Riders Express Sp. z o.o.
3 43 6 1

Opinie o Riders Express Sp. z o.o.

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

były kurier
@Zainteresowany 09.05.2018 08:28

wygląda na to że tak http://www.riders.com.pl/praca/

John
@Zainteresowany 09.05.2018 08:28

niewoliników tak :)

ex-kurier
@były kurier 09.05.2018 10:52

całkowity brak ludzi do pracy, bardzo ciężka praca , bardzo słabe zarobki, działalność - 5500 zł/netto faktura , koszty 1200 ZUS, około 1000 paliwo, księgowość 100 , razem koszty 2300, 5500-2300= 3200 przed podatkiem, po 19% podatku około 2600 zł na rękę, nie zawiera , zużycia samochodu, ewentualnych napraw, koszt OC AC ( średnio trzeba na to zarezerwować około 200-300 zł na miesiac). Zatem zostaje 2300 zł.

Gal
@ex-kurier 14.05.2018 08:20

A kiedy Ty ex-kurier wystwilas tam 5500 netto? Moze podasz nr.kuriera albo czym jezdziles?

promyk
@Gal 22.06.2018 08:02

Zdarzały się takie faktury, nawet teraz mógłbym podać kilka numerków które takie wystawiają. Ale prawda jest taka, że średnio jest 3500 netto, więc zostaje coś koło 2000 ;-)

promyk
@promyk 02.12.2018 12:47

Poprawka, nawet bliżej 3000 netto. Co prawda ostatnio jest premia za obecność, ale jak ktoś ma dzieci to nierealne (można nie być w pracy tylko 1 dzień w miesiącu).

Julita
@promyk 02.12.2018 12:52

Czy każda osoba zatrudniona w Riders Express musi posiadać własną działalność gospodarczą? Czy w związku z tym pracodawca oferuje jakąś pomoc na przykład w sprawach księgowych? To ciekawa kwestia. Z czego wynikają te rozbieżności w kwotach, jakie podajecie tu, na forum?

Julita

@Sławek, jestem na forum moderatorem i dopytuję o warunki pracy, zatrudnienie w Riders Express, mnie w takim razie, niestety nie interesuje. @kazik, pytałam użytkownika @ara o to jak to wygląda ze względu na to, żeby inni wiedzieli co to dla nich oznaczałoby w praktyce w pracy.

ara
@Julita 09.09.2017 12:04

Po prostu jak nie zgadzasz się z jednym dyspozytorem albo mu nieładnie odpowiesz że coś dał ci bez sensu to jeździsz za karę na spadach czyli z ekonomikami lecisz przez cała warszawę i za wodę, dostajesz krajówki po 1 sztuce z każdego miejsca, wstyd nawet pisać ile za to płacą, albo nagle kończy ci się robota, inni mają po 20-30 sztuk a ty masz góra 10 przez cały dzień. Przez to atmosfera kurier dyspozytor jest bardzo ciężka dyspozytor zamiast ci pomagać znęca się nad tymi kurierami wysyłając ich bez ładu i składu. Po godzinie 13 kurierzy mu się kończą i jest płacz, że nie ma ludzi do pracy. Zlecenia są wydawane niesprawiedliwie i nieracjonalnie. Kilku jest zadowolonych reszta czyli większość jeździ na spadach. Drugi dyspozytor robi co może żeby to naprawić ale efekty tego są mizerne.

promyk
@ara 10.09.2017 10:24

Potwierdzam 100%.

Julita

@były kurier w opublikowanej na stronie firmy ofercie pracy dla kuriera, w wymaganiach napisano, że potrzebny jest własny, ekonomiczny samochód diesel lub gaz, skuter lub rower. Czy firma w takim razie zwraca jakiekolwiek fundusze związane z użytkowaniem samochodu w celach służbowych?

promyk
@Julita 09.05.2018 10:55

Nie. Jest za to comiesięczna dopłata za oklejenie samochodu barwami firmowymi.

