dell

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 182 ocen.

Opinie o dell

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie dell

Maja
użytkownik zarejestrowany

@Ona wie kto.......to poważne oskarżenie. Czy możesz jednak opisać tą sytuację? Czy nie zgłaszałaś nigdzie tego wcześniej? Warto było to zgłosić.

Biuro

Tak tak ..... wiadomo o kim mowa???????????????? fasilities jedno słowo.

Mucha

Wiadomo o kim mowa humorki..... płacze całe biura się śmieją. Ale koleżanka podobno

Ona wie kto.......

Na szczęście ta osoba już zrezygnowała z pracy, ale pracowała tam od dawna a jakie sytuacje to już dobrze oni wiedzą. Znęcanie psychiczne.

Maja
użytkownik zarejestrowany

@Ona wie kto......jakie sytuacje masz na myśli? Chętnie dowiemy się więcej na ten temat. Na jakie sygnały nie reagował dział HR? Z tego co piszą wcześniejsi użytkownicy wynika, że ostatnio dużo zmieniło się właśnie na korzyść pracowników.

Ona wie kto......

MASAKRA - Miejsce pracy aby pracowniką dobrze się pracowało tworzy osoba ktora znęca się nad ludźmi przede wszystkim na podwykonawcom - HR tam w ogole nie reagują.

sławek
użytkownik zarejestrowany

a ja widziałem jeszcze oferte pracy jako Program Stażowy Akademia Dell - Production Control Specialist, tylko nie wiem czy koniecznie trzeba być studentem oststniego roku.

patsy

Ktoś mi powie czy pracuje tam nadal ( usunięte przez administratora )?

Marek

Musze polecić bo kilka dni temu zaproponowali mi i trzem innym osobom przejscie z manpower do DELLA i mam juz stała umowa + wieksza kasa oczywiscie. Wiec nie kłamcie bo pewnie boicie sie o swoje pozycje i straszycie innych przed aplikowaniem tutaj. Plusem jest duza stołówka.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Zadowolona pracownica

Jest to zasługa nowego dyrektora, który wierzy, że podstawą sukcesu firmy są zadowoleni pracownicy produkcyjni i że należy docenić ich pracę i traktować z należytym szacunkiem, nie zawróci kijem Wisły w trzy miesiące, ale idzie lepsze!

M

Taka mała aktualizacja, po wprowadzeniu przez rząd nowej ustawy związanej z zatrudnianiem, Dell w ostatnich dniach się obudził i podpisze z kilkoma osobami umowy zakładowe. Głównie to umowy skierowane do ludzi którzy tu pracują co najmniej 30 miesięcy na umowie agencyjnej.

nowicjusz

nowy dyrektor sieje postrach co poniektórym, w końcu może zobaczy jak niektórzy "pracują"

all

w tej chwili pracownicy mają 12zł brutto za godzinę pracy przez agencję oraz 3/4 etatu,z możliwością odwołania jak jest mniej zamówień,nie ma żadnych dodatków ani premii

kaligula

witam. Jako że nie było tu wpisu na temat zarobków -zwykle od stycznia są jakieś podwyżki, bardzo proszę osoby, które pracują w Dellu o informację, jak obecnie kształtują się zarobki pracownika produkcji"na rękę"z ewentualnymi dodatkami.Czy jest możliwość pracy w systemie 4-brygadowym? Jakie są wymagania? Jakie są układy między pracownikami a kadrą kierowniczą?

parowka

ile w randstad teraz daja na reke w dellu?

taktamja

Witam, dostałam dziś propozycję pracy na montażu w Dellu przez agencję tymczasową Randstad. Chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda. Agencja zapewnia mi umowę o pracę tymczasową. Mam kilka pytań do osób które obecnie tam pracują. 1. Czy to praca na stałe, czy zwalniają po jakimś czasie? 2. Czy to praca na telefon, czyli dziś pracuję a jutro mam wolne? 3. Czy pracuje się w weekendy? 4. Jak wygląda wynagrodzenie? Tzn stawka. 5. Czy to praca przy linii produkcyjnej czy oddzielnym stanowisku pracy? 6. Praca na pełen etat, czy nie? Proszę o pilną odpowiedź. Z góry dziękuję :)

asd
@taktamja 26.01.2016, 14:06
Witam, dostałam dziś propozycję pracy na montażu w Dellu przez agencję tymczasową Randstad. Chciałabym się dowiedzieć jak to wy...

