Demant Operations Poland

• Nowostawy Górne
  • Wyskoki
  • Bratoszewice

3. Opinie o pracodawcach Szczecin
  5. Opinie o Demant Operations Poland Sp. z o.o.

Opinie o Demant Operations Poland Szczecin

Nie przegap nowości o Demant Operations Poland Sp. z o.o.!

Jack

17.01.2017 08:48

Kilka firm szuka dla nich pracownikow, ogloszenia wisza w internecie, na plocie itp od wielu wielu miesiecy. Organizuja konkursy na polecenie pracownikow - staraja sie jak moga. To chyba powinno dac do myslenia, jakie sa zarobki i atmosfera.
    Szybki Lopez

21.01.2017 00:28

Bo dobra firma nie musi się reklamować :-) Dgs - dekadencki gniot stulecia. Ktos coś tobie mówi szczególnie jeśli nie ma żółtej kamizelki to najzwyklej w świecie kłamie a myśli dosłownie coś przeciwnego . Tak trzeba interpretować ta firmę i być jak kaczka, czyli wszystko po tobie musi splynac aby można było bez wstydu sie przejrzeć rano w lustrze. Ludzie bez zasad honoru . Nad czym tu myśleć ? ? Haha :-D:-D:-D:-D:-D
    julia

17.01.2017 00:29

Hehe czekoladki i ryż nie pomagają a ogłoszenia się nawarstwiają takiego zapotrzebowania jeszcze nie było ale co się dziwić umowy przez pośrednictwo pracy kasa naprawdę marna .A obiecują złote góry może jakiś desperat się trafi zawsze to darmowy autobus .
    Ktos

09.01.2017 21:48

Jakie stawki mają ustawiacze ??
    Senior

11.01.2017 17:17

A kto to ustawiacze ? :-):-):-):-)mojżesza rusztowań ? ;-);-);-)
    Senior

11.01.2017 17:31

Jacyś monterzy ?:-):-):-):-) Dają też czekoladę w weekendy pizzę lub ryż Zależy od ilości pracy jak jest dużo ryż dostaniesz bo po pizzy będziesz ospały Dlatego np wszystko jest made in china tam dużo ryżu jedzą .:-):-):-):-)
    trzech_kroli

06.01.2017 17:28

Automatyka nie nadaza, fpk wieczne nadgodziny i ma platne soboty (wiec jednak sie da?). Reszta magazynu moze tylko zazdroscic :) Pozdrawiam kierownictwo :) ...

06.01.2017 18:15

nie ma platnych sobot ale piertolisz glupoty niech materac biora i tam nocuja . Najwyzej ciasto dostana :). Tam nie mieszaj facet fermentu nie siej.. Nie ma płatnych sobót a nawet jakby byly to chyba musieliby mi w tej chwili 200 stowy zaplacic abym zostal . Tak sie cenie. Moja wartosc wzrosla wprost proporcjonalnie do stopnia niedocenienia mojej osoby :).... Za darmo nic nie ma . Ja moge za darmo ale komus w morde najwyzej dac ...;);)

06.01.2017 18:25

Jak mi pokażesz na piśmie płatna sobotę ,tak aby jasne było, że to za sobotę to ci sam jak tu pisze 0,7 w szkle postawie..... :) :) :) nawet ciasto dorzucę ;) ;) ;)
    pisz

01.01.2017 23:11

2 Rok bo jesteś bara.. i dawaj sie dym... dalej w du.. a księżniczki bedą brały za ciebie gruby szmal

31.12.2016 14:24

Zycze w nowym roku wszystkiego dobrego pracownikom dgs a pracodawcy wiecej mądrości ,wyrozumialosci ,inwestowania w ludzi perspektywicznych a także i co najwazniejsze wysokich podwyżek,lepszych umów i mniej potopów ;-);-);-);-)
    ala_ma_kota

31.12.2016 19:49

Oraz dawania stałych umów a nie tymczasówek na kolejny rok. Ja tak ciągnąć bedę 2 rok.