Julita

@Zainteresowany firma Riders Express prowadzi obecnie rekrutację na stanowisko kuriera oraz doradcy handlowego. O wymaganiach możesz przeczytać na: http://www.riders.com.pl/praca/ Którym stanowiskiem byłbyś zainteresowany? @ex-kurier praca kuriera z pewnością wymaga dużego nakładu sił i cierpliwości. Czy prowadzenie własnej działalności jest obligatoryjne czy z góry narzucone przez Riders Express? Własna działalność to także plusy, czy zauważyłeś je w pracy dla Riders Express?

promyk
@Julita 22.05.2018 13:08

Jest właściwie obowiązkowe, ale nie ma z tego żadnych profitów które powinny być, chociażby trzeba trzymać się grafiku, występować o wolne itp.

promyk

Na tle innych firm Ridersi nie wypadają najgorzej. Płacą uczciwie i w terminie. Są jednak dwa "ale". Po pierwsze jest nim jeden z dyspozytorów, którego nie wiedzieć czemu kierownictwo mimo licznych skarg i odejść z jego powodu kurierów wciąż trzyma na stanowisku. Po drugie niestabilność zarobków, częściowo wynikająca niestety z polityki firmy przyjmowania każdego kto się zgłosi. Są okresy, gdy zgłasza się zbyt wiele osób i tracą na tym wszyscy - zarówno wieloletni pracownicy, jak i ci nowi którzy po kilku cienkich wypłatach wypadają. Zarobki wahają się od 1000 zł do 6500 zł miesięcznie, ale to tylko kwota na fakturze, trzeba jeszcze ponieść koszty. Piszę to zupełnie serio, to zależy od efektywności (jeździ się na %), szczęścia i dyspozytora. Za te dwa ale odejmuję po jednej gwiazdce, jednak w tej branży to i tak nieźle. Lepiej jest prawdopodobnie tylko w Priorytecie (jeżeli chodzi o podejście do pracownika) i UPSie (jeżeli chodzi o zarobki). Moje sugestie dla Riders Express Sp. z o.o.: Premie dla wieloletnich pracowników (np. rosnąca co rok), zagwarantowanie większej stabilności zatrudnienia (nie przyjmowanie zbyt dużej liczby osób na raz), zwolnienie "Pudziana". Lubię atmosferę w Riders Express Sp. z o.o. za: Jeżeli trzeba wziąć wolne żeby coś załatwić, to raczej nie ma problemu.

Julita

@były kurier w ogłoszeniu, które jest dostępne na stronie: http://www.riders.com.pl/praca/ jest mowa o szkoleniach i nauce języka. Możesz powiedzieć czy pracodawca Riders Express dotrzymał deklaracji z ogłoszenia i miałeś możliwość kształcenia w zakresie języka obcego? @Zainteresowany jakim stanowiskiem się interesujesz? Złożyłeś już może aplikację?

Administrator

Jak od momentu waszej ostatniej aktywności wygląda sytuacja tego przedsiębiorstwa? Inni użytkownicy chętnie dowiedzą się najświeższych informacji o Riders Express Sp. z o.o. jako pracodawcy.

Riders
@Administrator 03.02.2018 12:42

Czyszczą wypowiedzi

Zainteresowany

Czy jest jakiś powód takiej ciszy na forum? Tak dobrze się pracuje?

Julita

@ara rozumiem i dzięki za wyjaśnienie. Faktycznie w takiej relacji pracowniczej chyba najważniejsze jest doświadczenie i poznanie specyfiki pracy i obszaru. Niestety jest to też zawód. do którego nie da się przygotować, Tylko praktyka może czynić mistrza. Czy zdarza się, że bardziej doświadczeni dyspozytorzy radzą sobie lepiej?

