Nobilon

Włocławek

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 420 ocen.

Opinie o Nobilon

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nobilon

Beton
użytkownik zarejestrowany

Z moich informacji jakie zdobyłam wiem, że Nobilon jest dobrym pracodawcą chociaż działają dopiero 10 lat.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Johnny a więc, jak rozumiem - Ty nie poleciłbyś pracy w Nobilonie? Możesz napisać dokładnie, co Ci się w tej pracy nie podobało? Dla osób, które szukają pracu we Włocławku i jego okolicach, to właśnie konkrety są najważniejsze. To one pomagają podejmować decyzje zawodowe.

Janek
@Agnieszka 12.09.2017, 07:46
@Johnny a więc, jak rozumiem - Ty nie poleciłbyś pracy w Nobilonie? Możesz napisać dokładnie, co Ci się w tej pracy nie podobał...

(usunięte przez administratora)

Johnny

HahaHa!!!!wy jeszcze istniejecie?jednak Polacy to durny narod...Bierzcie u nich,nie spłacajcie.Windykacje lać ile wlezie..i tak do sądu nie pójdą bo żaden sąd nie przyklepie takiej umowy!wszystkie pozytywy co do jednego piszą pracownicy na rozkaz wierchuszki..bzdury i żenada

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Bartek a jakim stanowiskiem jesteś zainteresowany? Jeżeli mówimy o stanowisku przedstawiciela handlowego, to tutaj jednak najczęściej wyniki decydują o wysokości premii. Czy plany są możliwe do realizowania?

Bartek
użytkownik zarejestrowany

Warunki do pracy jak czytam są całkiem przyzwoite. O ile wysokość podstawy jest ograniczona to zastanawiam się nad wysokością premii? Czy jest jeszcze jakiś dodatek socjalny typu opieka medyczna? lub karta multisport?

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Waldi często sam zapał do pracy nie wystarczy, liczą się też oferowane przez firmę warunki. Na pewno dobrze byłoby przez zatrudnieniem dowiedzieć się co Nobilon oferuje pracownikom aktualnie na start. Nikt o tym nie wspominał a to przecież bardzo istotne kwestie.

jfk
@Agnieszka 18.08.2017, 09:42
@Waldi często sam zapał do pracy nie wystarczy, liczą się też oferowane przez firmę warunki. Na pewno dobrze byłoby przez zatru...

Wszystko masz na ich stronie, samochód, telefon, tablet, umowa o pracę, podstawa + premie itd.

Waldi
użytkownik zarejestrowany

Słyszałem o Nobilon-ie dobre opinie i mam zamiar spróbować swoich sił w takiej pracy. Wprawdzie na forum nie wszyscy są zadowoleni z pracy ale to już norma. Jeszcze nie słyszałem żeby była jednomyślność w jakimś temacie. Jak się chce pracować to będzie ok.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@olgierd firma aktualnie prowadzi kilka rekrutacji na stanowisko przedstawiciela terenowego. Może są tu pracownicy firmy, którzy mogą wypowiedzieć się o tej pracy z punktu widzenia praktyka? Zarówno Olgierd, jak i inne osoby zainteresowane ofertami pracy, na pewno z nich skorzystają.

Olgierd
użytkownik zarejestrowany

Czyżby Nobilon nie miał w chwili obecnej żadnych potrzeb kadrowych? Chętnie popracowałbym w tej firmie!

Beton
użytkownik zarejestrowany

Firma NOBILON działa na rynku od 2007r., ma już duże doświadczenie i jest dynamicznie rozwijającą się instytucją finansową. Dziwią mnie te negatywne wpisy, myślę, że jak komuś nie odpowiada praca niech ją zmieni.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@boss i co możesz powiedzieć na temat pracy w powyższej firmie?

boss

ja pracuje

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@POLA17, dlaczego tak mówisz?

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@rozczarowana dziękujemy za Twoją opinię. Ktoś z Was pracuje na stanowisku Mobilnego Doradcy?

POLA17
@Agnieszka 07.03.2017, 08:51
@rozczarowana dziękujemy za Twoją opinię. Ktoś z Was pracuje na stanowisku Mobilnego Doradcy?

JUZ NIE!!! POSZUKAJ INNEJ PRACY

Rafa
@POLA17 15.03.2017, 13:42
JUZ NIE!!! POSZUKAJ INNEJ PRACY

W ciągu roku podwoili liczbę mobilnych, to raczej warunki atrakcyjne.

