Bomax

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 143 ocen.

Opinie o Bomax

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bomax

Jan

Bomax to doskonała firma, ludzie co wy wypisujecie za bzdury

podwykonawcax
@Jan 22.12.2017 14:11

hahaha

Szczera opinia

Pan Olgierd S jest osobą niesłowną ponieważ niepłaci. Niechętnie podpisuje umowy . Bardzo ciężko dostać od niego własne wynagrodzenie a ponadto obiecuje ludziom spore zarobki. Widze również jak szybko niepochlebne opinie są usuwane.

Erwin

Kochani ale to jest forum dla pracowników a nie podwykonawców. Swoją droga to zastanawiam się jaki jest powód takiej ciszy? Słyszałem sporo dobrego o firmie i chciałbym dostać się do pracy. Może coś podpowiecie?

Quick nick

BOMAX WRÓCIŁ ?????:)

podwykonawcaX
@Quick nick 16.07.2017 01:25

Naprawdę i gdzie pracuje?

Cieślak

Byłam pod wykonawcą i nie wypłacili mi za protokoły i za fakture a pan Olgierd nalicza sobie za chemie 300%.Pani Marysi wielki koordynator-oszust..

podwykonawcaX
@Cieślak 22.06.2017 10:08

Witam, kiedy była Pani podwykonawcą Bomaxu bo z tego co wiem Maria już nie pracuje w Bomaxie od co najmniej pół roku? Jaki powód nie zapłacenia?

OLOBIANY

B-O-M-A-X wrócił na rynek :)

podwykonawcaX
@OLOBIANY 07.06.2017 15:13

Nie na długo

olgboma

Nie jestem ani Olgierd ani Maryśka, ale uważam ich za najuczciwszych przedsiębiorców. Jak widzę jak robią was w konia to dałbym im Gazele Biznesu, BRAWO OLO OBY TAK DALEJ XD

podwykonawcaX
@olgboma 18.12.2016 19:09

Chyba za możliwość kombinowania jak ludzi robić w konia

D.R

Firma jak wiele innych ...............................

Podwykonawca
@D.R 01.11.2016 21:51

Pozostaje sprzątanie u inwestorów prywatnych,kasa od ręki.

D.R
@Podwykonawca 01.11.2016 21:53

Chyba tak.

Podw.

Jakiś czas temu współpracowałem z Bomaxem , zapłacili mi za robotę chociaż nie obyło się bez dziwnych kar.

podwykonawcaX

O czym Wy tu piszecie? Jest to forum na temat firmy BOMAX a nie jakieś bzdety na temat pracowników, sprzętu. Ludzie oszust szaleje naciąga kolejne firmy i co brak pomysłów jak go załatwić?

Marek.O

Szukasz sprzętu na forum.To nie te miejsce chyba.......................................

Anonim 12

Kupię używany sprzęt do usuwania grafity . Dużo postów i firm może ktoś z was ma taki sprzęt.

Podwykonawca

Olsen na jakiej budowie robiłeś.

Olsen
@Podwykonawca 01.11.2016 12:00

A z kim mam przyjemność żebym udzielał takich informacji.

Miro

Takie czasy .

Podwykonawca

Dużo pracy mało kasy ................................

Karol

schiefer jest do mnie,

Podwykonawca XXL

Zastanawiam gdzie są ludzie do pracy chyba wszyscy wyjechali niestety za chlebem do zachodnich sąsiadów .

AGA
@Podwykonawca XXL 25.10.2016 21:47

NIE ...DOSTALI 500+ I SIEDZĄ W DOMU BO NIE OPŁACI IM SIĘ PRACOWAĆ...

Podwykonawca XXL
@AGA 26.10.2016 19:12

Zgadza się ........... W naszym ukochanym Kraju ,każde rozwiązanie kryje w sobie pułapkę.

Podwykonawca

Z przebaczenie jest jak z jazdą samochodem po zmroku,przy wymijaniu ktoś musi zmienić światła.

Podwykonawca

Jeśli zdaje ci się że okna sąsiada są brudne -umyj swoje. Pozd.

Marek.O

Marek.O Moi mili moja współpraca z firmą trwała 1 sezon po czym rozstałem się z Panem O.S Nie duszę się i nie flustruję patrzę na to co mogę dobrego dla swojej firmy zrobić i czynię to moi koledzy i koleżanki po fachu uwierzcie mi lepiej całą swoją dobrą energię przeznaczyć na swój rozwój i mieć wyjeb.na to na co nie mamy już wpływu.