W ransztad zapytaj wieśniaro. W dell śmierdzi.

L
@taktamja 26.01.2016, 14:06
Witam, dostałam dziś propozycję pracy na montażu w Dellu przez agencję tymczasową Randstad. Chciałabym się dowiedzieć jak to wy...

1. Jest to zależne od liczby zamówień, które aktualnie są. Jeśli jest ich mało są odwołania, dzień, dwa, tydzień. Chyba że pracy bardzo długo nie ma to dopiero zadzwonią z możliwością powrotu. (nie pamiętam kiedy było aż tak mało pracy, ale odwołania 1-2dni się zdarzają) 2. Nie jest to praca na telefon, pracujesz wg grafiku który dostaniesz. 3. Praca jest ustalona wg grafiku, Niedziela jest zawsze dniem wolnym. Często się zdarza pracować w soboty od rana. Czasem raz na kilka miesięcy jest pracująca sobota na popołudnie. 4. Stawka jest taka jaka Ci przedstawi agencja pracy. 5. Są rożne stanowiska pracy, poprzez indywidualne składanie komputerów, bądź coś w typie taśmy, po stanowiska pakujące czy typowe magazynowe. 6. Najczęściej są umowę 3/4 etatu, bo dłużej pracy w dellu jest możliwość pracy na cały etat (choć z tym bywa różnie) i dalej pozostaje to umowa agencyjna.

777

Jeśli chodzi o przejście z agencji na umowę z DELL-em to owszem,ale są to osoby nieliczne,które długo pracują już przez agencję.Dopiero teraz na przełomie roku postanowiono dać tym kilku osobą umowę,na razie na okres próbny.Czy wiąże się to z większą kasą ? Możliwe,ponieważ już nie są odwoływane gdy zajdzie taka potrzeba,jak to było z umową 3/4 etatu.Ogólnie nowy dyrektor i jego pozytywne nastawienie do pracowników produkcji,który uważa nas za wartość dodaną,napawa nas optymizmem.Pracuję już w firmie 8 lat,wiele doświadczyłam i się nauczyłam.Praca w korporacjach,nie jest łatwa,to wyzwanie.Kształtuje charakter.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

awesome

WYPAD, TU JEST TEMAT O ŁODZI.

awesome

WITAM CHCĘ SIĘ DOSTAĆ DO DZIAŁU HR/SUPPORTU NA I PIETRZE W DELLU BO WIDZIAŁEM ZE MACIE TAM FAJNY OPEN SPACE. GDZIE MOZNA SKŁADAC APLIKACJE? POZDRAWIAM

Luki

Zastanawia mnie jakie korzyśći czerpiesz z tego że bezczelnie okłamujesz ludzi co do umów. (Przejścia z agencji na zakład) Ostatnie umowy jakie były rozdawane były pod koniec 2014 roku, nie licząc około 10 osób którym kończyły się umowy 3-letnie. Dajesz złudne wrażenia i nadzieje tak się nie robi. Dell od tamtego czasu tylko i wyłącznie zatrudnia na umowę 3/4 etatu po przez agencje pracy tymczasowej. Pozdrawiam

jagoda89
@Luki 18.01.2016, 08:49
Zastanawia mnie jakie korzyśći czerpiesz z tego że bezczelnie okłamujesz ludzi co do umów. (Przejścia z agencji na zakład) Osta...