@rozczarowana

Aplikowałam na stanowisko Mobilnego Doradcy, warunek przez pierwszy miesiąc jako " sprawdzający" byłam Stacjonarnym Doradcą , co oznaczało że dostałam klientówz miasta odległego o 20-28 km od miejsca zamieszkania. Przez miesiąc Młodszy Kierownik gonił mnie nawet po jedną wpłatę tyle kilometrów. Po miesiącu dostałam rozliczenie 75 zł gdzie na paliwo wydałam ok.200 zł, prezes zmienił zasady rozliczeń więc cześć moich umów nie została zakwalifikowana do wypłaty tylko do poprawy czyli w ramach własnego paliwa ponowna wizyta u klientów. Kierownik mega upierdliwy wymaga dyspozycyjności pod telefonem cały dzień, jak człowiek zajęty np. u lekarza to dzwoni do bólu i jeszcze ma pretensje że się nie odbiera., dzwoni nawet o 7,30 rano lub o 22. Po próbnym miesiącu usłyszałam ze jeszcze jeden miesiąc muszę popracować jako Stacjonarny Doradca a potem zobaczymy. Dziś całe szczęście poszłam po rozum do głowy oddaję teczki , bo mnie nie stać żeby drugi miesiąc komuś dokładać do interesu. Zastanówcie się 3 razy zanim się zdecydujecie .

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Zzarobiony, o jakiej atmosferze mówisz? Powiedz coś więcej na ten temat :)

Benek
użytkownik zarejestrowany

Pracuję tu i nie zgadzam się z wpisami, ponieważ firma jest spoko. Nikt nie dał prawa do wpisów tylko oczerniających. Ja myślę inaczej i to piszę.

Zzarobiony

Zdecydowanie nie polecam. Wszystkie inne są lepsze niż to. Przez pół roku pracy jako doradca miałem 5 kierowników. A atmosfera :( , szkoda mi było tych ludzi ,którzy byli kierownikami.

kapusta

Chciałem zapytać jak wygląda praca w Nobilon jako doradca klienta? Czy chodzi się od domu do domu i proponuje pożyczki czy działa się na jakiejś bazie klientów?

karla

Nie polecam tej firmy pracuje się jak robot praktycznie całe dnie . Traktują człowieka jak śmiecia, poniżają na każdym kroku. Obiecują dobre zarobki a najniższą krajową się zarabia.

O0O
@karla 28.01.2017, 18:24
Nie polecam tej firmy pracuje się jak robot praktycznie całe dnie . Traktują człowieka jak śmiecia, poniżają na każdym kroku....

To rzeczywiście musiałaś nieźle się postarać, żeby zamknąć miesiąc na samej podstawie bez ani jednej premii. Ja wyjeżdżam około 10-11 w teren, o 17-18 jestem w domu. I tak prawie od 2 lat, zarobki na porządnym poziomie. Może ta branża to nie Twoja bajka? Nic na siłę, musisz znaleźć pracę, w której się sprawdzisz.

Beton
użytkownik zarejestrowany

Ja zaczynam prace jako windykator i już się cieszę.

By

Praca w firmie, gdzie kadra kierownicza nie potrafi wypelnic poprawnie kp? Ludzie. Zatrudnienie w tej instytucji to gwarantowany stres ze strony klientow i co gorsze wspolpracownikow. Jedziesz do wloclawka na rozliczenie i nie wiesz czy wrocisz normalnie do domu (zostajesz zwolniony o godz. 16tej i radz sobie z powrotem do domu, czyli np. do szczecina). Powodzenia.

Pikol
@By 14.01.2017, 13:07
Praca w firmie, gdzie kadra kierownicza nie potrafi wypelnic poprawnie kp? Ludzie. Zatrudnienie w tej instytucji to gwarantowan...

Stres ze strony klientów? :D A czego się spodziewałeś w branży, gdzie nieodzownym działaniem jest windykacja? Myślałeś, że cię będą witali kwiatami i zapraszali na ciasto? Biedaczek. Jak się nie nadawałeś to nie trudno było się domyśleć, że wylecisz.

Były pracownik

Wazeluny nikt z Nas nie pracuje .A co zapomniałeś jaka z tego koncerniku finansowego zawiozłem Cię poświęcając swój czas przekazałem samochód a następnego dnia już Ci się pracować nie chciało bo Ci samochód nie pasował ?Może Maserati powinni Ci dać a takiej kierowniczki ...,,buraka ,, jak to okresliłeś życzę każdemu bo ten burak ma w zespole duży szacunek .Nawet jednego dnia nie przepracowałeś więc się nie wypowiadaj BURAKU.

Krystian

Witam chciałem się dowiedzieć czy pracę jako stacjonarny doradca klienta można potraktować jako dodatkową. I jak wygląda sprawa weksla in blanco?. Czy gdy się z nimi rozwiązuje umowę to czy oddają weksel czy jest z tym jakiś problem?. I jaką umowę proponują na stanowisku Stacjonarnego Doradcy Klienta.