29.12.2016 10:20

Już wiem po co jest siłownia w dgs .:-) Jeżdżą tam faceci na stacjonarnych rowerkach z dynamem i taśma sie kręci No ale nie można tak ciągle pedalowac co jakiś czas przerwę musi być więc i automatyką staje . Polska myśl technologiczną łączenie przyjemnego z pożytecznym :-)
    MARCIN

25.12.2016 22:28

COŚ WIECIE NA TEMAT PRACY KSIĘGOWYCH W OXYGENIE ?? JAKA STAWKA WYNAGRODZEŃ ATMOSFERA BO Z TEGO CO WIEM TROCHĘ LUDZI Z METRO TAM UCIEKŁO
    Zen

22.12.2016 09:48

Będą podwyżki bo firma zaoszczędziła na imprezie wigilijnej. Pozdrawiam Dział HR
    cień

22.12.2016 15:24

nie, nie, nie będą kolacje dla mądrusi w Bąbayu w nagrodę za ciężką pracę roboli w sobotyyyy
    GłuchyMikołaj

18.12.2016 21:46

Jestem w stanie zrozumieć, że są zaległości w wysyłkach i firma płaci kary, rozumiem że ta sobota była potrzebna żeby nadrobić zaległości ale kurde nie rozumiem dlaczego obiad który zafundowała firma dojechał właściwie zimny, tej pizzy nie dało się jeść, ochyda.....
    GłuchyMikołaj

19.12.2016 21:21

Smacznego jak preferujesz zimne jedzenie!!!! A w "mikroweli" sam sobie odgrzewaj i zjedz ze smakiem. Gówno na zimno..coś dla ciebie, za darmo i nie trzeba koniowi w pysk zaglądać!
    Wujek Dobra Rada

20.12.2016 20:23

Zapominiales jeszcze tupnac nozka jeszcze Nikt ci nie kazał przychodzić w Sobotę i jeść "ochydna pizzę " Dzieciak !!! :-) Kontroluj emocje ;-) Bez komentarza
    Elf

17.12.2016 17:51

No fajnie było w sobotę w pracy, przecież nie mamy obowiązków... I super pyszna pizza na obiad oczywiście zimna... Nic dodać nic ująć.

17.12.2016 13:42

Nie masz obowiązku pracowania w sobotę. Nikt przecież nie moze cie zmusić tym bardziej że nie jest to sytuacja kryzysowa. Jeżeli jest to trwa juz dwa miesiące więc to czyste nadużycie. Zwyczajne nadużycie i obsuwa nie z winy pracowników . Chcą przed świętami jak najwięcej zleceń zrealizować to wszystko. Troche taka dgs ' owską dyktatura ;-)
    zmęczony

18.12.2016 20:31

Wystarczy, że powiedzą, że to sytuacja kryzysowa i co zrobisz? Nie udowodnisz im przecież, że nie jest. Strasznie głupia ta zasada, bo daje pracodawcy narzędzie do zmuszenia pracownika przyjścia w sobotę. A przecież my też chcemy kiedyś odpocząć.
    Bardzo zła

16.12.2016 12:20

Kolejna sobota pracująca na dwie zmiany (przed świętami !!!) Kiedy była wolna sobota, bo nie pamiętam? (usunięte przez administratora)

14.12.2016 18:07

Chyba priorytety im sie pomyliły powinny dbać o gospodarstwo domowe i spełniać życzenia swojego faceta a nie gwiazdorzyc w pracy ;-);-);-)
    aaaaa

19.12.2016 02:27

jak się ze szmatami pracuje to nic dziwnego
    virus87

12.12.2016 18:58

witam powiedzie jakie są zarobki przez agencje randstad ? ile jest bez agencji a konkretnie stawka godzinowa to ile ?na stanowisku magazyniera u was można zarobic? - ile płacą za soboty i ewentualnie niedziele na godzinę? tzn za weekendy ? - oraz ile płacą za ewentualne nadgodziny? - są dodatki za prace w nocy ?
    qqqqq

28.12.2016 02:21

Może coś nam załatwisz? Ten szmelc ze śmietnika, który dostaliśmy od kolegów z zachodu ledwo już daje radę :)))

29.12.2016 01:53

Bo to nie na takie ilości jest :-):-):-).Zresztą przydałby się ktos kto to umie obsługiwać a nie wpycha ile wlezie co fabryka dała aż się taśma grzeje ;-);-);-)
    Love

12.12.2016 00:16

Same panie lekkich obyczajow tam pracuja . Maz mi mowil. Zony uwazajcie
    Jola

08.01.2017 14:04

Pieprzysz , czy tylko piekne i zgrabne zalapuja sie na "szkolenia" w Danii? Chyba nie o tym samym przedsiebiorstwie piszemy. Ta ktora mam na mysli, to babochlop z rodziny barbapapy. Zreszta, nie musi byc piekna aby dobrze dawac. A moze na odwrot? Nie musi nic dawac,za to jest piekna.