"Dell od tamtego czasu tylko i wyłącznie zatrudnia na umowę 3/4 etatu po przez agencje pracy tymczasowej" xxx Nieprawda. Nie kłam.

pracownik
@Luki 18.01.2016, 08:49
Zastanawia mnie jakie korzyśći czerpiesz z tego że bezczelnie okłamujesz ludzi co do umów. (Przejścia z agencji na zakład) Osta...

nie zgodze sie . z koncem roku 2015 pierwsze osoby z umow tymczasowych przeszly na dell badge . nikt tu nie klamie . Osoby ,ktore nie wiedza nic na ten temat prosze o wypowiadaniu sie po wczesniejszym rozpoznaniu,a nie pisaniem dla samego pisania. pzdr

sfsf

Przypominam ze ten watek jest o zakladzie z łodzi a nie o innych miastach, oferty z innych miast wypad stąd spamerzy

mariusz

Miałem duze obawy o prace w tej firmie ale musze polecić bo kilka dni temu zaproponowali mi i dwóm innym osobom przejscie z manpower do DELLA i mam juz stała umowa + wieksza kasa oczywiscie. Wiec nie kłamcie bo pewnie boicie sie o swoje pozycje i straszycie innych przed aplikowaniem tutaj. Plusem jest duza stołówka.

edek

Chciałbym się zapytać czy warto przyjśc teraz do della ? czy nie odeślą mnie po 2 tyg

ktoś

praca w tej firmie nawet ujdzie,miła atmosfera wśród pracowników,ale żeby zarobić trzeba brać nadgodziny,a ich coraz mniej,pozdrawiam

Marek
@ktoś 27.10.2015, 08:41
praca w tej firmie nawet ujdzie,miła atmosfera wśród pracowników,ale żeby zarobić trzeba brać nadgodziny,a ich coraz mniej,pozd...

Co ty piszesz ze co raz mniej nadgodzin, robią cały czas i to ostatnio było po 12h to jeszcze ci mało?

Były pracownik

Przepracowałem tam 7 lat. Umowę na stałe otrzymałem po 4 latach. Bagno. Z kierownictwa zostali prawie sami nieudacznicy, bo jeśli ktoś miał trochę rozumu już się pożegnał z tą firmą.

krys

To co z tą 4 brygadówką prawda to?

bxdury
@krys 15.10.2015, 09:55
To co z tą 4 brygadówką prawda to?

gdzie ci tam zrobia 4 brygady jak roboty starcza ledwo na jedna zmiane?

lol

pogloski o upadlosci i sprzedazy chinczykom ( ktora to poniekat sie sprawdzila) slyszalem juz w Irlandii :) ludzie gadaja roxne bzdury...ale fakt kasy duzej tam sie nie zarobi.....

ktos

Po przepracowaniu sporego czasu, zdecydowanie osobom bardziej ambitnym tak samego miasta jak i Della nie polecam. Pieniądze jakie płacą ludziom to jakaś kpina.

edward

Napisze Wam całą prawde o Dellu. Byłem tam od samego początku. Pracowałem na różnych działach. Na początku przez okres 3 lat do pracy chodziłem bardzo chętnie i byłem doceniany. Nie oszukujcie się Dell zmierza ku upadkowi. Dlaczego odeszli najlepsi i doceniani pracownicy tego zakładu nie tylko na kierowniczych stanowiskach .Odeszli najlepsi liderzy A kto został, bez obrazy zostali sami nieudacznicy i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mówie tu oczywiście o kadrze . Dell cały czas zmniejsza zamówienia. Już ogłosiło upadłość kilka firm współpracujących z Dellem Zamówienia realizują do końca Listopada. A co Wam zostało serwery ??? Nie oszukujcie się Jestem przekonany że to tylko kwestia czasu Pozdrawiam zmiane A

qwerty
@edward 10.09.2015, 11:55
Napisze Wam całą prawde o Dellu. Byłem tam od samego początku. Pracowałem na różnych działach. Na początku przez okres 3 lat do...

Ty edward nie obrażaj ludzi, nie wszyscy są nieudacznicy i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

lol
@edward 10.09.2015, 11:55
Napisze Wam całą prawde o Dellu. Byłem tam od samego początku. Pracowałem na różnych działach. Na początku przez okres 3 lat do...