Kito

Jako doradca mobilny masz umowę o pracę, samochód, telefon, tablet. Praca dodatkowa? - nie da rady. Weksel masz w każdej firmie, w której pracuje się z pieniędzmi. Zarobki, zależy ile włożysz pracy, płacone masz za wyniki, przykładowo robiąc ok. 10 zbiórek dziennie i udzielając ok. 2 nowych pożyczek w tygodniu zarobisz ok. 4-5 tys.

yuyt
@Kito 11.01.2017, 21:37
Jako doradca mobilny masz umowę o pracę, samochód, telefon, tablet. Praca dodatkowa? - nie da rady. Weksel masz w każdej firm...

chyba cie pogieło!

Krystian

Witam serdecznie. Chcialem się dowiedzieć jak wygląda praca mobilnego doradcy klienta w Nobilonie i czy pracę tę można traktować jako dodatkową?. I czy podpisuje się weksel in blanco oraz jak firma podchodzi do weksla w przypadku gdy z nimi rozwiąże się umowę?.

Handlowiec

Tak opinie o pracodawcy trzeba rzetelnie wpisywać najlepiej przez sekretarkę pod nadzorem szefa. Lipa 0 powagi

Rocki

Co za brednie tu drukujecie,chyba piszą te teksty sam prezes i jego podwładni bo im tak każe,pracowalem tam nie dawno i nie polecam nikomu. Nic życia prywatnego,praca od rana do wieczora a na dodatek zarobki żałosne 1500-2300 zł pod warunkiem że ci nie urna za cos,a do tego mobing na każdym kroku. Nie polecam !!!

srobilon

Tak. To jest darmo w porównaniu do konkurencji.

PoLo
@srobilon 09.11.2016, 10:17
Tak. To jest darmo w porównaniu do konkurencji.

To idź do konkurencji. 4-5 tys. jako doradca z umową o pracę, samochodem, telefonem, tabletem - to zdradź mi, która konkurencja płaci lepiej?

Wojaka

Pół etatu ma mobilny. Zwykły doradca w ogóle nie ma podstawy. Praca za darmo.

kkk
@Wojaka 05.11.2016, 13:39
Pół etatu ma mobilny. Zwykły doradca w ogóle nie ma podstawy. Praca za darmo.

Pół etatu jak ma mało klientów, od rejestru 100 klientów już ma pełen etat i 1500 podstawy, a premie za każdych 10 więcej zebranych i do tego premie od nowych klientów, to jest darmo?

mavi
użytkownik zarejestrowany

Kursy są wdrażające na takiego windykatora terenowego zapewne z oferty @3t5r ale jest też tutaj wsparcie od twoje opiekuna więc zawsze można pytać o rzeczy, których się nie wie

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Kuki

Najwięcej to się nauczysz z praktyki, z pracy z klientem w terenie, a nie na szkoleniach.

teq13

Milion opinii tylko nie ma konkretów...... Co drugi pyta o zarobki i nie ma żadnej informacji. Co to znaczy, że jak wyrobisz limit to dostaniesz dodatkową kasę ? No chyba można by było jaśniej pisać, prawda ????????? Wszyscy piszą och , ach, jak wspaniale się pracowało tylko jak jeden mąż zmieniają pracę na inną . Skoro tak jest dobrze w tej firmie to dlaczego ludzie odchodzą ? Obecni doradcy tez nie kwapią się , żeby coś więcej powiedzieć, i tak sobie piszecie, i piszecie tylko niż tego nie wynika ...

Danon

Umowa: O prace Zlecenie O dzieło. Jak wyrobisz plan to masz swoja kase, jak nie to tylko podstawe z umowy o prace. Czas pracy nienormowany tzn minimum 8 godzin. Raporty rano i wieczorem. Chcesz byc murzynem, idz popracuj. Pozdrawiam

maciej
użytkownik zarejestrowany

O ile złapiesz sporo klientów @kamon bo przecież od tego finalnie zależy ta twoja premia ale dla mnie bardziej liczy się to, że dają ci umowę o pracę

kamon
użytkownik zarejestrowany

wiesz, wszystkiego od poczatku trzeba sie uczyć jak wszedzie, ale sątego plusy, oferuja z pewnoscia jakieś konkretne szkolenia bo przecież musisz sie znac na produktach na jakich pracujesz, poza tym pewnie zgarnaisz dobre premie miesiecznie,

J
użytkownik zarejestrowany

Ogólnie jeśli chodzi o Doradców Klienta w sprawie chwilówek to Nobilon ciągle poszukuje ludzi, zdecydowanie jest to na plus, jeśli chodzi o mnie to ja bym pracę polecał wszystkim tym, którzy się znają na finansach, zwłaszcza, że można zarobić przyzwoicie

kosik

Mam pytanie Mobilny Doradca Klienta- jak ta praca tu wygląda jakie zarobki - podstawa Jak z samochodem, jaki limit paliwowy , jakie dokładnie obowiązki Niech ktoś podpowie doradzi czy jest sens się zatrudniać z góry dzięki

Greg
użytkownik zarejestrowany

@Kana no to naprawdę wypas. A i tak znajdą się osoby, które będą narzekały... To tylko dowodzi temu, że nie każdy nadaje się do każdej pracy i czasami trzeba zwyczajnie wziąć to na klatę o zastanowić się nad swoimi kompetencjami

jej
użytkownik zarejestrowany

Serio? To gratuluje, a jak wyglada umowa dostajecie umowy o prace czy na początku może dają umowy zlecenie na jakiś czas a może wymagają założenia działaności gospodarczej? Bo mówimy o stanowisku windykatora, tak?

