Tech Masters Polska

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Tech Masters Polska Sp. z o.o.

Opinie o Tech Masters Polska Kraków

Nie przegap nowości o Tech Masters Polska Sp. z o.o.!

JK

29.12.2024 21:44

Dzień dobry, Jako obecny pracownik chciałbym wyrazić swoją opinię. Przeczytałem wszystkie wypowiedzi z ostatnich dwóch lat. Spróbuję się do nich odnieść obiektywnie. Gdy zaczynasz pracę masz 3dniowe szkolenie w Krakowie w siedzibie firmy. Na szkoleniu dostajesz około 12-15produktów. Osoba, która szkoli pracowała na stanowisku PH 3-4lata. Dostajesz konkretne zastosowania, najważniejsze dane - techniczne i charakterystyczne. Produkty są dopasowane w taki sposób aby udało się wejść z nimi w wiele miejsc takich jak: mechanika, działy utrzymania ruchu, gastronomia, działy bhp itp. Na szkoleniu omówiona jest dokładnie prezentacja produktu - jest to duży plus ponieważ nie musisz na wstępie sam wymyślać działającego sposobu prezentacji. Na trzydniowym szkoleniu jest również omówienie CRM. Jako, że to ważny element - uważam go za przydatne narzędzie obsługiwane z tabletu. Jest prosty, intuicyjny i faktycznie pomaga w pracy. Mamy widok 360na klienta, planowanie wizyt itp. Z jednego miejsca wysyłamy oferty, zamówienia, wpisujemy wizyty i komentarze. Po szkoleniu masz jeszcze dwa, trzy dni w terenie z doświadczoną osobą. Potem zaczynasz działać sam. Na początku jest wiele zimnych wizyt, ale mając bazę klientów można też umawiać spotkania. Raczej nie ma co liczyć, że zamówienia same przyjdą - jest to rzadkość. Do swojej dyspozycji dostajesz produkty aby na wizytach demonstrować produkty. To fajne, że nie sprzedajesz opakowania tylko działanie - o ile chce Ci się je pokazać. Zazwyczaj jest tak, że jeśli nie wykonasz demonstracji nie nastawiaj się na sprzedaż. Miałem chyba więcej szczęścia niż niektórzy przedmówcy ponieważ przede mną PH zrobił dobrą robotę i miałem kilka miejsc dobrze rozkręconych, które dawały mi od początku "pasywną sprzedaż". W trakcie dnia robisz tyle wizyt ile chcesz - wedle statystyki im więcej wizyt wykonasz tym więcej szans na sprzedaż. Czasem robisz 4 - bo miałeś długie spotkania w działach utrzymania ruchu, a czasem 12... Aby tu pracować musisz mieć samodyscyplinę i potrafić samemu planować wizyty. Teren to zazwyczaj granice jednego województwa. Na początku warto jest mieszać aktualnych klientów i nowych - dzięki temu raczej nie wrócisz z 0. Chociaż i takie dni się znajdą. Trzeba natomiast zauważyć, że po wykonanej długiej demonstracji zamówienie czasem wpłynie po ofercie i mimo iż na koncie w danym dniu 0 to po kilku dniach zamówienie może spłynąć. Szanse są o tyle większe im lepiej dopasowałeś produkty i możliwe zastosowania. Trzeba mieć wiele pokory i pytać również klientów aktualnych o praktyczne wskazówki - od klienta dowiemy się 90% wiedzy potrzebnej do pozyskiwania nowych klientów. Pytania są kluczem. Jeżeli lejek pytań jest dla Ciebie problemem - będziesz miał problemy w zamykaniu sprzedaży. Produkty są do konkretnych zastosowań o wysokim koszcie w związku z tym trzeba potrafić wyjąć nimi "kamienie z butów". Jest kilka produktów bardzo wyróżniających się, kilka dobrych, a kilka które ciężko będzie o efekt wow. Z pewnością trzeba dobrze rozgrywać prezentację - musi być przemyślana. Praca wymaga ciągłego zaangażowania. To tyle w kwestii ogólnej. Wynagrodzenie to najniższa krajowa + prowizja. Z tego co zauważyłem większość negatywnych opinii jest od osób, które pracowały za mniej więcej wartość podstawy. Prawdą jest zatem, że ciężko byłoby znaleźć motywację do pracy jak wyżej opisałem za te pieniądze. Pewnie było mi łatwiej obejmując teren po kimś zaangażowanym, ale od drugiego miesiąca wskoczyłem na najwyższy szczebel premii. To co mi się spodobało, że premia była prosta i konkretna - ile sprzedałeś tyle premii. Teraz ma się coś zmienić. Najniższy próg to 3% od wartości sprzedaży - maksymalny to 11%. Na rękę to około 7% od wartości sprzedaży. Reasumując kwestię wynagrodzenia - bardzo łatwo policzyć ile trzeba sprzedać aby być zadowolonym z wypłaty. Niech nikt się nie nastawia na negocjacje - zasady są takie same dla wszystkich i nie zmienne. Albo Ci pasują - albo nie. Nie zatrudniaj się z nadzieją, że ktoś coś Ci da. Dostaniesz tyle ile wypracujesz. W trakcie roku był jeden konkurs sprzedażowy z pulą nagród ok 6tys, nagroda główna 2500zł netto. W kwestii atmosfery - z mojego punktu widzenia jest b.dobra. Może mam takie odczucie, bo akurat mam od zatrudnienia zawsze zrealizowany plan z górką. Natomiast ludzie pracujący są inteligentni i dobrze się z nimi rozmawia. Na mail dostajemy szczegółowe informacje o WSZYSTKICH handlowcach. Regularnie z niezmienną cyklicznością. To godne podkreślenia. Flota się rozwija. Kilka nowych Scal, ale nie każdy się od razu załapie. Poza tym fabia, tipo, octavie 2016-2018 Nie miałem nigdy rozmowy na temat monitoringu. Rozmowy po zakończonym dniu są opcją, nie obowiązkiem. Początkowo co około 30-60dni dostajesz nowe produkty na szkoleniu podobnym do tego z początku pracy. Spotkanie jest na terenie pracy - nie trzeba jechać do Krakowa. Poza tym regularnie wprowadzane nowe produkty i spotkania organizacyjne ( raz na kwartał, dwudniowe ).
    KJ