A ty Edward wiesz ile w tym momencie jest realizowanych projektów odnosnie produkcji? Gdybys wiedzial to nie pisał bys tych bzdur..... Liderzy odeszli bo bylo ich za duzo i gdyby nie skorzystali z programu dobrowolnych odejsc predzej czy pozniej zostali by zwolnieni.....

kolo

A czy ktos slyszal o zamknieciu della?? Ze niby do listopada ma byc? Bo slyszalem o tym od pracownika z innego zakladu

NinjaQiss

Odp dla "dzinks" umowy na okres dłuższy niż 2 tyg np 2 miesiące lub pół roku są najczęściej dla osób co pracują dłużej niż pół roku, mają bardzo dobrą opinie koordynatora, wydajność, brak zwolnień lekarskich, oraz np zrobione wewnętrzne szkolenie na suwnice gdzie jesteś zobowiązany do pracy przez jakiś okres czasu, gdy sam rezygnujesz przed czasem musisz zapłacić podajże za przebyte owe szkolenie (potrącają Ci z pensji). Co do umów dla osób z agencji, przejść z agencji na umowę Dell, to temat poruszany od dwóch lat, nie było żadnych przejść. Dlatego dziwi mnie kto i dlaczego notorycznie tutaj kłamie w tym temacie.

Były pracownik DELL

eszcze raz mówię nie ma przyjęć na etat do DELLA są przyjęcia , ale przez manpower , a skąd o tym wiem ???? bo dzwoniłem tam chcąc się przekonać czy faktycznie ludzie tu na forum mówią o prawdę o przyjęciach na etat i niestety zostałem wyprowadzony z błędu , są przyjęcia , ale przez manpower , ci co co wam mówią że zostali przyjęci tam na stałe , to wprowadzają was w błąd , ludzie myślcie logicznie , nie po to pracownikom w ubiegłym roku zaproponowali program dobrowolnych zwolnień , żeby znowu przyjmowali na stałe , więc gość " paramparam" nade mną ma rację

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

paramparam

nie bedzie przejsc na della niech kazdy sobie to wbije do glowy ..

Marzena

Zmiany może na lepsze...

kamsior

polityka tej firmy nie całe dwa tygodnie popracujesz i ci podziękują. Słyne telefony proszę nie przychodzić do pracy w dniu dzisieszym. Jeżeli chcecie popracować tydzień to ok. Nawet bardzo dobremu pracownikowi dziekuja

Były pracownik DELL

Co ty romi za bzdury opowiadasz jakie przyjęcia na stałe???? , gość powyżej ma racje są przyjęcia ale przez manpower , skąd ty masz takie informacje , że przyjmują kogoś na stałe??? podaj konkrety , tu nie ma nic do rzeczy czy komuś coś wyszło czy nie wyszło , ludziom w ubiegłym roku zaproponowali program dobrowolnych zwolnień , tych co pracowali właśnie na stałe to chcesz powiedzieć że przejmują teraz na stałe znowu ???? podaj konkrety , a nie siejesz propagandę

kozik

Do ostatniego postu , proszę nie zwracać uwagi na tego kretyna powyżej że dostał umowę i jego 2 koleżków także takich postów już było tutaj kilka.Dell nie zatrudnia na umowy o prace u siebie chyba od 2 lat , teraz tylko Manpower agencja pracy co prawda umowa o pracę ale tymczasową.Umowy są podpisywane chyba co 2 tygodnie ja miałem co 2 tygodnie przedłużaną ale jak się kończy zamówienie to mówią ci nara , pamiętam co dziennie otrzymywałem sms że praca jest odwołana itd.Ogólnie mi się tam podobało praca monotonna ale ja sobie lubię przy komputerze grzebać więc mi odpowiadało.

juz dellowiec :)

A ja polecam bo kilka dni temu zaproponowali mi i dwóm innym osobom przejscie z manpower do DELLA i mam juz stała umowa + wieksza KASA oczywiscie. Pozdrawia MATERIALS linia P5-6, czasami serwery :)

pytanie
@juz dellowiec :) 07.05.2015, 03:47
A ja polecam bo kilka dni temu zaproponowali mi i dwóm innym osobom przejscie z manpower do DELLA i mam juz stała umowa + wieks...

