JasminCare Sp. z o. o.

Jelenia Góra

Ocena pracodawcy 6/6

na podstawie 123 ocen.

Opinie o JasminCare Sp. z o. o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JasminCare Sp. z o. o.

Lidia

@Motylek81 takie opinie na pewno motywują mieszkanki okolic Jeleniej Góry do podjęcia pracy opiekunki z pomocą agencji JasminCare, bo wiedzą, że firma o nie zadba i nie pozostaną same sobie na obczyźnie.

Motylek81

Jasmin Care to moim zdaniem najlepsza agencja dla opiekunek w Jeleniej Górze . Miła kadra , wyjazdy w sprawdzone miejsca do Niemiec . Wynagrodzenie na czas . Polecam wszystkim opiekunkom i opiekunom tą firmę .

Lidia

@Edka masz bardzo dobre podejście. Agencja JasminCare może nie wiedzieć jak osoba, do której wysyłana opiekunka się zachowa przy niej, bo jednak opiekunka może komuś się przypodobać, a inna nie. Każdy jest innym człowiekiem i jednak dotyczy to obu stron, więc zachowań ludzkich nie można przewidzieć.

Ewa

Polecam JasminCare z Jeleniej Góry i dziękuje za piękną kartkę z życzeniami świątecznymi. Wszystkim Paniom z biura życzę radosnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku 2018!

Edka

@kruszynka ja tez trafiłam do fatalnej Niemki , zero szacunku. Zgłosiłam firmie i zaproponowali sami powrót lub zmianę zlecenia. Na szczęście babka się uspokoiła jak się dowiedziała że zjeżdżam i mogłam zostać do końca, nie winie firmy za tą Stelle. Druk A1 i kartę dostałam po powrocie bo ZUS wydał z dużym opóźnieniem. Najlepiej zadzwoń do nich i się dopytaj. Nie sądzę żeby ta firma jednych traktowała lepiej a drugich gorzej , trzeba rozmawiać . Najważniejsze że dostałaś wynagrodzenie i wróciłaś w terminie. Pozdrawiam Edk

Lidia

@bogusia i co zgłosiłaś się do pracy z JasminCare? @kruszynka jak już dojedziesz tam potem daj znać jak Ci się pracuje i czy potwierdzasz opinie na forum.

Bogusia
@Lidia 31.10.2017 11:03

Zgłosiłam się i wyjeżdżam po świętach. A Ty ? Pozdrawiam

kruszynka
@Lidia 31.10.2017 11:03

Mialam problem ze zjazdem, firma probowala mnie przetrxymac, w koncu nie odpowiadali na moje smsy, nie oddzwaniali.Zjechalam i tak planowo.Nie dostalam druku A1 i karty EKUZ, m7mo, ze dopominalam się. Wyplata byla nawet dzień przed terminem.Ale zero wspolpracy, zainteresowania. Nie polecam.

gafa

Jeszcze w Zyciu nie widziałam tak wyszczekanej PANI PREZES! która nie pozwoli dojść do słowa - firma do bani -jedno oszustwo - jeżeli jest żle to tak cię przetrzymają zeby firma mogła sobie odciągnąć "swoje ciężko zarobione pieniądze" czyli 10 dni a potem +pocałuj nas w nos+

Rafał
@gafa 18.11.2014 17:38

Proponuje liczyć sie ze słowami ,bo to sa pomówienia,nieprawdziwe z resztą.

dobre
@Pani Prezes 24.04.2015 10:49

dobre!!! ŁATWO JEST OBSMAROWAĆ KOGOŚ W INTERNECIE, ALE TRZEBA SIĘ ZASTANOWIĆ CZY WINA NIE LEŻY PRZYPADKIEM PO OBU STRONACH, @Gafa WSTYD!

Lidia

@Bogusia ja nie zgłaszałam się do pracy w JasminCare, ale fajnie, że udało Ci się zorganizować wyjazd do pracy. Koniecznie jak przyjedziesz daj znać jak Ci się podoba i czy warunki odpowiadają tym, na które się umawiałaś z agencją.