Julita

@ara a możesz napisać, co to w praktyce oznacza dla kurierów? W jaki sposób on wyładowuje się na tych pracownikach?

kazik
@Julita 31.08.2017 06:54

julitko spróbuj może przypasujesz koledze i Cię ominą nieprzyjemniści :-)

ara

Praca jako kurier na pewno na lepszym poziomie w porównaniu z innymi firmami w tej branży, dodatki za oklejenie auta, brak obciążeń za sprzęt , ubrania działają tylko na plus tej firmy . Niestety jest jeden minus , a mianowicie dyspozytor ( frustrat ) który swoje niepowodzenia życiowe wyładowuje na kurierach . Brak reakcji szefostwa firmy conaj mniej dziwne, z tego co słyszałam jest to jeden z głównych powodów braku chętnych do pracy i tu się niestety muszę zgodzić. Podsumowajuć można polecić , firma wypłacalna , stawki nie najgorsze, tylko ten jeden minus ....

Julita

Czy zatrudnienie na stanowisku kuriera @zorientowany odbywa się tylko na zasadzie własnej działalności może jednak jest możliwość wybrania opcji umowy o pracę?

Sławek
@Julita 20.07.2017 08:53

Pani Julito , zapraszam do kontaktu ; biling@riders.com.pl. Proszę przesłać jakis kontakt do siebie. Z chęcią się spotkam i przedstawię możliwości współpracy z nami

zorientowany

Właśnie w tym jest największy problem, niby wystawiasz fakturę za cały miesiąc ciężkiej pracy na ok 4 tyś ale jak odliczysz od tego zus, podatek, paliwo, amortyzacje samochodu /nie dotyczy rowerowych ale oni też swoje koszty mają/ to naprawdę niewiele na czysto ci zostaje. Podwyżki nie było od lat, stawki tylko spadają, jest duża konkurencja na rynku i każda firemka boi się podnieść ceny bo klient pójdzie do konkurencji i jeszcze dostanie lepszą ofertę i kółko się zamyka. Zobaczymy ile to jeszcze potrwa. Wiele firm już dziś ma problem ze znalezieniem ludzi do tej naprawdę ciężkiej pracy, więc albo wszystkie razem podniosą ceny /bo to jest śmieszne, że niektórzy klienci płacą ok 10pln za przesyłkę z jednego końca Warszawy na drugi / albo dalej będzie to zjazd po równi pochyłej i chętnych do pracy jako kurier będzie coraz mniej.

Kamil

Ja firme Riders wspominam bardzo dobrze jak by Pudziana nie bylo to mysle ze nadal bym tam pracowal rozliczenia na czas spoko atmosfera kiero tez jest wporzadku.A jak ktos chce w kurierce miejskiej 4 tys na czysto zarobic to niech wezmie kolo i sie w czylo puknie hehehe

zainteresowany

Uwaga !!!!!! kontakt; praca@postway.pl NIE MA NIC wspólnego z firmą Riders Express. Obawiam się że to kontat do nastepnej firmy krzak ....

były acz żetelny

I znowu przyszły Święta a w firmie Riders bez zmian.Prezentowi wożą prezenty a kurierzy którzy tyrają cały rok stoją i się nudzą.Zamiast jeden miesiąc w roku dac zarobić ludziom którzy zapierdzielają przez 12 miesięcy to nie trzeba się nachapać.Prezentowi wożą paczki po 3zl no cóż tez pieniądz(:)).To chyba jedyna firma w Warszawie która tak traktuje swoich pracowników(brawo).Jest to po prostu nie fair w stosunku do ludzi.Podwyżki nie było od 11 lat co więcej kursy są coraz niższe np kraj byl za 3 zl jest za 1,5 zl ha ha.Wygląda to wszystko bardzo bardzo słabo .Szkoda że takie jest podejście do ludzi dzięki którym na mieście ma się dobrą opinie no i zarabiają na cała tą firmę.To tyle.Wszystkim pracownikom firmy Riders życzę Wesołych Spokojnych Świąt.