30.12.2024 20:11

Z tym, że zależy na jaki teren trafiasz to prawda, ale sam sposób sprzedaży jest troche jak akwizycja z lat 80-tych. Bardzo wiele produktów klienci mają już u siebie i to za dużo mniejsze pieniądze. Wielu klientów już drugi raz nie chce zamówić, bo cena jest nieadekwatna do jakości. Na pierwszym szkoleniu to taka troche prezentacja: my chcemy tak i tak masz prezentów. Co nie zawsze jest sensowne, bo starzy pracownicy robią to całkiem inaczej i odnoszą sukces. Jeżeli chodzi o prezentacje to oczywiście, że musisz jechać do Krakowa na szkolenie. Tak naprawdę co miesiąc na jeden dzień. Flota słabo się rozwija, szczególnie jak trafisz na tipo i musisz ciągle dolewać oleju, albo zajeżdżone fabie Atmosfera jest słaba, bo jest duża rotacja i starzy pracownicy sami mówią, że nie beda z tobą gadać, bo i tak zara odejdziesz. Obserwując to forum coraz częściej odnoszę wrażenie, że biuro samo pisze opinie, bo już chyba nikt nie chce przyjść do pracy
    wiedźma

15.10.2024 12:12

Praca jest bardzo dobra pod warunkiem że masz sporo szczęścia lub jest dobrym handlowcem, albo lecisz na farcie albo masz umiejętności dobrego sprzedawcy. Atmosfera jest super! wszyscy są pomocni, empatyczni i życzliwi bo łączy ich wspólny cel. Nie można na to wgl narzekać. Umowa o prace,samochów służbowy z flotą zazwyczaj nowy samochód- nowa scala,octavia (flota cały czas się powiększa i stare auta zostają wymieniane na nowe), Samochód do użytku prywatnego. Nikt nie stoi Ci nad głową - Oczywiście jest DUŻE WSPARCIE od menagera który jeździ czasem z Tobą aby Ci pomoć lepiej sprzedawać. Szkolenia są często a to ze względu na dużą ilość produktów- musisz wiedzieć co sprzedawać bo jak nie będziesz znać zastosowania to co powiesz?? Imrezy integracyjne bardzo fajne ! Super hotele,atrakcje, pyszne jedzenie. Jedyny minus- ceny produktów to jedyna bariera dla małych firm które ciężko wydają na to swoje pieniądze lub kupują mniej bo mnieej zużywają. Polecam bardzo tą prace jeśli ktoś chce nabyć dobrego doświadczenia, poznać cudownych ludzi i sprawdzić się jako sprzedawca. Rynek jest duży więc wiele możliwości. Trzeba się dobrze przyłożyć i nie poddawać a jest szansa na sukces. Ja wybrałam inną drogę bo po wielu miesiącach uznałam że ta praca nie jest do końca dla mnie,ale jestem wdzięczna za tą możliwość bo wiele mi to dało. Tech-masters 3mam kciuki <3

12.12.2024 13:05

Dziękujemy za pozytywną opinię!

12.12.2024 13:27

Dziękujemy za pozytywną opinię.
    bbbb

20.11.2024 11:00

Rzeczywiście, atmosfera i wsparcie w zespole to ogromny atut – można zawsze liczyć na pomoc kolegów i managera. Samochody służbowe i szkolenia to dodatkowe plusy, które ułatwiają codzienną pracę i rozwój. Jeśli ktoś chce się sprawdzić w sprzedaży, poznać świetnych ludzi i czerpać satysfakcję z wyników, to naprawdę dobre miejsce! Miejsce warte polecenia dla wszystkich, którzy chcą sie rozwijać ;)
    Malina

07.10.2024 21:44

Ja pracuje tu od ponad roku i nie powiem, że jest to lekka praca ale jak już wypracujesz sobie system to jest fajnie, premię są jak w każdym handlu, plan trzeba zrobić. Firma cały czas daje nowe możliwości aby łatwiej było dopiąć miesiąc, zniżki, gadżety, konkursy, cały czas coś się dzieje.

Tech Masters Polska Sp. z o.o.