Lidia

Wszyscy praktycznie polecają tą firmę, ale jednak nikt tego nie uargumentował. Może @UŻYTKOWNIK powiesz więcej o swojej współpracy z firmą JasminCare? W wywiadzie z Go Work Dyrektor wspomina o tym jak dbają o pracowników np. biurowych: "Może Staram się dbać jak najlepiej o pracowników i doceniać ich pracę. Mamy systemy motywacyjne, dodatkowe ubezpieczenia medyczne, polisy ubezpieczeniowe czy karnety do centrum treningowe." Czy to jeden z powodów dla których cenisz firmę JasminCare? Rozumiem, że też jak najbardziej polecisz osobom szukającym pracę za granicą akurat tę firmę.

bogusia
@Lidia 09.08.2017 12:49

@Lidia, ja też się zastanawiałam za co wszyscy polecają tą firmę bo też czyrtałam wywiad, na ich stronie mają bardzo dużo opinii od swoich opiekunek, które piszą, że polecają i piszą za co. Widzę po tych opiniach, że firma ma bardzo dobry kontakt z opiekunkami, płaci w terminie i ma fajne podejście, rozwiązuje problemy. tutaj też na dole ludzie opisują swoje historie i też polecają.. chyba się zgłoszę z ciekawości. Pozdrawiam Bogusława

beata krzysztof

mają najlepsze opinie ze wszystkich firm. czy numer 733228601 jest aktualny? ktoś wie?

kruszynka
@beata krzysztof 07.06.2017 17:16

Tak,aktualny,wyjeżdzam z nimi 30 pażdziernika.

UŻYTKOWNIK

WYPŁACALNA I WIARYGODNA FIRMA-POLECAM!

Ludka

Współpracowałam z firmą rok. Bardziej życzliwych , uczciwych i kompetentnych ludzi w życiu nie spotkałam. Polecam z całego serca !

grażyna

polecam tą firme!!!

BK

Pracuje w JasminCare od 2013 roku z mała przerwą. Powiem krótko : jeszcze nigdy nie spotkałam sie z tak uczciwa przemiła osobom jaka jest szefowa -pani Joanna. Pracownicy biura zawsze uśmiechnięci i pomocni. Życzę sobie zdrowia aby moc kaknajdluzej pracować z tą firma a firmie życzę aby nigdy nie straciła ludzkiej twarzy

ikh

Specjalista ds. informatycznego wsparcia użytkowników rzeczywiście może liczyć na dobre zarobki, ale wiadomo czy sa teraz jakieś premie do podstawy zarobków? Takie urozmaicenie jest potrzebne każdemu.

Anna

każda firma ma dobre lub złe opinie, ale też jestem zdania, że powinny być one zgodne z prawdą. Osobiście z powodów rodzinnych nie mogę skorzystać z oferty firmy JasminCare, ale mam o nich bardzo dobre zdanie. Już po wstępnych rozmowach widać pełen profesjonalizm i ogromne zaangażowanie pracowników biura, widziałam też wzór umowy- nie mają nic do ukrycia. Z wykształcenia jestem księgową i powiem, że rzadko się zdarza uzyskać wyczerpujące odpowiedzi na każde, nawet te dociekliwe pytania ;) polecam innym opiekunkom z czystym sumieniem!

katka

przepraszam ale nie mam polskich czcionek:(

katka

ja pracuje od stycznia 2014 i nigdy sie nie zdazylo zeby ktos z firmy zostawil mnie sama sobie. zawsze dzwonia i interesuja sie, zalatwiaja szybko wszystkie sprawy, polecam kolezankom i ciesze sie bo zupelnie przez przypadek trafilam na to formum i widze,ze tak wiele osob dobrze pisze o tej firmie to prawda ze jamincare- w trosce o drugiego czlowieka. Pozdrawiam ze slonecznej Bawarii

Bonitka

ja się dołączam do wszystkich zadowolonych. Firmie JasminCare przyznaję 6 gwiazdek za: przemiłą obsługę, profesjonalne podejście, kompleksową pomoc we wszystkich formalnościach, wysokie zarobki, sprawdzone Stelle,opiekę podczas wyjazdu:-) POLECAM!!!!

BENIA

bardzo dobra firma, uczciwi i wiarygodni. Polecam Jasmincare bo sama pracuję i jestem zadowolona.

Danusia1953

ja pracuję i jestem bardzo zadowolona. Warunki pracy bardzo dobre,również finanse bez zastrzeżeń. Polecam wszystkim bardzo serdecznie firmę Jasmincare! Ofert pracy firma ma bardzo dużo, przedstawiane są w biurze lub przez telefon

anonim

(usunięte przez administratora)

opiekunka24

firma ciągle ma oferty pracy. Można znaleźć ich stronę w internecie. W razie czego podam numer bo też pracuję w tej firmie:)

DUSIA

ja pracuję z tą firmą rok. Jestem szczęśliwa. Zlecenia są precyzyjnie dobierane do oczekiwań. Również finansową kwestię ustala się indywidualnie. W tym roku firma przyznała premię długotrwałym współpracownikom, w zeszłym roku dostałam paczkę na święta. Pracownicy firmy interesują się losem opiekunek i przede wszystkim- co dla mnie najważniejsze- wynagrodzenie wypłacane jest zawsze na czas i w określonej kwocie, jest też możliwość otrzymania zaliczki. Polecam i przy okazji życzę wszystkim Błogosławionych Świąt Narodzenia Pańskiego!