paskual

Praca w miłej atmosferze, jednak według mojego doświadczenia raczej dla osób, które nie potrzebują pieniędzy - na miesiąc po odliczeniu paliwa, podatków, opłat księgowych itd. w granicach 800 na czysto (być może po jakimś czasie, lub dla pracujących ok. 10-12 godz. dziennie, nieco więcej). Chyba, że ktoś nie potrzebuje być ubezpieczony, wtedy - oczywiście na swoją odpowiedzialność - nieco więcej. Według mnie zdecydowanie lepiej szukać innej formy zarobku - nie polecam!

nie polecam

Jakiś czas temu byłem na rozmowie w sprawie pracy, pomimo zapewnienia od Pana Prezesa o informacji zwrotnej dotyczącej wyniku rekrutacji nikt się do mnie nie odezwał. Brak szacunku do kandydatów.

ona i

widziałem gdzieś u was w internecie ogłoszenie na stanowisko Kierownik Działu Kurierskiego, aktualne jeszcze?

Cudny

Firma uczciwa i przyzwoita a że zarobki są dość marne to wina raczej rynku i wysokości składek ZUS niż czyjakolwiek inna. Funkcjonowałaby o wiele lepiej gdyby jej właściciele nie mylili nieumiejetności pracy z innymi ludźmi dyspozytora M.D. z asertywnością potrzebną osobie wydającej przesyłki. To osoba niezrównoważona emocjonalnie tyle ze zaangażowana co z pktu widzenia właścicieli jest zapewne takie cenne.

Kamil
@Cudny 07.09.2016 10:24

Hahaha widze ze Pudzian nadal ma swoje chumory heheheh jak ja pracowalem to tez mnie dosc mocno irytowal a ze.nie lata w.mojej kategori wagowej to sie mu upieklo

mietek

Tylko franek nie rozumiesz że to kwota brutto i trzeba od tego odjąć koszty, a po odjęciu kosztów zostaje może 1300. Jeżeli jesteś w stanie utrzymać się za taka kwotę w Warszawie to daj znać jak.

kajtek

To jest mega wyzwanie żeby z pensji w ridersie przeżyć cały miesiąc po zrobieniu opłat. Najlepszy jest kierownik kurierów w tej firmie.na spotkaniu rekrutacyjnym obiecuje zarobki na poziomie 5tys.netto.ludzie naiwni zakładają działalność a po trzech miesiącach odchodzą bo zarabiają po niecałe 3tys.ale za to mogą sie pochwalić ciągłym rozwojem firmy gdyż non stop poszukują kurierów do pracy.

kajtek

Potwierdzam,zarobki w firmie Riders są tak marne ze chyba jedyna firma na rynku musi dawać kurierom zaliczki żeby mogli przeżyć do następnej wyplaty.ktos jak ma rodzinę na utrzymaniu to lepiej mu będzie na zasilku z MOPSU!!!

Gała

Wypowiem się na temat zarobków jakie można osiągnąć będąc kurierem w firmie riders. Jeżdżąc samochodem na benzynę spalającym ok 6 litrów w mieście trzeba wydać dziennie jakieś 35 zł, do tego trzeba doliczyć ZUS co w przeliczeniu wychodzi ok 50 zł dziennie następna opłata jaka czeka kuriera to podatek dochodowy w wysokości 19%, jak ktoś ma obsługę księgową to kolejne 150zł-200zł czyli ok 10zł dziennie.Dalej amortyzacja i naprawy samochodu + OC samochodu, a na pewno trafi się też jakiś mandacik lub parkometr. Kolejna sprawa to naliczane przez riders ubezpieczenie Cargo w wysokości 20zł miesięcznie. No i ostatnia rzecz wymagana to własna komórka oraz regulaminowe spodnie i buty co też kosztuje. Dniówka z 9 godzinny dzień pracy wychodzi między 150 a 170 zł z premią. Jeśli ktoś ma oklejony swój prywatny samochód logo Riders dostaje 300zł miesięcznie, czyli w przeliczeniu jakieś 15zl do dniówki. w najlepszym wypadku z oklejeniem dniówka wychodzi średnio 200zł. Teraz niech każdy kto ma aspiracje do tej pracy weźmie kalkulator i sobie przeliczy, podzieli przez 9 godzin pracy i zobaczy gdzie bardziej się opłaca iść do pracy. Myślę że ochroniarz lub roznosiciel ulotek ma lepiej, a przynajmniej ma mniej stresu i zapierdzielania.

