Soflab Technology

• Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Soflab Technology Sp. z o.o.

Opinie o Soflab Technology Katowice

Nie przegap nowości o Soflab Technology Sp. z o.o.!

06.12.2018 17:51

06.12.2019 12:17

Z wszystkim się zgadza tylko z prezesem już piątki nie przybijesz bo go "zabrali", a i w piłkarzyki nie pograsz bo stały na korytarzu czyli drodze ewakuacyjnej i kazali zabrać. Taka mała aktualizacja :)

26.11.2015 16:50

Ogólnie polecam. Atmosfera super, kierownictwo jedno z lepszych, z jakim się dotąd spotkałem. Płace wydają się adekwatne do wiedzy(przynajmniej z mojego punktu widzenia).

09.10.2015 15:01

Ja pracowałem w tej firmie ponad rok (Warszawa) i gdyby nie moje grube plany pewnie nadal pracowałbym tam. Dlatego, że firma ta to solidna marka, nigdy nie miałem żadnego problemu, trzeba robić swoje i tyle. Jeśli chodzi o rekrutację to wiedziałem od razu, że będą testy (ponad 2h) to jest pierwszy etap rekrutacji, potem jeśli dobrze wypadłeś/aś na testach rozmowa rekrutacyjna - tradycyjna. Każda firma ma jakieś wady ale bez przesady gadki "brak szacunku dla pracownika" to gruba przesada. Z niczym takim się nie spotkałem, atmosfera super. Ogólnie firmę oceniam pozytywnie.

Grzesiu

19.11.2025 15:56

Witam, brałem udział w romowie rekrutacyjniej która moim zdaniem była mega słaba. Podejście do kanydata żenujące, i już piszę dlaczego: na spotkaniu pjawiły się oprócz mnie 3 osoby, osoba z HR, osoba któta miała mnie odpytywac technicznie + jeszcze jend aosoba która osobiście nie wiem co robiła, podejrzewam że miała ise uczyć albo robić sztuczny tłum. Rozmowa online, ok rozmawiamy pytania miekkie ok, przechodzimy do technicznych i odpytywanka: tak/nie. W tle podśmiechujki ze strony ostatniej osoby co sobie siedziała i robiła tłum, pani z HR znika i pojawia się na spotkaniu. Lecimy dalej z pytaniami, rozmowa trwa ok. Zaczynam zauwazać, że prowadzacy myli się sam w technologii i widze, że nie po prostu nie ogarnia tego o co pyta. Rozmowa trwała godzine czasu. Po rozmowie otrzymałem wiadomość w formie mailowej, że chca mnie zatrudnić. Poprosiłem o przesłanie umowy, otrzymałem ja na maila i kika rzeczy zaczeło mi się nie zgadzać, przede wszystkim stawka, co umówimy się była na poziomie juniora, a nie człowieka który więcej nić 8 lat pracuje zawodowo w IT. Po mojej odpowiedzi, że tej umowy nie podpiszę otrzymałem kolejnego maila właśnie od osoby "techniczniej" z jakimś dziwnym tłumaczeniem, że no jednak słabo poszła mi ta rozmowa i tyle są w stanie zapropponować. Nie byłem zainteresowany, podziękowałem. Miesiąc później otrzymałem ofertę która mnie satysfkacjonowała finanosowo. Szanowni państwo, z tego miejsca proponowałbym nie tracić czasu ludzi na których: 1. was nie stać 2. nie umiecie się zachować na rozmowie rekrutacyjniej 3. nie potraficie rekrutować. Z tego miejsca, chciałbym pozdrowić panią z HR, i człowieka od pytań technicznych (doucz się i nie rób wstydu, przede wszyskim sobie).

M

21.07.2025 08:53

Praca w Soflab to była jedna wielka porażka. Kolesiostwo aż bije po oczach – pełno ludzi z papierami, ale umiejętności techniczne na poziomie mojego nastoletniego syna po kilku latach grania przy komputerze. Niektórzy siedzą tam latami, a dalej nie ogarniają podstaw IT,(oczywiście większość ludzi z wykształceniem wyższym we wszystkich kierunkach tylko nie informatyka). Kierownictwo? Uśmiechnięci „ziomale”, dopóki wszystko gra. Gdy tylko pojawia się problem – umywają ręce i mają cię zwyczajnie w dupie.(nie wiem jak teraz, może się zmieniło kierownictwo) Zero wsparcia, zero odpowiedzialności, za to dużo ściemy i przerzucania winy. Znam przypadki, gdzie ludzie musieli kombinować, żeby wyrwać się z firmy i przejść do klienta (bo PMowie proponowali dużo większy hajs niż firma - normalne pensje, nie skubane przez panie przez pośrednika) to firma rzucała kłody pod nogi. Większość pozytywnych opinii? Moim zdaniem kupiona – bo na projektach non stop słyszałam, jak wszyscy jadą po firmie i kierownictwie. Poznałam tam kilku fajnych ludzi, ale większość ogarniętych odchodzi po krótkim czasie – jak tylko zorientują się, w jakim sztucznym, chaotycznym środowisku się znaleźli. Omijać szerokim łukiem.

