Nie bez powodu polskie sklepy wycofują rosyjskie produkty. Nie bez powodu duże firmy wycofują sprzedaż w Rosji. Nie bez powodu ludzie wycofują się z dokładania się do wojny na Ukrainie bojkotując rosyjskie i białoruskie produkty. Każdy kto zakupi gaz od novateka ma krew na rękach. 5% pkb. Tyle Rosja wydaje, na mord na ludności ukraińskiej. Nie dokladajcie się do ludobójstwa… ludzie…
Ja tylko informuje, ze to cześć rosyjskiego novateka, firmy która zaopatruje w gaz cały świat. W obliczu wojny z Ukraina każdy zanim zakupi gaz, powinien się zastanowić czy nie dokłada się do wojny. Ja nie kupie
Warunki pracy karygodne.
a jakiej konkretnie kary są tak godne? i z perspektywy, którego stanowiska pada ta ocena? ogólne to kiedy ostatnio kogoś konkretnego szukali i na które stanowisko? pytam, bo na stronie ofert nie ma jedyne co to zapraszają do kontaktu. Jaką prace wtedy zazwyczaj mogą zaoferować i po jakim czasie?
Strasznie zagadkowe te twoje wpisy są. Jako były pracownik możesz napisać dlaczego mają tego bana? Jak ogólnie przebiegała współpraca? Czemu nie polecasz?
Jakie godziny pracy obowiązują w Novatek Polska Sp. z o.o.?
Warto tam się pchać do działu informatycznego? Jakiej płacy można się spodziewać?
Napiszesz dlaczego? Poda ktoś więcej szczegółów? P.S widzę, że firma istnieje, więc nie wiem dlaczego niektórzy piszą, że ją zamknęli....
Kolego. Zorientowałes się w ogóle czego dotyczyła lista sankcyjna? Maja ZAKAZ sprzedaży w Polsce, a firma ta sprzedaje gaz (a w zasadzie sprzedawała)
Taka mała dygresja. Jeśli firma znalazła się na liście sankcyjnej, nie ma prawa wykonywać żadnych czynności, które mogłyby w przyszłości zapewnić im zrodlo dochodu. Uważam ze dobra opcja, jeśli ktoś ma takie informacje, jest zgłaszanie w odpowiednie miejsca sytuacji, kiedy okaże się ze jednak coś tam w tym swoim biurze robią, a jedynie udają ze nie sprzedają/nie robią sobie podłoża pod sprzedaż.
Gdzie moge kupic gaz gdy Novatek kategorycznie zabrania kupna z innych zródeł.Tylko dzirzawię ich zbiornik.
A możesz napisać o co chodzi? Czujesz się wprowadzony w błąd? To dzierżawiąc zbiornik można kupować gaz tylko z jednego źródła? Tak jest na umowie?

Nacjonalizacja infrastruktury firmy, sieci przesyłowych np. w Łebie na poczet zniszczeń w Ukrainie. Śledztwo jak namawiali gminy do sprzedaży infrastrukry przesyłowej. Potem kolejne sankcje np. sieć stacji Lukoil Amic, utrata koncesji i konfiskata majątku, mu im im damy "austriacki fundusz" ...
nikt nikomu nie sprzedawał infrastruktury, bo infrastrukturę wybudowała prywatna firma, bo naszego państwa nie stać na takie fanaberie. Więc albo prywatna firma cię zgazyfikuje albo będziesz palić węglem
cała polska kupuje ropę gaz od ruskich albo bezpośrednio albo przez pośredników. takie oto embargo
Jestem klientem novatek i teraz po sankcjach nie moge od nich nabyc gazu.A oni zabraniają napełniac zbiornik przez inną firme- SKANDAL
To pisz skargę do ministra MSWiA, bo to on zamroził firmę nie uwzględniając konsekwencji swojej decyzji. Jak ma ci firma sprzedać gaz do dzierżawionego przez ciebie zbiornika skoro nie może działać?
Dzień dobry, poszukuję pracy. Może być Orlen stanowisko parówkarza. Dostępny od zaraz. M.
Lepsza praca jako "parówkarz" na orlenie niż w ruskim głównie ???? end od Russia is coming
słabo tak pisać o kimś kto pracuje tam w dobrej wierze... Przecież pracownicy nie są niczemu winni.
Te uważam ze pracownicy nie są niczemu winni. Pewnie wielu zatrudniało się jeszcze przed wojna. Ma ktoś jakieś info co się dzieje teraz z pracownikami?
Hahha xD pracownicy owszem SĄ winni. W pełni świadomie wspierali rosyjski biznes. W pełni świadomie dokładali swojej pracy do tego, żeby rosyjska firma mogła zarabiać i jednocześnie - finansować budżet rosyjski, a co za tym idzie wojnę. Nie wierze, ze ktokolwiek tam nie był świadomy gdzie pracuje. Pracy w Polsce jest w brud, ja w takiej sytuacji odeszłabym - tak poprostu
Cała Polska i polski rząd wspierali Putina kupując od niego węgiel, gaz i ropę. I nadal wspierają bo wciąż kupują
Świadczą jeszcze usługi?
Jak myślicie, warto zainteresować się teraz praca u nich?
Czy ta firma w ogóle jeszcze jakoś zipie?
ciekawe...? chyba tym roku z tego co mówią rządzący. Embargo na węglowodory to oznacza również na LPG.