HiHiHI

Na paliwo dają kartki z lat 80'.

anonim

(usunięte przez administratora)

HiHiHI

A skąd masz takie info. że na palio dają??

aaaa

bo właśnie tak się załatwia sprawy proszę Pani. W momencie wystąpienia zdarzenia, tego samego dnia, skarga do firmy , nawet przez opiekuna i po balu.Pisze Pani 10/01, że zdarzenie miało miejsce przed świętami. Moim zdanie roztrząsanie sprawy ponad dwa tygodnie po zdarzeniu mija się z celem, chyba ze ktoś ma jakiś cel ukryty. Wpisy o firmach na tym forum słyną z opisów niestworzonych rzeczy które się dzieją w różnych firmach , lecz nie zawsze ma to cokolwiek wspólnego z rzeczywistością. Nadmienię że współpracujemy z Riders już dłuższy czas i jesteśmy zadowoleni ze świadczonych usług.

:O

O matko! To teraz w pracy autem firmowym się jeździ po pijaku. Do czego to doszło. Jeszcze odwracać kota ogonem, ta podła recepcjonista na pewno sama upoiła tego biednego kuriera.

aaaaa
@:O 03.02.2016 22:36

bo właśnie tak się załatwia sprawy proszę Pani. W momencie wystąpienia zdarzenia, tego samego dnia, skarga do firmy , nawet przez opiekuna i po balu.Pisze Pani 10/01, że zdarzenie miało miejsce przed świętami. Moim zdanie roztrząsanie sprawy ponad dwa tygodnie po zdarzeniu mija się z celem, chyba ze ktoś ma jakiś cel ukryty. Wpisy o firmach na tym forum słyną z opisów niestworzonych rzeczy które się dzieją w różnych firmach , lecz nie zawsze ma to cokolwiek wspólnego z rzeczywistością. Nadmienię że współpracujemy z Riders już dłuższy czas i jesteśmy zadowoleni ze świadczonych usług.

recepcjonistka

do obserwatora.Odpowiem krótko ,gdybym choć raz przyszła pod wpływem alkoholu do pracy od razu zostałabym zwolniona a kurier co lepszy?Moim zdaniem nie,jeżeli wchodzi po przesyłke z drugim kolegą w prywatnych ciuchach z kebabem w ręku i nie może nim trafić do buzi to przepraszam bardzo ale coś nie gra.To raz, dwa przykro mi to pisać,ale ten kurier pracuje dalej w tej firmie chyba osoba która jest za to odpowiedzialna ma to gdzieś w jakim stanie są kurierzy.Dziś był u mnie po przesyłke w prywatnym ubraniu to też jakieś nowe standardy w tej firmie.Ciekawe czy tylko on ma takie specjalne względy?Chyba najwyższa pora poważnie porozmawiać z naszym opiekunem Grzegorzem.Pozdrawiam.

dlaczego

Witam,ja tez jestem recepcjonistka w jednej z firm która obsługuje firma Riders i niestety musze przyznac ze firma jest ok ,ale kurier samochodowy przed świętami przyszedł po odbiór przesyłki pijany z kolegą dziwnie się zachowywał ciekawe czy jeszcze pracuje bo moim zdaniem nie powinienien.Jezeli jeszcze raz przyjdzie do nas po przesyłki zgłosze skargę.Mam nadzieję,że ktoś w firmie Riders pilnuje takich spraw.Mam taka prośbe prosze trzymać standardy jakie sa w pozostałych firmach.To,ze przesyłki są opoznione bo ktos słabo je wydaje,ale pijaństwo to juz gruba przesada.

Zostaw opinię o Riders Express Sp. z o.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Riders Express Sp. z o.o.