03.12.2024 11:18

Czy wspòłpracując z Soflab na B2B, wszelkie obowiązki może wykonywać mòj pracownik? Jak widzi to Soflab?

19.09.2024 15:28

Pracuję tu od kilku lat jako tester i jestem zadowolony ze wspòłpracy. Na plus: - Dobra atmosfera i postawa firmy pozostawiająca uczucie, że dbają o pracownikòw. - Imprezy integracyjne 2x w roku - Dofinansowanie do szkoleń i certyfikatòw oraz darmowe szkolenia - Co roku spotkanie podsumowujące rok pracy na ktòrym można negocjować stawkę. - Sporo projektòw ktòre można wymieniać jeżeli są wolne miejsca. - Jako tester mogę rozwijać sie w każdym testerskim kierunku ( automaty, manual, performance itd.) - Ròżne benefity i dofinansowania Minusy: - Mało konkurencyjne wynagrodzenie - Szkoda że nie ma żadnych świątecznych upominkòw dla pracownikòw zdalnych ktòrzy nie mogą być na imprezie świątecznej
    Banan

30.12.2023 16:19

Dobra firma, dająca możliwości rozwoju. Przełożeni w porządku wobec podwładnych, da się z nimi porozmawiać. A ludzie fajni. Bez spiny. Co do delegacji do biur klientów, to ani razu mi sie jeszcze nie zdarzyło, a siedzę na projekcie już długo. I nie piszę tego, tylko dlatego, że jestem pracownikiem, ale dlatego, że tak uważam.
    hanna

24.02.2018 02:12

Kpina zarówno w stosunku do pracowników, jak i klientów - testerów biorą z łapanki i wysyłają nieprzeszkolonych do klientów. Natomiast testerom płacą grosze i wykorzystują ile się da z naruszeniem praw pracowniczych (umowy!)
    Edek

09.12.2021 18:08

Każdemu proponują co innego.
    sdfa

02.10.2023 14:51

mniej niż 5000zł netto na b2b?
    Marlenka

04.09.2023 23:30

Odnalazłam w internecie ofertę na stanowisko QA Testera. Zastanawia mnie jednak to, że mile widziana jest dyspozycyjność do realizacji prac w kraju i za granicą w modelu hybrydowym. Czy to oznacza, że można zdecydować się na tak zwane "delegacje"? I więcej wtedy zarobić? Czy jak to wytłumaczyć. Bo w dalszej części jest mowa o 100% pracy zdalnej i nie wiem, czy to pomyłka, czy jak to wygląda

05.09.2023 10:10

Cześć Marlenka, Ten zapis dotyczy sytuacji, w których potrzebna jest wizyta Pracownika w siedzibie Klienta w innym mieście lub kraju. Pracujemy do 100% zdalnie, jednak niektórzy Klienci od czasu do czasu zapraszają zespół do siebie do biura. Jeżeli Pracownik jest z innego miasta niż Klient, wówczas konieczna jest delegacja, która jest organizowana i opłacana przez SOFLAB.

06.09.2023 15:37

W związku z tym, że z założenia nie rekrutujemy pod konkretny projekt, a do zespołu, to nie jesteśmy w stanie z góry powiedzieć, że takie delegacje będą się odbywać z jakąś określoną częstotliwością. Wszystko zależy tutaj od Klienta, ale w takich sytuacjach zawsze bierzemy pod uwagę preferencje i możliwości naszych pracowników. Jako przykład możemy potraktować sytuację, w której zespół jest zapraszany do biura raz w miesiącu na 2-3 dni wspólnej pracy.

15.04.2023 12:42

Czy Soflab Technology Sp. z o.o. zapewnia kartę multisportu?

16.04.2023 21:55

Tak, mam multisport

05.09.2023 10:14

Cześć, oprócz karty sportowej mamy w ofercie także dofinansowaną opiekę medyczną i kurs języka angielskiego oraz darmowy dostęp do platformy EmpikGO. Ponadto świętujemy z Pracownikami różne okazje, np. rocznice zatrudnienia czy sprawy bardziej prywatne, jak ślub czy narodziny dziecka - mamy specjalne pakiety upominków :)
    Wodnarusałka

04.09.2023 17:00

Firma nastawiona wyłącznie na to, by trzepać kasę z prowizji pomiędzy swoim pracownikiem, a klientem klienta, który świadczy usługi dla klienta. Zero wsparcia - masz robić na plantacji za minimalną stawkę, a my będziemy za ciebie kasować kilka prowizji. To ich żywotna filozofia i modus operandi. Najmilej we współpracy z nimi wspominam termos, który przyszedł w welcome packu, niestety już dawno uległ awarii (ale przynajmniej nie śmierdział).
    Meryl

