Marken

Gdynia

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 357 ocen.

Marken
4 357

Opinie o Marken

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marken

Dominika

@Eh Twoja opinia jest bardzo pomocna dla przyszłych pracowników. Strategia wrzucenia na głęboką wodę jest czasami najlepszym rozwiązaniem, dającym silny impuls do działania. Jak oceniasz możliwości negocjacji wynagrodzenia podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Jakich pytań należy się spodziewać podczas rozmowy? Czy możesz napisać, że ta praca daje satysfakcję? Czy coś się zmieniło w firmie od Twojego ostatniego wpisu?

Eh

Pracowałem miesiąc i właściwie złego słowa powiedzieć się nie da. Praca ciekawa, pełna wyzwań, ekipa przyjacielska i pomocna. Trzeba tylko dobrze wynegocjować warunki pracy na starcie bo można wylądować gorzej niż na kasie w Lidlu. Obie pensje były na czas ( a nawet dzień przed ). Firma się rozwija, ma teraz nową siedzibę z prawdziwego zdarzenia. Szefostwo musiało się przejechać na co niektórych bo bardzo mocno pilnuje początkujących, przeprowadza częste "gadki motywacyjne" co młodym, nieokiełznanym na pewno wyjdzie na dobre. Jak ktoś lubi jasno przedstawione zasady i obowiązki to może się trochę przejechać bo raczej jest się wrzucanym na głęboką wodę z minimum przeszkolenia i prikazem nauki w domu, a o premię trzeba walczyć kombinując we własnym zakresie. Takie ni to praca zespołowa ni to rywalizacja. Trzeba załapać klimat starych wyjadaczy a czas zacznie lecieć bardzo szybko bo na pewno jest tam co robić.

Administrator

Dysponujecie jakimiś nowinkami z życia firmy? Podzielcie się swoją opinią związaną z wynagrodzeniem w Marken. Może okazać się to cenną informacją dla innych użytkowników.

anonymous

Byłem ostatnio na rozmowie i generalnie mam pozytywne wrażenia, a osoba mnie rekrutująca miła i konkretna. Zaprosili mnie na szkolenie , na pierwszy rzut oka atmosfera ok, ludzie nie są przykuci do biurek jak w korpo. Ogólnie bez zastrzeżeń na mój gust.

ciekawy
@anonymous 21.01.2018 15:17

Coś potem z tego wyszło, o co chodzi z tym szkoleniem?

Jasiek

Jesteście pewni, że wina leży po stronie firmy? A może to wina pracowników, którym nie po drodze z dobrą pracą?

Ta firma to Enigma
@Jasiek 07.01.2018 18:47

Terminowe wypłaty wynagrodzeń i chęć budowania przyjemnej atmosfery w pracy leży raczej po stronie pracodawcy. No chyba, że pracodawca jest innego zdania.

niki

Kit tam z papierem, grunt ze kasa jest i to na czs :)

Ta firma to Enigma
@niki 30.05.2017 19:00

Przytoczę klasyka : "Co wy robicie z tymi pieniędzmi, że wam nie starczy" Niektórzy mają rodziny na utrzymaniu, rachunki do płacenia no i zjeść czasami fajnie. Praca tam to ciężka lekcja życia.

Ta firma to Enigma

Niejasne zasady współpracy, brak możliwości realnego rozwoju, brak elastyczności godzin pracy, słabe wynagrodzenie, brak wyrozumiałości pracodawcy i archaiczne metody organizacji pracy.

Dominika

Dopytywałam o to samo @..., ale niestety bez skutku. Może teraz jak pytają o to dwie osoby, ktoś da znać? Praca nie wydaje się być tak obciążająca, na pewno plus to godziny 8-16. Więc jeśli ktoś może dać znać mniej więcej o zarobkach i premiach, o których wspominają, będziemy wdzięczni.

rolka_papieru_na_rok
@Kuku 08.11.2017 13:17

@Kuku w samo sedno. Są strasznie chaotyczni i mają bardzo niezrozumiale i górnolotne podejście do wykonywanej pracy. Właściciel gra rolę prezesa wielomilionowej korporacji i od lat opowiada wszystkim te same bajki o tym jak rozwijająca i przyszłościowa jest ta praca. Strata czas. Szkoda dziewczyn, które tam pracują..