28.10.2025 09:03

Przedstawiciel Handlowy w branży chemii przemysłowej
    Jeśli chcesz pracować z ekspertami, którzy posiadają wieloletnie doświadczenie w zakresie profesjonalnych rozwiązań w dziedzinie napraw i konserwacji - nie zwlekaj i wyślij nam swoje CV. Nasze wysokiej jakości produkty z powodzeniem stosowane są w warsztatach naprawczych, w działach utrzymania ruchu oraz w zakładach przemysłowych w całej Europie. Służymy naszym klientom wiedzą techniczną i fachowym doradztwem, co pozwala nam z roku na rok wzmacniać naszą pozycję na rynku.
     Obowiązki:

• Aktywna sprzedaż w terenie produktów chemii przemysłowej w modelu B2B.

• Pozyskiwanie nowych klientów, a także dbanie o relację z już pozyskanymi.

• Przygotowywanie, prezentowanie, a także negocjowanie warunków ofert handlowych.

• Budowanie długotrwałych relacji handlowych z klientami opartych o zaufanie, doświadczenie i profesjonalizm.

• Monitorowanie i analiza rynku, identyfikacja nowych możliwości biznesowych.

• Współpraca z zespołem w celu efektywnego zarządzania obszarem sprzedażowym.

• Sporządzanie raportów z wyznaczonych zadań.

• Uczestniczenie w szkoleniach produktowych i sprzedażowych w celu podnoszenia kwalifikacji.

Wymagania:

• Min. 2 lata doświadczenia w bezpośredniej sprzedaży B2B.

• Znajomość technik sprzedażowych oraz negocjacyjnych.

• Dobra organizacja pracy (odpowiedzialność, samodzielność, sumienność, zaangażowanie, wytrwałość, pewność w działaniu).

• Prawo jazdy kat. B oraz praktyka w prowadzeniu pojazdu.

• Mile widziana znajomość rynku chemii przemysłowej na podległym obszarze.

• Mile widziane doświadczenie w pracy z CRM.

Wynagrodzenie:  5000–10 000 zł brutto
    Benefity:

• Przejrzysty system premiowy w oparciu o wyniki sprzedażowe.

• Wyłączność na obszarze sprzedażowym.

• Szkolenia produktowe i sprzedażowe.

• Dostęp do innowacyjnych produktów, które ułatwią sprzedaż.

• Samochód firmowy.

• Tablet oraz telefon.

• Spotkania integracyjne.

• Karta Multisport.

• Prywatna opieka medyczna.

Proces rekrutacyjny:

1. Wstępna rozmowa telefoniczna - porozmawiamy o Twoim doświadczeniu, oczekiwaniach, a także przedstawimy Ci naszą firmę oraz odpowiemy na Twoje pytania.

2. Spotkanie z Managerem zespołu - sprawdzimy Twoją wiedzę techniczną, a także dopasowanie do zespołu.

3. Informacja zwrotna, decyzja i  oferta!

Veritas

02.06.2025 13:21

Asystent AI

Wystartowała rekrutacja na Przedstawiciela Handlowego w branży chemii przemysłowej. Stawka na etacie to od 5 000 do 10 000 PLN brutto miesięcznie w zależności od wyników w sprzedaży. Największy nacisk jest na minimum 2 lata doświadczenia w sprzedaży B2B – bez tego ani rusz. Fajną opcją jest służbowy samochód także do celów prywatnych. Macie jakieś opinie czy takie wymagania za te pieniądze to dużo? Czy faktycznie tyle można wyciągnąć miesięcznie na tym stanowisku w tej firmie?
    #PrzedstawicielHandlowy

17.12.2024 09:53

23.12.2024 10:56

Dziękuję za szczerą opinię. Twoje słowa są dla nas cenną wskazówką i wyraźnym sygnałem, że warto pochylić się nad komunikacją wewnętrzną w firmie, aby wszyscy pracownicy czuli się wysłuchani i docenieni. Zarządzanie zespołem to proces, który zawsze można doskonalić, a my nieustannie staramy się udoskonalać nasze podejście, uwzględniając perspektywę pracowników. Twoje uwagi pokazują, że być może nie zawsze udaje nam się skutecznie komunikować i odpowiadać na potrzeby zespołu. Jest to obszar, nad którym chcemy aktywnie pracować, by lepiej słuchać i reagować na sygnały od pracowników. Twoja opinia nie jest dla nas odbierana jako krytyka, lecz jako ważna wskazówka. Jesteśmy otwarci na dialog i wszelkie sugestie, które pomogą budować bardziej otwartą i szanującą atmosferę. Każdy z nas ma prawo wyrażać swoje niezadowolenie, a naszym obowiązkiem jest stworzyć przestrzeń, w której te głosy będą słyszane i traktowane z należytą uwagą.

Lelum polelum

05.01.2025 16:07

Aktualny pracownik też ma prawo wyrażać niezadowolenie
    @poszukiwacz

19.12.2024 22:08

Rozmowa o pracę w przyjemnej atmosferze, sporo wyjaśnione jak wygląda to w praktyce. Sama rekrutacja to kilka etapów, nie ma głupich pytań typu „proszę sprzedać mi ten długopis”

29.11.2024 17:11

Rozwaga

17.12.2024 22:11

Zgadam się!
    @stefan68

19.12.2024 21:57

Na rynku są zarówno marki premium jak i chińszczyzna. Ciężko mi uwierzyć, że ubierasz się w najtańsze ciuchy, z uwagi na cenę… tak samo jest z klientami. Po prostu nie każdy potrafi sprzedawać… zarowarowanie „taniej” to nie jest sorzedaz, tylko zapchanie półki.
    Maurycy