17.01.2023 08:52

Miałam nieprzyjemność pracować w oddziale wrocławskim. Szef (usunięte przez administratora)rzadko kiedy miał czas dla swoich podwładnych. Atmosfera taka se, chociaż było kilka fajnych osób. Zarobki poniżej przeciętnej. Generalnie polecam unikać.
    gaga

29.05.2022 21:37

To dobra firma na start, ale też dla kogoś z doświadczeniem. Dbają o pracowników, benefity w tym angielski, gadżety firmowe na różne okazje (narodziny dziecka, rocznica zatrudnienia), imprezy integracyjne.. projekty różne w zależności od kompetencji. Kasa ile wynegocjujesz tyle masz. Polecam.
    jan

16.03.2022 22:25

nie jestem zadowolona z jakości usług

17.03.2022 16:34

Cześć Jan, Przykro nam, że masz negatywne doświadczenia. Gdybyś podał więcej szczegółów dot. powodów Twojego niezadowolenia, będzie nam łatwiej się do nich odnieść :) Dobrego dnia!

09.02.2022 12:25

Czy wiecie może na czym polega oferta kontraktora B2B? Jako jedyna nie posiada ona opisu i wymagań.

09.02.2022 13:20

Dzień dobry! Dziękujemy za uwagę i spostrzegawczość :) Naprawiliśmy już błąd na naszej stronie. Zapraszamy do aplikowania!
    Firma

04.01.2022 13:53

Czy szukają Państwo również firm do współpracy na zasadzie podwykonawcy (posiadam firmę zatrudniającą 4 testerów) ?

04.01.2022 14:05

Dzień dobry :) W tej sprawie zapraszamy do kontaktu z naszym Działem Usług Zewnętrznych za pośrednictwem formularza kontaktowego: https://soflab.pl/kontakt/ .
    kandydat na testera

17.11.2021 15:01

Czy istnieje możliwość pracy nad więcej niż jednym projektem jednocześnie, jeżeli bez problemu wyrabiamy się z pracą w jednym projekcie?

24.11.2021 14:30

Chcielibyśmy, aby nasi Pracownicy mieli możliwość łączenia projektów, niestety w większości przypadków nie jest to możliwe ze względu na harmonogramy projektów oraz zobowiązania wobec naszych Klientów. Zdarzają się jednak projekty krótkoterminowe oraz dodatkowe zadania, które pozwalają wypełnić wolniejszy czas.
    pytanko

13.07.2021 21:56

Jak często dostaje się tutaj podwyżki jeśli w ogłoszeniu jest słowo klucz "cykliczne"?

13.05.2021 10:36

Czy w Soflab Technology Sp. z o.o. odbywają się wewnętrzne rekrutacje?

02.07.2021 16:21

Tak, masz ocenę roczną na której określasz kierunek rozwoju. Czy testy i dalej, czy w automaty, czy zarządzanie. Robisz certyfikaty. A jak Ci już dadzą stanowisko to szukają klienta lub już go mają! (Certyfikaty najpierw sam płacisz potem oddają chyba, ISTQB to nic nie płacisz pierwsze podejście jest zawsze płatne przez firmę). Ścieżkę kariery wybierasz Ty albo sugeruje Ci ją dyrektor bo np. jest zapotrzebowanie. Pamiętam, że raz chyba 10 prinsów robili na raz bo brakowało :) To szkolenie w firmie się odbywało a nie w akademii
    Sufix

28.05.2021 19:26

Jest całkiem Ok

14.01.2021 11:22

Jaka jest kultura pracy w Soflab Technology Sp. z o.o.? Obowiązuje typowy dress code?
    Yo!

12.05.2021 11:23

Sztywniutko, na dresowo.

26.06.2020 11:44

Wiecie może czy w Soflab Technology Sp. z o.o. szukają chętnych na staż?
    Puk Puk

20.07.2020 00:21

Na staż? Wstydu nie masz? Chcesz za darmo pracować na nierobów i pasozytów?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Soflab Technology?

Kontakt - Soflab Technology Sp. z o.o.

Ligocka 103 40-568 Katowice

Branża główna: Usługi i doradztwo IT

06.06.2020 03:35

Absolutnie nie polecam tej firmy.

17.03.2020 09:23

Czy firma Soflab Technology Sp. z o.o. w całości finansuje szkolenia dla pracowników?