,,,

Na trojmiasto pojawiło się ogłoszenie o pracę na stanowisku helpdesk ktoś może coś więcej powiedzieć jak wyglada praca na tym stanowisku?

Dominika

@rapka a możesz nam napisać coś więcej o samych warunkach zatrudnienia u tego pracodawcy na stanowiskach biurowych? Jakiego wynagrodzenia mogą spodziewać się ewentualni zainteresowani pracą? Wynagrodzenie jest jednym z najważniejszych czynników wpływających na decyzje zawodowe.

rapka

Wkurza mnie jak opinie wyssane z palca uderzają nie tyle w firmę ile w pracowników. Przepracowałam tam prawie 2 miesiące i powiem krótko, te opinie to stek bzdur. Gdyby nie fakt, że praca biurowa nie jest dla mnie, nie zrezygnowała bym. Ludzie którzy tam pracują, robią to z pasją, pomagają sobie na wzajem, panuje wręcz rodzinna atmosfera. Jeżeli jest tam tak fatalnie a pracownicy są zastraszani, to dlaczego dziewczyny tam pracują po kilka lat ??? Pozdrowienia dla załogi :)

zainteresowany

Czy to norma, że przesuwają trzykrotnie rozmowe o staż? Ktoś wie czemu teraz szukają i jak staż płacowo-godzinowo wygląda?

Pozdro600
@zainteresowany 08.06.2017 13:24

Staż jest bezpłatny, więc nie bój, nie musisz za niego płacić.

natka

PRL pod każdym względem, nawet papieru toaletowego nie ma. Prosisz o przydział... przerwa w pracy monitorowania, jak zadzwoni tel prywatny to patrzą jakby nie wiadomo co się stało. Brak budżetu marketingowego ale wymagania są jakby były miliony na te działania. Brak wsparcia przy rozpoczęciu pracy, komentarze po 2 tyg pracy ze nikt nie będzie stał nad pracownikiem i samemu trzeba sobie radzić.brak strategii marketingowej i zaplanowanych działań tylko wysyłanie informacji prasowych i przedruku artykułów do dziennikarzy i zebranie o to,aby coś zamieścili. Poziom komunikacji na najniższym poziomie. Nikt nie wprowadza szczegółowo w projekty istniejące, samemu trzeba strugach wariata i dzwonić, mówić że nie wiesz co chodzi. Brak możliwość korzystania z usług grafika,więc nie ma reklam w gazetach czy portalach, wszędzie za drogo. Nie polecam marketingowcom,którzy chcą się rozwijać.

pracownik
@natka 25.05.2016 22:39

Papier toaletowy już jest! ;D

siwa

Najważniejsze dla mnie, pensja na czas a jak komuś zależy to premia może nawet osiągnąć 200-300% pensji. Atmosfera fajna, ludki fajni J. Szefostwo, wymagający, nie zawsze to się podoba ale to jednak praca a nie wakacje :)

Andy

Naprawdę fajni ludzie sa w tej firmie, kasa na czas...co nie jest norma teraz. Premie, prowizje itp., sa i to o dziwo bez problemu...chyba jeszcze nikt nie mowil ze stracil czy nie dostal . Szkolenia sa niestety co miesiąc...i to jest męczące bo produkt się zmienia. Aha, urlopy tylko w wakacje, bo później to już marzenie. Czy zadowolona ? Tak bo z roku na rok prowizje mam wieksza (klient jest moj, wiec nawet pod 5 tke na reke mam).

anonim

Płaca na stażu - pierwszy m umowa o staz, potem po 1500zł netto. Po stażu możliwość pozostania (proponują raczej wszystkim) i płaca 3000 brutto . Można pracować na polowe etatu . Super atmosfera, ciekawe projekty. Wymagajacy, ale cierpliwi. Masa szkolen, webinariow i testow. Trzeba sie pilnowac, ale pewnie jak wszędzie.

senseiit

Atmosfera w zespole jest dobra . Kasa przeciętnie dobra, . Podwyżkę trzeba zawalczyć i odczekać swoje . Ludzie są w porządku. Nie ma przesadnego obłożenia robota. Nie ma na co narzekać choć mogliby płacić lepiej. Zdecydowanie nie jest to biedronka dla serwisu it.