08.01.2017 17:50

Tak "pieprze",ale zupełnie inaczej niż myślisz i nie interesuje mnie za co kto na szkolenia jeździ .Czy za plecy czy za koneksje bądź urodę,ale u ciebie widzę syndrom pokrzywdzonej :-)
    kandtydat

09.12.2016 10:13

Witam, Jakich zarobków można się spodziewać w dziale NPI na stanowisku Electroacoustic Engineer? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
    aQQ

09.12.2016 13:31

doświadczonych elektro-akustyków jest pewnie taka masa, że możesz powiedzieć ile ci się podoba ;-0
    kandydat

14.12.2016 01:29

a jakiś przedział ?
    Alek

06.12.2016 14:48

nie było mikołaja :( a to drań !
    Alek

07.12.2016 15:46

:( jaaak toooo!!!
    Elf

07.12.2016 22:40

A tak to :-) Listu nie wyslales ciapo :-)
    integracja

04.12.2016 18:10

Magazyn, jak integracja? Jakieś ploteczki? :)
    Lolek

05.12.2016 07:05

A co Cie to interesuje?
    ach

06.12.2016 11:59

Kolega widać ma nudne życie to go interesuje,
    szok

04.12.2016 18:08

a to w innych firmach nie ma darmowej kawy? oczywiscie ze jest, tylko trzeba sobie ja nasypac a nie lac z automatu (ta z automatu i tak jest ochydna), darmowy autobus? widze nie znamy sie na kodeksie pracy, w przypadku kiedy firma lezy poza granicami miasta pracodawca ma obowiazek wyplacac pracownikowi dodatek do podrozy, jedynym wyjatkiem jest zapewnienie mu darmowego dojazdu jak dgsbusy lub przewozy pracownicze, co im sie pewnie bardziej oplaca. i wierz mi wiele inteligentnych osob z kompetencjami i jezykiem jest ciagle w tym samym miejscu, nie dlatego ze im sie nie chce bo robia wiele zeby ogarnac ten syf, ale dlatego ze kierownictwo boi sie awansowac madrych ludzi, bo i ich dziwnej psychice kryje sie obawa, ze te osoby chca ich wygryzc, podczas gdy wiele z nich chce po prostu pomoc firmie w ktorej spedzilo juz kilka ladnych lat. maja w swoich rekach kilka nieoszlifowanych diamentow, a boja sie je wziac i oszlifowac.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Demant Operations Poland?

Kontakt - Demant Operations Poland Sp. z o.o.

Szczecin

przeciętny pracownik DGS

03.12.2016 23:07

@Jòzio 2016-12-02 17:50:12 Widzę spore problemy z czytaniem ze zrozumieniem... w którym miejscu obraziłem ciężko pracujących ludzi z innych firm (a tak przy okazji czym się różni praca na kasie od pracy ze skanerem na magazynie)??? Po prostu rzygać mi się chce czytając kolejne opinie jak złym miejscem pracy jest DGS. Pracuję tutaj na produkcji ponad 5 lat i wierz mi, że miałem okazję popracować ciężko u innych pracodawców, także we wspomnianym porcie. I jakoś dziwne, ale prawdziwe, że największy wyzysk i brak poszanowania pracowników występuje w typowo polskich firmach... A co do narzekania na DGS to zgadzam się, że stawki powinny być wyższe, system premiowania bardziej przejrzysty, itp, itd. Natomiast nie zgadzam się z ciągłym narzekaniem i roszczeniowością, jeśli jest aż tak źle to jeszcze póki co mamy wolny kraj i nikt nikogo nie zmusza do pracy w tak podłych i nieznośnych warunkach w DGS. Droga wolna!
    Jozio