17.03.2020 15:21

Dzień dobry, Jako firma dbamy o rozwój naszych pracowników i wspieramy ich w osiąganiu celów zawodowych, między innymi poprzez dofinansowanie do szkoleń. Te podstawowe szkolenia i certyfikaty finansujemy w 100%. Poziom dofinansowania do bardziej zaawansowanych i specjalistycznych szkoleń jest ustalany indywidualnie podczas spotkań okresowych z Kierownikiem Działu. Pozdrawiamy Dział HR
    Pracownik Soflab Technologies

23.12.2019 11:02

Cześć! 1. Atmosfera pracy - Mój staż pracy w życiu to prawie 20 lat w różnych branżach i ok 12 różnych firmach. Praca w SFL jest naprawdę przyjemna pod kątem ludzi, z którymi funkcjonuje na codzień. Ludzie są otwarci, pomocni i uśmiechnięci (95% z nich bo zawsze się trafi ktoś kto nie jest szczęśliwy, że żyje ;) ) 2. Różnorodność projektów - Ten aspekt jest zależny od indywidualnych upodobań. Ja ogromnie sobie cenię fakt że pracuje na różnych projektach. Rozwijam swoje zdolności i zderzam się z przeróżnymi wyzwaniami w zależności od branży, dla której pracuje. Jak to ktoś mądry kiedyś powiedział "Pan nie ma 10 lat doświadczenia, Pan ma rok doświadczenia i 9 kolejnych lat robił Pan to samo". Tu tak nie jest :) 3. Stabilność - Tutaj krótko - trzeba NAPRAWDĘ sobie zasłużyć żeby Soflab Technologies chciało się z nami rozstać. Ciężko powiedzieć co trzeba zrobić ale widziałem już sporo cudów i nadal wszyscy są dobrymi kolegami. Chcesz pracować? To będziesz pracować. Tyle. 4. Wynagrodzenie - Wynagrodzenie jak zawsze jest kwestią indywidualną. Nie ma na rynku sytuacji, w których osoba bez doświadczenia zarabia 10.000, a Senior z 8 letnim stażem dostaje 4000 Brutto na UoP. W każdym razie pamiętajcie, że to jest INDYWIDUALNE!! Możecie zarabiać więcej niż wasz kierownik lub mniej jak osoba którą szkolicie do pracy, a to tylko dlatego, że wynagrodzenie jest kwestią INDYWIDUALNĄ! Taką stawkę jaką wynegocjujecie - taką będziecie mieli. Do tego często dochodzą premie projektowe, które są miłym dodatkiem :) $$$$$$$ ::P 5. Szkolenia - Soflab Technologies jest zawsze otwarty wspierać swoich pracowników odnośnie kursów i certyfikatów. Jeżeli chcecie zdobyć jakiś certyfikat, który wzbogaci wasze portfolio w zakresie testów i sprawi że dzięki wam SFL będzie bardziej konkurencyjny na rynku - SFL wam sfinansuje część lub całość. Jeszcze się nie spotkałem z sytuacją żeby komuś odmówiono w takim aspekcie. (Oczywiście nikt nie zasponsoruje wam kursu AutoCad w pracy testera, ale ISTQB, Prince2 i każdy jeden który poprawi waszą wydajność co za tym idzie dochody SFL będzie wasz :) :) ) 6. Godziny pracy - Soflab Technologies jest bardzo elastyczny jeżeli chodzi o godziny pracy, dni zdalne (praca z domu), czy nieoczekiwane dni/godziny wolne z przyczyn osobistych. Praca w godzinach 7-18 jeżeli tylko projekt na którym aktualnie pracujecie i plany co do was (np szkolenia czy spotkania) zawierają się w tych godzinach będą zaspokojone to do wyboru do koloru - mi jeszcze nigdy nikt nie odmówił dnia zdalnego, wcześniejszego wyjścia, późniejszego przyjścia. Jestem szczery i uczciwy. Tak samo jestem traktowany. Nie stoi nad nami jakiś ******** z batem, który każe pracować na 450% normy i każe odbijać kartę pracy punktualnie 8-16 albo zabiera premie czy przywileje. To nie u nas :) 7. Awanse - Awanse jak w każdej firmie są. Awansów pionowych jak w każdej firmie jest bardzo mało ze względu na ilość kierowników/dyrektorów. Gdy zwalnia się miejsce - ktoś dostaje propozycję jego zajęcia. - Awanse specjalizacyjne np młodszy, regularny, senior oczywiście są - W zależności od zdolności technicznych, zaangażowania, umiejętności raczenia sobie z problemami, komunikacją itp itd :) Normalne ludzkie sprawy - jeżeli chcecie pracować awansujecie szybko :) Jeżeli lubicie narzekać - wolno. 8. Forma umowy - Umowa o prace, kontrakt B2B, zlecenie ... do wyboru do koloru. 9. Rekrutacja - ETAP 1 (online): Wysłanie i akceptacja CV - ETAP 2 (tel); Rozmowa z Kierownikiem HR - ETAP 3 (on site): Test techniczny (bardzo szeroki zakres - prawdopodobnie żeby zweryfikować kierunek kandydata - pamiętam pytania z programowania, baz danych, zarządzania, testowania (ISTQB) - chodzi pewnie żeby ogólnie stwierdzić na jakim poziomie technicznym i w jakim zakresie przychodzi kandydat) - Test z języka angielskiego: Tutaj muszę co niektórych zaskoczyć. Pracowałem przez pół roku na projekcie 100% w języku angielskim. - Rozmowa z Kierownikiem działu do którego aplikujemy po polsku i po angielsku. - Standard, trzeba wyczuć z kim mamy do czynienia. - ETAP 4 (tel): Witaj w rodzinie SFL :) 10. Benefity - Multisport PLUS, LuxMed i kurs języka angielskiego z dopłatą 90% (lub więcej - oczywiście dopłaca SFL :) ) 11. Imprezy pracownicze - Wigilie, urodziny, letnie wyjazdy, piwo... co więcej pisać :) 12. Kaaaaaawaaaaaaaaa, woda gazowana i niegazowana, owoce - Dobry ekspres :) Kawa, mleko, dziesiątki różnych herbat, woda z bąblami i bez, ciepła i zimna - bez ograniczeń, . Mam nadzieję, że rozjaśniłem co nieco obraz pracy w Soflab Technologies. Mi się podoba. Jak przestanie mi się podobać to podziękuję za możliwość pracy i pójdę dalej swoją ścieżką, ale na razie się nie zanosi. Pozdrawiam! Keep up the good work!