18.01.2024 13:50

Praca tylko dla zdesperowanych! System premiowy jest tak skonstruowany, że przez pierwszy rok pracujesz za najniższą krajową, a gdy uda Ci się pozyskać stałych klientów (co jest bardzo trudne ze względu na wysokie ceny produktów w porównaniu do konkurencji) to może dostaniesz 300zł premii. Bardzo duża rotacja handlowców, przez co klienci nie traktują firmy poważnie. Produkty są faktycznie wysokiej jakości, ale ceny są całkowicie nieadekwatne do cen rynkowych, często podczas wizyty zdarza się, że klient jest zainteresowany zakupem, ale po usłyszeniu ceny rezygnuje. Handlowcy często wracają z trasy bez żadnego zamówienia, po czym muszą tłumaczyć się przed dyrektorem dlaczego nic nie sprzedali. Ogólnie praca dla doświadczonych handlowców, którzy sprawnie poruszają się po firmach przemysłowych, problem w tym, że żaden handlowiec nie będzie efektywnie pracować za takie pieniądze, dopóki firma tego nie zrozumie to nie wroże jej przyszłości.
    Pracowity

22.01.2024 19:31

Sprzedaz to zlozony proces, w swiecie pelnym konkurencji marketing jest podstawowym elementem. Firma ma ponad 20 lat a tak naprawde nikt nie ma pomyslu na to jak to zrobic, zeby ja rozwijac. Kiedy ty leniu leniwy ostatnio cos sprzedales? Pochwal sie wynikiem. Jak narazie to tylko szczekasz i zaczynasz wyzywac ludzi. Firme tworza Ludzie, pamietaj o tym. Robisz idealny czarny PR tej instytucji
    @Jagódka

19.12.2024 21:52

System premiowy jest tak skonstruowany, żeby dostawać wynagrodzenie za pracę, a nie stanie na orlenach. Pracując w wymiarze jednego etatu jesteś w stanie spokojnie w 1 miesiącu zrobić 1 próg prowizyjny. Jeśli dla Ciebie piłka premium stanowi problem ze względu na cenę, kiepski z Ciebie handlowiec…
    Belzebub

16.12.2024 13:14

Komuś się (usunięte przez administratora) pali. Niby klienci piszą opinie o pracodawcy hehe. Firma ma tak zle opinie że już sama sobie odpisuje pozytywniee na swój temat. Ale jaja . Unikać tej firmy jak ognia! (usunięte przez administratora) na każdym kroku. Pracownik może tyrać a zawsze coś znajdą żeby nie zapłacić!!!
    Lidl

17.12.2024 22:16

Odpisałem tylko jednym słowem, gdzie widzisz tu złość? To jest prawda. Pracownicy obecni jak i nie obecni mają prawo mieć o was takie zdanie, sami sobie na nie zapracowaliście. Poćwiczcie lepiej sztuczne scenki gdzie zawsze sprzedajecie karton hahaha. Nikt normalny nie kupuje tego na kartony. Mechanik ma zapłacić 171 zł za odrdzewiacz? (Z vatem i oczywiście płatną zawsze dostawą) żadna firma nie będzie sobie robić takich kosztów. Przy 24 sztukach 3500 tys zł śmiech na sali... klienci od was odchodzą bo nikogo nie stać na waszą słabą markę premium. A wy macie parcie na nowych bo raz czy dwa tam sprzedacie klej . ????????????

18.12.2024 19:01

Rozumiem, że temat cen może wzbudzać emocję i należą sie tutaj wyjaśnienia. Nasz produkt, o którym mowa, ma wysoką cenę, jednocześnie znajduje się w pierwszej trójce najczęściej powtarzających się zamówień w naszej firmie. Oznacza to, że klienci, którzy go wypróbowali, decydują się na jego ponowny zakup, ponieważ spełnia ich oczekiwania i doskonale sprawdza się w praktyce. Wspomniane przez Pana kwestie dotyczące kosztów zawsze analizujemy z myślą o tym, by dostarczać produkty o wysokiej jakości oraz zachowywać odpowiedni poziom obsługi. Co do kwestii "kartonowych" zakupów – każdy klient ma inne potrzeby, ale regularnie widzimy, że większe zamówienia są efektem tego, że nasi klienci cenią jakość i chcą mieć produkt zawsze pod ręką. Jedni potrzebują kilku sztuk, a inni kartonu. To jest zrozumiałe i naturalne. Akurat wspomniany wyżej produk często sprzedajemy w większych ”kartonowych” ilościach.
    David

17.12.2024 09:54

Rozmowa sztywna, widać sztuczne uśmiechy. Słabe warunki
    @Kosma

16.12.2024 12:16

Jak masz trochę pojęcia o sprzedaży i ci się chce pracować to jest git. Trochę trzeba się napocić ale tak jest wszędzie. Jak chcesz ładować chipsy napólke to nie tutaj. Tu jest handel. Nie jest tak że wszystko zawsze super, ale ogólnie jest naprawdę okej.
    @klient