E.W.
@jej 15.09.2016, 11:54
Serio? To gratuluje, a jak wyglada umowa dostajecie umowy o prace czy na początku może dają umowy zlecenie na jakiś czas a może...

Umowa o pracę jest od samego początku.

mav
użytkownik zarejestrowany

Oni raczej maja to do siebie, ze mówią otwarcie o stawkach. Teraz sa ogłoszenia na windykatora terenowego i konkretnie wiesz, ze możesz liczyć na kasę oś 2 do 5 tysięcy netto. Wiadomo, ze ta niższa kwota jest na początku a pózniej już sam pracujesz na więcej. Dla mnie to uczciwe, ze o tum piszą.

Kana
@mav 14.09.2016, 12:14
Oni raczej maja to do siebie, ze mówią otwarcie o stawkach. Teraz sa ogłoszenia na windykatora terenowego i konkretnie wiesz, z...

A właśnie, że nie, zaskoczyli nas wszystkich na początku miesiąca, od samego początku zatrudnienia możesz zarobić najwyższe stawki, a jeszcze lepsze jest to, że nie masz górnej granicy wynagrodzenia, wszystko zależy od twoich wyników, do tego stopnia, że za wrzesień już widzę, że wezmę 2 x większa pensję niż za sierpień :)

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

niepolecam

Nie dostaniesz nawet telefonu :) Dzwonisz ze swojego, kasa od tego co zbierzesz. Nie opłaca się. Użeranie się za 0 zł niejednokrotnie.

Xas
użytkownik zarejestrowany

A ja tam uważam, że Doradca Klienta - chwilówkii to normalna i bardzo uczciwa praca, wiadomo że ludzie potrzebują pożyczek i co tu więcej powiedziec, moim zdaniem wartościowa sprawa i tyle, trzeba mieć to w głowie, więc na spokojnie wszystko w takim razie

Maciek
użytkownik zarejestrowany

Zastanawiam się głównie czy taka praca windykatora jest jakaś niebezpieczna czy może trudna, ogólnie ja bardzo chciałbym to robić, ale zastanawiam się jakie trzeba mieć przygotowanie czy cokolwiek innego?

kamon
użytkownik zarejestrowany

To chyba najbardziej chodliwe stanwosiko pracy w firmie, zastanwiam sie czy utworzyli jakisc nowy oddzial w miastach i tylko na to stanowisko szukają kogoś czy po prostu to wynikjakiejs rotacji pracowniczej? Nie wiem ile mozna zarobic ale pewnie sporo to bank wiec pewnie dobrze.

Pablo

Kierownik zarabia od 3 do 7 tys. netto. Zależy ilu ma klientów i jak pracuje.

byly pracownik
@Pablo 13.07.2016, 18:22
Kierownik zarabia od 3 do 7 tys. netto. Zależy ilu ma klientów i jak pracuje.

bzdury!!!!od 2 do 4tys

sdfghj
użytkownik zarejestrowany

mnie inetresuje jakie sa zarobki na stanwoisko Sales manager

nhj
użytkownik zarejestrowany

@ota może to świadcyz tylko o tym że się rozwijają? no bo inaczej tego wyjaśnić nie potrafie. A w kwestii stanowiska sales maganer - jakie są zarobki?

llklkjlkjlkj
@nhj 04.07.2016, 12:01
@ota może to świadcyz tylko o tym że się rozwijają? no bo inaczej tego wyjaśnić nie potrafie. A w kwestii stanowiska sales maga...

Nie rozwijają tylko wszyscy odchodzą (usunięte przez administratora) :) Wiem - widziałem, olałem.

ota
użytkownik zarejestrowany

ta lokalizacja prowadzona jest obecnie w wieli lokalizacjach - dlaczego więc aż taka rotacja nastąpiła tym stanowisku?

dfgv
użytkownik zarejestrowany

widz ze szukaja tez do rpacy na stanowisko windykatora terenowego w Koszalnie na przyklad wymagana jest doskonała organizacja czasu pracy komunikatywność i pewność siebie zaangażowanie w powierzone zadania dyspozycyjność wykształcenie minimum średnie

Zostaw opinię o Nobilon - Włocławek

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nobilon