04.12.2016 02:31

Dzięki przekonales mnie szkoda bo lubię ta pracę ale w takiej zaklamanej atmosferze nie da sie wytrzymać bez skazy na własnym charakterze It's time to day goodbye Faktycznie szkoda czasu marnować na coś bez perspektyw. ;-)
    Sep

03.12.2016 20:12

Ktoś może z działu IT z Oxygen wypowiedzieć sie jak wygląda tam praca ;)? Jak rotacja, szkolenia, warunki?
    Tomasz

03.12.2016 00:29

Podwyżki jakie podwyżki kasa idzie dla kadry z Makowej dla przydupasów pani an ludzi bez doświadczenia których musimy słuchać i wykonywać błędne polecenia bo nikt sie z naszym zdaniem nie liczy mimo ewidentnych pomyłek .
    Jòzio

02.12.2016 17:50

Czytajac za to twoją opinię stwierdzam że juz długo ci sie nie chce i masz tyle ambicjii co zapalka siarki a porównania do biedronki czy lidla o tym świadczą i są tak absurdalne że wręcz śmieszne . Szkoda że nie wspomniales o zabce albo doker porcie czy też wolontariacie w szpitalu :-):-):-):-):-) Wziales jakieś cyferki wyssane z palca i sie nimi cieszysz ale podejrzewam że sciemniasz i nalezysz do tej grupy osób co nic nie robią tylko innych pilnują to pewnie na tym polega twoje dawanie coś od siebie . Bo to co napisałeś szczegolnie jeśli było to w moim kierunku to czystą bezczelnosc i chęć uszczesliwiania ludzi na siłę kawa autobusem i płatna przerwą trzeba było to napisać z podkresleniem :-) A co do biedronki i lidla nie obrazaj pracowników tych firm ,którzy tam ciężko pracują kiedy ty dvpe grzejesz na stolku i pozorujesz że coś robisz i kompletnie nie masz pojęcia co znaczy ciężka praca POWODZENIA
    przeciętny pracownik DGS

01.12.2016 22:48

Ja również wypowiem się za siebie. Czytając to forum widzę, że w DGS pracują sami masochiści. Wszędzie indziej jest lepiej tylko nie tutaj. Darmowa kawa, darmowy transport, płatne przerwy 45 min. wszystko beeee. K**** skoro wszędzie indziej jest lepiej to po co Tu siedzicie??? KK, 3shape, biedronka, lidl wszyscy tylko na Was czekają z otwartymi ramionami. A przecież tam to niebo a ziemia w porównaniu do obozu "przymusowej" pracy... Ja tam robię swoje i jestem zadowolony. Wyniki i liczby same się bronią, a to że jestem w dalej w tym samym miejscu to mogę mieć pretensje wyłącznie do siebie, bo po prostu mi się nie chce, a nie do wszystkich dookoła. @Jan kowalski: 90% niezadowolonych??? Polacy są zawsze niezadowoleni! A na firmę, która zatrudnia ponad 2k osób to czytając forum to widzę, że to rzeczywiście jest garstka frustratów, którzy tylko czekają aby im dać nie dając nic od siebie ponad to co wymagane. Pozdrawiam normalnych!
    Pracownik DGS DC

02.12.2016 17:21

Jest tylko jedno ALE, brak doceniania osób, które pracują ponad normę z własnej woli. Szkoda, że za nadgodziny tak mało płacą.
    Chcielibyściewiedzieć