07.12.2019 09:13

Czy w obrębie jednego działu w Soflab Technology Sp. z o.o. są wewnętrzne rekrutacje na liderów?
    SFL worker

23.12.2019 09:08

Tak są. Jeżeli jesteś reprezentujesz swoją osobą dobry poziom społeczny i masz wiedzę żeby postawić np pierwsze kroki w innym dziale (automatyzacja, handel, marketing) to zawsze jest taka możliwość choć nie przez cały rok. Jak jest zapotrzebowanie i wcześniej zadeklarujesz że interesuje cię inny dział to na pewno rekrutacja zacznie się od ciebie. Ps. jestem tego przykładem, Pozdr,

06.12.2019 14:13

Tester z długim stażem. Szkolę, pomagam, żarty robię i tak się pracuje :) Praca głownie u Klienta trochę w CTO (centrum testów oprogramowania), czasem na zastępstwo bo ktoś na urlop idzie, czasem jako lider czasem jako tester - lider to też tester więc to nie pokazywanie palcem tylko normalne testy plus rozmowy i maile i odpowiedzialność! Rozmowy z architektami są na wysokim poziomie, ale bez spiny konkretnie i na luzie z mailami to samo. Ludzie są tam mega spoko! Masz problem - powiedz o tym = nie masz problemu. KONIEC Na zdalnym raz na tydzień jak jest mniej roboty - nudno nie polecam nie ma z kim pogadać. Firma ma dobrą opinię u klienta. Poszedłem pierwszy raz do nowego działu(jako doświadczony już), usłyszeli, że jestem z Sflabu to od razu tyle roboty mi dali, że nie wiedziałem jak się nazywam. Zapytałem więc dlaczego tak dużo i usłyszałem - bo dobry jesteś! Skąd oni o tym wiedzieli?! Bo z Soflabu to musisz być dobry! Qumacie! Jak popracowałem trochę czasu to codziennie jacyś ludzie przychodzili z innych działów/firm/projektów, żebym ich problemy porozwiązywał. Więc pytam skąd ty o mnie wiesz? Skąd wiesz, że jestem w stanie Ci pomóc? Odpowiedział, że mnie polecili (kto? co? skąd? nie wiem) Zawsze pomagałem nawet więcej niż chcieli. Więc zaczęli mi ciastka przynosić, cukierki tip. Jedyna wada i problem to przeklinanie. Ja normalnego zdania czasem nie ułożę bez "przecinka". Co gorsza u klienta tam dużo ludzi gorzej niż ja przeklinało. Tam nikt się nie obraża jak trochę pociśniesz. "Ty o.ujałeś!" lub "po,ebało do reszty" to często zamiennik dla "ciężko sprostać tym wymaganiom" w odpowiedzi słyszysz "co to q.rwa dla Ciebie" lub "nie pie.rdol że nie dasz rady". To normalne rozmowy na openie. Czasem się zdarza, że nie do końca wiesz co dokładnie będziesz robił u klienta - fakt. Mi się też tak zdarzyło ze 2x. Kiepska sprawa bo każdy chciałby wiedzieć jak najwięcej, żeby się przygotować trochę, a tu lipton mało informacji. Praca głównie dla dużych korpo(usunięte przez administratora) czy banki jakieś - nazwy pozmieniałem bo nie można, ale zapewne skumacie. Wszędzie jest inaczej jak rozmawiam z kolegami, którzy raz do roku na ocenę roczną przychodzą czy na wigilii firmowej czy wyjeździe integracyjnym. Z kasą jak z umiejętnościami - jak przychodzisz nowy marnie dostajesz potem to się zmienia na lepsze. Ludzie to z wykształcenia/zawodu geodeta, nauczyciel, ekonomista, projektant instalacji