Opinie o Sap Polska Sp. z o.o. w Warszawa

2.6/5
Na podstawie 7 ocen.

Poniżej zobaczysz opinie byłych oraz aktualnych pracowników o pracodawcy Sap Polska Sp. z o.o.. Zobaczysz tutaj też opinie kandydatów do pracy w firmie Sap Polska Sp. z o.o. o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Usługi IT - działalność związana z oprogramowaniem

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Sap Polska Sp. z o.o. w Warszawa

mimoz

Tak jak piszą poprzednicy starego składu już nie ma. Funkcjonują różne układy, ciśnienie na wynik którego w zasadzie nikt nie umie osiągnąć. Ciągła atmosfera niepewności, wszechobecne donosicielstwo i zmuszanie wieloletnich pracowników do odejścia to tylko wybrane "smaczki". Liczę na to, że przyjdzie taki dzień gdy ktoś z regionu przyjrzy się temu jak obecnie funkcjonuje polski oddział i dlaczego jest tak wielka rotacja ludzi i z czego wynika ta cała niemoc.

bart
@hal

A ten tytuł najlepszego pracodawcy to nie jest tylko tytuł? Kto wie na jakiej podstawie to się przyznają, chyba szarego pracownika nikt nie pyta?

mimoz

Szyder
@mimoz

Dziwne, firma widnieje jako jeden z najlepszych i wymarzonych pracodawców w Polsce,a tu takie smaczki? Polactwo zawsze i wszędzie zrobi piekiełko, z najlepszych światowych firm polski oddział to jest zawsze (usunięte przez administratora) malaria, nepotyzm, matactwo, niekompetencja zarzadu, szukanie winnych....klasycy jednak mieli rację mówiąc : kraj piękny, tylko ludzie (usunięte przez administratora) ' polskość to nienormalność'. Sama pracuję w firmie, która w macierzystej lokacji ma opinie doskonałego pracodawcy, natomiast jej polski oddział, to festiwal niekompetencji i zbiorowisko najpodlejszych, najbardziej 'śliskich' person, z jakimi miałam w życiu do czynienia. Po powrocie z 15 - letniego pobytu za granicą, nie potrafię przywyknąć do takiej "kultury" pracy. (usunięte przez administratora) braku wspolpracy pomiędzy poszczególnymi działami i braku zrozumienia, że firma działa jako jeden organizm. Kazdy ciagnie w swoja strone, kazdy chce dostac premie, każdy zwala błędy na innych i donosi na każdego. Koszmar. Trzymają mnie tu jedynie zachodnie zarobki ????

hal Nowy wpis
@Szyder

Wydaje mi się, że firma w czasach jak ankiety były prowadzone, to była Top Employer i kropka. Znaczna większość osób nie chce firmy opuszczać, bo warunki są dobre. Co do negatywnych opinii o firmie... to chyba chodzi o top management i nie cały, tylko pojedynczych osób. Nie będę tego komentował.

bart Nowy wpis

Oskar

Widziałem to stwierdzenie o stabilności. Na pierwszy rzut oka mi sie to uśmiecha ale jak przy tym wyglądają teraz rotacje? były ostatnio w ogóle jakieś zwolnienia?

hal
@Oskar

W firmie sa co roku, co 2 lata jakies zwolnienia. Wystarczy poszukac na google. Za kazdym razem gdy jest mowa o zwolnieniach iles osob dostaje wypowiedz. Oficjalnych informacji ile w Polsce zostalo dotknietych zwolnieniem SAP HR nie podaje. Zawsze sie argumentuje to restrukturyzacja

hal Nowy wpis
@hal

Wspomnę o tym, że zwolnienia są zazwyczaj tylko kilkunastu osob. To niewiele w porównaniu 100+ w Warszawie i 400+ w Gliwicachl

Mia

Podobno pod względem atmosfery lepiej sie tu pracowało ostatnio. do teraz dalej wszystko jest w porządku? z kasa dobrze tu stoją i warto przyjść?