25.11.2016 23:50

1) Pracuję w firmie już kilka lat 2) Jeśli szukasz pracy i opierasz się o forum - polecam wpisać nazwę jakiejkolwiek firmy i poczytac fora - znajdziesz dokładnie to samo, że w Polsce wciąż zarabia się za mało, to jasne, natomiast sytuację w firmie kształtuja ludzie tam pracujący - znajdź lepsze opinie o innych firmach... nie możesz? ponieważ: 3) Na forach wypowiadają się w 90 % przypadków pokrzywdzeni, niedocenieni w ich mniemaniu, ci którym się nie udało , ci którzy zazdroszczą innym awansu itd itp. 4) Ludzie, którzy się starają (nie mówię, że kochają swoją pracę, ale po prostu wiedzą na co się zdecydowali i wypełniają swoje obowiązki należycie) awansują i pracują tak w tej jak i w innych firmach latami. 5) Stawki operatorów to nie tajemnica bo sa w regulaminie od prawie 12 zł/h do chyba 20zł/h jako liderzy + nadgodziny + nocki + nagrody kwartalne + premie za materiał + frekfencja 6) darmowa kawa, herbata, i 45 minut przerwy płatnej - w ilu firmach to jest? 7) jak ktoś sie nie zajmuje plotami i życiem innych, to robi swoją robotę i idzie do przodu, reszta to maruderzy wypowiadający się na tym forum 8) jeśli chodzi o kadrę inż, spec , admin itd - ta firma naprawdę wyznacza standardy - nie zwracajcie uwagi na to co piszą tu ludzie i próbujcie swojego szczęścia, sami się przekonacie. Pozdrawiam pracownik
    Byly

23.05.2017 20:14

Dramat nie firma zero kultury team leaderow Group liderów nie wspominając o obecnej Pani kierownik na L42.Ludzie nie nabierajcie się omijajacie ta firmę z daleka wykańcza was psychicznie nie wierzcie w Ani jedna pozytywna opinie!!!!!
    Ktos

24.05.2017 17:39

Dzisiaj wstyd się przyznać że pracujesz w Dgs nawet jak ktoś nigdy tam nie był to i tak wie o firmie same "najlepsze"rzeczy nie spotkałem nikogo kto by powiedział fajnie tylko wszyscy współczuja.Sa firmy produkcyjne gdzie są nadgodziny ale nikogo się do nich nie zmusza i są chętni za soboty nie bierzesz ekwiwalentu tylko wypisujesz urlop jak potrzebujesz wolne ,nie pracujesz 1,3 Maja itd tylko masz długie weekendy no i twój przełożony Cię słucha i nie olewa jak na L42.Mozna jeszcze traktować człowieka z szacunkiem.
    A ja kocham to miejsce

24.11.2016 19:42

Nie jest źle.

23.11.2016 00:12

I tak na koniec to gadanie nic nie pomoze ale taki mur tez mozna zburzyc ale trzeba umiejetnie w jednosci i jednomyslnosci sila. Mialem juz taki przypadek ze zdecydiwana postawa asertywna wiekszosci pracownikow potrafi odniesc skutek odpowiedni . Zaden kierownik czy szef nie ma na tyle ikry Aby pozwolic sobie na dzien stratny lub przestoju . ;-) koncze Tu pisanie Bo zaraz ktos jeszcze bedzie sledzil Moje IP ;-)Pozdrawiam serdecznie tych dobrych i pracowitych ludzi realnych z kręgosłupem moralnym :-)

22.11.2016 23:40

Najbardziej wkurw.... Jest to że wygląda na to że zależy górze na takim stanie rzeczy Aby panował chaos ludzie sobie do gardeł skakali i jeden drugiego potpier..... I donosił Przecież jawnie byłem świadkiem słów " No jeśli widzicie że ktoś robi coś źle proszę mi to przekazać nawet odnośnie konkretnych osób ;-) masakra ładny przykład dla młodych ludzi gratuluję Pewnie dlatego większość to ludzie po szkole których łatwo można zmanipulowac kupić zastraszyć ;-)Przecież to jasne jest że kosztem paru setek ludzi blogich w niewiedze ci co zarządzają nieźle życie mają i tylko o to w tym wszystkim chodzi. O żadna dobra pracę czy cel czy robienie ponad normę bo prawdę mówiąc na firmie tak im zależy jak na wiedzy na temat prostych. Procesów produkcyjnych . Wiadomo że nie wszystko trzeba wiedzieć ale liczą sie chęci i. Głód ciekawości a także jakiś błysk śmiałości aparycja i inteligencja a jakos tego dostrzec nie mogę widze tylko cyniczne wyrachowane gęby jak w gombrowiczu które chcą sie nachapac i nie dadzą nikomu wejść do swojego zloba :-) zresztą szkoda mojego tu pisania ale chciałem uświadomić tych co żyją w niewiedzy Czasem niewiedza to blogoslawienstwo. ;-)
    taki ja