sanitarnych, kierownik budowy, kucharz, kierownik salonu obuwniczego, head hanter itp., ale po zdobyciu certyfikatu ISTQB (obowiązek jak nie masz - firma stawia egzamin nawet adwansa czasem nawet szkolenie, jak się dogadasz to nawet na B2B koszty Ci zwrócą) i przejściu szkolenia stają się testerami. Czasem fajnie bo można fachowca z jakiejś branży podpytać prywatnie co i jak :) Co do rozwoju jak chcesz kursik on-line za 50$ czy 100$ piszesz maila którego akceptują, Ty wykładasz kasę robisz kursik zdajesz egzamin jakiś tam papierek dostajesz piszesz, że zdany zwrot kasy plus jakiś grosik premii. Rozmowy wstępnej nie pamiętam już ale wiem, że są 3 etapy i trwa to około 3h. Co do HR (czytałem w opiniach jakieś dziwne komentarze) najlepszy HR forever - serio uśmiechnięci, pożartują w kuchni i pomogą nawet prywatnie ZAWSZE!!! Korzystałem z pomocy to wiem! Co by tu jeszcze .... Angielski teraz wymagają bo "zagramaniczne" projekty się trafiają więc z hindusami trzeba jakoś pogadać czy innym zagranicznym gościem. Dofinansowują nejtiwa do firmy przychodzi przed lub po pracy - płacisz jakieś grosze - nie pamiętam ile, coś koło 10zł/h Jest czasem dużo pracy po godzinach trzeba zostać czy w sobotę przyjść - płacą lub odbierasz - czasem marudzą, żeby odebrać, a nie wypłacać. Więc zaznaczasz przed zrobieniem nadgodzin, że kasa, albo nic i po problemie. Czasem jest mniej pracy więc szkolenia wewnętrzne lub testy wewnętrzne - badziew. Lepiej jak pisałem wyżej kursik online se zrobić i tyle. Co by tu jeszcze .... forma zatrudnienia jak chcesz UoP czy B2B możesz mieć normalny urlop 30 dniowy, pracujesz jak na etacie, lapka normalnie dostajesz jak na etacie, wszystko tak samo jak na etacie. Proste 8h siedzisz nawet jak roboty nie ma. Jak chcesz (CTO) mieć kwiatka to masz kwiatka nikt do niczego się nie czepia, chcesz hulajnogę zabrać do biura pytasz i zabierasz, prysznic bo rowerem przyjechałeś też nie problem tylko rowery przed budynkiem. Chcesz plecak zgłaszasz, monitor dodatkowy zgłaszasz, więcej ramu piszesz. Ktoś cię źle traktuje poinformuj starszego kolegę/przełożonego raz dwa porządek lub przeniesienie. Pamiętam akcje koleszka wyznaczył nowej zadanie, a sam słuchawki na uszach i słuchał głośno muzy, a nowa o coś zapytała i odpowiedział nieco podniesionym głosem. Ktoś to usłyszał i za godzinkę rozmowę mieli czy oby konfliktu nie ma. Dobra kończę - więcej nie pamiętam

24.10.2019 12:03

Aktualnie prowadzimy rekrutację na stanowiska w Warszawie:

Tester Oprogramowania

Inżynier Automatyzacji Testów
    Serdecznie zapraszamy do aplikowania bezpośrednio przez powyższe ogłoszenia.
    Zapraszamy także do odwiedzania zakładki Kariera na naszej stronie internetowej http://www.soflab.pl
    Edgar

23.06.2019 13:28

Jednym słowem... dziadostwo. Nie polecam
    Hans

16.02.2019 12:06

Nie polecam. Firma aby obejść umowę na czas nieokreślony zatrudniala pracowników w innej spółce-córce. Generalnie kiepskie place, obietnice bez pokrycia...