16.12.2024 10:40

Korzystam z produktów Tech-Masters. Zgadza się nie należą do najtańszych, ale są wydajne i działają. Czasami jest to złudne oszczędzanie, wolę kupić coś dobrego, działajacego i wydajnego (pod warunkiem, że wiesz jak z tego korzystać, a doradztwo TM jest w cenie). Dodatkowo PH, który mnie odwiedza zawsze służy radą, nie wciska towaru. Wiem, że zależy im, by sprzedać, ale relacja też jest ważna. Jako jedna z nielicznych firm, zostawiają gadżety. Może to banał, ale dla mnie jako klienta to miły gest. Nie każdy się nadaje do tej pracy, nie z każdym z PH lubię współpracować. Przedstwaiciel z Firmy Tech Masters (nie chce podawać imion i nazwisk) zalicza się jednak do osób, który jest mile widziany u mnie. Lubię nowości, chce się rozwijać, a oni zawsze mają coś ciekawego do pokazania. Aaaa i jeszcze jedno, sposób sprzedaży również na wielki plus. Mało kto dzisiaj tak prezentuje produkty jak oni...Pamiętajcie o jednym, żeby ocenić kogoś trzeba wysłuchać dwóch stron i dopiero wyciągnąć wnioski. To sprawiedliwe i uczciwe podejście
    @Kazik

12.12.2024 12:03

Firma jest naprawdę spoko. Produkty są dobrej jakości i jeśli masz jakieś doświadczenie w sprzedaży i chęci, to serio możesz tu naprawdę dobrze zarobić. W sumie, jak to w handlu, trzeba sie trochę natrudzić, ale efekty są ok. Atmosfera jest mega przyjazna. Nie jest to takie częste, a tutaj ludzie faktycznie się wspierają. Oczywiście, jak wszedzie, są plusy i minusy: czasami trafi się ciezki klient albo gorszy moment, coś komuś nie spasuje ale można to ogarnąć.
    @Nebula

16.12.2024 09:27

Handlowcy tutaj każdego roku zwiększają sprzedaż. Są ciągle nowe produkty. Nie każdy nadaje się do tej pracy ale Ci którzy to lubia mają możliwości.

16.12.2024 10:37

Nie mogę zgodzić się z tą opinią. W ostatnich kilku latach nasza firma odnotowała 75% wzrost sprzedaży, wprowadziła szereg nowych produktów, a baza naszych klientów nieustannie się powiększa. Ciągle się rozwijamy i umacniamy swoją pozycję na rynku. Ponadto, zapewniamy różnorodne możliwości rozwoju i wsparcia dla każdej osoby, która podejmuje z nami współpracę. Nasza działalność obejmuje wiele branż, a bezpośredni kontakt z klientem pozwala nam lepiej zrozumieć jego potrzeby. To daje spore możliwości działania. Warto również pamiętać, że w każdej firmie mogą zachodzić zmiany personalne, wynikające z różnych przyczyn. Przyczyny te mogą leżeć po jednej lub drugiej stronie. W naszej opinii jest to pozytywny aspekt – osoby odchodzące mogą odnaleźć lepszą dla siebie drogę zawodową, a my mamy szansę zatrudnić kogoś, kto będzie czerpał satysfakcję z pracy w naszym zespole. Zawsze wystawiamy dobre referencje, aby nasi byli pracownicy mieli jak najlepsze szanse na znalezienie odpowiedniego zajęcia w przyszłości.

25.08.2024 13:28

Czy szukają kogoś aktualnie w firmie NOWYTECH Polska Sp. z o.o.?
    Dział rekrutacji

20.09.2024 12:40

Jeśli chciałbyś złożyć swoją aplikację CV możesz ją przesłać na aktualnie udostępnione tereny przez pracuj.pl lub wysłać na adres email biura gdyby interesujący Cię teren był niedostępny. Skontaktujemy się z Tobą.

31.05.2023 10:10

Na jakie wsparcie w NOWYTECH Polska Sp. z o.o. mogą liczyć kobiety w ciąży? Czy przestrzegane są ich prawa wynikające z Kodeksu pracy?
    Najss

26.03.2024 22:01

Nie pracuje w nocy nikt. Praca 8-16 od poniedziałku do piątku.
    Luzak

26.03.2024 21:41

Praca dla pracowitych, jeśli jesteś roszczeniowym leniem nie zagrzejesz tu miejsca. Jedyne co musisz mieć to chęć do pracy i lubić kontakt z klientem. Negatywne opinie to ci, którzy myśleli, że zatrudnia się aby siedzieć w domu, spać do 12, odebrać telefon i może raz w tygodniu pojechać do klienta. Najlepiej jeszcze za te zasługi dostać auto prosto z salonu…
    Medyla

27.01.2024 05:23

Codzienna spowiedź swojemu przełożonemu po przejechanej trasie, nie zadzwonisz to możesz oczekiwać rano telefonu z pretensjami. Ceny produktów z kosmosu.
    Tech masters

01.02.2023 18:04

Witam, Ile realnie da się zarobić na stanowisku pH?Jaka flota samochodów dysponuje firma dla pH? Bardzo proszę o informację.
    Jadzia

23.01.2024 09:44

Flota samochodowa to ok. 30 aut - wszystkie nowe w leasingu lub tuż po. Głównie skody - fabia, octavia, scala. Obsługa pojazdów poza tankowaniem jest po stronie pracodawcy - serwisy i naprawy zgłaszasz do biura i umawiają cię na dogodny termin. Możesz skorzystać z auta zastępczego w razie szkody czy dłuższej naprawy. Tankujesz na kartę flotex. Dostałam nawet wszystkie płyny na dolewkę wraz z "wyprawką".
    Jadzia