22.11.2016 18:39

wystarczy przypomnieć sobie jedną śmieszną sytuację - kiedy była rekrutacja na koordynatorów. na wywieszce wymagania, których większość koordynatorów nawet nie spełnia. osoby, od których zależą losy tego magazynu i jakby nie patrzeć zdrowie ludzi, bo jak myślicie, jak praca fizyczna 6 dni w tygodniu z ciągłymi nadgodzinami odbije się na zdrowiu pracowników, mają kompetencje co najwyżej kasjerki w netto. na dolnym szczeblu ciągłe zwalnianie, nie przedłużanie umów, ucinanie premii - a czemu nic nie zmienia się na górnym szczeblu? na około 100 osób mamy 23 osoby zarządzające (o ile team lidera można czymś takim nazwać), to jest normalne? a z miesiąca na miesiąc coraz gorzej. nie mogę doczekać się stycznia, kiedy ludzie znów zawiodą się brakiem podwyżki. miejmy nadzieję, że tym razem przejdą od słów do czynów. masowe odejścia może uświadomiły by coś kierownictwu FIRMY, bo dla kierownictwa magazynu już dawno straciłem nadzieję. w tym momencie przypomina to bardziej niewolnictwo, niż pracę w międzynarodowej firmie :(

20.11.2016 14:58

Taka moja puenta ostatnich dni wycisnąć to można cytryne do herbaty a nie człowieka szczególnie dobrego pracownika . Proponuje niech ci co siedzą przy biurkach na (usunięte przez administratora) bądź dyskutują na temat koloru paznokci lub imprezach i zaliczonych panienkach "zejdą" na sam dół i skosztuja przez pełne 8 godzin tych rewelacji które zafundowali swoim cudownym zarządzaniem zasobami ludzkimi i wiedzą na temat procesów:-):-):-):-) Pozdrawiam Górę :-)
    taki tam pracownik

19.11.2016 00:39

Hahahaha Ciacho za FDI - kasę zgarnęli na pewno nie pracownicy magazynu, którzy odwalili największą pracę, gratulacje za postawę na powodzi....hahaha za latanie na szmacie....żenada totalna, w nagrodę 50 zł za przyjście do pracy w sobotę - ale tylko w listopadzie - bo trzeba nadrobić zaległości za awarię automatyki aha aha aha i żarełko z chińczyka w nagrodę żeby pracownicy za bardzo nie sapali..... Czy ktoś w końcu doceni naszą pracę???? Czy ktoś doceni to że na bok odstawiana jest rodzina...mąż,,,żona...dzieci... Dlaczego nikt nie chce nam zapłacić za pracę w sobotę, dlaczego nikt w ten sposób nie chce nas wynagrodzić??? Wolny dzień w tygodniu za pracę w sobotę ma nam to wszystko wynagrodzić???? No sorry ale nie na tym to polega... Przecież wiadomo że czytają to wszystko kierownicy i koordynatorzy, wiadomo że jeden drugiemu przekazuje to co wie... Ale co z tego oni wiedzą za co robią a niestety zwykły magazynier mający rodzinę plus związek z bankiem na 30 lat będzie wiązał ledwo koniec z końcem...

18.11.2016 17:42

Do Dani kasa płynie cóż za propaganda :-):-):-):-) jasne Ktoś tu w bajki wierzy

17.11.2016 19:39

"W kryminale za donos wspolwiezniowie wieszaja za jaja "Tutaj o to ciężko bo większość to kobiety więc za co powinno się je wieszać ? :-):-):-):-);-);-);-);-) Pozdrawiam płeć "słabą " :-)

17.11.2016 19:23

Niestety nie ma "milości bez solidarności ' a na Polskie warunki że względu na niskie zarobki brakuje motywacji i empatii a także zrozumienia i chęci polepszenia komuś bytu skoro ją "też Jestem w czarnej dupie to niech inni przynajmniej mają gorzej ale nie lepiej " Takie różne pozasalonowe układy , które decydują kto ma jakie stanowisko niekoniecznie poparte kwalifikacjami czy wiedzą choćby rzetelnością czy ambicją Takie komunistyczne trendy . Ciężko sie przebić nie będąc w " układzie zamkniętym "To tyle bo nie chce mi sie pisać o tym ale to od razu rzuca sie w oczy po miesiącu pracy wręcz odwazylbym sie stwierdzić że donosicielstwo i zbieranie materiałów jak w komunię akt jest w cenie . Wszystko to świadczy o jednym każdy dopowie sobie o czym ;-)
    x