H2SO4

Byłem w tej firmie.(usunięte przez administratora). Podczas mojego oczekiwania na korytarzu na osobę, z którą miałem rozmawiać widziałem gro osób przemykających ze spuszczonymi głowami. Nikt się nie przywita, nawet na ciebie nie spojrzy, pomimo że przechodząc w wąskim korytarzy trąca twoją nogę. 15 minut czekania,(usunięte przez administratora) Rozmowa bardzo formalna, z ust rekrutera padało dużo nieprzemyślanych i szablonowych pytań, na które udzieliłem odpowiedzi w trakcie poprzedniej wypowiedzi lub zdania. (??) Pomimo dużego oporu dyrektor pokazał mi inne pomieszczenia, w których znajdują się miejsca pracy konsultantów. W całym mieszkaniu panuje ten straszny zaduch, smród bym powiedział, pewnie spowodowany tym, że 6 osób siedzi na 10 metrach kwadratowych, biurko przy biurku. Ci, którzy fundują swoim pracownikom coś takiego, (usunięte przez administratora) Rekord świata to śmierdząca łazienka, w której brakuje mydła, papieru toaletowego i nie ma ciepłej wody.. Ktoś mi szepnął, że to tutaj standard i każdy ma swój papier.. (SERIO?) Można pęknąć ze śmiechu albo się po prostu popłakać ze współczucia.. Ucieczka była jedynym ratunkiem..

Dead Parrot

Jak za ciężko, to przed portiernią czeka kolejka chętnych! Jak pani nie daje rady, to trzeba było powiedzieć, to sam bym to zrobił kurde mol, ile razy mam powtarzać. A czy w tej firmie nikt nie pracuje? tylko dyrektor i sprzątaczka... proszę nikomu nie wierzyć, wszyscy kłamią...

koko
@Dead Parrot 17.03.2017 14:17

Gdzie jest ta kolejka chętnych ;)?

Dead Parrot

Demokracja jest - więc możecie wybrać czy chcecie pracować czy iść na bezrobocie i klepać biedę. Jak już się na pracę w takiej fajnej firmie załapaliście to morda w kubeł i nie oddychać. Nie potraficie nawet uszanować jaką szansę dostaliście od losu.. Narzekacie na warunki.. Trzeba wiedzieć, że prawo prawem, życie życiem. Niektórzy to by chcieli pieniądze za darmo brać albo od razu miliony. Trzeba ciężko pracować żeby szef był zadowolony, wtedy można uzyskać coś w życiu. Życie to nie bajka. Pot musi lać się po plecach i po tyłku. Nauczcie się pokory i szanujcie swojego pracodawcę bo daje wam na chlebek.. Inaczej byście z głodu pousychali!! Narzekają a pracować nie potrafią. No mówię wam, banda nierobów i cwaniaków. Jeszcze was życie nauczy i wspomnicie jak mieliście dobrze!!