Miro

Miro Nie mogę się oprzeć i dodać swojej opinii, mimo że w tego typu rzeczach nie uczestniczę ,to jednak dodam swój komentarz ,moją współpracę oceniam na średnią .Pozdrowienia dla wszystkich.

Podwykonawca
@Miro 23.10.2016 16:33

Miro kojarzę cię z budowy,mam pytanko czy wciąż zajmujesz się sprzątaniem............................

Olsen

Witam Rzetelna Firma . Pozdrawiam

Clean S.
@Olsen 22.10.2016 18:10

Chyba Olgierd a nie Olsen. Bo żaden podwykonawca by pozytywnej rzeczy na tych oszustów nie napisał! Ludzie nie dajcie się omotać! Dwa przelewy Wam puści a potem za większą pracę nie dostaniecie nawet złotówki! I jeszcze te potajemne oferty pracy od Maryski extra fuchy po cichu przed Olgierdem. Banda oszustów!P.S. Olgierd widzimy się niedługo w sadzie !

Piotr

Bardzo rzetelna firma, nie wiem kto wypisuje złe opinie, ale jest szansa że konkurencja. Bomax normalnie i godziwie płaci, zrobiłem dla nich przeszło 500 tys m2 w 15 budowach i zawsze dostawałem pieniadze na czas.

Karol
@Piotr 02.09.2016 16:28

Piotr podaj mi swój Priv..............................

Karol
@Karol 27.10.2016 18:18

schiefer@onet.pl

anonim

(usunięte przez administratora)

podwykonawca x

Głupoty żadnych szkoleń praca na czarno

Włodek

Witam Firma jak każda inna w Polsce trzeba się natrudzić ale na szczęście mi wypłaca może dla tego że zawsze wszystkie projekty doprowadzam do końca mimo że czasami pojawiają się spięcia i nieporozumienia. Pozdrawiam Włodzimierz

Karol

Witam Współpracuję z tą Firmą,owszem współpraca jest ciężka trzeba uważać i się pilnować nie tylko przy wykonywaniu zlecenia ale i przy umowach i fakturach.Nie zdażyło się naszej Firmie nie otrzymać płatności za zlecenie. z Firmy Bomax. Współpracowałem z wieloma firmami w Polsce i powiem wam szczerze jest ciężko wszyscy szukają problemów tam gdzie ich nie ma byle by tylko coś urwać z FV a najlepiej nie zapłacić. Na bazie doświadczenia a mam je spore to oceniam współpracę z Bomax na dobrą. Pozdrawiam zadowolonych i tych niezdowolonych .Karol

anonim

(usunięte przez administratora)

podwykonawca x

Firma składa się z właściciela, koordynatorki, 2 do trzech pracowników. Poznałam jednego, który był strasznie wykorzystywany ( praca nocna + praca w dzień) za 1900 zł około 250 h pracy. Płacą ludziom ok 7-8 zł za godzinę. Pracownik nie miał wyjścia miałby poważne problemy ze znalezieniem pracy (ok 180 kg wagi) i zero wiedzy o sprzątaniu Nie są uczciwi. Płacą pensje bo muszą, a podwykonawców oszukują. Na stronie internetowej można wszystko wypisać

podwykonawca x

Firma składa się z właściciela, koordynatorki, 2 do trzech pracowników. Poznałam jednego, który był strasznie wykorzystywany ( praca nocna + praca w dzień) za 1900 zł około 250 h pracy. Płacą ludziom ok 7-8 zł za godzinę. Pracownik nie miał wyjścia miałby poważne problemy ze znalezieniem pracy (ok 180 kg wagi) i zero wiedzy o sprzątaniu Nie są uczciwi. Płacą pensje bo muszą, a podwykonawców oszukują. Na stronie internetowej można wszystko wypisać

anonim

(usunięte przez administratora)

podwykonawca x

klientów to nie obchodzi. ważne żeby była zrobiona robota a czyimi rękoma to nie ważne. Na policji powiedzą, że pozostaje droga sądowa. bo firma istnieje. Nie oszukują klientów tylko podwykonawców a ci nie mają kasy żeby go podać do sądu i koło się zamyka

Cleaning Pure Services

Bzdury piszecie na tym forum!Bomax dobrze i termimowk płaci! Znam te rzekome historie z podwykonacami. Jest to nieliczna grupa firm wyłidzajacych pieniadze za sprzatanie. Jak Bomax ma zapłacic podwykonawcy jak ten nie wykonał swojej pracy. Ludzie ogarnijcie sję. To wasza sprawa że musicie zatrudniac ludzi i kupować chemie. Jak schodzicie z budowy to jak Bomax ma was rozliczyć? Za 5% waszego kontraktu? Postawcie sie na miejscu zlecajacego, kiedy podwykonawca zejdzie Wam z budowy! Proponuje wiecej pokory! Pan Olgierd to uczciwy przedsiębiorca, zawsze stanę po jego stronie!