17.11.2016 02:15

bo polaczki glupiutkie sa wierzcie mi ze pieniadze na podwyzki (normalne podwyzki a nie jakies ochlapy) sa, ta firma ma ogromne zyski, z roku na rok wieksze, tylko zdecydowana wiekszosc hajsu wyplywa do danii. gdyby cala kadra zwyklych pracownikow sie zbuntowala, wierzcie mi ze efekt by byl. tylko kazdy portami trzesie i umie tylko narzekac. ale to wada naszego narodu. wystarczy spojrzec na rzad.
    Dgs - zlodzieje

16.11.2016 23:43

E W tej firmie nie ma czegos takiego jak podwyzka wynagrodzenia. Jedyna podwyrzka to celu jaki musisz wykonac w kolejnym miesiacu nie wykonasz zaraz rozmowa czy to z team liderem a jak to nie pomoze to z grup liderem. O poziomie firmy swiadczy to kogo wybieraja na kierownika wczesniej byl facet od dekoderow tak sie stresowal stanowiskiem ze pazury po same lokcie obgryzal teraz zostala babka (magister histori bodajże) ktura pojecie o zarzadzaniu produkcja ma żadne umie zarządzić kolejnoscia zdjec w jakiejs broszurce a pojecia o tym jak sie produkuje aparaty nie ma zielonego. Mowili ze bedzie dodatkowy kierownik ale chyba nikt sie nie zglosil. Wracajac do podwyżek. Ludzie pracuja po 3/4/5 lat i zarabiaja o 1zl slownie jeden zloty na godzine wiecej niz ktos kto przychodzi z ulicy. Nowy pracownik przez dwa miesiace sie uczy a robi wielkie nic a stary pracownik wali po 20sztuk robi nadgodziny soboty i swieta i zarobi dzieki temu 250zl wiecej. Najleprze zawsze jest w styczniu ze musza dac podwyżkę inflacyjna bo rząd zmienia najniższą krajowa i tak stary pracownik moze jakims cudem dostal w ciagu roku podwyzke o kilkadziesiąt groszy do godziny(stawki z gory okreslone) ale przez to ze wzrasta najnizsza krajow dalej zarabia najmniej. Co roku wielkie oburzenie a kieronik/dyrektor obiecuje ze pracuja nad systemem wynagrodzen i lada moment sie cos zmieni.ibtak juz przeszlo dwa lata. Zaczynalem od stawki 8zl teraz mam 12zl jest to druga stawka w firmie czyli podwyrzki dostaje tylko ze wzgledu na inflacje a nie na moja prace. W styczniu dostane kolejna :-) Nikt nie wie na czym polega awans w dgs. Np. Operator chce sie rozwijac jest jest na pierwszej stawce 11zl i sklada papiery na teamlidera ("zarzadza“ 10 operatorami). Udaje mu sie zostaje teamliderem. Trzy miesiace próby mija i dowiadujesz sie ze mimo ze jestes osoba pseudo zarzadzajaca uzerasz sie z operatorami i sluchasz swojego guru gruplidera nadal zarabiasz 11zl mimo ze masz dumnie nazywane wyższe stanowisko timlidera. Nawet nie dostaniesz umowy ktora mowi o tym jakie zajmujesz stanowisko puki nie osiagniesz odpowiedniej stawki. Bodajrze 14zl to stawka po ktorej dostaniesz umowe team lidera. Ale do tej pory wedlug papierow nadal jestes operatorem z zupelnie innymi obowiazkami. Podwyzki max dwie w roku standardem jest jedna wiec zeby doczlapac sie do stawki 14zl potrzebujesz dwa lata o ile w miedzy czasie nie zdążą dac wyzszej najnizszej krajowej. Nie ma czegos takiego jak motywowanie. Ostatnio swieta 1.11 i 11.11 jesli ktos przyszed pierwszego dostaje w nagrode dzien wolny a jesli przyszedl 11 to dostaje ekstra 100zl brutto i dzien wolny zapewne w grudniu, osoba ktora przyszla pierwszego stow nie dostanie-nie bo nie Jezeli ktos doczytal az do tego momentu to omijaj ta firme z daleka no chyba ze szukasz pracy na miesiac góra dwa wtedy bedziesz dostawal 1600zl za siedzenie na (usunięte przez administratora) i udawaniu ze zalezy ci na pracy
    Nie polecam