19.02.2019 16:04

Przykro nam, że praca w Soflab Technology była dla Ciebie negatywnym doświadczeniem. Staramy się być elastyczni i dostosowywać się do potrzeb naszych pracowników. Do zaproponowania mamy różne formy współpracy, które uzgadniane są każdorazowo z pracownikiem. W kwestii zarobków – zależą one od doświadczenia i jesteśmy otwarci na argumentacje w tym obszarze. Zawsze zachęcamy do przekazywania nam na bieżąco uwag dotyczących warunków i atmosfery pracy. W razie pytań dotyczących warunków współpracy zapraszamy do kontaktu z Działem HR [email protected]
    MACIEK

10.01.2019 16:54

brak zrozumienia przepisów RODO przez firmę , zakładanie że kandydat godzi się na przetrzymywanie jego danych osobowych przez rok , o czym firma wspaniałomyślnie informuje mailem , co niestety nie jest zgodne z tym jakie zgody zostały wyrażone , po czym usunięcie danych osobowych (o ile) kandydata który zwraca na to uwagę , poziom rekrutacji zerowy , brak feedbacku , brak komunikacji , lecenie na pałę do przodu na studentach , aż boję się co by było po zatrudnieniu

24.01.2019 13:06

Panie Macieju, w przypadku składania aplikacji poprzez strony pracuj.pl lub naszej stronie www.soflab.pl (w zakładce Kariera ) możliwość złożenia aplikacji uzależniona jest od wyrażenia uprzedniej zgody przez kandydata do pracy (poprzez zaznaczenie odpowiedniej pozycji na stronie) na przetwarzanie danych osobowych przez okres 12 miesięcy od dnia złożenia aplikacji lub do momentu wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Jeżeli złożył Pan aplikację musiał Pan taką zgodę udzielić. Na wskazanych wyżej stronach zawarta jest klauzula informacyjna wymagana przez RODO. Kandydat przed złożeniem aplikacji musi zaznaczyć, że się z nią zapoznał. Zakładamy, że kandydat który do nas aplikuje, zapoznał się z informacją o swoich prawach w zakresie przetwarzania danych osobowych znajdujących się pod ogłoszeniem. W każdej chwili kandydat może usunąć swoje dane z naszej bazy rekrutacyjnej. Mamy nadzieję, że rozwiązaliśmy Pana wątpliwości i zapraszamy do aplikowania. Pozdrawiamy Dział HR
    czarny

29.05.2018 11:08

Przestrzegam potomnych, Jestem na świeżo więc napisze wszystko puki pamiętam:) a więc... byłem umówiony na rozmowę rekrutacyjną jako "tester oprogramowania" na 8.15. Czekam pod drzwiami, dzwonie, ale nikt nie otwiera... to czekam dalej. Jakaś Pani wchodziła do biura więc mnie wpuściła i kazała poczekać, a ona sprawdzi, czy kobieta, z którą się umawiałem na rozmowę jest. Nagle inna kobieta, (usunięte przez administratora)wchodzi i pyta się kim jestem... to mówie że ja do Pani (usunięte przez administratora) ona że to ona;) a ja, że byliśmy umówieni... a ona?;) wielce zaskoczona bo myslała że to jutro... hmmm... profesjonalizm pomyślicie, no ale idziemy dalej... Dała mi laptopa i kazała rozwiązywać test z angielskiego, na którego przeznaczona jest godzina czasu. Zaznaczyła, że przed upływem czasu, nawet jeśli nie skończyłem to musze wysłać test klikając "wyślij test" bo się nic nie zapisze (hmm... firma technologiczna pomyślicie;)) no ale ok... to jadę:) rozwiązuje test... mija jakieś 40mi... skończyłem rozwiązywać test(przed czasem) i naciskam "wyślij test".... i?...uwaga?... błąd... brak połączenia z siecią/ustawienia sieci uległy zmianie... no i ?? pytam kobiety czy wyniki się zapisały... ona że nie... i co? godzina z życia wyjęta... ale uwaga!! :) jest następny test na który są przeznaczone 2h - 65 pytań:) myślę sobie... no ok, to zrobię... po 3cim pytaniu wywaliła ten sam błąd - problem z siecią... to idę do kobiety i mowie o tym, ona na to że wystarczy odświeżyć... mowie ok, mając z tyłu głowy to że bardzo prawdopodobne jest to że sytuacja po następnych 2h się powtórzy i stracę kolejne 2h z życia bo wyniki sie nie zapiszą.... łącznie 3h testów dla własnej przyjemności o wyniku których nie dowie się kompletnie NIKT!!!:) to jest tak żałosne że aż zabawne... No ale ok... jestem w miarę wytrwały więc jadę z pytaniami dalej... pytanie 6ste... błąd, za 3cim razem... wstałem i wyszedłem!... czując ulgę i zadowolenie że po pierwsze... zrozumiałem, że jak od początku w taki sposób podchodzą do człowieka na rozmowie rekrutacyjnej i marnują jego czas... to jak może być dalej w pracy? mogę się tylko domyślać po sposobie rekrutacji:) Po wszystkim, miałem rozmowę telefoniczną z Panią (usunięte przez administratora)(również bardzo nie miłą i nie profesjonalną), ja powiedziałem co myślę (czyli o marnowaniu czasu ludzi którzy starają się o prace, o podejściu osoby rekrutującej itd.), ona również wyraziła swoje zdanie mówiąc, że zachowałem się jak "gówniarz" wychodząc (w sumie powinienem być zadowolony bo mnie odmłodziła;) no i padło stwierdzenie, że pewnie przestraszyłem się testów i wyszedłem... myślę sobie noo... na pewno;) babka już nie wie co powiedzieć to mi wrzuci;) jak mówiłem... profesjonalizm:) Podsumowując: Najgorsza... nie wiem jak to nazwać? rekrutacja?? na której byłem. Strata czasu... :) ale tak... byłem, przekonałem się, wiec może komuś pomogę tym wpisem:)