23.01.2024 09:46

oczywiście najnowsze auta trafiają do tych, którzy pracują najdłużej lub mają najlepsze wyniki - ale chyba nikt nie oczekuje topowego modelu przy umowie na okres próbny...
    wisła kraków

01.09.2023 14:56

firma ma się za markę luxusową co tak naprawdę mija się z prawdą, najniższa krajowa + premia o której ktoś tam kiedyś słyszał ale nikt nie widział, narzędzia dla pracowników łącznie z autami na bardzo niskim poziomie, oczywiście Pani prezes i Pan dyrektor oraz ich przydupaski jeżdżą nowymi autami ogólnie nie polecam choć niestety sama tam pracuje ale już niedługo

27.09.2023 23:15

Praca jest trudna, ale pracodawca uczciwy
    Kunegunda

09.08.2023 17:42

Podstawa marna jak na tak ciezka prace, sprzedaz w formie akwizycji, pukania od mechanika do mechanika. Manager bardzo sympatyczny i stara sie byc pomocny. Z pania prezes to roznie, zalezy czy jej przypasujesz, loteria. Albo jestes jej pupilem albo traktuje cie z gory. Wszystko zalezy tez czy trafisz na teren, na ktorym ktos faktycznie pracowal czy nie, czy na terenie obok nie masz kolegi ktory przejal klientow z twojego terenu czy nie. Jak klienta obsluguje biuro to ci sie nie liczy i mozesz o tym nie wiedziec. Jak chodzisz po mechanikach to prosisz sie, zeby od ciebie kupili. Zawsze mozesz liczyc na kolege, ktory zadzwoni i powie ci, ze ktos robi wieksze obroty niz ty, ze jak nie zrobisz okreslonego obrotu to cie zwolnia itp. Szef zadzwoni wypytac sie o twoje zycie prywatne, zeby miec pewnosc, ze bedziesz zajety tylko praca. Krotko mowiac jak nie bedziesz od poczatku pracowac duuuzo i prosic sie klientow zeby kupili to bedziesz moec pod gorke, a jak zrobisz juz prog premiowy to albo wyfakturuja pozniej zebys premii nie dostal albo cos ci z niej utna. Super rodzinna atmosfera, tylko jak zapozujesz do zdjecia to stan z boku. A co do samochodu to dramat, jak odpowiednio zarobisz to co zmienia na nowszy
    Hahahaha

26.08.2023 13:58

Jak w opinii powyzej (czytajmy ze zrozumieniem) podzial jest tylko ktos ci moze wchodzic w teren. Tak, szkolenie jest. Najskuteczniejsze jest to jak prosic sie klienta o to, zeby cos wzial. Twoja odpowiedz wyglada jakby ktos z firmy sie prosil o pozytywne slowo
    Marzena

29.08.2023 14:57

Ja pracowałam w tej firmie 2 lata, ale ze względów prywatnych musiałam zrezygnować, nie wiem skąd biorą się tak negatywne opinie. Szkolenia produktowe odbywają się często, każdy przedstawiciel otrzymywał produkty do demonstracji aby móc lepiej zaoferować dany produkt. Jeśli zbudujesz zaufanie u klienta to praca jest prosta i przyjemna. Każdy przedstawiciel ma wyznaczony swój teren i każdy teren ma granice gdzie może zdarzyć się firma na jej granicy ale nikt się nie szarpie czy to Twój klient czy mój wszystko jest do dogadania. Praca przedstawiciela jest dochodowa jeśli chce Ci się pracować, bo jeśli masz podejście, że podstawa to szczyt Twoich możliwości to nie pchaj się do tego typu pracy, trzeba lubić kontakt z klientem i być nastawionym na sprzedaż bo tylko z tego się bierze prowizja, nie z picia kawki na stacji i czekania jak ktoś zadzwoni.

13.10.2022 10:35

Z jakich powodów pracownicy kończą współpracę z NOWYTECH Polska Sp. z o.o.? Czy sami rezygnują ze współpracy, czy są zwalniani?
    Monika

15.10.2022 18:06

Z własnego doświadczenia wiem, ze przełożeni w tej firmie nie są nastawieni na zwalnianie, a na pomoc! Dają szanse , szkolą, by pracownik mógł zdobywać jak największe prowizje. Cała reszta zależy od Ciebie wykorzystasz albo nie ????
    Monika

15.10.2022 00:13

Bardzo dobrze wspominam czas w tej firmie, Praca jest wymagająca, żeby sprzedawać musisz poznać produkty!! kiedy już się to stanie z łatwością przyjdzie Ci pozyskiwanie klientów. Bardzo dobre szkolenia na wysooookim poziomie, spotkania integracyjne, premia w zależności od sprzedaży. Masz problem, zawsze ktoś Ci pomoże. Jeśli jesteś gotowy na rozwój i zdobycie solidnego doświadczenia w handlu to tu masz to wszystko gwarantowane!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Tech Masters Polska?

Kontakt - Tech Masters Polska Sp. z o.o.

Wielicka 250 30-663 Kraków

Branża główna: Przemysł chemiczny i surowce

FacebookIconYoutubeIcon

04.04.2022 10:53

Jaki jest okres rozliczeniowy w NOWYTECH Polska Sp. z o.o.? Kiedy można spodziewać się przelewu wynagrodzenia?