Koko
@Dead Parrot 17.03.2017 01:49

Dziwne..zastanawia mnie tylko ile taka osoba wytrzymałby w warunkach które tam panuja ;)? Zapraszam na miesiąc do oka Wielkiego Brata a nóż widelec w toalecie niedługo będzie ;) wole pracować za mniejszą kase (usunięte przez administratora) życze powodzenia !

anonim

(usunięte przez administratora)

Koko

Zastanawiam się kiedy tam PIP wleci albo coś ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

Koko

Widze ze nie tylko ja musialam pisac takie wezwanie ;)

andrzejek

cześć! na trojmiasto.pl wisi ogłoszenie Opiekun sieci dystrybucji, Przedstawiciel firmy Bitdefender w Polsce - Marken. Zastanawiam się czy nie aplikować. Jak wygladją tam warunki płacowe, zakres obowiązków, atmosfera na linii pracownik - pracownik, pracownik - przełożony. Jest ktoś w stanie doradzić? Proszę o rzetelne i podparte faktami opinie. Dzięki.

lulek z pcimia

obecnie szukają Promotora marki w internecie, zarobki z ogłoszenia NA POZIOMIE OD 2500 BRUTTO DO 5000 BRUTTO. więc to oczywiste, że ZACZYNAJĄC OTRZYMASZ 2500 BRUTTO a jak długo będziesz otrzymywać taką wypłatę to JUŻ INNA KWESTIA - podejrzewam, ze ciągle. Poza tym wypłata składa się z podstawy oraz premii - NIE WIEM CZY TE 2500 BRUTTO określa już premię. Równie dobrze górną granicę mozna było określić jako 10000 BRUTTO POD WARUNKIEM, ŻE SPEŁNISZ SZEREG NIEWYMOWNYCH CZYNNOŚCI. BARDZO ŁADNIE SKONSTRUOWANE OGŁOSZENIE - ładną pogodę dziś mamy :) słonecznie tak bardzo

strata czasu

Wielka "firma komputerowa". Piękne nazwy stanowisk, a prawda jest taka, że sadzają ciebie przed komputerem "na słuchawce" dzwonisz cały dzień po tysiąc razy do tych samych ludzi aby wcisnąć im program, którego nikt nie chce kupić. Praca marzeń.

N4M

iwono widzę, że jeśli sama nie sprawdzisz to nikomu tutaj nie uwierzysz. Skoro wolisz uczyć się na własnych błędach, niż skorzystać z doświadczeń innych - próbuj. Powodzenia.

N4M

iwona to, że w ogłoszeniu piszą max 5000 brutto - oznacza nic innego, że tyle ma Pan(usunięte przez administratora). Chyba nie myślisz, że tyle zarobisz u Pana Marka? Pracowałem kiedyś w tej firmie, później nawet z innej strony miałem okazję się z nimi kontaktować. Firma ma niepoważne podejście do klienta. Wysłałem do nich zapytanie o oprogramowanie antywirusowa na ponad 30 stanowisk, a oni nie raczyli nawet mi łaskawie odpisać. Jako pracodawcę niepolecam. Jako kontrahenta również nie. Lepiej szukajcie pracy w innych firmach.

saluth

Atmosfera wcale nie dopisuje - tak jak opisał to prawdopodobnie sam właściciel w komentarzu wyżej. Praca tam to istny koszmar. Jeżeli chcecie tam pracować pomimo przeczytania wszystkich negatywnych opinii sięgających 2011 roku, to nie miejcie później pretensji do nikogo innego jak do samych siebie. Tam nic się nie zmieniło i prawdopodobnie nigdy się nie zmieni. Opinie są nieprzesadzone, brzmią groteskowo, ale tak właśnie wygląda praca w "Marken Systemy Antywirusowe Marek Markowski".

on

w tej chwili jest oferta na pracownika helpdesk, która opisana jest ze brak doświadczenia i wydaje się na takiego zwykłego helpdeskowca - a jednak oczekiwania są bardzo duże, na rozmowie nie mieli mojego cv, co wydaje się normalne jak aplikujemy na jakieś stanowisko. A przedstawiciel który prowadził rozmowę chyba nie miał pojęcia jak wyglądało ich ogłoszenie o prace - strata czasu dla obu stron.... Zresztą po przeczytaniu komentarzy, nie ma czego żałować

piotr

Witam, mam pytanie, czy płacą na czas i czy atmosfera jest dalej taka nieciekawa?

Zostaw opinię o Marken - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marken