30.05.2018 16:08

Dzień dobry, Przykro nam, że miał Pan negatywne odczucia związane z rekrutacją do Soflab Technology. Szanujemy Pana opinię i żałujemy, że rekrutacja nie została przez Pana ukończona. Rzeczywiście w tym dniu mieliśmy problemy techniczne. Wyciągnęliśmy wnioski z tej sytuacji i postaramy się usprawnić nasz proces, aby w przyszłości uniknąć takich sytuacji. Nasz standardowy proces rekrutacyjny składa się z dwóch testów oraz rozmowy: • Test z języka angielskiego • Test z wiedzy z obszaru testów • Rozmowa rekrutacyjna Mimo wszystko zachęcam do aplikowania na nasze oferty pracy w przyszłości. Pozdrawiam Karolina Żuchlewska HR Manager – Soflab Technology Sp. z o.o. ([email protected])
    Spox

20.07.2018 09:51

Jeżeli przyszły tester pisze "puki" to niech lepiej zostanie tam skąd przybył..
    Czarny Hi Fi

30.05.2018 11:16

A ja mam zupełnie inne wrażenia niż kolega poniżej byłem ok tygodnia temu na rekrutacji, rozwiazalem testy, wszystko dobrze smigało. Pani z hrów mega miła co się zdarza nie często, zaproponowała mi coś do picia, potem krótka rozmowa po angielsku i moim doświadczeniu. Wszystko git, a teraz czekam na decyzję.
    tero

27.01.2018 22:50

Ktoś pracuje? jakie są stawki na młodszego testera? do czego wymagany jest poziom ang b2 ? podobno stawki są identyczne w całym kraju co wygląda jak dobra ściema. Ktoś oceni kompetentnie ? bo pracownicy rzucali cudami na wierzbie w postaci 10k po roku pracy, wygląda jak by płacili im za sprzedawanie kitu.
    soft

08.02.2018 15:57

jako młodszy tester dostaniesz max 3500 brutto na okresie próbnym, później jak się sprawdzisz możesz dostać więcej.
    agu

16.03.2018 15:55

to jak w Lidlu na kasie, chyba nikt nie weźmie pracy w IT za tyle
    Rambo

05.03.2018 13:09

Całkiem solidna firma. Nie mogłem narzekać
    stefan

14.05.2016 20:43

znowu szukają tego testera, co jest dość dziwne, bo pisaliście tak niedawno, że oferta dopiero uciekła. A tu znowu szukają. Mam nadzieję, że to nie kwestia złych warunków zatrudnienia. @kozik jak sądzisz
    tester

15.03.2016 12:39

Może ktoś powiedzieć na czym opierały się testy na pierwszym etapie rekrutacji? Z góry dziękuję za pomoc.
    tester

15.03.2016 12:39

09.10.2015 15:02

byłypracownik

Przebieg rekrutacji 1. etap - testy, 2.etap rozmowa Pytania sukcesy porażki standard

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę

#RozmowaKwalifikacyjna
    Tester

14.07.2015 15:53

Byłem 30.06.15 na rozmowie w sprawie stanowiska testera. Na wstepie dostalem maila ze w "spotkaniu rekrutacyjnym" wezma udzial 3 osoby w tym test lead co mnie ucieszylo poniewaz odrazu dowiem sie cos o testach w firmie. Niestety spotkanie wygladalo tragicznie, dostalem test do wypelnienia na laptopie ktory trwal ok 2h wraz z testem z jezyka angielskiego. Pytania byly od czapy np o to ile kadencji moze w Polsce urzedowac prezydent... Co wspolnego ma to ze stanowiskiem to nie mam pojecia.(usunięte przez administratora)Stracilem 3h, a po wszystkim 0 maila nawet z tym czy sa na tak czy na nie. Stanowczo odradzam najgorsza rekrutacja w jakiej bralem udzial a o firmie dowiedzialem sie tyle, ze nie chce miec z czyms takim nic wspolneg.

30.09.2014 20:59

Nie szanują pracownika. Nie polecam!

30.09.2014 20:57

Obietnice i nic poza tym. Niskie płace. Zatrudniają ludzi o pedagogice i nikt poważny nie chce tam pracować.

Zostaw merytoryczną opinię o Soflab Technology Sp. z o.o.