20.04.2022 21:10

Wypłata zawsze była na czas . Chyba że ktoś że ktoś rezygnował z pracy. Wtedy i aktualnie nie było zapłacone za wiele aktiwalentow
    MM

12.07.2022 13:33

Umowa o pracę to podstawa 4000 tys brutto i oczywiście prowizja za wyrobiony obrót. Wszystko Ci powiedzą na rozmowie.

26.05.2022 11:54

Firma jest ok!
    BB

18.11.2018 20:47

Nie tylko zmiana nazwy ale także władzy. Nareszcie .
    Hubert

12.04.2022 15:23

Poprzednia władza była dość specyficzną. Nurek i leśnik to był trudny duet. Paulina zawsze była ok więc pozytywna zmiana :)

20.04.2022 20:23

Wyzwiska w stosunku do poprzednich pracodawców są niestosowne. To właśnie oni w pozytywnym tego znaczeniu dawali kopa, ażeby sprzedaż i zyski dla firmy były na odpowiednim poziomie. Autorytet tych osób był na wysokim poziomie. Dlatego serdecznie ich pozdrawiam i życzę powodzenia we wszystkim co robią.
    Wojtek

14.04.2022 11:17

Ja tam byłem na rozmowię o pracę. Firma wygląda na profesjonalną, do tego rozmowa była pozytywna i konkretna. Młoda ekipa z dobą energią. Nie przyjeli mnie ale wrażenie moje bylo spoko.

20.04.2022 20:18

Aż dziw że Ciebie nie przyjęli

13.04.2022 23:00

Dużo można się nauczyć w Tech-Masters. Praca jest wymagająca i być może nie wszyscy się nadają. Dobre szkolenia. Jest ok!

20.04.2022 20:16

Dobre szkolenia były kiedyś. Sorry.

29.10.2021 15:08

Czy w NOWYTECH Polska Sp. z o.o. możliwa jest praca na podstawie B2B?

13.04.2022 23:09

Tak
    Jasio

17.03.2019 12:52

A jak się pracuje teraz? Co sie zmieniło? Może ktoś napisze coś więcej?
    Michał

22.02.2021 23:41

Teraz atmosfera jest naprawdę fajna i rodzinna. Oczywiście nie każdemu się tu udaje bo produkty są z wysokiej półki jakościowej i cenowej. Ja współpracuję z nimi od roku i każdy z pracowników jest nastawiony by pomagać.

01.04.2022 10:23

Sytuacja z przed kilku dobrych lat temu. Wcześniejsza dyrekcja podejmowała takie decyzje. Po zmianie kadry polityka zupełnie się zmieniła. Szkolenia są bezpłatne, dla każdego - firma dba o rozwój pracowników w swojej strukturze.

01.04.2022 10:19

Pracuję w firmie od ponad trzech lat. Bardzo dużo zmian organizacyjnych, nowa Dyrekcja bardzo rozsądnie podchodząca do każdego pracownika. Jasne zasady z których trzeba się wywiązywać - o to przecież chodzi w pracy :-) Po przyłożeniu się do sprzedaży można dobrze zarobić $$$!
    Samoistnienie

25.03.2022 21:15

Firma austriacka która podjęła decyzje związane z Ukrainą. Ponadto każdy dyskomfort w pracy w tej firmie to ciągłe wyrzeczenia i praca ponad stan. Wieczny niedobór sprzedażowy oraz brak nowo zaangażowanych w zakup niesamowicie drogich produktów.
    ciekawy

17.07.2021 16:33

Nowytech czy tech-masters? Bo adres ten sam ale teraz ogłoszenia na portalach sa do tech-masters, rozumiem ze to to samo po rembrandingu?
    jedenzwielubyłych

08.07.2019 12:50

To że firma Tech..... cały czas szuka nowych przedstwicieli NIE świadczy że się rozwijają tylko że nikt nie chce tam pracować a nawet jeśli zacznie to zaraz odpada. Są na rynku ponad 20 lat a przedstawicieli ze stażem ponad 5 lat jest kilku.
    Były

18.11.2019 17:52

Firma Tech.... to dyrektor, księgowa, magazynier, fakturzystka i kilka czasami kilkunastu handlowców ciągle się zmieniających . Twoim zdaniem z jakiego na jakie stanowisko jest możliwy awans ? Z przestawiciela w Krakowie na przedstawiciela w Lublinie ?

29.08.2019 13:40

Nie tylko przedstawiciele ze stażem potrafią sprzedawać. Nie znam firmy handlowej, która nie poszukuje stale pracowników. To nie jest argument. Dają dobre warunki, ale pewnie nie wszyscy umieją pracować w takim systemie i osiągać sukcesy. Normalne jak w każdej innej pracy. Przynajmniej na rozmowie jest bez ściemniania i jest dobrze wytłumaczone jaka to praca. Najlepiej umówić się na rozmowę, samemu zobaczyć jak jest. Mi ta branża nie odpowiada, ale wiem, że poszukują ludzi z perspektywą. Wydaje mi się że to jest ciężka praca, ale uważam, że w takiej firmie (nie korpo co ma cię za nic) można coś osiągnąć. Sam szukam takiej niezbyt dużej firmy, ale w branży reklamowej. Może ktoś coś przy okazji poleci? Mam duże doświadczenie, które mógłbym wykorzystać.