16.11.2016 19:51

Ludzie poniżej poziomu. Jeżeli pracownikowi coś nie wychodzi na samym początku i później prosi o przeniesienie w inne miejsce bo chce pracować dowiaduje sie, ze nie ma miejsc a na te miejsca cały czas przychodzą na szkolenie nowo ludzie. Czuje się bardzo zle potraktowana.
    fda

13.11.2016 23:49

i znow firma przeszla audyt bez zarzutow :) nasze doskonale kierownictwo znow dalo popis, z takim falszerstwem nigdzie sie nie spotkalam, teraz czekac az wszystko wroci do normalnosci :) czekolada zjedzona? :) w takim powazaniu nas maja, nam rozdaja cukierki i czekolade, a oni premie zgarniaja za dobra robote :) nie ludzcie sie kiedy mowia do was dobra robota, oni uwazaja, ze to tylko ich zasluga :)

14.11.2016 03:30

Nie widziałem uczciwych audytow i inspekcji w dużych firmach korporacjach ;-) bez koperty pod stołem Ale masz trochę racji czekolada, cukierki trochę powiało socjalizmem taki gierkowski chwyt marketingowy :-) Ale czekolada niemiecka ;-)Mogli dać kròwki albo coś z Wedla ;-) pozdrawiam
    1993

13.11.2016 07:18

Jestem ciekawa co zrobi firma, aby nie stracić swoich najlepszych pracowników na rzecz Zalando bądź Amazona.
    no tak

13.11.2016 23:45

Czemu coś mają robić? Motto naszej firmy: nie ma ludzi niezastąpionych. Odejdą starzy, zatrudni się nowych. A że przez pośrednika, to i mniej płacić muszą. A że teraz biorą już nawet ludzi "z pod bramy" to i łatwo w głowie namieszać, żeby byli 100% posłuszni. Stopy będą całować za możliwość zostawania do 1 w nocy i przychodzenie do pracy w soboty i święta.

14.11.2016 02:58

Bardzo ciekawe to co piszesz:-) Z pod bramy ? Jakos nigdy tam nie stałem ;-), nie miałem okazji. Ale trochę masz racji. Niestety zdolni i rzetelni dawno pracują na zachodzie. Bo tam jest kapitalizm w czysto demokratycznym ustroju u nas to wciąż fasada na postkomunistycznym fundamencie przykład idzie z góry a także od każdego z nas w jakich warunkach i atmosferze pracujemy . Nie ma winnego pracodawcy bez winnych pracowników. Kwestia nadgodzin ? Nie spotkałem się w podobnych firmach z pracą bez nadgodzin,nawet nie spotkałem sie z tym aby ludzie mający działalnośc i własną firmę pracowali w dzisiejszych czasach wyłącznie 8 godzin od pon do piątk. Kwestia zarobków normalną na polskie warunki gdyż praca nie wymaga doktoratu nawet znajomości języka jak ktoś ślicznie powiedział wystarczy jedną ręką i jedno oko ;-)Jeżeli chodzi o posluszeństwo aby stawiać wymagania trzeba coś od siebie dać albo mieć mocne argumenty. A co do pracownikòw jest rzeczą naturalną zawsze ktoś odchodzi zawsze ktoś przychodzi tym bardziej w korporacji gdzie wymagania są minimalne i do pracy niezbędne jest jedno oko jedną ręka. Nie widziałem w Polsce lekkiej pracy chyba że na etacie złodzieja= bądź polityka nawet osoby mające gruntowne wykształcenie np. Pielęgniarskie mają zmiany 12 godzinne za dość abstarkcyjne pieniądze. Ale przykład idzie z góry z rzeczywistoscia trzeba sie pogodzić albo próbować ją zmienić najlepiej zaczynając od siebie. Każdy ma wolny wybór :-)

Zostaw merytoryczną opinię o Demant Operations Poland Sp. z o.o.