opiekunka24

ja tutaj jestem częstym gosciem a Olla nie znam. zarabiam na rękę 1230 i 170 za święta teraz. zwrot za podróż 150 a mieszkanie i wyżywienie jak wszędzie bezplatnie nie narzekam:-)

opiekunka24

zdecydowałam się na wyjazd z tą firmą. wszystko super załatwiane. Firma wiarygodna i wypłacalna. polecam wszystkim opiekunkom jasmincare:-)

OllaOl

ja pracuję już drugi rok. jestem bardzo zadowolona. pieniądze zawsze na czas, troska ze strony pracowników biura. W tym miesiącu otrzymałam jeszcze premię za długą współpracę jak wszystkie inne koleżanki. z całego serca polecam i dziękuję za wspaniałą współpracę!

milkaE

moja mama pracuje w tej firmie i wszystko jest ok. polecamy innym jasmin care!

isabel

opiekunko24 czeka się nie długo jeśli znasz język to kilka dni. ja otrzymałam kilka ofert. wybrałam spokojną ofertę bez dzwigania i wstawania w nocy bo nie mogę. zarobki dobre. firma cały czas rekrutuje nowe opiekunki, możesz się zgłosić.

opiekunka24

dobrze ta firma wygląda. Ktoś wie ile się czeka na wyjazd i ile można zarobić?

marek

ja tez pracuje z Jasmin juz drugi rok i nic zlego powiedziec nie moge. kasa na czas, obsluga w biurze przemila. dostalem nawet premie za dobra wspolprace. Firmy na pewno nie zmienie. polecam innym Jasmincare!!

ADRIANNA1980

Witam panie, chciałabym powiedzieć, że w tej firmie pracuje moja teściowa. Wyjeżdża na zmiane od półtora roku. Ostatnio przy podnoszeniu swojej babci coś jej się stało z kręgosłupem. To była niedziela i nie wiedziałam do kogo się zwrócić o pomoc. Zadzwoniłam do szefowej, pani Joanny. Ona się tak przejęła. Od razu zadzwoniła do teściowej, potem do rodziny u której pracowała. Okazało się, że teściowa musi zjechać do domu. Pani Joanna wezwała od razu lekarza domowego i już poniedziałek rano teściowa wyjechała do domu. Zmienniczka była na miejscu tego samego dnia wieczorem. Wszystko się szczęśliwie skończyło. Jesteśmy bardzo wdzięczni za tak szybką i profesjonalną pomoc. W zeszłym tygodniu pani Joanna dzwoniła do nas i pytała jak się czuje teściowa. To prawdziwa troska o drugą osobę. Polecam tą firmę wszystkim naszym znajomym, którzy wyjeżdżają.

janka57

każdy może poczytać na ich stronie, co mają do powiedzenia opiekunki, które tam pracują. tych opinii jest coraz więcej w internecie. ja się zdecydowałam i jestem właśnie na pierwszym wyjeździe. Po miesiącu mogę powiedzieć, że nasza wspolpraca świetnie się układa:))))))))))))

MariaMaria

ja pracuję z firmą chyba najdłużej i tylko mogę chwalić. Pracowałam u kilku rodzin. wszystko od początku do końca załatwione, wypłata zawsze na czas, albo wcześniej. Znam dobrze język więc i dobrze zarabiam. po roku szefowa zaproponowała mi podwyżkę. Takie rzeczy się nie zdarzają innym. wiem, bo do opieki jeżdże już 10lat. Polecam wszystkim, a ci co to piszą złe opinie, to oszuści jacyś.

ALINA101

pracuję w tej firmie od prawie dwóch lat i mogę powiedzieć z czystym sumieniem wszystkim na tym forum, że dla tych pań z biura zawsze liczy się najbardziej opiekunka. odbierają telefony o każdej porze, interesują się nami, pomagają. Poza tym wiem, że każda z tych pań pracowała jako opiekunka w Niemczech a szefowa postanowiła otworzyć tą firmę po tym jak zmarła jej podopieczna, którą opiekowała się ponad pół roku.. do śmierci. To naprawdę wspaniała firma:)))))))))

Bożena

Pracowałalam za pośrednictwem tej firmy i także mam nie miłe doświadczenia , kontakt i wszystkie formalności były na niskim poziomie w trakcie pobytu w nieczech dzwonilam do firmy ze natakie warunki pracy ie godzilam i żeby to wyprostowali z niemcami bo ja pojechalam do opieki nad starszą osobą a nie do mycia okien i gruntownych porządków 3 pietrowym domu u babki córki oddalonym o pare kilometrów. Proszę wybaczyc ale jesli wysylacie Kobiety do opieki to niech to bedzie sprawdzone lub poparte jakimiś warunkami.Nie sprawdzone rodziny miejsca bylejakie warunki socjalne nie polecam tej firmy .