30.08.2019 13:15

Zaangażowanie jest kluczowe w każdej pracy. Może trzeba się dowiedzieć u źródła jak to jest.
    pol

31.08.2018 09:15

Czy nowytech to techmasters?
    Rtyu

30.09.2018 20:01

Tak

07.03.2018 18:45

Wszyscy są tacy mądrzy a jakoś firma się nie rozwija ciekawe dlaczego... Nie będę wdawał sie w dyskusję, bo ten portal jest o opiniach jak by ktoś nie wiedział???? Ja wyraziłem swoją uczciwa opinię i nie interesuje mnie zdanie innych którzy próbują za wszelką cenę stworzyć inna prawde

29.03.2018 13:06

Firma Nowytech istnieje już 20 lat i współpracuje w Polsce z wieloma partnerami róźnych branź. Rozwija sprzedaż na wielu płaszczyznach. Sądzę że dysponujesz słabą wiedzą, albo informator Twój wprowadza Ciebie w błąd. Więcej rzetelności i faktów:)
    janek

11.06.2018 17:26

uzasadnij swoje słowa: " firma się rozwija". tzn zatrudnia kolejnych 3,4,6 przedstawicieli na 3 miesiące? Proszę uprzejmie o odpowiedź. Czekam w napięciu.
    Gośka

03.04.2018 16:28

Czy firma potrzebuje pracowników? Jaką macie atmosferę?

05.04.2018 21:23

Jeszcze są wolne tereny. Wyślij swoje CV do Krakowa i czekaj na telefon

07.03.2018 07:57

Jakoś cały czas ludzie sami odchodzą z tej firmy więc o czymś to świadczy prawda?... tylko w 2018 odeszło samych z siebie już kilka osob. OBECNY nikt tu nie pisze o nic nie robienie a wręcz przeciwnie człowiek się stara, jeździ, odwiedza klientów, robi te pokazy produktów a jakoś klientów ciężko złapac i telefon później też nie dzwoni.
    zxc

07.03.2018 12:39

...widocznie słabo się starałeś.
    stary

07.03.2018 12:42

...klientów się nie łapie, to największy błąd jaki większość popoełnia

06.03.2018 08:09

Jeźeli jesteś wytrwały w dąźeniu do celu to moźna zarobić bardzo dobre pieniądze.Jeżeli nie to nie ma sensu zaczynać . Znajdź sobie taką pracę gdzie nic się nie robi a płacą....

06.03.2018 12:52

Dostałem zaproszenie do współpracy. Spróbuję. Pewnie w marcu ma być szkolenie w Krakowie i po nim w teren. Jak możesz to napisz mi coś o produktach. Dla kogo? Czy cena górna półka ale do przełknięcia, czy totalny kosmos? Auto pewnie z GPS?

04.03.2018 13:53

Każdy kto będzie chciał tu pracować musi mieć świadomość, że nie jest to zwykła praca przedstawiciela choć na taka wygląda. Każdy produkt ma swoja regułkę do wyuczenia i trzeba go zaprezentować w określony/narzucony sposób, a ceny bardzo wysokie, a nawet niekiedy kosmiczne. To coś jak sprzedaż odkurzaczy, lub pościeli - klienta trzeba złapać podczas spotkania na zakup, bo później już raczej na 95% nic nie kupi ponieważ wszystko przemyśli, a jak zapyta u konkurencji to się okaże, że maja to samo za np. 1/3 ceny lub o 50% taniej. Tak wygląda praca w praktyce. Zarobki raczej słabe patrząc na inne firmy ale prowizje są ok o ile się je wyrobi co wcale nie jest takie proste ponieważ mało jest nieinteligentnych ludzi którzy się na te produkty napalą i je zakupią - naprawdę bardzo mało!A o powtarzalności zakupów to raczej można zapomnieć. Jak ktoś lubi ciekawe doświadczenia to zachęcam do podjęcia współpracy z firmą :) choć to będzie raczej epizod.

05.03.2018 11:54

A jak wygląda temat szkoleń, terminowości płatności, samochodu i korzystania z niego? Czy produkty pomimo bardzo wysokiej ceny są jakościowo dobre? Do jakich klientów tak naprawdę jest ta oferta produktowa skierowana?
    sam

22.02.2018 15:31

zanim podejmiesz pracę nowytech Polska powinieneś wiedzieć że obecnie w sądach toczy się kilkanaście spraw przeciwko byłym przedstawicielom nowego techu. domaga się między innymi zwrotu pieniędzy za szkolenia i są to kwoty pokaźne gdyż każdy szkolenie wycenione jest na kilka tysięcy razy 4 szkolenia w roku a niektórzy szkolili się nawet po kilkanaście lat.

27.02.2018 14:14

Możesz mi coś więcej przybliżyć co do pracy PH
    Sam

02.03.2018 14:17

Szkoda tu pisać - zaraz to zniknie. Szukaj na innym forum
    kasia

22.02.2018 18:03

z tego forum zniknęło dziesiątki o ile nie setki negatywnych wpisów na temat nowego techu. Przez pewien czas jakiś gość je kopiował i umieszczał na innym forum Jak poszukacie to bez problemu znajdziecie.

27.02.2018 14:12

Możesz mi coś więcej przybliżyć co do pracy PH

Zostaw merytoryczną opinię o Tech Masters Polska Sp. z o.o.