Hej. Czy ktoś ma jakieś nowe informacje?
Masz rację, ale z reguły ludzie patrzą na cenę, a nie na firmę. Każdy by chciał być solidarny, tylko czy go na to będzie stać? ...
Akurat istnieją tańsze alternatywy. Po za tym gratuluje! Może by rak warto doliczyć do ceny ludzkie życia? Chyba ze masz moralność na poziomie Putina.
Oczywiście, próba pokazania oczywistości w postaci sytuacji, w jakiej żyje masa Polaków, to dla Ciebie okazja do ataku. Proponuję, żebyś zrewidował/a stan swojej moralności. Wskaż tańszą alternatywę dla regionów PL, gdzie nie ma gazu z sieci. Czekam.
kupić gaz LPG od firmy która nie sprzedaje ruskiego (krwawego) gazu. Po prostu. Powinny firmy oficjalnie informować czy gaz który sprzedają jest rosyjski czy nie. Gaz można kupić na zachodzie Europy zamiast na wschodzie. Pewnie będzie trochę drożej, ale nie będziemy finansować reżimu który morduje ludzi. Wybór trzeba sobie po prostu tak wytłumaczyć.
Brawa dla Pana. A pani „Paulinie”, zapewne pracownikowi novateka już podziękujemy. Prąd. Ogrzewanie prądem już taniej obecnie wychodzi? Skąd wiem? Posiadam 3 mieszkania pod wynajem, z czego 2 grzane są gazem, jedno ogrzewane jest prądem + swoje mieszkanie które ma wszystko na prąd. Prąd jest tańszy, droga pani, wiec prosze skonczyc z tymi pustymi sloganami. Ps: z moja moralnością jest wszystko dobrze, ale jak widać - pani sojuszniczka Putina. Nie dziwne.
Ja na wstępie od razu podkreślę, że jestem tutaj bezstronna, nie chcę przynależeć do żadnego z utworzonych tutaj ugrupowań. Chciałam tylko dopytać o ten prąd. Mimo, że teraz jest tańszy to czy przypadkiem i jego cena wkrótce nie podskoczy? Ogólnie szczerze sądziłam, że rynek zawsze tak wyrównuje to wszystko, że względnie jest porównywalnie
Ja odpowiem - myślisz ze podskoczy bardziej niż gaz w obecnej sytuacji? Nie sadze ;) Wg mnie rozpatrując już nawet jeszcze inne alternatywy, to już lepiej zainstalować sobie fotowoltaike lub skorzystać z innych, alternatywnych źródeł energii, a nie powtarzać hasła o „tańszym gazie”, który obecnie jest koszmarnie drogi (odczuł to każdy, nawet jak nie bezpośrednio, to pośrednio, idąc nawet na obiad na miasto). W ogóle po co gdybać? Ja jestem zwolennikiem mówienia o tym co jest. A co jest? Prąd zdrożał, owszem, ale różnice na gazie są znacznie bardziej widoczne. Po za tym jak ktoś mądrze grzeje, to i prądem tanio ogrzeje (gazem nie) ;) można by tu wymieniać chociażby panele na podczerwień które są dużo korzystniejsze ;)
Uwaga! 2 dni temu zostało wydaje rozporządzenie, zgodnie z którym środki firmy Novatek zostały zamrozone! Pełna tresc decyzji można łatwo znaleźć na stronie rządowej. Bądźcie ostrożni aplikując tam! Maja aktywne oferty pracy!
nie zazdroszczę osobom tam pracującym.. z jednej strony to ich pracodawca (pewnie fajny zespół, koledzy, przełożeni) a z drugiej strony świadomość że każdy litr gazu jest oznaczony krwią Ukraińców. Czuje, ze działalność rosyjskich podmiotów za niedługo będzie niemożliwa w UE.
Wiadomo ze to słabe ale Polska w najbliższych latach ma się uniezależnić od rosyjskiego gazu więc jest nadzieja na lepsze. Ale ludzie muszą pracować i zarabiać...
Jak ktoś ma kompetencje, może zarabiać gdziekolwiek. Proste. Miejmy nadzieje, ze Polska się uniezależni. Miejmy nadzieje.
Ze co? „Ludzie musza pracować zarabiać”? Czy Ty przeczytałeś to zanim to wrzuciłeś w obecnej sytuacji?
Kogo ty pytasz. Maja to w nosie. Podejrzewasz pracowników tego pociolka o jakakolwiek moralność?
W obecnej sytuacji żadnych informacji co do przyszłości firmy. Rezygnacja z kandydatury skoro to rosyjski pociotek... spółka pewnie zaraz upadnie lub zamkną siedzibę skoro należy do rosjan. Współczuję obecnie tam pracującym...
Nie wspierajmy Rosji, proste. A jak tak wspieracie to (usunięte przez administratora)z Polski. Pewnie jakiś pracownik novateka?
Ogłoszenie na Specjalista Ds. Rozwoju do Novatek Polska Sp. z o.o. pojawiało się w Praca.pl, polecacie aplikować?
Taktyczny
Poniżej widzę że narzekacie że pracownicy mają dużo stresu. Coś się w tej kwestii zmieniło czy dalej jest tak samo? Interweniował ktoś w tej sprawie wyżej? Jesli tak to jaka była reakcja?
Jak się pracuje w Novatek Polska Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Novatek Polska Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 8.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Novatek Polska Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 4, z czego 1 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!