Katarzyna

Witam , korzystalam z tej agencji i musze przyznać ze wszystko jest chaotycznie zalatwiane , miejsca saww ogóle nie sprawdzane ja trafilam do rodziny gdzie wydzielano mi kromki chleba babka na chodzie dyrygowala jakbym byla niewolnikiem mialam robic przy jej mężu ale i robic wszystko czego sobie zaźyczy po tyg alarmowalam firme ze rodzina nie spelnia warunków to mi powiedzieli ze taka praca i wkoncu za cos mi placa . 1kromka chleba rano i wieczór paranoja na obiad ziemniaki dla kazdego wyliczone bron boze jeden za duzo obra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a wynagrodzenie za 1 osobe a roboty przy 2 osobach, Cóż uwazam ze firma jest nie kompetentna biora wysokie prowizje od niemcow a los polek maja gdzieś .

OKO
@Katarzyna 12.05.2015 16:09

Forum służy temu, by pisał kto chce i co chce niezależnie od tego czy jest to prawda,czy nie... Z czystym sumieniem mogę dodać, że opisana sytuacja nie miała nigdy miejsca. My jesteśmy od tego, aby przede wszystkim bronić interesów(również finansowych) NASZYCH OPIEKUNEK -kto pracował ten wie:)

dobra!
@OKO 14.05.2015 10:00

Jeżeli firma pobiera prowizję a nie interesuje się opiekunkami, to same biurwy niech jeżdżą i nabierają doświadczenia przy starych niemrach w podcieraniu dupska!!!!!!!

krystyna123270

Ja rowniez pracuje w tej firmie i niemam powodow do narzekan,panie sa uprzejme i pomocne w kazdej sytuacij po wyjezdzie do pracy zaraz dzwonia czy wszystko w porzadku jak sa problemy panie je pomoga rozwiazac , dbaja o wszystko ,pieniadze sa na czas to czego mozna wiecej chciec,a ci co narzekaja to same powinny byc wporzadku a nie narzekac na firme...ja dziekuje firmie za wszystko i polecam bo to jedna z uczciwszych firm.... krystyna z kowar.

Bożenka

Dołączam się do wszystkich zadowolonych ze wspólpracy z Jasmin Care opiekunek! Ta firma jako jedna z nielicznych poświęca się całkowicie opiekunce. Szefowa odbiera telefony o każdej porze i zawsze chętnie pomaga w każdej sytuacji. Wynagrodzenie za pracę rozliczane jest uczciwie i nigdy nie ma z tym kłopotów. jak potrzebowałam wcześniej to też mi przelali. W 100% godni polecenia!!!

Gosia123

Ogólnie wyjeżdżam do opieki już 8 lat a współpracuję z firmą Jasmincare już ponad rok i nigdy nie słyszałam o jakiś karach. Szefowa jest przemiła i osobiście dba o opiekunki. Jest z firmą stały kontakt, dobre pieniądze i zawsze na czas.. Może ktoś został ukarany bo miał problem z alkoholem (?) i teraz obwinia firmę w internecie. Ja polecam z całego serca! To uczciwi ludzie są!

Ewelina Iłowa

Też pracowałam w rożnych Firmach i nie bylam zadowolona nie płacili na czas nie interesowali sie jak były jakies problemy zglaszane przeze mnie to potem milczal telefon i nie odbierali ode mnie telefonow mowili ze sie zajmą co do czego mieli w du... tylko czekali aby kase zgarnąc za mnie i tyle wszystkiego. Z FIRMĄ JAMINCARE jest całkiem inaczej i naprawde dla tej firmy to my jesteśmy ważni mozemy powiedziec o kazdym problemie i starają sie go szybko rozwiązać.Ja miałam bardzo nie miły przypadek ale to wina Niemcow bo nie podali informacji ze podopieczny ma czeste napady agresjii bo jak powiedzą o takim problemie to zadna opiekunka sie nie zgodzi na wyjazd do agresywnej osoby i tak naprawde wszystko okazuje sie na miejscu wtedy mozemy ocenic z jaką osobą mamy doczynienia. JasminCare jest wporzadku firmą i mimo niemiłych wspomnien dalej pracuje w tej firmie. Polecam ją dla innych zainteresowanych