podwykonawca x
@Cleaning Pure Services 12.07.2016 14:19

Nie wiem kto pisze te peany na temat Olgierda ale firma pod nazwą Cleaning Pure Services jest z Gliwic i nie sądzę żeby współpracowała z Bomaxem. Olgierd to oszust i to prędzej czy później będzie udowodnione. Zakładanie nowych spółek i firm nic mu nie da. A tą " pochlebną opinie sam sobie napisał"

anonim

(usunięte przez administratora)

kolejny oszukany podwykonawca

Mowa jest o Firmie Sprzątajacej która wygrywa przetargi ,lub ma wejścia na sprzątanie bloków po budowie nie mają swoich pracowników tylko zawierają umowy z firmami sprzątającymi które sprzątają za Nich. BOMAX bierze od Dewelopera 28000 za blok .z firmą sprzątającą podpisują umowę z której wynika że już ta firma jest na przegranej pozycji ... ( posiadam taką umowę więc wiem...) a Firmie obiecują 5000 za blok . Firma Sprząta w pocie czoła zatrudnia coraz więcej osób i wydaje więcej pieniędzy na środki, sprzęt paliwo i inne... i odchodzi z kwitkiem bez grosza,bo dewelpoer chciał udupić Olgierda i nie odebrał sprzątania. . Ale budynek jest już posprzątany... to za niedotrzymanie terminu Bomax dostaje nie 28000 lecz 15000 i dla Nas już nie zostaje bo Olgierd z Maryśką jedzie na wakacje. Tak było z Naszą Firmą.

podwykonawca x

BOMAX Sp.zoo, BOMAX Olgierd Szumski to firmy sprzątające i ta sama osoba ich prowadzi. Adresy różne, wirtualne Wilcza, Krucza i coś tam jeszcze

teddi

uważajcie na tą firmę to wszystko prawda co tu piszą.Jak można nazwać ich firmą nie mają sprzętu ani ludzi nawet ukraincy tam nie chcą pracować.Warszawski rynek doskonale zna tych oszustów pozdrowienia dla Olgierda:)

anonim

(usunięte przez administratora)

Klaudia

Mieli i mają bo nadal postępują tak samo i nadal tracą chociaż pewni oni sami mają o tym inne zdanie ale to ich sprawa. Dla kilku osób i kilku firm na rynku Warszawskim ta firma to historia i pomyłka. Tonący brzytwy się chwyta.

anonim

(usunięte przez administratora)

Klara

Dziwię się kto tu może o tej firmie dawać pozytywne opinie. Pracowników mają niewyszkolonych o ile jeszcze ich mają bo głównie podwykonawcami robią których już i tak mają coraz mniej. Więcej w bomaksie jest już kombinacji niż fachowego wykonywania usług, biedny klient który ich weźmie. Słyszałam, że już nie mają chętnych na podwykonawstwo bo nie płacą w terminach i kombinują tak żeby naciągać na dodatkowe roboty. Też widzę rychły koniec tej firmy.

PodwykonawcaX

Analityk piszesz głupoty. Nie można dogadać się z inwestorem. To co piszesz to oszczerstwo i za to grozi kara. Ja absolutnie nie bronię tu Bomaxu. Postępowanie Olgierda jest absolutnie nie w porządku. Ile za budowę bierze to jego sprawa a jeśli podwykonawca zgadza się pracować za sumę jaką On proponuje to też jest sprawa podwykonawcy. Ja wiem że inwestor przeważnie nie jest świadom tego, że jest praca wykonywana przez inną firmę po prostu Bomax nie zgłasza swoich podwykonawców do inwestora.

Analityk
@PodwykonawcaX 12.03.2016 11:27

Wiesz, pomówienia czy nie ale to słyszałam od jednego z kierowników budowy. Osobiście do nich nic nie mam i plotek też nie chcę rozpuszczać po sieci jednak poczytaj to co jest wyżej napisane i poskładaj sobie w całość.