@Mia Nowy wpis
@Mia

Wydaje mi sie, ze warto, aczkolwiek osoby, ktore maja w warunkach pracy auto sluzbowe w roku 2024 duza czesc je potracila. Nowo zatrudnieni pracownicy ich w ogole nie dostała. Zgadzam sie, ze teraz sporo spotkan z klientem sa via Teams, ale jak trzeba przyjechac, to trzeba po auto z puli jechac do biura w centrum Warszawy. Tyczy to sie wszystkich, lacznie z tymi, co mieszkaja we Wroclawiu, Krakowie, czy innych miejsc.

Chciałbym pracować jako brak w mieście Gliwice. Czy rzeczywiście można zarobić 370000 ? W jakich firmach?

Jak szybko otrzymałeś odpowiedź zwrotną po rozmowie w Sap Polska Sp. z o.o.? Czy rekruter skontaktował się z Tobą, w szczególności w przypadku odpowiedzi odmownej?
Ayo

Zachodnie zarobki nie brzmia najgorzej tak szczerze. No ok a co dalej? firma stale trzyma sie w takiej super kondycji i nic sie w niej nie sypie? To stabilna robota na lata?

@Ayo

Gliwicki oddział hula i nic się nie sypie. Atmosfera super, biuro mega, super benefity, nie ma na co narzekać

Radzio
@Jaskier

W tych plusach jednego mi zabrakło co dla mnie kluczowe przy zmienianiu pracy. stawki. zarobki sa przeciętne ze ich nie chwalisz?

@Radzio

Zarobki są rynkowe. Na pewno nie takie, jak w startupach, ale to też cena za stabilność.

Czy w SAP trzeba pracować z biura?

@Pytanie

3 dni w tygodniu, chyba, że masz małe dziecko, to wtedy możesz wnioskowac o całkowicie zdalną pracę.

Donata

@Hieronim to generalnie odkąd jest ta nowa prezes to jakość pracy się pogorszyła?

LaskaNebeska
@Donata

Tej pani prezes nie ma w firmie już od 2-3 lat, czas szybko leci ;) Teraz pracuje się super!

Ewelina

Od 2020 nie ma tutaj praktycznie nowych wpisów na temat Sap Polska, z jakiegoś powodu niestety przestaliście pisać. Tymczasem przyznał, że interesuje mnie, jak tam wygląda praca w tej firmie. Byłoby super, jakby ktoś mi wyjaśnił, na czym polegają obowiązki i jak się przedstawia taki typowy dzień pracy. Możecie napisać?

Birdie
@Ewelina

Ewelina, to zależy od stanowiska. W Warszawie jest biuro sprzedażowe i całe wsparcie sprzedaży, a w Gliwicach jest centrum deweloperskie zatrudniające programistów. Te negatywne opinie dotyczą biura w Warszawie, za poprzedniej pani prezes. Dwa lata temu była zmiana zarządu i emocje opadły, pewnie dlatego nikt już nie pisał. A firma sama w sobie jest super i zespół też ekstra.

Paulina
@Birdie

Tak szczerze to przykro by mi było na miejscu tej pani, że po jej odejściu nagle wszystko ok się zrobiło...To kto do zarządu przyszedł, ktoś znany czy kompletnie osoby z zewnątrz?

Okradziony

Czy ta firma zajmuje się wynajmowaniem lokali Na doby ? https://www.sapapartamenty.pl/

Karo
 Problem
@Okradziony

Tak , sama sie nabrałam opłaciłam rezerwacje i zero kontaktu...

Birdie
@Okradziony

Nie, to polski oddział niemieckiej korporacji informatycznej, jednej z TOP 10 na świecie.

Całkowite lekceważenie klienta. Po opłaceniu rezerwacji za wynajem lokalu pomimo wielokrotnych prób kontaktu nie można się doprosić kodu do wejścia. Nie polecam, a właściwie radzę unikać!

xxmatiii
@Marek

wlasnie ogladam ich lokale i ryzykowac czy nie bardzo?