Ewelina Iłowa

Witam też pracowałam w tej firmie hmm ja jestem b zadowolona z Jasmincare:-) Tak to prawda Niemcy często zatajają informację o podopiecznym i to wina jest po stronie Niemcow nie firmy owszem firma nas wysyła do danych rodzin i tak naprawde rodzina swojego podopiecznego przedstawia z jak najlepszej strony. Ja trafiłam do Niemca początkiem był spokojny ale pozniej stał sie agresywny bo np: nie pozwoliłam mu sie dotykać lub czesto probował zaglądac mi w koszulke potem doszlo do sytuacji ze kilka krotnie mnie uderzyl mialam umowe na dwa mc i wytrzymałam tam miesiac bardzo psychicznie miałam siniaki na rękach nogach nawet mnie kilka razy kopnoł podupadłam zadzwonilam do firmy opowiedzialam o wszystkim natomiast firma w przeciągu kilku godzin zorganizowała mi szybki powrot do domu martwili sie i czułam ze firma mną sie interesuje i wszystko zrobi abysmy byli bezpieczni. Ponadtto firma wywalczyła dla mnie odszkodowanie za ten miesiac ktory mialam przepracowac a nie przepracowałam bo musialam zjechac do domu z winy podopiecznego. Z wspolpracą z Jasmin jestem b.zadowolona firma nas wysyla ale w gruncie rzeczy my jestesmy dla nich najwazniejsi. Ja nie mam zastrzezen zadnych i polecam tą firmę jesli ktos se zdecyduje na opieke. Płacą na czas i sie interesują jęsli są problemy Firma pomaga i jest zorgaznizowana. :-) Pozdrawiam JasminCare i zapraszam do współpracy z tą firmą.

IRENKA

Pracowałam w różnych firmach i była nie zadowolona ,teraz pracuje w firmie Jasmin Care i nie mam powodu do narzekań. Panie w biurze przyjazne,raz w tyg. jest telefon z zapytaniem jak jest na miejscu.W razie potrzeby kilka razy w tygodniu,ciągły kontakt mailowy i telefoniczny - pieniądze na czas i za każdym razem jest zainteresowanie ze strony właścicielki agencji, czy wszystko jest zgodne z oczekiwaniami, w razie sytuacji problemowej rzetelna i szybka reakcja.Rozmowa kwalifikacyjna nie jest stresująca,bo Panie są przemiłe.Krótki okres oczekiwania na zlecenie.Gorąco polecam! :),

duska42

Pracowałam i polecam. Do pracy dotarłam we wtorek późnym popołudniem, a już rano był telefon z pytaniem czy rodzina spełniła warunki zawarte w kontrakcie. Nie miałam żadnego problemu z kontaktem z agencją, na moje sms odpowiadano lub oddzwaniano. Pieniądze płacone na czas, w euro bo tak opiewała umowa. To moja druga agencja i byłam mile zaskoczona opieką, troską i rzetelną współpracą. POLECAM !!! :)

kruszynka

Do kiedy wpływa wypłata na konto i w czym?

bbetka

Pracuję już w drugim miejscu zorganizowanym przez Jasmin Care i nie mam powodu do narzekań - pieniądze na czas i za każdym razem jest zainteresowanie ze strony właścicielki agencji, czy wszystko jest zgodne z oczekiwaniami, w razie sytuacji problemowej rzetelna i szybka reakcja. Nie narzekam

gość

jestem zdania,że opiekunka wypunktowała jasno,co szwankuje-nie ma co dopytywać,tylko czytać ze zrozumieniem.No, i ponaprawiać niedociągnięcia

opiekunka

też pracuję i jestem b niezadowolona,bo warunki pracy przekłamane,błędy w umowach i adresach,opiekun zostawiony sam sobie

jola

z doświadczenia mogę powiedzieć, że nie wydaje mi się, by jakakolwiek agencja sprawdzała miejsce przed wysłaniem tam opiekunki. To my jesteśmy od rozpoznania sytuacji na miejscu. Zresztą Niemcy zatajają niektóre informacje o podopiecznych (być może z oszczędności?)Co do Jasmin, ja jestem zadowolona, mam fajne miejsce i pieniądze zawsze na czas -to jest przecież najważniejsze!

ktosio

mam duże watpliwości co do rekrutacji i sprawdzania miejsca pracy opiekunki-kompletny chaos informacyjny

Zostaw opinię o JasminCare Sp. z o. o. - Jelenia Góra

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JasminCare Sp. z o. o.