekawy jestem

zawiedziony

słowo tymczasowa mówi za siebie, pracując np. dla dywanów,w chłodni itp nie możecie przejść bezpośrednio do Firmy głównej,gdyż podpisują umowę z Firmami,że przejść do zakładu nie możecie przez okres 6 miesięcy, np pracując 2 miesiące dla Flexa a później będziecie chcieli przejść do chłodni nie możecie,gdyż zakład Was nie przyjmie prze okres pół roku, pójdziecie wtedy na bezrobocie,ale się dla zakładu sprawdziliście swoim zaangażowaniem i chęcią dalszej pracy, Ale tego przy podpisaniu umowy nie mówią bo kto by o zdrowych zmysłach by się zgodził pracować dla Flexa mogąc pracować bezpośrednio dla danej Firmy, nie ufam tej firmie i zamierzam unikać każdą agencję pracy działającą na rynku Grudziądzkim a druga rzecz dają Wam umowę na 2 tygodnie później jak co to przedłużasz na kolejne 2 tygodnie i tak w kółko, a ja im uwierzyłem przy rekrutacji bo mówili,że jak się sprawdzisz to po zakończeniu umowy możesz przejść do Firmy, a skończyło się na bezrobociu, Proszę Was przy podpisaniu umowy idzie pierw do kadrowej w danym zakładzie i się dopytajcie o szczegóły jak to wygląda bo Firma Flex Wam powie to co dla nich powinniście wiedzieć. Życzę Wam powodzenia ale unikajcie Firmy Agencyjne wysyłajcie bezpośrednio do zakładów a nie do nich.

Zostaw opinię o FlexHR - Toruń

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FlexHR