A po jakim czasie zostałeś przejęty bezpośrednio przez Della ?

m

Obecnie poszukują do pracy w Dell na linii montażowej. Oferty wiszą w Ran ndstad.

Przyszla pracownica

Witam,czy Manpower jak juz do siebie na rozmowe zaprosi w sprawie pracy w Dellu na montazu to jakies testy przeprowadza?Prosze o szybka odpowiedz i jak te testy waglądaja jak sa,pozdrawiam

ship

11brutto

Stawka

Jaką stawkę godzinową proponuje obecnie Manpower ??

Radek

A do nas na prezesa Kapsch'a ma przejść ktoś z Della? Ktoś coś wie?

Zainteresowany
@Radek 15.04.2015, 14:01
A do nas na prezesa Kapsch'a ma przejść ktoś z Della? Ktoś coś wie?

Hej. Ja słyszałem ze jest taka akcja planowana. Ale nie znam konkretnie personaliów.... To miałbyc ktos z zarządu czy sprzedaż? Ostatnio odszedł ktos z szefow szprzedazy ale ma chyba swoja firmę, wiec raczej to nie on.

Sympatyk
@Radek 15.04.2015, 14:01
A do nas na prezesa Kapsch'a ma przejść ktoś z Della? Ktoś coś wie?

Rafał Szczap - szczescia zycze kapszowi i wszystkim pracownikom! Bedzie im potrzebne, a u nas sie na stowe poprawi :-)

to ja

No ja się nie spodziewałam takiego obrotu sprawy. Najwidoczniej w Dell'u zachorować na 7 dni nie mozna i w tym czasie pojść na zwolnienie lekarskie. A o nieprzedłużeniu umowy dowiedziałam sie w dniu kiedy pojechałam do pracy, po zwolnieniu lekarskim, podczas gdy kilka dni wczesniej pan kierownik powiedzial, że jeśli nie przedłuże zwolnienia to umowe normalnie ze mna przedłużą. Co to za polityka? Praca jako praca fajna, ale dziewczyna która jest Koordynatorem Manpowera (J.M) jest nieodpowiedzialna i zbyt mało ogarnięta, żeby cokolwiek przekazać lub załatwić w czyimś imieniu. TAK NIE POWINNO BYĆ!

ds

Nie dostaniesz umowy na czas nieokreślony. Praca w Dellu to już tylko na przetrzymanie, żeby w domu nie siedzieć a między czasie szukać innej pracy. Umowy 2-tygodniowe na 3/4 etatu.

de

O Łódzkim Dellu rzecz jasna mam na myśli. Niczego z księżyca nie biorę tylko przedstawiam sytuację taka jaka jest.

zett

Jeszcze jest kodeks pracy i to nie chiny ze dostepny 24h na dobę

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ixi

tak, dla ciebie testy na głupotę. Nic tutaj nie daje wykształcenie i doświadczenie żeby dostać umowę na stałe