Analityk

Szanowni Państwo, wiele tu można przeczytać na temat firmy Bomax Sp. z o.o. Ja wiem jedno, właściciel firmy oszukuje pracowników i podwykonawców. Opowiadają fantazje a później aby namówić np. do współpracy a później oszukują. Ostatnio szukają podwykonawców żeby nie mieć problemów z własnymi pracownikamim bo ci domagają się bezpośrednio pieniędzy. Z tego co wiem na 100% zapłacą pośrednikowi raz czy dwa a później już kasy nie zobaczy. Dogadują się też na budowach z inwestorem w taki sposób żeby robił w konia podwykonawcę bomax-u, a oni mają powód do niepłacenia bub zapłacą częściowo. Uprzedzam przed tą firmą z czystym sumieniem.

Podwykonawca

Na wypłatę pieniędzy za prace od marca do tej pory nie mogę się doczekać. Oszuści!

Podwykonawca

Bomax to całkiem uczciwa firma pracuje z nimi juz 2 lata i zawsze są pieniadze na czas:) polecam. Nie wiem tylko skad ten hejt:)

EWAW
@Podwykonawca 20.02.2016 13:35

Firmo Bomax to tylko kwestia czasu aż rozliczycie się ze swojej działalności.Swoją drogą szkoda,że nie rozumiecie pojęcia nie ma nic za darmo.Pozdrawiam Ewa

kolejny oszukany podwykonawca
@Podwykonawca 20.02.2016 13:35

Cikawe kto z BOMAXU pisze te pozytywne opinie MARYŚKA OLGIERD CZY NASA INNYCH WYLANSOWANYCH PRZYDUPASÓW MARYŚKI. ....

EWAW

JAREK NIE WIEM CZY JUZ WSZEDLES W TE DOBRE WARUNKI , JEZELI TAK TO PROSZE OPISZ I OPOWIEDZ JAK DOBRZE CI POSZLO MOZE MASZ JAKES BONUSY NA NIE OSZUKIWANIE, BYC MOZE JESTES JAKAS DESKA RATUNKU LUB CO GORSZA JEDNYM Z NICH.

EWAW

Proszę o kontakty ewatarchomin@interia.eu

Podwykonawca

`wa` co zrobiłeś żeby odzyskać pieniądze?

kolejny oszukany podwykonawca
@Podwykonawca 09.11.2015 08:49

BOMAX znów się ogłasza,że poszukują FRAJERÓW Uważajcie kochani. A może na fejsie ich obsmarować.???

PodwykonawcaX

Gdzie jeszcze szukać wpisów? Jak wyrwałeś kasę?

EWAW
@PodwykonawcaX 08.11.2015 09:01

Prosilam kontaktujcie się ze mna , jak widać moje wpisy sa kasowane.Jednak probuje dalej.ewatarchomin@interia.eu .

wa

Dlatego nie ma waszych wpisów bo Olgierd ma wykupiony abonament w gowork i może kasować komentarze które się ni podobają. Komentarze może usuwać kilka tygodni wstecz. wpisy sprzed 1 roku też zostały usunięte firm oszukanych przez Olgierda i Maryśkę jest bardzo dużo ,poszukajcie w internecie. Ja swoje pieniądze wyrwałem wieprzowi z gardła.

EWAW

Pytam, dlaczego moje wpisy nie sa rejestrowane ipokazywane na tym forum?

EWAW

proszę o wyjaśnienie dlaczego mój ostatni wpis nie został umieszczony?

kolejny oszukany podwykonawca.

benny Ja dopiero po tych pierwszych odbiorach i po rozmowach z kierownikami budowy zaczęłam szukać opinii na temat BOMAXU w internecie. I nie miałam już złudzeń,że może zapłacą PO PROSTU ZREZYGNOWAŁAM I TYLE. A w umowie jest tyle,że gdy nienależycie wykonasz zlecenie lub zerwiesz umowę oni nie zapłacą... Ty wydasz pieniądze na środki czystości ,paliwo,pracownikom też musisz zapłacić... (Ty zapłacisz ,bo jesteś uczciwy Oni nie zapłacą Tobie. )Po tygodniu spędzonym na tej przeklętej budowie tracisz mniej niż po trzech tygodniach. My sprzątaliśmy blok na spółkę z inną firmą czyli jeden blok oni np.3 piętra i my 3 piętra. My po tygodniu zrezygnowaliśmy i odeszliśmy bez grosza i Oni też odeszli bez grosza po 3 tygodniach. Mamy kontakt do dziś i UWIERZCIE KOCHANI ŻADNE Z NAS NIE OTRZYMAŁO ZŁAMANEGO GROSZA OD FIRMY BOMAX.

kolejny oszukany podwykonawca.