Karo
@Marek

Czy udało sie panu dostać kod do drzwi? Mam ten sam problem....

Czy można dogadać się z szefem i dostawać tygodniówki?

Hieronim

opinii brak. trudno się dziwić, nowa pani prezes jest bardzo czuła na wszelkie negatywne wypowiedzi na dwój temat. grunt że otoczyła się sprawdzonymi w XP klakierami. Zbyt wiele nie zrobią, ale będą bić brawo kiedy trzeba i w 100% popierać Kingę P. A to wystarczy by zrobić w SAP karierę pod sterami pani Kingi.

Izabela W.
@Hieronim

100% prawdy. Starego dobrego składu już dawno nie ma. Jest tylko Kinga P. i jej świta. Jedyne co robią to klaszczą - cokolwiek nie powie. A mądrego dużo nie ma do powiedzenia. Chcesz zrobić karierę w SAP pod wodzą Kingi? Przynieś herbatę, wodę, kawę. Przysuń krzesło, wyrzuć papierek. Słuchaj przytakuj, donoś, i wychodź z pracy po Pani prezes. Reszta się nie liczy, a Ty nawet bez kompetencji awansujesz w mig! tak jak ja!

@Izabela W.

Kingi już nie ma w SAP

@mc ale te godziny są płatne tak? I są obowiązkowe?

mc

może i dużo się zarabia, ale nie zatrudnia się odpowiedniej liczby osób i wiele osób zostaje po godzinach, praca po 12-14godzin dziennie, co kosztuje to rodzinę bardzo dużo; powinna odpowiednia instytucja przyjrzeć się godzinom pracy poszczególnych osób, wlepić solidną karę, może to ich nauczy

m

Napiszcie coś proszę o zarobkach. Dzięki, pozdrawiam.

Blink

Świetna firma. Dużo osób ze sporym doświadczeniem. Jedni pracują chwilę, inni dłużej, albo od samego początku. Stąd różne podejście do projektów. Ogólnie bardzo dobrze mi się współpracowało. Smaczku dodaje międzynarodowe środowisko i tu można się wiele nauczyć. Ludzie są otwarci i chętnie, żeby wymieniać się wiedzą. A do tego całość to te ciągłe nowości i nowinki technologiczne. Firma sprzedażowa i zawsze region ciśnie wynik, tak już jest. To nie to co kiedyś, gdy w SAP mieli zapakowane wyniki na dwa kolejne lata. Dzisiaj walka o rynek jest ogromna i dlatego trzeba mieć mocne podstawy do pracy w sprzedaży SAP. Słabi tego nie wytrzymają. Mocni mogą nieźle zarobić. Negatywy to taka troche polskość. Czasem niezrozumiałe utrudnianie pracy przez ludzi, którzy siedzą dalej w latach 90tych. Ogólnie bardzo polecam. HRy świetnie działają i wymyślają jak poprawić, pomóc pracownikom. Bywa, że trochę jest za dużo tego korpoinfo, ale to tak jest jak pracujesz w firmie matrycowej gdzie ma się różnych szefów. Po zmianach firma nabrała kolorytu i ludzie się w końcu dotrali jako zespół. Tak to widzę. Pani Prezes ok, zajęta ale to babka z klasą i wizją. W dodatku jak to w sprzedaży. Ma charakter.

JJ

Bardzo dobra firma. Ostatni zmiany wydają się przynosić oczekiwane rezultaty. Dobry socjal, fajna atmosfera. Wiadomo jest duża presja na wynik i sprzedaż, ale taki jest ten biznes.

Zostaw merytoryczną opinię o Sap Polska Sp. z o.o. - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Sap Polska Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Sap Polska Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 1.

Sap Polska Sp. z o.o.
  • Wołoska 5
    02-675 Warszawa
  • NIP: 9510061264 REGON: 11184543 KRS: 0000094399
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)