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Nitro

Czesc, Z umowami to prawda jak do tej pory sa krotko terminowe, ale to ze wzgeldu na kilka czynnikow. Dell od jakiegos czasu dostosowuje sie do wielkosci produkcji, jako ze nie robimy "na magazyn" to jestesmy uzaleznieni od ilosci zamowien ktore naplywaja do fabryki kazdego dnia.Zatem Dell objal polityke 5050 czyli 50% pracownikow tymczasowych 50% na umowach stalych lub dlugoterminowych. Tym samym zabezpieczyl sie przed sytuacja gdzie bedzie mogl dostosowac ilosc pracownikow do danego volumenu na kazdy dzien..... Po drugie Umowy sa krotkie poniewaz sami ludzie sa tego przyczyna, wiekszosc ludzi ktorzy teraz przychodzą po 1 czy 2 dniu wogole nie sa juz zainteresowani pracą, albo przychodza ludzie ktorzy maja na wszystko wywalone a chcieli by juz umowe na stale.... Z tego co slyszalem polityka zatrudnienia co do pracownikow tymczasowych ma sie zmienic o 360% ponniewaz w tym momencie trudno jest firmie zatrudnic dobrego kompetentengo pracownika a tym bardziej zatrzymac go na dluzej. Co za tym idzie : pracownicy tymczasowi beda obieci specjalnym programem motywacyjnym z ktorego na pewno beda zadowoleni..... Co do zamkniecia , sprzedazy firmy Niech ludzie nie gadaja bo nic takiego nie nastapi. w tym roku ma wejsc do produkcji ponad 20 nowych modeli systemów, zatem ta fabryka bedzie istaniala jeszcze troche...... Narazie produkcja oraz transport np serwerow z chin jest dla della nie oplacalna tym bardziej ze wysokobudzetowe jednostki niektore firmy potrzebuja na gwalt do swoich projektow...... Zatem chcesz przyjdz, zloz papiery bedziesz dobrym pracownikiem na pewno SV cie doceni poniewaz nastal taki okres ze naprawde firma potrzebuje prawdziwych kompetetnych pracownikow.....

mmmm
@Nitro 06.02.2015, 17:56
Czesc, Z umowami to prawda jak do tej pory sa krotko terminowe, ale to ze wzgeldu na kilka czynnikow. Dell od jakiegos czasu d...

Śmieszne jest co tutaj przeczytałam..."Z tego co slyszalem polityka zatrudnienia co do pracownikow tymczasowych ma sie zmienic o 360% ponniewaz w tym momencie trudno jest firmie zatrudnic dobrego kompetentengo pracownika a tym bardziej zatrzymac go na dluzej." tylko szkoda że dobrych pracownikow ktorzy nie chodzili na zwolnienia, zadko brali urlopy, byli elastyczni, zostawali na kazdych nadgodzinach zwolnili po kilku latach pracy bez podania konkretnej przyczyny!!! Pracownik tylko usłyszał "BO JEST TAKA POTRZEBA BIZNESOWA"!!! nie licza sie z pracownikiem wogole!!!

jasne

Ja tu robie od listopada , umowy 2 tygodnie a miały być na miesiąc . Płaca?1480 -1512 zł . W dodatku tak kręcą ze szkoda gadać . Bez nadgodzin tu nie zarobisz .jedyny plus tej pracy to ludzie którzy tu pracują . Praca prosta i tak monotonna ze szok

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

123

Będzie jak z VF POlska - Zwolnią wszystkich pracowników, a Urząd Miasta zorganizuje dla nich targi pracy, gdzie potencjalni pracodawcy będą wystawiac swoje oferty pracy.

hajata

Pracując w dellu i mieć mniejsza kasę niżMAN POWER to masakra

Kamil

Kolejne teorie spiskowe, skąd wy to wiecie. Ludzie ponad 7 lat tu pracują i przecierają oczy ze zdumienia od takich głupot, ile razy była mowa o sprzedaży i likwidacji i jeszcze fabryka stoi. Jedno jest pewne że jeśli cokolwiek miało się z tym zakładem dziać, to zawsze dowiesz się pierwszy z gazety, bo szanowny pan na dyrektor na pewno nie powie. Jedyna prawda jaka jest co do zatrudnienia iż od jakiś 2 lat Dell nie dał żadnej umowy na zakład, istnieją tylko umowy agencyjne (MAN POWER). I oraz tak jest system dobrowolnych odjeść zrobiony prawdopodobnie dla osób a raczej pozostałości osób z umową czasową (patrz 3 letnie) oraz dla osób co jednak chcą zmienić pracą na inną i dostać trochę extra gotówki.

Info z B/S/H ul. Wedmanowej 10

Z tego co dowiedziałem się, to za około rok DELL ma całkowicie wynieść się z Łodzi. Firma BOSCH już jest zainteresowana zakupem hali po Dellu. Po zakupie przez pierwsze dwa lata mają się tam mieścić magazyny Boscha, a później hala ma zostać podzielona i Bosch ma otworzyć fabrykę lodówek.

Zostaw opinię o dell - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie dell