benny- tak jak Nasza Firma nikt nie szuka opinii na temat FIRMY z którą zawiera umowę. bo na początku współpracy nic nie wskazuje na to,że to OSZUŚCI. Ja dopiero po tygodniu spędzonym na budowie po pierwszych odbiorach gdzie naprawdę bardzo się staraliśmy,żeby np.okna były czyste na ramach nie było najmniejszej plamki...KIEROWNICY BUDOWY nie uznali odbioru nie podpisali protokołu tylko dlatego,że na 4 piętra trafiło się kilka okien które zostały uszkodzone podczas montażu. Uszkodzone w sensie nie wybita szyba,lecz niewielka rysa na szybie lub ramie. A gdzie oni byli przy odbiorze montażu okien???? też nie zaliczyli i nie zapłacili ????? Pewnie tak było BOMAX nie płaci bo zasłania się DEWELOPEREM a DEWELOPER płaci np.za blok- nie 28,000 jak mieli w umowie lecz 15,000 i tak Dwewloper zaoszczędził kasę na umowie z BOMAXEM a BOMAX nie wypłacił Nam wszystkim bo mieli mało kasy i starczyło tylko na ''WACIKI"" A ROBOTA JEST ZROBIONA JEDNA FIRMA ZROBI OKNA INNA FIRMA ODKURZY POSADZKI JESZCZE INNA UMYJE DRZWI I SCHODY.... ZA DARMO I CO???? BUDYNEK POSPRZĄTANY.

Espol

Jaki ty mały jogi mądry jestes;]

kolejny oszukany podwykonawca.
@Espol 08.09.2015 18:04

Jakby się zastanowić ,to dzięki małym firmom BOMAX się bogaci. Szukają FRAJERÓW i niestety znajdują. My w porę sami zrezygnowaliśmy,gdy nie zaliczono nam pierwszych odbiorów,w związku z tym straciliśmy tylko tydzień na budowie. Kierownicy tej budowy nienawidzili Olgierda za jego oszustwa i odebrali mu możliwość sprzątania pozostałych bloków. A dzięki gadulstwu i wścibstwu mojego męża (nota bene to cechy,których u niego nie lubię) dowiedzieliśmy się od kierowników dużo więcej rzeczy na temat BOMAXU i Olgierda. Niestety szczegółów nie podam gdyż było by wiadomo kto to powiedział i na której budowie. Zatem PRZESTRZEGAM WSZYSTKIE MAŁE FIRMY UNIKAJCIE FIRMY BOMAX BO TO OSZUŚCI. Pracujcie uczciwie po kropelce tak jak my zaczynaliśmy piorąc u starszej Pani chodniczek biorąc za usługę 20 zł. Teraz po tej kropelce uzbierała się wanna. Jesteśmy zadowoleni i NIGDY JUŻ NIE PODEJMIEMY SIĘ WYKONAWSTWA. Życzę POWODZENIA wszystkim oszukanym.

yogi

No może i tak jest, Bomax wie jak wyglądają zlecenia na dużych budowach a małe firmy nie mają pojęcia. Wobec tego miałem rację. Małe firmy powinny brać małe zlecenia i wszystko było by OK.

PodwykonawcaX

Ja nie narzekam tylko obserwuje. Yogi piszesz głupoty. To narzekają coraz nowe firmy, które zostały zrobione w konia przez BOMAX. Tak naprawdę nie odpowiada mi współpraca z firmą BOMAX i sposób rozliczania się i dlatego nie współpracuje. Wiem, że niektóre firmy do końca nie wykonały zlecenia i zostały zdjęte z budowy i nie mają zapłacone i tu leży pies pogrzebany. BOMAX nie informuje, nie uczy tylko wrzuca na głęboką wodę. Jeśli się nie ma zaplecza finansowego to nie ma co zaczynać, zbyt długie czekanie na kasę. Mnie BOMAX jest winny niewiele, ale współpraca z nimi jest zbyt nerwowa i mało opłacalna.

yogi

To dziwne, żaden inny podwykonawca, a jest ich dużo, nie uskarża się na płatności od firmy BOMAX. Cały czas mają pretensje trzy lub cztery firmy podwykonawcze i to takie raczej drobne, chyba nie wiele znaczące na rynku. Wydaje się , że oni mają problemy z psychiką. Zycie idzie na przód i trzeba patrzeć z czego się utrzymać a nie rozważać co było. Czas się wziąć do rzetelnej roboty to i płatności będą. Bo są, ja nie narzekam.

Zostaw opinię o Bomax - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bomax